Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

André Onana kan fans van Ajax niet geruststellen: ‘Als het nu is, is het nu’

Laatste update:

André Onana kan de supporters van Ajax nog niet geruststellen door te zeggen dat hij in deze transferperiode niet vertrekt. De transfermarkt sluit volgende week maandag zijn deuren en de doelman is een van de Amsterdamse steunpilaren die al maanden met een transfer in verband wordt gebracht. Onana benadrukte na de 2-1 overwinning op Vitesse dat hij werkelijk niet weet of hij het lopende seizoen bij Ajax afmaakt.

“In het voetbal weet je nooit wat er kan gebeuren. Ik heb nog een contract en ik ben hier zeer gelukkig”, benadrukte Onana zaterdagavond bij FOX Sports. “Ik weet niet eens wat er volgende week gaat gebeuren, alleen God weet dat. Maar ik ben hier gelukkig, ik ben eerste doelman en ik speel alles.”

Onana, 24 jaar, kwam in 2015 over uit de jeugdopleiding van Barcelona en groeide na een periode bij Jong Ajax én het vertrek van Jasper Cillessen naar Spanje uit tot de eerste doelman van de Amsterdammers. Onana verlengde in mei 2017 zijn contract bij Ajax, dat zou aflopen in de zomer van 2018, voor de eerste keer. Hij tekende toen bij tot medio 2021. In maart 2019 verlengde Onana zijn contract met nóg een jaar.

Onana erkent dat hij op zoek is naar meer. “Voor mij is het ook belangrijk om een nieuwe uitdaging te krijgen, maar wanneer? Als het nu is, is het nu, maar als ik hier volgend jaar nog steeds ben is dat ook geen probleem. Ik ben hier heel gelukkig”, benadrukte de Kameroener, die van mening is dat de fans van Ajax zich geen zorgen moeten maken over zijn opvolging. “Ik heb geweldige collega's”, benadrukte de doelman.

“Ik denk dat wanneer zij de kans krijgen om te spelen, ze het zelfs beter zullen doen dan ik”, bleef Onana bescheiden. De doelman werd de voorbije maanden met onder meer Chelsea, Barcelona en Paris Saint-Germain in verband gebracht. Tegelijkertijd deden geruchten over de rentree van Cillessen in de Johan Cruijff ArenA de ronde. Bij Valencia lijkt hij niet in de plannen van trainer Javi Gracia voor te komen en vanwege zijn transferwaarde valt het niet uit te sluiten dat hij Mestalla de komende dagen alsnog verlaat.

Denk jij dat André Onana nog de komende dagen bij Ajax vertrekt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk niet dat er veel clubs zijn die een vooruitgang zijn ten opzichte van Ajax die op dit moment een eerste keeper zoeken, dus ik verwacht eigenlijk wel dat hij blijft.

27 september 2020 om 07:27

Als hij echt weg wil dan worden er vanzelf clubs interessant om te vertrekken. Ik weet niet waar Onana naar op zoek is, waar hij een keuze op zal baseren.

27 september 2020 om 07:39

Hij wil nu niet perse weg. Hij speelt alles zei hij en is gelukkig bij Ajax.

27 september 2020 om 10:11

@Yoda: ben het hier niet mee eens. Denk dat Onana Ajax maar voor een handje vol clubs zal verlaten. Bovendien hoop ik voor Ajax dat ze hem behouden, je zou er toch niet aan moeten denken dat je bijvoorbeeld Cillesen weer onder de lat zet brrrr...

27 september 2020 om 23:09

Nou ja, de tijd zal t leren hè. Ik hoop voor hem dat t echte top wordt.

27 september 2020 om 08:19

Ajax is een club die doorgroeit naar de Europese top. Ajax lijkt erg goede zaken te hebben gedaan met Kudus en Anthony. Daarnaast ziet hij ook wel dat er goede keuzes zijn gemaakt wat betreft doorselecteren. Ajax dient wel echt nog een verdediger aan te trekken. Wat er nu staat is te mager. Ik begrijp dat er veel vertrouwen in in Blind, Schuurs, Timber en Martinez. Echter blijven die eerste drie nog lichte twijfelgevallen.

27 september 2020 om 08:27

Europese top? Bayern, Real, Barca, PSG, City, Liverpool? Verre van, maar dromen mag.. een keer halve finale (zit elk jaar wel een verassing bij) en Ajax groeit naar de Europese top..

27 september 2020 om 08:30

Mwa het is de vraag wat Europese top is. Bedoel je top 25 a top 20, dan heb je gelijk. Bedoel je top 10, dat zie ik niet gebeuren. Ajax is als het oude Benfica en porto maar dan zonder de investeringsfondsen. Halen steeds meer en vaker spelers die direct toevoegingen zijn en zijn ook bereid volledig af te schrijven op een aantal ervaren spelers. Vorig seizoen was een tegenvaller, maar dit seizoen lijken ze er vrolijk mee door te gaan. Ook die kudus bv. Joey veerman is niet goedkoper ofzo, maar ook gewoon nog niet zo ver als kudus lijkt te zijn. Joey moet nog leren hoe hij ook zijn stempel Jan drukken als hij veelvuldig gedekt wordt, kudus moet leren dat drie dubbele dekking betekend dat je dan je stempel al genoeg gedrukt hebt.

27 september 2020 om 08:49

@Meneertje: Ajax, Europese top? Net zoals Lyon dan, die ook een incidentele halve finale van de CL haalden? Ajax is subtop (top 20-25) en kunnen op een goeie dag van de echte top winnen. Maar op een mindere dag ook van een veel mindere tegenstander verliezen (Getafe).

27 september 2020 om 09:18

Halve finale Cl is wel wat makkelijker te halen wanneer je maar steeds 1 wedstrijd moet spelen. Desalniettemin is die uitschakeling tegen Juventus zeer knap (over 2 wedstrijden). Maar Ajax vernederde Real gewoon in eigen huis en was ook duidelijk de baas over Juventus. Zoals gezegd wordt is het afgelopen seizoen ietwat teleurstellend geweest, maar is Ajax ook gewoon flink genaaid in de CL. Dat is denk ik wel door iedereen objectief vast te stellen.

27 september 2020 om 09:37

THenry_228 noemt Lyon op maar had ook as roma of Monaco op kunnen noemen. Er zit elk jaar wel een club bij die stunt en dus ver komt. Echter maakt dat de club geen absolute top. Maar dat maakt de prestatie niet minder knap natuurlijk.

27 september 2020 om 11:34

Dat Real werd toen wel door meer teams vernederd dat seizoen hoor (en de heenwedstrijd werd gewoon gewonnen).

27 september 2020 om 08:39

Chelsea kan wel een goede keeper gebruiken!

27 september 2020 om 08:43

Hebben net een keeper gekocht en daarvoor al 80m uitgegeven aan een keeper.

27 september 2020 om 17:04

Die hebben net Mendy gekocht voor ongeveer 20 miljoen dacht ik.

Hij bleef maar zeggen dat hij blij is bij Ajax en alles speelt. Maar jan Joost bleef maar door hengelen en toen zei hij ja ik weet wat er over een week bijv gaat gebeuren. Ik zal hier toch ooit eens weg gaan. Maar nergens een opmerking dat hij graag die stap wilde maken. Hij was blij bij Ajax. Dat door etteren van Jan Joost zorgde er pas voor dat ie zei dat hij niet eeuwig bij Ajax zou blijven.

27 september 2020 om 07:46

Gelukkig ik vind het vervelend als spelers dit zeggen. Geen respect naar je broodheer en fans. Iedereen weet dat een speler van Ajax vroeg of laat weggaat. Benoem het dan ook gewoon niet.

27 september 2020 om 08:06

Ha thnx, die JJvG kan ook zo doorzuigen. Wil gewoon het antwoord krijgen wat ie wil horen

27 september 2020 om 09:25

Vindt hem behoorlijk irritant. Hij heeft ook moeite om een onafhankelijke positie in te nemen. Zijn eigen mening vindt hij naar mijn smaak te belangrijk.

27 september 2020 om 09:51

Nee, zijn vak is informatieve vragen te stellen en als er kortaf een antwoord wordt gegeven, daarop door te vragen. Niet net zo lang doorzaniken tot er een antwoord komt waarmee hij een scorend YouTube-filmpje kan maken.

27 september 2020 om 13:43

Jan Joost van Gangelen is Joep Schreuder 2.0. Hij vraagt ook altijd irritant door zodat de speler zijn favoriete antwoord zegt

Ik hoop echt dat hij blijft. Hij is zo belangrijk. Want met Stekelenburg of scherpen ga je het denk ik niet halen. Daarvoor heb je nog echt een goede keeper nodig.

27 september 2020 om 08:50

Hij zal ook blijven want er is blijkbaar geen (concrete) interesse voor Onana... zelfs Chelsea haalt liever een Mendy ipv Onana. Zegt genoeg denk ik.

Ik ben alleen bang voor Onana dat het niet nu gaat zijn. De grote clubs zijn allemaal voorzien van een doelman en de clubs daaronder moet hij eigenlijk niet willen. Bij een Napoli, Valencia of Lyon wordt hij denk ik niet direct veel wijzer. Ik rouw er niet om, want zo lang hij er is, hebben wij een werkelijk fantastische keeper.

Ik verwacht eigenlijk dat Onana dit seizoen nog wel bij Ajax zal blijven en dan aankomende zomer een transfer zal maken. Hopelijk zal Onana (net als Tagliafico, waarvan ik ook verwacht dat hij blijft dit seizoen) zijn contract met (minimaal) 1-jaar verlengen tegen een verbeterd salaris zodat Ajax aankomende zomer dan ook een mooi bedrag aan Onana en Tagliafico kan overhouden. En als Onana vertrekt, dan hoeft Ajax in mijn ogen geen vervanger te halen want die hebben ze in mijn ogen al in huis met Scherpen. Bij FC Emmen was ik nooit echt een fan van Scherpen en toen bekend werd dat hij naar Ajax zou vertrekken, had ik ook gewoon mijn twijfels. Maar ik moet zeggen dat ik hem bij Jong Ajax en in de oefenwedstrijden dit seizoen bij Ajax 1, echt een goede indruk vond maken en hij heeft echt stappen vooruitgezet in zijn ontwikkeling. Ik hoop dat hij die stappen dit seizoen ook blijft maken, zodat hij aankomend seizoen Onana kan opvolgen als eerste doelman in Ajax 1.

27 september 2020 om 09:46

Ik zie Nico niet zo snel vertrekken. Ik kan me voorstellen twijfels hebben door zijn vreemde trekjes. Een winnaar zijn is goed, maar hij slaat nu al hele lang heel erg door.

Alle topclubs lijken voorzien.. Ik denk eerlijk gezegd dat Chelsea de gok niet durfde te nemen vanwege de af en toe rare acties van Onana, zoals te ver uitkomen etc. Ondanks dat het voor de rest zo’n ontzettende puntenpakker is durven ze na Kepa niet weer flink te investeren in iemand die af en toe een blunder kan maken die in de PL itt de Eredivisie wel wordt afgemaakt. Zonde

Ik dacht dat er een deadline was voor spelers tot wanneer ze weg mochten? Als de officiele deadline volgende week is lijkt het mij vrij logisch dat je nu aangeeft er gaat niemand meer weg.

Ik heb al een eventuele vervanger gevonden voor Onana en Ajax hoeft niet een ver te zoeken. Joël Drommel van Twente is een heel groot talent.

Onana en Tagliafico gaan elk jaar weg bij Ajax, maar als het erop aankomt, blijven ze toch.

Ik word altijd zo blij van Onana in een interview. Hij is en blijft altijd keurig en super happy. Ook ondanks de herhalende vragen van Van Gangelen liet hij zich niet verleiden tot uitspraken. Ik geloof hem ook 100 procent dat als hij blijft, hij ook happy is. De documentaire van Fox over hem dat je hem ook meerdere malen in Kameroen ziet, weet je gewoon dat hij z’n hart op de juiste plaats heeft en blij is met alles wat hij nu heeft. Hoop wel dat hij blijft! (En anders gun ik hem natuurlijk z’n transfer)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren