Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ancelotti boos: 'Xavi's doelpunt was een geschenk van de arbitrage'

Laatste update:

Paris Saint-Germain speelde in eigen huis gelijk tegen Barcelona en mocht daar nog heel tevreden over zijn. De 2-2 van Blaise Matuidi viel immers op het moment dat niemand deze goal meer verwachtte en de 1-1 van Zlatan Ibrahimovic had eigenlijk afgekeurd moeten worden wegens buitenspel. Carlo Ancelotti zette echter zijn vraagtekens bij een ander doelpunt uit het duel.

/

Barcelona kwam op een 1-2 voorsprong dankzij een benutte strafschop van Xavi en Ancelotti is van mening dat de bal nooit op de stip had mogen gaan. "Messi's doelpunt was een geschenk van ons en Xavi's doelpunt een geschenk van de arbitrage", bromde de coach van PSG. "Het was nooit een penalty, maar we hebben al ervaring met Alexis Sánchez. Eerder dit seizoen speelden we een vriendschappelijke wedstrijd tegen Barcelona en toen maakte hij ook al een schwalbe."

Ancelotti sprak geen woord over het buitenspeldoelpunt van Ibrahimovic, maar Barcelona-middenvelder Sergio Busquets deed dat na afloop wel: "Het kan niet dat de grensrechter dat niet gezien heeft. Ibrahimovic stond één a twee meter buitenspel", mopperde Busquets na afloop. De middenvelder zag ploeggenoten Javier Mascherano (zes weken uit de roulatie) en Lionel Messi (ernst van de kwetsuur nog onbekend) overigens geblesseerd uitvallen: Messi zal woensdag in Barcelona onderzocht worden.

De strafschop die Barcelona kreeg had niet gegeven mogen worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

en die van ibra niet toch?

3 april 2013 om 00:50

Vrijwillig of niet. Een contact in de zestien betekent nou eenmaal een strafschop. Sirigu was te laat en had makkelijk in kunnen houden. In zo'n geval was het gewoon doeltrap geweest.

Die 1-1 was al helemaal te gek voor woorden. Kan niet anders dan dat de grensrechter niet goed stond op te letten. Die argumentatie die jij gebruikt raakt kant nog wal. Maakt het uit als een speler gehinderd wordt door een verdediger? Hij komt uit buitenspel positie en dan is het normaal gesproken gewoon een afgekeurd doelpunt. Of er dan een tackle gemaakt wordt op de speler of niet.

PSG verdiende de gelijkmaker best maar al te best speelde ze niet. Barca al helemaal niet. Met of zonder Messi maakt toch wel heel erg veel uit.

3 april 2013 om 01:20

Ik vond het zeker een strafschop, je zag natuurlijk dat Alexis dit heel erg uitlokte en daarom ging hij ietwat makkelijk naar de grond. Maar is dit niet altijd in het voetbal? Er was gewoon duidelijk contact en eigenlijk gewoon stom gekeept van Sirigu. Vind die Ancelotti hier wel ongeloofwaardig gaat hij een beetje zeiken over de penalty terwijl ibra 2 meter offside stond, en het tweede doelpunt was puur lucky.

3 april 2013 om 10:03

Sinds wanneer is contact in de 16 altijd een penalty?
Voetbal is een contactsport, er is constant contact tussen spelers.
Elke overtreding in de 16 is een penalty, niet anders.

3 april 2013 om 10:16

Sirigu was gewoon te laat...toen hij met zij handen bij de voeten van Sanchez was, was de bal al 2 meter verder. Dat Sanchez zich dan vrijwillig of overdreven laat vallen maakt niets uit want het is en blijft een penalty als de keeper de voeten pakt van een speler en niet de bal.

3 april 2013 om 00:56

Laten we ervan uitgaan dat Ancelotti de herhaling nog niet heeft gezien. Over zo'n duidelijke overtreding kun je gewoon geen discussie voeren.

3 april 2013 om 01:21

Sirigu kan niet abrupt stilstaan en glijdt door na erg snel uit te moeten komen, hij zal Sanchez altijd raken maar dat hoeft geen overtreding te betekenen. Sanchez weet dat er contact zal zijn en valt in de lijn van beweging van Sirigu en valt ook nog eens met een theatrale draai. Het was een schwalbe.

3 april 2013 om 01:34

En dan nog niet te spreken over de 0-1. Totaal geen verdedigende fout. Gewoon voetballend briljant. Kijk eens goed naar de samenvatting; ook Italianen leren niet hoe ze zo'n bal moeten verdedigen. Die assist is technisch en qua timing perfect.

3 april 2013 om 01:48

Kijk dan wat je zelf zegt. Als een keeper van meer dan 100 kilo op volle snelheid jouw voeten raakt, hoeft het geen overtreding te zijn? Ik weet niet wat voor kast jij bent, maar een gemiddeld persoon zou gewoon vallen hoor.

Als Sirigu zijn handen wegtrekt tijdens het glijden is er niks aan de hand, heeft niks met abrupt stoppen te maken.

3 april 2013 om 07:49

Op het moment dat Alexis valt is de doelkans al weg. Mijns inziens geen penalty, daarbij wil hij te graag naar de grond en ben ik van mening dat men dat niet moet belonen.

Al met al kregen ze allebei een cadeautje, dus geen reden om te klagen denk ik zo.

3 april 2013 om 08:21

@jeroenf

Helemaal mee eens,
Alexis kan nog net met de punt van zijn schoen de bal over de achterlijn schoppen en laat zich voor het contact al vallen. Ik vind dit altijd een beetje misselijke acties, de bal over de achterlijn tikken wetende dat de keeper eruit komt.... die kan niet in een keer stil staan

3 april 2013 om 08:45

Niet mee eens.

Dat de doelkans al weg is, wil natuurlijk niet zeggen dat je geen penalty kunt geven. Het wil wel zeggen dat het bijzonder dom was van de keeper.

Uiteraard kan Alexis de bal niet meer halen, maar feit is dat de keeper met zijn handen aan zijn enkel zit. Tja.. Dom. Had de keeper gewoon zijn armen teruggetrokken, was de bal over de achterlijn gegaan.

Het is zeker uitgelokt door Alexis, en of ik dat een prettige spelopvatting vind laat ik maar even in het midden, maar een penalty was het zeker.

Coach heeft überhaupt totaal geen recht van spreken, zeker gezien de goal van Ibra, waar een blind paard hem nog buitenspel zag staan.

3 april 2013 om 08:57

wat kijk jij met een ontiegelijk gekleurde bril op zeg. Dit is gewoon een pingel. Ook al laat die zich met een salto vallen, die keeper maakt gewoon een overtreding.

En expres of niet, als je iemand ten val brengt binnen de 16 is het een strafschop, zo simpel is het.

Volgens jou redenatie zouden hele matige verdedigers die in elke schaar trappen dus nooit een penalty tegen kunnen krijgen, want dat is niet expres ofzo.

kom op zeg. Dat je serieus over deze penalty zegt dat het een schwalbe is, terwijl er een stuk vreemdere acties niet bestraft / goedgekeurd zijn.

3 april 2013 om 09:08

Alexis Sanchez.... Wat speelt hij slecht zeg de laatste tijd. Zo voorspelbaar en kan totaal niet mee met het positiespel van Barcalona. Dan zou ik toch echt eerder pedro of thiago daar neer zetten. Penalty was ook een gevolg van de onkunde van Sanchez, hij kan beter terug gaan naar Italië waar hij wel tot zijn recht komt.

3 april 2013 om 10:20

ja hij speelde echt slecht. Hij lijkt me ook geen type speler voor barca om eerlijk te zijn..hij is wel snel maar niet genoeg scorend vermogen. Hij is eigenlijk gewoon een stijve vleugelspeler. Met zijn snelheid zijn man voorbij en dan de bal afleveren met een voortzet of een strakke pass. Maar niet iemand die je voor het doel wilt hebben en hij mist ook net dat beetje creativiteit in de kleine ruimtes.

3 april 2013 om 12:07

Jullie hebben duidelijk niet genoeg naar Sanchez gekeken. Oordelen over iemand zijn kwaliteiten terwijl je hem dus nooit hebt gevolgd, jammer.

En als je had opgelet wist je dat Pedro geblesseerd en geschorst was.

3 april 2013 om 12:32

Inderdaad hij mocht al blij zijn dat Ibra mocht mee doen na het terug draaien van de schorsing. En dan mag die nog een buitenspel goal maken, en dan nog klagen over een penalty wat een gewoon een penalty was. De keeper had hem gewoon moeten laten lopen was die bal waarschijnlijk achter gegaan.

Was PSG goed? Hoe was T.silva?? Dat is echt een heerlijke verdediger!!

3 april 2013 om 00:15

@ac_milan22

Ja, Psg speelde boven mijn verwachtingen; Ze werden gevaarlijk via Ibra en die rappe Moura.

Die Silva was echt een beest man, wat is hij ? Een Cyborg ofzo ? ; )

Als Psg beter op elkaar ingespeeld raakt, zie ik ze echt binnen 2 á 3 jaar meedoen met de absolute top. Ik weet verder ook niet of de rijke sjeik nog meer dure spelers gaat binnenhalen, dat kan voor nog meer kracht zorgen natuurlijk.

Verder moet Ancelotti niet zo zeuren, de keeper raakte Alexis, heel erg dom overigens; want Alexis kon niks met die bal, hij week uit naar de buitenkant.

De Goal van Ibra was zelf ook buitenspel; beetje calimero hoor.

3 april 2013 om 00:18

Ik zie ook dat Lavezzi eindelijk echt uit de verf kwam. In de eerste helft was het enkel paniek als Lavezzi ging lopen met de bal, wat een heerlijke speler is dat toch..

Overigens vond ik het wel vrij slap verdedigd bij de goal van Messi, gokken op buitenspel en dan maar half uitstappen.. Of helemaal, of helemaal niet, maar niet half en dan bedenken, shit weer terug... Erg amateuristisch vond ik het.

Verder denk ik dat die Sjeik het wel leuk vind als Mourinho daar komt , zie hem ook wel daar coachen..

3 april 2013 om 00:23

@zola#

Waar is je avatar ? Zet Fellaini ofzo ; )

Ja klopt, naar mijn idee lette de verdediging niet zo goed op, althans; ze lieten hem een beetje lopen en twijfelde te lang.

Lavezzi was inderdaad dreigend, hij dribbelt zo mooi en zorgt hiermee voor gevaar, als je één ding moet doen om de verdediging van Barca te laten stressen; is het kort dribbelen met de bal richting de goal.

Vind het centrale duo Pique en Mas niet goed genoeg, had liever die robot van een Silva gezien ; )

Mourinho, PSG is denk ik echt wel een club voor hem.

3 april 2013 om 00:30

Haha ja ik ga hem zo zetten, zo irritant dat Luiz zijn haren heeft geknipt, kan niet eens afro van me eigen team zetten

Inderdaad.. Was erg half en duurde gewoon te lang, overigens fenomenale pass van Alves zeg, niet normaal. Ooit overwogen om hem gewoon voor Sanchez te vervangen Gewoon kijken of ie op de flank kan spelen aangezien ie toch altijd daar te vinden is xd

Ja word nu echt tijd voor een centrale verdediger Die hebben jullie wel nodig, al vond ik dat de backs meer moeite hadden dan het centrum, maar het centrum was niet echt goed in de coaching.. Slechte communicatie leek het wel..

Ja ik zie hem ook daar graag komen, en dan kan Ancelotti naar Real... Gaan we eindelijk goed positievoetbal zien in Madrid

3 april 2013 om 00:39

Haha, die afrokapsels doen het gewoon ; )

Alves speelt in principe gewoon als rechtsbuiten inderdaad, ze laten ook heel die flank voor hem vrij; vind het inderdaad geen slecht idee om hem gewoon als rechtsbuiten te positioneren, hij heeft de techniek, snelheid en de pass.

Montoya rechtsback, Alves voorin ; )

Weet jij nog een goede CV ? Ik kom niet verder dan Benatia en Marquinos, de rest is onbetaalbaar denk ik.

Denk wel; we moeten een snelle CV hebben, die met de ruimte in z'n rug kan spelen.

Haha, Real is sterk; maar ze missen inderdaad een coach die ze echt laat voetballen. Ancelotti of Wenger, maar Wenger heeft levenslang, die gaat niet weg.

3 april 2013 om 01:17

Betwijfel of Alves als rechtsbuiten net zo effectief is. Hij moet er komen niet er al staan. Bij Brasil hebben ze hem op het WK 2010 hangend op rechts geprobeerd met Maicon achter hem. Was niet zo'n succes.

3 april 2013 om 03:18

@inmessionate

Ben het met jou eens vond het vooral dom van de keeper om zo uit te komen Sanchez kon tog niet op doel schieten ofz en T.silva had denk ik wel gewoon de bal kunnen afpakken.

3 april 2013 om 00:16

Silva was Motm.

3 april 2013 om 00:18

Man of The Match.. Ik hou van hem! Dat hij na 1 maand al de captain was zegt genoeg.
Hij is zo cool, zo kalm, zo elegant. Jeeitje, Thiago Silva is de beste ter wereld.

3 april 2013 om 00:26

Als ik een driemans-verdediging mocht vormen, dan was dat Silva - Vidic - Ramos.
Wat een helden zijn dat alle drie :D

3 april 2013 om 00:35

Vidic zou ik niet meer pakken, enkele jaren geleden wel nog. Nu zou ik daar Kompany zetten. Alle drie autoritaire, schitterende verdedigers en allen met voetballende kwaliteiten.

3 april 2013 om 00:39

Inderdaad, Tiago Silva speelde geweldig. Ik had hem echt zo graag naast Pique in Barca gezien in plaats van al die stand-in's/clowns van zogenaamd verdedigers. Hij lost alles voetballend op en blijft kalm, elegant en slim onderdruk.

Tiago silva samen met Varane vind ik de beste verdedigers op dit moment.

On: Ancelotti moet gewoon niet zeuren over een terechte strafschop. In plaats daarvan moet hij de arbiters bedanken voor die buitenspel doelpunt van Ibra. En wat hij helemaal niet moet doen is na afloop als een idioot zich gedragen en verhaal gaan halen bij de scheidsrechters en beter tegen zijn keeper zeggen dat hij zulke domme acties en (en ook) David Beckham) beter thuis laat dan in het veld.

3 april 2013 om 00:40

Ik ben met Spiny eens. Ramos Silva en Kompany zouden een geweldige trio vormen.

Edit: Liever Varane/pepe/chielini op de plek van Ramos trouwens

3 april 2013 om 01:10

Ramos zou ik juist eruit doen, heeft een paar steken los daar boven.

Doldwaze tackles en ellebogen worden nooit bestraft..

Die oliedomme acties moeten blijkbaar z'n onkunde camouffleren. Heeft helemaal niets meer met verdedigen te maken.

3 april 2013 om 09:29

Ramos is samen met Chielini, Silva en Kompany de beste CV ter wereld, as we speak.
Voetballend perfect en verdedigend subliem. Ook niet te bang om zo nu en dan uit te delen. Dat hoort bij een klasse verdediger, mijns inziens.

3 april 2013 om 00:19

Man van de match Met Lucas Moura sowieso

3 april 2013 om 00:38

Silva speelde ijzersterk vanavond echt de allerbeste op zijn Positie en laat het toch weer elke keer zien, alleen al door zijn aanwezigheid geef ik PSG nog een goede kans op bezoek bij Barca

Ook al won PSG hier met 2-1. Ik acht de kans dat ze doorgaan op 1%

Hij moet natuurlijk wat zeggen, anders begint iedereen over de duidelijke buitenspel doelpunt van ibra.
Hij moet niet zo zielig doen, de keeper mist de bal en pakt de speler, wat ziet hij hier niet aan? Rare vent

Ibra had het moeten afmaken in de eerste 30min punt uit.

Penalty was terecht, ultradom gekeept van Sirigu, een speler als Sanchez zou nooit van die hoek scoren. PSG komt zelf nog gelukkig langszij dankzij een buitenspelgoal. Valt me tegen van Ancelotti, komt normaliter erg rustig en respectvol over.

Kan leven met de 2-2, wordt volgende week een spannende match, waarschijnlijk zonder Messi. Hopelijk speelt Pedro ipv van Fabregas, wat is die laatste tijd waardeloos, zo onzeker aan de bal.

3 april 2013 om 01:25

Inderdaad, Fàbregas is echt minder de laatste tijd....

3 april 2013 om 09:33

Fábregas is geen schim meer van een paar jaar geleden.

3 april 2013 om 10:03

Echt raar vind ik het, het lijkt alsof hij geen zelfvertrouwen heeft. Dat terwijl hij terug is op de plek waar hij vandaan komt, z'n eigen taal kan spreken en weer met z'n maten uit de jeugd is. Denk niet dat het feit dat hij zo nu en dan op de bank zit veel invloed heeft (of zou moeten hebben).

Was toch een zuivere penalty?

Inderdaad! Sanchez zoekt Sirigu gewoon op en gaat liggen bij minimaal contact.

3 april 2013 om 00:17

Nee hoor, het was een zuivere Penalty, het was een fout van Sirigu om zo in te komen. De buitenspelgoal van Ibra vond ik wel een gruwelijk fout van de grensrechter, hij stond 2 meter buitenspel.

Wat een clown die Ancelotti. Eerste goal was een heerlijke bal van Alves op Messi, hoezo een geschenk. De penalty was gewoon een domme overtreding van de keeper.

Het was een terechte penalty, Ibra stond 2 meter buitenspel, dat ziet Ancelotti natuurlijk weer niet.

Mourinho the second! Grote onrealistische vriend

De penalty vond ik terecht en dat de keeper "maar" een gele kaart kreeg vond ik een goede beslissing. Het was een overtreding, maar er werd geen doelrijke kans meer ontnomen.
Het enige geschenk van de arbitrage was overigens het doelpunt van Ibrahimovic. Ze stonden met twee spelers (waaronder dus onze vriendelijke Zweed) enkele meters buitenspel toen er op doel werd geschoten. Blunder van de grensrechter.

3 april 2013 om 00:21

Ja, penalty en rode kaart heb ik altijd te streng gevonden. Tenzij de keeper iets gevaarlijks heeft gedaan, maar dat was in dit geval niet.

3 april 2013 om 00:40

Inderdaad, hij ging voor de bal alleen greep hij daarbij Alexis. De intentie was er geloof ik totaal niet om hem zo te pakken. Het leek mij een onbewuste reflex. Rood zou dan echt te zwaar zijn.

Een penalty is het natuurlijk 1000%

3 april 2013 om 00:45

Ik vind dat er te snel rood gegeven word voor keepers. En dat is niet goed voor de (spanning van) wedstrijd.

3 april 2013 om 00:49

heb je gelijk in, ik vind het sowieso onzin dat er penalties gegeven worden EN rode kaarten voor dezelfde overtreding, dat is dubbel straffen en gaat veel te ver, uitzonderlijke situatie daargelaten.

3 april 2013 om 09:42

Ik heb me anders mateloos zitten iriteren weer tijdens de wedstrijd en vooral bij die strafschop hoe de spelers van Barcelona continu naar de scheidsrechter hollen en om kaarten lopen te vragen.
Met name bij de strafschop werden zelfs de handen ten hemel geheven omdat men vond dat er groot onrecht aangedaan werd door geel te geven ipv rood.
Daar moeten ze gewoon mee stoppen, dit vind een zeer kwalijk staaltje maten naaien.

Niet zeurem 10000% strafschop. Gewoon oliedom die keeper hoe die uitkomt

Wat? Het enige geschenk van de ref was voor Psg.

Het was gewoon een penalty! Alexis zocht het misschien wel op en de keeper trapte erin.

Nog grappiger dat hij niets over de buitenspelgoal zegt.

Ik weet niet wat deze man te klagen heeft? Buitenspel doelpunt van Ibra en doelpunt laatste minuut, maar het was gewoon een penalty door een domme actie van de keeper.

Volgens de regels is het gewoon een pentalty, maar ik vind het altijd zwaar gestraft in zo'n geval. Het is niet dat hij en doodschop kreeg, maarja regels zijn regels en het was gewoon een penalty. Niet dat ik het erg vond, maar toch. Ik vind het overigens altijd zo'n gezeik telkens op die arbitrage. Die mensen maken fouten. Vandaag was er ook een fout bij de goal van Zlatan. Het is balen, maar je kan er toch niets meer aan doen. De scheidsrechter gaat het doelpunt daarna echt niet afkeuren. Als het echt zo erg is moeten we gewoon voor elke wedstrijd camerabeeden gebruiken om de arbitrale beslissingen te nemen.

Misschien moet deze grote dikke baby eens naar Lucas kijken. Geweldige voetballer, maar wel degene met de meeste schwalbes in heel de wedstrijd.

Lijkt me een duidelijke pingel. Ibra die 2 meter buitenspel stond vind ik dan weer echt dramatisch op dit niveau dat de arbitrage dat weer niet ziet.

Schijnheilige vent die Ancelotti, gaan klagen over een terechte strafschop terwijl je hier zelf de grootste mazzel hebt dat Ibrahimovic gespaard is door de Uefa en hij vervolgens ook nog een buitenspel goal goedgekeurd krijgt. Maar daar hoor je hem niet over hoor, nee.

Ah. Nu weten we ook wat voor dvd's er uit Madrid verstuurt zijn. Die van het 'ontkennen en het tegendeel beweren' aflevering / cursus 1 tot en met 198.

Ontken dat je enig voordeel van de arbiter hebt gehad en beweer het tegendeel. Als je geluk hebt breng je het onrecht enigszins in balans en haal je er nog meer voordeel uit in de volgende pot.

En wij maar denken dat Mourinho gek is.

3 april 2013 om 00:21

Echt hé, ik had dit van Ancelotti niet verwacht. Ik had hem altijd hoog zitten, maar na paar dvd's van Mourinho is ie helemaal doorgedraaid. Por que?

3 april 2013 om 00:50

Waarom nou weer over Madrid beginnen? Dat heeft toch helemaal geen nut?

Het was een terechte penalty

En heerlijk beheerst ingeschoten
Door de beste speler van Barcelona de motor en aanvoerder

Was een 100% penalty.
De goal van Ibra was 100% buitenspel.

Neemt niet weg dat ik de uitslag wel terecht vind.
PSG was in het veld sterker en daardoor wel een gelijkspel verdiend.
Dat ik ze de overwinning niet gun, is dat ik voor Barca ben

Hij moet niet mopperen. Dit was een overduidelijke penalty. Keeper raakt de speler toch overduidelijk. Aan de andere kant heeft hij weer mazzel dat het buitenspel van Zlatan niet werd gezien en dat ze in de laatste seconde nog scoren. Dus per saldo mag hij helemaal in z'n handen knijpen.

Hij moet niet mopperen. Dit was een overduidelijke penalty. Keeper raakt de speler toch overduidelijk. Aan de andere kant heeft hij weer mazzel dat het buitenspel van Zlatan niet werd gezien en dat ze in de laatste seconde nog scoren. Dus per saldo mag hij helemaal in z'n handen knijpen.

Ik snap niet dat hier nog discussie over is? Zuivere strafschop, makkelijkere beslissingen zijn er haast niet.

Ik vond de strafschop ook te makkelijk gegeven. Hij zoekt meer de keeper op dan dat dit andersom het geval was. Al met al is een gelijkspel terecht. Vond Barcelona matig spelen. Wel zonde van Messi en Marscherano. Hopen dat de blessure van Messi meevalt. anders krijgen ze het nog heel zwaar tegen Psg.

Ik vond het beide geen Goals, die Goal van Zlatan was buitenspel, die penalty had ook niet gehoeven.
Nog voordat Sanchez werd geraakt ging ie al als een stervende Zwaan naar de grond.

Voor zo'n scheids is het een stuk moeilijker , maar het was echt geen penalty hoor. Als je de verschillende herhalingen ziet. Die Sanchez doet totaal geen moeite om over de keeper heen te springen.

Al met al een terecht gelijk spelletje.

3 april 2013 om 00:25

Een speler hoeft ook helemaal geen moeite te doen om over een keeper te springen. De keeper hoort daar in eerste instantie niet te liggen.

3 april 2013 om 00:33

Ik vind het eerder een goedmakertje vanwege dat buitenspel doelpunt van Zlatan.

Ik heb een paar keer de herhaling gezien, het blijft een twijfel gevalletje.
Sanchez ging ook wel voor de penalty.
Als we het zo gaan bekijken mag je als keeper zijnde helemaal geen contact meer hebben met een aanvaller/tegenstander omdat ie anders maar op de stip gaat.

Zo hard kwam de keeper ook weer niet in, de bal was allang verdwenen . Sanchez had die bal nooit gehaald.

3 april 2013 om 00:38

Het maakt geen donder uit dat de speler ervoor gaat. Als de keeper slim genoeg is, haakt ie 'm niet. Had de keeper dat niet gedaan, dan was er ook geen pingel.

3 april 2013 om 00:44

Almogaver Ik vond dat die keeper hem niet haakte of zo of de speler vasthield blokeerde. Het was echt heel licht contact.

3 april 2013 om 00:56

Genoeg om hem onderuit te halen. Vergeet niet dat hij op snelheid was, dan is licht contact genoeg om iemand omver te helpen. Terechte strafschop.

Wow, dat hij nog het lef heeft om dit te zeggen, sommige mensen......

Hij maakt zich weer eens belachelijk.
Ik vraag me soms toch echt af hoe dit soort mensen met zo'n zwakke kijk bij zo'n club terecht kan komen als coach zijnde...
Ik vind het echt ongelofelijk dat zo'n vent dat zegt, zoals we van profs mogen verwachten dat ze een hoger niveau halen dan een gemiddelde voetballer zo mogen we toch ook wel van coaches verwachten dat ze een hoger niveau halen dan een gemiddeld lid hier.
Wat een grapjas zeg.

3 april 2013 om 00:33

Je moet het ook allemaal met een knipoog nemen he.. Bedoel je hebt net 2-2 gespeeld tegen Barca thuis voor eigen publiek, dan ga je toch alvast de strijd aan door olie op het vuur te gooien.

Ancelotti is een zeer bekwame coach en erg gedreven, denk dat menig topclub die zou willen

Penalty was terecht en die kado dan van Valdes en dikke buitenspel van Zlatan?

Onnodige domme overtreding van de keeper..

Ancelotti heeft gelijk maar die blunder van Valdes sums it up. Dusja zo heb je eerst wat tegen ; en krijg je daarna een geschenk.

Vond PSG 1e helft goed spelen ; Messi ging eruit en Barca kwam onder druk te staan. Zo'n goede squad heeft PSG niet eens dus moet zeggen dat ze goed hebben gespeeld zonder schoppen.

Die Lucas is toch een heerlijke voetballer hoor!

Zeker een dvdtip van Mourinho?

Wat een hypocriete man zeg, Psg mag heel blij zijn met de arbitrage vanavond.

Haha waar haalt ancelotti het lef vandaan om nog zo te praten zonder de hulp van de arbitrage had psg gewoon zwaar verloren. Sommige arbitrale acties sloegen nergens op mascherano die geel kreeg en zoiezo de return dus geschorst wrm die geel vraag ik me ook nog steeds af, ibrahimovic die gwn dik buitenspel staat en een doelpunt maakt gele kaart voor alves omdat ie een beetje frustratie eruit gooit tegen de grens en de allergrootste grap van alles dat ibrahimovic niet eens aan de wedstrijd had mogen beginnen schorsing die opeens werd teruggedrongen terwijl ie al 1 van de 2 wedstrijden uitzat. Uefa is barcelona gewoon zat en zoekt na allerei middelen om barca uit de cl te krijgen nu maar hopen dat de kwetsuur van messi meevalt en in de competitie gwn niet opstellen en klaarstomen voor de return en psg terug na parijs sturen ala ac milan!!!

Misschien was die wat makkelijk gegeven die penalty en laat hij zich weer vallen als of ie 1jaar geblesseerd is toch kan je hem gewoon geven. Die penalty is in ieder geval geen blunder of zo alleen wat makkelijk gegeven. Maar waar je het lef vandaan haalt als die goal van Zlatan goedgekeurd is om over een andere goal te beginnen is me een raadsel. En daar zou Barcelona wel boos over mogen zijn in tegenstelling tot Ancelotti. Al vond ik het wel echt een kwal van een scheidsrechter de manier waarop die kaarten gaf hoe die daar dan met zon zelfvoldaan gezicht stond

Alleen hoe die Sanchez naar de grond ging mag ook weleens bestraft worden. Want dat sloeg zoals gewoonlijk bij Sanchez weer eens helemaal nergens op. En mocht dat echt zo zijn dat die in een vriendschappelijke wedstrijd een schwalbe maakte waar zijn we dan mee bezig

Weer zo'n onzin. Het was duidelijk te zien dat de keeper Alexis zijn voet vast pakte. De goal van Ibra was zeker geen geschenk van de arbitrage. Eerlijkheid moet gezegd worden.

Naja, als dat al geen penalty meer is.. Sirigu trok bijna Alexis' schoen uit joh!

Haha, dit is zo grappig. Ancelotti gedraagt zich als Mourinho. Haha. Ik kan me al inbeelden wat er op de tapes van Mourinho gestaan heeft. Veel schoppen (hebbben ze gedaan), over ongeldige doelpunten in jouw voordeel moet er gezwegen worden, en na de wedstrijd vooral klagen over beslissende fases, of ze nu terecht of niet zijn, maakt niet uit. Man man, die Mourinho is toch een joke. Nu, de scheidsrechters zijn nog een grotere joke. Dat Barca even veel kaarten krijgt als een vuil spelend PSG is gewoon om te lachen. En dan een overduidelijk afzuidsdoelpunt goedkeuren, haha. Je gaat me echt niet zeggen dat die lijnrechter dat niet gezien heeft. Waarschijnlijk zit hij nu in de jacuzzi met een paar dames op kosten van de rijke Arabier. Ik heb in het verleden nog gehoord van arbiters die dergelijke aanbod kregen van de thuisclub. Zou me niet verwonderen dat dat nu weer het geval was.

Beetje vage reactie van Ancelotti . Je team scoort via een overduidelijke buitenspel goal plus het feit dat je team nog Lucky op 2-2 komt aan het eind zit jij je te ergeren aan een pingel die terecht was !

De keeper is gewoon te laat en haalt Alexis neer , wel kan je goed zien dat alexis gewoon sluw is en het contact opzoekt met de keeper die er gewoon intuimelt en hem neerhaalt. Maar het was wel terecht !

Dat mensen hier nu nog willen ontkennen dat dit een strafschop was tekent wel de grenzeloze hekel en afgunst die mensen in de afgelopen jaren gecreëerd hebben voor het succesvolle Barça. Het zal pijn doen om een club te moeten zien domineren. Ik ken het overigens hoor, ik kan me alleen niet herinneren dat ik me dusdanig verlaagde dat ik glasheldere strafschoppen begon te ontkennen.

Ancelotti maakt zichzelf overigens belachelijk zeg. Heb het dan enkel over het goede eigen spel. Zeker aangezien de strafschop terecht was en dat doelpunt van Zlatan waarschijnlijk het verst buiten spel van heel het toernooi was. Als dat wordt goedgekeurd dan mogen wij ook gerust mekkeren over de aai van Alves in de rug van Maxwell tijdens de openingsfase. Als dat ook was doorgelaten dan stond het toen al 0-1. Maar goed, keur maar weer af. Met 2-2 (wat dus indien er goed was gefloten 1-2 had moeten zijn en als er consequent was gefloten 1-2 of 2-3 had moeten zijn) kunnen we leven hoor.

Speler van Barca ging wel erg makkelijk liggen , dus geen penal

3 april 2013 om 01:12

Beter kijken , de keeper is te laat en torpedeert Alexis !

3 april 2013 om 01:24

Sanchez zocht het contact juist op ! Volgens mij is het geen penal hoor

3 april 2013 om 01:59

4 comments hierboven heb ik dat ook gezegd , Alexis is gewoon sluw en zoekt indd het contact op , maar de keeper tuimelt erin en is te laat met reageren waardoor hij Alexis torpedeert . Volgens de regels is dat gewoon pingel

Bah wat een loser die anchelotti grote mond over die strafschop, was wat makkelijk gegeven naar mijn idee maar daar valt over te twisten maar dat doelpunt van Ibra was 100% buiten spel dus die Had nooit mogen tellen maat daar hoor je m niet over.

Hoe komen die mensen bij de punten geven?
Valdes een 4,9???

Valdes keepte goed en dankzij hem is het Maar 2-2 want het had zo ook 6-2 kunnen zijn als PSG de goede kansen afmaakte.
De laatste goal zag hij er niet goed uit maar het was van dichtbij en werd verandert van richting.
De goal was houdbaar dat wel.

Maar dan vind ik de 1-0 van Bayern veel erger want deze was van veel grote afstand

Op zijn minst een voldoende voor hem (6-7)

ik denk dat ancelotti eerder blij ken wezen dan moeilijk doen over een penalty knappe 2-2 thuis, laatste minuut nog een treffer goed meegenomen leuk voor de rematch

Ja hoor het is weer zover.maar natuurlijk was het geen penalty en die goal van ibra was 100 geen buitenspel.zozo zijn die videobeelden van mourinho toch aangekomen.ancelotti.heeft waarschijnlijk even snel fast forward gedaan naar les 2: leer hoe je kunt ontkennen,beschuldigen en manipuleren.wat een scheinheilig trainer is die ancelotti zeg.ik had hem nog hoog zitten.het is nu wel duidelijk dat er een vijandige sfeertje wordt gecreerd richting barca.de laatste tijd zie je gewoon dat scheidsrechters tijdens een barca wedstrijd keer op keer weer falen.het lijkt me geen toeval.de uefa is een en al corruptie.ze zijn de dominantie van barca zat geworden en willen als gevolg de wedstrijden manipuleren.het is barca against the rest of the world.

Ze hebben al geluk gehad want dat doelpunt van Ibrahimovic was 200% buitenspel en de laatste seconde geeft Valdes een cadeautje, want dat schot zouden de meeste keepers hebben

3 april 2013 om 10:29

ik snap het ook niet, op de beelden staat stark op 1 lijn met de verdediging.

dat schot van de 2-2 werd nog van richting verandert, daardoor stond hij net niet goed.

Deze Ancelotti is blijkbaar schaamtevrij. Zijn ploeg scoort een doelpunt uit buitenspel door iemand die eigenlijk geschorst diende te zijn en die strafschop was zowat een voorbeeld voor een fase waarin altijd een penal dient gegeven te worden.

Dat blijkbaar nog 30 pct vindt dat het geen strafschop was, kan maar tot 1 conclusie leiden : het stikt hier nog altijd van de trolletjes.

Zit er een vetrol voor zijn oog? 100% strafschop. Daarbij moet hij ook kijken naar de 1-1, was eigenlijk de overtreding van een PSG speler, dus een schwalbe, en ook nog buitenspel.

100% strafschop. Gezien Barcelona in spanje alleen een penalty meekrijgt als er een speler half vermoord wordt, wil niet zeggen dat het in Europa ook zo mag zijn.

Veel meer aandacht zou moeten uitgaan naar de goal van Ibrahimovic, een speler die eigenlijk geschorst was en scoorde terwijl hij een paar meter buitenspel stond, op slechts enkele decimeters van de extra lijnrechter, die even een oogje toekneep. Schandalige goal, en gezien de overduidelijkheid is het niet raar om te denken aan partijdigheid, ook al gezien de ingetrokken schorsing van Ibra. Hopelijk zet Barça thuis alles op alles en rekent het af met deze lui.

Strafschop is gezocht en de keeper was dom genoeg om erin te trappen. Psg , scheids en keeper zijn in de maling genomen. Buitenspel goal van ibra is daardoor niet zo erg. En psg verdiende het

Dit soort trainers neem ik niet serieus. Wanneer een trainer niet eerlijk kan toegeven dat ook zijn team een cadeautje heeft gekregen moet hij niet beginnen over het andere team. Heel zwak en hypocriet.

3 april 2013 om 08:33

Trainer van barça al toegegeven dat het een makkelijk gegeven penalty was? Ze geven antwoord op 100vragen maar je hoort alleen wat sensatie oplevert.

3 april 2013 om 08:51

De trainer van Barcelona is ook niet beter. Sterker nog, ik hoor zelden van trainers dat ze een cadeau van de scheids hebben gekregen. Ik heb gewoon een hekel aan mensen die puur uit zwakte dit niet kunnen toegeven.

Ongeloofelijk wat een reactie !!! In eerste instantie dacht ik ook aan een swalbe, maar niets was minder waar. Over de 1-1 maar te zwijgen. Ik hoop op een afstraffing in Barcelona. Het echte voetbal wint altijd.

Die buitenspel goal, dat was een geschenk. Over de pingel kan je nog discussiëren. Ik vond het in eerste instantie ook geen penalty.

Alleen al door deze selectieve verontwaardiging hoop ik dat Barca die fransozen in sardineblikjes terug naar huis gaat sturen in de return.

Die keeper doet nou niet echt zijn best om zijn armen terug te halen en weet dat ie duidelijk te laat is. Tuurlijk gaat ie mooi liggen maar in mijn ogen gewoon een penalty. Schandalig natuurlijk dat Ancelotti hierover begint terwijl je zelf een nog veel groter cadeautje hebt gehad

Die Ancelotti moet wel heel erg dom zijn, of stekeblind. Dit was een zuivere penalty. De keeper gaat ook nog duidelijk met de handen naar de voeten van Alexis. Diezelfde Alexis had trouwens de wedstrijd al 2 keer eerder kunnen beslissen, maar faalde jammerlijk.
De goal van Ibra was het schoolvoorbeeld van buitenspel, maar ja deze uitslag maakt de return wel nog iets spannender, al geef ik PSG niet veel kans.

Oke, Ancelotti doet nu alsof zijn neus bloedt om de goal van Zlatan achterwege te laten. Want het was dikke buitenspel. Ik denk dat Zlatan hier niet wakker van zou liggen, maar dit is wel een soort karma. Veel Barca-supporters gingen grappen over zijn goalstatistieken in de knock-outfase (waaronder de Barca-goden van VZ, vul de namen maar zelf in). Als je vooraf met uitspraken als 'hij gaat zeker niet scoren' of 'gaat amper kansen krijgen' komt, dan zal je tijdens de wedstrijd meemaken dat hij beide juist wel doet. Terwijl hij nog slecht en nerveus speelde.

Maar wat Sanchez deed, is gewoon misselijkmakend/verafschuwend. Ik vind deze speler een irritante persoonlijkheid die meer bezig is met het perfectioneren van schwalbes, dan voetballen. Want een bal fatsoenlijk aannemen kan die niet.

Sirigu raakt deze speler lichtelijk. Op het moment dat deze speler merkt dat hij geen perspectief meer heeft, trek hij zijn benen naar de richting van Sirigu toe en valt fe-no-me-naal. Hij krijgt mijn complimenten voor zijn schwalbe-techniek. Feilloos uitgevoerd en zo leverde hij toch een assist in een potje waarin hij letterlijk door de mand viel. Dus dit is een schoolvoorbeeld van een situatie waarin je toch doorslaggevend kan zijn voor je team terwijl je nergens te bekennen bent.

3 april 2013 om 09:31

Je ziet toch duidelijk dat hij hem bij zijn enkels pakt? De bal was al weg, domme en totaal onnodige actie van Sirigu. Van een schwalbe is pas sprake als er geen contact is.

Ancelotti gaat blijkbaar moeiteloos mee in die Franse arrogantie. Hij stond toch bekend als een gentleman en goede verliezer. De 1-1 was buitenspel en die die keeper bij de 100 procent strafschop gewoon rood had gekregen was die gelukkige 2-2 nooit gevallen. Hij heeft dus niets te klagen en zou zijn woede moeten richten op zijn oliedomme doelman.

Hij kan beter zijn keeper aankijken die naar de voet grijpt terwijl de bal al lang weg is.

Hij kan beter zijn keeper aankijken die naar de voet grijpt terwijl de bal al lang weg is.

Keeper was veel te laat en greep zijn voet duidelijk vast duidelijk een penaltybr Hahah en die van ibra haha ongelovelijk dik buitenspel br Hahah doelpunt van messi een geschenk van ons hahaha deze man begint langzaam zijn verstand te verliezen denk ik XD

Sanchez, Suarez, Bale, Di maria, ... in een team FC schwalbe.
en nog Pepe natuurlijk.

Ten eerste; Ibra had niet mee mogen doen. Ten tweede; Buitenspelgoal van Ibra. Zonder die buitenspelgoal waren ze niet echt meer in de wedstrijd gekomen denk ik. Ten derde; Penalty was een penalty. (Je kan er nog over discussieren, maar zeeeeer terecht) Ten vierde; Zonder de penalty was het laatste doelpunt ook niet gevallen. Ten vijfde; De 2-2 was een zeer lucky goal. Al met al, terechte uitslag of niet. Fc Barcelona is nooit echt in de problemen gekomen. Ik weet het; Op de paal o.a. etc.etc. Maar een 2-2 uitslag voor een uitspelende ploeg is ideaal. PSG had er meer uit moeten halen vooral omdat voor eigen publiek speelden. Barca moest weer overnemen zoals altijd en domineren wat de andere ploegen simpelweg niet in hun mars hebben. Ja, soms een wedstrijdje... Tegen Stade Brest, Levante, Genoa en Qpr. En als een verdediger een keer een goede wedstrijd speelt tegen Fcbarcelona dan is ie gelijk de beste op dat moment?? I.e.g. Barca zal thuis keihard toeslaan, dan zal het weer duidelijk worden wie de beste van Europa is. Nog steeds. Daarna tegen Madrid hoop ik. Als het redden tegen de turken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren