Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als je kijkt waar Isak aan de bal komt, lijkt hij net een buitenspeler'

Laatste update:

Alexander Isak maakt indruk in de Eredivisie. De spits van Borussia Dortmund, die een halfjaar gehuurd wordt door Willem II, maakte in zijn eerste elf duels elf doelpunten en dat iemand dat lukte in de Eredivisie was bijna vijftig jaar geleden. In deze aflevering van Feiten op Tafel duiken presenator Justus Dingemanse en Opta-analist Joris van den Ban dieper in zijn cijfers.

(tekst gaat verder onder video)

Bekijk de video hieronder of abonneer en kijk op ons nieuwe YouTube-kanaal!

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Prestaties
Alexander Isak maakte tot dusver elf doelpunten, waarvan vier strafschoppen. In de Europese top vijf competities plus de Eredivisie is er geen enkele speler die jonger is en tot meer dan tien treffers kwam. Naast zijn elf treffers kwam de 1.90 meter lange spits ook tot drie assists, terwijl zijn voorganger Fran Sol in de eerste seizoenshelft er geen enkele wist te geven.

Alexander Isak is de jongste speler met meer dan tien treffers in de Bundesliga, Eredivisie, LaLiga, Ligue 1, Premier League en Serie A.

Actief op de flanken
Opvallend genoeg komt centrumspits Isak bijzonder veel op de flanken in balbezit en is hij daarmee met recht een zwervende aanvaller te noemen. Als we bijvoorbeeld kijken naar zijn touchmap van het duel tegen Heracles Almelo, de kaart waarop te zien is op welke plekken hij de bal raakt, blijkt dat hij opvallend genoeg weinig balcontacten in de as van het veld heeft. Een beeld dat eveneens naar voren kwam in de laatste competitiewedstrijd tegen Ajax.

Alexander Isak komt vaak aan de bal aan de zijkant van het veld.

Zweedse aanvaller
De Eredivisie kent een rijke historie aan Zweedse aanvallers. Enkele in het oogspringende namen zijn Zlatan Ibrahimovic, John Guidetti, Marcus Berg en Ola Toivonen. Wanneer we de prestaties van Alexander Isak vergelijken met deze namen in hun eerste seizoen, zien we dat hij gezien zijn moyenne en leeftijd in het spoor van John Guidetti zit. Hij was in het seizoen 2011/12 eveneens een huurling, maar dan van Manchester City aan Feyenoord.

De prestaties van Zweedse aanvallers tijdens hun eerste seizoen in de Eredivisie.

Conversie
Ook de efficiëntie van de van Borussia Dortmund gehuurde aanvaller is bijzonder hoog met 28,9% van zijn schoten die resulteren in een doelpunt. Daarmee overtreft hij opnieuw zijn voorganger Fran Sol, die een percentage van 27,7% kon overleggen in de eerste seizoenshelft. Slechts drie Eredivisiespitsen met minimaal tien goals hebben dit seizoen een hoger percentage. Benieuwd wie dat zijn? Bekijk dat de hele aflevering van Feiten op Tafel over Alexander Isak.


Justus Dingemanse is fulltime presentator en programmamaker bij Voetbalzone en levert onder meer bijdrages in de vorm van exclusieve interviews, reportages, documentaires en programma's.
Waar zou jij Alexander Isak het liefst zien?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Overdrijven is natuurlijk ook een vak. Groot talent maar ik ben benieuwd wat het plan van Dortmund er mee is...

Isak is zeker een heel groot talent al kan je het niveau in de Eredivisie natuurlijk niet vergelijken met de Bundesliga of de Ligue 1. spelers als Rashford en Mbappe spelen wekelijks tegen veel zwaardere weerstand

11 april 2019 om 14:42

Dat is toch precies wat we zeggen? Of heb je weer niet zitten kijken?

11 april 2019 om 14:47

@justusjoost

ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn oordeel heb gebaseerd op de kop van het artikel en niet heb gekeken

het lijkt me wel een interessant filmpje dus later ga ik zeker even kijken

11 april 2019 om 20:23

Laat je nooit misleiden door filmpjes, daarmee zijn de grootste miskopen door gedaan.

12 april 2019 om 10:27

Ligue 1 is nou niet per se een veel zwaardere competitie dan de Eredivisie vind ik persoonlijk. Tuurlijk PSG is vrij intens maar daar speelt Mbappé zelf. Naast PSG zijn Lille en Lyon nog wel oke maar niet meer dan dat. Mbappé speelt samen met spelers die ook net een slag beter zijn dan Isak is. Ik vind dus wat die Isak doet in verhouding een hele knappe prestatie.

12 april 2019 om 22:25

Dat slaat nergens op. De degradatieteams van de Ligue 1 zijn sterker dan de middenmoot van de Eredivisie. Als je denkt dat de Eredivisie niet veel minder zwaar is dan de Ligue 1, heb je er totaal geen verstand van..

15 april 2019 om 07:28

@lesterr

helemaal mee eens. clubs als Emmen, Nac en De Graafschap bv die hier op het hoogste niveau spelen zouden het niet eens redden in de Franse 2e divisie waar spelers als Haller, Mulenga en Mahrez en als ik me niet vergis ook Kante bv vandaan zijn gekomen.

verder kom je spelers van het kaliber Pepe en Rafael Leao die daar niet eens bij een topclub spelen niet eens tegen bij clubs als Feyenoord en PSV hier. het niveau in Frankrijk ligt echt veel hoger als hier

Ik hoop echt dat Ajax dit gaat proberen! Tuurlijk wordt het heel lastig en zullen ze hem niet zomaar laten gaan, maar voor een mooi bedrag zou ik de gok wel aan durven! Heeft fysiek, snelheid en voldoende techniek...

11 april 2019 om 15:24

En Dolberg dan? Huntelaar heeft ook net verlengt dacht ik. Sierhuis zou volgens een groot aantal Ajax volgers de Ajax spits van de toekomst zijn, die komt volgend seizoen ook terug van verhuur lijkt mij. Ook nog Isak erbij lijkt mij wat veel van het goede om eerlijk te zijn...

15 april 2019 om 07:33

Dolberg raakt al 2 jaar geen knikker meer en Sierhuis komt qua niveau en talent niet eens in de buurt van Isak

Nou nou, rustig aan hoor hé. Het is idd een groot talent, maar dat rijtje wat hier wordt genoemd dat is nog iets te voorbarig.

Groot talent echter nog geen half seizoen gepresteerd. ook Guidetti en Dolberg werd enkele seizoenen een gouden toekomst voorspelt beide weten dat tot op heden bij lange na niet waar te maken.

11 april 2019 om 17:27

@tornado72

beiden hebben er ook een jaar uit gelegen door blessureleed en een zenuwaandoening. dat kan best de reden zijn dat ze zijn gestagneerd in hun ontwikkeling

12 april 2019 om 07:54

Dat is inderdaad een mogelijke oorzaak, het zou natuurlijk ook kunnen dat ze 1 jaar hebben gepiekt en verder eigenlijk gewoon hele modale spitsjes zijn?

Ik ben benieuwd wat Dortmund er mee wil. Want hij is nog niet goed genoeg om eerste spits te zijn van Dortmund. En ik vind het wel een jongen die gewoon veel speeltijd moet krijgen, want anders wordt het niet wat. Gaan ze hem uitlenen aan een Bundesliga club? Ben benieuwd.

Leuke pol maar ik zie hem het liefst bij ons blijven.

Hij is gehuurd van Dordmund en die zullen hem echt niet verkopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren