Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Sparta maakt gehakt van Fortuna en zet grote stap in race om Europees voetbal

Laatste update:

Sparta Rotterdam heeft uitstekende zaken gedaan in de Eredivisie. Op Het Kasteel werd Fortuna Sittard vakkundig aan de kant geschoven: 4-0. Arno Verschueren opende in de eerste helft de score namens de Rotterdammers. Na rust liep Sparta via een dubbelslag van Tobias Lauritsen en een fraai slotakkoord van Camiel Neghli verder uit naar een ruime overwinning. Sparta komt door de driepunter op gelijke hoogte met Fortuna en is daardoor nog volop in de race voor Europees voetbal.

Fortuna begon slap aan de wedstrijd en de eerste grote mogelijkheid was dan ook voor de thuisploeg. Na vijf minuten werden schoten van Verschueren en Shunsuke Mito geblokt door de Fortuna-defensie. Daarna golfde het spel wat op en neer, zonder dat er gevaar werd gesticht voor beide doelen.

Dat resulteerde uiteindelijk in de openingstreffer voor Sparta. Na een klein half uur spelen werd een hoekschop van Pelle Clement bij de eerste paal knap binnen gekopt door Verschueren: 1-0. Het was al de vierde thuiswedstrijd op rij dat de Belg scoorde voor de Rotterdammers. Voor de rust was Verschueren ook nog dicht bij zijn tweede treffer, maar zijn kopbal werd net voor de doellijn weggehaald.

De bezoekers kwamen in het tweede bedrijf aanzienlijk beter voor de dag, resulterend in de eerste poging tussen de palen van Kaj Sierhuis. Zijn inzet werd een makkelijke prooi voor Sparta-doelman Nick Olij. Tien minuten later was de spits van Fortuna wederom dicht bij een doelpunt na een snel genomen vrije trap, maar zijn inzet ging voorlangs het doel.

Vlak daarna was het echter Sparta dat de voorsprong verdubbelde. In de 58ste minuut werd Lauritsen fraai bediend door Djevencio van der Kust. De boomlange Noor liep als een echte spits tegen de lage voorzet aan en maakte er 2-0 van. Die klap kwam Fortuna niet meer te boven.

Trainer Danny Buijs zette nog alles op alles om Fortuna weer op de rails te krijgen met een vierdubbele wissel, maar ook dat mocht niet baten. Spits Sierhuis was achterin zelfs nog van grote waarde, door op de lijn redding te brengen op een kopbal van Lauritsen en een grotere achterstand te voorkomen. Het echte geloof in een resultaat leek echter al weg bij de Limburgers.

In de slotfase liep Sparta nog uit naar een ruime overwinning. Lauritsen profiteerde van geschutter in de Fortuna-defensie, waarna Neghli met een hard schot de eindstand op het bord zette: 4-0.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet niet wat wij vandaag aan het doen waren, maar dit had echt niks met eredivisie voetbal te maken. De laatste 4 potjes waren meer dan goed, maar vandaag was het echt helemaal niets!

Sparta was echt niet geweldig, maar het was meer dan genoeg om op alle fronten beter te zijn dan Fortuna. Aanstaande dinsdag zullen we thuis veel beter voor de dag moeten komen om NEC over de knie te leggen en het seizoen niet nu al als een nachtkaars uit te zien gaan.

30 maart 2024 om 21:09

Maak je niet druk altijd blijven denken , Meedoen is belangrijker dan winnen het is maar een sport

30 maart 2024 om 21:16

Sparta was gewoon een maatje te groot voor jullie

30 maart 2024 om 21:35

Sparta was zeker geen Madrid, maar in de eerste helft werden er een paar van Fortuna weggetikt en uitgekapt…. Schijnt dat ze Metinho, Saito en Mito nog steeds aan het terugzoeken zijn….

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren