Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Anastasiou: ‘Tegen de grote ploegen weet je dat zij altijd het voordeel krijgen’

Laatste update:

Yannis Anastasiou baalt van de manier waarop Feyenoord zondag op voorsprong kwam tegen Roda JC Kerkrade. Dirk Kuyt opende halverwege de tweede helft de score vanuit buitenspelpositie; Eljero Elia zou er later 0-2 van maken. "Tegen de grote ploegen weet je dat zij altijd het voordeel krijgen", bromt de Griekse trainer van Roda JC.

/

Collega Giovanni van Bronckhorst van Feyenoord noemt het moeilijk te zien voor de arbitrage. "Het was heel minimaal. Hij kan fluiten of niet", vertelt de trainer bij FOX Sports over Kevin Blom. "Maar het is meestal wel een signaal als de tegenstander niet protesteert. Dat betekent vaak dat het beide kanten op kan gaan. Het is ook moeilijk te zien hoor, ook voor de grensrechter, maar ik ben blij dat hij het doelpunt goedkeurt."

Blom spreekt na afloop van een fout. "Als we de beelden terugkijken, zie je dat hij dertig centimeter buitenspel staat", erkent de arbiter in gesprek met de NOS. "Het was dus buitenspel. We hadden het doelpunt absoluut moeten afkeuren." Na afloop sprak Blom uitgebreid met zijn grensrechter over het moment. Hij benadrukt dat zulke situaties met het blote oog moeilijk te beoordelen zijn. "Dit is niet verwijtbaar voor mijn assistent-scheidsrechter."

'De grote ploegen krijgen altijd het voordeel'

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sad but true. Dat kun je niet ontkennen. Ajax, PSV en Feyenoord krijgen bij twijfelgevallen vaker het voordeel dan een andere club.

15 januari 2017 om 18:47

Nou en of je dat kan ontkennen.

Het is zelfs een keer uitgezocht door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Zo'n beetje iedereen dacht dat ze meer nadeel dan voordeel hadden gehad over een heel seizoen. En dat de favoriete vijand structureel bevoordeeld was. En wat bleek? Niemand was structureel bevoordeeld, en alleen Vitesse had over het hele jaar gemeten een beetje te weinig gekregen, ik geloof 4 punten. Dat was de enige afwijking.

Het is dus gewoon allemaal onzin. Alle supporters kijken door een gekleurde bril. Niet erg, maar wel naar als trainers e.d. zich ernaar gaan gedragen.

15 januari 2017 om 18:55

Een paar jaar geleden heeft het Nrc dat ook onderzocht. Ajax was toen behoorlijk benadeeld en PSV en vooral Feyenoord bevoordeeld over het hele seizoen, zeker voor Feyenoord scheelde dat toen erg veel. Ajax was wel kampioen dat jaar, gelukkig voor de knvb en de scheidsrechters.

15 januari 2017 om 19:02

Ik heb het over twijfelgevallen. Daar kan een onderzoek niks over zeggen. Dat wil zeggen dat het kwartje twee kanten op kan vallen, en op zo'n moment krijgen topploegen vaker het voordeel dan kleinere ploegen.

De buitenspelgoal was gewoon een fout van blom, dat kan gebeuren. Die had deze goal bij wijze van ook aan roda toegekend als zij hem hadden gemaakt.

15 januari 2017 om 19:11

Dat is gewoon helemaal niet waar wat je zegt en zuig je uit je duim. Onderzoek wijst uit dat er juist bijna geen verschil is. Net als ze hier al zeiden iedereen kijkt door een gekleurde bril. Doe ik zelf ook als ik in het stadion zit. Maar als je dan op de tv kijkt is het toch vaak anders. En daarbij deze was wel heel moeilijk te zien

15 januari 2017 om 19:33

Een 'onafhankelijk onderzoeksbureau' kan net zo goed als wij dat kunnen speculeren over wat er 'zou hebben kunnen' plaatsvinden als de 0-1 was afgekeurd. Bestolen is bestolen, niet zozeer in punten maar ook mentaal. Roda vandaag is bestolen, de arbitrage zat niet mee. Ze verdienden wel te verliezen hoor, daar niet van. Maar absoluut niet op deze manier.

15 januari 2017 om 19:44

was toch niet hetzelfde bureau dat uitgezocht heeft of kunstgras k***verwekkend was in eerste instantie ?

15 januari 2017 om 20:36

@jaap, ik heb de bron niet meer, helaas. Maar de dingen die jij noemt, weten zij ook. Dus daar gaan ze zo zorgvuldig mogelijk mee om. Daarom zijn serieuze onderzoeken ook waardevoller dan losse meningen: in zo'n onderzoek houden ze zich aan standaarden waardoor de uitkomsten bruikbaarder en controleerbaarder zijn.

Roda is vandaag bij die goal bestolen, dat klopt. Maar dat was de vraag niet.

15 januari 2017 om 21:16

Dat is allemaal subjectief. Stel dat Ajax tweemaal zou zijn benadeeld waardoor ze niet wonnen, dan liepen ze vier punten mis.

Een Feyenoord of Psv zouden wellicht acht keer kunnen zijn beoordeeld, maar desondanks wonnen ze acht keer wel.

Dan kan er wel gezegd worden dat Ajax vaker benadeeld werd in punten, maar daar moet je niet naar kijken. Je moet kijken naar de hoeveelheid fouten.

15 januari 2017 om 22:16

@ Edo: Maar ook wel weer te begrijpen dat een trainer (en de supporter) vanuit emotie reageert op een onjuiste inschatting van de arbitrage. Het voelt toch alsof je onrecht wordt aangedaan en een trainer wordt over het algemeen afgerekend op de resultaten. Een trainer kan niet zoveel met het gegeven dat een onderzoekbureau heeft geconcludeerd dat aan het einde van de rit het tegen elkaar opgeheven wordt. Het gaat om de wedstrijd van die dag.

Hopelijk zet de videoref nu echt door. Dan kan iedereen zich puur bezighouden met het spel. Al zal de video ref ook wel weer betwist worden in het begin..

15 januari 2017 om 22:36

@juicher: juist anastasiou zegt iets dat wijst op een tendens. "altijd weer die grote clubs die het voordeel krijgen". Dat gaat dus juist verder dan de wedstrijd van de dag. Trainers gaan ook al langer mee dan vandaag, en zijn geen 20 meer zoals hun spelers. Die trainers moeten op rustige momenten allang bedacht hebben dat ze dit niet moeten gaan roepen. Het is gewoon afschuifgedrag, niks meer en niks minder.

15 januari 2017 om 20:05

Waar iedereen ook altijd aan voorbij gaat is het feit dat Ajax, PSV en Feyenoord de aanvallende ploegen zijn. Bijna alle eredivisie teams graven zich in. Dan is het ook niet raar dat de top teams vaker in dit soort situaties komen en daarom ook wat vaker het voordeel krijgen.

Het is gewoon niet te zien voor een menselijk ook. Sowieso moet een grensrechter bij buitenspel de aanvaller en de bal tegelijkertijd in de gaten houden. Dat kan haast niet. Het is gewoon een beetje gokken en meestal zit het wel goed. Alleen met grensgevalletjes zit je er al snel naast.

15 januari 2017 om 19:41

Normaal gesproken zou ik je gelijk geven met de zin dat de grens zowel de aangever als de ontvanger in de gaten moet houden, maar in dit geval ging die bal over een meter of 2.

15 januari 2017 om 23:31

Plus, telt een arm nu wel of niet mee van een verdediger? In het midden stond een verdediger met zijn arm naar achteren. Heeft dat dan buitenspel op?

Verder moet Yannis zelf eens wat aanvallender gaan voetballen. Leuk zo weinig goals tegen, maar ze hebben er ook pas 8 gemaakt in 18 wedstrijden. En dat ligt puur aan de speelwijze...

15 januari 2017 om 23:37

Alleen lichaamsdelen waarmee je mag scoren tellen mee. Alles behalve je armen dus.

Misschien kan Anastasiou zich beter druk maken over het spel van zijn eigen ploeg. Wat een dramatisch flutvoetbal laat zijn team zeg! Feyenoord speelde ook niet al te best, maar dan waren ze alsnog 20 klassen beter dan Roda.

15 januari 2017 om 18:43

En nog maar te zwijgen over die Griekse 3e rangs vriendjes die hij binnenhaalt. Heb me ontzettend geërgerd aan meneer Anastasiou.

15 januari 2017 om 18:45

Inderdaad wat een slechte verliezer. Met dit voetbal verdien je gewoon niet meer. Heb medelijden met de betalende Roda-supporter ...

15 januari 2017 om 18:49

Wat een onzin. Dat staat toch volledig los van het feit dat het gewoon buitenspel was.
Ik had meteen een gevoel van twijfel maar had ook de beelden nodig als bevestiging.
Het is dus niet onbegrijpelijk dat een grens het gemist heeft.
Maar omdat Roda slecht speelt mag de trainer niet balen van een foute beslissing?

We zullen het nooit weten, maar het is volgens mij een vaststaand feit dat hoe langer die goal uitblijft, hoe moeilijker het wordt. Zonder die beslissing had het zomaar 0-0 kunnen blijven. Ook al was Feyenoord volgens jou 20 klassen beter.

15 januari 2017 om 19:45

Beetje geluk moet je hebben Nanufox. Roda verdient het met hun speelwijze gewoon bijna om wedstrijden op zo'n manier te verliezen.

15 januari 2017 om 19:49

Lol. Lezen is ook een vak.
Het gaat om de stelling dat Annastasiou zich druk moet maken om het spel van zijn ploeg. En dus impliciet niet over een foute beslissing van de scheidsrechter.
Ik vind die twee los van elkaar staan.
Hoe slecht je ook speelt. Een buitenspelgoal is iets waar je van mag balen.
En ik denk dat Annastasiou zich ook wel druk maakt over de povere prestaties van zijn ploeg overigens.

Maar goed. Fijn dat je ook reageert Therazer.

15 januari 2017 om 19:46

en dan nog heeft feyenoord de scheids nodig om van roda te winnen , dan moet zelf jij je toch een en ander afvragen , niet ?

15 januari 2017 om 20:15

20 klassen beter dan dit Roda? Kom op, zet je gekleurde bril eens af. Al met al verdiende overwinning, maar wat speelde dit Feye slecht zeg.

15 januari 2017 om 21:22

Roda speelde verdedigend vrij sterk met enkele kansen, Feyenoord was slordig maar heeft 3 punten zonder een gele kaart te pakken. Dus ik heb niks te klagen. Het had beter gemoeten en Roda zie ik zichzelf wel handhaven. Zeer realistisch om betonvoetbal te spelen. Punten zijn het belangrijkst

15 januari 2017 om 22:18

Als dit het spel van de kampioen van Nederland is dan is het heel erg matig gesteld met het Nederlandse voetbal. Ik vind het erg grappig dat je nu zegt dat Feyenoord veel moeite heeft met een ploeg die, volgens jou, 'flutvoetbal' laat zien.

Succes met de rest van jullie wedstrijden, jullie gaan het hard nodig hebben gezien het getoonde spel vandaag.

In principe is het bij twijfel het voordeel van de aanvaller, in dit geval was er genoeg twijfel dus vind dit niet heel bijzonder. Zo een zelfde buitenspel geval was er gisteren ook bij Groningen, dus dat het altijd bij topploegen gebeurd vind ik niet waar. Het is gewoon heel moeilijk te zien, zeker wanneer beide spelers andere kanten op gaan. Plus ik ben van mening dat je standbeen buitenspel moet staan om echt buitenspel te staan. Zal er wel niet van komen, maar ik vind het raar dat elke lichaamsdeel wordt meegeteld, terwijl het een goal is als de gehele bal over de lijn is. Als er vaker gebruik gemaakt gaat worden van tv beelden vind ik dat ze dat wel moeten aanpassen.

15 januari 2017 om 18:48

Normaal wel t voordeel van de aanvaller alleen voor PSV geld dat niet lijkt wel... en toen hoorde ik hem ook niet janken..

Ach, het was ook ontzettend moeilijk te zien. Het is net een been dat buitenspel staat. Het is dan een kleine gok van de grens en die keurt hem dit keer goed. Plus dat het voordeel voor de aanvaller is bij twijfel.

En het is ook niet gek dat de topploegen dit soort 'voordelen' krijgen. Ze zijn veel meer in de aanval, proberen veel meer kansen te creã£â«ren en 9 van de 10 keer wordt alles goed gezien door de grens/scheids. Dan heb je inderdaad een momentje dat je alsnog benadeeld wordt als 'mindere' ploeg.
En omdat het topploegen betreft komt dit weer meer in het nieuws... Onderzoek wijst toch al jarenlang uit dat geen enkele club echt voordeel of nadeel heeft van scheidsrechterlijke beslisisngen.

15 januari 2017 om 20:32

Higler bevestigde vandaag dit alles. Zo kreeg Veltman geen geel terwijl een speler van zwolle net daarvoor wel geel kreeg. Ook kreeg zwolle geen penalty na de overtreding van sinkgraven.

Allemaal papperlapap. Als Roda gewonnen had met een buitenspelgoal had je al die Feijenoorders eens moeten horen janken nu is het in hun voordeel nu is het terrecht. Buutenspel is buitenspel en hoort noet goedgekeurd te worden. Volgens beelden niet eens twijfel alleen grensrechter kon het niet zien. Dat voordeel heb je soms.

Wat een zielig gedrag. Roda heeft juist de laatste wedstrijden enorm veel geluk gehad met de arbitrage. Tegen zowel psv als Utrecht werd er ten onrechte een tegendoelpunt afgekeurd. Toen hoorde je ze niet.

Wat een slap gelul. Hij mag blij zijn dat hij tegen Feyenoord speelt zonder KEA en na de winterstop. Grotere kansen gaan kleine ploegen niet krijgen.

Wat een rare reacties van sommige. Het gaat erom dat het in deze wedstrijd buitenspel was. Ja, het was moeilijk te zien en ik kan me goed voorstellen dat de scheidsrechter het heeft gemist maar het was gewoon buitenspel. Wat heeft de speelwijze van Roda er dan mee te maken of dat El Ahmadi niet meedoet of dat in eerdere wedstrijden wel onterecht buitenspel werd afgefloten (wat hij trouwens gewoon heeft toegegeven). Dat doet allemaal niet ter zake. Het was gewoon buitenspel en daar mag Anastasiou best wat van zeggen.

Wat een gezeur weer over dit doelpunt. Dit kun je toch als grens nooit beoordelen en bij twijfel mag de grens niet vlaggen dus is het een doelpunt . Zuiver doelpunt dus.

15 januari 2017 om 22:20

Zuiver doelpunt? Dus omdat iemand het niet kan beoordelen is het een zuiver doelpunt? Als hij het niet goed kan oordelen over deze situatie is hij toch niet de juiste man voor zoiets?

16 januari 2017 om 13:52

oh jij zag het dus meteen? De grens word geleerd bij twijfel niet vlaggen dus heeft de grens uitstekend gehandeld. Daarom zeg ik zuiver doelpunt, ook al was het achteraf buitenspel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren