Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arteta countert werkwijze Arsenal: ‘Leeftijd is niet het belangrijkste’

Laatste update:

Arsenal geeft spelers die ouder dan dertig jaar zijn normaal gesproken kortlopende contracten, wanneer het op verlenging aankomt. Het liefst binden the Gunners hun jonge spelers voor de lange termijn en oude spelers juist voor een jaar, om dan halverwege weer te gaan praten over een nieuw contract. Mikel Arteta, die zelf tot de laatste categorie behoort, is het daar niet helemaal mee eens.

/

De 31-jarige Spanjaard stapte in de zomer van 2011 over van Everton naar Arsenal. Hij tekende toen voor vier seizoenen en ligt nu dus nog een jaar vast in Londen. Arsenal wil met hem praten over een nieuw contract, dat uiterlijk tot medio 2016 zal lopen: een verlenging van één jaar dus, conform de werkwijze van de club. Arteta zelf zegt, zonder daarbij de club te in diskrediet te willen brengen, dat hij dat zelf anders zou doen.

“Ik kijk niet naar leeftijd”, aldus de middenvelder. “Of het nu om Tomás Rosický gaat of Jack Wilshere, ik zou veel andere zaken beoordelen voordat ik naar leeftijd kijk. Iemand met ervaring is juist een waardevolle component van een selectie. Ik vind iemand die 125 wedstrijden in drie seizoenen tijd heeft gespeeld een stuk waardevoller, dan iemand die 20 jaar oud is en 25 wedstrijden speelde in diezelfde periode.”

“Maar dat is mijn mening”, benadrukt Arteta in gesprek met The Guardian. “Ik snap de manier waarop de club er naar kijkt ook goed. Maar ik weet wat ik in huis heb en het gaat er dus om dat je de goede balans vindt tussen de verschillende opvattingen. Dat moeten we analyseren en daar moeten we over praten”, aldus de Spanjaard. Binnenkort zal hij het gesprek aangaan met de club.


Oudere spelers worden onvoldoende gewaardeerd bij Arsenal

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het juist een vrij logische werkwijze, als je eenmaal de 30 bent gepasseerd ga je als voetballer namelijk gewoon achteruit op meerdere vlakken. Natuurlijk is ervaring dan belangrijk, maar dat betekent niet dat je iemand opeens jaren aan je moet binden. Je moet gewoon het risico niet lopen dat iemand een topsalaris verdient, maar ondertussen enorm aan het aftakelen is. Zijn maar weinig spelers die nog meekunnen op topniveau als ze pakweg 33 zijn.

16 mei 2014 om 13:07

Het klopt dat het onzeker is dat dertigers hun niveau behouden.

Maar het is toch ook onzeker of een talent beter gaat worden?

16 mei 2014 om 13:12

Alleen iemand van ~21 verdient normaal gesproken minder salaris en de kans dat zo iemand vooruit gaat in zijn ontwikkeling is natuurlijk vrij groot. Zeker als je gewoon een fatsoenlijk scoutingsbeleid erop nahoudt. Iemand van over de 30 gaat alleen maar achteruit.

16 mei 2014 om 13:22

Dan zou je dertigers een langer contract met een verlaagd salaris aan kunnen bieden. Maar dat willen ze waarschijnlijk weer niet he.

Er zijn overigens genoeg tegenvoorbeelden te bedenken van dertigers die er helemaal niet op achteruit gaan.

er zitten wel "oude" spelers bij arsenal die genoeg wedstrjden spelen; Laurent Koscielny, arteta,rosicky. dus ik snap arteta wel.
maar ook arsenal, als je hun 1 jarige contracten geeft, neem je geen risico en heb je nog ervaring in je team

16 mei 2014 om 14:11

Koscielny is 28. Jij doet net alsof dat oud is voor een voetballer.

16 mei 2014 om 15:00

is niet jong meer

Nou, mijn mening is dat jouw leeftijd jou parten begint te spelen, Mikel. Niks mis mee, maar het heeft dan geen zin om naar Thomas Rosicky te gaan kijken.

16 mei 2014 om 11:39

Hij zou wel een goede squad player zijn voor volgend jaar. Erg handig om er bij te hebben tegen de 'kleinere' ploegen aangezien hij toch wat voetballend vermogen bijbrengt op die positie. Met Tomas Rosicky kan je hem inderdaad totaal niet vergelijken. Hij heeft 3-4 jaar amper 10 matchen per seizoen gespeeld dus er zit veel minder sleet op

16 mei 2014 om 11:59

Rosicky is als oude wijn. Lijkt op een of andere manier beter te worden na mate hij ouder word. Van hem kan ik echt genieten waar ik m bij Arteta voornamelijk kapot erger.

16 mei 2014 om 12:13

In mijn ogen is Rosicky nog steeds niet zo goed als in zijn tijd bij Dortmund. Dat niveau zal ie waarschijnlijk ook niet meer gaan halen.

16 mei 2014 om 12:40

Dat niveau heeft hij allang al overtroffen. Je hebt blijkbaar rosicky niet zien spelen tijdens het seizoen 07-08.

16 mei 2014 om 13:56

Jawel, ben namelijk wel gecharmeerd van Arsenal, maar in zijn tijd bij Dortmund vond ik hem echt nog wel iets beter. Zeker omdat ze in die tijd over de hele breedte een veel minder team hadden dan de concurrentie.

Ik ben het hier toch met hem eens, dat je als club zijnde zo'n dergelijke beleid hebt is goed maar aan de andere kant moet je ook kijken om welke speler het gaat, hoe belangrijk hij is en dergelijke. Dat is precies wat Milan nu meemaakt, Pirlo "slechts" een jaartje contract willen bieden dankzij zijn leeftijd maar als je Pirlo nog steeds ziet spelen voor Juve vraag je echt af waarom ze Pirlo lieten gaan voor wat jonge jongens die niet zo belangrijk zijn voor het elftal als Pirlo kon zijn.

16 mei 2014 om 12:58

Sagna is vervangbaar, en verder bestaat de selectie over genoeg 'oudere' spelers.

Een paar ervaren krachten zijn niet verkeerd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren