Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Reus vraagt om een vertrek, dan heb ik een fout met hem gemaakt’

Laatste update:

Marco Reus is een veelbesproken persoon in de Duitse en internationale media. De sterspeler van Borussia Dortmund wordt in verband gebracht met tal van Europese grootmachten, zeker nu Borussia Dortmund geen hoge ogen gooit in de Bundesliga. Trainer Jürgen Klopp van BVB denkt echter dat Reus ook na dit seizoen actief is in het Signal Iduna Park.

/

“Zelfs als we ons niet kwalificeren voor de Champions League, denk ik niet dat er spelers gaan vertrekken”, zegt Klopp in gesprek met BILD. “Als Reus vraagt om een vertrek, dan heb ik een fout met hem gemaakt.”

Reus heeft bij Borussia Dortmund een contract tot medio 2017. De aanvaller heeft een contractueel vastgestelde afkoopsom van 25 miljoen euro in zijn contract staan. De verwachting is dat Reus in maart een beslissing neemt over zijn toekomst. Met name Real Madrid lijkt een goede kans te maken op zijn handtekening.

Denk je dat Marco Reus na het seizoen vertrekt bij Borussia Dortmund?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een ontzettend slimme uitgekiende man is klopp..

Tuurlijk vertrekt deze jongen, wat een onzin.

Nou dat is de fout van zorc en watzke. Reus wilde bij zijn komst een clausule. Dan kan je als club zijnde de speler zijn zin geven of je poot stijf houden. Bij het eerste heb je nu dus de kans dat de huidige situatie zich voor doet.

22 januari 2015 om 13:25

Ja en bij het 2de kan het zijn dat die helemaal niet naar je club komt...... Wat is nou erger?

22 januari 2015 om 13:52

Op lange termijn is het beter. Clubs die plannen maken op korte termijn lopen alleen maar tegen een domper op. Bayern zet geen clausules in contracten, en ik heb niet het idee dat ze zich daarmee in de vingers snijden.

22 januari 2015 om 14:12

beetje makkelijk. bayern is 1 van de beste betalers in wereldvoetbal. dortmund is dat niet. dus zullen spelers eerder voorwaarden in hun contract willen zodat een vertrek niet onmogelijk is op het moment dat 1 van de echte groten voorbij komt.

22 januari 2015 om 14:13

Niet per sé. In Spanje is het volgens mij verplicht, in ieder geval zeer gebruikelijk, en daar gaan de clubs er prima mee om. Portugal net zo'n verhaal. Daar is het de afkoopsom betalen of hij blijft. Zo'n gekke regeling vind ik het niet.

22 januari 2015 om 14:15

Ik ben een groot Bayern fan maar wat je nu doet is appels met peren vergelijken. Spelers mogen 'blij' zijn als ze bij Bayern mogen spelen. BVB mag 'blij' zijn dat Reus voor hun club wil uitkomen. Hetzelfde geldt voor de Nederlandse clubs. Wij mogen blij zijn als een buitenlands toptalent Nederland verkiest boven de topcompetities. Zie bijvoorbeeld Odegaard, die was echt niet zonder transferclausule naar Ajax gekomen (nu ook niet, maar dat even terzijde).

@weazel, het is in Spanje in ieder geval verplicht om een afkoopclausule te hebben. Maar dat betekent dat niet zeggende talenten soms een afkoopsom van 100 miljoen in hun contract hebben, waardoor het alsnog niets voorstelt.

22 januari 2015 om 15:32

Dante en ypuh. Dus omdat Dortmund een kleinere club is moeten ze maar dansen naar de wensen van de spelers? Dat is toch van de zotte. Volgens mij is niemand groter dan de club. Juist het voorbeeld van de eredivisie is zo mooi. Etoo die misschien wel naar Ajax wilde. Ajax hield gewoon hun poot stijf met hun aanbod. Het is graag of niet. Dat is op lange termijn alleen maar voordelig voor de club.

22 januari 2015 om 19:19

Ik heb 'blij' tussen haakjes gezet omdat er geen goed woord voor is. Met alle respect voor Bvb, ze moeten gewoon realistisch zijn dat de absolute top niet haalbaar is voor hun. Ze zitten in hetzelfde schuitje als een Arsenal bijvoorbeeld. Een prachtig mooie club, maar ze moeten natuurlijk niet aan gaan kloppen bij jongens als Messi, Ronaldo of Robben. Mocht Robben aangeven wél interesse in Arsenal te hebben, dan moet Arsenal er zeker over na denken of ze hun 'beleid' aan willen passen om zo'n jongen toch binnen te halen (mits ze een flankspeler nodig hebben natuurlijk).

Hetzelfde geldt een beetje voor Reus. Hem laten lopen was pas écht een fout geweest van Bvb, nu maken ze gewoon winst en hebben de fans 3 jaar van hem kunnen genieten. Ik denk dat niemand (reus, Bvb, de fans) spijt heeft gehad van deze transfer, ondanks dat BVB nu meer aan hem had kunnen verdienen. Geld mag niet altijd de enige drijfveer zijn voor spelers, maar ook niet voor clubs(!!!)

Eto'o erbij halen is weer appels met peren vergelijken. Reus zit in de bloei van zijn carriere, kan zichzelf nog ontwikkelen en heeft nog doorverkoopwaarde. Eto'o zit in de herfst van zijn loopbaan en vertegenwoordigd nog 0 waarde. Nu met de ontwikkeling van Millik en Zivkovic die beide boven verwachting presteren is het makkelijk te zeggen dat dit alleen maar voordelig is gebleken voor Ajax. Die stormachtige ontwikkeling van deze 2 jonge spitsen (samen meer dan 25 goals in alle competities) had niemand mogen verwachten een half jaar geleden.

22 januari 2015 om 14:12

Vergeet niet dat BVB gewoon 3 jaar heeft mogen genieten van Reus alvorens deze clausule actief werd. 3 jaar lang heeft hij ze acties, goals en assists gebracht en ze maken nu ook nog winst op hem. Vertel me welke fout ze hebben gemaakt? Natuurlijk had hij nu wel voor een hoger bedrag kunnen vertrekken, maar wie weet was dit een breekpunt of de transfer wel of niet door zou gaan. Is Dortmund er beter van geworden: Ja. Zouden ze het weer zo doen als de situatie zich voordeed: Ja. Ze hadden pas echt een fout gemaakt als ze Reus 3 jaar geleden naar Engeland of Bayern hadden laten vertrekken vanwege een afkoopclausule.

Reus toch wel een van de betere spelers van de Bundesliga. 25 miljoen is een schijntje voor een speler met deze kwaliteiten. Ik denk ook als BVB geen champions leugue haalt (grote kans) Reus gaat vertrekken. Zou het mooi vinden als hij kiest voor Arsenal of Man utd, die kunnen beide nog wel een goede voorhoede speler gebruiken

22 januari 2015 om 12:28

Grappig dat je utd noemt. Iedereen kan zien dat daar niet hun prioriteit ligt

22 januari 2015 om 12:56

Reus zou wat mij betreft wel degelijk noodzaak zijn bij United. Ik weet niet of je geregeld wedstrijden van United kijkt maar juist het gebrek aan creativiteit is gewoon lachwekkend. In de periode dat Di Maria geblesseerd was zag je dat niemand echt creativiteit heeft om iets te forceren. Een Reus zou daarom juist enorm welkom zijn. Basis zal hij toch wel staan. Met spitsen als v Persie en Falcao en een Rooney/mata daaronder heb je een prima centraal aanvalscentrum. Op de vleugels is het echter maar heel matig bij United en buiten Di Maria staat daar weinig Man Utd waardig materiaal. een Reus zou daar verandering in kunnen brengen.

Neemt niet weg dat Man Utd nog altijd in de verdediging moet investeren, maar ik denk dat een Reus voor 25 miljoen gewoon en prioriteit nummer 1 moet zijn voor United.

22 januari 2015 om 13:13

dat blauw van City staat hem veel beter

Hart/Cech
Zabaleta
Kompany
Demichelis
Clichy
Toure
Silva
Fernando
Navas
Aguero
Reus
22 januari 2015 om 14:02

Maar als je nu ziet dat Di Maria weer fit is en speelt, moet je toch ook zien dat Di Maria absoluut niet de inbreng heeft die hem wordt toegeschreven.
Hij rent teveel met een bal, de helft van zijn passes is inleveren en doeltreffend is die ook niet.

Hij moet gewoon lekker op de flank gaan spelen en Reus zal overal een toegevoegde waarde kunnen hebben. Maar Di Maria vind ik niet zo bijzonder bij united, alleen de eerste periode had die leuke momenten.

22 januari 2015 om 14:20

Als je de bank van City er dan bij pakt is toch eigenlijk ook om te huilen voor de neutrale voetbal liefhebber. Gasten als Dzeko, Bony, Nasri, Kolarov, Mangala, Lampard en Jovetic die allemaal op de bank hun talent lopen te verkwanselen. Die jongens zouden elk team in Nederland samen kampioen kunnen maken.

22 januari 2015 om 12:30

Ja als Arsenal hem haalt dan zullen een heerlijke voorhoede hebben. En ik zou ook nog voor Jackson Martinez gaan! Reus links, Sanchez rechts en Martinez in de spits.....heerlijk.

22 januari 2015 om 13:20

United heeft al genoeg voor de aanval, Young Valencia Nani Wilson Falcao RVP Rooney Mata Di Maria Januzaj ze zijn allemaal aanvallend ingesteld, ze moeten daar eerst maar eens een schoonmaak houden

bvb komt volgend jaar terug in champions leugue .
dat kan ik je zeker beloven

22 januari 2015 om 12:33

Waar baseer je dit op want ze staan nog gewoon 17e hoor...

22 januari 2015 om 12:35

Als ze de CL winnen bijvoorbeeld? Al is de kans natuurlijk heel klein.

25 miljoen lijkt een schijntje, maar o o o wat is hij blessure gevoelig.

22 januari 2015 om 14:21

De nieuwe Arjen Robben. Als hij verstandig is vertrekt hij naar Bayern, waar ze wel weten waar ze met zulke explosieve spelers om moeten gaan

De beperkte transfersom stond waarschijnlijk tegenover een lager salaris. Verstandig van kamp Reus en nu kan hij zo mooi nog een stap maken. De CL is nou eenmaal waar het om draait in het voetbal.

Ik ben van mening dat ze sws al een "fout "hebben gemaakt door de "lage" afkoopsom in het contract.

Reus valt gewoon echt niet te houden lijkt me.
Het zal me zeer verbazen als hij na dit seizoen nogsteeds daar speelt.

22 januari 2015 om 12:49

Ik snap de afkoopsom in zijn contract ook niet. Ze hebben hem gekocht voor 17M en hij mag vertrekken voor 25m. 8M winst is bijna niks voor een speler als Reus.

22 januari 2015 om 13:31

Eisen van de zaakwaarnemers van Reus zelf waarschijnlijk. Kan me niks anders voorstellen eigenlijk.

22 januari 2015 om 14:23

Het was wel een 'timed-clause' die pas komende zomer wordt geactiveerd. Voorwaarde was dus wel dat hij minimaal 3 jaar bij BVB zou moeten spelen. Dat het bedrag nu aan de lage kant blijkt te zijn is jammer, maar ze hebben 3 jaar van hem kunnen genieten én maken winst. Wat heb je dan eigenlijk nog meer te eisen? Een top-deal voor Reus en zeker ook geen slechte deal voor Bvb. Jammer van al zijn blessures, dat wel.

22 januari 2015 om 20:56

Hey Ypuh dank voor je info!
Dat stukje dat hij 3jr moest blijven daar was ik niet geheel van op de hoogte.

Verder heb je Reuse gelijk natuurlijk!!
En ook ik zie , en zag het al als een win win situatie daarniet van.. en zeker voor de kopende club lijkt me (mocht hij dus echt vertrekken voor dat bedrag)

Ik zette het woordje fout eerder bewust tussen aanhalings tekens omdat ik het gevoel heb dat ze vooral bij BVB een inschattingsfout hebben gemaakt omtrent deze speler? En daartegenover...dat Reus zelf.. het slim speelt omtrent zijn contract? Haha, En dat BVB (mocht hij straks vertrekken) toch wel een beetje zal balen ondanks ze vast winst op hem hebben gemaakt en genoten hebben van zijn spel.

Ik vind 't interessant hoe zulke clausules zijn opgesteld en hoe het eindigt zo een heel contract .
Mocht BVB deze jongeman weten te houden hoop ik voor ze dat ze een slimmer contract opstellen haha

Geweldige speler is het!

Als eerst: ik weet dat Barca een transferverbod heeft.

Reus zou een koopje zijn voor dit bedrag.
Pogba is de moderne middenvelder en Messi als echte 10 en Busquets als controleur dan zouden we een beesten middenveld hebben. Xavi en Iniesta worden een dag ouder, je ziet dat het loopvermogen minder wordt. Technisch zullen ze altijd meekunnen. Maar een Real, Bayern, Chelsea etc. hebben ook een uitstekende bank. Barca heeft van de topclubs de minste bank.

Danilo is sowieso een must. Mascherano vind ik dit seizoen echt geweldig en Bartra ontwikkeld zich ook goed. Een Laporte kan je bijv. altijd nog halen.

Rakitic is goed, maar laten we eerlijk zijn een Pogba maakt je in alle opzichten sterker. Rakitic zou de bank sterker maken. Dan heb je nog Pedro en Adama op de bank. En er zijn genoeg talenten die later een meerwaarde kunnen worden: Edgar Lé, Grimaldo, Samper, Halilovic, Rafinha, Munir, Deulofeu en Sandro. Ze zullen het niet allemaal redden, maar 2/3 toch zeker wel. Barca moet niet denken dat alles met eigen jeugd kan, ze hadden gewoon een gouden generatie. De jeugd zal altijd kansen krijgen, mits ze goed genoeg zijn en zich ook ontwikkelen naar een dergelijk niveau.

Reus is een wereldspeler en het is Dortmunds eigen schuld mocht hij na dit seizoen vertrekken. Imo echt met Robben, Hazard en Neymar de beste vleugelaanvallers ter wereld. Uiteraard achter Cristiano Ronaldo. Dit vind ik de top 5. Alhoewel Alexis in huidige vorm ook absurd goed is.

Bravo
Danilo
Piqué
Mascherano
Jordi Alba
Pogba
Busquets
Reus
Messi
Neymar
Suarez
22 januari 2015 om 13:09

Als je weet dat ze een verbod hebben, waarom dan alsnog hier speculeren?

22 januari 2015 om 13:20

Ik snap niet waarom rakitic de bank zou moeten warm houden. als je hem gwn op de juiste manier gebruikt is het een wereldspeler van grote waarde. Vind het echt onzin wat je zegt dan had barca hem gewoon niet moeten hij heeft geweldige kwaliteiten

22 januari 2015 om 13:27

De Alexis van dit seizoen vind ik beter dan Reus.

22 januari 2015 om 14:52

Ga dit lekker op een Barca artikel plaatsen inplaats van een artikel wat verre weg met Barca te maken heeft. Heel leuk al die speculaties maar ga eerst maar jullie straf uitzitten.

Ik denk toch echt dat Reus Borussia gaat verlaten. Hij is dan wel niet alleen speler van de club maar ook een groot fan maar een dergelijk seizoen zet je aan het nadenken. Waarschijnlijk speelt Dortmund geen CL volgend jaar en ik denk dat Reus wel op dat niveau wil uitkomen. Hij hoeft niet veel te kosten voor de grote clubs en kan bij de kapitaalkrachtigere veel meer salaris opstrijken. Ik zie hem wel vertrekken naar Chelsea, wellicht dat Schürrle betrokken word in de transfer. Dat is dan ook een aanval he: Hazard - Costa - Reus met daarachter Fabregas en Oscar

Het schijnt dan hij naar Real Madrid komt, en er een mondeling,s akkoord is tussen Reus en Real.

Ik hoop dat Reus naar Arsenal komt. Hopelijk gaat Wenger het in ieder geval proberen i.p.v. toekijken.

22 januari 2015 om 17:05

Als Real Madrid, City, Chelsea en Bayern interesse hebben maken wij totaal geen kans.

22 januari 2015 om 20:10

Klopt, maar bij Arsenal zal die zeker in de basis starten elke wedstrijd. Die andere 4 die jij hebt genoemd zijn toch wel aardig bezet op zijn positie.

Achja, ik zie het ook niet gebeuren maar heb stiekem wel een klein beetje hoop.

22 januari 2015 om 20:12

Ribery wordt al wat ouder, kan niet altijd meer spelen. City heeft nauwelijks echte flanken. Chelsea kan Willian zo lozen. Alleen Real zit compleet op flanken.

22 januari 2015 om 20:18

Op welke posities kun je het maximale uit Reus halen? Ik volg hem niet zo nauw.

22 januari 2015 om 20:31

Persoonlijk denk ik op links, naar binnen komen en uithalen. Maar in ieder geval op de flankpositie.

22 januari 2015 om 20:45

Aaight thanks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren