Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal-verdediger ziet geen perspectief en versterkt CL-deelnemer Sociedad

Laatste update:

Kieran Tierney komt de rest van het seizoen uit voor Real Sociedad, zo maakt zowel de Baskische club als Arsenal bekend. Sociedad heeft geen optie tot koop bedongen in het huurcontract van de Schot. Het perspectief van Tierney bij the Gunners was niet al te rooskleurig, waardoor er is geopteerd voor een uitleenperiode.

Tierney, die in Londen nog tot medio 2026 onder contract staat, stond vorig seizoen slechts zes keer aan de aftrap in de Premier League. De linksback verloor de concurrentiestrijd van Oleksandr Zinchenko, terwijl manager Mikel Arteta ook de beschikking heeft over Jakub Kiwior en Takehiro Tomiyasu. Jurriën Timber begon het seizoen als linksback, maar de van Ajax overkomen Oranje-international scheurde al in zijn tweede wedstrijd voor de club de voorste kruisband van zijn rechterknie.

Tierney kwam in de zomer van 2019 voor ongeveer 27 miljoen euro over van Celtic. In zijn eerste seizoenen kwam Tierney veel regelmatiger uit voor the Gunners. Uiteindelijk kwam hij tot 124 officiële optredens, waarin hij goed was voor 5 goals en 14 assists. Tierney was in 2020 onder meer basisspeler in de gewonnen eindstrijd om de FA Cup tegen Chelsea (2-1). Daarnaast legde hij met de club ook tweemaal beslag op de Community Shield.

"Real Sociedad heeft in de afgelopen jaren een uitstekende staat van dienst opgebouwd", weet Tierney. De club eindigde afgelopen seizoen als vierde in LaLiga en komt dit seizoen dan ook uit in de Champions League. "Dat is een doel van iedere voetballer", zegt Tierney, die voor het eerst buiten het Verenigd Koninkrijk gaat voetballen. "Spelen is LaLiga zal een verandering voor me zijn, maar ik kijk ernaar uit. Ik hou van veranderingen en ben zeer blij om hier te zijn." Sociedad versterkte zich eerder deze zomer al onder meer met André Silva (RB Leipzig) en Arsen Zakharyan (Dynamo Moskou). Aihen Muñoz startte in de eerste drie LaLiga-wedstrijden als linksback bij Sociedad.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Huh? Wat is dit nou voor gekke transfer, Timber is geblesseerd geraakt. En je hebt eigenlijk alleen nog Zinchenko over als linksback

27 augustus 2023 om 21:33

Kiwior en Tomi kunnen hier ook uit de voeten

27 augustus 2023 om 21:35

Dat zijn van origine geen echte backs. Arsenal moest gewoon cancelo halen…

27 augustus 2023 om 21:36

Is Timber wel een linksback dan?

27 augustus 2023 om 21:40

Arsenal speelt in balbezit met 3 centrale, waardoor je vaak een centrumverdediger als White, Tomiyasu of Kiwior op de back ziet. Aan de andere kant staat dan een type Zinchenko/Timber/Partey zodat je een extra middenvelder hebt.Ik zie overigens wel nog graag een back erbij komen, Partey op rechtsback moet alleen in noodgevallen, niet zoals nu. Wellicht Fresneda?

27 augustus 2023 om 21:49

Fresnada is al vertrokken na Sporting voor een relatief laag bedrag. .

Ik had Pavard of Cancelo goede opties gevonden. Maar die zijn beide ook al bijna voorzien.

27 augustus 2023 om 22:26

Vorig jaar speelde Arsenal gewoon met 2 backs. White als rechtsback, die constant er overheen vloog en totaal niet opereerde als een extra CV. En als Linksback Zinchenko die ipv van buiten om aan de binnenkant van de buitenspeler naar voren stormde. Dit seizoen weet ik niet wat ze doen, maar het ziet er dan ook niet uit. Gister de laatste 30 minuten terug gekeerd naar de zelfde verdediging als vorig jaar en het was meteen stukken beter.

27 augustus 2023 om 22:52

Oh bizar van Fresneda. Arsenal en Real Madrid werden continu genoemd en dan eindigt hij bij Sporting. Cancelo zou ik ook heel graag zien maar die gaat helaas naar Barça. Geertruida lijkt me ook een geweldige optie, maar wordt helaas nooit genoemd. @cr7_arsenal toen hadden we Xhaka het gat opvulde dat White en Zinchenko achterlieten. Met zijn vertrek lijkt die rol ook te zijn verdwenen

Dat tierney (tijdelijk) weggaat snap ik wel. Krijgt amper speeltijd en past niet meer in het systeem. Echter zorg je wel voor problemen nu met zijn vertrek en de blessure van Timber. Je hebt Zinchenko, Kiwior, Gabriel, Saliba, Tomi en White. Dat is echt veel te krap. Holding reken ik niet mee.

27 augustus 2023 om 21:51

Blijkbaar geen probleem, aangezien Partey ook als rechtsback telt...

Ik vind het ook veels te krap. Ik mag toch hopen dat er nog iemand bij komt, met name voor de back posities. En ik hoop dat Arteta inziet dat zijn back four "gewoon" weer op de normale posities opgesteld moeten worden. Dus White op rechts, Saliba RCV, Gabriel LCV en dan Zini links of als die niet fit is dan Kiwior of Tomi op links. Niet meer dat geneuzel met de gehele back four uit positie halen... Zwaar onnodig.

27 augustus 2023 om 22:21

Dat komt door die andere Spanjaard bij City genaamd Pep die haalt het hele hoofd van onze Arteta overhoop omdat die vorig jaar met het experiment kwam stones voor de verdediging.

Nu denkt hij met Partey het zelfde te doen. Partey is een compleet andere speler die juist aanvallend veel meer zou toevoegen.of in iedergeval voor de verdediging

28 augustus 2023 om 09:20

Nee hoor Wilshere. Arteta speelt nog steeds precies hetzelfde als vorig jaar.

1 speler wordt de derde cv en de ander schuift door naar het middenveld. Precies hetzelfde als vorig seizoen.

28 augustus 2023 om 11:32

Er zijn wel wat kleine tweaks waar de spelers voorlopig nog niet aan gewend zijn. Ik vind het wel jammer dat we Saka nu minder gevaarlijk laten worden door White niet meer mee naar voren te laten gaan. Ode en Saka ondervinden daar beiden hinder van.

28 augustus 2023 om 14:04

Het wordt anders ingevuld doordat er andere spelers in staan. Dat wil niet zeggen dat het systeem anders is.

28 augustus 2023 om 15:30

De manier van spelen is ook anders, Partey op RB invert naar het middenveld maar het is niet dat de LB nu dan eroverheen gaat. Martinelli en Saka krijgen echt veel minder hulp dan vorig seizoen. Duidelijk verschil.

27 augustus 2023 om 22:52

In nood kan Rice als cv en rechtsback spelen. Ik durf zelfs te wedden dat hij een betere speler is op de rechtsback positie hoe Partey invult. Maar zulke dingen moet je in nood doen. We hebben geen cv nodig

28 augustus 2023 om 09:56

Tja is dat dan wat je wilt? We hebben iemand nodig die multifunctioneel is.

Was te verwachten. Leuke speler maar geen Arsenal materiaal. Wel moet er nog ergens een verdediger gehaald worden. Spoeling wel een beetje dun achterin.

Ik hoop dat Arteta weet wat hij doet.
Heeft Kieran toch een beetje weggepest terwijl Kieran erg geliefd was onder de fans.
Als Arteta dit seizoen faalt en het team niet draaiende krijgt mag hij ze er ook flink van langs krijgen.

We hadden een nieuwe toplinksback moeten halen. Havertz was overbodig omdat Zinchenko Viera esr en rice de plek van xhaka makkelijk hadden kunnen invullen

Tsja, nu moet er wel nog wat bij achterin hoor.
Tierney is wel een favoriet van mij. Puur vanwege hoe hij er altijd voor gaat. Ja, voetballend is hij te min. Zeker in de rol die Timber en Zinny hadden op die plek...

Toch vond ik dat we hem moesten houden. Hij kan iets anders brengen. Goede voorzetten, snelheid, defensief sterk en eroverheen bomben....

Was toen hij gehaald werd een erg goede aanvulling en bracht meteen iets extras, maar heeft helaas niet aan kunnen haken toen het niveau omhoog gegaan is. Veel succes in Spanje Kieran.

Nu krijgt Arsenal nog een huur vergoeding en verdwijnt er 140k per week op de balans. Was broodnodig met de uitgaven. Balogun zal nog vertrekken voor ruim 50m en Holding lijkt ook nog te vertrekken. Dan heb je toch ongeveer 100m terugverdiend deze zomer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren