Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax treft ‘de gelukkigste’: ‘Dat is toch een raar fenomeen’

Laatste update:

Tottenham Hotspur verzekerde zich woensdagavond van de halve finales van de Champions League. De Londenaren verloren weliswaar met 4-3 van Manchester City, maar dat was door de 1-0 overwinning in de heenwedstrijd voldoende voor de volgende ronde, waarin the Spurs het opnemen tegen Ajax. Kees Kwakman weet niet of Ajax het heeft getroffen met Tottenham.

"Er zat niet veel tussen Tottenham en City, toch? Ik denk dat Tottenham iets effectiever was. We zeiden nog tegen elkaar: Christian Eriksen heeft de bal nog niet eens gehad. Lucas Moura heeft bijna geen bal gehad.. Dat is bij City toch even wat anders”, aldus de oud-verdediger, die stelt dat niet zozeer 'de beste, maar de gelukkigste opponent' door is, bij FOX Sports.

Commentator Leo Driessen vond het opvallend dat City op een gegeven moment 'twee gedachten' had. “Fernandinho komt er bijvoorbeeld in. Met hem komt er een controleur in. Als je in het veld staat en je hebt maar één doel, namelijk scoren want anders lig ik eruit, en je hebt het doel bereikt, dan heb je toch automatisch dat je twijfelt. Dat is toch een raar fenomeen.”

De heenwedstrijd tussen Tottenham en Ajax wordt op dinsdag 30 april of woensdag 1 mei om 21.00 uur in Londen gespeeld. De return volgt op dinsdag 7 of woensdag 8 mei in de Johan Cruijff ArenA, ook om 21.00 uur. De andere halve finale gaat tussen Barcelona en Liverpool. De Catalanen waren te sterk voor Manchester United, terwijl the Reds twee keer wonnen van FC Porto.

Wie verwacht jij dat de finale van de Champions League gaat halen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk dat de finale Tottenham Barcelona wordt. Zoveel mensen die nu al denken dat Ajax in de finale zit... Tottenham wordt flink onderschat.

18 april 2019 om 08:20

Wat interesseert het nou wat mensen er van maken in de media, VZ of Sociale media. Het gaat erom dat de selectie er vol opklapt, geen enkel team onderschat de halve finale Champions League. Wat een onzin argument.

18 april 2019 om 08:57

Ajax onderschat zeker niet. De supporters zien echter meer kansen dan tegen City en ik lees ook af en toe wel dat Ajax al in de finale staat. Maar ach, euforie hoort er bij. Persoonlijk vind ik dit beter dan City, maar het is en blijft een heel stug team, met veel lopende mensen, wat een probleem kan zijn. En het eerst uit ligt Ajax denk ik minder, alhoewel de Arena in de CL kan kolken. Ik ben bang dat het resultaat uit de uitwedstrijd kan betekenen 'hinken op twee gedachten'. En dat zagen we bij Juve en City, dat gaat lang niet b altijd goed. Maar ach, dat kan ook als je eerst uit speelt natuurlijk

18 april 2019 om 10:55

Het is echt een groot voordeel dat Son niet mee speelt, hij is zo bewegelijk, snel en koelbloedig voor het doel en ook nog 's tweebenig!

Scheelt een slok op een borrel dat Kane en Son niet meedoen!

18 april 2019 om 08:21

Tja, zo waren er ook zoveel die Ajax 0 kans gaven tegen Real en Juventus (ook ik). Dat is een beestje inherent aan het voetbal toch?

18 april 2019 om 08:57

Hoe heeft een team op dit niveau uberhaupt ooit 0 kans? Dat snap ik niet. Het is niet San Marino tegen Spanje he.

18 april 2019 om 09:26

Omdat je het niveau van Ajax niet zag voor de wedstrijden tegen Real en Juventus? Twee weken voor de eerste wedstrijd tegen Real werden ze namelijk nog compleet vernederd in de Kuip.

Verder heeft San Marino ook gewoon kans tegen Spanje, aangezien je met een 0-0 stand begint. ;-)

18 april 2019 om 08:21

Ze zijn gewoon hoopvol en waarom ook niet. Je speelt niet de halve finale om maar van een uitschakeling uit te gaan.

18 april 2019 om 08:25

Wie denkt dat dan? Dat handjevol mensen hier op vz?

Nee, de verhoudingen liggen op voorhand wel iets meer gelijkwaardig voor Ajax dan daarvoor (real en Juve staan toch wel hoger aangeschreven). Maar de Spurs wordt echt niet onderschat, het worden in ieder geval weer twee fantastische wedstrijden.

18 april 2019 om 11:00

En voor wie ben jij tijdens deze wedstrijden?

Ik ben (ook mijn club, maar dan nog) voor Ajax.

Ook ben ik een groot fan van Madrid en volg ze al heel lang. Toch was ik voor Ajax. Dat heeft toch met Nederland te maken en omdat ik uit de buurt kom van de stad.

Als Nederlander is iedereen toch (met liefde voor Nederland) voor Ajax? Anders snap ik ook niet als je juicht wanneer Nederland scoort op een EK of WK.

18 april 2019 om 11:34

De club waar ik mee opgegroeid ben, de club waar ik vreugde, maar ook verdriet mee heb gedeeld. In voor en tegen spoed achter sta en altijd met veel vrienden naar het stadion ga of thuis voor de tv zit, Ajax natuurlijk. Zonder twijfel.

Ik ga nu al ongeveer 5? seizoenen naar Engeland om naar de Spurs te gaan kijken. We proberen vaak per kwartaal een keer een wedstrijd mee te pakken. Dus vier a vijf keer per seizoen zie ik ze altijd wel spelen. Een goede vriend van me is daar opgegroeid en woont sinds zijn 14e in Nederland. Dus dan krijg je door de jaren heen vanzelf ook warme gevoelens voor een club buiten de Nederlandse grens.

18 april 2019 om 08:28

Je leest nergens dat iemand schrijft dat Ajax Tottenham wel 'even' pakt. Wat je wel leest is dat mensen Tottenham prefereren boven City, wat natuurlijk naast terecht, ook mooi is voor veel Ajacieden. Dit vanwege het meespelen van de oud Ajacieden. Niemand onderschat Tottenham, alle fans zijn realistisch in tegenstelling tot fans van andere clubs.. die duwen Ajax nu in een favorieten rol, wat natuurlijk de grootste onzin is.

18 april 2019 om 08:29

Tottenham wordt echt niet onderschat geloof mij maar.
City is op papier beter en persoonlijk had ik liever gehad dat Ajax City had getroffen omdat dit een voetballende ploeg is en Spurs niet

18 april 2019 om 10:13

Spurs is ook een voetballende ploeg. Je moet eens wedstrijden van hun kijken. Het lijkt erg op het voetbal van Guardiola.

18 april 2019 om 10:43

Nou spurs speelt vooral extreem traag voetbal met voorzetten in zestien in en veel passes tussen de verdedigers. Vooral als kane op het veld staat. Zou dat niet met het pijlsnelle voetbal van city vergelijken

18 april 2019 om 08:31

Is dat zo. Heb niemand van Ajax dat soort teksten horen roepen. Daarentegen toen ze bij Ajax wel in hun nopjes waren met Real Madrid, was het vooral arrogantie en schromelijke zelf overschatting.
Nu hoor ik in de media niet hele andere teksten als er liggen kansen en in Spurs treffen ze de minste van de 3 overgebleven ploegen. Dat vind ik iets heel anders dan die gaat Ajax wel ff opzij zetten.

Sterker nog, ik heb het idee dat Ajax nog altijd flink wordt onderschat. Nu ook weer, ja Juve speelde wel heel slecht in de 2e helft. Ja de coach van Juve koos toch voor de verkeerde poppetjes. Hoop dat ze er bij de Spurs ook zo over denken. Ajax weet van zichzelf dat ze alleen met 100% inzet, een flinke dosis techniek en als team iets kunnen bewerkstelligen in Europa. Lopen spelers naast hun schoenen, dan is het snel over en sluiten. Dan komen we zelfs tekort tegen Heracles.

18 april 2019 om 08:56

Jahoor, we hebben er weer ene die gewoon een zogenaamde mening van 'zoveel mensen' uit de duim zuigt en dat als argument aandraagt. Vrijwel niemand denkt dat Ajax al in de finale zit, er moeten eerst nog 2 duels tegen een Engelse topclub worden gespeeld. Op papier heeft Ajax misschien iets meer kans dan tegen Real of Juve maar ze zijn nog altijd lichtjes de underdog. Hoe kom je er in hemelsnaam bij dat er in de halve finale van het grootste toernooi ter wereld sprake is van onderschatting?! Nota bene onderschatting van een ploeg met een begroting en spelersbudget dat vele malen hoger ligt dan dat van Ajax, een club die meermaals onze betere spelers heeft gekocht. Niemand onderschat Spurs, geloof me..

18 april 2019 om 09:24

Ik verwacht zelf dat Liverpool Barca wel over de knie legt. Zijn gebrand na de ongelukkig verloren finale van vorig jaar. Gun het Liverpool bovendien wel.

Ajax moet echt waken voor onderschatting hoe belachelijk dat ook klinkt. Het is een absolute bonus dat Kane en Son in Londen niet mee doen maar het blijft een goede ploeg. Worden 2 zware wedstrijden denk ik

18 april 2019 om 08:46

Hoezo moet Ajax waken voor onderschatting? Er is helemaal niemand bij Ajax die Tottenham onderschat. Ik word er altijd zo moe van dat media en derden dat zomaar roepen. Dat is nergens op gebaseerd. Een Nederlandse club als Ajax kan in de CL helemaal niemand onderschatten. IN de voorrondes al niet laat staan in de halve finale. Gezien het immense financiele verschil tussen beide clubs zou als er al sprake zou zijn van onderschatting dat eerder andersom zijn.

18 april 2019 om 09:46

Sissoko fit of niet is ook cruciaal voor Ajax. Tegen een druk zettend team als ajax kan die namelijk door zijn kracht, snelheid en dribbel aan die druk ontsnappen.

Wat baal ik toch als een stekker dat City er zo onnodig uit ligt! Ze hebben de hele wedstrijd gedomineerd, maar door 3 indivuele fouten, heeft City 3 tegengoals geincasseeerd. Het is om ziek van te worden! Dit jaar was het jaar van City! En dan op zo'n ongelukkige wijze drie tegengoals incasseren en buitenspel versieren door Gundogan op het laatst. Die goal van Llorente was ook nog eens 50/50 wat makkelijk afgekeurd had kunnen worden.

18 april 2019 om 12:46

Als je er zo uit ligt lig je er niet onnodig maar verdiend uit, dat mag toch wel duidelijk zijn

Ach ja, op sommige Engelse forums denken ze ook al dat Tottenham in de finale zit.

Denk dat Ajax niemand onderschat. Dat maken sommige fans ervan.
En tuurlijk als je moet kiezen tussen Tottenham of Man City dan kies je natuurlijk voor Tottenham.

Maar makkelijk gaat het zeker niet worden.

Ik zeg 50/50.

@masterjesse Kane is er sowieso niet bij. Son is geschorst in London. Maar Winks (en wellicht Sissoko) is dan wel terug. Belangrijkste voor Ajax is om in de eerste wedstrijd meteen een uitgoaltje mee te pikken. Mooi dat we eerst uit spelen.

Bij een goed resultaat, maak je in de Arena een prima kans met de fans erbij.

18 april 2019 om 08:35

Over je laatste zin, dat zie ik nog niet zo goed zitten. Thuis verloor Ajax namelijk van Real en speelden ze gelijk tegen Juve, uit maakte ze het af. Dat ze nu eerst uit spelen kan ook nadelig uitpakken.

18 april 2019 om 08:49

@Troy, dat is natuurlijk gewoon puur toeval omdat de loting toevallig zo uit kwam dat Ajax eerst thuis moest. Real won in Amsterdam, maar alles behalve verdient, ook Juve kreeg te veel. De uitgangspositie zal belangrijk zijn wat er in Engeland gaat gebeuren. Ajax scoort eigenlijk altijd wel, dus ik zie ze in Engeland ook wel een een resultaat halen. Het worden weer twee spannende ontmoetingen!

18 april 2019 om 09:41

Heeft imo meer te maken met dat de 2e wedstrijd beslissend is. Eerste game uit of thuis is toch altijd een beetje meer van als je maar niet verliest.

Ajax gaat dit redden. Tottenham geeft zo veel ruimte weg. Daar gaat Ajax van profiteren.

18 april 2019 om 13:25

Sterker nog, ik heb het gevoel als Ajax een beetje zijn niveau haald dat ze Tottenham wel eens helemaal suf kunnen gaan tikken.

18 april 2019 om 15:22

Oke.. en wat als Tottenham haar niveau haalt? Dan mag je een telraam pakken. We mogen allemaal lyrisch zijn over Ajax en blij zijn met de tegenstander Tottenham, maar ga ze nou niet onderschatten. Ze hebben City uitgeschakeld, al dan niet met een beetje mazzel.

Natuurlijk is een telraam overdreven, maar een Tottenham in vorm schat ik 2 maten groter in dan een Ajax in vorm. Bovendien weten Eriksen, Vertonghen, Alderweireld en Sanchez vrijwel precies hoe Ajax gaat spelen, ze zijn niet gek daar.

Ik zeg 50/50, misschien zelfs 60/40 voor Tottenham. Tottenham staat hoog in de PL, Ajax zou, zelfs in vorm, niet in de buurt komen van plek 3/4 in de PL.

Hoezo staat hier steeds 30/4 of 1/5? Speeldata zijn toch al sinds de loting vastgesteld op 30/4 en 7/5? Wat ik overigens op de andere sites wel zie staan.

18 april 2019 om 09:48

In de CL speel je altijd op een dinsdag of woensdag en niet 2x op dinsdag of woensdag

Als je niet wint van de Spurs dan hoor je ook niet in de finale. Spurs is echt niet zo goed als de meeste denken. hebben dit seizoen veel belabberde wedstrijden gespeeld en er zit totaal geen spelidee in dat team. Een handjevol goede spelers, waarvan er trouwens 2 niet meedoen, trekken de kar. Ajax gefeliciteerd met de finaleplaats. Hoop op een finale tegen Barca.

18 april 2019 om 08:57

Zonder spelidee in de halve finale CL komen... zouden meer clubs moeten doen....

18 april 2019 om 09:24

Ik zie je deze reactie nu al voor de tweede keer geven. Je legt de druk mooi bij Ajax en als het niet lukt dan kunnen we nu alvast rekening houden met een “Ajax heeft gefaald” reactie. De Spurs zijn gewoon favoriet, maar is een gunstigere tegenstander dan City. Leuk hoe fans van andere clubs nu roepen dat Ajax die finale wel ff haalt, terwijl de Ajacieden juist realistisch zijn.

18 april 2019 om 09:33

Ja joh tuurlek. Vandaar ook dat psv 2x voetballend de betere is geweest ofniet? Helemaal weg geblazen die spurs, zwaar mazzel hadden ze dat ze niet gewoon 2x hadden verloren.

18 april 2019 om 10:56

@ridirkulous
Ja en Ajax is omver geblazen door PSV en Feijenoord maar dat telt dan niet meer want dan komen de excuses opspelen.
Tottenham is een goede ploeg maar met een verschrikkelijke achterhoede. Dat is ook de reden waarom PSV 2 keer in de wedstrijd bleef.
Tottenham is de minste van Barcelona, Liverpool en missen Harry Kane hun afmaker.

18 april 2019 om 10:27

Geen spelidee xD. Tottenham is een van de weinige top ploegen waar vaak een gedachten achter het spel zit wat niet alleen maar gebaseerd is op balbezit ( vaak wel maar ze kunnen zich aanpassen). Fijn dat iemand met een psv image klaagt over gebrek aan spelidee haha, neem daarbij dat tottenham al tijden geen aankoop heeft gedaan daar waar hun concurrentie smijt met geld. Ook knap als je dus zonder spelidee 3e staat in de pl.. het zal wel een zwakke competitie zijn waar psv jaarlijks de titels aan een zou pakken. Oh wacht is psv er niet uit gegaan tegen dat zwakke ideeloze tottenham is de groepsfase? Dit jaar horen ze bij de beste 4 van europa dus een beetje respect mag je wel tonen.

Ongelofelijk. Als iemand aan het begin van dit seizoen had gezegd dat of Ajax of Tottenham de finale zou bereiken, had ik diegene zwaar voor gek verklaard. Maar, zo zie je dat niets in het voetbal vast staat en dat alles kan gebeuren. Het zal wel "anders" zijn voor Ajax trouwens om niet als zware underdog het tweeluik te beginnen. Tegen Real waren ze dat wel en tegeb Juve ook, maar Tottenham is meer gelijkwaardig. Als Ajax al niet de favoriet is, hoe gek dat ook klinkt. Zo zie je ook maar dat je individueel niet de beste spelers hoeft te hebben, zolang je maar als team ijzersterk speelt en samen vol erop klapt. Overigens denk ik dat Barca Liverpool helemaal kapot speelt en de finale tegen Tottenham of Ajax makkelijk wint.

Wat zegt Leo Driessen nu weer, Fernandinho kwam erin toen het 4-2 was en dus was City door. Ze krijgen vervolgens een doelpunt om zijn oren, ja dan heb je misschien minder aan een verdedigende middenvelder, maar dat kan je van te voren ook niet weten.

Ajax zeker een kans tegen Tottenham die in mijn ogen hun beste speler Son missen.

18 april 2019 om 09:08

Maak daar maar hun 2 beste spelers van. En als Sissoko geblesseerd is wordt het een walkover.

18 april 2019 om 15:26

Een walk over? Je doet net alsof Ajax god zelf is (oke feitelijk is Ajax een God..), maar een walkover? Dat Tottenham aanvallend verzwakt is betekent niet dat ze niet gevaarlijk kunnen zijn, of niet meer kunnen verdedigen. Als Lloris uitvalt, samen met 2 Cv's, dan wordt het meer een walkover dan nu. Maar walkover? Net zoals tegen Feyenoord, Heracles en Heerenveen? Oh wacht, dat waren geen gewonnen wedstrijden..

4 teams met een gun factor de laatste jaren. May the best team win!

Ik denl dat Ajax juist moeite zal hebben tegen Tottenham dan een absolute topclub, tegen Tottenham zal er meer druk en spanning bij komen kijken omdat je dan tegen een gelijkwaardige club speelt en verplicht bent om te presteren.

18 april 2019 om 09:40

Tottenham koopt spelers bij Ajax, dus Tottenham is op papier favoriet. Net als dat ze dat tegen PSV waren. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Je kunt niet zeggen: Oh, die hebben die en die uitgeschakeld, want zo werkt het niet. In mijn ogen is Ajax de underdog, maar is Tottenham wel de gunstigste van de twee mogelijke tegenstanders.

Ik hoop het natuurlijk niet, maar het zou toch wat zijn als de Spurs de Cl winnen. Ik denk dan dat alle Arsenalfans dan van de aardbodem verdwenen zijn.
Desalniettemin maakt Ajax zeker wel kans. Het Probleem bij Spurs is dat ze verdedigend echt sterk zijn. Daar kom je echt niet zomaar doorheen. Dat hebben Dortmund en in mindere mate ook ManCity ondervonden. Dat zal voor Ajax de grootste uitdaging worden. Aanvallend vind ik ze niet heel denderend zonder Son. Ook Eriksen en Alli vond ik gisteren bijzonder matig. Aan de andere kant is die Moura met zijn snelheid ook wel gevaarlijk.

PSV kon het ook tegen de spurs en verdiende uit zelfs meer, dus ik verwacht dat Ajax hier gewoon overheen gaat, maar onderschatten moet zeker niet.ook nog te beseffen dat ze Kane en Son missen..

De spurs hebben tweemaal geprofiteerd van knullig, ondermaats verdedigen van Laporte. Deze Laporte zal als de schuldige voor de uitschakeling aangeduid worden en terecht vergeleken worden met doelman Karius , die toen verantwoordelijk was voor het verspelen van de CL finale winst....
De spurs moeten niet denken dat ze groots waren in de overwinning, city was gewoon' beter maar individuele flaters bepaalden de uitslag. Ajax zal ongetwijfeld niet zulke domme acties het spelverloop laten bepalen.... Ajax is echt dicht bij een finale plaats als ze hun focus blijven behouden!

18 april 2019 om 15:21

Haha vergeet Ulreich en Rafinha van Bayern niet. Dat was ook echt amateurisme van de bovenste plank.

18 april 2019 om 15:29

Er zit een duidelijk verschil tussen een keeper die geen bal vangt en een verdediger die een fout maakt maar waar nog op ingegrepen kan worden. Daarnaast heeft City ook geprofiteerd van slecht verdedigen van o.a. Rose en Trippier. Fouten dwing je af, toch? Maar Karius had beslissende fouten, een keeper die geen bal kan vangen zorgt voor een goal. E zo geweldig is die Ederson trouwens ook niet.

Iemand die mij kan uitleggen waarom tottenham effectiever was terwijl city 1tje meer heeft gemaakt?

18 april 2019 om 17:00

Effectief zijn is het maximaal benutten van de kansen die je krijgt. als je 5 keer scoort uit 20 kansen ben je minder effectief dan wanneer je 1 kans krijgt en deze erin schiet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren