Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als ze liever hebben dat ik ga, is het heel simpel en ben ik in de zomer weg’

Laatste update:

Er is nog altijd geen duidelijkheid over de toekomst van Danny Buijs bij FC Groningen. De oefenmeester presteert dit seizoen wisselvallig met zijn elftal en zit al enige tijd op de schopstoel. Desondanks staan de functioneringsgesprekken pas na de winterstop gepland. Zelf hoopt Buijs de club via de voordeur te verlaten, zo geeft hij aan in een interview met RTV Noord.

Dat FC Groningen nog niet met hem om de tafel heeft gezeten, verbaast Buijs niet. "We hebben rond de zomer een aantal gesprekken gehad met elkaar, waarin we duidelijk hebben afgesproken om na de winterstop te gaan praten. Zo hebben we het afgesproken en zo is het dan", vertelt de trainer van de Groningers. Vorig jaar werd Buijs veelvuldig geprezen en weggezet als een tactisch brein, maar dit seizoen weet hij maar niet weg te komen uit de onderste regionen van de Eredivisie. Zijn ploeg staat twaalfde.

"Dat zou zomaar kunnen, want de gesprekken met de clubleiding moeten nog komen", antwoordt Buijs op een vraag of hij rekening houdt met een vertrek bij Groningen. "Als het grootste gedeelte van de supporters of vrijwilligers liever heeft dat er volgend jaar een andere trainer voor de groep staat, dan is het heel simpel en ben ik sowieso in de zomer weg."

"Dat zeg ik omdat mijn band met deze club en de support die ik heb gehad van deze mensen, zeker in beginperiode, zo extreem is geweest", vervolgt Buijs. De voormalig middenvelder groeide tussen 2004 en 2006 uit tot publiekslieveling in de Euroborg en hoopt de club dan ook op een goede manier te verlaten. "Daar ben ik ze zo dankbaar voor dat me er alles aan gelegen is om hier op een waardige manier weg te gaan en niet tussentijds door een achterdeur."

Vind jij dat Danny Buijs moet aanblijven bij FC Groningen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd lastig bij zulke clubs. Het ene jaar kunnen er net een paar leuke talentjes tussen zitten die stappen maken en oudere spelers die pieken, maar met een paar wisselingen kan zo'n ploeg ook al snel terugvallen. En dat ligt dus niet altijd aan de trainer, maar hij wordt er wel vaak op afgerekend.

21 december 2021 om 08:30

De Toekomst

"en dat ligt dus niet altijd aan de trainer"

Denk dat een Fraiser wel beter bij die club zou passen. Volgens mij wilde Groningen een fysiek sterke ploeg hebben. Die man kan wel meer karakter brengen.

Of anders eens een Portugees aanstellen. Die een vechtmachine kan maken. Soort Getafe in NL.

21 december 2021 om 09:56

Liever niet zeg , verschrikkelijk zulke ploegen. Ik vond Groningen altijd bekend staan juist als leuke aanvallende ploeg. Beetje zoals Heerenveen ook altijd bekend stond. Hoewel die 2 elkaars bloed wel kunnen drinken daar in het noorden zou het mij inziens juist leuk zijn als ze weer beiden die stijl een beetje kunnen gaan aan nemen.

21 december 2021 om 10:52

Inkemontana

Dat was nieuwe visie toch van Groningen. Fysiek en kracht om te onderscheiden.

Ik heb liever ook niet zulke ploegen, maar voor de competitie beter. Dan worden de NL ploegen ook niet meer snel verrast in Europa. Als je zag hoe wij er af gingen tegen Getafe.. Als je in de eigen competitie ook 2 of 3 van zulke ploegen hebt, dan leren de topploegen hier mee om te gaan.

Goeiemorgen, ik zag een kale trainer en dacht dat het Ten Hag was. Schrok me wezenloos.

21 december 2021 om 07:19

Dan zou ik toch weer even de drank laten staan, want zelfs zijn 'kaalheid' lijkt er niet op😉

Ik, als neutrale voetbalfan, hoop dat Danny Buijs vertrekt. Groningen is onder zijn leiding al jaren de allersaaiste ploeg om naar te kijken. Vorig jaar werd hij geprezen want hij werd 7e in de ED! (een geode prestatie maar Groningen heeft de 8e begroting van de ED dus ook geen wereldprestatie), dit jaar zijn, naast het voetbal, ook de resultaten niet om aan te gluren. Ik zou wel weer een Groningen willen zien met een paar aanvallende pareltjes.

21 december 2021 om 07:32

Helemaal eens, daarnaast vind ik z'n interviews vaak ook nog van scholieren niveau. Zoals toen met Bijl: 'als ik hem écht had geslagen had hij niet meer opgestaan'. Nou echt stoer hoor, als je 14 bent.

21 december 2021 om 08:33

@adam24 - Ik vind opzich dat Buijs daar vrij weinig aan kan doen qua resultaat. Je bent dit seizoen met Itakura, Matusiwa, Padt, en Gudmundsson gewoon je sterkhouders achterin kwijtgeraakt en heb je teveel in aanvallende spelers geinvesteerd. De seizoenen daarvoor was de verdediging de sterkste linie van de FC en was je aanvallend heel erg pover. Nu heeft Groningen genoeg aanvallende/creatieve spelers om goals te maken, maar ben je verdedigend zo pover. Dus tja, het ligt ook aan de samenstelling van de spelersgroep. Niet dat ik Fledderus de schuld wilt geven, want die doet het redelijk goed, maar de balans is redelijk weg.

21 december 2021 om 08:46

Je opmerking is wat tegenstrijdig aangezien de samenstelling en balans van een selectie juist de grootste verantwoordelijkheid is van een technisch directeur.

21 december 2021 om 10:01

Dat is een van de verantwoordelijkheden, want een TD is natuurlijk ook verantwoordelijk voor het geld ophalen qua transfers, en dat doet hij niet slecht. Daarnaast zijn de spelers die hij heeft gehaald, dat zijn geen slechte spelers. Maar het is gewoon out of balance dit seizoen. Dus de resultaten die nu worden behaald, ligt de verantwoordelijkheid tussen de spelersgroep, TD en Buijs in this case. Dus dat Buijs als boeman wordt gezien, vind ik een beetje onterecht.

22 december 2021 om 10:05

Al onze sterkhouders zijn op het laatste moment weggekocht. We moesten weer opnieuw het wiel uitvinden met een selectie die uit balans is. Te Wierik is geen rechtsback, we missen verdedigende middenvelders en we hebben linies breed weinig kwaliteit. Een Joosten kan bijvoorbeeld echt niet. Het voelt een beetje als het eerste seizoen onder Buijs. Daarbij zeggend, hij heeft misschien zijn nare trekjes maar laat sinds Jans nog wel het beste spel zien. Onder Maaskant en Faber was het angsthazenvoetbal en ook onder Van Der Looi (die alsnog een held is ivm de bekerwinst) was het spel matig. We hebben de spelers ook niet oom aanvallend te spelen. Onze aanvallende pareltjes vertrekken snel. Zo wou een Balk bijvoorbeeld niet verlengen en werd Gudmondsson super snel weggekocht. Met Larssen, Ngonge en Suslov hebben we nu echt opzich nog een paar jonge talentvolle aanvallers. Ook hoop ik dat het er bij Abraham nog eens uit komt. Het probleem is dat Duarte en Van Kaam hopeloos uit vorm zijn en het ontbreekt aan fatsoenlijke backs. Enige verdediger waar ik echt overtuigd van ben is Kasanwirjo.

We hebben een bijzondere matig elftal, tuurlijk snap ik niet alle keuzen van Buijs (abraham continu wissel o.a) Maar met een Leeuwenburgh / Dammers enzovoort in je selectie? mag je dan meer verwachten?
Ik denk zelfs dat we te hoog staan, voor het spel wat we wekelijks laten zien. Notabene Zwolle speelde ons thuis helemaal weg. Dat er iets moet gebeuren is duidelijk, persoonlijk denk ik niet dat het aan Buijs ligt. maar puur aan de kwaliteit van de spelers.

Kees van Wonderen, kom er maar in.

Dit is al de zoveelste keer dat hij dit zegt.

Danny Buijs voelt al aankomen dat het einde nadert. Wellicht ook beter voor beide partijen.

Misschien iets voor Sparta volgend seizoen ?

Persoonlijk denk ik dat het tijd wordt voor een frisse wind alhoewel ik niet denk dat daarmee het lek boven is. De selectie is matig en het spel lijkt echt nergens op. Dat moet toch, met spelers die zich profs noemen, wel wat beter kunnen dan wat we nu wekelijks voorgeschoteld krijgen. Bij veel wedstrijden schakel ik al snel naar een andere zender als ik zie hoe er aan wedstrijden begonnen wordt. Het lijkt vaak meer op vooral niet verliezen dan dat er voor de winst gestreden wordt.

Tsjah met het bunker voetbal dat hij brengt en zijn rare fratsen mis je weinig voor de attractiviteit van de eredivisie. Then again zorgen ook genoeg andere ploegen hiervoor

Met dit soort clubs kan je 7e worden, zoals vorig jaar, maar je kan ook zomaar 13e worden. Het is zo afhankelijk van het materiaal wat je hebt. Acht zijn spelers zijn gelijkwaardig aan Sparta of Heracles.

Buys is een zeer goede trainer voor Groningen. Ik hoop dan ook dat zijn contract wordt verlengd.
Daarnaast moet je kijken naar alternstieven.
Nog een Duitser naar Nederland halen?
Van Wonderen?
Die heeft wat punten bij elkaar gesprokkeld, maar dat is nu voorbij.Morgen slachtbank met de complimenten van Schmidt
Nee, Groningen koester wat je hebt.

22 december 2021 om 10:13

Helemaal eens kerel! Onze selectie is gewoon uit balans. Fledderus en Gudde moeten even reflecteren en beseffen dat spelers tijd nodig hebben om in te passen. Met Nijland waren de transferperiodes saai maar je wist wel wat je had.

De selectie is gewoon klaar met zijn manier van coachen. Het is een trainer wiens aanpak 2, misschien 3 jaar effectief is.

Ik denk dat er aanvallend meer uit te halen is. We hebben achterin wel veel moeten inleveren, die nieuwe keeper kan er niet veel van, Itakura is weg en ook Gudmundsson is vertrokken. Maar we hebben met Ngonge, De Leeuw, Strand Larsen echt wel scorend vermogen in de ploeg. Op zijn minst moet je (thuis)wedstrijden van RKC en PEC kunnen winnen. Daar tegenover staan wel zeges op AZ bijv, maar het is ondermaats gezien de opponenten die we hebben gehad

22 december 2021 om 10:19

Ik zou graag eens een eerlijk spelbeeld willen zien. We waren namelijk zelfs met 10 man nog gevaarlijk. Als je dan in de derde minuut zo n bs rode kaart krijgt kan je het spel ook niet beoordelen. Onze verdediging is gewoon grafslecht. Ter Wierik was een held in zijn eerste periode maar heeft nu slechte positionering, hij is net zo snel als Per Mertesacker en komt overal te laat. Onze andere back, Van Hintum is ondanks dat hij ouder is iets beter maar ook niet super. Onze beste verdediger, Kasanwirjo wordt vervolgens overal als noodverband gebruikt wat weer voor onwennigheden zorgt. Dan hebben we een hopeloos uit vorm van Kaam en Duarte die zich totaal niet convertabel voelt als cvm. Onze defensive backbone is gewoon supermatig en dit is de schuld van Fledderus. Nieuwe linksback Kalley werd de eerste wedstrijden totaal overklast en is vervolgens gebanished naar de shadow realm. Met makeshift backs als Hankourandinho en Meijer worden we ook niet vrolijk. Ik verwacht dat er net als in het eerste seizoen van Buijs flink wat wordt gehuurd om dit te fixen. Aanvallend hebben we in de basis best wat kwaliteit met De Leeuw, Larsen, Ngonge, Suslov en hopelijk ook Abraham en Postema.

Allereerst is er geen enkele speler die de laatste maanden progessie heeft geboekt. En dat is toch echt op het conto van de trainer te schrijven. Daarnaast is het voetbal belabberd en negatief. Buijs maakt er ook nog eens een gewoonte van om sommige spelers op verschillende posities neer te zetten. Je merkt aan alles dat de chemie weg is tussen trainer en spelersgroep. En feit dat ie zijn spelers regelmatig openlijk afkraakt, draagt daar ook aan bij.
Kortom, snel op zoek gaan naar een opvolger!

Hij begon goed, maar gaat de laatste tijd niet echt lekker. Chemie uitgewerkt? Of spelers gewoon niet gek genoeg?

Hoewel ik het lang niet altijd eens ben met buijs, mogen de spelers ook wel wat fanatieker worden. Soms zijn het gewoon 11 slappe zakken in het veld en dat ligt niet alleen aan de trainer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren