Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Toptalent imponeert in Serie A: ‘Zijn weinig twintigjarige aanvallers zó goed’

Laatste update:

Rasmus Højlund maakt momenteel furore in de Serie A. De twintigjarige spits vervolgde afgelopen zomer na zes indrukwekkende maanden bij Sturm Graz zijn carrière bij Atalanta, waar hij het net regelmatig weet te vinden. Zijn trainer Gian Piero Gasperini is lovend over zijn pupil en sluit een transfer naar een Europese topclub niet langer uit.

“Ik heb nog niet heel veel spitsen gezien die zo goed zijn als Højlund op zijn twintigste”, zegt Gasperini bij Calcio Totale. “Hij kan nog veel verbeteren, bijvoorbeeld op het gebied van kopduels, zijn spel in het zestienmetergebied en zijn eindpass, maar hij is geweldig.” Højlund was dit seizoen al goed voor 8 goals en 3 assists in 29 officiële duels namens Atalanta.

Voor Gasperini komt het niet als een verrassing indien het toptalent met zijn statistieken de interesse van grote clubs heeft gewekt. “Als er tegenwoordig zo'n speler opduikt, komen de Europese topclubs meestal met aanbiedingen die voor een ploeg als Atalanta moeilijk zijn af te slaan." De viervoudig Deens international ligt nog tot medio 2027 vast in Bergamo, waardoor la Dea een goede onderhandelingspositie heeft.

In februari meldde la Repubblica dat Real Madrid de verrichtingen van Højlund nauwlettend in de gaten houdt. Hij werd in januari 2022 bij zijn komst bij Sturm Graz al vergeleken met de Noorse doelpuntenmachine Erling Braut Haaland, die eerder furore maakte bij RB Salzburg. Zelf kon Højlund zich daar ook wel in vinden. “Ik zie gelijkenissen tussen mezelf en Erling Haaland”, zei de spits destijds. “Hij is snel, linksvoetig, lang en heeft een neusje voor de goal. Zijn mentaliteit is ook waanzinnig!" Ook Italiaanse media meldden afgelopen zomer na de transfer van Højlund naar Atalanta dat de potentiële opvolger van Haaland in de Serie A was gearriveerd.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij doet het erg goed net als Lookman (wat een koopje) met 13 goals en 5 assists. Toch is het zo dat Atalanta een veelscorende ploeg is en het zo kan zijn dat ze bij andere teams het veel minder doen. Atalanta heeft sinds de laatste jaren wel een neusje voor goede voetballers.

25 april 2023 om 14:55

En toch vind ik ze dit seizoen verre van het niveau van wat ze normaal hebben. Vooral in de toppers creeeren ze heel weinig, moeten deze zomer toch echt een aankoop ala ilicic of malinovskyi doen

25 april 2023 om 15:24

Met talenten is het altijd lastig. Die Lookman doet het inderdaad ook goed bij Atalanta, maar bij Everton en Leipzig was het niks bijzonders.. Dat is dan wel lastig. Hij was natuurlijk ook jonger toen en is nu 25, dus dan is het ook misschien wel gewoon een ontwikkeling.

Die Hojlund heeft dan wel meer potentie in mijn optiek. Alleen zou ik nog absoluut niet zeggen dat hij per sé een stap omhoog zou moeten doen. Eerst nog wat langer bewijzen dat hij dit niveau kan vasthouden. Al zou ik hem voor mijn favoriete club, Arsenal, best een interessante optie vinden als back-up/concurrent voor Jesus.

Het is een sterke spits die ook snel is maar hij mist nog echt heel veel kansen. Gaat ook vaak voor eigen succes waarbij hij echt moet afspelen. Maar wist niet dat hij nog zo jong was dus dat kan nog allemaal veranderen. Haaland waar die mee wordt vergelijkt is echt veel stukken beter.

Jongen met heel veel potentie, maar ik zou huiverig zijn met het aantrekken van hem. Is wel echt nog een ruwe diamant namelijk. Daarom hoop ik dat hij een club kiest waar hij wekelijks aan spelen toekomt, in plaats van een club met te veel concurrentie en te hoge verwachtingen waardoor hij uiteindelijk stagneert in zijn ontwikkeling.

Zeker een groot talent, met zoals Bianconeri_ hierboven zegt, Lookman. Erg leuke spelers maar ben nog niet overtuigd dat ze op dit moment ook zouden slagen bij andere teams. Atalanta speelt nu eenmaal een heel uniek soort voetbal, wat Gasperini al jaren speelt. En hier renderen sommige spelers echt heel goed in. Maar als je kijkt naar topspelers die Atalanta verkocht heeft, zoals Goosens, Diallo, Papu Gomez, Barrow, daar hoor je amper iets over terug. Denk alleen dat Kulusevski en Romero echt een toevoeging zijn bij hun huidige clubs nu, al is de verdediging bij Spurs nu ook niet om naar huis over te schrijven... Betekent overigens niet dat deze jongen en Lookman niet zullen slagen bij hun potentiële volgende stap, maar ik kijk er toch wat kritisch naar.

25 april 2023 om 15:06

Ja klopt inderdaad wel wat je zegt.
Ook bijvoorbeeld een caldara.
Kulusevski kan je daarentegen wel amper noemen, met z’n 3 wedstrijden voor atalanta en wel 102 hele minuten.
Ben het verder wel helemaal met je eens

25 april 2023 om 15:54

‘Een heel uniek soort voetbal’ Toch vrij matige spelers als Koopmeiners en De Roon die daar vrijwel altijd basis staan en dan zo bovenin de Serie A meedoen, ik snap al nooit hoe ze zo goed kunnen presteren. Wat maakt hun voetbal zo uniek dan? Iemand die veel Atalanta kijkt die me dat kan uitleggen?

25 april 2023 om 17:18

Een van de weinige italiaanse clubs waar de structuur van boven in de club goed zit, en dit zit verder naar beneden ook goed.
Goed beleid, rust.

Vooral dat laatste ontbreekt vaak in Italie.

Nu gaat het al jaren goed.
Maar in het voetbal kan het snel verkeren natuurlijk

Moet nog wel wat constanter worden; na zijn geweldig rampage tegen Denemarken (?) paar weken geleden, is het weer wat minder en zit hij ook op de bank. Maar heeft zeker wat speciaals

25 april 2023 om 16:22

Juist voor Denemarken . Tegen Finland en Kazachstan.

25 april 2023 om 20:28

Oja lol, dat was het, hij speelt voor Denemarken en het was tegen Finland

Hij speelde bij zijn eerste potjes voor het Deense elftal ook de pannen van het dak. Uiteraard nog wat grillig en doet er goed aan om nog een jaar daar te blijven, maar de potentie is flink.

Ik wist niet dat Atalanta actief was in Oostenrijk. Want die 37 wedstrijden, 14 goals en 6 assists omvatten nog het rendement van de Oostenrijkse Bundesliga, OFB Cup en de CL kwalificatie duels met Sturm Graz. Wat hij nu bij Atalanta heeft gepresteerd is 29 wedstrijden (1541 minuten), 8 goals en 3 assists.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren