Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Alex Pastoor vertrekt jaar na historische prestatie als trainer van Almere City

Laatste update:

Alex Pastoor vertrekt na dit seizoen bij Almere City FC. Dat maakt de club maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. Pastoor, die sinds begin 2022 de trainer is van de Flevolanders, was verantwoordelijk voor het grootste succes in de clubhistorie van Almere: promotie naar de Eredivisie.

In januari 2022 begon Pastoor als trainer van Almere, als opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek. In zijn eerste seizoen bij de club eindigde Pastoor op de veertiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

Het seizoen daarna ging het een stuk beter: Almere eindigde derde, en plaatste zich zo voor de play-offs om promotie naar de Eredivisie. Daarin werd FC Emmen verslagen in de finale, waardoor de club voor het eerst op het hoogste niveau in Nederland actief zou zijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Momenteel staat Almere keurig twaalfde in de Eredivisie, en daarmee lijkt het vrijwel zeker van handhaving. Volgend jaar zal de club het echter dus zonder Pastoor moet doen, daar hij bekend heeft gemaakt zijn aflopende contract niet te verlengen.

Op de clubwebsite kijkt Pastoor terug op zijn periode bij Almere. “Het was een geweldige tijd, waarbij het mijn opdracht was om de prestatiecultuur verder te ontwikkelen. Dat is mijns inziens goed gelukt, vooral door de optimale samenwerking met de leiding van de club, de staf en de spelers. Deze reis is nog niet voorbij, wat voor ons allen inhoudt dat we de slotfase van de competitie met extra energie zullen ingaan.”

Ook algemeen directeur John Bes reageert: “Ik ben trots op het avontuur dat we destijds samen zijn aangegaan en zal Alex voor altijd dankbaar blijven dat hij Almere City FC aan de sportieve status heeft geholpen die het mijns inziens verdient.”

Opvolger


Wie de opvolger van Pastoor wordt is nog niet bekend. De afgelopen weken werden er wel al verschillende namen genoemd. Onder meer VVV-Venlo-trainer Rick Kruys en Hedwiges Maduro, momenteel assistent-trainer van Ajax, lijken kans te maken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer goede jaar gehad. Maar alles klopte een beetje. De elftal en trainer een beetje geluk. Dan kom je ver genoeg. Hij is zeker geen slechte trainer.

15 april 2024 om 16:28

Twee hele goede jaren, dat is toch wel meer dan alleen geluk lijkt me. Daar heeft toch wel echt een goed plan achter gezeten.

15 april 2024 om 16:31

Tot FC Utrecht uit klopte het dit seizoen voor geen meter. Daarna heeft hij het tactisch zeer goed omgezet, daar kun je alleen maar respect voor hebben.

15 april 2024 om 17:14

En dan te bedenken dat volgens sommigen het alleen maar de verdiensten van vriend Maduro waren...

Ik had hetzelfde gedaan! Nu het zo goed is gegaan gewoon als de Messias te boek staan, en dan het hazenpad nemen. Kan niet beter!

Slimme keuze beter als held nu de voordeur uitlopen dan volgend jaar na een minder jaar via de achterdeur verdwijnen. Pastoor heeft goed werk geleverd bij Almere begin dit seizoen werd er lacherig over gedaan maar Almere is een stugge ploeg om tegen te spelen. Is Pastoor geen leuke optie voor Heerenveen om v.Wonderen op te volgen?

Dit is een zwarekluif voor de aankomende trainer, het 2e jaar is meestal het jaar dat de promovendus degradeert.

15 april 2024 om 16:29

Dan is het geen promovendus meer he 😏

Slimme zet van Pastoor. Hij heeft vorig en dit jaar een prestatie neergezet die zo goed als niet te evenaren is... dus nu uitcashen!

Heeft Jade Anna hier overigens nog een woordje of drie aan toe te voegen?

Heeft het op zijn eigen manier geweldig gedaan. Bracht een psycholoog mee en een spelhervatting-specialist. In twee jaar een unieke prestatie neergezet. Eigenwijs op TV maar dat is ook nodig tegenwoordig. Mag van mij naar us Fryslan komen!

Denk wel verstandig van hem, je hebt weinig meer te winnen. Zou deze trainer wel bij Heerenveen willen zien.

Het is hem zeker gegund. Valt voor hem ook niet zoveel te halen meer na de promotie en handhaving. Heeft ontzettend veel betekent voor de club en de stad door zijn prestaties.

Zie hem zelf wel richting Heerenveen of Az vertrekken. Over de potentiële opvolgers (maduro en Kruys) ben ik niet direct enthousiast maar laat me graag verassen.

Erg benieuwd hoe wij het volgend seizoen gaan doen, zou fantastisch zijn als we er weer in kunnen blijven. Met het vertrek van Pastoor en waarschijnlijk het vertrek van een aantal sterkhouders kan het wel eens erg lastig worden.

Jammer maar te verwachten. Gaf bij zn komst al aan dat er op elke trainer een houdbaarheidsdatum zit, al denk ik dat er nog rek in zat.

Gaat als een legende weg uit Almere. Top trainer en top mens.

15 april 2024 om 18:37

Je bent al snel een legende bij een club zonder historie!

15 april 2024 om 19:22

Ik weet niet of deze steek onder water nou echt nodig was.

15 april 2024 om 19:32

Des te knapper dat je de eerste bent die de barrière slecht toch?

Ik hoop oprecht dat we niet Maduro terughalen, hij zag niks in het toekomstperspectief van Almere en wilde liever naar Ajax. Nu hij bij Ajax niet op z’n plek zit komt hij bij Almere weer in beeld, moeten ze niet aan beginnen.

15 april 2024 om 18:30

Juist die Maduro zou in in geen enkel geval nog terug halen en zeker niet na dat hij jullie keihard in de steek heeft gelaten voor een mooi baantje bij die neuzen en hij voegde weinig of helemaal niks toe straks stellen jullie hem weer aan en dan zit er weer ergens een club in de rats die een paar euro meer betaald en meneer is weer pleiten hij zit achter het grote geld aan aan hem in je team heb je geen vastigheid nooit zou ik die nog naar Almere city halen.

Alex heeft bij Almere city geweldig goed werk verricht en van een kkd ploegje een goede middenmoter gemaakt in de eredivisie dat binnen 2 jaartjes tijd maar hij heeft zijn sporen al verdiend toen hij een paar jaar assistent trainer was bij van gaal bij Bayernmuchen en hij heeft een heel goed inzicht op het spelletje en kan zich met bijna iedere trainer meten in onze ere divisie en ja Heerenveen kan hij ook aan met gemak hij is ook een trainer die eerst goed denkt voor hij iets doet wat van verschillende trainers niet gezegt kan worden hij kan echt een hele grote worden maar daarvoor heeft hij ook met de grootmeester van gaal gewerkt .

Ik vind die pastoor toch zon arrogante kwal. Doet in mijn ogen net of ie persoonlijk t voetbal heeft uitgevonden

Heeft in 2 jaar Almere op de kaart gezet. Wat een geweldige jaren voor dat kleine clubje . Persoonlijk hoop ik dat hij naar Az komt ( heeft er eerder gezeten als assistent van van Basten ) maar kon zich moeilijk schikken in die rol . Zie hem veel liever dan Martens

Een goede trainer met enorme energie en uitstraling. Blijkt ook organisatorisch goed te functioneren. Volgende statuin in een subtopclub zou goed zijn voor verdere ontwikkeling. Zo is Ten Hag ook begonnen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren