Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als je op die leeftijd in Amsterdam komt wonen, heb je begeleiding nodig’

Laatste update:

Richairo Zivkovic stond bij FC Groningen bekend als een van de grootste talenten van Nederland en hij verdiende een transfer naar Ajax. In Amsterdam kwam Zivkovic maar niet uit de verf. Hij scoorde wel bij Jong Ajax, maar kansen in de hoofdmacht kreeg hij nauwelijks. Dit seizoen speelt hij op huurbasis bij Willem II en coach Jurgen Streppel denkt wel te weten waarom Zivkovic nog niet is geslaagd in Amsterdam.

/

“Als je zo jong bent, je komt in Amsterdam wonen en je moet zelf koken, dan heb je wat begeleiding nodig. Mijn zoon is negentien jaar, die zou ik niet alleen in Amsterdam neerzetten”, aldus Streppel op FOX Sports.

“Nee, dat heb ik niet met Ajax besproken. Wel met Richairo”, klinkt het. Zivkovic kwam bij Willem II moeizaam op gang, maar de aanvaller begint steeds beter te presteren. Volgens Streppel moest Zivkovic wennen aan Willem II en aan de werkwijze. “Maar hij is nu wel bereid om te luisteren en heel hard te werken”, vertelt Streppel.

Denk je dat Richairo Zivkovic het in de toekomst gaat laten zien bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax moet ook steeds stoppen met jonge spelers te halen en dan bij Jong Ajax te zetten. Je had hem gewoon bij Groningen moeten laten zodat hij elke wedstrijd in de eredivisie zou kunnen spelen.

En dit geldt ook voor andere spelers zoals o.a. Sinkgraven.

22 november 2015 om 13:27

Het probleem is dat ze dan kunnen doorbreken bij hun club en ze voor Ajax ineens onhaalbaar zijn. Dus neeemt Ajax wat risico en haalt ze net iets eerder dan wellicht optimaal zou zijn.

22 november 2015 om 13:30

Hij bedoelt dat je ze koopt en vervolgens minimaal nog een jaar verhuurd denk ik. Dat was beter geweest.

22 november 2015 om 13:44

Uiteindelijk dien ze dat toch ook?

22 november 2015 om 13:48

Het idee van Zivkovic bij Jong Ajax stoppen was om van hem een Ajax spits te maken in plaats van een counterspits. Als je hem bij Groningen had gelaten had hij qua speelstijl nog verder van het eerste van Ajax gezeten.

22 november 2015 om 13:50

Niet mee eens, bij Groningen was hij een counterspits gebleven. Ajax had hem ook kunnen kopen en aan Pec ofzo kunnen verhuren.

Ach ja, dit is het aloude verhaal van hoe men bij Ajax omgaat met dit soort miljoeneninvesteringen..
Ze worden gekocht, in een appartement gedropt, er worden nog een paar dingen meer geregeld en dan: leef er maar lekker op los jongens!
Begeleiding is van amateurniveau bj Ajax..

22 november 2015 om 13:20

En dan? Dan zit zo'n jongen een half jaar later in Engeland...

22 november 2015 om 13:44

Beter in Engeland dan je gang gaan in Amsterdam.
De Walle coffeeshops in over vloet en je kan er goed stappen.
Goed voor de jeugd als ze alle vrijheid hebben.
Dat bedoel streppel er mee.

22 november 2015 om 16:12

Wat een gelul.
Die jongens worden hartstikke goed begeleid.

22 november 2015 om 18:55

En daarom is bijvoorbeeld Bazoer wel doorgebroken. Dit ligt ook aan de speler zelf hoor!

Zulke gasten hebben nog lekker een paar jaar moeten ballen bij Groningen en dan eens verder kijken. Als je 18 bent ben je nog een kind en snap je nog niks van deze wereld! Je denkt dat je al een meneer bent maar je moet gewoon nog lekker bij je ouders wonen en de wijze lessen van hun opslurpen als een spons. De verleiding van het grote geld en nog zo naã¯ef zijn op deze leeftijd is enorm!

22 november 2015 om 13:27

Tja hier verschillen de meningen over. Veel studenten, waaronder ik zelf, wonen op kamers. Sommige studenten maken er een puinhoop van, drinken te veel, eten ongezond en verknallen hun opleiding. Als 18 jarige heb je als het goed is wel een degelijke opvoeding gehad en normen en waarden van thuis meegenomen. Echter heb je sommige mensen die de normen en waarden wel kennen, maar vervolgens er niks mee doen.
Heeft dit te maken met het feit dat deze groep een slechte opvoeding heeft gehad? Nee, totaal niet. Maar het heeft er wel mee te maken dat deze groep geen prioriteiten kunnen stellen.
Dat de jeugd tegenwoordig geen prioriteiten kunnen stellen komt door onze huidige maatschappij.

22 november 2015 om 13:32

Ben het me je eens, was idealer geweest om hem te kopen en meteen aan Groningen te verhuren. Zelfde leefomgeving en krijgt minuten in de eredivisie

22 november 2015 om 13:52

Als hij bij Groningen was gebleven was hij een counterspits gebleven.

Ik hoop dat die jongen zijn potentie waar gaat maken want wat vind ik het toch een leuk voetballertje. Hoop dat hij volgend jaar de concurrentie met Milik aangaat en hopelijk in 1 a 2 jaar wint!

Persoonlijk ben ik wel 'n fan van Richairo Živković en hij heeft het inderdaad lastig bij Willem ll, maar zoals er in de tekst al staat: de laatste tijd begint hij steeds beter te spelen en ik hoop toch dat hij dit seizoen tussen de tien en de vijftien goals zal maken voor Willem ll en ik hoop dat hij z'n potentie ook nog waarmaakt en uiteindelijk zal slagen bij Ajax.

Maar ik vind het eigenlijk ook gewoon dom hoe Ajax Živković heeft gebracht. Hij werd gekocht van FC Groningen en speelde vrijwel altijd bij het tweede elftal. Persoonlijk had ik het toch anders gedaan met Živković, namelijk op de manier zoals FC Twente Luuk de Jong destijds bracht: die had in de Knvb beker gewoon een vaste basisplaats vanaf het begin tot eind, elke wedstrijd, kreeg speelminuten als de eerste spits geblesseerd of geschorst was in de Eredivisie en in Europees verband en zo nu en dan kreeg hij invalbeurtjes in de Eredivisie en in Europees verband.

Živković had het afgelopen seizoen niet eens een basisplaats gekregen van Frank de Boer in de beker en daar baalde ik wel van. Hij liet hem wel regelmatig invallen in de Eredivisie, maar dat was het dan ook. Ik had liever gezien dat Živković gewoon een vaste basisplaats in de Knvb beker had en regelmatig speelminuten zou maken bij blessures (of schorsingen) van Arkadiusz Milik en zoals iedereen wel weet: Milik heeft het afgelopen seizoen meerdere keren 'n tijdje eruit gelegen met (kleine) blessures en dat was in mijn ogen dan de perfecte mogelijkheid om Živković speelminuten te geven, maar nee hoor, de Boer koos telkens voor Lasse Schöne als valse spits of Kolbeinn Sigþórsson als diepe spits en ik hield dat destijds bij: telkens als Sigþórsson speelde, kreeg hij niet eens 1 (!) kans, hij deed niks goed met een bal en als hij een goede voorzet vanaf de zijkant kreeg, deed hij er niet veel mee en altijd als Sigþórsson in de spits stond, had ik het gevoel dat Ajax gewoon altijd de wedstrijd met een man minder speelde.

Zivkovic en Sinkgraven hadden bij hun clubs moeten blijven minimaal 3 jaar enige wat ze nu hadden moeten doen is een voor contract tekenen met Ajax deze jongens zijn niet goed begeleidt er zit talent in maar worden voor het leeuwen gegooid ik weet zekers als Zivkovic nu dit jaar bij Groningen had gevoetbald dan had die tussen de 15 en 20 goals gemaakt hij zat daar op zen plek en werd gewaardeerd bij Ajax is het een andere werking vind zonde voor zo een leuke speller die ver kan schoppen met goeie begeleiding.

Typisch de voetbalwereld. Geen oog voor de mens achter de voetballer, geen oog voor het sociale. Erg jammer, is veel winst te halen. I.p.v. nieuwe gastjes kopen en hopen dat die wel doorbreken zouden clubs met minder geld een hoop talent laten bloeien door gewoon een paar mensen rond de talenten te laten bewegen die ze met raad en daad bijstaan. Zoiets had wellicht goed gewerkt bij bijvoorbeeld Piazon.

Deze jongen heeft gewoon veel potentie en had nu ook nog bij Ajax moeten spelen als 2e spits. Het is niet zo gek dat een jongen zoals hij zich een beetje gaat misdragen als je zo behandeld word. Natuurlijk is er vantevoren een afspraak gemaakt dat hij in Jong Ajax zou beginnen, daar was hij zelf bij, dus daar moet hij niet over klagen. Maar als dan allebei je eerste spitsen niet kunnen spelen dan hoop je keer op keer op een kansje om een keer te mogen spelen, want bij Jong schiet je elke bal erin. Dan wordt een middenvelder in de spits gezet en jij krijgt niet de kans. Een hoop voetballers zouden zich dan gaan misdragen hoor denk ik!

22 november 2015 om 13:38

Hij wist dat hij in de JL zou starten, is hem duidelijk vertelt voordat hij gehaald werd. En hij heeft een paar keer mogen spelen in het eerste, hij was er alleen nog niet aan toe. Juist voor zijn ontwikkeling hebben ze hem dit jaar uitgeleend aan Willen II, puur in zijn belang zodat hij elke week kan spelen.

Misschien komt Zivkovic er wel veel sterker uit na zijn verhuurperiode bij Willem II dan als hij bij Groningen was gebleven.

Gewoon heel dom gescout van Ajax. (lees Overmars) die gozer heeft op de tribune bij Groningen gezeten met een paar oogkleppen op. Ik snap gewoon niet waarom er een counter spits wordt gescout ipv een meevoetballende spits. Zivko was goed in wat hij deed in een 4-4-2 opstelling. Hij leert nu bij Ajax als Willem II een positie wat hij helemaal niet gewend is om te spelen. Als Ajax had opgelet hadden ze Locadia moeten halen (is het nu te laat voor). Ik vind hem de beste optie als het gaat om een meevoetballende spits in de Eredivisie.

22 november 2015 om 15:12

Zivkovic past helemaal niet in het systeem wat Ajax speelt. Ze hadden vol voor Locadia moeten gaan.

22 november 2015 om 19:28

Jaarlijks worden er internationale lijsten gemaakt van jonge talenten. Op de internationale lijst kreeg Zivkovic een prominente plek. Verleden jaar werd hij in Fm2015 zelfs al wonderkid opgenomen, Dat het er nu nog niet uitgekomen is, is niet dom gescout van Overmars. Destijds was het de visie van de hele voetbalwereld dat het een heel groot talent was en dan moet je af en toe wat risico nemen. Na de doorbraak zijn ze sowieso al niet meer haalbaara voor Ajax.

Voor Ajax is het niet zo eenvoudig om een talent van PSV te kopen. Locadia stond jaren geleden bij PSV al bekend als een van de grootste talenten, dan verkopen ze hem echt niet aan Ajax.

Denk een goede beslissing van Ajax om hem te verhuren, hij moet vooral mentaal stappen maken, als hij dat doet dan kan hij nog veel laten zien.

Met die opmerking van Van Streppel kan ik mij wel in bevinden, vooral als je het boek van Zlatan hebt gelezen. Want die kwam ook op een jonge leeftijd naar Amsterdam en eigenlijk werd hij gewoon in zijn vrije tijd niet begeleid door Ajax. Het is dat hij Maxwell leerde kennen, maar anders was zijn carrière wellicht anders verlopen. Wellicht zoals die van Dani destijds.

Dat is dus ook met Zivkovic. Jong en alleen gelaten in Amsterdam. Wat ga je uit verveling dan doen? Juist, dingen doen die niet op het lijstje van Ajax staat om te doen.

Ach man, het probleem is gewoon een salaris van een paar ton op je 18e i.c.m een slechte mentaliteit, niet de plek waar je woont. Smoesjes zijn dat, Zivkovic moet gewoon wat aan zn ego doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren