Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Almere City - PEC Zwolle veertig seconden voor tijd plotseling gestaakt

Laatste update:

De wedstrijd tussen Almere City en PEC Zwolle in de vierde speelronde van de Eredivisie is zaterdag zo'n veertig seconden voor tijd stilgelegd. Bij het vieren van de 1-2 voor PEC werd er vanuit het publiek een beker op het veld gegooid, waarna de arbitrage besloot de wedstrijd tijdelijk te staken. Na een time-out van circa tien minuten kwamen beide teams weer het veld op, maar aan de 1-2 stand op het scorebord kwam geen verandering meer.

Van de drie nieuwe spelers die Almere wist aan te trekken op Deadline Day zat er maar één bij de selectie. Yann Kitala had echter wel genoegen te nemen met een plek op de reservebank. PEC-trainer Johnny Jansen moest noodgedwongen een wijziging doorvoeren ten opzichte van het gewonnen duel met FC Utrecht (1-0), daar Lennart Czyborra in dat duel geblesseerd afhaakte. Anselmo García MacNulty was zijn vervanger.

In de eerste helft waren het de bezoekers die de overhand hadden. Zowel het leeuwendeel van het balbezit als van de kansen was voor PEC. Dat leidde al binnen vier minuten tot de openingstreffer. Een afvallende bal werd door middenvelder Davy van den Berg op de borst aangenomen, waarna hij op prachtige wijze binnen volleerde: 0-1. Ook in het restant van de eerste helft bleven de Zwollenaren de bovenliggende partij, maar scoren deden ze niet meer.

Al vroeg in het tweede bedrijf dacht Almere een strafschop te krijgen. Scheidsrechter Marc Nagtegaal wees na een vermeende handsbal van García MacNulty naar de stip, maar werd door de VAR naar het scherm geroepen. De arbiter draaide vervolgens zijn beslissing terug, tot vreugde van de spelers van PEC. Almere drong in het restant van de tweede helft nadrukkelijk aan op een gelijkmaker en die kreeg het diep in de blessuretijd. Uit een hoekschop was het Joey Jacobs die de stand op 1-1 zette.

Daarmee leek Almere onderweg naar zijn eerste punt in de Eredivisie. Vanaf de aftrap werd PEC echter meteen weer gevaarlijk. Uit een voorzet van Odysseus Velanas kon Apostolos Vellios binnenknikken, waardoor de Zwollenaren op weg leken naar een zege. Bij het vieren van de goal werd er echter een beker op het veld gegooid, waardoor Nagtegaal besloot de wedstrijd te staken met nog zo'n veertig seconden op de klok. Na een time-out van circa tien minuten kwamen beide teams weer het veld op. Uiteindelijk vielen er in de resterende veertig seconden geen doelpunten meer, al kreeg invaller Anouar El Azzouzi nog wel zijn tweede en dus rode kaart.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Raad de transfer! ????
Reacties
2 september 2023 om 18:51

Die vrouw die de KNVB leidt moet dit zo snel mogelijk afachaffen. Gooi het over een andere boeg: investeer in stadionstewards. Bevorder sociale controle

2 september 2023 om 18:58

Sociale controle bevorder je met staken, want mede supporters zitten daar niet op te wachten. Investeren in stewards, is dat de taak van de KNVB of van de clubs die de orde in hun eigen stadion niet kunnen handhaven?

2 september 2023 om 19:01

Oplossing;€10,- borg op een bierglas.
Of gewoon géén bier meer mee de tribunes op.

2 september 2023 om 19:44

Zijn mensen nou echt zo naïef? Alsof je niet met een willekeurig ander drankje kan gooien. En als ze alcohol verbieden in het stadion gaat het alleen maar meer mee naar binnen gesmokkeld worden (ook niet best voor de omzet) of gaan mensen meer indrinken.

3 september 2023 om 07:32

@tinus45

Geen bier meer op de tribunes betekent automatisch dat je inkomsten eraan gaan aangezien de mensen eerder met een biertje het stadion betreden in plaats van als ze zonder biertje naar de wedstrijd gaan kijken dus dat is ook niet de oplossing als er al mensen zoals jij toch wel aan bepaalde regels denken want feitelijk gezien is het werkelijk van de zotte dat een wedstrijd stilgelegd wordt voor een biertje op de grasmat en het wordt tijd dat de KNVB is met deze waanzin stopt!

2 september 2023 om 19:41

Inderdaad, bizarre maatregel. Je moet wetten en maatregelen maken die proportioneel zijn. Een bekertje gooien en een de wedstrijd stilleggen + hem/haar straffen is dit totaal niet en door deze disproportionele maatregel zal er alleen maar meer gedoe ontstaan. Gewoon afschaffen de maatregel.

Volgende week woensdag uitspelen?

2 september 2023 om 18:37

Sterker nog, dit is wel interessant. De bier gooiers worden nu ook nog beloond door het eerder affluiten?

2 september 2023 om 19:44

Je geeft al een prima argument aan van de vele argumenten waarom dit gewoon een bizarre maatregel is. In je woede, blijdschap, een ongelukje, of doelbewust voor de winst, het is onzin om daar meteen zo'n straf op te zetten

Wat een waanzin zeg, wie wordt hier nou beter van?

2 september 2023 om 18:55

Ik denk, stadion langer vol, in elk geval goed voor de bieromzet

2 september 2023 om 19:45

Antwoord: niemand. Het ego van de KNVB misschien, omdat ze dan niet toegeven dat ze gewoon een fout hebben gemaakt met deze maatregel

2 september 2023 om 18:59

Inderdaad: stop met het gooien van dingen op het veld! Zo moeilijk is dat niet...

Ik neem aan dat je dat bedoelde.

2 september 2023 om 19:03

Ach, overal camera's.
Gewoon zo'n jochie of meissie de beelden meegeven naar huis.
Eens kijken wat dat opvoedkundig met zich mee gaat brengen.

En dan straks 5 min voetballen op de woensdag middag kansloze bende

Wat een zielig gedoe, waarom zou je staken in de laatste minuut? Laat dat gewoon uitspelen en klaar.

Deze regel moeten ze toch echt aanpassen. Het is toch bizar dat we nu 20 minuten moeten wachten omdat er een biertje, op 50 meter afstand van de spelers , buiten het veld , word gegooid. Echt vreselijk kinderachtig dit

2 september 2023 om 18:45

Wat ik vreselijk kinderachtig vind, is bekers bier op het veld gooien omdat je je emoties niet onder controle kunt houden. Dat kunnen kinderen van 5 jaar oud namelijk ook maar moeilijk.

2 september 2023 om 18:49

OnsBerry Dat hoort er gewoon bij. Voetbal = Emotie. Op spelers gooien kan niet, maar een biertje in het niemandsland moet gewoon kunne.

2 september 2023 om 18:52

Voetbal is emotie, ja tot op zekere hoogte. Als de emotie zo hoog wordt dat je je niet meer kunt beheersen als (jong) volwassene, gaat er iets grondig mis.

2 september 2023 om 18:56

Man man waar maak je je druk om. Ben bang voor de toekomstige generaties van Nederland, he-le-maal niks meer gewend.

2 september 2023 om 18:58

Waarom moet dat gewoon kunnen? Laten we daar mee stoppen met zijn allen.

2 september 2023 om 19:05

Mijn zoon van 5 kan dat inderdaad prima, die gooit nooit met bier.Laatst stootte hij wel per ongeluk zijn limonade om.

2 september 2023 om 19:48

Hisztory heeft gelijk. Voetbal is emoties. Iemand maakt welleens een foutje. De straf moet disproproteel zijn en dit is dat niet. Tinus45 zijn zoontje van 5 krijgt straks een stadionverbod door dat ongelukje

2 september 2023 om 20:37

@hisztory
'voetbal = emotie' is een enorme dooddoener en een helpt de voetbalsupporter die zich niet aan de regels kan houden juist in de hand.

Overal komt emotie bij kijken, maar waarom wordt het deels maatschappelijk geaccepteerd bij voetbal? Elk weekend moet er enorm veel politie en ME staan bij een wedstrijd, omdat 'voetbal = emotie'. Gedraag je gewoon en accepteer soms dat je clubje verliest in plaats van te transfermeren in een tokkie.

2 september 2023 om 21:14

@Mason38 Ik bedoel dan ook vooral blije emoties. Het vechten en dergelijke hoeft allemaal niet. Maar er valt nu 1 biertje op het veld omdat er gescoord word. Wie of wat word hier minder van? Helemaal niemand, laten we dan ook stoppen met dat domme gezeur.

Yup! Regels zijn regels. Wederom bier op het veld.

2 september 2023 om 18:38

Met je eens, regels zijn regels klaar.
Zo jammer dit, rekende al op een punt.

2 september 2023 om 18:40

Ja ik baal ook man!

2 september 2023 om 18:40

Die "regels" zijn echt bijzonder achterlijk . Als het nou richting een speler is oid , ok... Maar dit? Belachelijk

2 september 2023 om 18:43

Als die regel nou nog ergens op zou slaan...a la. Maargoed deze discussie is vorig seizoen al minstens 3614 keer gevoerd dus laat maar.

2 september 2023 om 18:57

Ja leuk regels. En als het een keer misgaat, dan maken we gewoon nog meer regels.

2 september 2023 om 18:39

Ja, dat was met een bekertje cola nooit gebeurd natuurlijk

2 september 2023 om 18:48

Juust regels zijn regels.
Is toch eenvoudig om niet met een bekertje te gooien.

Wat moet de KNVB dan, "ach laat maar" dan zijn ze weer terug bij af en dan ga je het nog goedkeuren ook.

2 september 2023 om 19:08

Nee, de Knvb komt met verkeerde oplossingen, daar zijn we hier in Nederland erg goed in.
Gewoon bierverkoop 1 wedstrijd schorsen bijvoorbeeld, kijken hoe snel iedereen zijn bekertje met 2 handen vasthoud.

2 september 2023 om 19:58

Je spreekt uit onderbuik gevoelens. Disproportionele maatregelen zorgen voor averechtse effecten.
Het is geen moord. Het is een plastic bekertje. Voetbal is emotie, er zal altijd bekertjes of iets dergelijks op het veld terecht komen

2 september 2023 om 19:01

We zijn het een keertje eens Prem.

Man man man wat een lachertje dit om het te laten staken

Nederland met van alles het lachertje van Europa.

Ik ben als Almere City supporter nu erg boos omdat Almere onnodig met 1-2 van PEC heeft verloren. Ik heb net vanwege mijn woede een steen naar mijn tv gegooid omdat ik het moeilijk kan accepteren dat Almere na 4 Eredivisiewedstrijden nog geen punt heeft gepakt. Na vandaag weet ik zeker dat Almere dit seizoen niet in het linkerrijtje gaat eindigen maar Almere mag met hun kwaliteiten zeker niet bij de laatste 3 eindigen.

2 september 2023 om 18:47

Ah ik ging er eigenlijk van uit dat het bekertje van jou af kwam Dirk maar het was dus een steen begrijp ik, gelukkig met de tv als enige slachtoffer!

2 september 2023 om 18:53

Hahaha.. heb jij een stenenbakje geïntegreerd in je bank ofzo? Ontopic: Almere verdiende een punt.

Hahahaha Nachtegaal, ons lachertje van het scheidsrechter korps. Er is ook nog zoiets van veiligheid naar het publiek toe ( om als smoes te gebruiken ). Aftrappen en 40 seconden later affluiten. Probleem opgelost. Maar nee, niet onze scheidsrechters die alles precies volgens de regeltjes moeten fluiten omdat ze bang zijn anders een mindere beoordeling van de KNVB te krijgen. Waar blijven de scheidsrechters met ruggegraat. Ik begin bijna terug te verlangen naar een Luinge, van Zwieten of Derks hahaha

Belachelijk deze regel zoals altijd knvb het lachertje van alle voetbalorganisaties

Dit slaat werkelijk nergens op!
We timmeren Europees gelukkig weer aan de weg, en nu worden we door dit soort acties weer een c land.
Lekker op deze voet doorgaan, vrouwen lhbtiers gekleurde mensen en weet ik nog wat meer, allemaal belangrijk maar het spelletje wordt vergeten!
Laat de bond gewoon ingrijpen en niet iedereen op kosten jagen door 40 seconden voor het einde te staken

Kunnen het kinderachtig vinden over dat staken, maar ik vind het triester dat je als volwassen persoon jezelf niet kan beheersen en zonodig iets moet gooien uit vreugde. Ik ga naar veel wedstrijden en ik ben juich als een malloot, maar heb nog nooit de neiging gehad om iets te gooien.

2 september 2023 om 19:00

100% eens. Ik snap wel dat mensen dat staken irritant vinden en soms een beetje suf als het zo vlak voor tijd is en zo'n biertje niet in de buurt van een speler komt. Maar alsnog. Gooi gewoon geen shit op het veld. Dat lijkt me het basisprobleem.

2 september 2023 om 19:11

De mensen die dit doen hebben het iq van een stoeptegel. Die raak je ook niet met deze maatregel, je raakt alleen de 10 duizenden mensen die wel normaal kunnen doen in een "stadion". Als zo'n regel nou alleen maar de goeden schaad ennde kwaden totaal niet, dan is het toch gewoon een waardeloze regel?

2 september 2023 om 19:50

Als of jij en iedereen nooit eens een foutje maken en de wet overtreden. Laat het gaan
Typische naam en profielfoto heb jij met jouw reactie.

Mensen het is toch vrij eenvoudig dat het om het principe gaat, nu is het een bekertje van niks, volgende keer wel... Gooi gewoon niets. Als ik een van je 10 lepels steel is het ook maar een lepel, maar het feit dat ik van je zou stelen zou ook jij aanpakken en corrigeren.

Begrijp me niet verkeerd we waren ook echt de slechtere maar wat heeft die scheids me een wanprestatie op de mat gelegd, de man heeft zo een beetje alles fout gefloten.

Okee regels zijn regels. Helemaal waar. Maar.. als je in minuut 96 de 1-1 om de oren krijgt en je scoort in minuut 97 1-2 dan kan het zo zijn dat er een leeg bekertje op de rand van het veld valt.
Ik denk dat scheidsrechters mans genoeg zijn om zelf in te schatten wanneer een dergelijk voorval tot een gevaarlijke situatie leidt.

Lekker 40 seconden voor het einde van de wedstrijd 20 minuten stilleggen?
Dingen gooien, niet goed. Maar je kan er ook in doorslaan.

Dan zijn er nog mensen die roepen sociale controle, dat andere supporters de biergooier moeten aanpakken. Zoals paar klappen? Biergooien dat is te veel, maar geweld is prima?

2 september 2023 om 19:55

Deze mensen leven in een (just) world (theory) waar alles de schuld is van de ander en zelf nooit iets fout zouden doen. En daarom maar ''strenge regels'' en ''harde sociale controle'' moeten hebben. Een stadionverbod en een paar klappen geven voor het gooien van een plastic bekertje? Goeie straf hoor.

2 september 2023 om 21:26

Ja ik denk ook dat ze dat denken.

Al die tijdelijk gestaakte wedstrijden vanwege die bekertjes ook ff in buitenlandse media vertonen, dan staat Nederland goed op de kaart...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren