Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-selectie blijft mogelijk ‘grotendeels intact’ vanwege ‘luxepositie’

Laatste update:

Guido Albers denkt dat de verwachte leegloop bij Ajax komende zomer mee kan vallen door de gevolgen van de uitbraak van het coronavirus. De zaakwaarnemer van onder meer Donny van de Beek en Carel Eiting verwacht dat directeur voetbalzaken Marc Overmars diverse spelers aan hun contract zal houden wanneer het juiste bedrag niet op tafel wordt gelegd. “De afgelopen periode heeft de hele Eredivisie veel geld gekost en niemand weet wanneer het ophoudt. Alleen Ajax zit in een luxepositie”, zegt Albers in een interview met De Telegraaf.

Hakim Ziyech is voor maximaal 44 miljoen euro aan Chelsea verkocht en de verwachting is dat meerdere basisspelers de deur in de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht zullen trekken. Albers denkt dat er wellicht minder spelers zullen vertrekken nu het coronavirus grote financiële schade aanricht in de voetbalwereld. “Het was misschien niet de bedoeling, maar het zou me niet verbazen als Marc Overmars er weer in slaagt de selectie grotendeels intact te houden”, aldus de zaakwaarnemer tegenover de krant. “Ajax heeft als enige club in Nederland veel geld op de bank en dat zorgt voor een enorme power.”

Spelers als André Onana, Daley Blind, Nicolás Tagliafico, Donny van de Beek en David Neres werden de laatste tijd veelvuldig in verband gebracht met een vertrek uit Amsterdam. “Maar als de coronacrisis ervoor zorgt dat niet de prijzen worden betaald die Ajax wil, dan houdt de club ze gewoon aan hun contract. Ajax heeft namelijk een buffer op de bank en hoeft niet te verkopen”, aldus Albers. Hij benadrukt echter wel dat Overmars mogelijk toezeggingen heeft gedaan om mee te werken aan transfers. Het opwaarderen en verlengen van de contracten zou tot de mogelijkheden behoren als het juiste bod niet wordt uitgebracht.

Albers rekent de komende transferperiode op weinig spectaculaire transfers. “Om de gaten in de begroting te dichten, zullen de clubs het maximale voor hun spelers vragen, terwijl de kopende clubs zo min mogelijk willen uitgeven. Een groot verschil tussen vraag en aanbod zorgt vaak voor een rustige transfermarkt”, aldus Albers, die desondanks niet wil uitsluiten dat spelers van Ajax in trek zullen zijn. “De Premier League-clubs bijvoorbeeld krijgen volgend seizoen weer enorme televisie-opbrengsten. Dus zal er echt nog wel een heel grote transfer plaatshebben. Alleen denk ik dat clubs in plaats van vijf spelers nu die éne voetballer kopen die ze écht graag willen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Heeft het virus toch nog een positieve kant.. Hoop dat deze ellende snel voorbij is

28 maart 2020 om 09:31

Nou ja,niemand weet of behoud van de selectie positief uitpakt. persoonlijk had ik liever een mooie uitloop gezien Ten Hag incluus bv richting Bayern, en Reiziger die een frisse wind door Ajax1 laat waaien,met nieuwe spelers die de Arena weer in extase brengen......

Klopt, de transfer zomer zal minder roerig zijn dan voorheen. Toch verwacht ik dat na Ziyech ook zeker Tagliafico en Onana zullen vertrekken.

28 maart 2020 om 07:25

En van de Beek verwacht ik toch ook dat hij vertrekt

28 maart 2020 om 08:12

De vraag is wel wat dit met bepaalde spelers zou doen. Is iedereen nog écht gemotiveerd om met Ajax het hoogste na te streven? Zijn bijvoorbeeld Blind, van de Beek en Neres nog écht helemaal bij Ajax of dachten ze eigenlijk al aan de volgende stap. Begrijp me niet verkeerd, ze zijn professioneel genoeg. Maar het kan net die paar procent minder motivatie inhouden.

28 maart 2020 om 08:17

Ik denk dat Neres zonder problemen zal blijven, gelet op zijn blessure. Ook heb ik begrepen dat Blind niet per se weg moet. Van de Beek kan ik me voorstellen dat hij weg zal gaan.

28 maart 2020 om 08:21

Helemaal mee eens. Voor de spelers die wel vertrekken zullen er ook vervangers aangetrokken moeten worden die nieuwe energie brengen anders is de kans groot dat een aantal spelers blijven hangen

28 maart 2020 om 08:42

Hey daar ben je weer. 😀 Ik denk dat ze professioneel genoeg zijn! Neres is een half jaar geblesseerd geweest. Ik denk dat hij inmiddels wel van gedachte veranderd is. Eerst maar weer is fit worden en op oude niveau komen. Blind kan wel weg willen maar ik zie geen club het risico nemen met zijn hart.

28 maart 2020 om 10:37

Neres heeft aangegeven wellicht liever te blijven omdat hij lang geblesseerd is (geweest) en vanwege het aantrekken van zijn maatje Antony. Blind en van de Beek zijn Ajacieden in hart en nieren, zullen altijd 100% geven.

Dat klopt. Door deze crisis en het enorme saldo kan het relatief voor Ajax nog aardig uitpakken qua selectie.

Er kan nu een veel kleinere groep clubs spelers kopen voor de bedragen die ajax wilt hebben.

28 maart 2020 om 07:52

Verwacht juist dat het bagger uitpakt voor Ajax. Door de crisis gaan ze niet van de miskopen afkomen. Zit je dus met bv Magallan. Maar ook Marin en Alvarez. Ten Hag heeft laten zien deze spelers niet ingepast te krijgen, dus moet je ze vervangen. Dat gaat alleen niet zo maar als je ze niet verkocht krijgt. Dat is namelijk de snelste route naar financiële problemen. Terwijl dit seizoen heeft aangetoond dat met name het middenveld zeer dun bezet is. Helemaal nu Ziyech vertrekt. Wordt tijd voor een hele sterke, bijna hoofdcoach, assistent naast Ten Hag. Die een enorm tactisch inzicht heeft. En heel alert kan reageren op wat er daadwerkelijk op het veld gebeurd en met welke omzettingen dat opgevangen kan worden.

28 maart 2020 om 08:16

Ik denk dat het wel mee zal vallen. Alvarez en Marin hebben bij hun voorgaande clubs de nodige indruk gemaakt, dus zullen nog wel op lijstjes staan. Ik zou echter in ieder geval Alvarez er bij houden. Als hij het volgend seizoen weer niet laat zien, dan pas verkopen. Marin komt uit Belgie, dus de overgang qua cultuur was niet zo groot en heeft dus geen excuus. Hij komt gewoon tekort en moet weg. Hij zal vast ergens in Belgie terecht kunnen. Magallan komt enorm veel tekort, maar daar komt ook wel een club voor. In Zuid-Europa of Zuid-Amerika is vast wel een club gek genoeg om hem te kopen.

28 maart 2020 om 09:56

@ninjakai.... precies wat ook in mij opkwam. De vele miskopen raak je nu helemaal niet meer kwijt. Dat is een fikse financiële strop.maar niet alleen het middenveld zal versterkt moeten worden. Wat dacht je van centraal achter in? De vraag is niet gaat er iemand weg, maar de must wat gaat er komen?hetzelfde voor de centrum spits. Huntelaar is op leeftijd. Wordt blijkbaar niet verlengd. Maar is nog altijd stukke beter dan Traoré toch? En voor alles dat vertrekt zal je vervangers moeten halen, want een fatsoenlijke bank hebben we nou ook niet meer als je de ambitie hebt om te groeien. Dus ik voorspel geen zomer vakantie voor Overmars

De interesse zal ook wel een stuk minder zijn dan vorig jaar.. van de Beek gaat echt niet meer naar Real Madrid, Onana wel grote kans dat die gaat vertrekken, Neres al bijna heel het jaar geblesseerd en Nico maakt ook wel kans op een transfer maar is wel een stuk minder dan vorig jaar.. voor de rest zou ik niet weten wie er zou moeten vertrekken. Welke betere club zou een speler als Blind kopen? Ik kan er geen bedenken in ieder geval..

Ik weet het niet, ook Ajax heeft een torenhoge huishouding qua jaarlijkse kosten. Bijna 100 miljoen las ik enige tijd terug. Dan teer je ondanks dat je een leuk spaarpotje hebt rap in. Ik denk dat het voor alle Nederlandse clubs een vervelende situatie is, en daar vormt Ajax geen uitzondering op. AZ, PSV en Feyenoord moeten eigenlijk sowieso ieder jaar wat verkopen om hun selectie te kunnen herbalanceren. Vergeet niet dat je van een uitgaande transfers als club vaak maar 60% netto overhoudt na aftrek makelaar, belasting, vergoeding vorige clubs etc.

28 maart 2020 om 08:39

Ajax heeft een begroting waarin enkel van EL-voetbal uit wordt gegaan. Dit seizoen zijn er, ondanks de Corona crisis, al startgeld, winstpremies en recettes uit de Champions League binnengekomen. Die Europese inkomsten zijn dus hoger dan begroot, al zal er in de tv-gelden (van zowel Europese als binnenlandse duels) gesneden worden en zal er ook geen mogelijke kampioenschapspremie zijn (maar ook dat is uiteraard niet begroot). Ja, de kosten van Ajax zijn zeker hoog vergeleken met de rest maar dat potje is niet zomaar 1, 2, 3 op na één crisisseizoen door overmacht hoor. Ajax heeft nog wel even lucht, zelfs als ze buiten Ziyech helemaal niemand verkopen.

Als de crisis voorlopig aanhoudt zullen clubs wel twee keer nadenken voordat ze flink gaan investeren in spelers met een grote trainingsachterstand.

Dat denk ik juist niet. Ze bleven nog een jaar en wilden daarna een transfer maken. Hetzelfde geval met ziyech dat overmars mee zou gaan denken en niet de hoofdprijs zou vragen. Als overmars hun nu niet laat gaan krijg je veel onenigheid.

28 maart 2020 om 08:48

Dat kunnen ze wel willen maar dan moet er wel eerst een club interesse tonen. Ik geloof niet dat Neres en Blind gaan vertrekken. Nico zie ik ook nog wel blijven.

28 maart 2020 om 09:08

Ik geloof echt wel dat er interesse is in spelers als onana en Nico. Dat Neres blijft lijkt mij logisch want hij heeft amper gespeeld dit jaar. Daarnaast denk ik niet dat er veel interesse is in blind.

28 maart 2020 om 10:22

Onana wel daarom noemde ik hem ook niet 🤦‍♂️ Ajax heeft de vervanger van Nico al binnen. Kan Martinez eindelijk van het middenveld af. Hij heeft het een aantal wedstrijden daar prima gedaan maar het lijkt me nu tijd voor een ander middenveld

28 maart 2020 om 10:33

Ja tijd voor een ander middenveld. Dan zal je wel de markt op moeten. Met Eiting en Gravenberch ga je niet bepaald hoge ogen gooien

Dat ligt er maar net aan hoe de spelers daar in staan. Je wil ook niet met ongemotiveerde spelers zitten. Maar de kans op een leegloop lijkt mij normaal gesproken wel een stuk kleiner.

28 maart 2020 om 14:10

Meen je dit nu serieus? Je doet net of een evt crisis Ajax niet gaat raken. Geloof me als het punt ooit komt dat dit soort spelers voor dat soort idiote bedragen weg gaan dan is het bij Ajax ook allang alle hens aan dek met hun topzware salarishuis.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren