Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Antony scoort bij debuut voor nog altijd perfect Brazilië in WK-kwalificatie

Laatste update:

Brazilië blijft maar winnen in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK van 2022 in Qatar. Het team van bondscoach Tite was donderdagavond lokale tijd met 1-3 te sterk voor Venezuela. Mede dankzij een doelpunt van debutant Antony won de koploper van de CONMEBOL-zone met 1-3 in Caracas, al stond Venezuela tot twintig minuten voor tijd nog met 1-0 voor. Het al 23 interlands op rij ongeslagen Argentinië kwam in Paraguay niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Venezuela kwam door een rake kopbal van Erick Ramírez achter Alisson al na elf minuten op voorsprong tegen Brazilië, dat aantrad zonder de geschorste Neymar en de geblesseerde Casemiro. In het restant van de aantrekkelijke eerste helft hadden Gabriel Jesus en Everton Ribeiro uitzicht op de gelijkmaker, maar het ontbrak aan precisie in de afwerking. Na een klein uur spelen dacht Thiago Silva met een kopbal, na een voorzet van de in de rust ingevallen debutant Raphinha, de 1-1 te maken, maar het bleek buitenspel.

Brazilië boog de achterstand tegen de nummer laatst van de kwalificatiereeks uiteindelijk in de laatste twintig minuten om. Na een corner van Raphinha kopte Marquinhos de bal achter doelman Joel Graterol. In minuut 77 maakte Gabriel Jesus plaats voor Antony en niet veel later verscheen de 1-2 op het scorebord. Een overtreding van Óscar González op Gabriel Barbosa werd met een strafschop bestraft en de aanvaller verzilverde zelf de elfmetertrap: 1-2. In de laatste minuut luisterde Antony zijn debuut op met een goal: van dichtbij tikte de aanvaller van Ajax een voorzet van wederom Raphinha binnen.

Argentinië kwam voor de eerste keer sinds juni 2019 niet tot scoren in een interland, maar na het doelpuntloze gelijkspel in Asunción is het team van bondscoach Lionel Scaloni nog altijd hard op weg naar het WK. Nicolás Tagliafico kwam in minuut 57 binnen de lijnen; Lisandro Martinez speelde geen minuut. Brazilië, dat komende week in Colombia speelt, heeft na 9 speeldagen de volle buit: 27 punten en een doelsaldo van +19. Argentinië volgt met 19 punten en een doelsaldo van +9. De Copa America-winnaar speelt komende week tegen nummer vier Uruguay, dat donderdag niet verder kwam dan 0-0 tegen Colombia.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hopelijk neemt hij zijn vorm mee naar ajax

8 oktober 2021 om 06:58

Anthony had al een behoorlijke vorm voor hij naar Brazilië vertrok, was onbegrijpelijk dat hij tegen Utrecht op de bank begon.

8 oktober 2021 om 07:08

Heel eerlijk gezegd was ik in de veronderstelling dat het huidige Ajax ook tegen Utrecht best 1 of 2 spelers rust kon geven om anderen tevreden te houden en een Neres in de etalage te zetten. Jammer dat laatstgenoemde dit seizoen echt geen pepernoot raakt als ie de kans weer eens krijgt.

8 oktober 2021 om 07:17

Ik denk eerlijk gezegd dat Antony na dit seizoen een grote transfer maakt.. Als hij zo blijft presteren bij Brazilië en champions league komt er we een club. Dan blijft Neres gewoon en wordt hij back up van Berghuis.

8 oktober 2021 om 07:43

@burwatti Ik vind het ook onbegrijpelijk, begin gewoon in je beste opstelling en geef dan rust zodra het mogelijk is omdat je een veilige marge hebt (2-0 of zo). Nog los daarvan, het stoort me soms ook wel een klein beetje hoe Ten Hag met Anthony omgaat (het vele wisselen, soms toch geen basisplaats). Die jongen verdient het om (meer) met de status van onbetwiste basisspeler behandeld te worden, dat dwingt hij echt steeds meer af.

8 oktober 2021 om 09:17

@burwatti

"was onbegrijpelijk dat hij tegen Utrecht op de bank begon."

Kan natuurlijk dat Erik en medische staf hem willen beschermen voor het lange seizoen. Had OS gespeeld, korte voorbereiding en nu opgeroepen voor Brazilie.
Kan natuurlijk dat zij hem rust willen geven, omdat hij moet reizen, tijdzones door etc.

8 oktober 2021 om 09:25

Het probleem tegen Utrecht was niet het missen van Anthony hoor. Dat was puur de instelling en gemakzucht waarmee het hele elftal speelde. Na een uur werden ze pas wakker..

8 oktober 2021 om 09:46

@mrkrillin,

Ik kan mij prima voorstellen dat de medische staf/ de trainer Anthony wat rust willen geven, het is indd een zware zomer geweest.
Echter doe je dit niet tegen Fc Utrecht in vorm vind ik.

Maar goed in principe zou je ook moeten winnen met Neres op de flanken, helaas komt hij tegenwoordig geen lantaarnpaal meer voorbij, ik vraag me echt af wat er gebeurd is met de Neres die fantastische was in het mooi CL jaar.

8 oktober 2021 om 10:09

@hendrik123 Ik vond die reactie van Ten Hag toch een beetje te makkelijk. Als je als coach bepaalde spelers rust gaat geven, dan heb je zelf ook niet helemaal de juiste instelling voor deze wedstrijd tegen Utrecht. Op zijn minst geef je dan een verkeerd signaal af. Het alternatief is dat Ten Hag niet om het geven van rust te doen is geweest, en dat hij oprecht van mening is dat Anthony of Neres lood om oud ijzer is. Dat zou ik ergens misschien nog wel erger/zorgwekkender vinden.

8 oktober 2021 om 11:08

Als Haller of Neres gewoon binnen 10 minuten gewoon hadde gescoort, wat gemoeten had. Dam had je het hier nooit over gehad. Want dan wordt het een nulletje of 4. Dus het probleem is niet het "sparen" van Anthony maar het missen van 100% kansen.

8 oktober 2021 om 11:51

tienduizend doelpunten? dat is veel

8 oktober 2021 om 09:13

Was toch al aardig in vorm naar mijn idee? Toch een paar aardige potten gezien van hem met als uitschieter de uitwedstrijd tegen Sporting...

Goede loop actie van Anthony, leuk voor hem dat hij gelijk kan scoren bij zijn debuut!

8 oktober 2021 om 11:28

Wereldgoal. Maar inderdaad, wel lekker voor hem en voor Ajax. Aan zelfvertrouwen was al niet veel gebrek, maar een goal voor de nationale ploeg zal hem alleen maar meer geven. Echt genieten om zo'n jongen in de ploeg te hebben.

8 oktober 2021 om 15:14

Maar wel slecht ingeschoten. Als je zo dicht bij staat, en de keeper zo bij de eerste paal staat, dan mag de keeper normaal gesproken de bal niet meer hebben. Nu een goal in 2 instanties.

Die Anthony is toch echt wel een heerlijke speler. Vorig jaar begon hij al goed maar helaas werd het iets minder verder in het seizoen. Maar ik had altijd het gevoel dat als je hem voor publiek laat spelen dat hij dan iemand is waarvoor je naar de arena komt.
En ja hoor, dit jaar met publiek erbij is hij een genot om naar te kijken.
Hopelijk trek hij dit nog zo'n anderhalf jaar door en dar ajax hem daarna voor een monster bedrag kan verkopen

En toch vind Marco dat hij niet zo een goede speler is. Zou zeggen over smaak valt niet te twisten

8 oktober 2021 om 08:37

Omdat Marco anders naar voetbal kijkt. Ik kan er niet zo goed over oordelen omdat ik hem te weinig zie spelen. De wedstrijden die ik vorig seizoen zag was veel scharen zonder effectiviteit. In de omschakeling vooruit is hij heel gevaarlijk. Bij balbezit in stilstand heeft (of had) hij nog veel progressie te maken. Denk dat Van Basten dat bedoeld.

8 oktober 2021 om 08:54

Juist andersom. Vorig seizoen wilde hij constant de ballen in de voeten en ging hij niet diep. Ook constant binnendoor nauwelijks buitenom. Nu vliegt hij aan alle kanten er voorbij. Dan weer naar binnen en op doel schieten, dan weer buitenom en scherp aangesneden voorzet. Hij is wel nog erg jong en nog niet constant genoeg, maar hij maakt echt een enorme progressie.

8 oktober 2021 om 09:00

Ik weet wel zeker dat Marco niet de enige is die er zo over denkt. Hij vond dat Antony al weer erg opgehemeld werd door de media, terwijl hij volgens Van Basten nog lang niet altijd alles goed doet.
Hier wordt ook alleen geschreven dat hij een intikkertje heeft gescoord, dat zegt niets over zijn voetbalkwaliteiten.

8 oktober 2021 om 09:11

Dus omdat hij nu die bal erin tikt grijp jij de kans om Marco z'n mond te snoeren? Beetje kneuterig, wat vind je zelf?

Die ben je dus volgend seizoen kwijt als ie zo doorgaat

Ik was vorig seizoen nog niet zo overtuigd, maar deze gozer ontwikkelt zich echt goed. Wordt weer centjes harken voor Ajax over een jaar (of 2 hopelijk).

8 oktober 2021 om 09:38

Ik wil nog even afwachten met hem naar de top te schrijven. Vorig seizoen begon hij ook goed, maar zakte hij (qua doelpunten en assist in elk geval) best wel weg in de tweede helft van t seizoen. Voor hem zaak om dit niveau nu langer vast te houden dan vorig jaar.

8 oktober 2021 om 11:31

Ik snap opzich wat je bedoelt, maar deze jongen heeft wel echt een belachelijk goede techniek in combinatie met zijn snelheid. Daarnaast weet hij de klassieke 'robben move' steeds beter uit te voeren. Hij zal heus wel eens een dipje kunnen krijgen, maar ik denk dat de combinatie van snelheid, techniek en een behoorlijk schot (en pass) goud waard zal zijn. Dit is niet de gemiddelde vleugelflitser.

8 oktober 2021 om 12:13

Ach dat is hoe het gaat in het voetbal toch. Madueke was ook de beste speler van de Eredivisie volgens velen hier op basis van 3 wedstrijden in Augustus en zo zijn er nog wel meer voorbeelden te bedenken.

8 oktober 2021 om 13:12

Ach bij de een schrijven we hem te snel naar de top, zoals Anthony, Timber, Gravenberch maar bij de ander moet ie meteen in Oranje als in Bijlow, Malacia etc. Is altijd wel grappig te lezen welke definities die een hanteert bij speler A en dan weer iets anders bij speler B.



Tite heeft de boel heerlijk op de rit al een hele periode. Sinds deze bondscoach spelen we weer aantrekkelijk voetbal. Juiste formatie, juiste opstellingen, juiste instelling/passie. Freeweelend naar het WK! En ik heb het al eerder gezegd: Antony doet qua talent niets onder voor een Vinicius JR of Rodrygo. Gelukkig ziet de bondscoach dat ook .

Het wordt tijd dat de Selecao weer een rol van betekenis gaat spelen op een WK, Italie kan langszij komen dus die 6e moet maar eens een keer worden binnengehaald. Voor het moment ziet het er wel okay uit. Godzijdank voor Marquinhos, wat een prachtige speler is dat. Je hoort hem niet, je ziet hem niet, maar is gewoon de beste van de wereld op zijn positie.



Vergeet Duitsland niet: die zitten ons sinds 2014 ook op de hielen. Ik denk trouwens dat 1 van die 2 eerder langszij komt dan dat Brazilie de 6e gaat pakken. Europa ligt qua tactiek hedendaags gewoon echt voor op Zuid-Amerika imo. Zuid-Amerika teert nog als vanouds vooral op de individuele kwaliteit, daar waar ze in Europa juist qua collectiviteit en tactiek enorme stappen hebben gemaakt. Maar Brazilie heeft eindelijk na jaren weer een goede mix van talent en ervaring en deze bondscoach heb ik wel hoog zitten. Het wordt ook gewoon weer tijd. 2002 is mij iets te lang geleden.

8 oktober 2021 om 13:08

Interessante blik. Zou wel verklaren waarom teams met relatief beperkte individuele klasse als Italië Nederland of Duitsland het de afgelopen tien jaar op toernooien soms boven verwachting goed doen. Al zijn er denk ik ook Europese teams zoals België en Frankrijk die op individuele klasse teren. Als die Belgen een paar jaar terug- of de Fransen nu- toch eens een echt tactisch goede coach als van Gaal hadden waren ze net Bayern van een paar jaar terug zo griezelig goed

8 oktober 2021 om 13:15

Ik ben dan ook van mening dat Brazilie een keer een buitenlandse coach moet aantrekken. Ik zou een Guardiola of van Gaal weleens willen zien voor de selecao. Want kwaliteit is er meer dan genoeg. Maar goed Brazilianen redeneren anders. Ten slotte 5 keer wereldkampioen geworden met eigen volk dus daar kan het niet aan liggen (is veelal de denkwijze/tendens). Maar zoals ik al zei Tite doet het uitstekend en ik ben meer dan tevreden met hem. Tactisch staat het ook goed, hij stelt de juiste types op de juiste posities op dus geen reden om te klagen. Hopelijk doen we het beter dan in 2018.

8 oktober 2021 om 13:46

Van Gaal? Dat gaat noooit werken. Komop dit weet je toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren