Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arteta staat direct voor lastig besluit met oog op Olympische Spelen

Laatste update:

Mikel Arteta, sinds vorige week manager van Arsenal, heeft een lastige knoop door te hakken met oog op de Olympische Spelen. Gabriel Martinelli is opgeroepen voor het Olympisch team van Brazilië dat volgende maand deelneemt aan het CONMEBOL pre-Olympisch kwalificatietoernooi in Colombia. Arsenal is niet verplicht om de Braziliaanse aanvaller te laten gaan.

De achttienjarige aanvaller werd afgelopen zomer door Arsenal overgenomen van Ituano. Hij maakt tot dusver een goede indruk bij the Gunners, waardoor hij in beeld is gekomen bij Brazilië Onder-23 dat komende zomer hoge ogen wil gooien op de Olympische Spelen in Tokio. Van 18 januari tot en met 9 februari staat het kwalificatietoernooi van de CONMEBOL op het programma, waarbij twee tickets te verdienen zijn voor de Spelen. Het toernooi valt buiten de kalender van wereldvoetbalbond FIFA, waardoor clubs niet verplicht zijn om hun spelers af te staan.

Arsenal kan zich de teleurstelling van zowel de Braziliaanse voetbalbond als Martinelli op de hals halen wanneer het besluit om hem niet vrij te geven, zo schrijft de Daily Mirror. Als Arteta groen licht geeft, is hij het talent kwijt voor de Premier League-wedstrijden tegen Chelsea, Burnley, Sheffield United en Newcastle United. Aston Villa kampt met eenzelfde probleem, daar Douglas Luiz is opgeroepen. De Braziliaanse bond gaat de komende dagen in onderhandeling met zowel Aston Villa als Arsenal.

Mocht Martinelli deelnemen aan het toernooi, dan zou hij een druk schema krijgen met zeven wedstrijden in drie weken tijd. Brazilië Onder-23 is ingedeeld in een poule met Paraguay, Bolivia, Uruguay en Peru. Wanneer de groepsfase wordt overleefd, volgen drie duels in de winnaarspoule. Martinelli zou in dat geval net op tijd terug zijn voor de dubbele confrontatie met Olympiacos in de Europa League. De jeugdinternational, de afgelopen drie competitieduels basisklant onder interim-trainer Freddie Ljungberg, was in dit toernooi van grote waarde voor Arsenal met drie doelpunten en drie assists in vijf duels.

Moet Arsenal Gabriel Martinelli naar het toernooi laten gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Poeh wat lastig zeg. Even met de speler in gesprek en als hij wil gaan hem veel succes wensen. Zo, volgende punt op de agenda?

Gewoon niet laten gaan.. het is jammer voor Martinelli maar we kunnen hem momenteel echt niet zoveel wedstrijden missen, hoe zuur het ook voor hem is. Zul je straks anders zien dat hij met een blessure terugkomt..

25 december 2019 om 08:00

Waarom kunnen we hem niet missen? Waar spelen we voor dan? Onze grootste kans op CL is via de EL en dan is ie weer terug. Hou je hem tegen zijn zin hier dan kan dat ook nare gevolgen hebben. Lekker laten gaan en veel plezier en succes wensen.

25 december 2019 om 09:08

Ik zou hem juist niet laten gaan.. nieuwe manager, nieuwe werk en speelwijze.. als je dan direct al een tijd afwezig bent kom je terug met een achterstand tov je collega's die wel zijn gebleven en weet je al dat je sowieso gaat banken daardoor..

Ik zou als arteta zijnde nu niemand die bij de eerste 20 spelers horen laten vertrekken juist om aan zijn speel en denkwijze te laten wennen.. hoe lullig dan ook voor de speler in kwestie.

Daarmee zeg ik trouwens niet dat martinelli basis materiaal is en hoort te zijn momenteel

25 december 2019 om 09:16

Goed punt over het wennen, ik zou dat ook bij hem aangeven maar alsnog zou ik de keuze bij de speler zelf laten.

25 december 2019 om 16:41

We kunnen ook gewoon 4de worden. Buiten Liverpool laat elke ploeg punten liggen alleen City en Leicester minder dan de rest van de linkerrijtje. Met een nieuwe coach genaamd Arteta kunnen we zomaar een reeks neerzetten en dan ligt de top 4 open. Het gat met Chelsea is 9 punten en als we op 29 december thuis winnen tegen Chelsea is het gat 6 punten met nog een seizoenshelft te spelen.

25 december 2019 om 19:40

Er staan nog 6 ploegen tussen ons en top 4, dan is het te makkelijk om alleen naar de huidige nummer 4 te wijzen.

Toch wel treurig dat je als Arsenal zijnde teert op de kwaliteiten van een 18-jarige...

25 december 2019 om 08:54

Wie zegt dat we teren op zijn kwaliteiten?

25 december 2019 om 10:01

Ik. Hij en Leno zijn verruit ons best presterende twee spelers de laatste 6-8 weken of langer.

25 december 2019 om 16:43

Is toch goed dat een speler als Martinelli goed speelt bij ons? Een Mbappe was op 19 jarige leeftijd toch ook de sterspeler bij PSG en dat is hij nu toch ook? Ik denk niet dat PSG daar om zit te treuren.

25 december 2019 om 12:24

Treurig? Is toch juist geweldig om te weten dat we een talent hebben die nog vele jaren meekan...

25 december 2019 om 13:11

Zo heeft Arsenal er wel een aantal meer gehad. En die haalde het niet voor de duidelijkheid

Ik zou hem laten gaan zodat hij lekker ervaring kan opdoen op zo’n groot toernooi. Via de competitie gaat er toch geen CL behaald worden dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren