Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax speelt tegen Juventus voor miljoenenbonus en UEFA-punten

Laatste update:

Een goed resultaat tegen Juventus in de kwartfinales van de Champions League is in meerdere opzichten van groot belang voor Ajax. Het bereiken van de laatste vier van Europa zal gezien worden als een wereldprestatie en nog meer miljoenen zullen binnenstromen in de Johan Cruijff ArenA. Ook niet onbelangrijk: minimaal een gelijkspel in de heenwedstrijd of return in Turijn zal van grote waarde zijn voor het Nederlandse voetbal. Eent gelijkspel zal volstaan om te stijgen op de coëfficiëntenranglijst en dat zou goed nieuws betekenen voor de kampioen van het seizoen 2020/21.

Omdat AZ, Feyenoord en Vitesse al in de voorrondes van de Europe League werden uitgeschakeld, was de hoop dit seizoen gevestigd op PSV en Ajax. De twee Nederlandse topclubs wisten zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. De Eindhovenaren eindigden op de laatste plaats in een poule met Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur. De ploeg van Mark van Bommel sprokkelde slechts een schamel aantal punten bij elkaar voor de coëfficiëntenlijst, in tegenstelling tot Ajax. De ploeg van Erik ten Hag eindigde op de tweede plaats en schakelde in de knock-outfase Real Madrid uit. Door het succes van Ajax is Nederland in een nek-aan-nek-race verwikkeld met Oostenrijk op de coëfficiëntenranglijst.

De Oostenrijkers staan momenteel op de elfde plaats. Geen enkele club uit Oostenrijk doet nog mee in de Champions League of Europa League, waardoor zij dit seizoen geen punten meer kunnen vergaren. Nederland staat op de twaalfde plaats en heeft aan een gelijkspel van Ajax tegen Juventus genoeg om een plek te stijgen. Een elfde plaats is van belang, want het land dat na dit seizoen op die positie is terug te vinden mag in het seizoen 2020/21 waarschijnlijk de landskampioen afvaardigen voor de groepsfase van de Champions League. Alleen als de winnaar van de Champions League van het seizoen 2019/20 zich niet via de competitie rechtstreeks plaatst voor het Europese clubtoernooi, is dit niet het geval.

Bij een twaalfde plaats moet de kampioen van Nederland play-offs spelen op weg naar de groepsfase van de Champions League. Een eventuele elfde plaats op de ranglijst heeft overigens alleen gevolgen voor de landskampioen van de Eredivisie. De nummer twee van volgend seizoen zal de volgende voetbaljaargang nog steeds in de tweede voorronde van de Champions League instromen, net zoals dat het geval was voor Ajax dit seizoen. De nummer drie plaatst zich voor de derde voorronde van de Europa League, de winnaar van de play-offs komt terecht in de tweede voorronde.

Prijzengeld

Door het bereiken van de kwartfinales komt het totale prijzengeld van Ajax dit seizoen boven de tachtig miljoen euro uit. Succes tegen Juventus zou nog meer miljoenen opleveren. De totale verdiensten dit Europese seizoen kunnen dan richting de honderd miljoen euro kruipen. Hoe verder Ajax weet door te dringen in de Champions League, des te hoger zullen de inkomsten zijn. Kwalificatie voor de halve finales levert 12 miljoen euro op en een plek in de finale is goed voor 15 miljoen euro. Bij de eindzege van het toernooi keert de UEFA een bonus van 4 miljoen euro uit. De winnaar van de Champions League plaatst zich automatisch voor de Europese Super Cup, goed voor een bonus van 3,5 miljoen euro. De winnaar van de Super Cup krijgt 1 miljoen euro.

Wat heeft Ajax tot dusver verdiend in de Champions League?

Ajax verdiende dit seizoen al tientallen miljoenen in de Champions League.Lees artikel

Marktwaarde selectie

Het succes in de Champions League is bovendien goed voor de marktwaarde van de selectie. De clubleiding van Ajax heeft al laten weten rekening te houden met de verkoop van verschillende spelers en dat gaat de huidige koploper van de Eredivisie gigantische bedragen opleveren. Spelers als Matthijs de Ligt, David Neres, Nicolás Tagliafico, Dusan Tadic en Hakim Ziyech worden wekelijks gelinkt aan de grootste clubs uit Europa. De gewilde Ajacieden hebben allemaal doorlopende contracten, waardoor directeur spelersbeleid Marc Overmars hoog in de boom kan gaan zitten met betrekking tot de vraagprijs. Frenkie de Jong werd voor maximaal 86 miljoen euro verkocht aan Barcelona en ook voor de andere Ajacieden zal Overmars tientallen miljoenen euro's willen zien.

In beeld: de 25 duurste Eredivisie-spelers na de update van Transfermarkt

De marktwaarde van bijna alle Ajax-spelers zijn dit seizoen gestegen.Lees artikel

Verwacht jij dat Ajax minimaal gelijkspeelt tegen Juventus?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax speelt tegen Juventus voor miljoenenbonus en UEFA-punten.

Totaal niet mee eens.

Ajax speelt tegen Juventus voor plezier en spelvreugde.

Dat stralen ze al het hele CL seizoen uit!

10 april 2019 om 14:30

Ik heb liever dat ze het minder leuk vinden en de punten pakken dan dat ze glimlachen en rondhuppelen om er vervolgens met 0-6 vanaf te gaan.

10 april 2019 om 14:42

Liefst allebei

10 april 2019 om 14:46

Dat is uiteraard de ideale combinatie. Als het lekker loopt heb je er natuurlijk meer plezier in (weet ik zelfs nog van mijn eigen carrière ) Als ik met 3-0 voor sta kan ik tegen een grapje, maar andersom net iets minder.

10 april 2019 om 14:50

Ze spelen met een lach op het gezicht en daardoor is er rust in de ploeg waardoor ze zo ver zijn gekomen. Bij Ajax speel je om mooi voetbal te spelen en daarmee punten te pakken. Als je op een andere manier punten wil pakken ga je maar ergens anders heen. kampioen worden met lelijk voetbal is 1x leuk in het seizoen en mooi voetbal is 34x geweldig.

10 april 2019 om 14:56

Waar speelde je dan arsenallz?

10 april 2019 om 15:15

Bij de plaatselijke amateurs. Was er wel echt een vedette.

10 april 2019 om 15:50

@demessias en laten we nou precies dat al jaren niet geweest te zijn!

Ik heb dit seizoen genoten van Ajax, maar als ze op een lelijke manier kampioen kunnen worden dan mag dat van mij nu wel! De honger naar prijzen is enorm!

Een gelijkspel zou haalbaar moeten zijn en van gigantische waarde. Ik ben ontzettend trots op dit Ajax en denk ook dat een gelijkspel tegen Juventus moet kunnen. Zoveel talent in één team, zoveel passie. Een elftal om niet snel te vergeten.

Het geld dat ze binnenhalen is daarnaast ook niet misselijk - goed genoeg voor een definitie financiële splitsing tussen Ajax en de rest van Nederland. Spelers aantrekken voor 12 miljoen kan de normaalste zaak van de wereld worden. Het is misschien in binnenlands opzicht saai, maar één dominant team levert veel op in Europees opzicht.

10 april 2019 om 16:14

Ik denk nog steeds dat Ajax vrij kansloos is tegen dit Juventus.
Bayern en Real waren tijdens die ontmoetingen vrij ver van hun gebruikelijke vorm verwijderd en ik denk ook dat ze vanavond in hun handjes mogen knijpen met de afwezigheid van Chielini en een half fitte Ronaldo die overigens dan nog wereldtop is.
Dat nodige puntje lijkt me haast onhaalbaar, maar ik word nog weleens verrast door Ajax dit seizoen.

10 april 2019 om 16:59

De vorm van Juventus vind ik ook niet zo groots. Zoveel wedstrijden winnen ze niet heel makkelijk hoor. Zonder Ronaldo vind ik het maar een semi-okay team.

10 april 2019 om 17:55

3 of 4 miskopen van die bedragen en de werepd ziet er anders uit.

Ik hoop dat ze versta dige aankopen doen maar er is geen enkele garabtie dat jongens als Marin, Pierie, Pavon etc slagen. Een beetje geluk moet je ook hebben he

10 april 2019 om 18:07

Garanties zijn er idd niet. Maar alleen van Frenkie kun je al 6 aankopen doen

Het begint echt te kriebelen. Heb er zin in, een lekkere ouderwetse Europese avond. Kan niet wachten!!!

10 april 2019 om 14:30

Ik ken je gevoel. Ik heb eigenlijk niks met Ajax maar deze dagen zijn zo extreem spannend en opwindend gewoon.

Wat zou het toch lekker zijn om bij de financiële afdeling te werken bij Ajax haha. Wat een bedragen zeg!

Of Ajax deze miljoenen gaat verdienen weten we niet, maar wat zij al hebben opgehaald deze CL-campagne is geweldig!

Nu nog hopen dat het goed geinvesteerd wordt en dat het ieder jaar steeds meer en meer wordt. Dan heb je geen olie sjeik nodig om (financieel) op termijn weer de aansluiting naar de (sub)top te vinden

10 april 2019 om 14:33

Ik denk dat Overmars wel redelijke vervangers kan halen. De aankoop van Marin lijkt me bijvoorbeeld al prima. Natuurlijk een andere speler dan Frenkie, maar zijn kwaliteiten zijn relatief uniek en niet zomaar te vervangen. Als ze genoeg shortlists hebben zie ik het wel goed komen. Financiële flaters ga je er bij hebben, maar ik heb er wel vertrouwen in.

10 april 2019 om 15:43

Ik denk dat Ajax spelers als bande waar ik hoge verwachtingen van heb gezien zijn transfer waarde en niveau op jonge leeftijd in België en ook matusiwa die uitstekend speelt bij de graafschap. Beiden zijn gezien leeftijd en talent klaar voor een basis plek. Ook heb ik veel vertrouwen indie nieuwe spits van jong Ajax. Dat zou weleens een serieuse concurrent voor dollberg kunnen worden.

Ik zou wel eens willen weten wat de stijging van de marktwaarde van de selectie is geweest o.b.v. de CL-campagne.

10 april 2019 om 14:36

Je kan via Transermarket de algemene waarde en de groei terugzien van alle spelers. Gigantische stijgingen bij sommige spelers. Onana is bijvoorbeeld aan het begin (van dit seizoen!) geschat op een waarde van 13.5 miljoen (pond) en staat nu op 31,5 miljoen (pond). Vrij interessant. Ik DM je wel een link.

10 april 2019 om 15:38

Het enige jammere daaraan is wel dat je niet echt ziet of die stijging ook echt door de championsleague was of gewoon omdat het gaat over talenten die het goed doen in de eredivisie.

10 april 2019 om 17:00

Tja, dat kun je ook niet onderscheiden. Het lijkt me zonder twijfel dat de CL zeker grote impact heeft in eventuele stijging. De stijging bij PSV spelers is bijvoorbeeld veel minder, terwijl ze bijna de hele competitie bovenaan stonden.

Ik weet dat het waarschijnlijk niet gaat gebeuren, maar het zou een mooie geste zijn als Ajax een deel van dit bedrag overmaakt naar de KNVB. De KNVB kan het dan weer verdelen onder de overige Eredivisieclubs, als financiële compensatie voor alle verschuivingen die hebben plaatsgevonden i.v.m. een zo optimaal mogelijk wedstrijdschema voor Ajax. Dit maakt de bereidheid van andere clubs om in de toekomst zonder morren mee te werken een stuk groter.

10 april 2019 om 14:41

Er is toch uiteindelijk maar één wedstrijd verplaatst? Ajax heeft het geld terecht gekregen. Lijkt me onnodig dat ze omdat ze lief willen doen wat gaan verdelen.

10 april 2019 om 14:52

1? In totaal al meer dan 10. Het is geen liefdadigheid. Leg De Graafschap maar eens uit waarom hun speelschema moet 'lijden' onder het succes van Ajax. De Graafschap voetbalt tegen degradatie, daar staan banen op het spel. Bij Ajax is het straks de vraag of de Ligt voor 60 of toch 80 miljoen vertrekt. Het valt voor dat soort kleine clubs gewoon niet uit te leggen, maar een financiële geste zou een mooi gebaar zijn waardoor beide partijen in de toekomst wat meer naar elkaar toe kunmen groeien.

10 april 2019 om 15:09

Er is maar 1 wedstrijd verplaats maar er worden voor deze CL ronde een aantal wedstrijden verplaatst waar een aantal clubs ontevreden over zijn. Ik snap de onvrede ergens wel maar wat is er nou mooier dan het binnen harken van Europese miljoenen waardoor er betere spelers kunnen worden aangetrokken waardoor het voetbal leuker wordt en uiteindelijk zelfs de kleinere clubs kunnen profiteren. Een kleine opoffering is niet zo erg lijkt mij als je aan de lange termijn denkt van het voetbal.

10 april 2019 om 15:10

1 wedstrijd ja en misschien nog 1.
Dus Zwolle en de Graafschap ok de rest haal je maar bij Foxðÿ˜‰
En zonder denigrerend te doen ga ik er vanuit dat de graafschap ook niet op punten rekent tegen Ajax. Dan maakt het dus eigenlijk niet uit of ze spelen of niet. Want als degradatie van de wedstrijd tegen Ajax afhangt weet ik bijna zeker de uitkomst al.

10 april 2019 om 15:24

@davilla7

Geen idee waar je de meer dan tien vandaag haalt. Ik ben zelf van mening dat de wedstrijd van de Graafschap niet verplaatst moet worden, maar dat is meer vanuit het matchfixing oogpunt van de laatste speelrondes.

Tja, je vind het verplaatsen zo'n groot probleem, maar denkt dat een paar centjes het rechttrekt?

@vassinerend.

Het gaat ook niet om de punten tegen Ajax, maar dat De Graafschap volgens mij in zeven dagen tijd dan drie wedstrijden heeft. Dat is ten eerste niet iets wat die spelers gewend zijn en daarnaast zijn het cruciale wedstrijden voor de ploeg in hun strijd tegen degradatie.

10 april 2019 om 15:36

Het beste is om gewoon wedstrijden te verschuiven binnen de zelfde speelronde. Als je bijvoorbeeld op Za speelt kan je verschuiven naar Vr of Zo. Zo zou je bijna heel het seizoen door aan je rust toekomen. Speelrondes schrappen om zo Europees beter te presteren is op lange termijn niet de beste oplossing denk ik.

10 april 2019 om 17:01

@origineel. Dat is vaak organisatorisch wel lastig. De Graafschap gaf het ook aan: Stel dat er een Festival is, hoe krijg je dan genoeg beveiliging etc.

10 april 2019 om 17:03

Er zijn nu veel grotere belangen gaande voor de clubs dat eventueel Europees gaan spelen en de Knvb zal er alles aan doen om daarin hun bijdrage te leveren en Clubs als de b.v. Graafschap daar terecht ondergeschikt aan gemaakt want meer clubs kunnen zich dan weer gaan plaatsen voor de div. Europese toernooien met minder voorrondes. Heel lullig voor de clubs die er mee te maken krijgen maar de Knvb begrijpt als geen ander dat Ajax dat kleine beetje extra steun wel kan gebruiken omdat 1 gelijkspelletje al voldoende is om Oostenrijk voorbij te streven.

10 april 2019 om 17:09

@arsenallz Dat is een goed punt. Echter moet er hoe dan ook altijd de mogelijkheid bestaan om te verschuiven. Schijnbaar is het een ramp voor de kleinere clubs als ze 3 keer in een week moeten spelen dus waar trekken we dan de grens?!

Voor mij hoeft Ajax geen uitzonderingspositie te krijgen. Bovendien kost het ons hoogstwaarschijnlijk de titel met dit loodzware programma. Deze hele regeling word uitgemeten als een en al voordeel voor ons maar dat zie ik toch echt heel anders. Voordeel is Europees en voor het Nederlands voetbal (en Ajax nog meer), nadeel is het zwaardere programma nu in de Eredivisie.

10 april 2019 om 15:34

Lijkt me een beter idee dat Ajax de TV rechten voortaan individueel vermarkt. Ook de afspraak dat alle Nederlandse clubs een bepaald percentage van de Europese gelden krijgen mag van mij de prullenbak in zolang er zo ondankbaar en zelfzuchtig gereageerd word door clubs. Vele clubs staan straks wel met hun handje omhoog als het geld verdeeld word, terwijl ze nu lopen te janken wanneer hun club eens een verschuiving in het speelschema krijgt.

Ik ben een groot voorstander van gestes en ik vind dat in een ideale wereld Ajax zijn huidige positie best mag gebruiken om de competitie wat te verbeteren. Denk hierbij aan een bepaalde gift om de kunstgrasvelden uit te bannen bijvoorbeeld. Echter wel pas wanneer het Calimero gedrag van bepaalde clubs eens ophoudt.

10 april 2019 om 16:42

De drie topclubs (ajax, PSV en Feyenoord) hebben al aangegeven financieel te willen bijdragen in het stoppen met kunstgras, echter lag een club (heracles) nogal in de weg...

Die 12 miljoen die ze krijgen voor de volgende ronde eventuele mag voor een deel verdeeld worden over de eredivisie. De eredivisie is helemaal afgesteld op Ajax voor het Nederlands belang. Dan mag Ajax ook ajax een duit in het zakje doen voor het Nederlands belang.

10 april 2019 om 15:23

Glory

Ehm, nee? Zolang er kunstgras in de eredivisie ligt en het beleid bij andere clubs zo zwak is zou ik er geen cent insteken. Daarnaast, voor de andere clubs tellen die punten voor de Europese ranglijst ook toch? Daar profiteren ze ook van dus nee, we gaan niet nog extra betalen.

10 april 2019 om 15:49

hoe het beleid bij een andere club is, is niet aan Ajax om te bepalen en te beoordelen aangezien ze geen eigendom van Ajax zijn.

Op de top 5 na heeft geen enkele club wat aan de europese punten. Zwolle, excelsior en VVV hebben als direct belang: Lijfsbehoud. Als dan het eredivisie schema op de schop gaat waarbij zij mogelijk minder rust hebben, zie ik niet in wat voor profijt ze hebben bij die europese punten. Dus als deze clubs hun eigen belang opzij moeten schuiven voor het nationaal belang, in het geval van dit seizoen dus een speelschema gunstig voor Ajax, vind ik dat Deze clubs dan maar gecompenseerd moeten worden op een andere manier: met geld. Geld dat Ajax verdiend heeft mede mogelijk door de aanpassing van de Eredivisie ten gunste van Ajax.

Als de Knvb wedstrijden verplaatst voor het nationaal belang, moet de Knvb ook zorgen dat anderen iets voelen van dat belang. Dus de Knvb kan best zeggen: wij willen voor jullie speelschemas aanpassen als jullie daarvoor een compensatie aan de competitie geven. De competitie die voor jullie europese campagne moet wijken.

Kijk eens naar dit idee zonder je gekleurde bril. Dan is het echt zo'n gek idee nog niet.

10 april 2019 om 16:05

Elke club kan de beker winnen en ook de bekerwinnaar heeft baat bij Europees punten. Zelfs Zwolle heeft de beker een keer gewonnen.

10 april 2019 om 16:15

De reden dat vele clubs een armoedige selectie hebben is hun eigen wanbeleid. Ajax zou moeten betalen voor verschuivingen in het speelschema, misschien ook meteen wat geld overmaken voor echte grasvelden en vooral erg dankbaar zijn dat die clubs die eens een wedstrijdje verschoven zagen worden hier geen punt van gemaakt hebben.

Er is een deel van de Europese gelden die naar alle Eredivisieclubs gaat. Dit is dus al een compensatie puur omdat ze in dezelfde competitie spelen als de Europees goed presterende club (dit jaar Ajax). Het is de omgekeerde wereld om clubs te belonen als ze er werkelijk waar niets voor gedaan hebben. Zodra het schema aangepast word hoor je ze wekenlang zaniken, zodra je vraagt om fatsoenlijk gras om op te spelen zeggen ze dat de grote clubs hier maar voor moeten betalen. Het is ongegeneerd dat nu Ajax eens een topjaar draait iedereen maar met zijn handen omhoog gaat staan in de veronderstelling dat Ajax ze wel geld gaat geven en dat dat geld ze ook echt toekomt.

Als ze meer geld willen een betere sportieve toekomst kunnen ze beter eens goed beleid gaan voeren!

10 april 2019 om 16:16

Zwolle als vb nemen terwijl die als bekerwinnaar Europees gespeeld hebben, niet heel handig gekozen. Bovendien hebben de topclubs een flinke som aangeboden in ruil voor het weghalen van het kunstgras. Dat gebaar had ook niet gehoeven want ze moeten zelf voor een fatsoenlijke mat zorgen. Waarom zouden wij moeten betalen aan andere clubs als we er vrijwel niks voor terugkrijgen? Het presteren Europees doen we toch echt zelf, die wedstrijden verplaatsen is gewoon resultaat van onze prestaties.

10 april 2019 om 16:26

Zwolle is de club geweest die dit jaar het meeste last had van het 'nederlands belang' beleid van de Knvb. Zwolle moest opeens 3 wedstrijden spelen in 8 dagen.
Kunstgras discussie staat hier buiten want dat is een discussie geld voor weghalen kunstgras en niet geld voor compensatie voor aanpassing competitie waar kleinere clubs last van kunnen hebben.

Vrijwel niks voor terug krijgen? jullie krijgen een aangepaste eredivisie in de schoot geworpen, hoezo zouden jullie bij zo'n actie niet een kleine compensatie kunnen geven aan de competitie.

De eredivisie past zich aan speciaal voor een goede europese campagne van een Nederlandse ploeg, in het kader van het Nationaal belang. Laat het nationale voetbal er dan ook van profiteren. Ik vind dat de Knvb hier voortouw in moet nemen en moet zeggen tegen de Europees goed presterende club: We willen jullie best helpen met een gunstig schema alleen daarvoor willen we een percentage van de premie voor de volgende ronde, indien die gehaald wordt, zodat dit over de eredivisie verdeeld kan worden.

Het gaat helemaal niet om dat het Ajax is. Elke Nederlandse club zou zo'n constructie moeten krijgen in deze fase als ze nog europees actief zijn.
Bekijk het eens zonder gekleurde bril.

"die wedstrijden verplaatsen is gewoon resultaat van onze prestaties." niet helemaal waar en zo zwart op wit is het ook niet. De verplaatsingen zijn er op de resultaten te bevorderen dat is iets anders dan het alleen komt door de goede prestaties.

10 april 2019 om 15:46

Dus Ajax moet gaan betalen voor wanprestatie en wanbeleid van de andere clubs? De groeten he. Dat de Knvb gefaald heeft in de competitie planning en de communicatie later is niet ons probleem maar het probleem van de mannen in Zeist.

10 april 2019 om 15:52

nee niet de wanbeleid en wanprestaties, maar ter compensatie dat alles opzij geschoven wordt voor Ajax europese avontuur terwijl clubs als Pec, Groningen en ADO daar nul baat bij hebben en alleen maar een ongunstiger programma zien.

Ajax koopt Tadic en Blind in om op 3 fronten actief te blijven een PEC koopt niet in om opeens 3 wedstrijden in een week te spelen in een cruciale fase van de competitie. Beetje gek dat de een dan wel hulp krijgt en de ander niet.. Dus als de Knvb dan besluit Ajax te helpen met speelschema's dan moet de Knvb ook de andere helpen door bijvoorbeeld een financiele compensatie. Waar haal je dat vandaan? een gift van Ajax als dank voor de flexibele houding van de Knvb en de eredivisie.

Dit is niet alleen voor dit jaar maar zou elk jaar moeten zijn als een club ver komt. Of dit nu Ajax, PSV of Excelsior is.

10 april 2019 om 19:32

@Glory, jij maakt er een mooi verhaal van en lijkt bijna een sprookje maar niets is minder waar. Dior de verschuiving van 1 wedstrijd tot nu toe heeft ook Ajax last gehad van het nieuwe ED programma. Die moesten ook 3 competitie wedstrijden spelen in 8 dgn. Terwijl ze ook nog voor de titel spelen. Je moet Europees wel los trekken van nationaal. Europees belang is iedereen bij gebaat, ook de kleinere clubs. Denk aan de te verdelen financiën. Dat het vervelend is snapt iedereen maar je kunt niet net doen of Ajax wel gebaat is met veranderende schema voor het kampioenschap. Profijt ligt voornamelijk op Europees vlak.

Leuk dat ze alleen refereren aan dit seizoen, maar al die jaren ervoor hebben Nederlandse clubs (ook Ajax) ervoor gezorgd dat deze hachelijke situatie zich nu voor doet.
Nu Ajax ver is gekomen lijkt het net alsof zij de redders zijn terwijl ze zelf ook meer dan debet zijn aan dit negatieve uitzicht.
Ik zie het daarom meer als plicht dat ze nu een puntje weten te halen zodat het herstel weer ingezet kan worden mede door de overige clubs volgend seizoen.

10 april 2019 om 16:16

Ben het helemaal met jou eens.
die uitschakelingen tegen Rosenborg etc zijn net zo debet aan de situatie als Ojesik en Trencin. Dus beetje zelfreflectie zou erg op zijn plaats zijn.
Verder vind ik het ook altijd belachelijk dat mensen Feyenoord aanspreken op hun groepsfase CL vorig jaar waarin ze slechts 3 punten hebben gehaald. PSv heeft dit jaar maar 2 punten gehaald in een gelijkwaardige poule en daar hoor je niemand over.
Nederlanders blijven rare wezens in hun redenaties.

10 april 2019 om 16:52

Sorry? EL finaleplaats en nu dit seizoen ook uitstekend. Sterker nog, volgens mij las ik ergens dat Ajax meer punten gehaald had de laatste 5 jaar dan de rest bij elkaar (of in dat gebied in elk geval).

10 april 2019 om 17:51

2 seizoenen uitstekend en 3 seizoenen bagger. Dat zijn nog steeds geen goede cijfers.
in 2014/2015 pakte Ajax voor NL meeste punten
2015/2016 psv
2016/2017 Ajax
2017/2018 Feyenoord
2018/2019 Ajax.

Ajax heeft idd meeste punten gepakt dat klopt. Maar nog steeds 3 bagger jaren in de laatste 5 jaar.

10 april 2019 om 18:14

Dat eerste bagger jaar van Ajax was beter qua punten als het 2017/2018 jaar van Feyenoord. 14 punten tegenover 10.5.

Ik weet dat de standaard bij Ajax wat hoger ligt maar om 14 punten voor Ajax zo omlaag te halen terwijl je die 10.5 punten van Feyenoord omhoog praat is toch op zijn minst merkwaardig te noemen.

10 april 2019 om 16:58

"net zo debet" is natuurlijk enorm grote onzin, zoals de Europese lijst wel bevestigd. Wel klopt het dat Ajax het ook heeft laten liggen in sommige jaren. Ajax is echter verreweg de best presterende Nederlandse club over de afgelopen 5 jaar. Dus ik zie niet in waarom het Ajax plicht is om deze punten binnen te halen aangezien vooral clubs als Feyenoord en PSV het flink af hebben laten weten in Europa.

10 april 2019 om 17:54

oke net net zo debet maar evengoed ook een groot aandeel. Het is echt niet alsof Ajax de messias is voor Nederlands voetbal aangezien ze zelf ook 3 bagger jaren hebben gedraaid in de laatste 5 jaar.

10 april 2019 om 18:11

Dus alleen een Finale of Kwartfinale Champions league is niet bagger dan?

5 jaar geleden werden we nog derde in een poule met Barcelona en PSG en zijn we naar de achtste finales van de Europa League gegaan. Iets wat volgens mij Feyenoord zelfs in hun beste jaar niet gelukt is.

Ajax heeft de afgelopen 5 jaar 73 punten voor het Nederlands voetbal binnen gehaald. PSV 42 punten en Feyenoord 22 punten. Dan kan je de prestaties van Ajax wel blijven bagatelliseren maar de waarheid is gewoon dat Ajax momenteel dus wel die messias is. Snap niet dat dat zo moeilijk is voor sommigen om over hun lippen te krijgen. Het maakt Ajax niet ineens bijzonder ofzo. Voetbal kent periodes en de huidige periode doet Ajax het beter Europees poeh zeg.

Laten we hopen op een mooie pot met winst voor Ajax en het Nederlands voetbal.

Ondanks ik weet dat Juve 'n paar levels hoger ligt, heb ik het geloof dat we minimaal 1x gelijk zullen spelen. Wat zeg ik ... we winnen vandaag hahaha!!!!

Mocht Ajax de CL winnen, kans is er immers altijd. Wat gebeurd er dan met de vcl plek van de Amsterdammers? Durf te vragen😜

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren