Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dreun voor Arsenal: Gunners moeten belangrijk tweetal missen in titelstrijd

Laatste update:

Arsenal kan tijdens de rest van dit seizoen niet meer beschikken over William Saliba en Oleksandr Zinchenko. Dat meldt the Athletic. De Franse centrale verdediger raakte in maart geblesseerd aan zijn rug en kwam sindsdien al niet meer in actie. Zinchenko viel afgelopen zondag tegen Newcastle United (0-2 winst) uit met een kuitblessure.

De blessures van het tweetal blijken nu dusdanig ernstig dat het seizoen er voor hen al opzit. Dat is een hard gelag voor Arsenal, dat nog altijd volop kans maakt om voor het eerst sinds 2004 de Premier League te winnen. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben the Gunners een achterstand van slechts één punt op Manchester City, al heeft laatstgenoemde club nog wel een duel tegoed.

Saliba, tot aan het moment dat hij geblesseerd raakte een vaste kracht in het hart van de defensie van Arsenal, miste de afgelopen acht wedstrijden van zijn ploeg vanwege een blessure aan zijn rug. Die kwetsuur liep hij op in het duel met Sporting Portugal in de achtste finale van de Europa League (1-1, 3-5 na strafschoppen). Sindsdien werd de Fransman voornamelijk vervangen door Rob Holding, al stond in de afgelopen twee duels Jakub Kiwior op zijn plek.

Zinchenko, die de Premier League vorig seizoen nog met Manchester City won, moest zich zondag na een uur spelen laten vervangen. In oktober vorig jaar stond hij ook al enige tijd aan de kant met een kuitblessure. Aannemelijk is dat Kieran Tierney hem tijdens de laatste paar competitieduels zal vervangen op de linksbackpositie. Het goede nieuws voor the Gunners, die overigens nog tegen Brighton & Hove Albion, Nottingham Forest en Wolverhampton Wanderers spelen, is dat het tweetal waarschijnlijk niet geopereerd hoeft te worden.

Wie wint de Premier League dit seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was dit maar eerder gebeurd met Zini. Tierney blijkt verdedigend toch gewoon een heel stuk beter

11 mei 2023 om 19:55

Het is helaas al voorbij, titel verspeeld in april. Zie Man city echt niet meer dan 4 punten verspelen in de laatste 4 wedstrijden.
Daarnaast moet Arsenal alles winnen, dat doen ze ook niet zomaar..
Helaas, had de gunners echt gegund

11 mei 2023 om 19:59

Babushka zegt toch niks over de titel en of die nog haalbaar is haha.

11 mei 2023 om 20:00

Ga je nou serieus een speler een blessure toewensen?

11 mei 2023 om 21:37

Paar wedstrijden aan de kant voor Zinchencko gaat hem heus niet schaden, die overleeft dat wel. Sommige trainers zien het licht niet totdat iemand een blessure oploopt, niks persoonlijks van Babushka neem ik aan.

12 mei 2023 om 13:49

Exact dit inderdaad. Ik wens niemand een blessure toe. Maar het was gewoon nodig dat hij op de bank kwam, laat verdedigend gewoon teveel liggen

11 mei 2023 om 20:05

Trieste reactie.

Iemand pijn en een blessure wensen omwille van een voorkeur speler... Hoe laag kan je zinken..

12 mei 2023 om 09:45

Hij wenst hem eigenlijk geen pijn toe. Hij had alleen de timing van die pijn die hij nu heeft graag anders gezien.

11 mei 2023 om 20:13

Je bent niet bepaald aan het flexen met iemand een blessure toe wensen. Dat daar gelaten vind ik dat je wel weer gelijk hebt omtrent het beter verdedigen van Tierney dan Zini!
Riep het al toen Arsenal thuis aantrad Vs City! Daar had hij al basis moeten staan & met name de reeks Liverpool, WHU & Saints.. tjah die had hij gewoon moeten spelen. Maar ach, het is al achter de rug & het is makkelijk om nu roepen: ‘ik zei het toch’! Arsenal maakt imo nog steeds kans op de titel. Komen nog wat aardige lastige uit wedstrijden voor the Citizens..

11 mei 2023 om 21:44

Die gast acteert een top vedette te zijn.

Saliba was ik wel van uitgegaan maar goed, blijft een gemis natuurlijk. Zinchenko is belangrijk voor het spel dus ook een flinke tegenvaller. Al is hij verdedigend wel heel matig. Hopelijk laat Arteta tierney niet in de Zinchenko rol spelen want dat kan hij echt niet.

11 mei 2023 om 19:56

Dat deed hij tegen west ham met tierney. Wist oprecht niet wat ik zag.

11 mei 2023 om 20:01

Niet alleen tegen West Ham hoor, best vaak eigenlijk.

11 mei 2023 om 20:32

Klopt dat is echt niet best. Tierney gewoon in zijn normale rol is echt een top back

11 mei 2023 om 20:17

Saliba was de grootste gemis in de selectie de afgelopen tijd. Je merkte aan alles dat de hiërarchie achterin ontbrak sinds zijn afwezigheid! Hij knapte enorm veel vuile werk op van/voor de rest & is naar mijn mening de absolute leider achterin dit seizoen. Het mooie voor Arsenal, maar zeker voor hem, is dat hij alleen maar beter kan worden. Ik zie hem echt wel over een jaar of 2 bij Real staan samen met Militao. Gewoon omdat ik weet dat Real de absolute leiders graag in het maagdelijke Wit willen laten spelen.

11 mei 2023 om 20:33

Hij is ook enorm comfortabel aan de bal en speelt bijna iedere pass naar voren. Goede ballen tussen de linies. Iets wat jullie nu ook missen in Martinez. Je ziet al hoeveel verschil dat maakt bij beide ploegen. Holding kan dat niet en is ook een vrij matige verdediger. Met Kiwior gaat het al een stuk beter..

11 mei 2023 om 20:34

Ben het met je eens in het eerste gedeelte. Niet voor niets dat Arsenal bijna 80% winstpercentage had met Saliba, en zonder 40%. Al is dat de laatste 2 wedstrijden iets omhoog gebracht.

Ik zie hem dus echt niet naar Real gaan. Niet binnen nu en een paar jaar. Hij is erg gelukkig bij Arsenal en Arteta. Gaat binnenkort ook een contractverlenging ondertekenen en als Arsenal door blijft groeien kan die nog heel lang blijven.

12 mei 2023 om 01:32

Misschien als zinchenko terug is zinchenko proberen op de positie van xhaka ofzo? Zodat je tierney gewoon zn ding kan laten doen op linksback, want in essentie is dat gewoon een hele goede linksback. Xhaka wordt ook alweer een jaartje ouder en met oog op volgend seizoen is het misschien helemaal niet raar om te kijken wat je opties op die positie nou precies zijn. Partey, zinchenko en odegaard kan een middenveld zijn om je vingers bij af te likken

12 mei 2023 om 07:44

Ik denk niet dat het een optie is omdat je dan je hele speltype aanpast. Zinchenko is nu samen met Partey een extra opbouwer. Xkaka kan daarom meer naar voren. Zet je Zinchenko op de plek van Xkaka dan verander je het dus compleet

12 mei 2023 om 10:40

Ik zou dat ook niet doen inderdaad arsenal890. Alleen had ik persoonlijk het toch wel wat getweaked en zou ik nooit Tierney volledig zo laten spelen zoals Zinchenko dat doet. Dat is in mijn optiek één van de fouten geweest van Arteta dit seizoen, waar hij al wel van lijkt geleerd te hebben.

Zini iets iets te onaantastbaar gemaakt en zijn specifieke invulling van de rol te heilig gemaakt. Tierney kan wat anders brengen en daar had je meer gebruik van moeten maken.

Dat, plus het te lang vasthouden aan Holding en het prefereren van Fabio Vieira boven Jorginho (in eerste instantie), zijn net helaas de cruciale ''fouten'' dit seizoen geweest.

Hoe belangrijk Zinchenko ook is geweest voor het voetbal heeft hij in die slechte reeks toch ook laten zien geen echte verdediger te zijn, daar laat die toch wat steekjes vallen. Saliba is het grootste gemis, die missen Arsenal echt het meeste. Rob Holding en Saliba is net als Michel Breuer en Jan Vertonghen 10 jaar terug.

11 mei 2023 om 20:58

Haha of Ferry de Haan en Jaap Stam

Saliba had ik sowieso niet terug verwacht dit seizoen. Daar hebben we te weinig over gehoord. Wel jammer van Zinchenko hoor. Hij kan dan wel echt niet verdedigen maar hij is zeker belangrrijk voor het spel dat Arteta wilt spelen. Tegen de topteams komt die dan ook gewoon te kort wanneer Arsenal de bal niet heeft.

Tierney is natuurlijk een goede vervanger maar hopelijk speelt die dan wel als een echt linksback. Als Arteta Tierney in een Zinchenko rol gaat laten spelen wordt het drie keer niks.

11 mei 2023 om 20:07

Kan me een wedstrijd herinneren dat Tierney het wel liet zien maar dat was in het eerste seizoenshelft. Tierney is voetballend goed genoeg om zo'n rol te spelen. Niet van het niveau van Zinchenko maar ik zie hem graag naast Jorginho spelen in balbezit.

11 mei 2023 om 20:08

Xhaka moet gewoon wat zakken zodat tierney erover heen kan en martinelli naar binnen

11 mei 2023 om 20:30

Xhaka moet je niet laten zakken naar mijn mening. Tierney gaat Martinelli in de weg lopen. We spelen al heel lang niet meer backs die vaak de zijlijn halen. Dat gebeurt misschien een paar keer per wedstrijd. We moeten niet onze systeem wijzigen omdat Zinchenko niet kan spelen.
Tierney moet naar mijn mening op hetzelfde manier spelen als Zinchenko.

11 mei 2023 om 21:07

Dat is juist onzinnig Somagunner. Je ziet Pep ook niet star vasthouden aan zijn systeem als hij niet met zijn geprefereerde 11 kan spelen. Juist dan moet je kijken hoe je met zo min mogelijk consessies nog zo goed mogelijk kunt spelen. Arteta heeft daarin dit seizoen nog wat fouten gemaakt, waarvan hij hopelijk leert. Lijkt hij ook al gedaan te hebben.

Tierney is simpelweg een andere soort back. Daar moet je mee dealen. Tierney loopt Martinelli absoluut niet in de weg. Het is juist een extra wapen, omdat Martinelli dan een extra afspeeloptie heeft. Ja het vergt wat tweaks, maar het is beter dan van Tierney dezelfde dingen gaan verwachten als van Zinchenko...

11 mei 2023 om 22:03

Tierney heeft het wel in zich om als valse back te spelen.
Je verandert erg veel mocht Tierney weer als een echte back gaat spelen.
Het opbouwen gebeurt altijd met 3 man achter de bal en twee man op middenveld waaronder Zinchenko de 2e man is op middenveld. Die principes heeft Guardiola niet gewijzigd zelfs wanneer Ake geblesseerd was dit seizoen. Want hij laat zijn team ook zo opbouwen.

Arsenal is op weg naar 90 punten met het systeem wat ze het gehele seizoen spelen. Waarom dat omgooien voor Tierney? Zelfs met Holding gebeurde dat niet.

Tierney kan wel spelen zoals Zinchenko. Heeft simpel gezegd minuten nodig om zo’n taak uit te voeren die hij nu krijgt. Maak me niet druk om hem zoals bij Holding.

12 mei 2023 om 10:30

Ik maak mij ook niet druk om Tierney. Alleen gaat hij simpelweg nooit de rol van Zinchenko in kunnen vullen zoals Zinchenko dat doet. Tierney is houteriger, is lomper. Dat gaat nooit veranderen. Dat betekent niet dat hij het niet kan inderdaad, maar wel dat het minder goed is als hij op zo'n manier moet spelen.

Ik zeg niet dat Guardiola zijn principes wijzigt, maar wel dat hij tweaks maakt. Eigenlijk geef jij dat zelf nu ook perfect aan. Zelfs als Aké geblesseerd was, liet Pep zijn team nog steeds zo spelen. Dat klopt, maar wel met een andere positie. Waarom zou dat bij ons dan niet kunnen? Aké als CV of linksback zijn wel tweaks. Akanji die Aké als linksback verving, speelde niet zoals Aké dat deed. Dat liet Guardiola over aan Stones, die daarmee andere taken moest vervullen.

Dat is een beetje wat ik bedoel. Tierney heeft andere specifieke kwaliteiten, waar je juist geen gebruik van maakt als je hem dwingt te spelen zoals Zinchenko speelt. Dat wil overigens niet zeggen dat Tierney überhaupt niet op het middenveld hoeft op te duiken en daar van waarde te zijn. Het gaat er vooral om dat je hem niet hoofdverantwoordelijk maakt, zoals je dat wel met Zinchenko doet. Dat bedoel ik met kleine tweaks, waardoor je met een andere setting toch het beste uit je elftal haalt.

Ik heb het daarom ook niet over ''je hele systeem omgooien''. Het zijn aanpassingen. Holding is nou net niet het beste voorbeeld, want je hebt gezien hoeveel slechter het met hem ging in hetzelfde systeem. Dat toont juist aan dat je niet met iedere speler precies zo kunt spelen hoe je het hele seizoen wil spelen. Holding maakt fouten, omdat hij dat niet kan. Tierney is suboptimaal, omdat hij dat minder goed kan.

Ik zie het persoonlijk juist als een meerwaarde dat Tierney ''anders'' is. Dat maakt namelijk dat je niet star vast hoeft te houden aan één opvatting en als het niet lukt, het over een andere boeg kunt gooien. En ik vond bijvoorbeeld dat Arteta dat tegen Newcastle heel goed deed. Zinchenko werd continu geklopt -- tactische wissel (blessure zag ik op het veld niks van) met Tierney -- Tierney anders laten spelen dan Zinchenko deed -- leidde tot veel minder gevaar dat via onze linkerflank kwam.

Wel jammer van zulke blessures. Onze basiselftal heeft best weinig wedstrijden gespeelt. Toen Arsenal in het roze uittenue speelde. Hopelijk geeft Tierney alles wat ie heeft de komende drie wedstrijden en kan Arteta overtuigen om toch te blijven als backup speler en dat ie genoeg aan spelen toekomt. Een goede linksback van niveau ga je nergens vinden.

11 mei 2023 om 20:49

Tierney moet idd behouden worden. Is gewoon een hele goede linksback en een heel ander type dan Zinchenko. Ideaal om achter de hand te hebben

Het zit ons net als vorig seizoen weer eens niet mee met de blessures achterin. toen verloor je net de 4e plek voor CL en dit seizoen het kampioenschap.

Gelukkig zoals hierboven al genoemd is ga je met Tierney er verdedigend behoorlijk op vooruit maar aanvallend ga je Zinchenko wel erg missen. Vooral als je straks tegen Forest en Wolves speelt.

11 mei 2023 om 22:08

Denk dat we over blessures relatief weinig te klagen hebben. Bijna hele basiself speelt hele seizoen al, alleen Zinchenko aantal wedstrijden niet, Jesus en Saliba een periode niet. Dan komt het vooral aan op breedte in selectie, wat er niet is.

Ondanks verdedigende tekortkomingen gaan ze Zinchenko missen, erg belangrijk om man meer situatie te creëren in balbezit. Als speler gun ik Tierney deze speelminuten wel. Hopelijk kan Arteta hem goed inpassen. Ik denk met Jorginho en Xhaka op middenveld dat het wel kan werken. Zou ook fantastisch zijn als Smith Rowe nog rol van betekenis kan spelen aan het einde van dit seizoen.

11 mei 2023 om 22:38

Als we de resterende duels winnen komen we op 90 punten net zoveel als 'The Invincibles' en dan heb je het kampioenschap dus niet verloren door de blessures maar door de twee wedstrijden tegen Man City die dan over het heel seizoen gewoon beter dan ons waren.

11 mei 2023 om 22:46

2 wedstrijden tegen City of onnodig 2 keer 2-0 voorsprong weggegeven en gelijkspel tegen Southampton. Wat mij betreft die laatste 3 veel pijnlijker

12 mei 2023 om 10:32

Vooral dat inderdaad arsenal890! Juist dit seizoen was het niet ''nodig'' om 2x te winnen van City om überhaupt kampioen te worden. Nou is er nog steeds een kans, maar persoonlijk geloof ik er niet meer in. En daarmee maakt het vooral dat de gelijke spelen tegen West Ham en Southampton erg onnodig en zuur waren. Liverpool snap ik dat een 2-0 voorsprong weg geven ook niet top is, maar Liverpool op Anfield is en blijft een goed team. Daar een gelijkspel weg slepen vind ik nog steeds een resultaat.

Haha dreun. Lekkere kop. Saliba is al maanden weg en Zinchenko speelt al maanden matig. Tierney kan daar de laatste potjes prima spelen. Niet zo veel aan de hand.

Als Tierney zo speelt als afgelopen wedstrijd tegen Newcastle toen hij inviel dan kan hij makkelijk het seizoen uitspelen voor Arsenal.
Aanvallend is Tierney wat minder alhoewel zijn voorzetten zijn dodelijk precies hij krijg die ballen vaak precies waar de inkomende man of vrije man loopt.
Alleen het lopen wat Zinchenko wel doet heeft Tierney niet maarja dan moet Arteta maar iets bedenken waardoor hij het kan coveren.
Saliba had ik al niet meer op gerekend al sinds een paar weken zegt Arteta steeds op persconferenties dat er geen grote verbetering is ten opzichte van de week ervoor.

12 mei 2023 om 10:36

Hoe bedoel je het lopen J.wilshere? Die snap ik namelijk even niet.

Juist Tierney is in mijn optiek veel minder vatbaar voor ''uit positie zijn'' en achter de feiten aan moeten lopen. Het verschil tussen Tierney en Zinchenko zit hem echt in het voetballende gedeelte in mijn optiek. Zinchenko is technisch erg goed en heeft een veel betere pass. Dat maakt hem voor de opbouw dus ook zo ideaal. Maar qua loopvermogen, verdedigende kwaliteiten en traditionele voorzetten vind ik Tierney absoluut beter.

Saliba had ik inderdaad ook niet meer op gerekend. Wat mij betreft ook prima op dit moment. Zelfs al zou hij bijvoorbeeld de laatste wedstrijd nog redden, dan zou ik hem niet laten spelen. Gewoon lekker volledig 100% fit laten worden, zodat hij gewoon op volle sterkte volgend seizoen kan beginnen. Nu met Kiwior draait het goed genoeg en is het absoluut mogelijk om de laatste 3 wedstrijden te winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren