Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Akkoord met Nice bereikt: Ajax vindt in Farioli gewenste nieuwe hoofdtrainer

Laatste update:

Francesco Farioli is de nieuwe hoofdtrainer van Ajax, zo maken de Amsterdammers bekend via de officiële clubkanalen. De 35-jarige Italiaan komt over van OGC Nice en tekent voor drie seizoenen bij de hoofdstedelingen.

Het contract van Farioli gaat op 11 juni in, en loopt tot en met 30 juni 2027. Hij wordt bij Ajax de opvolger van interim-trainer John van ‘t Schip, die eind oktober de ontslagen Maurice Steijn verving. Van ‘t Schip leidde Ajax van de virtuele laatste plaats naar uiteindelijk de vijfde plek in de Eredivisie.

Farioli neemt twee assistent-trainers mee uit Nice: Daniele Cavalletto (47) en Felipe Sanchez Mateos (38). Cavalletto was sinds 2008 assistent-trainer bij meerdere Italiaanse clubs. Hij werkte bij zowel Nice, Fatih Karagümrük en Alanyaspor samen met Farioli en Sanchez Mateos, die op zijn beurt als assistent-trainer ervaring heeft bij verschillende (jeugd)teams in Spanje, Turkije, Qatar en Ecuador. Ook Dave Vos, in het afgelopen seizoen nog hoofdtrainer van Jong Ajax, wordt als assistent-trainer aan de staf van het eerste elftal toegevoegd. Jelle ten Rouwelaar wordt de nieuwe keeperstrainer.

Farioli lag lange tijd niet op pole position om Van ‘t Schip op te volgen. De Telegraaf wist eerder te melden dat Erik ten Hag een droomkandidaat was van de Amsterdammers, al bleek dat al snel een illusie.

Vervolgens richtten de Amsterdamse beleidsbepalers zich vol op Graham Potter. Na lange onderhandelingen bleken het salaris en de eis van de Brit om twee assistenten mee te nemen naar Amsterdam Ajax te gortig. Farioli was de volgende op de lijst en was met name een goedkopere optie.

Ajax was niet de enige gegadigde voor de Italiaan. Brighton & Hove Albion zag in Farioli een ideale kandidaat om de vertrekkende trainer Roberto De Zerbi te vervangen. De nieuwbakken trainer van Ajax zat in het verleden in de leer bij laatstgenoemde. Zij zullen hun aandacht nu moeten vestigen op een andere kandidaat.

Farioli werd op 10 april 1989 geboren. De opbouw naar zijn trainerscarrière zag er wat anders uit dan bij de meeste trainers: in plaats van een leven als profvoetballer te leiden, studeerde Farioli filosofie en sportwetenschappen aan de universiteit. Uiteindelijk kwam hij toch in het betaald voetbal terecht: als keeperstrainer bij Benevento en Sassuolo, waar hij samenwerkte met De Zerbi.

In maart 2021 stond hij voor het eerst op eigen benen als hoofdtrainer bij het Turkse Fatih Karagümrük. Nadat hij daar op 16 december 2021 vertrok, volgde een dienstverband bij Alanyaspor. Na anderhalf seizoen vertrok Farioli naar Nice. Met de Franse club eindigde hij in 2023/24 op de vijfde plaats, een plek die recht geeft op Europa League-voetbal.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ciao tutti! Kom maar op! Erg benieuwd naar deze man en hoor toch wel positieve dingen over hem. Hopen dat hij deze gasten aan de praat krijgt en dat we in ieder geval komend seizoen weer lekker in de top 3 mee kunnen doen. (Nog maar even geen té hoge verwachtingen haha.)

23 mei 2024 om 19:25

Te veel positieve dingen als je het mij vraagt. Wat hij met Nice gepresteerd heeft valt allemaal reuze mee. Vijfde worden met Nice, is geen top prestatie. Ook dat zogenaamde druk zetten, en verzorgde opbouwen wordt zwaar overdreven. Tegen PSG een aantal weken geleden, dat al kampioen was, speelde ze leuk. Maar waarom deze man hoe dan ook naar Amsterdam moest komen is mij een totaal raadsel. Ook RKC en Volendam speelde een verzorgde opbouw en gaven zo nu en dan hoge druk. Verder is Farioli alleen bij een middenmoter in Turkije geweest. Had dan toch gewoon een Nederlander aangesteld. Er zijn er vast genoeg met een beter cv.

23 mei 2024 om 19:29

Haha. Okay man. Eerst een zinnetje plaatsen om maar bovenaan te staan en daarna je reactie bij te vullen om maar lekker bovenaan te kunnen bashen. Je moet je eigen mening maar belangrijk vinden, zullen we maar zeggen.

* Vijfde met nice is prima als je bedenkt dat hij een hele rits basisspelers en dragende spelers is kwijtgeraakt en zijn twee belangrijkste aanvallers in Moffi en Boga de gehele Afrika Cup heeft gemist.

* Dat aanvallend druk zetten is precies hetgeen we nodig hebben. Vastzetten op de eigen helft, tegenstanders gegroepeerd en met een plan opjagen en spelers een duidelijk plan en duidelijk verhaal meegeven. Iets dat we al jaren niet meer in Amsterdam hebben gezien. Vanuit een aanvallende opvatting. Zoals het hoort in de Arena. Driehoekjes maken, door durven dekken, ruimte maken zodat de buitenspelers echt een op een komen aan de buitenkant en met snelheid en een individuele actie de tegenstander op kunnen zoeken.

*Noem even een betere Nederlandse optie dan? Pascal Janssen!! Als je die roept dan ga ik oprecht lachen als je bij Farioli ervaring benoemd als reden. Farioli is drie jaar coach inmiddels en hoeveel ervaring heeft Janssen? Precies! Drie hele lange jaren op het hoogste niveau.

23 mei 2024 om 19:35

En welke lijst Nederlandse trainers met een beter cv (die beschikbaar zijn) kan je opnoemen? Volgens mij is nu wel al even bekend dat die er niet echt zijn op het moment (want ja waarom kijkt Feyenoord dan ook over de grenzen voor een buitenlandse trainer). En een Jansen of Oosting zijn echt nog niet geschikt om bij een kwakkelend Ajax weer orde op zaken te stellen. Ken deze man niet maar ben erg benieuwd hoe het gaat draaien straks.

23 mei 2024 om 19:36

Hij is op een seizoen in Turkije en een jaartje Frankrijk net zo ervaren als Dave Vos. Hij spreekt geen Nederlands. Hij heeft geen verleden bij Ajax. Hij is pas midden dertig. Speciaal is zijn tactiek niet, iedere club vooral in de eredivisie, zet tegenwoordig hoog druk en bouwen voetballend op. Hij is maar 5e geëindigd in Frankrijk. Hij kent geen enkele jeugdspeler. Het is geen naam in de voetbalwereld waar je speler mee overtuigd voor Ajax te spelen. Hij moet zich nog bewijzen. Hij gaat van onze spelers geen toppers maken. Ik ben benieuwd naar zn pluspunten Tinus.

23 mei 2024 om 19:40

@SebasjeJansen en Oosting zie ik Absoluut niet graag komen. Beide een beetje hetzelfde verhaal, ook onervaren etc. Ik had Ron Jans met Dave Vos wel wat gevonden. Er zijn inderdaad geen 10 Nederlandse trainers beschikbaar. Dave Vos word nu een van de assistenten, ik heb een hoge pet van hem op en hoop dat hij hierna aan de beurt mag komen. Die man kent iedere speler uit eigen jeugd en leverde goed werk in de jeugd.

23 mei 2024 om 19:41

Niels Fleuren de man die het beter kan dan Francesco Farioli! Wanneer start je?

23 mei 2024 om 19:43

@nielsfleuren Misschien zijn sommige te hoopvol en positief maar hem nu al afschrijven is dat niet gewoon te negatief? Op papier heeft hij het gewoon prima gedaan dus er vanuit gaan dat hij niet goed genoeg is vi d ik voorbarig. Daarnaast zul jij hem net als de meeste hier waarschijnlijk gewoon niet goed genoeg kennen.Daarnaast lees ik in ieder Farioli topic voornamelijk realistische comments en is er op tv ook nog niemand geweest dat hij Ajax weer naar de top gaat brengen. Alleen mensen die benieuwd zijn en die de hoop hebben dat Ajax volgend jaar “gewoon” weer top drie gaat eindigen.

23 mei 2024 om 19:47

Jammer Niels, ik had goede hoop maar na jouw analyse besef ik dat we hem alweer kunnen afschrijven.

23 mei 2024 om 19:48

@nielsfleuren

Ok, en pas nu eens al jouw punten toe op Erik Ten Hag toen hij van Utrecht naar Ajax kwam.

23 mei 2024 om 19:49

@Niels,

*Dave Vos heeft helemaal nog geen ervaring op het hoogste niveau. Die kan nu prima op de achtergrond en in de luwte meedraaien en daarna het stokje van Farioli overnemen. Je kunt het een jonge coach als Vos ook niet aandoen om zonder ervaring ineens plaats te nemen. Farioli kent de druk inmiddels wel en heeft die ervaring wel al. Die moeten we niet onderschatten.

*Die Ajax ervaring, hij kent de eredivisie en zulke xenofobisch gelul zijn niet aan mij besteed. De vorige coaches waren wel Nederlands en kende de eredivisie. Het werd rampseizoen op rampseizoen. De afgelopen jaren heeft wel geleerd dat dat echt precies helemaal niets zegt.

*Farioli hoeft ook niemand te overtuigen. De naam Ajax spreekt voor zich. Ajax, Feyenoord en PSV hoeven geen grote naam neer te zetten om spelers aan te trekken, die namen spreken voor zich. Dat geloof ik echt.

*Een hele rits oud spelers en collegas zijn lovend over de man. Een echte voetbalgek, een man die bezeten is van het spelletje en hele vrije dagen doorbrengt om zichzelf maar ook de tactiek en de spelers beter te maken. Een man van discipline, duidelijkheid, een tacticus, maar wel met een vleugje people management.

Ik ben positief en laat mij graag verrassen. Gaan we volgend jaar mee doen voor de titel? Nee. Gaat dit Ajax er veel beter uitzien. Zonder enige twijfel.

23 mei 2024 om 20:15

We gaan het zien chef Tinus. Ik waarschuw dus alleen voor mensen zoals jij. Die louter positief zijn. Zo speciaal zijn de wedstrijden van Nice niet geweest. Natuurlijk hoop ik dat Farioli mij verrast en jij gelijk hebt. tegen het b elftal van PSG dat al kampioen was misschien leuk gevoetbald , maar dat was echt niet het hele seizoen. Verder zeg je ook ergens dat er een hele rits basis spelers zijn vertrokken. Dat is niet waar. Boga(een speler die vorige jaar wèl kwam voor 18mil)en Moffi waren zeker belangrijk. Maar dat bewijst alleen dat wanneer hij z’n goede spelers mist, zijn tactiek hem geen punten bezorgd. En laten we nou bij Ajax net geen goede spelers hebben. En geen geld om spelers voor die bedragen te halen dit seizoen.

23 mei 2024 om 20:23

Ik ben wel blij dat we eens een buitenlander hebben. Een coach die geheel blanco binnenkomt, en zich niet schuilt achter wat er allemaal de afgelopen 2 jaar gebeurd is.

Een jonge trainer die er alles aan zal doen om te slagen, bij Ajax kan je je in de kijker spelen, dit kan zowel positief als negatief.

Laten we wel zijn, heel moeilijk is het niet om beter te presteren met Ajax, zelfs al moet hij het met de spelers doen die we nu hebben. We hebben 4 echt compleet incapabele coaches op een rij gehad. Met misschien Van het Schip als dieptepunt (met alle respect voor de persoon).

23 mei 2024 om 20:23

Niels laat nou net diezelfde Dave Vos, deel zijn van de technische staf. Hij ken Ajax van binnen en buiten, en is een fantastisch talent die het ver gaat schoppen na mijn mening.

23 mei 2024 om 20:26

Tinus geen enkele coach geeft garantie, Ten Hag was de laatste Nederlandse ervaren coach. Dus ik ben het helemaal met jou eens, persoonlijk vind ik het een gewaagde keuze en de beste man krijgt mij vetrouwen. Je hoeft geen polonaise te lopen, maar die negativiteit van Niels is van een andere orde. 😅🤦🏾‍♂️

23 mei 2024 om 20:52

Ik ben niet louter positief, maar we kunnen wel degelijk weer vooruit kijken. Waarom je overigens voor mensen zoals mij zou waarschuwen is mij een raadsel.

Nice raakte wel degelijk een rits belangrijke spelers kwijt. Onder andere Schmeichel, Pepe, Barkley en Dolberg vertrokken.

Elke coach heeft voor zijn speelstijl kwaliteit nodig. Maar als je basis goed is, dan komen de resultaten vanzelf en kun je spelers beter maken. Zie Slot, die spelers boven zichzelf Doet uitstijgen. Iets dat Farioli tot nu toe ook heeft gedaan.

23 mei 2024 om 22:01

@Niels laten we het omdraaien. Hij stond 2e !!! In de Franse competitie. Vervolgens moeten zijn twee sterspelers naar de africacup, heeft het team het flink moeilijk, maar weet hij de boel bij elkaar te houden in een slechte periode en streed nice tot het einde mee om de CL plekken. Vervolgens wordt hij 5e met een soort gelijk punten aantal als het haar ervoor, maar wel 4! wedstrijden minder. Wat dit bewijst is dat hij een subtopper in een zwaardere competitie tot topploeg weet te stuwen als hij twee spelers krijgt van een iets hoger niveau.

23 mei 2024 om 22:15

Dat hoge druk zetten het vastzetten heb Ajax daar de spelers voor?

23 mei 2024 om 22:20

@niels

Ik hoor je enkel de wedstrijd vs PSG benoemen. Heb je wel meer ligue 1 bekeken?

Heb aantal wedstrijden gezien en Nice maakte uitstekende indruk.

Nice vs Lens bijvoorbeeld zowel uit als thuis sterk.
Nice Monaco was ook erg sterk, wel verloren (2-3, mede door rode kaart) maar het spel was mooi om te zien.

Zo zijn er meer wedstrijden. Ik vind dat we niet zo negatief moeten kijken, heeft zeker potentie en type is wel wat Ajax nodig heeft. Vol euforie is nog wel lastig, maar enthousiast en benieuwd ben ik zeker. En ik zie zeker met de selectie en mogelijkheden bij Ajax veel kansen.

23 mei 2024 om 19:25

Eindelijk!! Nu selectie op orde brengen.. Gaan voor kampioenschap, maar tevreden met top 3!

23 mei 2024 om 19:50

@Arthur inderdaad, eerste doel moet zijn een kans op champions league deelname. Realistisch bezien is de afstand met de top 3 groot nu. Maar met beleid én de CL miljoenen kan je weer bouwen. Ik hoop toch dat we de bodem geraakt hebben dit jaar en weer omhoog mogen kijken.

23 mei 2024 om 22:19

De afstand op psv en Feyenoord is helemaal niet groot . Als een slot dit huidige Ajax had getraind had je hoger dan de vijfde plaats gestaan. Een goeie trainer die ook spelers haal en die hoeven niet duur te zijn en die zijn spel kunnen spelen dat hoge druk enz zetten zal Ajax het veel beter gaan doen.volgend seizoen is er gewoon weer een top 3

23 mei 2024 om 19:27

Hopelijk is dit een goede zet!

23 mei 2024 om 20:06

Bizar om te bedenken dat er een selectiespeler is die ouder is dan de trainer....

23 mei 2024 om 20:51

Nagelsmann...

Hopelijk de eerste bouwsteen. Al ben ik bang dat we aankomend seizoen niet direct uit de ellende zijn.

23 mei 2024 om 19:32

Tuurlijk wel, kampioenschap, beker en Europa league, wordt een prachtige treble 😁😁

Mooi! En nu de selectie in orde maken en klaarstomen voor volgend seizoen.

23 mei 2024 om 19:35

Het is goed dat er nu een Ek aankomt, dan kunnen de miskopen zich mooi in de kijker spelen en voor een mooi bedrag weg.
Dan heb je weer financiële middelen om te bouwen.

23 mei 2024 om 20:47

Ron Dekker ik ben geen expert, maar ik vermoed dat goede aankopen eerder een goed ek zullen spelen dan miskopen.

Top! Heel erg benieuwd hoe die zijn tactieken gaat toepassen in Amsterdam.

Top, gaan zien hoe hij het gaat doen. Kan niet veel slechter dan afgelopen (2?) seizoen(en). Nu de selectie en volgend jaar een beter seizoen.

De vijfde eindklassering VZ? Lees je artikel eerst door voor je deze plaatst. 5de IN de eindklassering. Dit is niet pas de 5de keer dat we meedoen. On topic. Ik verwacht veel van deze man. Alleen niet meteen het 1ste Seizoen. Alles weer opbouwen

23 mei 2024 om 19:40

Ook wel bizar dat ze zeggen dat de eis van Potter om 2 assistenten mee te nemen te gortig was en bij Farioli het wel kan. Zet dan gewoon in de tekst dat het salaris van Potter teveel was.

23 mei 2024 om 20:09

Ook wilde Potter een eigen scout meenemen. Daar ging het helemaal fout

23 mei 2024 om 20:13

Volgens mij was het probleem bij potter dat die assistenten weggekocht zouden moeten worden bij chelsea, hij bovengemiddeld veel inspraak wou qua transfers, hij een eigen scout wou meenemen EN dat hij meer wou verdienen dan de bestverdienende speler. Een combinatie van factoren dus

23 mei 2024 om 20:38

Het punt was dat die twee assistenten van Potter (tegen aanzienlijke vergoeding, want Chelsea) afgekocht hadden moeten worden. Dat is hier niet het geval.

24 mei 2024 om 00:13

@FCAMSTELVEEN de vijfde eindklassering is gewoon correct Nederlands hoor. Zoek het gerust eerst even op, bronnen genoeg op het internet maat!

Nou er is in iedergeval weer een trainer. Ik ben positief gestemd, want als er iets ontbreekt bij dit team is het wel patronen en een structuur. Als een aantal spelers behouden kan worden zoals Hato, Kaplan, Brobbey en Taylor, dan ben ik positief gestemd.

23 mei 2024 om 19:54

Taylor is juist een speler waar je vanaf moet, niveau moet omhoog, daar gaat Taylor Ajax niet bij helpen. Die zit op zn top.

PSV zal met afstand beginnen als favoriet aan het nieuwe seizoen, dat gat zal niet zomaar gedicht zijn. Eerst maar eens zorgen dat we weer een herkenbaar Ajax zien dat met een duidelijk plan en speelwijze op het veld staat.
Laat dit het begin zijn van langzaam weer de weg omhoog.

Laten we hopen dat het na 4 trainers wel de juiste man is om dit Ajax weer naar de top te kunnen leiden. Slechter dan zijn voorgangers kan die het niet doen zou je verwachten haha. Maar goed ben wel benieuwd naar hoe Ajax gaat voetballen aankomend seizoen. Verwacht dat PSV gewoon weer de grote favoriet is. Ook omdat zij Bosz behouden en Feyenoord natuurlijk een nieuwe trainer voor de groep zal krijgen. Maar top 3 voor Ajax moet wel het doel zijn om weer CL te kunnen spelen.

Heel blij mee eindelijk weer een voetbalfreak ipv de falende people managers.

23 mei 2024 om 19:32

Voor het eerst na Ten Hag dat ik weer een goed gevoel heb bij een aanstelling. Nu vind ik het nog wel spannend hoor, echt gearriveerd is hij natuurlijk helemaal niet. Maar ik hoop echt dat hij dat bezetene (in de positieve opvatting) kan overbrengen op de selectie. Dat hebben we echt nodig.

Ik hoop voor Ajax dat het wat wordt, een nieuwe trainer is eigenlijk altijd een gok maar iemand van 35 die amper een CV heeft opgebouwd vind ik toch wat tricky na zo'n rampseizoen.

Welkom ik verwacht geen verwonderen, en van mij krijgt hij eerlijk de kans. Een ervaren Nederlandse trainer had ook geen enkele garantie gegeven. Voetbal met een duidelijke visie in het veld, is al een grote opsteker voor het nieuwe seizoen. Daarnaast zal de derde plek hoogst haalbare zijn, er rommelt nog zoveel binnen de club.

Totaal niet verwacht, was Ajax de afgelopen weken echt bezig met Farioli? Nergens gelezen.

Maar ben blij dat het nu officieel is. Lijkt mij een prima keus en om eerlijk te zijn, had ik ergens niet verwacht dat Ajax voor Farioli of überhaupt een buitenlandse coach zou gaan. Dacht maandenlang dat ze bij Jansen uit zouden komen en zeker vanaf het moment dat hij ontslagen werd bij AZ, en anders bij iemand als de Boer. Uiteindelijk gingen ze voor Potter maar die wilde dus niet en toen dacht ik wederom dat Ajax wel bij Jansen of de Boer uit zou komen, maar gelukkig is dat niet het geval en vissen ze met Farioli buiten de bekende vijver.

Volg Farioli pas sinds dit seizoen, en vooral doordat hij natuurlijk in de eerste seizoenshelft opviel doordat hij 2de stond met Nice met een klein verschil ten opzichte van PSG en PSG zelfs wist te verslaan. Tweede seizoenshelft wel een terugval gehad doordat ze Moffi en Boga in januari en een groot deel in februari moesten missen doordat ze deelnamen aan de Afrika Cup en teams hadden Nice wat beter door. Dat was/is dan misschien nog wel een kritiekpunt op Farioli dat hij geen plan-b heeft, maar tegelijk viel hij bij Nice dan ook zover terug in kwaliteit waardoor dat gewoon lastig werd en niet dat de kwaliteit bij Ajax momenteel zo best is, maar hier heb je opzicht wel wat meer mogelijkheden op bepaalde plekken.

En om eerlijk te zijn, denk ik dat je in de Eredivisie tegen de meeste teams er nog mee weg kan komen. Maar dat moet uiteraard ook nog maar blijken. In ieder geval blij met de komst van Farioli.

Veel meer trainer denk ik dan Van het Schip , tactisch onbenul vond ik ..
Heel benieuwd naar deze trainer , gefeliciteerd Ajacieden de ommekeer is nabij !

Wel vreemd dat deze man overal na 1-2 jaar weer weg is….wel allemaal stapjes omhoog maar het is niet echt veelbelovend voor een beginnend trainer.

Gefeliciteerd Ajax fans! Hopelijk kunnen jullie komend seizoen weer meedoen bovenaan.

Wij zijn teminste bij tijd met een nieuwe trainer aanstellen, ook goed dat Vos en Ten rouwelaar worden toegevoegd. Die staan beide erg goed bekend als talentvol en gepassioneerd. Nu tijd om schoon schip te maken in de selectie.

Ik ken deze gast verder niet dus kan weinig oordelen over hem. Staat netjes op de 5e plek met Nice, maar goed die staan al paar jaar nu in het linkerrijtje. Dus dat zegt me vrij weinig. Hij is ook erg jong, en pas 3 jaar hoofdtrainer...

Hoop dat het een schot in de roos is, maar de tijd zal het leren...

Ben in ieder geval wel blij dat er redelijk vlot een trainer gekomen is. En er nu dus genoeg tijd is om op te bouwen / iets samen te stellen voor volgend seizoen. Was bang dat het weer een gevalletje zou worden van, week voor start nieuwe seizoen nieuwe trainer, die 0,0 inbreng gehad heeft in het samenstellen... en dat is in ieder geval gelukkig niet het geval. Succes Farioli, betaal ons vertrouwen uit!

Benvenuto Farioli!! Hopelijk lukt het hem om weer een logische organisatie in het team te krijgen en spelers in hun kracht te laten voetballen ipv de zwaktes bloot leggen.

Het is in ieder geval positief dat ze zo vroeg een nieuwe coach hebben. Hij heeft dan genoeg tijd om voor te bereiden, te analyseren en te bekijken hoe en waar het team versterkt moeten worden!!

Gefeliciteerd Ajax supporters met deze verrassing. Slechter kan het niet dus het kan alleen maar beter worden.

Ik ken de beste man niet, dus ik kan en zal hem niet gaan vooroordelen. Het enige wat ik kan doen, is hem veel succes wensen. Ik gun zowel hem als Ajax het allerbeste en hoop oprecht dat hij als coach van Ajax zal slagen.

Nou, hè hè. Eindelijk een trainer. Nu nog de selectie renoveren.....

En weer een verloren jaar in Amsterdam! Dit is niet het categorie coach dat je moet willen hebben. Geen speler die nu wilt/ durft in te stappen.

23 mei 2024 om 19:58

Jouw glazen bol kleurt (standaard) zwart volgens mij.

Ajax moet terug naar de basis. En wie anders dan een trainer/coach die geïnspireerd is door Johan Cruijff, een eigen bewezen visie en methodiek heeft ontwikkeld kan Ajax daar bij helpen? Francesco Farioli is de naam!

Weer een trainer die geen ajax identiteit heeft.

23 mei 2024 om 22:21

Juist goed. Dat gedoe met die Ajax identiteit hou toch op. Je moet gewoon een coach hebben die er neutraal instaat en ze eigen plan trekt.
Alle spelers op 0 beginnen en kijken wat er nodig is.

Een goede trainer moet ook wel degelijk materiaal hebben, ook Cruijff kon niks met b spelers dus ook investeren in kwaliteit ajb ?!

Gewoon echt een goede trainer met een filosofie die past bij Ajax.
Het is echter te hopen dat hij de juiste backup krijgt!
Er is niet een aankoop van vorig jaar waar hij wat mee kan.
Alle talenten op misschien Hato na zijn kapot gemaakt omdat ze veel te vroeg gebracht zijn.
Deze man moet gesteund worden anders eindigt hij net zoals zijn voorgangers.

Mooi ! Van wat ik lees zit hij iedereen lekker achter zijn reet aan. Dat kan deze groep wel goed gebruiken ipv al die lieve ooms die we de afgelopen 2 jaar hebben gehad

Lijkt me een interessante trainer. Eentje met een visie en die er boven op zit. Hij heeft niet veel ervaring maar dat zegt niet alles. Je kan je ook afvragen welke ervaren trainer zou nu willen instappen . De gehele organisatie van Ajax is bezig met een reorganisatie, geen CL , eerst spelers verkopen om nieuwe te kopen enz...

Fijn dat de 1e stap is gezet. Nu tijd voor de 2e stap: overtollige spelers proberen te lozen voor een zo goed mogelijk bedrag en een drietal spelers halen die direct van toegevoegde waarde kunnen zijn: een rechtsback, een rechtsbuiten en het liefst een nummer 10. Vanuit daar voortborduren, zo hoog mogelijk eindigen en de Europa League halen.

Hij heeft echt een hele goede kop erop staan in mijn ogen. Heb best een goed gevoel over deze man, zeer benieuwd!!

50/50 of dit wat gaat worden of niet.

Positief is in ieder geval dat we nu op 23 mei onze trainer aankondigen en de staf rond is. Vorig jaar was dit 14 juni en was de staf nog niet rond.

Ben serieus benieuwd of hij het eind van het seizoen haalt. Heeft het leuk gedaan met Nice, maar meer niet. Verder is hij afhankelijk van goede aankopen. Met deze selectie is er weinig mogelijk. Al zet je Pep of Ancellotti er neer.

24 mei 2024 om 15:54

Hij haalt sowieso het einde van het seizoen, slechter als dit jaar kan bijna niet.

24 mei 2024 om 16:21

Ligt een beetje aan de doelstelling van volgend jaar. Als de directie een CL plek eis of meedoen om het kampioenschap en je bungelt het hele seizoen op plek 4 of 5, dan wordt het niet heel gezellig in Amsterdam.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren