Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

WK ernstig in gevaar voor Marten de Roon: ‘Dit heeft hij nooit gehad’

Laatste update:

Het is nog maar zeer de vraag of Marten de Roon met het Nederlands elftal afreist naar het WK in Qatar. De middenvelder viel zondag in de met 0-2 verloren thuiswedstrijd tegen Lazio uit met een hamstringblessure en staat waarschijnlijk voorlopig aan de kant. Trainer Gian Piero Gasperini sprak na afloop tijdens de persconferentie weinig hoopvolle woorden over zijn pupil.

Het werd al met al een pijnlijke avond voor Atalanta. De ploeg van Gasperini verloor dit seizoen nog niet, maar moest tegen Lazio het onderspit delven. Teun Koopmeiners, Hans Hateboer en De Roon startten in de basis, waarbij laatstgenoemde vroegtijdig naar de kant moest. De door Louis van Gaal in de voorselectie opgenomen middenvelder ging een kwartier voor tijd naar de kant met een hamstringblessure.

"Marten voelde het trekken bij zijn hamstring, deze klachten heeft hij nooit eerder gehad. Laten we hopen dat hij op tijd het veld heeft verlaten", sprak Gasperini na afloop van het duel. De plek van De Roon werd ingenomen door Éderson. Atalanta keek op dat moment echter al tegen een 0-2 achterstand aan en was niet bij machte om het om te draaien. In de slotminuut moest tot overmaat van ramp ook Luis Muriel nog inrukken met een indirecte rode kaart.

De Roon is een van de negen middenvelders die door Van Gaal bij de voorselectie is gehaald. De controleur is doorgaans verzekerd van zijn plek in de selectie. Tijdens de afgelopen interlandbreak speelde hij tegen België de volledige wedstrijd mee en mocht hij tegen Polen een helft opdraven. De speelminuten tegen Polen kwamen mede tot stand door een blessure bij Frenkie de Jong. Het zou voor De Roon zijn tweede eindtoernooi betekenen. Tijdens het EK 2020, dat werd gespeeld in 2021, stond hij in drie van de vier wedstrijden in de basisopstelling.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat hij er gewoon bij is. Geen hele verfijnde voetballer, maar als slot op de deur en breker zeer nuttig

24 oktober 2022 om 09:28

De Roon gaan we ontzettend missen. Ook allemaal waardeloze potentiële vervangers voor De Roon.

24 oktober 2022 om 11:59

Ondanks dat hij weinig speelt zou ik gewoon Gravenberch meenemen. Heeft nog niet veel goede potten gespeeld bij Oranje, maar persoonlijk vind ik de Roon echt 10x niks.

24 oktober 2022 om 12:06

Ik vind dat slot op de deur altijd wel erg tegenvallen hoor. afgelopen ek spreken de statistieken hem ook tegen en had je echt het idee dat je met een middenvelder minder speelde en niet alleen aanvallend. Ook qua loopvermogen valt hij me tegen. Tis inderdaad dat er weinig concurrentie is.

24 oktober 2022 om 09:38

Totaal niet nuttig. Je hebt vrij weinig aan een speler die wanneer hij de bal heeft afgepakt diezelfde bal meteen weer weet in te leveren. Sympathieke gast en ik gun hem een plek in de selectie maar zelf zie ik tegen welke tegenstander dan ook 10x liever een middenveld met Gakpo Frenkie en Berghuis.

24 oktober 2022 om 09:42

Consy zo n middenveld heeft echt 0 balans. Dat is echt een typisch fifa middenveld. Niemand die daar restverdediging doet, dat middenveld gaat keihard overlopen worden. Ook opbouwend zal je dan al snel krijgen dat Berghuis en Gakpo te diep gaan staan. Met die drie samen maak je jezelf onnodig kwetsbaar.

24 oktober 2022 om 09:49

Ik zou toch zeker Koopmeiners naast Frenkie zetten en Berghuis op 10. Gakpo heeft wat mij betreft niks van een nummer 10.

24 oktober 2022 om 09:52

Gelukkig speel je met 3 centrale verdedigers en heb je dus met Frenkie altijd 4 man achter de bal op z’n minst. Hoeveel mensen wil je achterin houden of wil je ook nog doelpunten maken?

Lijkt tegenwoordig wel of het alleen maar om verdedigen gaat, zo min mogelijk creativiteit en risico nemen. Waar Ajax en NL vroeger met 5 echte creative spelers speelden mogen we nu blij zijn als we er 3 opstellen zodat de rest kan verdedigen… Misschien een idee om na Koemen voor Simeone of Mourinho als coach te gaan.

24 oktober 2022 om 10:37

Ben ik niet helemaal met je eens, het is een onder gewaardeerd aspect maar het kunnen vertragen van aanvallen van je tegenstander is een gave die weinig voetballers hebben en ik vind dat de Roon dat wel heeft.

Dat vind ik misschien nog wel belangrijker dan dat hij hem niet altijd bij de juiste kleur inlevert.

24 oktober 2022 om 10:48

Dat middenveld liep anders vrij aardig tegen polen. Berghuis laat
Steeds weer zien een meer dan prima 8 te zijn. Met berghuis erin heb je ook iemand die de bal op iemands stropdas kan leggen. Eigenllijk heeft alleen van dijk buiten berghuis die specifieke kwaliteit.

24 oktober 2022 om 10:50

@zeiko Je hebt zeker een punt maar daarin tegen vertraagt hij ook de aanvallen van zijn eigen ploeg.

24 oktober 2022 om 11:37

Het middenveld wordt Frenkie, Koopmeiners en Berghuis. Punt uit. Gakpo en Bergwijn zullen in de spits staan. Depay? Die zal geblesseerd zijn of anders voor Gakpo spelen. Klaassen? Afhankelijk van de tegenstander zal hij op 10 staan ipv Berghuis.

24 oktober 2022 om 13:19

@Blaugrana nu heb ik de wedstrijd niet gezien, maar in eerdere ontmoetingen tegen Polen was altijd duidelijk dat Polen zelf liefst niet de bal wilt. In zo n wedstrijd kan ik mee voorstellen dat het draait. Ik denk dat je tegen een sterkere en dominantere ploeg en tegen ploegen focussen op dat middenveld domineren nef zo af gaat als Nederland tegen Tsjechië.

Ai.. dat is toch wel jammer. Is geen basiskracht maar kan zeker van meerwaarde zijn in lastige wedstrijden.

De enigste vervanger van hem die in de voorselectie zit (verdedigende middenvelder) is Clasie. Zou als ik Van Gaal was toch naar alternatieven kijken omdat je tegen sterkere landen een verdedigende middenvelder naast Frenkie moet opstellen en echt niet met Clasie kan aankomen. Opties zouden Jerdy Schouten, Pablo Rosario en Azor Matusiwa zijn die ik alle 3 eigenlijk een stuk beter dan Clasie schat

24 oktober 2022 om 09:26




Alleen jammer dat de namen die je noemt niet in de voorselectie zitten en dus bij voorbaat niet meer geselecteerd kunnen worden voor het Wk.



24 oktober 2022 om 12:46

Blijft een rare regel, zo kun je blessures dus niet goed opvangen

24 oktober 2022 om 09:27

Waren Sangare of Alvarez maar Nederlanders

24 oktober 2022 om 09:34

Ja en waren Haaland en Mbappe ook maar Nederlands......

24 oktober 2022 om 09:44

Asensio is een halve Nederlander, weet niet of je dat al wist

Houten Marten kan ontzettend hard werken met zijn gedrongen schouders en gespannen rug, maar mist flexibiliteit en techniek. Vind het dan ook niet verrassend dat zijn hamstrings er ondertussen klaar mee zijn. Ben zelf niet heel happig op zijn deelname op het WK aangezien ik meer van voetballers houd die daadwerkelijk kunnen voetballen, maar een breker op de bank was ook wel lekker geweest. Beterschap, De Ronione!

Hoop voor De Roon dat hij snel herstelt, want gun niemand een blessure. Verder geen medelijden met spelers die doodleuk naar dit verderfelijke WK toe gaan.

Was voor mij altijd een doorn in het oog toen hij vaste basisspeler was onder Koeman/de Boer. Had af en toe maar een wedstrijd waarbij je dacht: nu was hij nuttig. Toch had/heb ik hem er graag bij. Vind hem onder Van Gaal als dienstbare invaller erg nuttig en is volgens mij een hele prettige aanwezigheid binnen de selectie. Klinkt als een dooddoener, maar dat moet absoluut niet onderschat worden. Verder is er ook niemand in de selectie die zo kan fungeren als het slot op de deur of als stofzuiger als de wedstrijd daar om vraagt. Dat is een gemis en dat zie ik een alternatief als Clasie bijvoorbeeld niet doen. Dan zie ik voor die specifieke situaties nog liever Timber een linie naar voren geschoven worden en De Ligt of De Vrij er in de verdediging bij. Timber heeft weliswaar niet veel ervaring op het middenveld, maar Ten Hag experimenteerde er een paar keer mee en je zag dat hij daar eigenlijk alle kwaliteiten voor in huis heeft. Zou het ook best des Van Gaals vinden om zoiets te doen. Heeft natuurlijk wel vaker spelers nieuwe posities toegedicht. Zie in het verleden Reiziger en Bogarde als backs, Lahm als middenvelder, Robben als rechtsbuiten, Kuyt als rechtsback etc. en recentelijk Gakpo als 10.

Zou zonde zijn. Vind dit echt een topgozer die ik zeker een wk gun. Kan ook heel nuttig zijn om een voorsprong te verdedigen. Heel slimme speler dit die dingen doet die niet opvallen bij het grote publiek.

Mensen onderschatten zijn waarde. Het ziet er niet zo sierlijk uit bij hem. Maar wel effectief. Ik heb nog goede hoop dat hij gewoon meegaat. Beterschap!

Het zal een zegen zijn als hij er niet bij is. Een dertien in een dozijn voetballer die grossiert in het geven van balletjes breed en die nooit eens met een progressieve pass of dribbel op de proppen komt. Die zijn we liever kwijt dan rijk.

Misschien is het een idee om hem mee te nemen als vlogger zodat hij van die achterlijke filmpjes kan opnemen tijdens het WK. Daar blinkt hij namelijk wel in uit!

Voor die jongen zou dat een drama zijn. Sympathieke gozer volgens mij. Van zijn spel ben ik niet zo gecharmeerd. Ik denk niet dat oranje hem gaat missen.

Moet wel lukken zou je denken. Een hamstringblessure is met de juiste verzorging in 3/4 weken te verstond. Hoop dat het zal lukken zonder tegenslagen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren