Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Amrabat: ‘Oranje? Nee, ik heb geen gesprek gehad’

Laatste update:

Sofyan Amrabat scoorde dinsdagavond tegen Napoli en werd de eerste in de Champions League scorende Feyenoorder sinds Anthony Lurling in 2002. De middenvelder was blij met zijn doelpunt, maar de teleurstelling van de 3-1 nederlaag in het Stadio San Paolo overheerste.

“Ik ben vooral ontevreden dat we hier verliezen. Ik vind dat we prima meededen, het ging al een stuk beter dan tegen Manchester City, maar we geven de goals te makkelijk weg. Zonde. De eerste de beste kans die zij kregen was meteen een goal. Daar had ik misschien meer kunnen doen, een overtreding maken bijvoorbeeld”, aldus Amrabat tegenover Veronica.

Het 21-jarige talent was tegen Napoli misschien wel de beste Feyenoorder op het veld en de roep om een uitnodiging voor het Nederlands elftal zal daardoor alleen maar luider gaan klinken. FOX Sports meldde al dat de KNVB Amrabat officieel heeft benaderd, maar de enkelvoudig international van Marokko zei dinsdagavond van niets te weten.

“Nee, ik heb geen gesprek gehad. Dit is bovendien niet het goeie moment om het daarover te hebben. We hebben net verloren, dus dit is niet het juiste moment en de juiste plaats. Ik hoop dat je dat respecteert”, sprak Amrabat, die in de zomer de overstap maakte van FC Utrecht naar Feyenoord. Hij speelde tot dusverre acht wedstrijden voor de Rotterdammers.

Was Sofyan Amrabat tegen Napoli de beste Feyenoorder?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een proffesionele reactie! Roep hem maar wel snel op... kan die geen andere kant op iig...

27 september 2017 om 08:14

Als je vanaf je geboorte tot nu meegeprofiteerd hebt van wat Nederland te bieden heeft op het gebied van zorg, welzijn, sport, educatie en zo nog verder. Dan zou je niet eens moeten mogen kiezen. Nederland heeft in jou geïnvesteerd, nu is het moment om dat terug te doen.

Ik vind het zo ontzettend laf van jongens, die geboren zijn in Nederland, en werkelijk alles te danken hebben aan wat Nederland hun geboden heeft. Dan uiteindelijk voor een ander land kiezen. Dat voelt bij mij als verraad. We zijn hier veel te meegaand/solidair in.

Het is alsof je bij een bedrijf een dure opleiding of traineeship volgt en dan na voltooing bij de concurrent gaat werken.

27 september 2017 om 08:20

Maar als een Asensio het Oranje zou willen dragen sta je zeker te springen. Zoals jij het naar voren brengt lijkt het alsof hij de vluchten heeft geplukt, maar anderen een kans heeft ontnomen. Je lijkt te vergeten dat hij zelf ook keihard heeft moeten werken om zover te komen, de Nederlandse school is heus geen pad dat met zekerheid succes brengt. Alles te danken... En als NL hem nooit erbij haalt mag hij zeker ook niet voor Maroc kiezen of moet hij uit dankbaarheid blijven wachten op Oranje?

27 september 2017 om 08:27

Ik vind dit iets te kort door de bocht. Er zullen namelijk genoeg voetballers zijn die niet goed genoeg zijn voor Oranje, maar misschien wel voor het nationale team van hun 2e nationaliteit. Dan is het toch niet meer dan normaal dat je daar voor wilt uitkomen. Elke sporter wil op een zo hoog mogelijk niveau voetballen, dus als dat helaas niet voor Oranje kan, dan maar voor een ander land. Maar dat wil toch niet zeggen dat ze landverrader of ondankbaar zijn richting Nederland?

27 september 2017 om 08:31

Je begint je reactie met een aanname. Die jongen heeft zich ontwikkeld in Spanje, is daar opgeleid en ontwikkeld. Dat die toevallig een buitenlandse moeder heeft maakt hem geen Nederlander.
Datzelfde geldt voor de jongens met Marokkaanse ouders, met dubbel paspoort. Als ze zijn geboren in Nederland dan zijn ze Nederlander PUNT. Dat is hoe ik erin sta.

De rest van je reactie laat blijken dat je niet helemaal begrijpt hoe wij in Nederland ervoor staan en hoe goed we het hier voor elkaar hebben. Ga jij maar in marokko opgroeien of ergens anders buiten Europa. Eens zien of het busje van de club je op komt halen, er een schoolbus rijd, je schoolboeken gefinancierd worden. Ik kan zo nog wel doorgaan.

27 september 2017 om 08:40

Ben jij grootgebracht buiten Nederland? Ik ben nooit opgehaald met het busje van me club, noch in een schoolbus geweest en schoolboeken zijn vaker uit eigen zak betaald. Je kan populair doen over Nederland, maar als je niet weet wat je mist maakt het geen verschil. Btw, als Nederland zoveel beter is voor het voetbal, hoe goed moet het dan wel niet zijn in andere landen?

27 september 2017 om 08:53

We hebben een dubbele nationaliteit en we zullen nooit worden beoordeeld als Nederlander.
Hoe je het wendt of keert , maar zodra hij zich niet gedraagt zal iedereen zeggen tjah dat ligt aan zijn Marokkaanse achtergrond.
Als hij niet goed genoeg was zal iedereen zeggen kies voor Marokko we hebben niks aan je. Deze jonge speelt vanaf de jeugd in alle Marokkaanse vertegenwoordige jeugd elftallen de Marokkaanse bond ziet het in hem jarenlang zitten in tegenstelling tot de Knvb die hem nupas goed genoeg vind.
Beoordeeld die gozers van opsporing verzocht dan ook als Nederlanders.
Maar nee zodra een Marokkaan iets verkeerds doet is het een Marokkaan en als we iets goed doen zijn we Nederlanders hypocrisie ten top.

27 september 2017 om 08:59

Ik vind het altijd zo opportunistisch om te zeggen dat zo iemand sowieso voor Nederland moet kiezen.

Als een Rik Smits, van oorsprong NL basketballer die al tig jaar in de VS woont, zegt dat hij zich nog Nl'er voelt vinden we hem sympathiek omdat hij z'n roots niet is vergeten. Als een van oorsprong Marokkaanse voetballer dat doet vinden we hem ondankbaar en roepen we schande.

Logisch dat dat soort gasten in dubio staan, je bent niet per se loyaal naar één van de twee, vaak voel je voor beide landen. Logisch toch, zou jij al je gevoel voor Nederland kwijtraken als je naar Australië migreert?

27 september 2017 om 09:01

Hoe kijk je dan naar spelers van bijv. Curaçao zoals Darryl Lachman. Hij is opgevoed in NL en komt nu uit voor Curaçao. Van beide kanten prima, want hij zal nooit voor NL uitkomen en hij is blij om voor Curaçao te spelen en Curaçao is blij met hem.

Ps. ik snap dat omdat het een Nederlandse kolonie is geweest dat het niet een super sterk voorbeeld is, maar ik kon zosnel geen beter voorbeeld vinden. Als zijn die er natuurlijk zat.

27 september 2017 om 09:08

Nee dat vind ik gewoon een Spanjaard en die moet lekker daar gaan voetballen

27 september 2017 om 09:10

@varkenenoord1988

Wat een onzin. Zijn ouders woonden in Nederland en daarom is ie hier geboren. Hij heeft gebruik kunnen maken van alle faciliteiten die Nederland te bieden heeft en daarvoor hebben zijn ouders netjes belasting betaald. En nu hij zelf een baan heeft betaalt hij daar zelf belasting voor.
Je laatste vergelijking slaat ook mank. Hij heeft namelijk zijn dure opleiding bij Utrecht genoten en daar heeft ie altijd netjes voor gewerkt en heeft die club zelfs een transfersom opgeleverd.

27 september 2017 om 09:12

Er zit waarheid in wat je zegt,l helaas, maar ik wil ook even de andere kant belichten. Heb genoeg jongens gekend die in alle opzichten konden profiteren van het Nederlander zijn en genoeg mensen om zich heen hadden die hen gewoon als Nederlander zagen, maar zodra het een keer tegenzat of ze niet hun zin konden krijgen, zwaar afgaven op 'jullie nederlanders' en zich dus zelf daarmee ook buiten de groep plaatsten. Het is wel een wisselwerking uiteindelijk.

27 september 2017 om 09:27

De staat betaalt gewoon mee aan je school hoor. Zeker een vervolgopleiding is veel duurder dan wat je aan schoolgeld betaalt.daarom moesten langstudeerders een tijdje terug even meer betalen. Dat zijn namelijk gewoon de ware kosten. Ik ben het niet eens met de stelling dat je voor Nederland moet kiezen, omdat je hier geboren bent, maar dat inwoners van Nederland het hebben getroffen met het land waarin ze leven kan je absoluut niet ontkennen.

Dat gezegd hebbende, laat die jongen lekker rustig kiezen voor het land dat hij wil ipv dat beide bonden hem nu gaan oproepen om het oproepen. Die gozer staat net twee keer in de basis bij Feyenoord, hij hoort helemaal niet in Oranje. Als hij tzt nog niet gekozen heeft en wel het niveau heeft, kan je altijd nog met hem gaan praten.

27 september 2017 om 09:36

Joh reageer nu niet op dit soort uitlokkende reacties heren, termen als "laf" en "alles te danken aan Nederland" slaan echt helemaal nergens op. Als iemand het te danken heeft dat hij goed kan voetballen is het Amrabat zelf en niemand anders. Voorbeelden van Opsporing verzocht zijn aan de andere kant ook gewoon sneu, het gaat over voetbal en ten tweede als er criminaliteit is (waarbij geen Marokkanen vermeld worden maar Noord Afrikanen) mag dat best aan de kaak gesteld worden. Het is niet zwart wit, helemaal niet met een dubbel paspoort.

27 september 2017 om 09:40

@varkenoord, er zijn al veel nette reacties gekomen van mensen die het met je oneens zijn. Probeer je eens in te denken dat het andersom zou zijn: jij gaat naar India omdat daar meer werk is dan hier. Dan krijg je daar kinderen. Hoe voed jij je kinderen dan op? Als hindoes en thuis alleen maar indiaas eten en het lokale dialect? Nee toch? Je zal ze ook Nederlandse normen en waarden meegeven, Nederlands spreken, af en toe die stroopwafels of wat dan ook. Je kinderen zullen door Indiers ook nooit helemaal als Indiaas gezien worden, ze zijn immers wit. Dan wil je graag de nederlandse nationaliteit behouden zowel voor jou als je kinderen, als dat mogelijk is. En vervolgens moeten jouw kinderen ook zo'n keuze maken. Denk je dan dat ze sowieso voor India zullen kiezen, omdat ze daar op school hebben gezeten? Ik denk dat dat een lastige keuze is waar geen goed of fout is en die individueel gemaakt moet worden. Hopelijk kiest Amrabat voor Nederland, maar het lijkt me niet lastig om begrip op te brengen voor een keuze voor Marokko.

27 september 2017 om 10:34

@khalid3073wx

Is niet geheel waar dat Sofyan Amrabat al vanaf de jeugd alle Marokkaanse vertegenwoordigende jeugdelftallen heeft gespeeld. Hij heeft slechts 3 wedstrijden voor Marokko onder-17 gespeeld en voor Nederland zelfs 1 meer namelijk 4 wedstrijden onder 15. That's it.
De Marokkaanse- en Nederlandse bond zagen hem beiden over het hoofd.

Laat die jongen verder toch gewoon vrij in zijn eigen keuze en respecteer dat.. Als hij kiest voor Marokko dan is dat prima, als hij voor Nederland kiest net zo. Hij is zowel Marokkaan als Nederlander door zijn achtergrond.

Verder vind ik dat je nogal krokodillentranen huilt. Iedere Nederlandse staatsburger, die zich volgens de wettelijke regels normaal gedraag, zal niet in Opsporing gezocht als item worden opgedragen. Wanneer een gezochte verdachte vervolgens wordt omschreven naar uiterlijke kenmerken, dan is het voor de handliggend dat er vermeld wordt of deze een blank Europees, getint Aziatisch of Afrikaans of Noord-Afrikaans uiterlijk heeft. Daar is weinig hypocriet aan.

Iedereen die in dat programma ten tonele komt is in de regel vermeend verkeerd bezig geweest.

27 september 2017 om 10:51

Gaan we weer met dat "profiteren". Dat woord heeft wel een hele negatieve lading, Amrabat is gewoon zover gekomen omdat hij er zelf keihard voor heeft gewerkt, hoe jij het overbrengt lijkt het wel alsof hem alles is gegund. Daarbij hebben Amrabat, Ziyech en El Ahmadi toch ook gewoon een bijdrage aan het Nederlandse voetbal ondanks dat ze Marokkaans international zijn? Mogen ze nu ook niet buiten de eredivisie voetballen omdat dat ondankbaar is tov Nederland? En wat moeten we dan met alle buitenlandse talenten die Ajax, PSV en Feyenoord opleiden zoals Dolberg? Eriksen is ook gewoon opgeleid door Ajax, spreekt vloeiend Nederlands en heeft veel te danken aan Ajax, moest hij ook dan ook maar meteen genaturaliseerd worden en verplicht voor Nederland spelen? Klinkt allemaal heel erg onderdrukkend wat juist niet past in de Nederlandse normen en waarden.

Hij heeft de luxe om te kiezen en ik vind gewoon dat je bij het nationale elftal moet kiezen met je hart, om te kiezen met het verstand hebben we clubvoetbal wel voor. Je kan je iets meer Turks of Marokkaans voelen en toch gewoon een perfecte Nederlandse burger zijn.

27 september 2017 om 14:01

De clubs investeren toch in hem en zij plukken daar uiteindelijk toch de vruchten van. Dit door sportieve resultaten te boeken wat leidt tot eventueel meer inkomsten. Of door hem te verkopen en veel winst op hem te maken.
Daar heeft oranje in mijn ogen toch helemaal niks mee te maken.

Zoals iedere werknemer heeft een ook een voetballer de vrijheid om te werken dus spelen waar hij zich prettig voelt.

Kies je voor oranje, dan loop je t risico dat je maar 1 wedstrijd speelt. Of je moet echt goed zijn. Kies je voor marokko dan heb je meer kans op meerdere wedstrijden. Zo zullen zij ook wel denken, denk ik.

27 september 2017 om 17:00

Waar heb jij t over gast ...iedereen moet vooral zelf weten voor welk land hij kiest als blind wat eerder met ziyech contact had opgenomen had hij zeler voor ned gekozen nu geef ik hem groot gelijk dat hij voor marokko heeft gekozen . Er spelen zoveel factoren mee om tot een keuze te komen ...jij bent heel kortzichtig in jouw stelling dat ze voor ned MOETEN uitkomen ...85% is hun eigen talent en inzet 15% zijn randzaken als trainingsfaciliteiten etc

Maakte een hele goede indruk gisteren. Hoop dat hij voor Nederland uit wil komen, maar de keuze is natuurlijk voor hem. Altijd lastig om dergelijke keuzes te maken. Ik zou zeggen, volg je gevoel, dan zit je altijd goed.

Duidelijk is dat we echt alles uit de kast moeten halen.

Die jongen kiest voor Marokko, zijn broer is echt een voorbeeld voor hem.

27 september 2017 om 07:30

Hij en zijn broer zijn beide heel verstandige jongens en Nordin zal hem denk ik echt niet pushen om voor Marokko te spelen omdat hij er speelt.
Hij heeft zelfs nog tot onder 15 bij de oranje jeugd gespeeld, maar werd toen volgens mij niet meer opgeroepen. Vervolgens is hij voor Marokko gaan spelen.

27 september 2017 om 07:31

Ik neem aan dat je Nordin bedoelt? Nordin speelde toch in jong oranje, wou voor oranje gaan, werd niet geselecteerd en koos alsnog voor Marokko. Wat is het voorbeeld dan? Nou ja, vaag.

Wel respect voor deze jongen, ook hoe met dit luxeprobleem (want dat is het) omgaat, wat zijn keuze ook moge zijn,.

27 september 2017 om 07:43

Klopt, hij heeft ook gewoon voor Jong Oranje gespeeld, ik geloof pas 3 of 4 jaar later is hij naar Marokko overgestapt.

27 september 2017 om 08:04

Een hele mooie reactie ook van hem in dit interview, die Pipo met die microfoon kon ook gelijk geen kant meer op, super antwoord! Ik vond ook amrabat zeker de eerste helft niet goed spelen, zelf was hij ook kritisch na de wedstrijd, heel goed. Verder is het wel een enorm talent. Haps heb ik van genoten gister, dat duel waarin hij die napolitaan aan z'n arm trok en deed alsof hij omgeduwd werd 😂 de scheids trapte er niet in, dan dat lachje erna van hem van shit goed geprobeerd maar ze trappen er niet in. Schitterend vind ik dat om te zien!

Speelde een prima pot gisteren. Er was in mijn ogen maar één speler bij feyenoord die liet zien zich nog makkelijker aan te passen aan dit niveau: Haps. Die speelde zo ongelofelijk makkelijk als linksback.

27 september 2017 om 08:30

Ik vond St Juste en Amrabat ook niet slecht spelen

Jammer voor Amrabat maar Nederland gaat hij niet halen. Hij lijkt mij ook realistisch genoeg om dat in te zien. Alleen al bij Ajax en PSV loopt er meer kwaliteit/talent op zijn positie. Hij kan het beste voor Marokko kiezen.l, gezellig met Ziyech spelen.

27 september 2017 om 07:46

Nou, wie zijn die meer kwaliteit dan? Hendrix of Frenkie de Jong? Of Donny van de Beek of Ramselaar? Want als ik het fysiek zie van Amrabat denk ik dat hij verder komt dan die andere vier spelers.

27 september 2017 om 07:47

Wat een nonsens, noem eens namen die jij beter vindt? Vilhena? Hendrix? V/d Beek?

27 september 2017 om 07:51

Volgend mij zit je er volledig naast. Amrabat en De Jong zijn de enige twee eredivisie middenvelders die miss ooit de top halen. Vilhena, van Ginkel en Van Beek komen voor de absolute top tekort. Wie hebben bij PSV meer kwaliteit en potentie om vaste oranje kracht te worden?

27 september 2017 om 08:23

Knap dat je nu al kan zien dat van de Beek het niet gaat halen. Heeft meer goed dan slecht gedaan en heel Ajax zit nu in een fase waarin je bepaalde spelers niet individueel kunt beoordelen.

27 september 2017 om 10:41

Het is net zo knap om te stellen dat Amrabat het NL-elftal niet gaat halen. Tis koffiedik kijken, een traject die M. Mols heeft doorlopen behoort ook tot de mogelijkheden

Mooi voorbeeld hoe het publiek dezelfde daden van Advocaat tov Blind benaderd... Blind was nu al de idioot bij Ziyech (toen speler
van Twente..)

Laten we nou wachten tot hij daadwerkelijk een basisplaats heeft. Dat hij kan voetballen weten we allemaal, maar wat is nou zijn echte positie. Vooralsnog heb ik hem in een vrije rol gezien, als centrale middenvelder mist hij (nog) de discipline. Ik zie een fysiek sterke jongen met een snelle balbehandeling en een goede versnelling, waarom hem niet in de spits doen tot Jorgensen terug is? Naast een KEA of Vilhena zie ik hem nog niet de verdedigende discipline opbrengen, wat natuurlijk ook te maken heeft met de samenstelling waar hij in is gebruikt. Zoals ik het nu zie lijkt hij mij een perfecte optie in de spits.

"Nee, ik heb geen gesprek gehad."

Waarom moet er een gesprek plaatsvinden? Als je uitgenodigd bent dan ga je er gewoon heen als je het wilt. Gesprek heeft geen zin in want Advocaat blijft niet lang meer hoor. In je carrière heb je te maken met verschillende trainers... het gaat erom welke land je wilt voetballen en daar kies je voor.

Ik zie hem wel uitgroeien tot een dragende kracht in de eerste 11 van oranje, wat misschien een reden kan zijn om te kiezen voor oranje. Maar bij jongens met Marokkaanse en Turkse achtergrond is het vaderlandliefde toch een groot ding. Dus mocht hij voor Marokko kiezen snap ik dat ook wel.

Die gaat het niet redden. Gewoon voor Marokko kiezen en lekker in de Afrika Cup spelen. Lijkt me ook wel een jongen die zich dat realiseert.

Heeft pas zin om Amrabat te vragen als het een selectie aan de orde is. Om het nu op voorhand te doen is ook zo wat en kan me niet voorstellen dat Amrabat daar op in gaat. Je moet wel serieus perspectief hebben, of bij Marokko of bij Oranje.

27 september 2017 om 11:01

Ik vind dat als Donny v/d Beek en De Ligt perspectief hebben op een plekje in Oranje, dat Amrabat dat zeer zeker ook heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren