Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arsenal-fans vrezen ‘Özil-saga’: Aubameyang brak kristalheldere afspraak

Laatste update:

Pierre-Emerick Aubameyang werd zaterdag buiten de wedstrijdselectie van Arsenal gelaten vanwege een incident eerder vorige week, zo meldt The Athletic. De 32-jarige aanvoerder van the Gunners reisde met permissie af naar Frankrijk om zijn zieke moeder te bezoeken, maar keerde een dag later dan afgesproken terug. Zaterdag tegen Southampton (3-0 winst) was Aubameyang er daarom niet bij.

Aubameyang vroeg begin vorige week toestemming aan Mikel Arteta om zijn zieke moeder te bezoeken. De manager van Arsenal is doorgaans begripvol als het gaat om zulke familiekwesties en verleende permissie aan Aubameyang om op woensdag naar Frankrijk te gaan. De voorwaarde die Arteta daaraan stelde was dat de Frans-Gabonese spits diezelfde avond zou terugkeren in Engeland, om op donderdag deel te kunnen nemen aan de training.

Dat deed Aubameyang echter niet: hij keerde pas op donderdagochtend terug, waarna hij zich meldde op het trainingscomplex van Arsenal. Volgens bronnen van The Athletic was de aanvaller weliswaar op tijd voor de training, maar had wat Arsenal betreft de overtreding al plaatsgevonden. Arteta stond op het standpunt dat de voorwaarden voor de trip van Aubameyang kristalhelder waren, en dat hij ze simpelweg niet was nagekomen.

Aubameyang kreeg donderdag te horen dat hij niet mee zou trainen en dat hij zich ook op vrijdag niet hoefde te melden bij de club. In plaats daarvan trainde hij thuis om zijn conditie op peil te houden. Het is nog onduidelijk of Aubameyang woensdagavond in het thuisduel met West Ham United weer in genade wordt aangenomen door Arteta.

Arsenal-fans vrezen volgens The Athletic inmiddels voor een saga vergelijkbaar als die van Mesut Özil. Een slepend conflict met Arteta leidde ertoe dat de aanvallende middenvelder, destijds veruit de bestbetaalde speler van Arsenal, vanaf de zomer van 2020 geen minuut meer speelde voor the Gunners. Een half jaar later volgde een oplossing, toen Fenerbahçe Özil overnam. The Athletic denkt echter dat de band tussen Aubameyang en Arteta nog niet onherstelbaar beschadigd is en dat hij terug zal keren bij Arsenal.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker mierenneuken dus. Hij was wel op tijd op de training. Kan me nog wel een anekdote herinneren hoe SAF met Ronaldo en zijn zieke vader mee omging waardoor hij SAF zijn tweede papa noemt. Zo kan je het dus ook aanpakken. Los van dat hij als een natte krant speelt zal hij hierna ook niet beter van spelen.

13 december 2021 om 12:52

Je mag er toch ook vanuit gaan dat spelers een geldige reden hebben om later terug te komen? En daarbij was hij inderdaad gewoon op training. Hierbij gaat het ook nog om je aanvoerder die je toch ook wel mag vertrouwen? Soms schiet de voetbalwereld een beetje door.. ik denk dat Aubameyang heeft genoten van zijn tijd met zijn zieke moeder en dat hij dat belangrijker vindt dan een van de 50 wedstrijden in een seizoen.

13 december 2021 om 13:11

Ik denk dat hij het belangrijker vindt dam 50 van de 50 wedstrijden.

13 december 2021 om 16:02

Dan had ie dat niet af moeten spreken

Het is toch wel opvallend dat zowel Sanchez, Özil als Aubameyang na hun nieuwe monstercontract bij Arsenal er geen drol meer van kunnen terwijl ze toch echt in bepaalde periodes bij de beste spelers van de PL hoorden.

13 december 2021 om 12:10

Sánchez heeft alleen geen monstercontract gekregen? Dat was bij united pas maar verder klopt het wel. Auba was erg goed bezig voor zijn verlenging dus opzich toentertijd geen gekke beslissing maar goed. Nu kunnen ze dat soort spelers beter geen contact meer geven.

13 december 2021 om 12:12

Verdiende die ook niet al enorm veel bij Arsenal? Want Man U gaat een Sanchez toch niet opeens een verdubbeling van salaris geven na een slechte periode?

13 december 2021 om 12:21

Die verdiende rond de 2 ton dacht ik. Niet enorm veel voor een speler van dat kaliber. United heeft Sánchez idd een verdubbeling gegeven. Laat het goede beleid zien hè.

13 december 2021 om 12:11

Alleen Ozil en Auba, Sanchez heeft nooit verlengd.

13 december 2021 om 12:14

Dan heb ik me dat schijnbaar fout herinnerd. Wel nog een mooi voorbeeld van het wanbeleid van Man U om Sanchez een dergelijk contract te geven.

13 december 2021 om 12:29

Dat zeker, net als met Ronaldo zijn ze schijnbaar zo ver gegaan om hem uit handen van City te houden.

13 december 2021 om 12:30

Het was ook niet heel gek dat United hem zo'n monster contract gaf. Sanchez had bij Arsenal nog een contract van een half jaar en was als buitenspeler elk seizoen bij meer dan 20 goals betrokken bij een matig Arsenal. Hij kon overal heen dus hebben ze hem een goede aanbieding gedaan, dat hij niet presteerde zoals verwacht werd kon je van te voren ook niet weten.

13 december 2021 om 12:41

Hij was toen al een zwak half seizoen aan het spelen voor arsenal? Of herinner ik me dat ook fout?

13 december 2021 om 12:44

Klopt Lierse, Sanchez zat er al een paar maanden niet meer lekker in. Daarna bij Utd een handje vol doelpunten in anderhalf seizoen geloof ik. Bij Inter afgelopen weekend gescoord maar over het algemeen volgens mij ook niet zo heel veel minuten gekregen. Sanchez 1 van mijn favo spelers van Emirates tijd, maar helaas niet langer gebleven, al was zijn vertrek destijds wel logisch te noemen gezien zijn prestaties.

13 december 2021 om 12:36

Het is ook niet zo verstandig om 30 ers een megacontract te geven. Ik denk dat het meer met hun leeftijd te maken heeft. Aubameyang is wel al 32 jaar, Sanchez was destijds ook 30 jaar en Ozil was eveneens 30 of 31. Spelers worden nou eenmaal ouder en met name in de Premier League valt het verval dan flink op. Ze blijven niet allemaal top tot hun 35ste, helaas.

13 december 2021 om 14:20

Maar wat heeft dat met mijn betoog te maken? Nergens zie je me schrijven dat je een dertiger geen mega-contract kunt aanbieden. "ze blijven niet allemaal top tot hun 35ste, helaas".

13 december 2021 om 22:38

@hangover96, Cavani is nu 34 en is de afgelopen 3 jaar echt veel geblesseerd geweest. Aguero was vanaf zijn 30 ook enorm blessuregevoelig, die heeft eigenlijk ook nog maar 1 leuk seizoen gehad na zijn 30e

14 december 2021 om 01:34

@sirius je begint letterlijk je betoog met “ Het is ook niet zo verstandig om 30 ers een megacontract te geven”

14 december 2021 om 14:20

@jajoh89 - Dat klopt. Dat het niet zo verstandig is, wil niet zeggen dat je het nooit moet doen. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Echter zijn megacontracten voor spelers die al een indicatie van verval laten zien doorgaans nogal onverstandig.

Arteta heeft reeds gezegd dat Auba er gewoon weer bij is tegen WHU, dus dat is sowieso niet waar.

Overigens vind ik dit een lastige. Aanvoerder en de regels overtreden is echt niet handig, maar het gaat wel om z'n zieke moeder. Iets meer man-management mag van mij dan ook wel, ik vind het moeilijk.

13 december 2021 om 12:08

Als je 1x een uitzondering maakt is het einde zoek. Dan zullen er vast spelers zijn die begrip hebben voor die uitzondering, maar spelers die al niet lekker op hun plek zitten vanwege weinig speeltijd gaan gebruik maken van die uitzondering. Regels zijn regels en voor iedereen hetzelfde.

Overigens raar dat Athletic het poneert alsof er nu pas twijfels zijn nav zijn verlenging, want die waren er meteen al, ik heb genoeg mensen zien zeggen dat ze niet hoopten dat hij net als Ozil opeens minder zou gaan spelen.

13 december 2021 om 12:25

Voor familie kwesties moet je toch een uitzondering kunnen en moeten maken?

13 december 2021 om 12:29

Wat ik heb gelezen was het voornaamste probleem trouwens het feit dat hij uit een ander land kwam en er dus iets COVIDS-gerelateerds aan ten grondslag lag. Wat dat betreft is het dus niet eens zozeer het feit dat hij de afspraak niet na kwam.

13 december 2021 om 12:50

Die uitzondering heeft toch plaatsgevonden? Hij mocht gaan en daarbij zijn afspraken gemaakt die hij niet is nagekomen.

13 december 2021 om 13:03

@samcro,

Een goede leider hoeft geen rigide manier te hebben om leiding te geven. Het vraagt goede communicatie. Arteta doet dit m.i. echt niet goed.

Het is Arteta's taak om het team zo god mogelijk te laten functioneren. Dat doet hij op deze manier niet. Hij gaat er niet beter van spelen, het team krijgt er niet meer respect voor. Kortom resultaat is niet goed

13 december 2021 om 13:17

Een goede leider houdt zich aan zijn afspraken en is een voorbeeld voor de spelersgroep, dat doet Auba als aanvoerder in deze dan ook niet goed. Als hij langer wilde blijven had hij niet akkoord moeten gaan met de afspraak dat hij de avond voor de training terug moest keren. Of contact opnemen om te verzoeken nog langer te mogen blijven, niet eenzijdig besluiten niet op tijd terug te komen.

Voor beide kanten valt iets te zeggen, maar wij oordelen ook allemaal zonder het volledige verhaal te kennen.

13 december 2021 om 14:25

Ja maar waarom belde hij dan niet eerst om door te geven dat hij het niet red? Of heeft hij dit wel gecommuniceerd?

13 december 2021 om 16:05

Goeie vraag, we kennen de details niet maar hebben wel allemaal ons oordeel klaar.

Wordt allemaal flink opgeblazen. Natuurlijk moest Arteta even streng zijn. En thuis tegen Southampton konden we ook wel zonder hem. Auba is een topgozer en zal een eventuele situatie nooit zo ‘evil’ aanpakken als Ozil. Wel moet hij veel beter gaan spelen, lijkt nergens meer op.

13 december 2021 om 12:26

"Nooit zo 'evil' aanpakken als Ozil". Wat heeft Ozil gedaan dan?

Zijn we ook vergeten hoe Auba wegging bij BVB?

Tja sorry maar als je moeder ziek is wil je natuurlijk wel iets langer daar zijn dan op dezelfde dag even snel op en af te gaan. Afhankelijk van hoe ernstig het is uiteraard. Als het redelijk ernstig is kon Arteta m'n rug op hoor, dan moet alles even een pas op de plaats maken. Dat gezegd zijnde zou ik dat ook gewoon tegen Arteta zeggen en niet akkoord gaan om die afspraak dan niet na te komen, dat is gewoon dom.

13 december 2021 om 12:24

Ik mag toch hopen dat Arteta daar ook wel rekening mee zou houden als het daadwerkelijk ernstig was.

13 december 2021 om 12:26

Eens met jou. Ik weet even niet hoe ernstig het met zijn moeder is. Maar als zij bijvoorbeeld niet lang meer te leven heeft of ernstig ziek is, dan snap ik Pierre ook wel weer hoor. Dan is een ''middagje'' langs gaan (in Frankrijk notabene) ook niet voldoende.
Hij was ook nog tijdig op de club voor de training, maar goed...

Ik snap ook wel dat er ergens een lijn moet worden getrokken. Aan de andere kant: maak het niet groter dan het is. Hij is er tegen West Ham United weer bij en Arsenal heeft afgelopen weekend met 3-0 gewonnen en o.a. een hele goede teamgoal gemaakt. Prima!

13 december 2021 om 12:55

Maar als je dan langer wilt blijven dan leg je toch even contact met je trainer en leg je het voor. Dan is het toch niet netjes om zonder bericht gewoon een dag later te komen, zeker als aanvoerder niet. Als Arteta dan geen begrip heeft kan je alsnog zeggen van zoek het uit afhankelijk van de situatie en dan heeft iedereen er wel begrip voor.

13 december 2021 om 14:26

Dat was ook mijn eerste gedachte.

13 december 2021 om 13:13

Hij kwam een dag te laat terug omdat hij het nog nodig vond om een tattoo te laten zetten. Dus Arteta had zeker begrip voor de situatie maar als je als captain zonder overleg daardoor te laat terug bent dan moet je gewoon een streep trekken. Wat doe je anders bij een andere speler bij iets vergelijkbaars? Daarnaast had het ook met covid protocollen te maken. Vrij relevant als je bv de situatie van Spurs nu ziet..

Aubameyang zal er vast weer bij zijn tegen West Ham. Is ook broodnodig, minimaal op de bank dan. Dan heb je tenminste nog wat stootkracht/snelheid en diepgang op de bank.

Gewoon starten met dezelfde opstelling.

Verder: het wordt wel opgeblazen. Tuurlijk, ik snap: afspraak is afspraak. Hij was niet dezelfde dag nog terug, maar het gaat hier wel om zijn zieke moeder. Hij was eigenlijk gewoon op tijd voor de training en wat mij betreft had men dit echt wel aan de groep kunnen uitleggen: hij is zijn officiele afspraak niet nagekomen, maar hij was wel gewoon op tijd op de training.

En ja: eigenlijk is afspraak afspraak. Maar ik denk dat een spelersgroep echt wel begrip kan hebben voor iemand waarvan de moeder ziek is en die ook nog eens in een ander land woont.

Ik mag Arteta, maar hier wordt het verschil tussen een goede trainer en een middelmatige trainer wel duidelijk.

Kan echt niet tegen die types die koste wat kost alle regeltjes tot op de letter willen handhaven. Je schiet je doel voorbij. Je moet soms wendbaar zijn.

13 december 2021 om 12:48

Ik dacht dat Artetat al lang en breed op het veld het verschil tussen een goede en middelmatige trainer had getoond

Ik dacht gelezen te hebben dat hij naar Barcelona was gevlogen om een tattoo te nemen, daar is ook een foto van. Dat is dus niet waar? Of van een ander keer?
Ben gewoon benieuwd.
Iemand die iets meer weet?

13 december 2021 om 12:36

Heb ik ook voorbij zien komen, weet alleen niet of dat ook van deze trip was.

Lijkt me dat dit gewoon uitgepraat gaat/kan worden. Als die afspraak gemaakt is met als beoogd doel dat hij daardoor op tijd op de training verschijnt, kan ik me voorstellen dat Aubameyang denkt, ik vlieg lekker morgenochtend terug, ben ik alsnog op tijd op de training.

Wat onnodig om dit zo op te blazen in de media waardoor je inderdaad van Pierre een zwart schaap binnen de selectie maakt. Meneer heeft toestemming gevraagd om weg te mogen voor een familiebezoek, is niet diezelfde avond terug, maar wel op tijd voor het eerste verplichte, gezamenlijke activiteit. Laat dit gewoon binnenskamers. Spreek hem er op aan, geef hem een knipoog en een ferme handdruk en wens zijn moeder beterschap.

Het is al een Ozil-saga geworden. Na zn contract verlenging heeft Auba zeer dramatisch gespeeld. Lang niet meer dezelfde als voorheen, +20 goals per seizoen. Jammer, hij was zo goed en belangrijk maar helaas kan hij dat maar 3jaar volhouden bij Arsenal.

15 december 2021 om 16:29

Hij is idd wel echt diep gevallen. Niet verwacht, was toch wel een type goaltjesdief, niet echt fenomenaal of absolute wereldtop in technisch opzicht, maar hij tikte ze er wel altijd in. Helemaal de weg kwijt het afgelopen 1,5 jaar

Lekker zo'n club, nul gevoel voor menselijk leed, want zijn moeder is ernstig ziek. Auba moet gelijk in de winterstop vertrekken, moet je niet willen werken.

13 december 2021 om 16:52

Aha, u kent de details, kunt u erover uitwijden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren