Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Feyenoord ballen had getoond, had dat een succes geworden’

Laatste update:

Als het aan Mike Snoei had gelegen, had Feyenoord Jerdy Schouten anderhalf jaar geleden opgepikt bij Excelsior. De huidige trainer van De Graafschap werkte bij Telstar samen met de 24-jarige middenvelder, die uiteindelijk naar Bologna verkaste. Schouten bekent zelf dat hij op jonge leeftijd Feyenoord-fan was en begrijpt dat zijn naam gelinkt werd aan de Rotterdammers, maar stelt tegelijkertijd dat een stap richting De Kuip nooit aan de orde is geweest.

“Ik vergeleek hem altijd met Willem van Hanegem. Die was ook niet snel, maar had wel een geweldig inzicht en tactisch vernuft. Ik had hem daarom ook graag bij Feyenoord gezien. Daar vind ik hem ook passen, met dat karakter van hem. Als Feyenoord de stoute schoenen had aangetrokken, ballen had getoond, had dat een succes geworden”, zegt Snoei in gesprek met RTV Rijnmond. Schouten, jeugdproduct van ADO Den Haag en via Telstar bij Excelsior terechtgekomen, kreeg voordat hij Bologna vertrok ook geregeld vragen over Feyenoord.

“Van ‘je moet daarheen, of je moet daarheen’. Als speler van Excelsior was het alleen maar leuk om aan zulke clubs gelinkt te worden. Ik voelde me wel gevleid”, stelt Schouten in gesprek met de omroep. “Op jonge leeftijd was ik wel een Feyenoord-fan. Dat waren al m'n vriendjes toen ook, dus ik had weinig keuze. Maar dat veranderde al snel. Toen ik in de jeugd van ADO Den Haag voetbalde, had ik eigenlijk geen favoriete club meer.”

Schouten heeft echter nooit wat van zijn zaakwaarnemer gehoord over Feyenoord. “Maar dat mensen ervan uit gingen dat ik voor Feyenoord was omdat ik in de buurt woonde, kon ik wel begrijpen”, erkent de middenvelder. Verschillende Italiaanse clubs - waarvan Genoa, Atalanta en Bologna het meest concreet waren - toonden wél belangstelling. “Blijkbaar beviel mijn profiel in Italië. Tijdens mijn gesprek met de directie (van Bologna, red.) vroeg ik hoe zij mij zagen als voetballer. Ze noemden mijn goede punten, maar vertelden ook waarin ik me kon verbeteren. Zo zag ik mezelf precies. Dat vond ik echt belangrijk. Zij wisten dus echt wat en wie ze binnenhaalden. Dat overtuigde me.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

In de zomer dat Schouten naar Italië vertrok verkocht Feyenoord Vilhena en St Juste voor bij elkaar zo'n 17 miljoen euro. Ze kochten Senesi en Bozenik terug. Als ze hem echt hadden willen kopen leken ze er dus wel de centen voor te hebben. Toch ben ik benieuwd of ze hem wel echt nodig hadden. Fer kwam in diezelfde zomer terug naar Rotterdam en hij en Schouten lijken toch op dezelfde plek te spelen.

3 april 2021 om 10:49

Schouten zal echt wel meer toevoegen dan Fer. Leroy is de laatste tijd veel minder geworden, vooral in snelheid heeft hij veel ingeleverd en kan het niet meer belopen na balverlies de bal weer te veroveren. Feyenoord zou juist hem moeten vervangen en iemand anders op zijn plek neerzetten.

3 april 2021 om 10:56

Ja, dat weten we nu. Maar op het moment dat hij terug kwam waren de verwachtingen hooggespannen. Hij moest 'alleen' even opgetraind worden en zou de nieuwe leider van Feyenoord moeten worden. Ik redeneer dan ook vanuit de zomer van '19, achteraf kijk je een koe in z'n reet en is het allemaal wat makkelijker beoordelen.

3 april 2021 om 11:08

Google eens op: recordtransfer Schouten Voetbalzone. Het artikel van 2019 en kijk de reacties, iedereen zag dit echt als een gemiste kans.

3 april 2021 om 11:13

Fer begon beter en beter te worden afgelopen seizoen naarmate hij fitter werd. Toen kwam hij in maart terug bij de voorselectie van het nederlands elftal en in augustus zat hij er zelfs bij. Hij heeft wel degelijk zijn waarde gehad vorig seizoen en begon steeds beter te spelen. Het is jammer dat het seizoen niet afgemaakt is want nu heeft het allemaal geen waarde gehad. Maar we stonden toch in de bekerfinale en kwamen steeds meer dichterbij bij Ajax en Az. Dit seizoen is het weinig maar hij heeft ook niet echt ritme gehad. Je komt van een half jaar geen wedstrijd, terecht in een heel druk schema. En toen is hij er ook nog anderhalve maand uitgeweest. Een echt fitte Fer is zeker van waarde maar om dat voor mekaar te krijgen is wat lastiger.

3 april 2021 om 11:33

@misseva88 bij wie waren de verwachtingen hoog gespannen dan rondom Fer? destijds vond ik het best een vreemde transfer omdat hij al tijden niks meer had laten zien en toen erg vaak geblesseerd was geweest. ik was toen geen voorstander van deze transfer. achteraf is hij best nuttig gebleken maar qua voetballend vermogen vind ik het wel povertjes

3 april 2021 om 11:44

@japie Enige reden dat men het nog een beetje begreep is omdat hij transfervrij was, er weinig budget was en hij een Feyenoordverleden had. Hij paste in het patroon, maar het is niet dat de verwachtingen hoog waren inderdaad of dat iedereen stond te juichen. Er stond immers ook nog een 'ferrader' rekeningetje open. Los daarvan dat Jerdy Schouten ook weer als zo'n typische Linssen/ayoub/larsson/diemers transfer had kunnen overkomen.

3 april 2021 om 13:01

@japie bij Stam. Fer kreeg direct na de eerste oefenwedstrijd een contract aangeboden omdat Stam enthousiast was.

Achteraf praat dit natuurlijk, Fer stond ook op die positie en was ervaren en een leider figuur. Dat is helemaal geen verkeerde keuze geweest, Snoei heeft altijd zo’n grote waffel over van alles.

was ook geen verkeerde speler voor PSV geweest. ik vind Schouten meer hebben als zo een simpele houthakker als Sangare die geloof ik 9 miljoen heeft gekost

Goeie slimme speler die goed is in ballen onderschepen en zijn passing is ook niet verkeerd. Een soort marten de roon achtige speler maar voetbaltechnisch in mijn ogen iets verder.

Feyenoord heeft geen scouting. Dan ontgaat je veel. Kopen alleen oud spelers voor teveel geld en rare buitenlanders die ze vervolgens cult spelers gaan noemen.
Onvoorstelbaar slechte organisatie daar. Schouten kostte niks en zo zijn er veel meer.
Maar ze gaan tegenwoordig liever naar AZ dan Feyenoord (Beukema).
Enfin, wellicht over paar jaar als ze er ook uit zijn over dat stadion, hebben ze tijd over

3 april 2021 om 12:53

Kon Beukema ook naar Feyenoord? Lijkt me sterk dat Feyenoord een bod kan doen in deze tijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren