Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Pogba zoveel waard is, hoeveel had United dan voor hem moeten betalen?’

Laatste update:

Manchester United lijkt de terugkeer van Paul Pogba bijna afgerond te hebben. De Fransman trok vier jaar geleden de deur achter zich terug op Old Trafford en groeide daarna bij Juventus uit tot één van de beste middenvelder ter wereld. The Red Devils hadden in het verleden ook een aantal middenvelders van wereldklasse rondlopen en Diego Forlán denkt dat Paul Scholes toen hij op zijn top was nog meer had moeten kosten dan Pogba nu doet.

/

“Als Pogba al 120 miljoen euro moet kosten, kun je je dan voorstellen hoeveel Manchester United had moeten betalen om Scholes te kopen als hij er niet al gespeeld had?”, vertelt de Uruguayaan aan The National. “Die middenvelder was de beste voetballer waar ik ooit mee gespeeld heb, verreweg. United had het geluk dat Scholes geen behoefte had aan een vertrek. Hij kwam er uit de buurt en hij was fan van de club, één van de weinige grote spelers die vlakbij één van de beste clubs ter wereld werd geboren.”

“Hij woonde nog gewoon in zijn eigen stad en won alle prijzen die hij maar kon pakken. Niet dat ik me voor kan stellen dat hij naar Real Madrid of Bayern München zou verhuizen”, gaat Forlán verder. “Pogba is een goede speler, ik ben fan van hem. Hij zou zomaar eens uit kunnen groeien tot de beste middenvelder van zijn generatie. Of hij de bedragen die genoemd worden waard is? Hij is waard wat een club bereid is voor hem te betalen.”

Vind jij dat Paul Scholes in de huidige markt meer zou moeten kosten dan Paul Pogba?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is niet te vergelijken, maar Pogba is zeker geen 120 mil waard.

1 augustus 2016 om 00:08

Zijn uitleg snap ik zeker

1 augustus 2016 om 00:48

Het is een samenloop van omstandigheden. Pogba wordt gezien als een Engels opgeleide speler waardoor de prijs voor Engelse clubs al gemiddeld 50 procent in de hoogte schiet. Als aan de koop toe half Europa hem wil hebben en hij zit bij een kapitaalkrachtige club dan kom je al vlug bij zo'n bedrag uit. Is hij dat waard? Nee, maar de omstandigheden beslissen anders.

1 augustus 2016 om 00:51

Neehoor. United hoeft niet 50%meer te betalen. Ze hebben genoeg jeugd en engelse spelers. Ze zullen dus niet in de problemen komen zoals city, daarom is stones zo duur.

1 augustus 2016 om 11:14

United zit niet met het Engels opgeleide probleem. Maar een extra jeugdspeler van de eigen ploeg (waar je er ook 4 van moet hebben) is altijd handig. De markt is gewoon geëxplodeerd. De prijzen zijn verdubbeld. En ipv er eindeloos over te blijven zagen dat 'het voetbal om zeep is' en we alles aan de arme kindjes moeten geven, moeten we er ons maar gewoon bij neerleggen. Want veel niet zo snuggere mensen hebben niet door dat het geld ipv transfers anders in de zakken van de eigenaars verdwijnt.

1 augustus 2016 om 00:51

Dan kun je nu nog niet zeggen. Daarvoor moet je eerst wachten en zien wat zijn bijdrage aan United wordt...

1 augustus 2016 om 01:30

Pogba is dat zeker wel waard. Maar mensen hier snappen niets van zaken en vergelijken alles met hun eigen kleine bankrekeningen of transfers van jaren geleden. Zo triest. Deze man is zakelijk gezien een goudmijn als tiger woods of hamilton of zo. En nu weer terug naar school jullie!

1 augustus 2016 om 02:32

Misschien moet jij je boeken nog eens gaan lezen. Of een lesje krijgen over investering en risico's

1 augustus 2016 om 03:55

Pogba zal nooit zo'n commercieel monster worden als bijv Ronaldo. Je haalt financieel gezien die investering er echt niet uit. Sportief gezien misschien nog wel.

1 augustus 2016 om 04:59

Pogba is een enorme hype. Martial was dit jaar het 3e best verkochte shirt. Meer dan neymar en bale etc. Pogba is nog bekender en zal dit overtreffen en zeker veel geld binnenhalen.

1 augustus 2016 om 07:53

Utd krijgt geen cent van de shirtverkoop van Pogba, dat zit in de deal met Adidas.

1 augustus 2016 om 10:46

Je vergeet 1 ding, Pogba heeft nog niet veel laten zien. De serie A is de afgelopen jaren zo afgetakeld dat er maar 1 team is die de serie A hoog houd en dat is de club uit Turijn. Pogba heeft een matige EK gespeeld niet slecht maar ook niet goed. Je betaald dus 120miljoen voor een talent dat je maar moet aan kijken of het gaat lukken of niet. Natuurlijk zien we allemaal dat Pogba wel gewoon heel goed kan voetballen. Maar dat dacht ik van balloteli, bojan ook.

Tot tegenstelling als Pogba het wel gaat waarmaken ben ik benieuwd wat zijn transfer waarde zal zijn misschien 180mil?

1 augustus 2016 om 11:16

Johnboy hoe weet jij dat? Pogba is commercieel al veel verder dan Ronaldo toen hij 23 was. Plus Pogba zou een opening kunnen zijn naar de Amerikaanse markt.

1 augustus 2016 om 11:23

@lucky Leg eens uit waarom je denkt dat Pogba een groter risico is dan een andere topspeler dan?

@johnboy Ik zou niet weten waarom niet. Bovendien zou ik niet weten waarom iemand per se nog beter moet zijn dan Ronaldo om een succes te zijn.

@samcro Slechts zo'n 40 procent van de totale merchandising is shirt sales. Klokken asbakken posters etc is tegenwoordig 100en van de winst voor United, waar dat bij Nike nog 50/50 verdeeld werd. Verder is merchandising niet de enige manier om geld te verdienen. Ed Woodward sluit haast wekelijks grote deals over de hele wereld met bedrijven. Om dit te doen heb je sterren nodig in je elftal. Pogba is op dit moment misschien wel de grootste ster die haalbaar is. Kinderen van vrienden van me kennen Pogba allemaal, terwijl ze amper voetbal kijken.

@realx Ik vind die vergelijking niet best. Pogba laat het al 4 jaar zien. Balo en Bojan hebben het eigenlijk nooit echt laten zien. Wat me ook opvalt is dat zo'n beetje iedereen hier op vz het niveau van de PL afzeikt. Behalve als United een speler koopt uit een andere divisie. Dan is het ineens de vraag of die spelers het hoge niveau van de PL wel aankunnen ..

1 augustus 2016 om 08:17

Het is precies zoals het hier staat een speler is waard wat ze voor hem betalen dus Pogba is nog geen 120/125 miljoen waard tot dat de transfer afgerond is.

Pogba mag de veters van scholes niet eens strikken!!!

1 augustus 2016 om 01:15

Daarom hebben de schoenen tegenwoordig geen veters meer

1 augustus 2016 om 01:30

Arme Pogba. Wie wil er de veters van een kalende, rosse man nu niét strikken? Ik droom er elke nacht van.

On topic: Pogba is nog jong en heeft nog progressiemarge. Maar sowieso loopt de vergelijking met Scholes mank. Andere tijden & andere types.

120 miljoen , het blijft ongelovelijk wat er toch allemaal gebeurt in het voetbal , sinds bale voor 100 miljoen verkocht werd aan real madrid is de markt echt totaal ontploft.

1 augustus 2016 om 00:16

Correctie; sinds de clubs in de BPL zo idioot veel geld binnenkrijgen dat ze daar iedere blinde geit die een bal vijf meter rechtdoor kunnen trappen voor 40 miljoen kopen. Kijk eens even wat ze voor dat geld allemaal voor middelmaat halen!? Nu hoor je ook weer die prijzen voor Lukaku. Ronaldo, Bale en Suarez gingen dan wel vanuit de PL naar Spanje, maar die waren absolute wereldsterren en gingen naar de absolute wereldtop. De promovendus in de PL kan in theorie 100 miljoen aan één speler uitgeven...

Wie stemt er nou nee? Scholes is waarschijnlijk de beste cm ooit en één van de beste middenvelders ooit.

1 augustus 2016 om 01:22

Volgens zijn eigen theorie was hij niet veel waard. Want hij zei pas dat je voor 100m een speler verwacht die 50 goals per jaar scoort .. Dat deed Scholes nooit xD

Schandalig veel, ook die 90 miljoen voor Higuain. In 2010 betaalde men voor David Villa die toen ook 28 jaar was nog maar 40 miljoen. De prijzen zijn gewoon verdubbeld. Waar je 6 jaar geleden nog toppers kon halen voor 40, 50 en 60 voor de absolute toppers betaald men nu 80, 90, 100 en misschien nu 120.

1 augustus 2016 om 08:20

En 8 miljoen voor Tevez.

1 augustus 2016 om 11:20

Gewoon verdubbeld. Als je kijkt naar een De Bruyne 75 miljoen: 37,5 was een perfect bedrag paar jaar terug. Higuain 45, bijna hetzelfde als Villa. Sterling 30, Martial 25 met bonussen tot 40, Neymar 45, Suarez 45, Bale 45... Ga maar door. Waarschijnlijk gaan we nu met Pogba naar een drievoud.

20 miljoen maximaal, aangezien Scholes op zijn top was ver voordat de voetbalmarkt begon aan zijn hyperinflatie...

Paul Scholes is voor mij de meest onderschatte voetballer ooit. Veel mensen beweren nog dat hij minder was dan Gerrard en Lampard terwijl hij waarschijnlijk de beste middenvelder was die er ooit geweest is. Zelfs Zidane geeft dat toe haha

1 augustus 2016 om 01:03

Maradona

1 augustus 2016 om 01:23

Bijna niemand beweert dat. En degenen die dat wel beweren zouden hier niet genoemd moeten worden.

''manchester United lijkt de terugkeer van Paul Pogba bijna afgerond te hebben''
Hoevaak ik deze zin de afgelopen 3 weken wel niet heb gelezen. Oh ja joh? al 3 weken bijna? Zou me echt niks verbazen als het uiteindelijk helemaal niet van de grond komt. Paul heeft altijd gezegd dat zij grote doel is de ballon d'or te winnen. Daarop heeft hij op dit moment, in ieder geval aankomend jaar, meer kans op bij juve. Hij is 23, waarom niet volgend jaar gaan, teken een contract bij voor 1 jaar bij Juve, gaat hij volgend jaar, iedereen tevreden.

1 augustus 2016 om 02:34

Zou me inderdaad niks verbazen als hij bij Juve blijft of in eens naar Real verhuist. Ik zeg in ieder geval niks pas tot dat hij echt speler is van United. Je kan de media niet vertrouwen tegenwoordig..

Geen voetballer is is meer dan 50 mil waard...de voetbalmarkt is echt verziekt door al die bedragen pogba is geen 120 mil waard en Scholes is het zeker niet waard..matige speler altijd geweest

1 augustus 2016 om 05:00

Hahahahaha you made my day! Wat een grap, als je dit echt meent kan je beter van deze site gaan.

Was inderdaad een geweldige speler en zou nu inderdaad ook belachelijk veel geld kosten.

Blablabla. Als een club een bepaald bedrag betaald voor een speler, is die speler op dat moment het bedrag waard voor die club.
Dat men in de "buitenwereld" vind dat het niet zo is, is niet van toepassing/belangrijk. Als dat wel zo was, was er wel om advies gevraagd aan ons.

de vele Miljarden die nu het voetbal ingaan (vooral de pl ) makken dat er steeds hogere bedragen geboden zullen worden.
Ik snap dat velen het soms veel te veel vinden maar het is een gekke markt geworden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren