Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als we bij Ajax top zijn weten we dat we de betere spelers hebben’

Laatste update:

Marcel Keizer staat aan de vooravond van zijn eerste Eredivisie-seizoen als trainer van Ajax en de oefenmeester weet dat alleen de titel telt in de Johan Cruijff ArenA. Het is Keizer er dan ook veel aan gelegen om niet een soortgelijke seizoensstart door te maken zoals zijn voorganger Peter Bosz die een jaar geleden kende.

Zie jij Ajax als de favoriet voor de titel dit seizoen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax heeft een mooie selectie, mogelijk nog een linksbuiten halen en maar hopen dat er niemand meer vertrekt.

Denk dat PSV wel heel veel wisselingen heeft en een aantal belangrijke spelers kwijt is.

Feijenoord is ook al een aantal spelers kwijt geraakt en zal ook de extra inspanningen die de CL met zich meebrengt gaan ervaren.

Daardoor dicht ik Ajax wel de grootste kans toe op het kampioenschap.

Hebben ook de beste selectie.

9 augustus 2017 om 23:07

Inderdaad, prachtige selectie, al zouden we nog kunnen kijken of we een buitenkansje kunnen vinden voor op het middenveld, achterin staat het nu prima en alles is al dubbel bezet. Mooi dat we ook niet al te veel hebben uitgegeven, de afschrijvingen kunnen niet te hard stijgen en er is een stukje stadion gekocht waardoor de kosten wss wat gaan dalen, dat betekend dat Ajax weer meer aan salarissen bv. kan uitgeven.

9 augustus 2017 om 21:49

Het verder komen in de EL wijt ik meer aan de relatieve makkelijke poule van Ajax, dan die waar Feyenoord in zat. Nice was een goed voorbeeld van 'te jeugdig'.

9 augustus 2017 om 21:58

Goh 2 x gelijk vs de nr drie van Frankrijk. Yes het zal wel he.

9 augustus 2017 om 22:03

Aha en Fenerbahçe is veel beter dan Schalke, Lyon, Celta en Kopenhagen? Verder is Nice juist geen goed voorbeeld van "te jeugdig", want Kluivert en Van de Beek waren de beste spelers in de Arena terwijl Schone juist de zwakste was. Als je de jeugdige spelers van de top 3 naast mekaar legt, Ajax: Onana, De Ligt, Van de Beek, Kluivert en Dolberg (Sanchez bewust niet meegenomen, omdat hij bijna altijd sterk speelt), psv: brenet, luckassen, ramselaar, hendrix, lozano en bergwijn (locadia had gekund, maar denk dat de jong blijft) en feyenoord: diks/nieuwkoop, vilhena en boetius. Dan blijkt dat psv het jeugdigst is, Ajax als 2de komt en feyenoord de meeste ervaring heeft. Oftewel jeugdig is niet echt een argument.

De tijd van de tegeltjeswijsheden is voorbij, er zal direct resultaat moeten worden geboekt. De horde Rosenborg moet worden genomen en niet als vorig seizoen een valse start. Tot nu toe heeft Keizer mij vooral tactisch niet kunnen overtuigen, maar Ajax heeft voor hem gekozen, dus hij zal wel meer kunnen dan hij tot nu toe heeft laten zien.

10 augustus 2017 om 06:49

Situatie is geheel anders. Vorig jaar rond deze tijd had Ajax een veel mindere selectie (of de nieuwe aanwinsten waren er pas net, wat ik ongeveer als hetzelfde beschouw) en Bosz was er ook pas net en Ajax krabbelde nog op van het misgelopen kampioenschap. Ajax is momenteel gewoon degelijk, zeker als er nog een paar versterkingen bij komen. Tegen Nice waren ze niet altijd super, maar ook zeker niet slecht. Daarnaast niet verloren van Nice, maar gewoon pech dat het doelpuntrijkere gelijkspel in eigen stadion was. Rosenburg zal de echte test worden.

Hoezo heeft Ajax de betere spelers? Younes vind ik niet beter dan Boëtius, jørgenson is (nog) de betere spits en Kluivert is veel te wisselvallig. Berghuis zie ik daar liever. Van de Beek en Ziyech zijn op t middenveld beter, maar verdedigend is t te weinig, bij Feyenoord is t juist andersom. Nieuwkoop is de betere rb, de ligt en Sanchez zie ik niet een heel jaar constistent blijven. Beter is viergever en sanche, maar dan heeft ajax niet veel veel op de lb. De keepers zijn vergelijkbaar denk ik. Ik begrijp die Amsterdamse hoogmoed niet zo.

9 augustus 2017 om 22:10

Nieuwkoop de beste rechtsback? Dat was afgelopen jaar de wissel RB toch? Die is natuurlijk niet beter dan Veltman. En dat zeg ik niet omdat ik zo'n fan van Veltman ben.

9 augustus 2017 om 22:12

Betere. Als in: beter dan Veltman. Nieuwkoop speelde erg goed in de afwezigheid van Karsdorp. Zo goed dat Gio voor Nieuwkoop koos toen Karsdorp weer fit was

9 augustus 2017 om 22:25

Nieuwkoop is een goede back, maar dat hij destijds boven Karsdorp was verkozen was natuurlijk om zoveel mogelijk risico uit te sluiten met Karsdorp, die niet direct wedstrijdfit was.

9 augustus 2017 om 22:30

Dat is nergens op gebaseerd anders dan op je club voorkeur, Veldtman speelt autstekend en is zelfs international, van Nieuwkoop koet het allemaal nog maar laten zien

Hetzelfde geldt voor Boetius, heeft afgelopen jaar maar 24 wedstrijden per jaar gespeeld en nauwelijks gescoord. Die kan je echt niet beter noemen dan Yoenes, is echt nergens op gebaseerd.

Er is helemaal geen sprake van Amsterdamse hoogmoet, tegenwoordig zien we juist steeds vaker dat spelers opgehemeld worden zodra ze het shirt van Feynoord aantrekken.

Verleden jaar zaten Ajax en Feyenoord dicht bij elkaar. op het einde raakte Ajax steeds meer in vorm. Dat zag je ook terug in de wedstrijd in de Arena.

Ajax heeft alleen Klaassen moeten laten gaan. Bij Feyenoord zijn beide backs, allebei Oranje international, verkocht voor heel veel geld en vervangen door mindere spelers. Ook Boetius is echt minder dan Ellia, kijk maar naar de statistieken van afgelopen jaren. Verder heb je Kuyt niet mee. Dan mag je toch verwachten dat Ajax het beter gaat doen dan Feyenoord komend jaar?

9 augustus 2017 om 23:58

Ik vindt dat ajax een veel meer bepalende speler heeft laten gaan dan feyenoord. Klaassen is iemand uit de as van het team die ajax zeker in de eerste seizoenshelft in het spoor van feyenoord heeft gehouden. Elia en Kongolo zijn behoorlijk lang uit de roulatie geweest en voor Karsdorp was er al een prima vervanger in de selectie aanwezig. Ik vindt het wel degelijk een stukje Amsterdamse hoogmoed. Ik denk dat de selecties van ajax en feyenoord zeer aan elkaar gewaagd zullen zijn, waarbij feyenoord wat stabieler is, maar de pieken van ajax hoger kunnen zijn. Ik hoop wederom op een spannend seizoen.

10 augustus 2017 om 09:17

Amsterdamse hoogmoed? Meer dan 70% van de Feyenoord vindt hun selectie beter dan die van Psv en Ajax. En dat noemen we dan bescheidenheid?

9 augustus 2017 om 22:18

Kluivert is zeker wisselvallig, plus dat na minuten de pijp wel leeg is. 'Meestal wel redelijk' is nog altijd minder dan berghuis/toornstra. Younes is geen discussie. Die is t Ajaxshirt niet waard

9 augustus 2017 om 22:32

Wat een onzin om de potentie van Kluivert er bij te halen. Die is hoger, echter is hij nog veel te wisselvallig en over t algemeen krijgen jonge talenten een terugval. Een seizoen is wat anders dan een lekkere pot tegen Nice. Die je overigens niet wint, maar dat terzijde. Younes is een one trick pony zonder spel inzicht of diepgang.

9 augustus 2017 om 22:32

Wat een onzin om de potentie van Kluivert er bij te halen. Die is hoger, echter is hij nog veel te wisselvallig en over t algemeen krijgen jonge talenten een terugval. Een seizoen is wat anders dan een lekkere pot tegen Nice. Die je overigens niet wint, maar dat terzijde. Younes is een one trick pony zonder spel inzicht of diepgang.

9 augustus 2017 om 22:44

Nee en onze vriend Berghuis was niet wisselvallig? Ajax heeft een goede selectie die al aardig is ingespeeld op elkaar. Feyenoord heeft ook een prima selectie en ze zullen aan elkaar gewaagd zijn. We gaan zien hoe ze als team voor elkaar gaan werken en alles over hebben. PSV zal ook gewoon meedoen want er zit genoeg kwaliteit. Vraag bij PSV is hoe snel ze op elkaar ingespeeld raken en hoeveel punten dit wel of niet gaat kosten. Vitesse, Twente, Utrecht zie uk als gevaarlijke outsiders en ook Groningen zie ik in het linkerrijtje goed meedoen. Gaat een leuk seizoen worden.

10 augustus 2017 om 13:31

Bilal is t Feyenoordshirt niet waard

9 augustus 2017 om 22:28

Er zit wel eigen voorkeur en smaak bij als je de spelers gaat vergelijken hé. Ik vind Veltman duidelijk beter dan Nieuwkoop. Boetius moet het nog maar laten zien dus of hij beter is dan Younes is nog niet te zeggen. Ik vind het centrum van Ajax juist wel erg constant en denk wel dat ze dit lang kunnen volhouden. Van Berghuis ben ik ook niet kapot en als ik hem vergelijk met Kluivert dan kijk ik liever naar Kluivert, misschien dat Berghuis wel wat constanter is. Zo zie je, allemaal eigen smaak als je ze per individu bekijkt en vergelijkt.

10 augustus 2017 om 13:33

Het centrum van Feyenoord heeft amper doelpunten tegen gekregen afgelopen seizoen, het niveauverschil is niet groot hoor. Wellicht zijn de selecties vergelijkbaar, aan elkaar gewaagd en wordt t spannend. Maar het gaat er bij mij niet in dat de Ajaxselectie nou zo goed is

9 augustus 2017 om 22:44

Ieder zijn mening natuurlijk. Denk dat geen enkele Ajacied nieuwkoop en boetius hoeft. Vind ze eerlijk gezegd veel minder dan Veltman en Younes. Wat heeft boetius nou bewezen? Helemaal niks. Nouja geflopt in Zwitserland en Belgie en ook al een keer bij feyenoord mislukt. Younes is Duits international en was belangrijk met goals tegen Schalke en Lyon. Veltman is statisch de op 1 na beste back van de Nederland en nieuwkoop heeft nog geen eens 10 volle wedstrijden gespeeld. Als ik de rest vergelijk: Onana-jones=Onana, want hij kan beter meevoetballen, is een betere lijnkeeper en sneller uit zijn goal terwijl ze voor de rest niet veel voor mekaar onder doen. Sanchez-botteghin=Sanchez, is duidelijk. De Ligt-vd heijden=De Ligt, omdat hij in zijn linkerteen meer talent heeft dan vd heijden en ik het een matige speler blijf vinden. Viergever-haps=gelijk, omdat ik haps heel overschat vind en Viergever ondergewaardeerd wordt. Schone-el ahmadi=el ahmadi, is duidelink. Ziyech-vilhena=Ziyech, is duidelijk. Van de Beek-toornstra=Van de Beek, omdat Van de Beek een hele complete speler is en toornstra mij nooit heeft overtuigd. Kluivert-berghuis=gelijk omdat berghuis verder is, maar Kluivert veel meer talent heeft. Dolberg-jorgensson=gelijk omdat Dolberg topwedstrijden kan beslissen en jorgensson vooral tegen de kleintjes scoort. Op 7 posities vind ik Ajax beter en op 3 minimaal gelijk. Dan kijk ik volgens jouw vast met een bril, maar ik vind botteghin, vd heijden, haps, toornstra, berghuis en boetius eerder materiaal voor az of utrecht.

9 augustus 2017 om 23:35

Oneens met de ligt-vd heijden, vd beek-toornstra viergever-haps en dolberg-jorgensen. Dus omdat de ligt meer talent heeft is ie beter? Die jongen maakt bijna elke wedstrijd wel een (grote) fout. Neemt niet weg dat ik hem een grote toekomst toedicht. Toornstra heeft je niet kunnen overtuigen? Betere statistieken dan Ziyech. Dus in jouw redenatie; is duidelijk. Haps is veel beter voor het spel van een titelkandidaat. En daarnaast Dolberg-Jorgensen. Ik vind Dolberg een goed talent, maar beslissend in topwedstrijden?! Aub zeg. Tegen Nice 2x onthutsend zwak. Jorgensen een geniaal seizoen gedraaid vorig jaar, denk toch wel dat hij een stap of 2 verder is dan Dolberg. Ik heb het idee dat als Dolberg 99x de bal verliest en dan vervolgens 1x kaatst met een hakje, Ajacieden hem een prima wedstrijd vonden spelen. Maar goed, slechts mijn mening. Ik zal nu wel de opmerking krijgen door een Feyenoord bril te kijken, dat schijnt een hype te zijn, want je mag niet meer zeggen dat spelers van de kampioen beter zijn dan die van ajax.

10 augustus 2017 om 00:48

Prima jou mening. De Ligt maakt af en toe een foutje (wat feyenoorders schromelijk overdrijven) inderdaad, maar vd heijden maakt ze op zijn 29ste nog steeds. Ik vind vd heijden echt armoe troef. Viergever vind ik gelijkwaardig aan haps, misschien wel beter, omdat haps enorm opgehemeld is door VI, maar een zwakke 2de seizoenshelft had en pas op zijn 24ste bij az opvalt. Van de Beek-toornstra is voor mij persoonlijk gewoon Donny. Groot talent, sterk aan de bal, technisch, verdedigend prima en maakt ook goals. Jij vindt Dolberg een hype, nou prima. In totaal verschillen Dolberg en jorgensson qua goals/minuten 2 hele minuten in de Eredivisie terwijl Dolberg ons persoonlijk langs Lyon stifte en in de kuip koelbloedig bleef in de 1 op 1 terwijl jorgensson vooral de 3-0 en 4-0's tegen nec opeiste. Dolberg lijkt op een big game player terwijl jorgensson juist meer een speler is die lijkt te presteren tegen de excelsiors, twentes en groningens.

9 augustus 2017 om 22:49

Wees eens objectief en bekijk het eens niet door een feyenoord bril! Younes is niet goed maar absoluut nog beter dan boëtius. Jorgenson heeft een goed seizoen gedraaid maar Dolberg heeft veel meer kwaliteit. Ok het argument Berghuis snap ik maar in potentie is Kluivert gewoon beter. Hahaha en dan over sanches en de ligt, hahahah die zijn vele malen beter dan de Feyenoord defensie. Onana is op het moment gewoon beter en heeft veel potentie is zich dan de beide Feyenoord keepers.

10 augustus 2017 om 00:12

En daarom kwam ajax afgelopen jaar dus tekort om over een heel seizoen beter te scoren dan feyenoord. Het is zoals de meeste reacties hier: iedereen heeft zijn clubvoorkeur net als ik. Maar hoe kunnen mensen de defensie van ajax op alle punten beter vinden dan die van Feyenoord? De defensie was de kracht van het team uit rotterdam. Dat er hier mensen zijn die twijfelen aan toornstra? Die jongen heeft geloof ik 14 keer gescoord, net zoveel als Klaassen en Dolberg. Ik verwacht een hele spannende strijd, waarbij feyenoord degelijker is en ajax meer potentie

10 augustus 2017 om 00:55

Dolberg scoorde 16 keer. Verder heeft feyenoord de kracht van de verdediging ingeleverd met karsdorp en kongolo. Die lostte zoveel op voor dat trage centrum. Iedereen zegt dat feyenoord met nelom veel zwakker werd, maar dat kwam ook omdat vd heijden niet elke keer gered kon worden door kongolo. Verder is 1x kampioen leuk, maar Ajax presteerde in Europa met een finale (die ik hoger aansla dan de ED), dus logisch dat veel mensen Ajax hoger inschatten. In Augustus met De Boers team lieten ze 5 dure punten liggen waarvan we er aan het eind net 1 te kort kwamen.

10 augustus 2017 om 11:02

Het is nog wel afwachten hoe de transfermaand augustus wordt afgesloten. Pas daarna kun je de rekening opmaken en weer gaan vergelijken. Deels ben ik het wel met je eens, dat wil zeggen dat Feijenoord in de nationale competitie zeker titelgegadigde is, maar internationaal minder sterk is dan Ajax. Individueel kun je spelers best een op een gaan vergelijken, maar ik zou toch ook even verder kijken dan vandaag en morgen. Bepaalde spelers bij Feijenoord worden amper meer beter en hebben hun houdbaarheidsdatum (bijna) bereikt, dus weinig restwaarde. Van de jongere spelers hebben alleen Vilhena en misschien Nieuwkoop op termijn transferwaarde. En voor nu vanwege een geweldig seizoen Eredivisie Jorgensen. Voor Toornstra, Boetius en Berghuis is Feijenoord hun plafond, dat blijkt ook wel uit de karige belangstelling voor deze jongens. Haps zie ik niet veel beter meer worden en St. Juste is een talent waarvan je niet weet hoe deze zich nog gaat ontwikkelen. EL Ahmadi is enorm belangrijk voor Feijenoord, maar komt in zijn nadagen. En het verdedigingsduo van der Heijden/botteghin is degelijk maar ook traag, dat zal je straks wel merken in de CL. Dan Ajax. Heel veel jonge talentvolle spelers, waarvan ook maar afgewacht moet worden of die het gewenste niveau (op termijn) gaan bereiken. Daarnaast weet je van Veltman, Viergever en Schone dat deze niet meer beter worden, en dat alleen voor Veltman nog redelijk kan worden gebeurd. Ook ik ben geen fan van Veltman en vermoed dat die nieuwe aankoop hem snel buiten de basis gaat spelen, maar Ajax zal het economische belang als zo vaak voor het sportieve laten prevaleren, dus liever nog in de etalage en dan verkopen. Van de keepers is Onana zeker niet de mindere dan de 2 gelijkwaardige van Feijenoord, alleen wel met veel meer transferwaarde. Het centrum van de verdediging hoeven we het in beide opzichten niet over te hebben, ik veronderstel dat jij als Feijenoorder direct zou verruilen als je de kans kreeg. Linksback is bij Ajax zorgenkindje en dat blijft zo, of de nieuwe aankoop zou hier misschien eerst ook kunnen floreren. Ajax heeft met van de Beek met afstand de beste middenvelder van de Eredivisie, dat ga je dit seizoen wel zien. Ziyech is grillig, maar o zo vaak beslissend in de passing. Aanvallend en creatief is het middenveld van Ajax gewoon beter dan Feijenoord, terwijl daar het verdedigende aspect wat beter is verzorgd. Potentie van de aanval van Ajax is groter, maar de huidige voorhoede van Feijenoord is zeker efficiëntier en dus waardevoller. In tegenstelling tot de transferwaarde van de aanvallers. Al met al zijn beide teams moeilijk met elkaar te vergelijken, laat staan de spelers,.maar Ajax heeft onmiskenbaar meer "geld" op het veld staan. Mits goed geinvesteerd, en daar hapert het een beetje bij Ajax, zouden de hoofdstedelingen op termijn de koppositie van Feijenoord over moeten nemen. Maar niets is zo onvoorspelbaar als voetbal;-)). Gelukkig maar......(misschien lachen ze in Eindhoven straks iedereen uit)

Ik gun het Ajax en Keizer van harte maar ik vrees dat het max 1 jaar gaat duren met deze vriendelijke man. Tot nu toe maakt hij niet erg veel indruk.......en de wedstrijden tegen Nice waren Ajax onwaardig.

Komt nu als gerucht binnen dat de transfer van Barac is afgeketst om hartproblemen... Dat is wel even heel jammer als dit waar is! En natuurlijk voor deze jongen zelf het meest vervelende...

Ajax heeft de meest bizarre voorbereiding gehad ooit.
Ongelofelijk hoe goed ze speelden onder deze omstandigheden.
Slechter kan het echt niet!!

Ajax gezien begroting altijd de top favoriet. Heeft de beste spelers maar niet altijd het beste team anders hadden ze niet twee/drie jaar met lege handen gestaan.
Voor dit seizoen is Ajax weer favoriet. Feyenoord daarachter zeker als PSV niet snel weer zelfvertrouwen krijgt.

Ieder jaar weer dezelfde knip en plakteksten vanuit Amsterdam. Altijd de beste spelers, maar toch al geruime tijd geen kampioen. Daarvoor heb je een collectief nodig, niet mooie jongens met geschoren benen met een vierdubbele schaar en een vreemdelingenlegioen uit Zuid Amerika. Het zou de beleidsbepalers uit Amsterdam sieren wat nederiger het seizoen in te stappen, dat scheelt straks misschien een bak excuses.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren