Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax sloeg bod van vijftien miljoen euro op zomeraanwinst af’

Laatste update:

Ajax heeft een bod van vijftien miljoen euro van Atalanta op Josip Sutalo afgewezen, zo beweert Gianluca Di Marzio. De Amsterdammers mikken hoger en zouden bovendien niet van plan zijn om de centrale verdediger nu al te verkopen. Sutalo werd afgelopen zomer voor ruim twintig miljoen door Ajax overgenomen van Dinamo Zagreb.

Sutalo speelt pas sinds deze zomer voor Ajax, maar kan de club dus nu al achter zich laten. De Kroaat zou zelfs het 'belangrijkste' transferdoelwit van Atalanta zijn, zo wist La Gazzetta dello Sport een kleine maand geleden al te onthullen.

Di Marzio voegt daar nu aan toe dat Atalanta een eerste bod van vijftien miljoen euro heeft uitgebracht, hetgeen voor Ajax niet voldoende is. De Amsterdammers lijden daarmee een verlies van vijf miljoen euro.

Het gerucht van Di Marzio is opvallend te noemen, daar Sutalo bij een overgang naar Atalanta niet zou kunnen uitkomen voor de club uit Bergamo. De FIFA-reglementen schrijven namelijk voor dat een speler gedurende een seizoen bij maximaal drie clubs mag tekenen. Gedurende die periode mag hij voor maximaal twee clubs uitkomen.

Bovendien staan ze bij Ajax niet te springen om een verkoop van Sutalo. De Kroaat lijkt steeds beter in zijn spel te komen en is een vast gezicht in de defensie. Tot dusver staat de teller op zeventien officiële wedstrijden in alle competities.

Sutalo werd afgelopen zomer door de inmiddels vertrokken Sven Mislintat naar Amsterdam gehaald. De transfer was er een van de lange adem, maar uiteindelijk ging zijn vorige werkgever Dinamo Zagreb akkoord met een verkoop.

Bij het nationale elftal van Kroatië bleef de verdediger ondanks zijn mindere vorm bij Ajax onverlet sterk spelen. Sutalo vormt bij zijn land meestal een centraal duo samen met Manchester City-speler Josko Gvardiol.

Nu Sutalo niet haalbaar lijkt, schakelt Atalanta door naar Radu Dragusin. De mandekker van Genoa moet zo'n dertig miljoen euro kosten. Atalanta lijkt in te zetten op twintig miljoen, maar krijgt stevige concurrentie van Tottenham Hotspur.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als ik het goed heb heeft hij voor Zagreb en Ajax gespeeld dit seizoen dus mag hij helemaal niet voor Atalanta spelen toch?

19 december 2023 om 21:25

Ja dat dacht ik ook. Ik begrijp dit dus ook niet

19 december 2023 om 21:33

Ik kan mij vergissen en die kans is ook best groot, maar volgens mij geldt zoiets voor een kalenderjaar en niet voor een seizoen?

19 december 2023 om 21:56

Het geldt per seizoen. Maar voor bijvoorbeeld Brazilië staat een kalenderjaar gelijk aan een seizoen.

19 december 2023 om 21:39

Staat toch ook in het artikel? Of is dat net pas toegevoegd?

19 december 2023 om 21:43

Is net pas toegevoegd inderdaad, maar wel raar dat Di Marzio dan hiermee komt, want die zou er toch ook van moeten weten

19 december 2023 om 22:45

Kan zijn Atalanta denkt: we kopen hem nu voor goedkoper,voordat ie in vorm raakt en hij eind van het seizoen duurder is. Maar lijkt mij dat Sutalo geen halfjaar op de tribune wil zitten

Dat er miljoenen gaan verdampen is een gegeven. Maar niet op deze manier. Sutalo gaat ons op termijn echt wel veel plezier opleveren. Chivu was ook een druistige onzekere beginner.

19 december 2023 om 21:27

Maar Chivu was ook slechts 18. Daarnaast is er een verschil tussen druistig en extreem (veel) dom balverlies.

19 december 2023 om 21:41

Hoe kun je de jonge Chivu nou vergelijken met deze ervaren speler? Deze gast speelt gewoon in het Kroatisch elftal en daarom is het juist bizar dat hij zo’n prutser is.

20 december 2023 om 07:14

Prutser, in ieder geval totaal uit vorm. Maar dat zijn er wel meer

20 december 2023 om 07:19

Chivu zijn groei en carriere erna zeggen ook meer over Chivu dan mijn verwachtingen van Sutalo. Ik zie hem deze fouten voornamelijk maken in soort bewijsdrang. Jullie reacties had ik overigens verwacht, dus hierbij de nuance

Na een half jaar al je verlies nemen is dan ook wel wanbeleid, al zullen vele Ajacieden anders roepen. Laat die jongen eerst maar eens de rest van het seizoen spelen, voordat er een definitief oordeel wordt geveld.

19 december 2023 om 21:42

Of hij verprutst nog meer en je gaat er straks geeneens 10 miljoen voor krijgen. Zoals men hier altijd roept naar de Feyenoorders: pas op voor het Jörgensen scenario!!!

19 december 2023 om 22:43

Of hij ontwikkelt zich conform verwachting aan het begin van het seizoen en levert meer op. Je merkt dat deze gast als een rode lap op een stier werkt bij een deel van de Ajacieden. Als ze een remspoor in de broek vinden komt dat door een blunder van Sutalo. Ook na een solide pot wordt hij volkomen afgebrand.

Natuurlijk is het niet zo goed als van tevoren gedacht werd, maar zo slecht als hier wordt voorgedaan is het al tijden niet meer bij hem.

Lekker bij Ajax laten, ik had een snellere ontwikkeling verwacht. Maar sommige spelers hebben meer tijd nodig, het komt wel goed met Šutalo.

19 december 2023 om 22:30

Komt het goed? Ik heb de beste man nog geen enkele wedstrijd echt goed zien spelen, ala Martinez.

Begrijp me niet verkeerd, ik hoop dat hij het alsnog maakt voor ons aller Ajax. Maar ik zie het gewoon niet in hem.

19 december 2023 om 23:32

Als hij dezelfde ontwikkeling doormaakt als Martinez dan zou ik hem zeker niet laten gaan!

19 december 2023 om 23:05

minimaal verlies voor een speler die het verschil niet gaat maken.

Als het bericht waarheidsgetrouw is, zou ik zeggen: neem je verlies, strik erom, op naar de volgende

20 december 2023 om 10:32

Om wie daar dan neer te zetten?
Ajax zit al heel erg slecht in de centrale verdedigers. Bovendien denk ik dat Sutalo beter gaan renderen als er een middenveld staat dat niet de hele verdediging 1 op 1 zet.

Twijfeltje. Maar gezien de manier van verkopen bij Ajax (zoals Bassey bijv afgelopen zomer) zou zoveel verlies nu niet verstandig zijn inderdaad. Ik weet niet of Atalanta met een eerste bod op die 15 is uitgekomen, maar als dat zo is zou je verwachten dat ze dicht tegen de aankoopprijs hadden kunnen uit komen als ze niet gelijk de deur hadden dicht geklapt. En dat had ik dan wel weer gedaan. Deze jongen is zo ontzettend slecht, als iets in de buurt komt van zijn aankoopbedrag (18/19/20 miljoen zou top zijn) dan moet je er zo snel mogelijk vanaf.

19 december 2023 om 22:02

En hoe ga je de tweede seizoenshelft in dan? We hebben geen betere verdedigers daar. Want als je Rensch er neer zet, dan komt Gaaei er ook weer in. Dan verandert er niets.

Daarbij moet er, als je nóg een nieuwe speler aan de selectie wil toevoegen, een nummer 6 komen. (Off topic: En als dat niet lukt, zou ik Rensch op 6 zetten ipv Tahirovic.)

19 december 2023 om 22:08

Rensch en Gaaei staat stabieler dan met Satulo daar, zowel verdedigend als aanvallend. Dat hebben ze wel bewezen toen Satulo afwezig was met zijn blessure. Bovendien komt er geld in het laadje en kan je dus zelf ook wel de transfermarkt op.

20 december 2023 om 00:36

Joh, schrijf eerst Šutalo eens goed en zet daarna je bril op...

Verbaas me over het aantal ajacieden die hem graag behouden. Die jongen loopt er diep ongelukkig bij en dan is zo’n relatief klein verlies een hele mooie uitweg voor beide partijen. Hieraan vasthouden voelt beetje als sunk cost fallacy. 15 miljoen is heel veel geld voor iemand die speelt zoals hij, ajacieden lijken de realiteit van geld een beetje verloren wat dat betreft…

20 december 2023 om 08:27

@sil445, jij bent de realiteit een beetje uit het oog verloren niet Ajacieden. Bambi on Ice bassey werd na een dramatisch jaar verkocht met een minimaal verlies. Nooit een basisplek Daramy werd zelfs verkocht met winst. Maar vervolgens is jou advies nu verkopen met miljoenen verlies en zijn Ajacieden de realiteit uit het oog verloren……..

Ook al is het nog niet wat we er van verwachten, verkopen zou ik hem niet, soms hebben spelers wat langer nodig, zie alvarez, en zelf Martines hadden het in het begin ook lastig,

19 december 2023 om 21:44

Niet zo lastig als sutalo nu hoor, daar zag je wel in dat ze iets konden. Martinez begon zelfs gewoon goed, alleen wel op een andere positie dan waar ie uiteindelijk op uit kwam

19 december 2023 om 22:19

Die kwamen natuurlijk ook in een goed draaiend team. Overigens kun je de laatste wedstrijden ook wel zien dat Sutalo iets kan. Gaat alleen net zoals bij iedere ajacied dit seizoen met vallen en opstaan. Zelfs hato over wie iedereen lovend is zie ik best regelmatig foutjes maken.

19 december 2023 om 22:35

Kan je dat zien ja? Ik zie het echt niet. Hij stond tegen Zwolle nog steeds hetzelfde te doen als in het begin van het seizoen. Verkeerde momenten in stappen, gigantische ruimtes creëeren daardoor, slap verdedigen, geen durf in de opbouw en als er dan een pass vooruit gaat is het in de voeten van de tegenstander

20 december 2023 om 10:17

Die gigantische ruimtes schuif ik toch eerder af op het middenveld dat als een stel kleuters steeds met 3 man voor de bal speelt waardoor er met 1 pass een overtal gecreëerd kan worden in de counter. Makkelijk om dat op de verdedigers af te schuiven. Opbouwend staat het middenveld ook 95% van de tijd stil/gedekt

Sinds Steijn weg is en het allemaal wat beter staat, vind ik hem overwegend gewoon goed spelen hoor. Zou hem altijd behouden, dit is aan het eind van het seizoen de beste verdediger van de competitie. Als hij dan ook nog een goed EK speelt kan je altijd dan nog beslissen hem nog te behouden, of tegen die tijd met nog een stuk winst te verkopen.

19 december 2023 om 22:25

Waar baseer jij het op dat hij de beste verdediger van de competitie gaat worden? Hij zal vast wel talent hebben, maar houdt dat knap verborgen. En ik zie hem echt niet beter worden dan Geertruida en Hancko of Propper.

19 december 2023 om 23:49

Omdat het best een goede speler is. Dat heeft hij ook al veelvoudig laten zien bij Kroatië, Zagreb en de laatste maanden bij Ajax. Sinds hij met meer vetrouwen speelt zie je dat hij aan de bal sterker is, en sowieso vind ik hem in defensief opzicht het sterkste van heel Ajax.

We lullen in Nederland ook wel vaak naar een soort confirmation bias. Zodra we beslissen dat een speler er niks van kan, negeren we al het goede wat hij doet. En bij de paar foutjes, die Sutalo zeker nog maakt, krijg je dan van die "zie je wel!" opmerkingen. Dat heb je bijvoorbeeld ook met Taylor, die ook niks goed kan doen - maar de laatste maand ook overwegend best goed speelt.

Andersom zie je het met Hato. Die dit seizoen praktisch één per twee wedstrijden schuldig is aan een tegengoal. Ook tegen Feyenoord werd zo'n Gaaei afgezeken omdat we hadden besloten dat die aankopen er allemaal niks van konden. Maar Hato die bij ten minste twee tegengoals ook opzichtig in de fout ging hoor je niks over. Want tja, dat is het nieuwe wonderkind waarvan we alle fouten met de mantel der liefde bedekken.

Geertruida en Hancko hebben de laatste seizoen(en) zeker goed gespeeld en verdienen daarop zeker ook een streepje voor. Maar naar mijn inschatting zit het verschil daartussen en Sutalo met name in vorm, en niet in kwaliteit.

20 december 2023 om 06:28

Maar dat weet je toch, eigen jeugd doet niets verkeerds ook al zorgen ze voor doelpunten tegen. We zien alleen de goede dingen. Bij aankopen zien we 1 fout en alles ligt aan hen en zijn het miskopen. De goede dingen zien we niet. Zo werkt het nu eenmaal. Ook bij de trainer. Sosa wordt 1 keer voorbij gelopen en Bam er meteen weer uit. Martha mag 80 keer voorbij gelopen worden en buitenspel opheffen en meessjokken op het veld waardoor z’n man vrij door kan lopen en de trainer toept na de wedstrijd hoe goed hij het doet en hoe tevreden ze met hem zijn. Koekoek.

20 december 2023 om 08:00

@soccerfan En maak die vergelijking nou eens met Taylor? Die speelt ook ten koste van alles, maar niet door zijn constant goede vorm.

19 december 2023 om 22:42

Ik lees hier vooral hoop van een Ajax supporter. Tegen PEC maakte hij ook weer een hele onzekere indruk. Er zit totaal geen stijgende lijn in en er moet nog een hoop gebeuren wil je Sutalo in een adem noemen met een Hancko, Trauner, Boscagli of een Hato.

20 december 2023 om 06:25

1 woord:… Alvarez

19 december 2023 om 22:52

Het lijkt me al uitgesloten dat ie de beste verdediger van Ajax wordt. Laat staan van de Eredivisie. Ik twijfel op het moment zelfs of hij de beste zou zijn van de KKD 😐

Verkopen voor 18 en tweede seizoenshelft terug lenen ,,,,bij Atalanta mag ie niet spelen. Maar te vroeg wat mij betreft .....zie het nog wel goed komen, Na de winterstop wel een voorbereiding,

Ik snap dat 15 miljoen niet geaccepteerd wordt, maar er 20 van en ik zou hem verkopen in de zomer. Zie het niet in hem.

Broodje aap verhaal lijkt mij. Je gaat Sutalo nu toch niet al verkopen?! En al helemaal niet voor maar 15 miljoen euro.

Hoop toch wel dat er iets bijkomt in de winterperiode ,niet net zoals vorige seizoen anders wordt het weer niks kunnen ze weer achteraan hobbelenze moeten zorgen dat ze dit seizoen derde worden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren