Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als je in Amsterdam speelt, gaat-ie makkelijker op de stip, dat is jammer’

Laatste update:

Erwin van de Looi vond dat FC Groningen donderdag met een nederlaag te weinig kreeg bij Ajax. Door een laat doelpunt van Kolbeinn Sigthórsson vertrokken de noorderlingen met een 2-1 nederlaag uit de Amsterdam ArenA. In de optiek van de oefenmeester kon de Groningse club voor het eerst in lange tijd een resultaat bij de regerend landskampioen boeken.

Van de Looi zag hoe zijn team moeilijk aan de wedstrijd begon, maar na een kwartier herstelden de bezoekers zich toch enigszins. Ajax kwam via een benutte strafschop van Lasse Schöne echter op voorsprong. Volgens Van de Looi had scheidsrechter Serdar Gözübüyük niet naar de stip hoeven te wijzen. “Ik vond die penalty vrij gemakkelijk gegeven. Uiteindelijk zul je in de zesde herhaling zien dat er contact was, maar op het moment vond ik het vrij gemakkelijk.”

“Maar dat weet je. Als je hier speelt, gaat-ie makkelijker op de stip. Dat is jammer”, gaf Van de Looi aan. Door een goed doelpunt van Filip Kostic kwam FC Groningen vlak voor rust op gelijke hoogte en in de tweede helft hing zelfs de 1-2 in de lucht. “Uiteindelijk verliezen we omdat we Sigthorsson vergeten te dekken, dat is zonde”, baalde de oefenmeester.

Het was geen strafschop

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is de eerste strafschop die is gegeven in amsterdam dus wat een onzin

7 februari 2014 om 00:28

Vreemde reactie Ajax krijgt inderdaad de minste penalties en het leek me een terechte penalty.

7 februari 2014 om 00:40

Het had meneer van der Looi gesierd als hij gewoon had toegegeven dat het dom was van Botteghin om armen en benen te gebruiken om Bojan af te stoppen.

7 februari 2014 om 08:30

Kom op, het was een actie van Bojan (meen ik?) die in de hokje ' matennaaiers' of ' toneelspelers' Zou passen. Dit ging nergens over maar Ajax krijgt door dit presentje wel 3 punten.

7 februari 2014 om 08:35

Was gewoon strafschop. Gaat niet om been maar om arm. Als je dat niet ziet dan heb je een gekleurde bril op, of geen bril.

7 februari 2014 om 08:59

Als je ze voor dit gaat geven hebben we 5 pingels per wedstrijd.
Hij liet zich heel vies vallen , wel slim maar ook behoorlijk vies.

7 februari 2014 om 09:37

Dat doen er wel meer, makkelijk vallen in de zestien. Daar reken is Bojan niet op af .

7 februari 2014 om 09:42

Ajax - Feyenoord vergeten? Schwale van Fisher?? Oke dan

7 februari 2014 om 10:09

Het klopt dat Ajax de laatste jaren zelden bevoordeeld wordt door de arbitrage maar dit was gewoon een zuivere schwalbe.

7 februari 2014 om 11:14

En dat is dus juist het probleem........"wehave".
Zou zich dezelfde situatie zich voor gedaan hebben in de 88min in het strafschopgebied van ajax zou gusbuyuk waarschijnlijk het hebben weggewuifd.

En dat zal vdlooi ook bedoelen met in amsterdam gaat ie wat makkelijker op de stip.
Hij heeft een punt.
Ga maar na hoeveel pingels de afgelopen 3jr tegen heeft gehad in de arena...??
2a3?
Dat is eigenlijk onmogelijk,omdat er bij elke corner geduwd/getrokken/vastgehouden wordt.
Dat levert je per seizoen misschien wel 5a6 extra punten op ,dat kan dus het verschil zijn in de titel of niet.

7 februari 2014 om 12:39

Het was gewoon een schwalbe en ik vind dat de Knvb hier eens moet ingrijpen. Het is bedrog en vals spelen ik vind dit in de trant komen van epo gebruiken bij een wielrenner ik stoor me hier geweldig aan. Speler die dit doen gewoon een jaar schorsen.

7 februari 2014 om 13:09

Cambuur had tot vorige week 0 penalties gekregen, en er staat volgens mij nog eentje op 0, dus weet niet waar jij dit vandaan haalt.

7 februari 2014 om 14:11

Moet volgens mij Rotterdam zijn. Of enschede. Kijk de cijfers en geef een derderangs trainer als vd looi niet zoveel aandacht. Domme uitspraken. Pak je verlies

7 februari 2014 om 00:28

Statistisch ook regelmatig aangegeven dat ajax de minste pingels krijgt in een seizoen. Zo gemakkelijk krijgt ajax ze niet.....

7 februari 2014 om 09:26

Is ook logisch, gezien het feit dat Ajax vooral op balbezit speelt, nauwelijks in de 16 van de tegenstander komt en de meeste doelpogogingen ook nog eens van buiten de 16 zijn.

7 februari 2014 om 10:28

Als je je baseert op studio sport samenvattingen snap ik je reactie. Als je gehele wedstrijden ziet van ajax begrijp je ook dat deze post belachelijk is omdat ajax meer dan wie dan ook doelpogingen van binnen de 16 meter heeft. Gisteren is Groningen in de tweede helft gevaarlijker geweest dan ajax maar is ajax vaker in de 16 geweest dan groningen.....

7 februari 2014 om 11:16

De vraag is Jc....hoeveel krijgt ajax er tegen. Maw hoe vaak wordt de tegenstander een pingel onthouden. ;-)

7 februari 2014 om 12:09

Helaas JC, maar daar heb je ongelijk. Vitesse en FC Twente hebben meer kansen gehad dan Ajax, waarbij Vitesse zelden buiten de 16 schiet (wat bijv. tegen Feyenoord ook zorgde voor problemen, omdat ze geen ruimte zagen in de 16 te komen).

Dus ik durf te stellen dat Vitesse veel meer doelpogingen van binnen de 16 heeft gehad dan Ajax.

Overigens is het aantal doelpogingen in de 16 en het aantal strafschoppen ook nog steeds geen indicatie of je wel of niet makkelijker een strafschop krijgt, want ook bij veel kansen in de 16 zou je nog steeds weinig duels in de zestien kunnen hebben. Vergeet niet dat Ajax juist een ploeg is die het niet op duels laat uitkomen (gaan ze eerder uit de weg) en juist door passing erdoor te komen. Dan krijg je automatisch in verhouding erg weinig duels in de zestien, dus ook veel minder kans op overtredingen in de zestien.

Dat Ajax in de Arena makkelijker een strafschop mee krijgt dan een provincieclub dat in hun thuiswedstrijden zou krijgen is al eens onderzocht. Uitkomst was dat het aantal fans op de tribune weldegelijk zeer bepalend is in de kans dat de scheidsrechter een twijfelgeval in je voordeel beslist. Dat is o.a. ook in Nederland onderzocht en daar kwam toch echt uit dat Feyenoord en Ajax daarbij (onbewust) veel meer bevoordeeld worden bij scheidsrechterlijke beslissingen in hun thuisduels. Dus de kans dat Ajax veel makkelijker een strafschop mee zou krijgen in de Arena tegenover een provincieclub in hun stadion, is statistisch groot. Van der Looi heeft daar echt gelijk in, die uitspraak van hem wordt door wetenschappelijk onderzoek ondersteund.

7 februari 2014 om 14:12

Whahaha waar the fuck heb jij het over. Dit is echt ongelooflijk. Jij kijkt nooit voetbal ofwa.

7 februari 2014 om 20:47

Superghost, ga nou eens aan het werk en trek even na hoeveel strafschoppen Ajax de afgelopen jaren heeft gekregen in vergelijking tot andere clubs.
Leuke theorie, maar in de praktijk klopt dit echt niet bij Ajax kan ik je vertellen.

Dan even over de kansen, waarop baseer je dat? Is het niet zo dat soms de ene en dn weer de andere ploeg de meeste kansen in de zestien creëert, afhankelijk van de tegenstander en de vorm.

7 februari 2014 om 00:29

Hij baalt gewoon, logisch toch als je in de 2e helft Ajax bij de stropdas gepakt hebt? We waren heel dichtbij een overwinning of een gelijkspel dan is het extra zuur als je zo laat nog verliest! Vond de penalty wel makkelijk, maar volgens mij was het er wel 1.

7 februari 2014 om 00:40

Dat hij baalt is logisch. Aan de andere kant als Ajax gewoon de kansen in de eerste helft had afgemaakt stond het bij rust al 4-1/5-1. Op basis van de tweede helft verdiende Groningen zeker een punt, maar nogmaals, zover had het nooit mogen komen.

En inderdaad als er een club is waar de bal nooit zomaar op de stip gaat is het wel bij Ajax. Wat heb ik de laatste jaren veel 100 penalty's voorbij zien komen die gewoon niet werden gegeven. En deze van Bojan, tja hij werd tegenhouden. Dus je kan hem geven. Al hoewel in de scheids het ook niet echt kwalijk had kunnen nemen als hij 'em niet had gegeven. Het was een twijfelgeval. Ben in elk geval blij dat het nu een keer meezat.

Snap dat van de Looi teleurgesteld is maar kom dan op z'n minst met een goed argument.

7 februari 2014 om 07:34

Ajax bij de stropdas gepakt? Welke wedstrijd heb jij gekeken? Als jullie in de eerste helft met 3-1/4-1 achter stonden was dat terecht geweest. Dat jullie een keer op de lat schieten is niet bij de stropdas pakken.

Misschien moet je ook nog even het balbezit bekijken... Stropdas wat een grap zeg.

7 februari 2014 om 08:26

Want balbezit is wel bij de stropdas pakken?

7 februari 2014 om 08:33

@rugu

Ja, als Groningen de kansen had afgemaakt was Groningen ruimschoots met de punten naar huis gegaan. Het is maar hoe eenzijdig je het bekijkt

Vd Looij heeft reden tot klagen over het gemak waarmee deze strafschop werd gegeven. Hij had Die toneelspeler een kaart moeten geven

7 februari 2014 om 09:00

@fan123, nee, dat roep ik ook helemaal niet. Dat geeft alleen maar aan dat je de wedstrijd in grote lijnen onder controle hebt, dan kan je dus nooit bij de stropdas gegrepen zijn door de tegenstander.

7 februari 2014 om 09:01

@martinus, Hoezo toneelspeler? Want Bojan kon gewoon doorlopen en de been van Botteghin door midden hakken of wat?

7 februari 2014 om 14:55

Als Groningen de kansen had afgemaakt? Zoveel kansen heeft Groningen ook niet gehad. Groningen heeft het geluk gehad dat Ajax een off day had. Maar laten we nou ook niet doen alsof Groningen domineerde. Groningen stelde gewoon heel weinig voor maar kwam er een paar keer gevaarlijk uit.

Nogmaals, Ajax had bij rust eigenlijk al met 4-1 voor moeten staan.

7 februari 2014 om 16:36

Volgens mij hebben we gewoon over de wedstrijd de meeste kansen gehad ondanks hetvweinige balbezit. Verdienden zeker de 3 punten

7 februari 2014 om 19:37

@fcgrunn1971, volgens mij heb jij een andere wedstrijd gezien, Ajax had de betere kansen, alle statistieken voor zich en behalve de ene counter hier en daar was Groningen kansloos.

7 februari 2014 om 00:38

en het is niet eens dat deze onterecht was. hij gaat misschien wat theatraal naar de grond maar het contact is er wel degelijk! hij wordt vastgepakt en met het been tegengehouden. bal kon beide kanten opvallen maar dit zijn de wedstrijden die je moet winnen om kampioen te worden.

7 februari 2014 om 00:47

De Looi moet altijd zeuren, wat een slechte verliezer. Op basis vh vertoonde spel had Ajax in de eerste helft een ruime voorsprong moeten nemen. In de tweede helft was Groningen gevaarlijker maar had Ajax ook kansen. Al met al een terechte overwinning tegen een handbalverdediging. Ik had ook met een gelijkspel kunnen leven overigens.

7 februari 2014 om 02:20

Sowieso niet waar, ook tegen Feyenoord kreeg Ajax een strafschop in eigen huis

7 februari 2014 om 06:00

Dit is de vierde strafschop die voor Ajax gegeven wordt, in ruim 1,5 seizoen. (Daar tegenover staan er 16 van Feyenoord, om maar even een goed beeld te schetsen)

7 februari 2014 om 11:20

Tja en hoeveel pingels heeft ajax er tegen gehad.......niet 1 denk.
Terwijl dat er ook een stuk of 10 hadden kunnen zijn.
Dat levert ook tig extra punten op!
Gaarne aan 2kanten bekijken kerel ;-)

7 februari 2014 om 07:30

Ik kan me een makkelijk gegeven strafschop ook nog tegen Feyenoord herinneren!!!

7 februari 2014 om 09:09

Ook die was 100 procent terecht, weet nog wel hoe de schoen van Fischer zat toen Vormer hem 'totaal niet raakte'..

7 februari 2014 om 07:38

Het was geen penalty. Zo simpel is het. Dat Ajax volgens jullie statistisch gezien de minste penalties krijgt, heeft niets te maken met wél of geen strafschop. Of denken jullie zoiets van: Ajax krijgt nooit wat mee, dus leg 'm maar op de stip? Wat een kulverhaal. Echt onnozel!. Dat is totaal onbelangrijk.
Bojan wordt heel kort en licht aan zijn schouder vastgehouden, maar om een onverklaarbare reden vliegen Bojan's benen de lucht in? Gzuzubulubolokiluk was erg eager om de strafschop te geven. Als Groningen voor dit "vergrijp" een strafschop had gekregen, had iedereen hier een huilverhaal opgehangen dat deze pingel onterecht gegeven was! Maar omdat Ajax volgens jullie nooit iets meekrijgt is deze strafschop plotseling gerechtvaardigd?
Ajax moet gewoon eens in de spiegel kijken. Gewoon de kansen afmaken. Vervolgens kwamen ze nog goed weg in de 2e helft. Lucky Ajax!!

7 februari 2014 om 08:34

Bojan wordt naast dat hij bij zijn schouder wordt gepakt ook op zijn bovenbeen geraakt. Dat hij vervolgens theatraal gaat liggen wil niet zeggen dat het geen overtreding is.

De opmerkingen over het feit dat Ajax weinig penalty mee krijgt gaan niet over het feit of dit een penalty was of niet maar over bv de opmerking van van looi dat Ajax altijd makkelijk een.strafschop krijgt in Amsterdam.

Lucky ajax? Haha als Ajax gister een beetje geluk hadden gehad stonden ze met rust 3, of 4-1 voor.

7 februari 2014 om 09:13

Die Botteghin gebruikte niet alleen zijn arm, maar ook nog eens zijn been. Dat heb jij blijkbaar niet gezien. Het was echt een 100% penalty, want Bojan kon geen kant op. Dat is ondanks het feit dat Bojan de cursus penalty versieren heeft gevolgd.

Een beetje een subjectief jankverhaal, ook omdat die zgn "kansen" van Groningen in de 2e helft op die kans in de 62e minuut allemaal afstandsschoten waren. Daarnaast was Groningen "lucky" op 1-1 gekomen.

Mensen vergeten het overwicht van Ajax in de eerste helft zo makkelijk als het lang 1-1 blijft. Als Ajax een deel van die enorme kansen in de eerste helft afmaakt, staat het 4-1 bij rust en krijgt je dit soort nonsens over "lucky Ajax" niet.

7 februari 2014 om 09:18

Goed lezen is een kunst glimmert! Wat ik al zei: Kansen afmaken en er is niets aan de hand. Dan heb je ook niet de hulp van de scheids nodig....
Dat Groningen dan kansen krijgt op een voorsprong heb je dan dus zelf in de hand gewerkt. Dus ja, lucky Ajax.

7 februari 2014 om 12:20

Waaromd an niet unlucky ajax dat ballen tot 4x toe op de paal belanden?

7 februari 2014 om 13:21

hij viel al voordat hij werd geraakt, pas toen was er contact, dus Schwalbe

7 februari 2014 om 13:45

Gerd. Dat Ajax statistisch minder pingels thuis krijgt, is wel degelijk relevant aangezien een calimero-trainer roept dat Ajax thuis gemakkelijker een penalty krijgt.


Daarbij vind ik het echt onzin dat mensen roepen dat dit geen pingel is. Het gaat er niet om hoe de speler naar de grond gaat, het gaat er om dat iemand heb met zijn hand beetpakt en zijn voet uitsteekt. Als dat geen penalty is, wat is dan wel een penalty?

7 februari 2014 om 07:42

Maarliwfst de tweede penalty van dit seizoen. Ja, Ajax wordt natuurlijk weer enorm geholpen. Kwam Groningen dit seizoen niet via die goedkope penalty op 1-1 in eigen huis? Of was dat verleden jaar? Looi moet niet zo piepen, gisteren werden De Leeuw en Wijnaldum echt een paar keer gespaard.

7 februari 2014 om 08:21

Waar De Leeuw geel kreeg voor de overtreding op Serrero, kreeg Serrero in de 2e helft géén geel voor zijn overtreding op De Leeuw. Precies hetzelfde vergrijp, met een gestrekt been op het scheenbeen van De Leeuw doortrappen, maar nu geen geel? Dat geeft te denken, zeker als jij het maar van één kant wilt zien...

7 februari 2014 om 08:36

Daar waar de leeuw eigenlijk ook zijn 2e geel had moeten krijgen voor zijn overtreding op moisander

7 februari 2014 om 09:17

Serero blokte gewoon de bal. Was niet eens een overtreding als je het mij vraagt.

7 februari 2014 om 09:19

We vroegen het jou ook niet omdat je blijkbaar een hele aparte bril op hebt; eentje met 3 kruisjes! Als je dát niet wilt zien, ben je gewoon niet serieus te nemen.

7 februari 2014 om 13:01

jij vroeg het helemaal niemand, Jij zet het op een forum waar iedereen op kan reageren...

7 februari 2014 om 09:42

@marco988: Tegen feyenoord in het begin van het seizoen kregen ze ook een penalty.

7 februari 2014 om 11:32

Ik als Groningen supporter geef gewoon toe dat het een penal was.

Erg jammer voor Groningen maar op deze manier word Ajax wel kampioen. Ook in de mindere wedstrijden blijven winnen. Ik hoop dat Ajax nog wel snel wat punten gaat verspillen zodat het spannend word op het eind.

7 februari 2014 om 08:30

Twente is er nog gewoon bij hoor, 1 pr achter

7 februari 2014 om 09:33

Twente staat geen 1 maar 4 punten achter. Ken je feiten. Die inhaalwedstrijd moeten ze eerst nog zien te winnen

Ajax heeft dit seizoen 2 penalty's gekregen in de Eredivisie, dus zo makkelijk gaat het blijkbaar niet.

Ach wen er maar aan. Ondanks dat de ajacieden het zullen ontkennen (en zeggen dat ze de scheidsrechter altijd tegen zich hebben) hebben ze de afgelopen 4 seizoenen gewoon 23 strafschoppen gekregen.

7 februari 2014 om 00:30

In de Eredivisie:

Seizoen 10/11: 3 penalty's
Seizoen 11/12 : 6 penalty's
Seizoen 12/13: 2 penalty's
Huidig seizoen: 2 penalty's

Ik kom tot 13 penalty's. In diezelfde periode heeft bijvoorbeeld Feyenoord 26 penalty's gekregen, twee keer zoveel dus.

7 februari 2014 om 00:31

Dank voor de cijfers Adonai

7 februari 2014 om 00:34

Je bent de KNVB beker vergeten!

7 februari 2014 om 00:43

Comred heeft het toch over seizoenen?

Waarom moet de Knvb beker dan worden meegeteld?

7 februari 2014 om 01:29

Omdat onder een voetbal seizoen alle competities en wedstrijden valt. Dus ook de knvb beker, CL, EL en zelfs de JC schaal.

7 februari 2014 om 08:32

Leer lezen. In de eredivisie

7 februari 2014 om 00:31

En Feyenoord? En az? Kom dan even met wat meer cijfers! 5 penalty's per seizoen voor een club die over het algemeen veel meer aanvalt dan de tegenstander vind ik overigens niet eens veel...

7 februari 2014 om 00:56

Seizoen 09/10: 8 penalty's
Seizoen 10/11: 3 penalty's
Seizoen 11/12: 6 penalty's (één gemist)
Seizoen 12/13: 2 penalty's (één gemist)

En ik zei de afgelopen 4 seizoenen. Ik kom alsnog niet op 23 uit, maar op 19. Mijn excuus. Laatst was er ergens een tabel opgedoken waarin 23 stond, dat is dus niet waar.

AZ heeft:
Seizoen 09/10: 1 penalty
Seizoen 10/11: 3 penalty's
Seizoen 11/12: 3 penalty's
Seizoen 12/13: 3 penalty's

Dat zijn er dus 10

Feyenoord heeft het beter gedaan
Seizoen 09/10: 2 penalty
Seizoen 10/11: 4 penalty's
Seizoen 11/12: 8 penalty's
Seizoen 12/13: 10 penalty's (twee gemist)

24, een behoorlijk aantal.

7 februari 2014 om 05:16

Waarin het ook nog een feit is dat Ajax überhaupt vaker in het strafschops gebied komt dan de overige teams.

Lastig penalty krijgen als je op je eigen helft speelt.

7 februari 2014 om 08:52

Laten we heerlijk zijn, Hoe Bojan naar de grond ging net of het een zware overtreding was ? Kom op ze moeten toch echt eens de regels beter gaan aanpassen in de Eredivisie het niveau is al zo laag in Nederland en dit krijgen wij wekelijks telkens weer te zien grote blunders van de arbitrage..

7 februari 2014 om 09:21

Laten we inderdaad eerlijk zijn: buiten een schouderduw is er geen contact toegestaan in het voetbal. Dat scheidsrechters in de Premier Leaguee rugbyregels gebruiken onder het mom van "mannelijk" voetbal is irrelevant. Regels zijn regels!

Botteghin gebruikte niet alleen zijn arm, maar ook nog zijn been om Bojan af te stoppen. Je moet die herhaling beter bekijken en dan je Feyenoordbril afzetten.

Overigens vind ik jullie schijnheilig want Bojan heeft i.t.t. Boetius nog nooit een penalty via een schwalbe versiert.

7 februari 2014 om 10:02

@doncoxxx: Goed om te weten. Als aanvaller zijnde bij elk contact met een Ajax-verdediger schreeuwend, gillend en rollend naar de grond! En dan wel die pingel geven want regels zijn regels! Eens zien hoe hard jij hier aan huiliehuilie doen bent!
De regels heilig verklaren is een klucht en een belediging voor het voetbal! Het draait om de sport en niet om jouw heilige regeltjes. Voetbal is een contactsport en bij een sliding kan ook een speler worden geraakt. Daarnaast heb je botsingen, schouderduwtjes en gewoon duels waar beide spelers er hard in kunnen gaan. Wil je die allebei dan rood geven? Als dat niet meer kan, moet je misschien gaan korfballen? Naast al deze fysieke ongemakken zijn er ook situaties waarbij er geen intentie is om een ander wat aan te doen of gewoon pech, toeval etc. Allemaal maar met rood eraf dan?
Laten we ons net als Balotelli tijdens Milan-Ajax gedragen. Dat kwam het voetbal ten goede. Smerige overtredingen van de Ajaxieden hoor! De scheidsrechter had toen ook helemaal gelijk!

7 februari 2014 om 00:33

Sinds het seizoen 2010/11 heeft Ajax 13 penalties gekregen, precies evenveel als AZ. Dus als wij hem dan zo "mee" hebben, is dat voor jullie volgens mij net zo het geval?

Voor iedereen die het zelf wil opzoeken per seizoen van alle clubs:

http://www. football-lineups .com/ tourn/ Eredivisie_2009-2010/ stats/ penalties/

Edit: website

7 februari 2014 om 21:23

Ik ben erg benieuwd waar jij deze statistieken vandaag haalt, ik zie namelijk:
Seizoenen 10/11 + 11/12 + 12/13 +13/14 (totaal)
Ajax 3+6+3+2 (14)
Feyenoord 4+8+10+4 (26)
AZ 3+3+3+4 (13)
Twente 7+4+7+7 (25)
PSV 5+5+5+3 (18)
Vitesse 4+6+4+6 (20)

Uiteraard tel ik de Knvb beker niet mee aangezien niet iedereen daar evenveel wedstrijden in speelt. Data komt van football-lineups.com

Ik zie dat Ajax en AZ maar halt zoveel penaliteit krijgen ten opzichte van Feyenoord en Twente. PSV en Vitesse zitten precies halverwege.

Dat hebben we wel gemerkt aan de 3 (!) strafschoppen die Ajax sinds het begin van seizoen 2012/13 heeft gekregen in de Nederlandse competitie.. Dit was nummer 4 vandaag.

Ben ook van mening dat dit totaal geen terechte penalty was. Maar waar Ajax het op sommige andere momenten in de competitie wel had verdiend een strafschop te krijgen, kregen ze hem nu niet. Baal er alleen van dat juist dit dan weer blijft hangen bij alle kijkers en de niet gegeven strafschoppen niet.

7 februari 2014 om 01:50

Vond het eerlijk gezegd wel een terechte penalty, tuurlijk Bojan ging gretig naar de grond maar wat van looi zegt is gewoon onzin. Eerst 6 keer moeten kijken om te bepalen of er contact was? Als van Looi op iemand kritiek wil geven over die penalty moet hij bij Botteghin zijn. Gaat niet voor de bal en steekt zijn been op heuphoogte uit in het strafschopgebied en raakt Bojan. Bojan ligt makkelijk maar het was wel een overtreding en ook een verschrikkelijk duidelijke en domme, want er was geen reden om zijn been op die hoogte uit te steken als de bal er niet is

Klinklare onzin. Ajax heeft in twee jaar tijd iets van 3 of 4 pingels gehad. Groningen heeft er meer gehad. Daarnaast was het een overduidelijke pingel. Verdediger wordt gepasseerd en steekt z'n been uit, totaal geen intentie om de bal te spelen. Gewoon dom noemen we dat.

Ik vond het ook vrij makkelijk gegeven, maar ik vind niet dat er altijd makkelijk een penalty in de Arena wordt gegeven. Wanneer er duidelijk een penalty moet zijn krijgen wij hem niet en wanneer het niet moet zijn wel.

In NL maken de scheidsrechters steeds meer fouten, zie utrecht-zwolle ook.

Makkelijk op de stip?
Ajax krijgt bijna nooit pingels mee.

Deze was ook zeker terecht. Bojan werd tegengehouden met been en arm en daardoor kon hij niet meer bij de bal.

Waar heeft hij het over? Over de afgelopen 2 seizoenen genomen heeft Ajax maar 4 penalties gehad. Het minst van alle eredivisie clubs. Deze uitspraak raakt kant noch wal.

7 februari 2014 om 08:34

Dit seizoen heeft 1 club nog minder penaltys gekregen dan Ajax. Namelijk Heracles nog 0 penaltys gekregen.

Als van de Looi nu een vent was geweest had hij gewoon gezegd dat Botteghin en ontzettend domme overtreding maakte. Het is een lichte overtreding waar vaak geen strafschop voor wordt gegeven maar nu een keer wel. Dit is ook weer zo'n gevalletje van welles/nietes. Ben blij dat Gozubuyuk de juiste beslissing nam.

100 procent strafschop.

Botteghin verspert de weg voor Bojan door zijn been er horizontaal voor te gooien terwijl de bal hem al voorbij was. De scheidsrechter stond er met zijn neus bovenop en kon niet anders dan een penalty toekennen. Gewoon een beetje dom verdedigd. Ik vind Botteghin overigens wel een sterke speler. Die kan nog wel een stapje hogerop.

Overigens kan Ajax eerder klagen als het over penalties gaat dan van geluk spreken. Ajax krijgt namelijk maar sporadisch een penalty mee en vaak krijgen we juist onterecht geen penalty. Vandaag gelukkig wel, en dat was zoals uitgelegd 100 procent terecht.

Haha ongelooflijk dat hij zoiets kan zeggen. Ajax heeft het de laatste jaren juist niet erg getroffen met de arbitrage. Verder een wedstrijd om snel te vergeten.

7 februari 2014 om 13:58

Ajax heeft het niet getroffen met de arbitrage?
Als je puur naar de statistieken kijkt zie je over de afgelopen jaren dat ajax inderdaad weinig pingels mee krijgt. Kijk je naar dezelfde statistieken, zie je dat ajax ook vrijwel het minste aantal penalties tegen krijgt. Het heft zich dus wel aardig op hoor...

Beetje jammer deze uitspraak. Als hij goed naar de beelden had gekeken was deze discussie mijns inziens overbodig!

Tsja, hij was misschien wat makkelijk gegeven de penalty, maar je kan je ook vragen wat het been van Botteghin op die hoogte tegen Bojan aan doet? Gewoon een domme actie van Botteghin, en zoals hierboven ook al aangegeven Ajax krijgt bijna nooit penalty's mee.. Misschien dacht meneer van der Looi even dat hij net tegen feyenoord of twente speelde, waar ze wel super makkelijk worden gegeven??

Wat een onzin man, de bal was niet eens in de buurt en je voet wordt zelfs aan de andere kant van zijn lichaam nog door de scheidsrechter gezien terwijl Bojan met zijn rug richting de scheidsrechter toe stond:

http://www.dailymotion.com/video/x1bdqyd_ajax-vs-g...
binnen de eerste 20 seconde.

( http://www.dailymotion.com/ video/x1bdqyd_ajax-vs-groningen-2 -1-all-goals-full- highlights-eredivisie -06-02-2014_sport spaties weghalen)

De statistieken spreken je tegen Erwin. Volgens mij hebben Heerenveen en Twente dit seizoen al meer penalty´s gehad dan Ajax in de laatste 3 (zij 7 dit seizoen, ajax maar 2).. Overigens vond ik het gewoon een penal, we hebben ze dit seizoen al voor minder tegen gehad (denk aan AC Milan).

Ik snap wel dat het zuur is, vooral omdat Groningen gewoon goed voetbal speelde, maar kom dan niet met die ongefundeerde uitspraken. Slechte verliezer.

Wat een onnozel mannetje die van looi zeg. 2 penalty's in een seizoen en de eerste in Amsterdam ja gebeurt makkelijker dan normaal. Wat een mafkees :-p

7 februari 2014 om 02:21

De eerste in Amsterdam? En die van Sigthorsson tegen Feyenoord dan?

7 februari 2014 om 05:32

Pingel sigi dit seizoen? Heb ik wat gemist vanuit mijn vakkie? was toch echt gewoon een mooie kopbal dus... Denk dat jij een beetje in de war bent xxx

7 februari 2014 om 07:06

Hij zegt toch ook tegen Feyenoord dit seizoen.. 18 augustus 2013. Ik denk dat jij een beetje in de war bent

7 februari 2014 om 08:43

Sigi scoorde toen 2x 1 penalty en 1kopbal die onderkant lat achter de lijn er weer uit stuiterde

Beetje domme opmerking, maarja.

Die strafschop was gewoon makkelijk gegeven
En die tijden toen suarez er nog speelde kreeg de tegenpartij van
Ajax altijd een gele kaart of een rode kaart dus daar hoor je ze niet over praten
Maar groningen heeft de 2 1 aan zichzelf te danken
Had je de kansen maar benuti n d e 1e helf

7 februari 2014 om 08:47

Zoveel kansen heeft Groningen in de eerste helft niet gehad, dat was Ajax (Groningen speelt in het groen wit). De tweede helft toen heeft Groningen wel kansen gehad.

Ach die vent zet zichzelf weer een te kakken. Argumentloze uitspraak zonder de statistieken te hebben geraadpleegd.

Echter mag Groningen zich in de handen knijpen dat ze geen 2e pingel tegen kregen. Na de verkeerde terugspeelbal van een groningenspeler op Bizot zette Serero druk en passeerde daarna bizot. Serero werd getackled door Bizot en de bal was al weg. Vervolgens kon Bojan hem ook niet afmaken dus het voordeel ging ook niet op.

Gewoon een domme actie van Botteghin. Terechte pingel.

Oei, zijn feitenkennis over de laatste jaren is dus abominabel slecht.
Sowieso vond ik deze man bij vlagen als een randdebiel acteren langs de lijn hoor, kan me niet voorstellen dat deze man Groningen in de toekomst naar een hoger plan brengt...

Emoties zijn geen enkel mens vreemd maar als je je zo gedraagt langs de lijn met gebaren etc. en dan ook nog zoiets doms zegt, oef, getuigd niet van bijzonder veel inzicht naar mijn mening.

Niet specifiek op deze penalty, maar in het algemeen: zo lang wij blijven roepen 'daar kan de scheids een penalty/vrijetrap/kaart voor geven, dan veranderd er niks aan de hele instelling in het Nederlandse voetbal. Er wordt altijd geschreeuwd om mannenvoetbal, maar zodra het de club van de supporter uitkomt is het duidelijk een penalty/vrijetrap/kaart.

Wij als supporters moeten ook duidelijk worden. Over de wedstrijden van vandaag moeten we gewoon eerlijk zeggen: bij Ajax had nooit een penalty mogen zijn en de rode kaart van Utrecht sloeg ook volkomen nergens op! Net als wel meer beslissingen in deze doordeweekse speelronde. We moeten gewoon concluderen dat Nederland op deze manier een competitie is voor grote pussies. En dan vinden we het gek dat we voorbij gestreefd worden door de Belgen. De spelers binnen Nederland worden gewoon soft gemaakt en schreeuwen bij een scheet of een rukwind al om een penalty. Dan gaan er maar zelden slagen in een fysieke competitie als de PL.

En wij zijn mede debet door bij alles maar te roepen 'hij kan hem geven'.. Voor mannenvoetbal moeten we ook de komende jaren nog naar het buitenland..

Dus ontopic: ongeacht welke club het was en wie thuis speelde, het had nooit een penalty mogen zijn. Al was het mijn eigen NAC zou ik nog roepen dat het een kado is.

7 februari 2014 om 01:48

Helemaal mee eens.

hij zegt ook nog erbij, dat je uiteindelijk na 6 keer ziet dat er contact was?, betekent dus gewoon dat de scheids het goed gezien heeft dus

7 februari 2014 om 08:49

Inderdaad dan is het maar goed dat hij geen scheidsrechter is als. Hij het 6 keer moet zien

Was toch ook een penalty. Maargoed emoties net na de wedstrijd. Het is hem vergeven. Al vind ik wel dat deze trainer veel zeurt in een wedstrijd zeg. Continu maar met de vierde man in discussie.

Als hij vind dat de bal makkelijker op de stip gaat in Amsterdam, heeft dat niks te maken met het aantal stafschoppen welke Ajax krijgt. Het gaat om de beoordeling die elders geen strafschop zou opleveren. Hij kijkt waarschijnlijk naar de beoordeling van Tadic door Liesveld.

Wat een gezeik ! Ajax krijgt nooit penalty's ! Makkelijk gezegd weef.. Btw was het gewoon een strafschop.

Ach teleursteling regeert, zal de adrealine wel zijn.. Het is algeneen bekend dat Ajax weinig penalty's krijgt. Snap ik hem enerzijds, Botteghin raakt hem licht, alleen voldoende om de behendige Bojan neer te halen en dus penal.

Tja, een opmerking geboren uit teleurstelling, maar als ik het goed heb is dit de eerste strafschop die Ajax in de Arena krijgt dit seizoen. Kletskoek dus.

Jeetje wat een slechte verliezer. Nu doet hij net alsof we bij het monste of geringste een penal krijgen terwijl dat gewoon aantoonbaar onzin is. Dit is puur stemmingmakerij. Als je wilt winnen moet je gewoon beter omgaan met een zeer slordig Ajax. Want uiteindelijk vond ik niet dat Groningen dat deed.

Kom op man, als er 1 ploeg is die weinig penalty's krijgt dan is het Ajax wel. Zie vaak situaties voorbij komen waarbij een andere ploeg de penalty wel had meegekregen in diezelfde situatie...

7 februari 2014 om 08:11

Precies en als je kijkt hoeveel kansen ze in de 16 creeren.

Volledige onterechte reactie net al die van de aanvoerder van Groningen.
Hij gaf aan dat Groningen een maar eigenlijk 3 punten verdiend had.

Ik vond Ajax slecht in de tweede helft. Maar over 90 minuten toch de terechte winnaar lijkt mij.

7 februari 2014 om 13:27

De terechte winnaar is degene die de meeste ballen in het doel krijgt en dat was inderdaad Ajax..
De pingel was en schwalbe omdat hij al viel voordat hij geraakt werd. Zijn voeten stonden naast elkaar bij de val.
Maar goed ajax heeft gewonnen, maar had ook zomaar kunnen verliezen.
Het was een slechte wedstrijd en de gelukkigste heeft gewonnen.

Hier krijg je in Engeland geel voor dan wordt het gezien als schwalbe, Jemig als dit al een strafschop was dan pas de regels ook maar gelijk goed aan. Dan krijgen we wekelijks 30 strafschoppen te zien in de Eredivisie..

Vond het duidelijk geen penalty wat een naar mannetje is die boyan zeg.....de nieuwe schwalbe koning??? Dit zie je hem vaker doen. Er is licht contact en zijn voeten vliegen naar.achter, zijn hoofd naar achtet en een gezicht of zijn nagels er uit getrokken worden!!!! Dit terwijl hij heel licht geraakt word op het bovenbeen en nog lichter een arm langs zijn borst....deze is idd heeel makkelijk gegeven.

Na die strafschop ging ajax eindelijk voetballen en had een paar goede kansen. Maar 2de helft was Groningen grvaarlijker en gingen ze heel slordig met de kansen om en Vermeer redde een paar keer heel goed.

Maar goed als je dit soort wedstrijden toch nog kan winnen met of zonder hulp van de scheidsrechter dan ben je wel weer titelkanidaat nr 1

Klassieke voorbeeld van een situatie beoordelen met een verkeerde bril. Eerst zegt Van de Looi dat het geen penalty was en vervolgens zegt hij dat ie na 6 herhalingen wel degelijk contact heeft gezien. Dus dan is het toch wel een penalty?

Precies goed gezegd Van de Looi: als dit in het strafschopgebied van de Amsterdammers was gebeurd, was er gewoon doorgespeeld.

Even een vraag een sommige nietswetenden.

Wat is het verschil tussen makkelijk vallen en een schwalbe?
Juist, bij een schwalbe was er geen contact.

De weg van Bojan werd gewoon verspert, dus dan is er gewoon sprake van een overtreding en geen gesimuleerde overtreding van Bojan. Dus leden die nog het woord "schwalbe" in hun mond durven te leggen, moeten maar weer eens in de schoolbankjes.

Een beetje balletje trappen kan iedereen wel, maar voetbal kent ook regels en die kennen blijkbaar niet iedereen hier op dit forum.

Quote: "uiteindelijk zul je in de zesde herhaling zien dat er contact was, maar op het moment vond ik het vrij gemakkelijk".

Dan heeft de scheidsgelukkig betere ogen dan Van der Looi, hij zag het namelijk direct.

Ach ja, het is toch nooit goed als het over Ajax en scheidsrechters gaat.

Blijkbaar blijven fans, coaches, spelers en personeel van andere clubs zich druk maken om het feit dat Ajax 10 jaar geleden een aantal keer de scheids gelukkig heeft mee gekregen, en sindsdien spreekt van een bevoordeeld Ajax als het gaat om scheidsrechterlijke beslissing.

Feit is dat dit inmiddels al jaren niet meer gebeurd. Sterker nog, zoals hierboven al een aantal keer is aangetoond krijgt Ajax absoluut niet de meeste penalty's mee. En niet zo zeer om de rivaliteit nog even aan te slingeren, maar ik heb me de afgelopen seizoenen regelmatig zitten verbazen over het gemak waarmee de penalty's aan Feyenoord werd gegeven. De bal lag op sommige moment al op de stip nog voordat er een overtreding werd begaan.

Van de Looi is gewoon een slechte verliezer. Groningen had zijn kans moeten grijpen in de 2e helft. Één ieder die daarnaast nog eens gaat beweren dat Groningen beter was of recht had op 3 punten heeft oogkleppen op. De commentator bij Fox werd ook helemaal wild omdat Groningen 2 keer op de lat schoot. Feit blijft ook gewoon dat Ajax na 20 minuten al 3-0 voor had kunnen staan.

Nu zal ik volgens vele wel weer niet objectief zijn omdat ik een Ajax logo heb. Het is alleen jammer dat weinig mensen het een keer uit durven spreken. Het lijkt wel een rage te worden om steeds meer anti-Ajax te worden dan pro-Je-eigen-club.

7 februari 2014 om 08:56

Dat is toch altijd zo geweest. Hoe succesvoller je bent hoe meer mensen het je misgunnen, iedereen heeft n hekel aan de grootste, mooiste en succesvolste club van nl

En hoe vaak worden we beroofd van een penaltie, die 200% terecht zou zijn geweest en ajax, krijgt de minste penaltie's mee, dus eerst je feiten kennen en dan wat zeggen, Heer van Looi.
Bojan ging wel wat makkelijk neer, maar werd neer gelegd, dus fout bij jou mannetje, jammer maar tegen hem.

De strafschop was terecht maar omdat Bojan neergaat als een stervende zwaan krijg je discussie. Het was terecht, maar die Bojan overdreef enorm. Van der Looi heeft natuurlijk geen objectief beeld en baalt nog van de nederlaag. Een Frank de Boer zou ook niet objectief gereageerd hebben, dus ik snap de reacties van een deel van de Ajacieden niet zo goed. Ook dat gehuil dat de scheids zo tegen jullie is en jullie nooit een penalty krijgen. Als andere clubs zoiets zeggen is het Calimerogedrag.

Van der Looi beseft dondersgoed dat we heel erg dicht bij een punt waren gisteren en dat dat voor ons een unicum is in de Arena. In de Euroborg in blessuretijd op de paal waardoor een gelijkspel. Nu raakt diezelfde Zivkovic (na een knappe redding van Vermeer trouwens) de lat. Dan zit er her en der wat frustratie.

4 penalty's in anderhalf jaar, ja die bal gaat gemakkelijk op de stip in Amsterdam. Wat een onzin. Ken je feiten Van der looi. Ajax krijgt zelden een strafschop.

En als ie was blijven staan dan zou iedereen geschreeuwd hebbben dat ie maar had moeten gaan liggen.
Wat is nu wijsheid?

Of het een strafschop was laat ik even in t midden want ik heb hem niet gezien. Wat ik wel wil zeggen dat er gezegd wordt: contact is liggen is pingel.
Aanvaller duiken bij het minste of geringste contact naar de grond in de hoop dat ie op de stip gaat. Soms wordt ik er misselijk van. Vind het gewoon matenaaierij. Ook als de keeper uitkomt laten aanvallers vaak hun been hangen in de hoop de de keeper dat been aanraakt terwijl ze ook gewoon konden opspringen om een botsing te voorkomen. Dan met een ijzelijke gil een een snoekduik(waar je bij schoonspringen een 10 voor krijgt) naar de grond en hij ligt op de stip.
Niet elk contact is een overtreding

"volgens Van de Looi had scheidsrechter Serdar Gözübüyük niet naar de stip hoeven te wijzen. “Ik vond die penalty vrij gemakkelijk gegeven. Uiteindelijk zul je in de zesde herhaling zien dat er contact was, maar op het moment vond ik het vrij gemakkelijk.”"

Wat een uitspraak van Van de Looi op het moment vond hij hem makkelijk gegeven maar hij zag na de zesde herhaling dat het wel een penalty was.....
Dus kortom de scheidsrechter had het gewoon goed gezien op het ene beslissende moment waarop hij moet oordelen. Die verdediger had het gewoon slimmer moeten doen als die trainer daar nu gewoon op richt dan had je het hele gezeur om niets niet hoeven doen.

En zoals zovaak gezegd is je moet als verdediger de tegenstander gewoon niet de mogelijkheid geven om te vallen en een penalty proberen te versieren. Gewoon een domme actie van de verdediger en een slimme actie van Bojan.

Maar goed na de kansenverhoudingen in het veld gezien had Groningen toch geen punt verdiend Ajax had meer kansen gecreëerd en was dreigender en gewoon terecht de winnaar.

7 februari 2014 om 12:49

" En zoals zovaak gezegd is je moet als verdediger de tegenstander gewoon niet de mogelijkheid geven om te vallen en een penalty proberen te versieren. Gewoon een domme actie van de verdediger en een slimme actie van Bojan."

Dus een verdediger moet gewoon niks meer doen ? wat moet hij dan doen om de bal te veroveren. Volgens mij moet je dan wel een been uitsteken anders kun je er nog zo goed een lantaarnpaal neerzetten. De scheidsrechters moeten eens op cursus naar engeland waar voetbal nog een mannensport is.

Maar dat weet je. Als je hier speelt, gaat-ie makkelijker op de stip. Dat is jammer”, gaf Van de Looi aan.

Heel veel, mn Ajaxfans denken dat vdL bedoelt dat Ajax veel penalties krijgt. Heuse statistieken worden tevoorschijn gehaald om aan te tonen dat dat niet zo is.
Het gaat hem er echter om dat de penalties die Ajaxx krijgt, vaak voor onbenulligheden gegeven worden, zoals ingeval Bojan (eersteklas duikelaar).

Maar goed, ook clubliefde maakt blind.

Met kansen win je geen wedstrijden !

En aan de uitslag valt niets meer te veranderen!

En de strafschop, sloeg nergens op. Was een goed acteer stukje.
Wel een mooi doelpunt van Groningen.
En je weet dat Ajax de winst probeerd binnen te halen, dus je moet als verdediger wel op blijven letten.

Maar als je toch alle wedstrijden bekijkt, is het nivo van de eredivisie echt niet best.
Een enorme vracht buitenlandse spelers, waarvan een groot aantal het nivo eerder naar beneden brengen dan omhoog.
En dan die scheidsrechters, die elke week wel weer ergens de hoofdrol opeisen.
Maarja.
Op naar het weekend nieuwe ronde nieuwe kansen !!

Het is geen strafschop punt! Maakt niet uit of ze afgelopen tijd weinig tot geen strafschoppen hebben gehad. In dit geval is het onterecht gegeven! Als Fc Groningen zo'n strafschop had gekregen,dan ben ik benieuwd hoe hier de discussie was gelopen

De reacties maken het wel duidelijk: degene die niets met Ajax hebben vonden het sowieso geen strafschop en een overdreven val, degene die niet Groningen gezind zijn vonden het absoluut een strafschop. Wat het wel bijzonder maakt, is dat de scheidsrechter geen geel aan Botteghin heeft gegeven. Hij vond het misschien ook maar flauwekul, maar ja al die mensen beginnen ineens te schreeuwen, dan maar op de stip. Zo kan het ook.

Als Bojan een penalty verdient zoals de meeste van jullie hier beweren dan had Van Nieff ook een penalty verdient ongeveer 5 minuten na de 1-0. Hij kon uithalen toen die Veldman uit had gekapt en ook kon die hem geven op de vrij staande De Leeuw.

Over het onderwerp zelf: Hij kon hem geven, als die hem niet had gegeven had gegeven had ik daar ook niet raar van opgekeken aangezien deze acties wel vaker voorkomen op het voetbalveld. Maar dit is dan mijn mening.

Het was een hele domme actie van Botteghin die zijn been even op kniehoogte voor/tegen Bojan inzet terwijl dat nergens voor nodig is. Dat Bojan daarna overdreven valt is ook waar en dat is ook nergens voor nodig. Vervelende is alleen dat dit soort acties niet consequent worden behandeld en dat er in het buitenland (neem Engeland bijvoorbeeld) echt niet voor dit soort overtredingen een strafschop gegeven wordt. Ik bespeur een tendens in ons land om overdreven vallen en schreeuwen te belonen en dat is jammer. Daarnaast is het ook niet zo dat het in de Arena strafschoppen regent dit seizoen. Overigens was Gözübüyük wél consequent want in de tweede helft deed Moisander exact hetzelfde bij (volgens mij) De Leeuw en toen floot hij ook....beetje jammer dat Moisander toen riep dat hij de bal speelde.

Kortom Van de Looi moet naar zijn eigen spelers kijken en daarna pas naar de rest. Dit heeft wat mij betreft niets te maken met de Arena want hoewel makkelijk gegeven was het niet de schuld van Gözübüyük en dat weet Van de Looi zelf ook wel want anders zeg je niet 'uiteindelijk zul je in de zesde herhaling zien dat er contact'.

Zolang de zaalvoetbalscheidsrechters in nederland voor dit soort gevallen blijven fluiten zullen spelers zich blijven laten vallen.

Kappelhof was wel weer dramatisch zeg en over Wijnaldum hoeven we het niet eens te hebben.
Geen voorstander van het roepen dat we moeten gaan versterken, maar achterin is het wel heel mager hoor op Botteghin en Magnasco(af en toe) na.

We kennen ons wel druk maken 020 moet gewoon kampioen worden van onze trotse knjb gek he dat ajax steeds meer gehaat word

Ajax krijgt nooit strafschoppen dit seizoen dus beter blijft ie stil

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren