Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax treft nieuwe voorhoede in kampioensduel: ‘Mogen het niet verknoeien’

Laatste update:

De Graafschap is veroordeeld tot het spelen van de Keuken Kampioen Play-Offs en begint derhalve met een geheel andere voorhoede aan de thuiswedstrijd tegen officieus kampioen Ajax van woensdagavond. De Gelderlander meldt dinsdag dat aanvallers Charlison Benschop en Furdjel Narsingh rust krijgen voorgeschreven van trainer Henk de Jong. Delano Burgzorg moet het duel met Ajax laten schieten vanwege trieste familieomstandigheden.

Fabian Serrarens zal de spitspositie bekleden, terwijl Daryl van Mieghem en Nabil Bahoui de flanken bezetten. Youssef El Jebli, die wegens de ramadan tegen Vitesse op de bank begon, fungeert als schaduwspits. De Jong verklaart zijn keuzes via de officiële kanalen van de Superboeren. “Wij moeten toeleven naar de Play-Offs. Vanaf donderdag begint het voor ons. Zondag (tegen Almere City FC of SC Cambuur in de halve finale, red.) is het zover en dat mogen we niet verknoeien. Zondag moeten we er met z'n allen staan. Als we ons handhaven, leveren we een wereldprestatie.”

Eerst volgt dus nog het treffen met de aanstaande kampioen van Nederland. De Jong heeft met bewondering gekeken naar de prestaties van Ajax in de Champions League. Het elftal van Erik ten Hag stond op de drempel van de finale, maar werd in extremis uitgeschakeld door Tottenham Hotspur. “Ajax kan goed voetballen, zo wonnen ze op bezoek bij Real Madrid en Juventus. Wij zijn momenteel niet de stabielste ploeg en Ajax zal proberen een mooie uitslag neer te zetten. Het zal niet eenvoudig worden woensdag.”

De Graafschap put weinig hoop uit de eerder ontmoeting met Ajax. De ontketende Amsterdammers wonnen in december met 8-0 van de brigade van De Jong. Hakim Ziyech en Daley Blind produceerden die dag allebei een hattrick. Ajax begint met drie punten en veertien doelpunten voorsprong op PSV aan de klus in Doetinchem en mag er dus vanuit gaan dat het na afloop de kampioensschaal krijgt uitgereikt.

Denk jij dat De Graafschap een punt of meer aan de wedstrijd tegen Ajax over gaat houden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Sjaak blij, de ajax supporters blij (want wat willen 2 tegen psv deed kon natuurlijk echt niet volgens vele) en de graafschap gaat dit de playoffs in. Volgens mij is iedereen nu blij.

14 mei 2019 om 19:10

Niet echt, had liefst gewoon een Graafschap op oorlogssterkte gezien hoor. Nu krijg je weer dat gekloot dat ajax mazzel heeft gehad met al die afwezigen bij de tegenstander

14 mei 2019 om 19:15

Nou ik vond dat idd schandalig van willem11 niet dat ik ze kans gaf op winnen maar ze legden PSV geen strobreed in de weg en met meer gogme van PSV kant hadden ze in doelsaldo kunnen inlopen! Dat gebeurde gelukkig niet.... ik hoef geen overwinning van een tegenstander te krijgen en graafschap mag van mij volgas aantreden zoals Utrecht zich ook niet makkelijk liet oprollen uiteindelijk moet kwaliteit de doorslag geven daar ben ik als supporter veel trotser op dan op een geschonken overwinning.

14 mei 2019 om 22:43

Helemaal eens, behalve dat er wel 1 strobreed in de weg werd gelegd: Lozano kreeg zonder reden een behoorlijke rotschop.

Heerlijke vent die Henk de Jong...nuchter en ademt een en al voetbal!

14 mei 2019 om 18:41

word 10 nul voor Ajax .snap de graafschap wel . eigen belang. kampioenschap is toch al gespeeld .

Tja, Henk heeft ook gezien wat er in 2016 gebeurde en dacht dat overkomt mij niet. Krachten sparen voor de nacompetitie.

14 mei 2019 om 19:10

Lijkt me een verstandige beslissing. Hij hoeft geen sportieve plicht meer te doen, Ajax is al kampioen.

Hoewel het kampioensduel is, is het feitelijk ook een pot die nergens om gaat. Rare gewaarwording.

Voor de Amsterdamse vrienden misschien een extra stumulans om nu wel de schaal op te halen in Doetinchem; een kleine extra genoegdoening

Ik hoop eigenlijk Traore even te zien. het zal me niet verbazen als hij zich boven Kasper dolberg weet te werken volgende seizoen. Zelfde geldt voor Sierhuis mocht die terugkomen

14 mei 2019 om 21:21

Sierhuis is voor anderhalf seizoen gehoord.

De graafschap krijgt get nog lastig denk ik met Cambuur. Ajax gaat morgen de competitie in stuk afsluiten en laten zich niet weer een keer foppen tegen de Graafschap. Op naar nummer 34.

Het huidige Ajax is natuurlijk ook een ietsje () beter dan dat van de vorige kampioenswedstrijd tegen De Graafschap. En vermoedelijk gaat De Graafschap er nu vanuit om vanwege de heel kleine kans op een resultaat toch maar krachten te sparen voor de nacompetitie. Daarnaast heeft Ajax ook aan een gelijkspel voldoende, of is zelfs nog kampioen bij een nederlaag. Een geruststellende gedachte, en daardoor kan Ajax vol gas geven om het kampioenschap met een mooie uitslag te behalen. Naast die wonderlijke 1-1 van 5 jaar terug, heeft Ajax het eigenlijk nooit echt lastig in Doetinchem.

14 mei 2019 om 22:10

Kan mij nog wel een gelijkspel herinneren net voor de Champions League finale tegen juventus...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren