Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Als Bergkamp een vorm van een afkoopsom zou willen, moet hij zich schamen’

Laatste update:

In het spoor van Marcel Keizer moesten ook assistenten Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp vertrekken bij Ajax. Henk Spaan schrijft in zijn column in Het Parool dat hij medelijden heeft met Keizer, maar hij noemt Bergkamp een ‘ander verhaal’. De columnist haalt flink uit naar de ‘liegende’ oud-aanvaller.

“Hopelijk is Ajax in financieel opzicht coulant met hem, met Bergkamp is dat een ander verhaal. Als hij een vorm van een afkoopsom zou willen moet hij zich diep schamen”, schrijft Spaan. Hij doelt daarmee op het feit dat Bergkamp niet meereisde met Ajax naar uitwedstrijden. “Dan hebben we het nog niet eens over zijn gebrek aan knowhow, managementkwaliteiten en een eigen visie.”

“Dat hij in augustus loog over zijn frictie met Peter Bosz was niet ongewoon”, vervolgt de columnist. Bosz vertrok in de zomer naar Borussia Dormtund en werd vervangen door Keizer. “Typerend was het voor Bergkamp om Bosz nog een schop na te geven met zijn uitspraak: 'Er worden spelletjes gespeeld, maar wie deed dat?”

Ben jij het met de kritiek van Henk Spaan eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft hij gewoon recht op, en als dat niet al op papier stond is dat pas vreemd.

22 december 2017 om 15:24

Tuurlijk heeft ie der recht op, dat weet Henk Spaan ook wel. De vraag is alleen of je als Bergkamp daar recht op moet willen hebben.

22 december 2017 om 17:23

Ja daar moet je recht op willen hebben. Dat Bergkamp niet meegaat naar uitwedstrijden wist Ajax al toen Bergkamp tekende, dat doet dus helemaal niet ter zake.

22 december 2017 om 15:30

@johnbalkon

Dat hoeft ook helemaal niet op papier te staan.

In het voetbal is het nu eenmaal zo dat als een club een contract met een speler of trainer voortijdig wil beëindigen er in principe gewoon het volledige salaris over de resterende periode uitbetaald zal moeten worden. Dat is in de zaak Bergkamp natuurlijk exact ook zo.
Enige manier om daaraan te ontkomen is als een werknemer zich heeftmisdragen, of kantinegeld pikt of zich aan kleine jongetjes of meisjes vergrijpt. In dat geval kan je iemand namelijk op staande voet ontslaan.

Maar in ongeveer bijna alle andere gevallen heeft Bergkamp gewoon recht op doorbetaling van zijn gehele salaris.

22 december 2017 om 15:35

Als we de geruchten mogen geloven, zorgde hij wel voor een onwerkbare situatie. En, niet dat het denk gebeurd is, er kan ook een dossier opgesteld zijn met incidenten..

22 december 2017 om 16:02

De Toekomst

Dat klopt op zich wel, dat van dat dossier. Maar neem van mij aan dat werkgevers altijd denken dat ze een 'goed dossier' hebben om een werknemer te kunnen ontslaan, maar dat de wettelijke eisen waaraan het UWV en de kantonrechter dat dossier aan toetsen enorm streng zijn.

Komt erop neer dat Sar en Overmars moeten aantonen dat ze Bergkamp hebben gewaarschuwd over sitauties die hij creerde, functioneringsgesprekken hebben gevoerd met hem en hem tools en middelen hebben geboden om zijn functioneren te verbeteren. Bovendien moet ook een verbetertraject zijn afgesproken en moet de werknemer de kans zijn geboden dat functioneren te verbeteren.

Of anders gezegd, drie mailtjes met 'hey Dennis, niet meer doen he" zijn niet voldoende. Daar komt echt veel meer bij kijken.

22 december 2017 om 16:29

De Toekomst
Hoezo zorgde hij voor een onwerkbare situatie? Totale onzin binnen die organisatie zitten overduidelijk meningsverschillen tussen allerlei partijen. Bergkamp heeft niks gedaan wat niet mag en zit op een andere lijn dan Overmars en van der Sar nou dat kan ook wel is ooit gebeuren. Als hij daarnaast een stemrecht had om beslissingen tegen te houden dan is het ook zijn goed recht als hij dat gedaan zou hebben.

22 december 2017 om 16:34

Gezien het Boskamp arrest zijn niet alleen voetballers maar ook trainers gewone werknemers. Bovendien heeft Bergkamp waarschijnlijk een vast contract en niet een contract voor twee of drie jaar zoals dat bij coaches geldt. Bij beëindiging van een arbeidsrelatie wegens verstoorde verhoudingen bepaalt de Kantonrechter de afkoopsom, meestal een half jaar salaris. Tenzij er iets anders in zijn contract staat of dat ze gezamenlijk tot overeenstemming komen. Maar doorbetaling van zijn hele salaris voor een aantal jaar zal niet aan de orde zijn.

22 december 2017 om 16:47

@zeuxis

Mooi gevonden inderdaad, het 'Boskamp-arrest' waarin het Europese Hof heeft bepaald dat niet alleen voetballers maar ook trainers 'gewone werknemers' zijn.

Verder begreep ik dat het contract van Bergkamp iets van een maand geleden nog is verlengd. Dus dat zal niet van onbepaalde tijd zijn. En dat de kantonrechter bij een verstoorde arbeidsrelatie de afkoopsom bepaalt dat is een halve waarheid. In beginsel heeft een werknemr, bij een contract voor onbepaalde tijd, gewoon aanspraak op een transitievergoeding en alleen onder bepaalde omstandigheden kan de werknemer de rechter dan vragen een additionele vergoeding aan hem toe te kennen. Dat dit meestal een half jaarsalaris is, dat grijp je echt uit de lucht.

En dus val je gewoon terug op de gebruikelijke manier binnen de voetbalwereld. Oftewel je moet het contract voor bepaalde tijd gewoon helemaal uitbetalen.

23 december 2017 om 12:15

Bergkamp zat op een andere lijn als Overmars en van der Sar waait met de waarschijnlijke winnaar mee. Bergkamp en Jonk zijn door Cruijff gevraagd om zijn plannen vorm te geven en te bewaken. Overmars kwam en wou een carriere opbouwen voor zichzelf. Dat ging in eerste instantie niet omdat er nog 2 andere leden in het technisch hart zaten die Cruijff zijn plannen verdedigden. Met name Jonk die weer belang had bij de doorstroom van jeugd voor zijn eigen naam werkte flink tegen als het ging om dure aankopen. Vervolgens heeft Overmars vermoedelijk Bergkamp er van overtuigd dat er toch echt meer uitgegeven moet worden om aan te kunnen sluiten en is Jonk buitenspel gezet en vd Sar aangesloten. Daarna was Bergkamp de enige cultuurbewaker en bij de opvolging van De Boer werd Bosz als beste kandidaat gezien. Op verzoek van Bergkamp werd vervolgens Keizer naar de beloften gehaald om volgens de lijn van Cruijff op die manier binnnen de eigen gelederen een coach klaar te stomen voor het eerste. Toen Bosz vervolgens dollars zag en zijn europese succes ten gelde kon maken heeft Bergkamp de fout gemaakt om de lijn van Cruijff aan te houden om Keizer naar voren te schuiven ipv iemand van buitenaf te halen. Van der Sar was makkelijk te overtuigen omdat Bosz liet zien waarom je geen continuiteit hebt met een coach van buitenaf.Ondertussen greep Overmars zijn kans om bij iedere misstap van Keizer een stukje dichter naar de macht te kruipen. Van der Sar is geen speler in deze aangezien hij te soft is. Plan Cruijff is nu overboord en Overmars kan zijn eigen plan gaan trekken nu.

22 december 2017 om 15:52

Inderdaad John, blij dat Bergkamp eindelijk weg is. Deze man heeft zoveel kwalijke rollen gespeeld, maar contract is contract hij moet al zijn geld meekrijgen.

Goede voetballers zijn niet per sé goede bestuurders, de twee hebben geen snars met elkaar te maken. Je laat iemand toch ook geen taart bakken, omdat ie goed is met Excel.

Wijze les voor Ajax hoop ik.

22 december 2017 om 16:37

Ik denk dat je de vergelijking beter iets anders kan trekken, jij hebt het namelijk over 2 verschillende gebieden terwijl deze situatie voetbalgerelateerd is.

Ik denk dat de vergelijking zo wel kloppend is:
Iemand die fantastisch werk levert in een fabriek, precies weet hoe hij zijn werk moet doen en is een van de beste werknemers. Dit wil echter niet zeggen dat hij het goed zou doen indien hij in een managementfunctie van dat bedrijf terecht zou komen. Daar komen namelijk andere kwaliteiten bij kijken (lees: Het kunnen aansturen, motiveren van mensen en de planning).

On:
Blij dat Bergkamp eindelijk weg is! Hij is vaker bij dit soort ruzie's betrokken en ik denk dat we met Overmars verder kunnen komen.

22 december 2017 om 16:46

Jouw vergelijking komt dan denk ik meer overeen met een goed administratief medewerker van Ajax neerzetten als bestuurder, die weet tenminste nog iets van de bedrijfsvoering. Voetballen en een club leiden heeft echt niets met elkaar te maken. Ja je werkt in de voetballerij, maar that's it.

Mijn vergelijking gaat natuurlijk wel erg ver, maar die was niet helemaal serieus

Bergkamp heeft de volste recht op zijn afkoopsom. Als je ontslagen wordt dan moet je als werkgever zijn contract afkopen. Contract=contract. Daarnaast moet Henk Spaan zijn mond houden. Bergkamp is gewoon een Ajax legende. Hij heeft verkeerde keuzes gemaakt en dat doet iedereen. Daarvoor is hij ontslagen en nu mag Bergkamp lekker doen wat hij wilt en moet Spaan zich er lekker buiten houden.

22 december 2017 om 15:29

Hij heeft wel meer gedaan dan alleen verkeerde keuzes gemaakt. hij heeft gesaboteerd bij de jeugdtrainers..... bij het verhaal peter bosz heeft hij vieze handjes gemaakt. Hij heeft verdomme vorige week nog heibel gehad met vd sar en overmars....
Bergkamp wat was je een held als speler..... stop nu met management voordat we als supporter dat niet meer herrinneren

22 december 2017 om 15:36

Klopt allemaal. Maar een contract is een contract. Punt. Hij moet gewoon zijn centen meekrijgen en voorlopig wegblijven van de Toekomst of de Arena. Laat hem lekker zijn standbeelden oppoetsen in Zeist en Londen.

22 december 2017 om 15:37

Bergkamp zat nooit in het management... Hij deed van alles wat, maar net niks helemaal. Cultuurbewaker is geen beroep. Hij ging niet mee naar uitwedstrijden, trainde spelers een beetje, deed mee bij het TH, maar ook daar viel hij een beetje buiten de bood.. Hij voegde niet echt iets toe..

22 december 2017 om 18:25

Aangezien hij zich al niet hield aan zijn contract heb je geen goed punt Ajax4libi. Hij laakte zijn taken als assistent trainer door niet mee te gaan naar uitwedstrijden. Je kan gerust een contract hebben maar als je je taken niet uitvoert is dat gewoon reden om ontslagen te worden.

Onzin. Als je wordt ontslagen heb je recht op een afkoopsom. Dat ie niet meereist naar uitwedstrijden is al zolang bekend, dus dat zal ook in zijn contract staan. Daarnaast zal hij zeker fouten gemaakt hebben, dat betekent niet dat hij geen recht heeft op zijn afkoopsom.

Ik snap niet waarvoor Bergkamp zich moet schamen. Hij zit daar niet voor zijn lol. Het werk.
Zaken zijn nou eenmaal zaken.

22 december 2017 om 15:51

Prima, betalen ze hem tot de laatste cent en geven ze meteen daarna al alle media openheid over het gedrag en de onbekwaamheid van Bergkamp. Vertellen ze over zijn opzetjes, hoe hij achter de rug van mensen om manipuleert en hoe hij zich zowel tov Bosz als Overmars en vd Sar heeft opgesteld.

Krijg je nu nog die paar ton mee, maar zal geen club zich meer de handen branden aan Bergkamp. In Engeland is hij nog een held, maar doen ze daar alles met de auto? In de meeste landen kan hij niet werken vanwege de reisafstanden. Ach ja, het is treurig, maar als ook maar 10% van de geruchten over Bergkamp waar is, dan is het een vreselijke vent.

22 december 2017 om 16:54

@baardgrasmus

Ja, die is leuk bedacht inderdaad. Je geeft je werknemer een afkoopsom mee en gaat hem daarna eens even lekker de oren wassen in de publiciteit en maakt hem even lekker zwart zodat hij nergens meer aan de bak komt.

Maar dan ben je denk ik vergeten dat die keutel natuurlijk als een boemerang terug slaat op de club. Want zodar dat gebeurt gaat Bergkamp ook zelf eventjes een boekje open doen over de knulligheid en kneuterigheid waarmee Van der Sar zijn taken uitvoert, dat die achter zin rug om door al zijn medewerkers wordt uitgelachen waar hij bij staat. Dat Overmars nog niet eens tot tien kan tellen zonder telmachine, dat die eigenlijk een IQ van net boven de 100 heeft (ja, dat verzin ik niet zelf, ik las dit ergens en dacht wauw, men gaat wel heel ver om elkaar te beschadigen hier zeg) en dat die geen enkele deal zelf heeft uitonderhandeld maar dat anderen dat voor hem deden, enz. enz. Dus ik weet niet of dat een winnende aanpak is.

Maar, hoe dan ook, dit is nou exact dé reden dat het standaard is bij dit soort afkoop scnearios dat partijen helder afspraken en vastleggen met boeteclausules dat er strikte geheimhouding moet plaatsvinden door alle partijen over de beeindiging van het dienstverband, de gesloten overeenkomst en alles wat er is voorgevallen. Daarmee voorkomen je dat soort praktijken. Wederzijds.

22 december 2017 om 16:36

Dat hij daar niet voor zijn lol zat was juist het probleem. Er ging nooit passie van uit, alleen maar chagrijn. In zijn tijd als jeugdtrainer klaagden zijn collega's al dat hij de kantjes er vanaf liep.

Sowieso moet Bergkamp zich schamen. Vroeg of laat ontstaat er altijd frictie tussen hem en anderen, tenzij anderen precies doen wat Bergkamp zegt.

Ik ben blij dat Overmars degene is die blijft. Hij is wel capabel en heeft visie. Wel jammer dat het zo moet lopen. Er komen ook steeds minder grote namen voor terug. Althans, Bergkamp, Jonk en Frank de Boer en Jaap Stam spreken mij meer aan dan een Bogarde of Reiziger. Alhoewel die ook bij grote clubs gespeeld hebben. Hopelijk sluit Litmanen nog aan in de toekomst. Grote, aansprekende namen hebben toch invloed op de keuze van talenten voor Ajax.

22 december 2017 om 15:40

"hopelijk sluit Litmanen nog aan in de toekomst. Grote, aansprekende namen hebben toch invloed op de keuze van talenten voor Ajax."

Een grote naam als Bergkamp?

22 december 2017 om 15:49

Ja, Bergkamp is ook zo'n grote naam, maar niet de juiste persoon.

Als Bergkamp een contract heeft moet hij gewoon uitbetaald worden. Zo gaat dat in de zakenwereld. Tenzij hij gedrag heeft vertoond dat ontslag op staande voet heeft gerechtvaardigd. Ik denk niet dat dat het geval is geweest. Ajax zal zijn contract moeten afkopen.

Deze Henk Spaan heb ik eigenlijk nooit kunnen betrappen op een objectief stukje journalistiek. Bergkamp heeft gewoon een contract en daar moet een club voor betalen als ze besluiten hem te ontslaan. Dat is gewoon hoe het werkt...

Wat weet iedereen het weer goed. Ik kan niet beoordelen of hij zijn werk wel of niet goed doet en weiger om verhalen uit 3e hand zomaar te geloven. Zijn werk kan niet zo beroerd zijn geweest als de manier waarop nu mensen de laan uit worden gestuurd. Vind een goede financiële vergoeding dan ook niet meer dan logisch.

22 december 2017 om 16:51

Hij is spitsentrainer. Dolberg en Huntelaar missen veel te veel kansen.
Hij zit in het TH, heeft Ouali en Keizer aan baantjes geholpen en Jonk, Bosz weggepest. De resultaten leveren dit seizoen geen bijzondere statistieken op. Winpercentage Bosz:keizer 74%:71%.
Reist nooit mee met uitwedstrijden vanwege zijn eigen fobie.
Heeft een hoge functie in het bestuur, maar wanneer heeft hij het woord gevoerd in het openbaar names Ajax? Zelfs niet in Ajaxtv. Ken Bergkamp ook niet als een welbespraakt persoon. Laat staan dat hij zijn visie en anderen zijn visie kunnen volgen.

Somehow kan je zelf de punten wel verbinden en een conclusie er aan binden. Het hoeft niet 99% de waarheid benaderen, maar een modderfiguur slaat hij wel aan wat mij betreft.

De voetballer staat buiten kijf en de financiele afwikkeling heeft voor Overmars de minste prioriteit. Laat de boel maar eerst ff afkoelen.

Weet niet hoe het contractueel geregeld is maar er zal betaald moeten worden door ajax. Of Bergkamp het accepteerd is aan hem zou wel chiqe zijn maar een utopie

Ik wil geen olie op het vuur gooien, maar wie is nou eigenlijk de aanstichter van deze misere.
Je gaat me niet vertellen dat Dennis Bergkamp in zijn eentje Ajax uit koers brengt.
Ook niet dat hij in zijn eentje allesbepalend is geweest.
Ik denk dat er nog een paar mannetjes zitten met boter op het hoofd die nu gekozen hebben voor het eigen hachie en besloten hebben om maar meteen het straatje helemaal schoon te vegen.
Ik zou alles maar goed regelen met Dennis Bergkamp anders komt er straks meer nieuws naar buiten, waar de media en de niet-Ajacieden van smullen, maar waar Ajax geen enkel voordeel uit haalt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren