Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Timber is Dest en Frenkie de baas in doelpuntenfestijn met acht treffers

Laatste update:

Arsenal en FC Barcelona hebben in de nacht van woensdag op donderdag voor een waar doelpuntenfestijn gezorgd tijdens hun vriendschappelijke wedstrijd in het SoFi Stadium in Los Angeles. Met onder meer Frenkie de Jong, Jurriën Timber en Sergiño Dest binnen de lijnen werd het 5-3 voor the Gunners. Ilkay Gündogan maakte zijn debuut in het shirt van Barcelona.

Timber startte bij Arsenal vanaf de linksbackpositie, terwijl Dest als rechtsback begon bij Barcelona. De Jong begon op de bank en zou halverwege het duel binnen de lijnen komen voor Ez Abde. Er vielen op dat moment al vier treffers te noteren. De openingsgoal kwam na zeven minuten spelen op naam van Robert Lewandowski, die een rebound van dichtbij achter Aaron Ramsdale werkte. Bukayo Saka trok de stand al snel gelijk door te profiteren van geklungel bij Andreas Christensen: 1-1.

Diezelfde Saka had niet veel later de kans om Arsenal voor het eerst op voorsprong te zetten, maar zijn strafschop ging naast. Een van richting veranderde vrije trap van Raphinha bracht Barcelona opnieuw aan de leiding, waarna Kai Havertz de ruststand bepaalde op 2-2. De Duitser stond op de juiste plek bij de tweede paal om een kopbal van Martin Odegaard te verlengen. Na rust begon het grote wisselen en kwam er een compleet nieuw elftal binnen de lijnen bij Barça.

Zij zagen hoe Leandro Trossard met twee treffers een hoofdrol opeiste. De middenvelder van Arsenal schoot eerst diagonaal raak met links en zorgde een kwartier voor tijd voor de 4-2 op aangeven van Kieran Tierney. In de absolute slotfase van het duel bepaalden Ferran Torres (schot in de verre hoek) en Fabio Vieira (schitterend afstandsschot van een meter of twintig) de eindstand op 5-3. De debuterende Gündogan deed de eerste 45 minuten mee.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een doelpuntenfestijn. Wedstrijden tussen Arsenal en Barca zijn vaak spektakels. Maar goed ondanks dat het een oefenwedstrijd is: 5 tegendoelpunten is niet zo best.

27 juli 2023 om 11:23

Eerste helft 2-2. Daarna stuurt Barca 11 nieuwe spelers t veld op. Wat daarna gebeurde zou ik niet teveel waarde aan hechten als ik voor Barca was.

27 juli 2023 om 13:09

2 tegendoelpunten in 1 helft is anders niet heel veel minder dan 5 in een hele wedstrijd…

27 juli 2023 om 14:14

Bij Arsenal kwamen er ook allemaal nieuwe spelers in. Het was niet zo dat Barca alleen maar wissels erin zette want Frenkie, Kounde, Balde etc kwamen er in de rust in. Maarja oefenpotten zijn sowieso niet echt relevant.

27 juli 2023 om 14:29

Bij Arsenal toch precies hetzelfde

Goede positie links back ik vond t een gave pot voetbal. Veel goede dingen gezien van beide kanten. Arsenal gaatbweer serieus meedoen hoop ik!

27 juli 2023 om 09:24

Hoe speelde Barca?
Hoe speelde Gundogan, Romeu en Abde in het bijzonder? 04:30 is mij net iets te laat (of te vroeg).

27 juli 2023 om 09:34

Barca speelde over het algemeen prima. Kanttekening is wel dat dit hun eerste oefenwedstrijd was en de halve selectie net weer beter is van ziek zijn.Individueel waren Abde, Dembélé en met name Balde de beste spelers aan de kant van Barca. Balde was in mijn ogen MOTM. Die bleef maar gaan aan de linkerkant. Aan de andere kant waren Eric Garcia, Alonso en Dest drama. Hun als back-up in de verdediging is toch wel een probleem.Gündogan was prima en Romeu voelde een beetje onwennig. Hij leek wat schuw om de bal te ontvangen. Fati viel trouwens ook goed in, leuk om te zien.

27 juli 2023 om 09:43

Zat net een beetje highlights terug te kijken. Balde verbaasd me niets. Dat is een ruwe diamant die alleen maar beter zal worden. Dembele in vorm is alom bekend, die moet alleen een seizoen (lange blessures) vrij blijven. Abde verbaasd me ook weinig. Die scheen op de trainingen veel indruk te maken. Je opmerking over Garcia, Dest en Alonso verbaasd me in ander opzicht ook niet: gewoon niet goed genoeg.

Gundogan leek wat onwennig en had veel onnodig balverlies (wat je niet gewend bent van hem). Maar goed, ik baseer me op hoogtepunten jij hebt waarschijnlijk de hele match gezien. Wat me aan Fati opviel was dat hij wat groter lijkt (spiermassa?) maar ook dat hij weer wat sneller leek. Zijn snelheid leek afgelopen seizoen helemaal verdwenen..

Zou mooi zijn als Barca toch nog een rechtsback weet aan te trekken en Dest en Alonso weet te slijten. Wat mij betreft mag Eric Garcia ook weg. Araujo, Kounde, Martinez en Christensen: centraal zijn we prima bezet. Maar Alonso zal wel blijven als back-up van Baldé. Een Fresneda of Cancelo als rechtsback zou perfect zijn. Waarbij laatste niet realistisch is. Maar die 18M voor Fresneda lijkt mij een goede toekomstige investering.

27 juli 2023 om 10:13

Ik heb hoge verwachtingen van Abde. Hij maakt een goede indruk in de voorbereiding. Hopelijk laat Xavi de linksvoor-positie tussen hem en Fati. Fati lijkt inderdaad wat meer spiermasss te hebben. Hij lijkt ook wat explosiever. Het is bidden dat hij fit kan blijven en een impact kan maken dit seizoen.

Als rechtsback hoopte ik op Arnau Martinez van Girona, maar Fresneda zou ook een hele goede versterking zijn. Hopelijk pakt Deco door voor hem.

27 juli 2023 om 14:30

@iniestafcb

Correcte analyse, ik heb ook de wedstrijd herbekeken en kan niets meer toevoegen aan jouw analyse. Abde vind ik echt een leuke speler, een speler die Barcelona eigenlijk bijna niet heeft (buiten Ousmane maar die ligt vaker dan lief in de lappenmand).

We hebben spelers als Abde gewoon nodig, iemand die op de flank 1vs1 kan uitschakelen en gewoon altijd de dribbel aangaat. De laatste die dat deed was Neymar. Mooie actie van Abde bij de 1-0 (of 0-1) , gewoon op snelheid verslaan, overzicht bewaren , goed opzij leggen. Die zal punten hebben gescoord bij Xavi.

Ansu Fati viel me inderdaad ook op, zijn bovenlichaam lijkt precies iets breder/sterker dan vorig seizoen en zijn explosiviteit lijkt precies wat terug. Al is het nog wat vroeg om victorie te kraaien maar van mij mag hij het dit jaar uitvechten met Abde op de linksvoor.

27 juli 2023 om 14:47

LW: Abde en Fati
CF: Lewa en Vitor Roque. (lamine Yamal evt als Trequartista)
RW: Dembele, Raphinha en Lamine Yamal.

Voorin zit het wel snor de komende jaren. Middenveld maak ik me ook niet druk om en achterin alleen rechtsback positie. Daar moet je echt een specialist hebben. Fresneda zou i.m.o. echt een hele goede zijn. Snel, sterk, kan voetballen en verdedigen. Had Vinicius vorig seizoen 2x volledig uit de wedstrijd gespeeld.

27 juli 2023 om 10:27

Linksback vind ik wel een negatief signaal. Ik had verwacht dat hij rechtsachter zou spelen maar linksachter. Spreekt imo weinig vertrouwen uit. Voor Oranje positief als hij zich daar weet te ontwikkelen op die positie.

27 juli 2023 om 11:20

Het is pre season. Wat verwacht je nou? Het bestaat juist om spelers en tactieken uit te testen.

27 juli 2023 om 14:16

Je weet dat Ben White gewoon de voorkeur gaat krijgen op rechtsback he... Niet vreemd dat hij daar dan ook staat. Het is aan Timber om ergens een basisplek te veroveren

Timber krijgt lekker veel minuten in de voorbereiding. Ben benieuwd of we over enkele maanden nog steeds die mensen over hem horen dat Arsenal eigenlijk te goed voor hem is of dat hij daar overbodig is.

27 juli 2023 om 09:26

Ach het is toch veel te vroeg om een speler nu al te beoordelen? Geef die jongens gewoon een kans en kijk over een jaar weer. Net zoals alle mensen die havertz af hebben geschreven na een volley challenge.

27 juli 2023 om 09:27

Havertz is waardeloos. Begrijp niet hoe hij een versterking kan worden.

27 juli 2023 om 09:29

Die gozer is gekomen, Arteta en Edu wilden hem graag hebben. Dan kun je ook gewoon die kerel is vertrouwen geven ipv iedereen maar af te branden. Die kerel kan heus wel voetballen.

27 juli 2023 om 09:36

Je hebt helemaal gelijk. Waarom die jongen zo afzeiken? Was 2 jaar geleden een van de grootste talenten op de europese velden. Speelde bij chelsea niet altijd even gelukkig maar dat is misschien ook logisch bij dat afbraakvoetbal. Die jongen is nog jong en verdient een 2e kans.

27 juli 2023 om 10:01

Ach, dat gezeik op Havertz... Ja er is teveel voor betaald maar die jongen kan echt wel ballen hoor. Kan zogezegd geen goal maken maar in zijn eerste oefenwedstrijden weet hij de goal dan toch verdomd goed staan:-)

Ik ben echt wel positief over de transfers die Arsenal gedaan heeft. Het is pre-season en onze main targets spelen gewoon al bij ons... dat alleen is al geweldig:-)

27 juli 2023 om 11:43

Het helpt niet eme dat die jongen er altjd bij loopt alsof hij er geen zin in heeft. Zeker nadat hij in een interview heeft gezegd dat voetbal niet eens zijn hoogste prioriteit in het levevn heeft. Dan ga je toch nadenken of je 80 miljoen moet neertellen voor een speler die er dus blijkbaar niet alles voor over heeft en het allemaal wel best vindt.

27 juli 2023 om 12:33

Aahja dat arteta en edu verhaal, moet ik ze blindelings volgen ? Die gozer loopt erbij als hij er totaal geen zin in heeft. 3 jaar lang niet eens 10 goals in een seizoen gemaakt maar hee heb gewoon vertrouwen in arteta en laten we hopen dat havertz de beste speler wordt.

27 juli 2023 om 12:37

Dat zeg ik niet. Je kunt prima is ongenoegen uiten over hem. Maar hij loopt daar nu eenmaal rond en ze wilden hem graag hebben. Dan kun je gewoon vertrouwen hebben in Arteta, Edu en havertz.

27 juli 2023 om 09:29

Het is nog te vroeg om te oordelen @myvision.

Ik hoop dat hij het red, het zal alleen maar meer waarde zijn voor de eredivisie en NL.

Alleen speelt hij niet op zijn positie (cb), maar veelal op andere positie. Ik ben benieuwd hoe hij het gaat doen.

27 juli 2023 om 09:31

Het lijkt er een beetje op dat Timber klaargestoomd wordt om de ideale 12de man te worden bij Arsenal. Heeft al op 3/4 posities gespeeld in de voorbereiding als ik het goed heb gelezen.

27 juli 2023 om 09:39

Ik denk dat Arteta dit seizoen maximaal gaat rouleren en er dus maar 5-7 spelers altijd basis staan.

27 juli 2023 om 10:14

Dan zou voor mij de vraag zijn wat heb je liever. 30 wedstrijden spelen op je favoriete positie of 40 wedstrijden spelen op 3 verschillende posities.

Denk dat het publiek iemand op 1 positie normaal hoger inschatten maar dat voor een trainer het altijd lekker is om een veelzijdig iemand in het team te hebben.

27 juli 2023 om 10:21

Een groot deel vd huidige selectie kan op meerdere posities uit de voeten en met de hulp van Arteta zullen ze daar nog beter in worden. Dan hebben ze geen favo positie meer maar een favo rol.

27 juli 2023 om 11:21

Wist niet dat er meer binnen Arsenal waren met zo’n rol.
Zie zelf dat multifunctionele spelers vaak minder waardering krijgen dus dat was vooral mijn punt. Geertruida bij Feyenoord afgelopen seizoen een mooi voorbeeld. Op drie posities altijd een 7 waardoor bijvoorbeeld Kokcu en Hancko die op 1 positie een 8/9 haalde meer waardering kregen voor mijn gevoel. Terwijl door het elftal geslingerd worden en nog altijd meer dan goed presteren net zo knap is in mijn ogen.

27 juli 2023 om 12:32

Enkel Saliba, Gabriel en Holding kunnen maar op 1 positie uit de voeten van de verdedigers bij Arsenal. Tomiyasu en Timber kan je achterin overal neerzetten.
En als je verder gaat kijken in de selectie van Arsenal dan kom je erachter dat verder eigenlijk alleen Partey, Elneny, Lokonga en Jorginho maar in een positie uit de voeten kunnen.

27 juli 2023 om 12:39

Sowieso Samcro, we kennen de Premier League toch een beetje. Arsenal speelt nog CL, Carabao cup en de FA cup, spelen een moordend schema rondom kerst. Kortom: bij Arsenal (en de andere Europees spelende ploegen) gaan er zeker 16 man ruim voldoende minuten maken..

27 juli 2023 om 09:37

Ach zo hoorde ik ook weer mensen roepen dat Blind naar Bayern het teken was dat de mensen die het niet (meer) zagen in Blind allemaal ongelijk hadden. Van die mensen heb ik ook vrij weinig meer van gehoord toen Blind zijn vaste plekje op de bank had en in zijn enige 90 minuten debet was aan de nederlaag.... Speelde daarna ook geen minuut meer.

27 juli 2023 om 09:37

Ga je bij Timber ook weer zo vervelend doen als bij Ten Hag en Martinez? Get over it, er zijn altijd mensen die vooraf spelers afschrijven vanwege clubvoorkeur. Maar 1 persoon op deze hele site schrijft alle aankopen van Arsenal af ongeacht waar ze vandaan komen en die verdient jouw soort reacties. Verder, laat lekker gaan.

27 juli 2023 om 09:52

Haha inderdaad! Altijd bizar om de negativiteit rondom Nederlandse spelers hier te lezen. Zo zijn er vast nog steeds mensen die beweren dat Frenkie niet goed genoeg is voor Barcelona.

27 juli 2023 om 09:59

@myvision: als Arsenal fan ben ik alleszins erg tevreden met de transfer van Timber. Jonge speler, multi-functioneel, veel potentieel,... voor Arsenal gaat dit gewoon een goede transfer zijn.

Maar al dat negatief gezeik is toch typisch? Zo'n een Havertz is toch ook al bestempeld als miskoop? Nog voor hij uberhaupt een minuut voor Arsenal gespeeld had...

27 juli 2023 om 10:00

Waarom ben jij toch altijd zo ontzettend rancuneus? Het klinkt altijd alsof je je persoonlijk aangevallen voelt als iemand iets over Ajax of een (ex)speler van Ajax zegt. Laat je niet zo kennen man, de echte fans hopen natuurlijk van harte dat hij het gaat maken, dat is alleen maar goed voor het NL elftal. Maar gezien zijn laatste seizoen voor Ajax was het helemaal zo gek niet dat mensen dachten dat hij nog niet klaar was voor deze stap want hij was gewoon niet goed.

27 juli 2023 om 10:10

Binnen de fanbase is hij in ieder geval al zeer geliefd want we zien allemaal zijn kwaliteit. Vind het ook echt tof dat er weer een Nederlander bij Arsenal zit. En er zit ook een goede kop op, dus ik heb hoge verwachtingen van Timber!

27 juli 2023 om 10:33

Van de Beek kreeg in de voorbereiding enkele jaren terug ook veel minuten. Het zegt dus helemaal niks.
En de mensen die twijfels hebben leggen ook uit waarom ze die twijfels hebben. (Slecht jaar, kopkracht, omschakeling). Aan Timber om te bewijzen dat die twijfels onterecht zijn.
Dan nog steeds zijn het terechte twijfels voor nu.

27 juli 2023 om 11:23

Word je nou nooit moe van jezelf? Het is altijd Ajax en hun Ex spelers tegen de rest van de wereld bij jou. Het is de voorbereiding dus raar om nu al je conclusie te trekken. Buitenom dat zijn er altijd wel negatieve reacties bij elke transfer niet alleen bij Ajax spelers.

27 juli 2023 om 11:44

Het is mooi dat ie veel minuten krijgt maar ik maak me nu al zorgen. Eerst rechtsback, nu zelfs linksback. Die jongen gaat toch niet op posities misbruikt worden waar hij niet hoort te spelen? Dat is voor oranje ook niet goed. Timber linksback…. Dat moet niet al te vaak gaan gebeuren.

27 juli 2023 om 11:59

Arteta is gewoon wat aan het testen. Daar is pre season toch voor. Linksback bij Arsenal is eerder spelen als extra middenvelder.

27 juli 2023 om 12:47

zeker, of dat hij idd niet goed genoeg is, heel benieuwd

Ik ga nu de wedstrijd herbekijken, aangezien 5u toch iets te vroeg was. Wedstrijd was een half uur later omdat Arsenal vast zat in het verkeer richting het stadion.

5 tegendoelpunten is toch niet best, al merk ik wel dat de meeste tegendoelpunten in de 2e helft zijn gevallen met jongens als Sergi Roberto en Eric Garcia achterin.

Het is vooral kwestie van wedstrijdritme opdoen en minuten maken. Arsenal staat daarnaast ook een stuk verder in de voorbereiding en speelt over twee weken al de Community Shield tegen City.

27 juli 2023 om 09:46

Los daarvan wat Iniestafcb ook al aan gaf: de halve selectie had zeer recent nog met ziekte te maken. Was het nou een voedselvergiftiging o.i.d.? Arsenal is gewoon een wereldteam en zijn ook verder in hun voorbereiding. Niks mis mee. Zou mooi zijn om Arsenal dit jaar in de CL tegen te komen. Altijd 2 ploegen die willen aanvallen, levert altijd leuke wedstrijden op.

27 juli 2023 om 11:33

@joga_bonito10

Heb net de wedstrijd uitgekeken, ik vond het een geflatteerde uitslag. Twee afstandschoten (die van Martinelli was wel heerlijk) , lomp verdedigen van zowel Christensen als Marcos Alonso(saka duwde hem weg als een broekie) en de 4-2 van Arsenal was wel een mooi uitgespeelde aanval.

Desondanks was Arsenal wel de betere ploeg vond ik, al was 5 doelpunten zeker overdreven. Denk dat een 2-1 of een 3-2 een betere weergave had geweest van de wedstrijd. Oriol nog wat onzichtbaar (soms is dat een goede eigenschap, vandaag vond ik het meer "verstoppen". Gündogan wat balverlies voor de rest wel oke.

Ik hecht hier niet zo super veel waarde aan, alleen had ik graag Inigo gezien ipv Eric Garcia. Die stond ook weer enorm zwak te verdedigen samen met Alonso.

27 juli 2023 om 11:49

Alonso is echt spelers van niks. Snap zijn transfer echt niet. Inigo is geblesseed geraakt tijdens de training, anders had hij zeker gespeeld en die laat zich door niemand wegzetten. Dat is echt een aankoop zoals Christensen vermoed ik: die gaat velen in positieve zin verbazen.

27 juli 2023 om 12:01

@joga_bonito10

Dat wist ik zelfs niet, hopelijk niet te ernstig? De meeste La Liga volgers kennen Iñigo wel en kennen zijn waarde. We halen een geroutineerde lepe verdediger binnen die daarnaast ook kan voetballen en een defensie kan leiden.

27 juli 2023 om 14:50

Schijnt meer uit voorzorg te zijn. Maar of hij er tegen Real bij is betwijfel ik.

Leuke pot met veel doelpunten. Ook mooi dat Jesus weer als vanouds speelde ook al scoorde hij niet. Langzaam beginnen de spelers weer hun vorm te vinden. Laat het maar weer om het echie beginnen

Leuke pot voor zowel de fans als neutrale toeschouwers.

Was weer genieten van Saka ondanks dat hij zijn penal naast schoot. Havertz ook weer een doelpuntje mee gepikt en Vieira ook met een heerlijke goal. Hopelijk laat hij dit seizoen meer zien waarom ie gehaald is.

Kan niet wachten tot de competitie weer van start gaat. COYG!

Rechtsback linksback. Hoop dat hij in de as kan komen te staan.

Wat een spuuglelijke shirts van Barca trouwens. Wat denken de fans ervan?

27 juli 2023 om 12:31

Ik vind ze redelijk. Niet mooi, maar ook niet lelijk.

27 juli 2023 om 12:33

Alles is beter dan het uitshirt van Arsenal dit seizoen. Dat is met afstand het lelijkste Arsenalshirt wat ik ooit heb gezien.

27 juli 2023 om 13:40

Ik vind het best gaaf. Alleen vergeleken met vorig seizoen is het verval nogal groot.

27 juli 2023 om 19:14

Doet me een beetje denken aan dat United shirt van een paar jaar terug dat ze de bijnaam ‘Theatre of Zebras’ opleverde. Maar dat shirt was echt nog wel erger dan dit Arsenal shirt.

27 juli 2023 om 13:23



Gelukkig is een mening subjectief. Ik vind het een prachtig tenue. Ben wel beetje klaar met die opvallende Ola raketijsjes tenues de laatste jaren.

27 juli 2023 om 13:46

Het hoeft niet opvallend en kleurrijk te zijn maar ik vind dit heel lelijk vanwege het gebrek aan accenten waardoor het gewoon een goedkoop katoenen shirt van de Zeeman lijkt en ook de kleur van de reclame die zo hard afsteekt tegenover het wit. Spotify valt zo veel harder op dan de rest, dat samen met het gebrek aan accenten of herkenbare kleuren en dit lijkt voor mij een promoshirt van een of andere actie van Spotify eerder dan een voetbalshirt. Leuk voor de sponsor, dat wel.

Ik heb het even teruggekeken en Frenkie speelde met de pest in zijn lijf. Liep zeer ongemotiveerd rond en liep als 6 geen 1 keer met zijn man mee. Wandelde af en toe zelfs bij een gevaarlijke tegenaanval. Hij voelt natuurlijk aankomen dat Xavi met Gündogan en Pedri als aanvallende cm’s wilt spelen en op 6 nu Romeu stond zoals in de 1ste helft. Zowel Xavi als Frenkie hebben aangegeven dat die meest defensieve middenveld rol niet zijn positie is. Dus word strijden met Pedri en Gündogan nu

27 juli 2023 om 13:29

Ben inderdaad benieuwd hoe dat zal gaan. Denk dat Frenkie eerder op 6 zal komen. Pedri en Gundogan zijn beter op de half posities. Gundogan vooral vanwege zijn scorend vermogen en Pedri gewoon qua spel. Wellicht dat Xavi zal experimenteren met een dubbele pivot en of een 3-4-3 opstelling.

Timber maakt een goede indruk, in mijn ogen een heel verstandige keuze met Arsenal. Past prima in de visie van de club.
By the way wat een verschrikkelijk lelijk tenue van barca pijn aan de ogen.

27 juli 2023 om 13:47

Toen Dembele erin kwam werd hij twee keer abnormaal makkelijk voorbij gelopen

27 juli 2023 om 16:55

Dat is niet zo’n probleem. Het is voerbal geen atletiek. Wat deed Dembele vervolgens met de bal?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren