Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Arnaut Danjuma maakt zich onsterfelijk voor Villarreal in Champions League

Laatste update:

Villarreal heeft zich donderdagavond geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. Op bezoek bij Atalanta was el Submarino Amarillo met 2-3 te sterk. Een cruciale rol was weggelegd voor Arnaut Danjuma, die tweemaal trefzeker was. Dankzij de driepunter eindigt Villarreal op plek twee in Groep F, waarin Manchester United bovenaan eindigde. Atalanta vervolgt het Europese avontuur na de winterstop in de Europa League, terwijl Young Boys al zeker was van uitschakeling. Het duel in Bergamo was een dag uitgesteld vanwege hevige sneeuwval op woensdagavond.

Trainer Gian Piero Gasperini had basisplekken ingeruimd voor Marten de Roon en Hans Hateboer, terwijl Teun Koopmeiners, net als afgelopen weekend, genoegen moest nemen met een plek op de bank. Villarreal werd al in de derde minuut in het zadel geholpen. Na fouten op het middenveld van Hateboer en Merih Demiral nam Dani Parejo over. Laatstgenoemde stuurde Danjuma direct de diepte in. De linkerspits snelde richting het vijandige doel en schoot door de benen van doelman Juan Musso raak: 0-1. De eerste kans voor Atalanta ontstond na een kwartier spelen.

Remo Freuler maakte ruimte voor het schot vanaf de hoek van het zestienmetergebied. Hij had een ware pegel in huis, maar doelman Gerónimo Rulli tikte de bal uit de rechterhoek. Vervolgens was Danjuma weer aan zet. De Nederlander nam een dieptebal mee met de hak, waarna hij het vijandige doel ineens onder vuur nam maar ditmaal stuitte op Musso. Drie minuten voor rust verdubbelde Villarreal de voorsprong. Moi Gómez had een fraaie steekbal in huis op Étienne Capoue, die met een vernietigend schot in het dak van het doel raak schoot: 0-2.

Vijf minuten na rust tekende Danjuma zijn tweede van de avond aan. Na een uitstekende individuele actie legde Gerard Moreno de bal breed op Danjuma. Hoewel de linkerspits gedekt werd, draaide hij op technisch hoogstaande wijze weg en legde hij de bal van dichtbij in de rechterbenedenhoek: 0-3. Atalanta gaf echter niet op en deed er alles aan om nog een overwinning uit het vuur te slepen. Ruslan Malinovsky zorgde twintig minuten voor het einde van de reguliere speeltijd voor de 1-3 na een pass op maat van Joakim Maehle. In de tachtigste minuut werd de spanning helemaal teruggebracht in de wedstrijd. Duván Zapata maakte de aansluitingstreffer na een persoonlijke fout van Juan Foyth. De gelijkmaker werd echter niet meer gevonden.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was een heerlijke pot hoor. Eerst het sterke optreden van Danjuma en dan dacht je dat het voorbij was na die 0-3 kwam Atalanta toch nog sterk terug maar net niet genoeg. Mooie prestatie van Villareal. En zeker van Danjuma, pas zijn eerste seizoen daar maar toch meteen belangrijk. Netjes!

9 december 2021 om 21:03

Kijk je vaker Atalanta? Een absolute aanrader.

9 december 2021 om 21:22

Dramatische verdediging en als ze voorin niet veel scoren winnen ze nooit.

9 december 2021 om 21:32

Dus dan is het leuk om te kijken, oftewel een aanrader.

9 december 2021 om 21:34

Niet vaak maar je ziet ze meer natuurlijk, ook in de CL nu. Ze spelen mooi combinatie voetbal, en die Zapata is wel een topper daar voorin. Maar goed, dit seizoen lijken ze minder en met name de defensie.

9 december 2021 om 21:41

Dan kan je net zo goed naar de zondag amateurs gaan als je van veel doelpunten houdt en dramatisch verdedigen.

9 december 2021 om 21:46

Chanturia

Maar het is nooit saai! Plus het heeft iets romantisch. Stadje tussen de bergen die met maestro Gian Piero Milaan en La Vecchia Signora aanvalt.

SocioFan

Draaien inmiddels als een tierelier in de Serie A. In de laatste weken Juve en Napoli (uit) verslagen.

En eigenlijk vooral zichzelf tekort gedaan deze groep. Volgens mij 4 of 5 keer voorsprong weg gegeven.

9 december 2021 om 21:15

Heel sterk was het optreden niet , maar wel verschrikkelijk effectief. Heeft in totaal 12 balcontacten, en scoort 2 x dat is toch heel knap. Wel heel jammer dat Atalanta eruit ligt leuke ploeg om naar te kijken.

9 december 2021 om 21:19

Vond je dit leuk om naar te kijken?

9 december 2021 om 21:22

Haalt Lang dat soort cijfers, dan is de loftrompet van je niet stil te krijgen.

9 december 2021 om 21:28

Lang heeft gemiddeld 32,3 passes per wedstrijd, Danjuma komt op 12,8 uit per wedstrijd. Totale verschillende voetballers, laten zich niet vergelijken en dat hoeft toch ook helemaal niet…..

9 december 2021 om 21:34

Normaal is Atalanta leuk om naar te kijken. Dat jij vandaag voor het eerst Atalanta hebt gezien, zegt niks.

9 december 2021 om 21:36

En nog is het verschil het niveau in de competities....tóch?🤷🏾‍♂️

9 december 2021 om 21:27

Nja Atalanta moest natuurlijk wel winnen om nog voorbij te gaan aan Villareal, dus ze komen uiteindelijk nog 2 goals tekort. Maar wel erg sterke pot van Danjuma weer inderdaad! Mogen we blij mee zijn voor de toekomst van het NL elftal.

9 december 2021 om 23:29

In alles beter dan die overschatte Gakpo, dat moet Louis toch ook wel zien lijkt mij.

Alle ballen op Danjuma in het Nederlands elftal dus. De enige die wel af weet te maken tegen topploegen.

"Haal je toeter uit de la, want we gaan naar het WK met Wijnaldum en Danjuma"

On-topic; Ik gun het Villareal ontzettend, mooie club.

9 december 2021 om 21:08

Wijnaldum? Hmm...
Danjuma en Bergwijn heb ik wel vertrouwen in.

9 december 2021 om 21:15

Wijnaldum klinkt lekkerder dan Bergwijn.

9 december 2021 om 21:10

Misschien kennen ze in Qatar net zo'n leuk en spannend speeltje als ze in Zuid Afrika hadden met de vuvuzela.

Totale off day van Atalanta en een goed spelend Villarreal. Danjuma uitmuntend en lijkt helemaal op zijn plek met Gerard Moreno naast hem. Emery is een echte toernooi coach. Ben benieuwd hoe zij het in de volgende ronde gaan doen. Zou leuk zijn om tegen hun te spelen.

9 december 2021 om 21:05

Bizar toch hoe zwak hij in normale competies presteert.

9 december 2021 om 21:07

Apart inderdaad. Misschien iets als bondscoach? Hij kent een van de spelers al .

9 december 2021 om 21:12

Van Engeland. Good Ebening.

Respect voor broeder Danjuma❤

Geweldige prestatie weer. Kan niet wachten om Danjuma voorin samen met Depay te zien in dat systeem van van Gaal.

Ideaal met de snelheid en dreiging die die meebrengt.

Wat een ongelooflijke verdrietige uitslag die in welk scenario ook sneu was geweest. Zowel Villareal als Atalanta verdienden het op basis van de groepsfase meer dan Manchester United, al is het voor de neutrale kijker wel leuk om Ronaldo te kunnen blijven zien scoren in de Champions League. Zelf zie ik in Atalanta eigenlijk wel de nieuwe Europa League winnaar. Hopelijk loten ze direct Barcelona, dat wordt prachtig!

9 december 2021 om 21:19

Wauw inderdaad. Atalanta tegen Barcelona 2 voetballende ploegen (Barcelona wat minder natuurlijk) maar prachtig affiche

9 december 2021 om 21:35

Barcelona is in alles geen voetballende ploeg meer. Niet om aan te gluren.

9 december 2021 om 23:40

Hoe kunnen ze het nou meer verdienen dan Manchester United? United is toch gewoon eerste geworden in de groep of heb ik iets gemist?

10 december 2021 om 20:05

Ja maar ze hebben wel een paar partijen onterecht gewonnen. Daar kan je het zijne van denken maar in die zin vind ik het dan onterecht. Zo doende. (kijk de wedstrijden tussen Atalanta en Manchester United maar eens terug.)

Hateboer liet zien dat hij niks te zoeken heeft in het NL elftal in tegenstelling tot Danjuma. Villareal mag Zapata bedanken voor het missen en verprutsen van iedere aanval. Zoveel kansen na de 2-3 maar zelfs een vrije kopbal kan die vent niet eens scoren.

9 december 2021 om 21:21

13 duels in serie A 9 doelpunten; 6 CL duels, 3 doelpunten, doet het weer prima. Vandaag wellicht off-day maar normaal is hij stuk beter dan jij doet overkomen

9 december 2021 om 21:33

Valt wel mee zo goed is hij niet. Zie genoeg seri a wedstrijden en niet vergeten dat hij bij Atalanta speelt en enorm veel kansen en mogelijkheden krijgt. Ik vind Muriel klinischer dan Zapata, maar die mag alleen maar invallen, onbegrijpelijk.

9 december 2021 om 22:27

Qua doelpunten per minuut zijn er niet veel beter, maar kan het niet zijn dat dit de perfecte formule is? Eerst Zapata die leurt en sleurt, om er vervolgens een explosieve Muriel achteraan te krijgen. Geen pretje voor een verdediger.

Ik zette em af bij 0-3. Das nog spannend geworden...

10 december 2021 om 10:51

Atalanta had er nog 2 moeten scoren.

Deze jongen geeft toch wel heel nadrukkelijk zijn visitekaartje af. Als je dit soort wedstrijden gaat beslissen, ben je goud waard voor je club. Lijkt me onbetwist basisspeler in het Nederlands elftal. Ben benieuwd waar het voor hem gaat eindigen.

9 december 2021 om 21:57

Het blijft lastig, zoiets. Ik denk niet dat hij dingen doet die zijn concurrenten in Oranje ook niet hadden gekund. Als je al die jongens op een rij zet en ze in hun vorm neemt, ontloopt het elkaar eigenlijk niets. Ik denk bijvoorbeeld niet dat Danjuma veel had klaargespeeld bij Tottenham, terwijl ik een Bergwijn prima hetzelfde zie doen als een Danjuma bij een Villarreal. Ik denk wel dat het een vertekend beeld geeft dat ze allemaal op een ander niveau en in andere ploegen acteren.

10 december 2021 om 10:44

Hmm bergwijn is een veel slechtere afmaker dan bergwijn. Bergwijn is eerder een harde werker.

10 december 2021 om 14:47

Maar Bergwijn heeft een veel beter overzicht, werkt harder en is fysiek sterker. De huidige aanvallers van Oranje is allemaal lood om oud ijzer. Het zijn goede spelers, maar ze zijn zeker niet geweldig. Ik denk ook niet dat er ook maar enigszins een topper tussen zit. Memphis is niet eens een top-aanvaller en die is echt nog een stuk beter dan de overige aanvallers.

10 december 2021 om 10:53

Wat zouden we zo'n powerhouse bij Barcelona kunnen gebruiken. Hij is nu al belangrijker voor Villareal dan Dembele en Coutinho samen voor ons zijn geweest.

Weet iemand waarom er Groeneveld staat bij livescore?

9 december 2021 om 21:37

Ik zie A. Danjuma staan bij livescore hmm. Anyway zijn volledige naam is, Arnaut Danjuma Groeneveld.

9 december 2021 om 22:17

Bedoelde livescore van voetbalzone 😅

9 december 2021 om 23:04

Dezelfde reden als waarom er bij Timber altijd Maduro staat/stond. Voetbalzone houd door een of andere reden de naam aan die ze vroeger hadden ipv hoe ze genoemd worden en willen worden.

Toch best wel vreemd. Hij doet het uitstekend in Spanje en in de CL. Toch, als ik hem zie spelen, zie ik eigenlijk geen bijzondere speler voor Europese begrippen. Soms heb je van die aanvallers waarbij het niet bijzonder oogt, terwijl ze toch een hoog niveau halen. Of hij en Villarreal zijn een uitstekende match, dat kan natuurlijk ook. Hoe dan ook heb ik nog niet echt een duidelijke mening bij Danjuma.

9 december 2021 om 21:47

Het is een momenten voetballer die vooral vanuit zijn loopactie gevaarlijk is, als je dat goed gebruikt kan dat heel gevaarlijk zijn. Maar wel een speler die ruimte nodig heeft, en wat minder is in het positiespel komt gemiddeld ook maar tot 12,8 passes per wedstrijd. Wel een heerlijke speler om in je selectie te hebben.

9 december 2021 om 22:46

Je zou maar weten hoeveel passes een speler gemiddeld per wedstrijd heeft. Dan ben je verslaafd aan voetbal!

Danjuma is dus vooral beter tegen toplanden, omdat je hem van achteruit snel weg kan steken. Komt dat even goed uit op een WK

10 december 2021 om 14:50

Maar goed, dat geldt ook voor Gakpo, Bergwijn en Malen. Die hebben allemaal wel ruimte nodig om hun kwaliteiten te benutten. Hoe dan ook is het algemene niveau van de spelers ook belangrijk. Daarin zie ik geen aanvaller die er bovenuit steekt. Ik denk dat geen van de flankspelers indruk zou maken in de Premier League. Sterker nog, ik betwijfel zelfs of Memphis dat zou kunnen.

Ajax moet Villareal beter niet loten, is een zeer goed voetvallende ploeg

9 december 2021 om 21:44

Toch ligt Ajax dat wel zo'n voetballende ploeg.

9 december 2021 om 21:49

Een zeer goed voetballende ploeg komt niet tot maar 211 passes, Atalanta had er 466. Het is een ploeg die optimaal gebruik maakt van de counter mogelijkheden. En daar heeft Ajax het heel lastig mee….

9 december 2021 om 22:58

Denk dat Villareal juist een vrij makkelijke loting is. Je kan ook Chelsea of Atletico loten...

10 december 2021 om 00:43

Villarreal is vooral onberekenbaar, maar Ajax is wel gewoon de betere in deze. Atletico in zijn huidige vorm wil je het liefst hebben. Die spelen echt bagger slecht dit seizoen waarbij hun normaal zo sterke verdediging nu een van hun zwakste plekken is. Daarnaast zal Ajax door de status van Atletico niet vallen voor onderschatting.

10 december 2021 om 10:47

Mij maakt het niet uit, ik wil gewoon een mooi affiche zien. PSG lijkt mij gewoon heel leuk en of je die nou straks of nu verslaat. Voor het sprookje zou het mooier zijn om psg te verslaan dan een salsburg

Villareal loten lijkt me juist het beste wat Ajax kan overkomen.

De enige aanvaller voor Oranje die het op dit moment laat zien op hoog niveau. Technisch, krachtig en vooral explosief! Een beetje een Mbappe-achtige stijl voetballer.

Marten de Roon moet z’n vrouw weer het avondeten laten afhalen.

Heerlijke speler die Danjuma. Hij doet veel gewoon op ''gevoel'' lijkt het wel. Gewoon opzoeken en hup, er langs. Technisch vaardig, snel en doelgericht. Kan dus ook in 2 spitsensysteem spelen lijkt het (moreno en hij vandaag). Wellicht interessant voor van Gaal als hij eventueel met 3 achterop (of 5) wilt gaan spelen. Danjuma - Depay.

Hebben wel een aantal heerlijke aanvallers daar bij Villareal hé. Moreno, Danjuma, Chukuweze en Pino zijn echt niet misselijk. Dia is vaste invaller, maar ben ik niet zo kapot van (evenals Raba), maar voor zo'n ''kleine'' club is dit toch vrij aardig.

Bijlow
De Vrij
De Ligt
van Dijk
Karsdorp
Wijnaldum
Frenkie
Blind/Malaci
Berghuis
Depay
Danjuma
10 december 2021 om 10:49

In een 532 opstelling zou ik wel iemand als bergwijn linksback zetten anders komen we echt te kort aanvallend. Kan prima in een kuyt rol spelen die jongen. Berghuis moet wel echt meer meters gaan maken anders staan onze cm's echt te veel alleen daar.

10 december 2021 om 14:08

Blind staat daar juist omdat hij voetballend en passend voldoende bijbrengt.
Karsdorp moet voor de diepgang en aanvallende drang aan de andere kant zorgen. Doordat dan een Blind daar speelt kan die af en toe wat meer uitzakken naar de back positie of het midden, waardoor een Wijnaldum vanaf de 6/8 ook meer drang naar voren kan vertonen.

één kan een aanvallendere back, andere kant een meer defensieve en passende back. Middenveld ook proberen te compenseren met die stabiliteit zodat een Berghuis ''minder meters'' hoeft te maken.

Bergwijn op de linksback, zou zonde van zijn potentie zijn in mijn ogen. Hij moet sowieso eerst gaan spelen weer, voordat hij in aanmerking gaat komen. Denk dat wanneer je zo speelt, Malen en Bergwijn wissels nummer 1 voor de spitspositie zijn, terwijl men een pinchittere ala Weghorst wilt brengen.

10 december 2021 om 16:52

Maar op die manier speel je toch weer een 433 met karsdorp op rechtbuiten. En om de diepgang die je mist aan de linkerkant te compenseren zal 1 van de 2 spitsen weer uitkomen op constant linksbuiten zegmaar. Ik denk juist dat je het in moet vullen zoals Roma dat deedt maar daar heb je echt backs nodig die heel goed aan de bal en dan wel in de diepgang. Juist doordat de back al heel diep gaat staan kan je op het moment dat zij drukken frenkie of wijnaldum aanspelen die blind(niet daleyblind haha) kunnen openen op die backs waardoor je een fout druk moment creeert doordat de 3 drukkende aanvallers op de cv's en het middenveld drukken. die backs hebben dan vrij spel in de diepte totdat dus een cv durft door te kantelen, als die door kantelt betekend dat dat je 2 spitsen beide 1 op 1 komen te staan met de andere cv en naar binnengekantelde back. Maar blind heeft dus niet die diepgang en gaat vaak ook niet diepgenoeg staan. Maar buitendat gaan frenkie en wijnaldum te vaak dribbelen met een bal terwijl ze deze eigenlijk direct moeten openen die diepte in.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren