Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax wil zakendoen met FC Barcelona en mikt op ‘potentiële topspeler’’

Laatste update:

Ajax is geïnteresseerd in de diensten van Mikayil Faye, zo meldt Fabrizio Romano. De negentienjarige centrale verdediger komt nog niet aan de bak bij FC Barcelona en zinspeelt mogelijk op een zomers vertrek.

Barcelona betaalde vorig jaar zomer zo'n vijf miljoen euro exclusief bonussen om Faye over te nemen van NK Kustosija, dat uitkomt op het tweede niveau van Kroatië. Hij had toen net de overstap gemaakt van het Senegalese Diambars FC.

Na ruim vijf maanden en veertien wedstrijden voor de Kroaten had Barcelona genoeg gezien. De Catalanen betaalden een paar miljoen euro voor Faye, die zich aansloot bij de beloftenploeg.

Namens Barcelona B kwam Faye dit seizoen tot 24 competitiewedstrijden, waarin hij driemaal wist te scoren. Slechts één keer zat hij op de bank bij de A-selectie. Dat was in de thuiswedstrijd tegen RCD Mallorca.

Barcelona betitelde Faye bij zijn presentatie als 'snel en opbouwend sterk’ en ziet in hem ‘een potentiële topspeler’. Het is dan ook de vraag of de Catalaanse grootmacht nu al bereid is om mee te werken aan een vertrek.

Faye heeft een contract tot medio 2027 bij Barcelona. Het gerenommeerde Transfermarkt schat zijn huidige waarde in op anderhalf miljoen euro.

Concurrentie


Ajax is niet de enige club die de verrichtingen van de Senegalees volgt. Ook Tottenham Hotspur, OGC Nice, RC Lens en Girona zijn naar verluidt geïnteresseerd.

Faye is van origine een centrale verdediger, maar kan ook als linksback uit de voeten. Hij speelde verschillende jeugdinterlands en haalde met Senegal Onder 17 de achtste finale van het jeugd-WK in 2019.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Faye bij ajax is gedoemd om te mislukken😜

19 maart 2024 om 10:17

Die jongen is 19 en speelde in 2019 al het jeugd WK met Senegal onder 17. Dus toen was hij 14??

19 maart 2024 om 10:52

denk dat hij refereert aan de overeenkomst met de eerste 4 letters van onze grote rivaal.

19 maart 2024 om 11:42

Dank gaalmeister

19 maart 2024 om 21:14

Misschien eigenlijk wel 47 😂

19 maart 2024 om 21:44

Ander land, nieuw paspoort. Tellen ze er weer een paar jaar af.

19 maart 2024 om 12:02

Degradatie voetbal zal wel goed zijn voor z'n ontwikkeling, dat gebeurt niet bij het grote Fayenoord dus uitwijken naar Amsterdam is een goede optie.

Lijkt mij toch een stuk verstandiger om een ervaren kracht binnen te halen om naast Hato te staan. Kaplan en Hato kunnen volgend jaar overigens prima de verdediging vormen. We kunnen beter een linksback en rechtsback kopen.

19 maart 2024 om 09:12

Ja kunt niet alleen op Hato en Kaplan bouwen. Deze Faye erbij, Riedewald en Tete erbij zou top zijn en dan ziet het er weer een stukje beter uit

19 maart 2024 om 09:18

Riedewald of Tete zou top zijn. Beide kan ook. Riedewald zou eventueel ook op 6 kunnen. Deed dit vroeger ook al prima bij Ajax.

Tete is een strijder die je beter kan hebben dan Rensch.

19 maart 2024 om 09:19

Kan jij mij vertellen wat riedewald laatste jaren gepresteerd heeft dat hij een toegevoegde waarde voor ajax zou zijn?

19 maart 2024 om 09:21

Misschien dan niet basis maar je moet toch ook wel wat achter de hand houden? Kaplan en Hato zijn jong en zullen echt niet alles spelen. Met alleen die twee erbij ga je het geen seizoen redden (ook al zal je misschien geen Europees voetbal halen).

19 maart 2024 om 09:36

Riedewald? Kijken mensen überhaupt nog voetbal voordat ze wat roepen, of vinden ze het gewoon leuk om de eerste naam die binnenkomt te roepen? We willen meedoen om de titel hé!

19 maart 2024 om 09:42

Kaplan eerst maar beoordelen wanneer ze weer met vier man verdedigen, daarnaast dit weekend een zwakte van hem gezien en dat is namelijk zijn draaicirkel.

19 maart 2024 om 09:46

Enige voordelen van Riedewald vind ik zijn leeftijd en een vol seizoen PL ervaring. Ajax mist achterin een speler in de leeftijdscategorie 27-30, de leeftijd dat je in de kracht van je leven bent en hij loopt uit zijn contract! Daarbij was Riedewald zeer veelbelovend in het begin bij Ajax, een typische Ajaxverdediger, maar hij vertrok na het EL-finale seizoen van Ajax waarin hij denk ik door zijn blessureleed van het jaar er voor af en aan basis was. Ik denk dat hij best wat kan bijdragen, zelfs als je in de top van Nederland terug wil komen. Een buitenkansje gezien zijn contractafloop.

19 maart 2024 om 10:02

Riedewald, Tete en dan Frank de Boer als trainer. Dat wordt smullen, ga zeker mijn seizoenkaart verlengen. Misschien kunnen we ook Sana, Denswil, van der Hoorn, Hoesen en Boerrigter terughalen.

19 maart 2024 om 10:19

En als klap op de vuurpijl Gabrich nog een jaartje vastleggen!

19 maart 2024 om 10:37

Tete was alles behalve basispeler in zijn toptijd bij ajax vanwege zijn voetballende vermogen. Ik zie niet in hem de juiste man dit moment

19 maart 2024 om 10:55

Is Ebecilio trouwens nog beschikbaar?

19 maart 2024 om 11:02

Myvision, hoe kun je dit in vredesnaam zeggen? Riedewald heeft in 3 jaar tijd 21 wedstrijden gespeeld bij Crystal Palace. Sorry, maar je maakt jezelf hiermee zo ongelofelijk belachelijk.

19 maart 2024 om 11:33

@paolo Maldini: En waarom ga jij precies het seizoen niet meetellen waarin hij 33 Premier League duels heeft gespeeld? Natuurlijk is Riedewald de afgelopen drie seizoenen amper aan spelen toegekomen en is het onbegrijpelijk dat hij zolang bij Crystal Palace is blijven hangen, maar wat ik zeg: hij heeft wel de ervaring, de leeftijd en een mooi Ajaxverleden en dus is het een buitenkansje als je die gratis op kan pikken.

19 maart 2024 om 12:06

Misschien omdat dat inmiddels 4 jaar geleden is? Laten we anders ook Vurnon Anita halen! Heeft immers 133 wedstrijden voor Newcastle gespeeld en heeft een Ajax verleden. Dan moet ie haast wel goed zijn, toch?

19 maart 2024 om 17:07

Riedewald en Tete moet je toch beiden niet willen.
Die zijn niet goed genoeg voor matige clubs in de PL, dan ben je ook niet goed genoeg voor Ajax. Toen ze weg gingen waren ze 2e keus, daarna zijn ze bij Lyon, Fulham en Crystal Palace nooit onbetwiste basis spelers geworden. Haal je die jongens terug krijg je ongeveer het zelfde als clubs die Clasie, BMI of Narsingh terug hebben gehaald, spelers die leuk zijn voor de subtop maar niet voor de top 3.

Als je dan graag een speler terug wil halen, kijk dan naar Veltman, die speelt mits fit al jaren gewoon bijna alles bij Brighton en zou zowel centraal als op de rechtsback positie kunnen spelen.

19 maart 2024 om 10:43

Het voordeel van die Afrikaanse jongens is dat de leeftijd vaak niet klopt dus voor hetzelfde geld haal je een ervaren speler van 30+ binnen.

19 maart 2024 om 10:54

Het speculeren over nieuwe spelers en een nieuwe trainer begint al heel vroeg. Kunnen we de komende weken goed mee vooruit. Kroes heeft aangegeven samen met de nieuwe trainer te gaan kijken naar direct inzetbare versterkingen. Die nieuwe trainer is er niet en dus kunnen speculaties over nieuwe spelers naar het land der fabelen.

Ik een beetje klaar met de potentiele topspelers bij ajax. Zullen we eerst focussen op jongens die er direct staan en het team versterken? Daarna gaan we wel weer naar de toekomst kijken

19 maart 2024 om 09:27

Ging ook goed dit jaar

Met alle respect voor Ajax, vind ik dat je eerder mag gaan zoeken naar ervaren spelers met bijv een aflopend contract. Dat zijn directe versterkingen. Ik heb alle respect voor Taylor, maar als je bijv ziet dat je genoodzaakt wordt om je centrale middenvelder op linkerwingback te zetten en je andere CM als CV, dan gaat er iets niet helemaal goed. Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat de jeugd prima presteert bij Ajax.

19 maart 2024 om 09:17

Ja, dat deed Feyenoord toen ook met V Bronckhorst en Makaay. Was een geweldige keuze. Prachtige tijd. Dit is precies wat Ajax ook moet doen.

19 maart 2024 om 09:27

Bij Feyenoord sloegen ze er toen in door, maar het is toch duidelijk dat dit Ajax ervaring mist.
Zeker als Bergwijn en eventueel Berghuis ook nog vertrekken.

Met Hato en Kaplan heb je in de verdediging al jonge spelers, dan is wat ervaring niet mis,

19 maart 2024 om 09:38

Want de ervaring van Bergwijn is een grote toegevoegde waarde geweest? Grootste miskoop allertijden

19 maart 2024 om 10:31

Ja dat sowieso, maar als die twee vertrekken heb je eigenlijk alleen Henderson nog als speler met ervaring
Dat is behoorlijk mager

19 maart 2024 om 10:38

Grootste miskoop aller tijden is wel erg overdreven.

Duurste wel, maar niet de grootste miskoop.

Met 8 doelpunten en 4 assists dit seizoen in 17 wedstrijden kan je ook slechter presteren.

Vorig jaar 12 doelpunten en 5 assists, dat is voor een buitenspeler niet eens heel enorm slecht.

Je ziet nu zelfs dat Ajax sinds de blessure van Bergwijn ook minder is gaan presteren qua resultaat. Dus je kunt er van alles van vinden, maar grootste miskoop is niet correct als je naar de statistieken kijkt.

Denk dat je dit seizoen al wel grotere miskopen kunt noemen.
Mikautadze
Avila
Forbs
Sutalo

Kunnen allen in dat lijstje.

Dan heb je uit verleden nog spelers die slecht presteerde bij Ajax:
Giorgi Kinkladze
Albert Luque
Samuel Kuffour
Tom Soetaers
Viktor Sikora
Dario Cvitanich
Bassey

19 maart 2024 om 10:54

Nou de aller- allergrootste miskoop was toch zeker Atouba. Geen discussie over mogelijk.

19 maart 2024 om 11:21

Atouba en Kuffour waren transfervrij. Soetaers kostte 9 ton. Alle 3 vingen ook geen 4 miljoen per jaar. Dat kan ik dus geen miskoop noemen. Cvitanich heeft 13 goals en 6 assists in 30 eredivisie wedstrijden, met een transfersom van 7 miljoen. Dat zijn gewoon goede cijfers. Gemiddeld zelfs beter dan Bergwijn

We hebben gewoon meer betaald voor Bergwijn, dan dat PSV er voor ontvangen heeft van Spurs. 25 goals en 11 assists in 69 wedstrijden zijn op zich goede statistieken, maar op z'n eerste maanden na heeft hij toch in niks laten zien dat hij het waard is/was om gekocht te zijn? Voor meer dan 30 miljoen en 4 miljoen aan salaris verwacht je iemand die (bijna) 1 op 1 loopt, of i.i.g. bepalend is. Bergwijn is dat totaal niet.

19 maart 2024 om 11:42

Elke aankoop die mislukt kan je een miskoop noemen.

Daarbij verdiende deze spelers een mega salaris, dat moet je ook meerekenen.

Dat er veel is betaald voor Bergwijn dat klopt. Maar we gebruiken hem wel en hij levert ook nog wel wat qua rendement. Dan is grootste miskoop niet gepast. Wel duurste miskoop

Mikautadze kost 16 mln, 0,0 rendement en na 6 maanden weer verhuurd. Dat valt in mijn ogen eerder onder grootste miskoop.

"voor meer dan 30 miljoen en 4 miljoen aan salaris verwacht je iemand die (bijna) 1 op 1 loopt,"

Die tijden zijn wel voorbij hoor 30 miljoen is veel geld, maar tegenwoordig in de voetbalwereld haal je daar geen speler van die 1 op 1 loopt, vooral niet een buitenspeler.

Lijkt me prima om erbij te hebben. In de jeugd loopt te weinig rond nu, dus ook voor de toekomst moet je kijken. Daarnaast zou hij wel al wat minuten kunnen maken.

Denk alleen niet dat Barca hem laat gaan of anders toch nog aardig wat miljoenen wil ontvangen, en dat zou voor Ajax (gezien de financiele situatie) misschien niet haalbaar/verstandig zijn.

19 maart 2024 om 09:47

Je kunt dan wellicht aan huur denken

19 maart 2024 om 09:51

Ik zou liever Dies Janse een kans geven.

Maar hij is een Lcv die eventueel LB kan spelen. Daar staat Hato toch al en die zie ik niet zo snel eruit gehaald worden.

Echt een geweldige jonge centrale verdediger met erg veel potentie. Sterk, snel, positioneel goed. Soms alleen wat roekeloos.Heeft alleen de pech dat Cubarsi beter is.

Denk niet dat Barcelona hem definitief wil verkopen, denk dat ze hem willen verhuren. Als ze hem verkopen zullen zal dat waarschijnlijk met terugkoop clausule zijn. Zou wel een gigantische aanwinst zijn voor Ajax, maar denk ook wel dat betere clubs interesse zullen hebben.

19 maart 2024 om 09:39

@el_guaje7

Deels mee eens, alle punten die je opnoemt kloppen wel hoor alleen is zijn grootste werkpunt zijn concentratie. Die durft wel eens te verslappen waardoor die moet beginnen corrigeren.

Aan de bal wel redelijk goed, durft ook risico te nemen met een inspeelpass vooruit, moet alleen soms opletten dat hij niet teveel begint in te dribbelen want dan loopt het meestal wel mis.

Alleszins voor Ajax wel een goede versterking wat mij betreft, die kan daar doorgroeien tot een vaste waarde en wie weet doorverkocht worden met veel winst.

19 maart 2024 om 10:24

Barcelona heeft nog Kospo die eraan komt, en nog een jonge centrale verdediger die eraan zit te komen. (Kom niet op de naam 15,16 jaar gok ik, Spaans) verder kan Barcelona Chadi Riad terughalen van Betis voor een miljoen of 4.

Dus met het oog daarop is het verlies van Faye niet het einde van de wereld, maar ik zou hem houden. Als je hoort dat Lens hem voor 10 miljoen wilt halen afgelopen winter, terwijl hij alleen voor Barcelona B speelt, dan zou ik haast nog een jaar wachten. Stel hij presteert oké met het eerste team, dan kan er wel eens een premièr league club met een flinke zak geld komen. Die houden wel van dit type verdediger.

19 maart 2024 om 13:15

Cubarsi is aan de bal (voetballend) vooral beter. Maar Faye is een beest. Ontzettend snel en heel sterk in de duels. Ook aan de bal niet verkeerd en heeft een goede inspeel pass. Ik zou hem als Barca zijnde niet wegdoen. Cubarsi is een rechtspoot en Faye links. Inigo/Christensen opvolgers qua pikorde heb je dus al in de eigen gelederen.

Ik snap dat Ajax rondkijkt naar interessante spelers, maar er moet zeker eerst toch minimaal 5 spelers verkocht worden. Overigens is deze jongen LCV, terwijl we daar nu Hato en Kaplan hebben. En ik denk dat de nieuwe trainer wel weer 433 gaat spelen.
Sowieso lijkt het me verstandiger om eerst te kijken naar het fundament van de basis en de selectie. In de as heb je gewoon ervaren dragende krachten nodig. Ik zou eerst kijken naar iemand voor naast Hato. Dan heb je Henderson (als hij blijft), en nieuwe nr 10 en op rechtsbuiten moet er iets bij. Conceicao komt weliswaar terug, maar Berghuis wordt ook een jaartje ouder.

19 maart 2024 om 09:50

Kwam Conceicao maar terug... Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren, Porto heeft een koopje gekregen.

19 maart 2024 om 15:26

Conceicao is ook helemaal niet nodig. Er moet een doelpuntenmaker komen op die plek want het ontbreekt ons aan goals vanaf de zijkanten (en het middenveld ook overigens). Ik heb liever een speler met rendement dan Conceicao, waarbij het er allemaal prachtig uitziet maar het blijft een chihuahua.

Als ik Ajax was zou ik eerder scouten op een type Kudus. Een speler met kracht, een actie en een doelpunt in huis.

Net zo’n groot talent als dat forbs bij city was zeker 🤓

Dit is de nieuwe realiteit wat betreft inkomende transfers. 1,5 miljoen voor een nieuwe speler die zowel centraal achterin als linksback kan spelen. Klinkt prima en als je Kaplan en Hato behoud heb je dus 3 jongens voor centraal. De grote namen kan je gewoon niet betalen zet dus in op toptalent en kijk hoe de concurrent uit Rotterdam z’n kampioenschap team voor een habbekrats bij elkaar kocht.

19 maart 2024 om 10:18

Anderhalf miljoen euro kan je vergeten hoor. Barcelona heeft afgelopen winter 10 miljoen van Lens al afgewezen.

Weer een zogenaamd toptalent waarvan je je moet afvragen of hij zal slagen bij Ajax. Haal een ervaren verdediger, bijvoorbeeld Mees Hilgers van Twente. Uitstekende speler met ervaring en potentie om door te groeien. Vergelijkbaar met Thomas Beelen van Feyenoord, maar dan beter.

19 maart 2024 om 15:29

Philippe Sandler van NEC is ook geen slechte shout denk ik zelf. Hilgers ook niet slecht. Het lijkt mij in ieder geval slim om de ''concurrentie'' meteen te verzwakken bij het doen van aankopen die Ajax sterker maken. Dat is gewoon harde business als je de rijkste club bent.

Je moet alleen oppassen dat je ze er niet teveel geld voor geeft.

Laat de Ajax leiding maar schuiven. Het reageren op deze berichten is voor de bühne

Haha, ach ja. Ik denk dat we nu eerst wat veiligere aankopen nodig hebben. Een paar leiders. Een vleugje grinta. En minstens zo belangrijk: een heel goede en scherpe trainer. Ajax moet nu gewoon logisch nadenken, hoe moeilijk dat de laatste tijd ook is in Amsterdam, pfff.

Deze jongen staat logischerwijs op scoutinglijstjes van diverse clubs en een daarvan in Ajax. Veel meer conclusies hoef je nog niet te verbinden aan dit bericht.

Faye is toch een linkspoot? Dan moet hij de concurrentie aangaan met Hato en Kaplan en daarachter zit nog Dies Janse. Die staat over 2 jaar ook in Ajax 1. Als er nu 1 positie is waar we echt niemand nodig hebben is het wel een linker centrale verdediger.

Ik heb dit zovaak tegen mijn vrienden gezegd, dit zal echt een goede aankoop zijn!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren