Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax met Cillessen en Westermann naar Rusland

Laatste update:

Ajax kreeg in de Eredivisie klop van Willem II. Het verlies kwam aan als en mokerslag, maar tijd om te piekeren is er niet voor Ajax. Woensdag spelen de Amsterdammers het allesbeslissende duel met FK Rostov in de voorronde van de Champions League. Via de officiële kanalen maakt Ajax de selectie bekend.

/

Trainer Peter Bosz neemt 21 spelers mee naar Rusland. Keeper Jasper Cillessen, die tegen Willem II ontbrak, reist nog mee om Ajax richting de Champions League te helpen. De verwachting is dat na de wedstrijd bekendgemaakt zal worden dat Cillessen naar Barcelona transfereert.

Ook Heiko Westermann, die in het thuisduel met FK Rostov buiten de selectie werd gelaten, mag mee. De uitblinker bij Jong Ajax, Václav Cerný maakt drie doelpunten tegen FC Den Bosch, mag niet mee van Bosz.

Denk je dat Ajax zich gaat plaatsen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sinkgraven was zaterdag de enige die vooruit wilde.. en ja daar horen mislukte acties bij.. maar hij heeft wel diepgang en een idee om een poging tot kans te komen

Vd beek niet gezien
Klaassen die goal verbloemt alles maar verder niets bepalends gedaan of geprobeerd
Veltman, uhm doe maar balletje terug ,erover heen gaan.. pff nee joh.. younes, tegen rostov super vandaag drama.. dijks? Ik sjok een beetje mee, wil je hem terug leggen owja doe maar ik sta op 10 meter

22 augustus 2016 om 17:39

Vd Beek is zo een nothing player, doet helemaal niks met de bal, altijd maar snel breed of terug, kan nooit passen naar iemand die nog niet vrij staat, geen steekpass, geen pass tussen de linies, helemaal niks. En Klaassen ja, wel onze speler met het meeste scorende vermogen, maar aan de bal zeer pover, geen speciale passing, gewoon een waterdrager die wel goed kan afmaken. Bazoer en Gudelj, passen gewoon niet bij Ajax. Ik vind ons middenveld dramatisch.

22 augustus 2016 om 17:49

Ajaxcunian. Zelfs als we Rakitic, Iniesta en Busquets op het middenveld hadden, waren er "kenners" als jij die het zouden affikken. Zaterdag werd Gudelj zwaar gemist, die is toch wel belangrijk. Voor Ajax is het middenveld meer dan prima. Maar helaas rekenen mensen alles af bij de waan van de dag. Ergerlijk negatieve reacties zoals die van jou zijn dan standaard.

22 augustus 2016 om 18:01

Dat de creaviteit op het middenveld ontbreekt is wel iets meer dan 'de waan van de dag'. Ajax mist al zo'n anderhalf jaar de creativiteit. Exact de reden waarom Ajax altijd 80 procent balbezit heeft, maar dan ook maar zo'n 2 keer per wedstrijd op goal schiet. Steekpasses die de spits of buitenspeler wegsturen bestaan bij Ajax niet. Gudelj, Bazoer en Klaassen zijn in principe stuk voor stuk prima spelers inderdaad, maar hebben de creativiteit blijkbaar niet in de benen of zien de ruimtes niet, om beslissende passes te geven.

22 augustus 2016 om 18:02

Mentalist. Als jij niet ziet dat dit middeveld geen creativiteit.heeft kan je beter een andere sport uitzoeken.

22 augustus 2016 om 18:02

Gudelj is juist superbelangrijk voor dit Ajax en de wijze waarop bosz wil spelen, dat werd zaterdag pijnlijk duidelijk bij de 1-1. Bazoer denkt alleen maar aan zichzelf en loopt geen meter teveel. Die kan niet op 6 spelen. Van de huidige 3 moet er een af en dan is Bazoer de eerste om eraf te gaan. Gudelj blijft staan vanwege zijn loopvermogen en instelling, Klaassen vanwege zijn neusje voor de goal. Daarnaast heb je een creatieveling nodig die het spel kan versnellen. Op papier is Sinkgraven ideaal, maar die haalt geen moment zijn niveau van Heerenveen en is mentaal niet sterk genoeg (lijkt wel faalangst te hebben). Het is te hopen dat frenkie en/of Nouri zich snel ontwikkelen zodat een van hen daar kan spelen. Bazoer is verder een prima speler, maar niet voor een 433, daar hij te weinig loopvermogen heeft.

22 augustus 2016 om 18:32

Dat we zaterdag niet wonnen lag niet aan creativiteit. Als we nu eerst zorgen dat we de mentaliteit en speelwijze goed onder de knie hebben. Kunnen we dan eens kijken wat er echt mist. Dat gelul dat er creativiteit mist...

22 augustus 2016 om 18:51

Vd Beek? Hij is een verschrikkelijke goede voetballer, zeer technisch, inzicht, lees wedstrijd, slimme voetballer. Maar dan moet je klaassen uit het elftal halen. Vd Beek is een geweldige voetballer hoor! Maar dan moet je hem beetje in een vrije rol geven, in dat geval op de positie van Klaassen.

22 augustus 2016 om 18:53

Vd Beek is een creatieve voetballer maar dan moet hij op de positie van Klaassen staan. Beetje Bergkamp achtige voetballer qua slimheid. Kijk maar eens op youtube hoe slim hij is, dat zie je bij Klaassen niet.

22 augustus 2016 om 19:06

@micky, dat is niet het grootste probleem. Wat je constant zag doordat Veltman diep stond kreeg El ghazi elke keer een bal in de voet aan de zijlijn met als enige optie; kaatsen. Daardoor komt er geen diepte in het spel, niemand is in beweging zonder bal, dat zit niet in de kwaliteit van de middenvelders.. Daarom wil bosz baily ook hebben omdat hij anders te afhankelijk is van youness.

22 augustus 2016 om 21:09

Tuurlijk heeft dat wel met het middeveld te maken. Heb jij ooit een van de spelers een man zien uitspelen op het middeveld? Of een keer wegdraaien? Het is gewoon een middeveld die zwaar tekort komt en als ze dan ook nog hun man laten lopen. Dan blijft er niks over

22 augustus 2016 om 21:11

Tuurlijk heeft dat wel met het middeveld te maken. Heb jij ooit een van de spelers een man zien uitspelen op het middeveld? Of een keer wegdraaien? Het is gewoon een middeveld die zwaar tekort komt en als ze dan ook nog hun man laten lopen. Dan blijft er niks over

22 augustus 2016 om 21:28

Superslim ook van vd beek om zijn mannetjes te laten lopen. We moeten eens reeel blijven en stoppen met het hypen van middelmatige voetballers zoals donny en davy. Leuke spelers met een gunfactor, maar zeker geen toppers. Tikje-breed-vdbeek

22 augustus 2016 om 19:02

Ik heb Van de Beek zeker wel gezien. Laat 2 keer zijn mannetje lopen wat resulteerde in 2 goals voor Willem II. Niet hoe ik hem wil zien dus.

Waarom geen cerny? De enige speler van ajax in vorm met dolberg..

22 augustus 2016 om 17:47

Precies. Ik ben dat gepuzzel van bosz nu al zat. Er is totaal geen touw aan vast te knopen aan zijn beleid. Bosz haalt de wintersport niet, laat bijv een Winter maar komen. Iemand die wel snapt dat je vastigheden nodig hebt. Iemand wie wel duidelijk een lijn heeft in zijn selectie. Bij deze bosz is 't gewoon stoelendans. Ene keer zit Piet op de tribune, de andere keer istie opeens basisklant.

22 augustus 2016 om 18:09

Jaa want Winter heeft al bewezen een veel betere trainer te zijn dan Bosz..

22 augustus 2016 om 18:34

Uhh er staat daarom toch ook bijv een Winter...?

22 augustus 2016 om 18:34

Man man man, we zijn pas 3 wedstrijden onderweg. Iedereen krijgt een eerlijke kans. Winter is toch ook een pure gok.

22 augustus 2016 om 20:20

Waarom haalt Bosz de wintersport niet?

22 augustus 2016 om 21:14

Daar geef ik in m'n (nu ik zie wel heel onsamenhangend) stuk verschillende argumenten voor.

Ik hoop zo dat Ajax een goede dag heeft! Rostov uit met een 1-1 stand, wordt weer minstens 90 minuten billen knijpen. Normaal gesproken laat Ajax dat team kansloos.

22 augustus 2016 om 17:41

Owja? Haha Ajax laat momenteel en ook in andere jaren niemand kansloos

22 augustus 2016 om 17:48

Sorry hoor,

maar ik begrijp echt niet dat je gezien de verschillende wanprestaties van Ajax op Europees niveau nog durft te zeggen van: ''normaal gesproken laat Ajax dat team kansloos''.

Ik kan je verzekeren dat Ajax op Europees niveau geen een team uit de top vier van de 12 beste landen uit het coefficientenlijst ''zomaar kansloos laat''. Het ontbreekt aan mentaliteit en de echte wil om te winnen. Jaar na jaar zien we dat het voetballend allemaal wel leuk en aardig is, maar op het gebied van efficiëntie is Ajax nog een broekie.

Eerlijk gezegd zie ik hier de aankomende jaren ook geen verandering in komen. Zolang Ajax blijft teren op de o zo geweldige jeugdspelers en niet durft te investeren in echte bikkels, zullen ze altijd op mentale en fysieke vlak overlopen worden.

En dat standaardpraatje van ja de echte bikkels met ervaring komen niet naar Nederland is ook zo achterhaald. Je betaald voor kwaliteit en thats it.

22 augustus 2016 om 17:51

Ik geloof er eerlijk gezegd niet in.... Ook al zouden ze zich kwalificeren.. Wees eerlijk; dit Ajax heeft toch niets in de CL te zoeken? Ik zie een totaal gebrek aan ambitie in de samenstelling van de selectie. Wat straalt het nu uit als je een jeugdelftal opstelt. Je wordt overal uitgelachen en doet totaal niet mee.

Psv daarentegen vind ik een ander verhaal. Ik denk dat die wel weer een stap hebben gezet.

22 augustus 2016 om 18:11

@robert41
ik begrijp je wel hoor, maar wat mij betreft moet iedereen dat soort uitspraken achterwege laten - hebben niks in de CL te zoeken.

Er zitten ieder jaar teams in de CL die er zogenaamd niets te zoeken. En hetzelfde zeiden mensen over landen als Ijsland en Wales op het EK. Nu wil ik niet suggereren dat Ajax net als die twee voor een verassing zouden kunnen zorgen, maar zeker weten doe je het natuurlijk niet.

Wanneer Ajax zich plaatst hebben ze gewoon net als een ander iets in de competitie te zoeken en kunnen we ons ten minste opmaken voor een paar knappe wedstrijden. Wie weet word men wel wakker bij Ajax wanneer ze na 6x afgedroogd te zijn weer naar huis gaan.

22 augustus 2016 om 18:18

joecartoon. Ik kan je zeker volgen... Echter zullen Wales en Ijsland met de sterkst mogelijke selectiesamenstelling afreizen. Als je dan verliest kan ik daarmee leven. Dat is sport.

Ajax daarentegen reist af met een jeugdelftal terwijl ze 150 mln op de bank hebben staan. Ik vind dat je daarmee uitstraalt totaal ambitieloos te zijn en dat is voor mij de reden om jezelf af te vragen; moet je wel mee willen doen als je toch geen ambitie hebt (of uitstraalt)

22 augustus 2016 om 20:25

@joecartoon

Leuk dat ze dan bij Ajax wakker zijn, maar ondertussen lijden de UEFA-coëfficiënten van Nederland er enorm onder als ze 6x worden afgedroogd.

Begrijp me niet verkeerd, ik zie Ajax liever ook naar de Champions League gaan zodat we voor het eerst sinds tijden weer 2 clubs actief hebben in de groepsfase, maar voor de toekomst van het Nederlands voetbal is het echt veel beter als Ajax het woensdag niet redt.

22 augustus 2016 om 21:27

Dan zou ik die coeeficienten nog eens bekijken als ik jou ben, Ajax haalt al jaren verreweg de meeste punten binnen.

22 augustus 2016 om 21:38

Nee hoor. Dat is Psv....

22 augustus 2016 om 22:27

Zeg je nou dat Ajax het Nederlands voetbal beter van dienst is door woensdag te verliezen?

23 augustus 2016 om 17:50

Misschien nog eens lezen Bobje... Ditmaal langzaam

22 augustus 2016 om 19:07

Beetje arrogante uitspraak voor iemand die Rostov 1x zag voetballen in de ArenA waaruit bleek dat een normaal(want ze speelden hun beste wedstrijd van het seizoen) Ajax niet van Rostov kon winnen. Dat heeft ook deels te maken met hoe breed de top van de Russische Premjer Liga al is.

22 augustus 2016 om 20:58

Rostov had in de Arena nauwelijks iets in te brengen. De nederlaag tegen Willem II zet Ajax op scherp. Niets arrogants aan, Ajax is voetballend veel beter.

22 augustus 2016 om 22:35

Dat zou best zo kunnen zijn maar wanneer je er als Ajax zijnde in de hele historie nog nooit in geslaagd bent een Russische ploeg uit te schakelen is enige bescheidenheid denk ik op zijn plaats.

23 augustus 2016 om 00:22

Ja want dat gelijkspel van vorige week tegen Roda had Ajax ook op scherp gezet voor Willem II zeker...

Had hem dan zaterdag ook laten keepen

22 augustus 2016 om 17:42

Alsof het iets uitmaakte. Onana kon zo goed als niks aan de goals doen. Het was collectief falen van de verdediging.

22 augustus 2016 om 18:02

Mwa coaching is ook een ding he, ik denk dat cillesen het beter neerzet dan onana, tenminste dat hoop ik dan maar, die 1-2 had met een beetje coaching voorkomen kunnen worden.

22 augustus 2016 om 18:06

Vergeet even niet dat Onana een speler uit Kameroen is die uit Spanje vandaan gehaald is. Z'n Engels en Nederlandse zal niet geweldig zijn, waar de achterhoede bij Ajax daar waarschijnlijk wel aan gewend is.

Natuurlijk is brullen en wijzen in elke taal hetzelfde maar het is toch weer een dingetje wat de boel instabiel maakt.

22 augustus 2016 om 18:09

Cillesen was een van de zwakke schakels de afgelopen weken. Met die blunders geef je je team echt geen vertrouwen. Ik hoop dat hij verkocht wordt en dat Krul gehuurd wordt, zodat Onana kan doorgroeien bij Jong Ajax. Daarnaast mis ik Tete, Veltman doet aanvallend veel te weinig en met het systeem van Bozs heb je juist opkomende vleugelverdedigers nodig. Dijks maakt wel eens een foutje, maar hij komt wel mee op en heeft af en toe echt goeie voorzetten, al zullen die vaker moeten komen. Hij heeft wel body en daarom ziet het er bij hem af en toe log uit, maar ik zie liever hem dan een mannetje van 1.65 en 65kg, want daarvan hebben we er al genoeg.

22 augustus 2016 om 18:15

@nmekenkamp
dat ben ik toch niet helemaal met je eens, zeker niet wanneer je ziet dat de "fouten" van Cillessen zich in het begin van beide wedstrijden afspeelde en hij zich daarna gewoon nog goed herpakt (3-4 goede reddingen bij zowel Paok als Rostov)

Natuurlijk zoeken we allemaal een zondebok, maar dat kan je zeker niet alleen op de keeper afschuiven. Bovendien, Cillesen, Vermeer, Zoet, Krul, Vorm, Stekelenburg, er zit weinig verschil tussen hoor als je het mij vraagt. De een vaak geblesseerd, de anders zit wel is mis bij een hoge bal etc. etc.

22 augustus 2016 om 18:32

Ik vind het een slap excuses om onana bekritiseren dat hij geen Nederlands of Engels kan. Ik vraag me af hoe ze met younes, westermann en vroeger met Milik communiceren. Onana kan nog veel leren bij ajax en hij heeft niks voor niks gekozen om in Nederland willen voetballen anders was hij naar Engeland gegaan.

22 augustus 2016 om 19:22

Daarmee communiceren ze in het Engels Weet niet hoever Onana daarmee is om het bij te leren

22 augustus 2016 om 20:11

Gaat er niet om of het iets uitmaakte of niet, slaat nergens op om hem uit de basis te houden voor een transfer en hem vervolgens in een belangrijke westrijd (net!) voor zijn transfer wel op te stellen.

Cocqie maakt hier gewoon een punt, als je hem woensdag opstelt had je dat zaterdag net zo goed ook kunnen doen. Onana's prestatie staat hier los van.

22 augustus 2016 om 17:47

Volgens mij wou hij zelf niet hoor

Als Cillessen naar Barcelona vertrekt mag hij dan nog in actie komen in de Champions League? Aangezien hij al met Ajax in de Champions League heeft gespeeld..

22 augustus 2016 om 17:41

voorrondes en groepfase zijn apart

22 augustus 2016 om 17:44

Een speler die in voorrondes heeft gespeeld kan alsnog in de groepsfase bij een andere club spelen. Wisselen van een club in de cl en een club die ook cl speelt tijdens de januaritransferperiode bijvoorbeeld niet

22 augustus 2016 om 17:45

Yep. De voorrondes tellen niet mee

22 augustus 2016 om 17:46

Super, bedankt allen!

Dat geeft de burger moed. Cillessen en Westermann is vooralsnog geen ingespeelde machine

22 augustus 2016 om 19:02

Dat geeft dus alleen russische burgers moed. Alhoewel Cillessen wel echt de beste optie in de goal is, dus ik ben blij dat hij mee gaat. Westermann, tsja wat moet ik daar nou weer van zeggen?

22 augustus 2016 om 21:49

Jemig wat zou het een onrustige avond worden als zenuwpees Onana in het hok staat en de verdediging wordt geleid door de immer rustige Westermann. Als Ajax deze voorronde overleefd dan is een groot wonder geschied.

Westermann en riedewald kunnen op het middenveld dan heeft Bosz' 10 middenvelders .veltman rechts want die kan zo goed de bal na elghazi brengen! Dijks geeft vanaf eigen helft de voorspelbare voorzet en younes staat tegen dubbele dekking dus gaat na binnen en zit met traore en klaasen op de middenstip.zo slecht dit Ajax!die 150 miljoen op de bank kan je beter nu uitgeven want over 2 jaar koop je voor 150 miljoen helemaal niks meer zoals de prijzen nu stijgen .

Dan moet het goed gaan.
Maar indien dit een regeling is dat Cilessen nog hier mee mag doen en daarna het vliegtuig naar barcelona pakt wie is dan zijn directe vervanger? Zeker als je doorgaat in de CL zul je die nodig hebben. Of is de deal afgeketst?

22 augustus 2016 om 18:00

De deal is vooralsnog niet afgeketst. Als Cillessen vertrekt zal Boer of Onana het doel moeten verdedigen, tot de gewenste vervangende keeper binnen is. En in het geval van Krul zelfs tot 'ie fit is. Medisch gezien is 'ie fit, maar hij schijnt nog een paar weken nodig te hebben om wedstrijdfit te worden.

Met oog op de Champions League of Europa League is dat geen probleem. In welk van de twee Ajax ook zal spelen, de inschrijfdeadline voor de groepsfase is pas ná de transferdeadline. Zodoende kan een eventuele nieuwe keeper in het vervolg van de Champions League of Europa League gewoon meedoen.

22 augustus 2016 om 18:04

Krul zal hoogstwaarschijnlijk gehuurd worden. Dan speel je nog een of twee wedstrijden met Onana en daarna is Krul wedstrijdfit dus wordt dat je eerste keeper.

22 augustus 2016 om 18:08

Ajax en Newcastle schijnen vrij ver te zijn in de huur van Krul voor een jaar

Laat dan van de Beek thuis, die is niet vooruit te branden. Daarnaast is het erg vreemd dat Cerny alweer niet wordt meegenomen. Stel je voor je zou behalve Younes nog een buitenspeler met dreiging in je selectie hebben..

22 augustus 2016 om 18:05

Cerny niet mee, maar wel drie keepers. want die gaan we hard nodig hebben. Heel raar dit.

22 augustus 2016 om 19:04

Bosz is compleet de weg kwijt. Dat meen ik echt. Drie keepers? Ik snap daar dus echt helemaal niks van.

Waarom waarom waarom geen cerny? Die is in vorm net zo goed als El Ghazi. Die Bosz kan ik soms ook totaal niet volgen zeg.

Dat Westermann mee mag en Cerny niet, vind ik op z'n zachtst gezegd vreemd. Westermann was zo slecht (en is zelfs in goede vorm te traag om bij Ajax mee te komen) dat hij bij elk balcontact wel een fout maakte, en die keer qua handelingssnelheid is hij zo enorm traag dat je de verdedigers net zo goed zo op het doel af kunt kunt laten lopen.

Rostov uit is een wedstrijd waarin Ajax moet scoren, en het liefst vaker dan één keer als ze verlenging en pingels willen ontlopen. Iemand als Cerny, die in vorm is, en gewoon veel talent heeft, zou dan zeker niet misstaan in het elftal.

Wat ik niet snap waarom schone nooit is speelt, als ik gudelj steeds zie met die vrije trappen en corners die nooit goed aankomen en schone kan dat als geen andere

22 augustus 2016 om 18:04

Ik denk omdat schone dan de plek van Gudelj in zou nemen op het middenveld, en dat Gudelj normaliter meer werk opknapt dan schone. Met die redenatie vraag ik me wel af waarom hij afgelopen zaterdag niet speelde maar misschien heeft hij een zwaar seizoen gehad ofzo..

Cilessen lekker de bank warm houden dan, als je al niet eens tegen Willem II mee kan doen snap ik eigenlijk niet waarom je hem mee wilt nemen.

Daarnaast is zijn vorm ook om te janken dus dat past wel bij de instelling.

Hoop als PSV supporter van harte dat Ajax wint. Hebben de punten hard nodig voor het NL voetbal

22 augustus 2016 om 17:56

@ Ouwe1978

Die redenatie hoort ook, toppie voor het Nederlands voetbal, want die punten zijn zo belangrijk.

Mag toch hopen voor Ajax dat Westermann alleen mee is om de klaverjaskoppels aan te wijzen of om de spullen klaar te leggen in de kleedkamer.
Tegen zo'n counterploeg heb je aan hem dus helemaal niet.

22 augustus 2016 om 18:09

Ik denk dat hij alleen mee is als 'stormram'. Hij is boven de 1 meer 90 en scoorde vroeger relatief veel goals voor een verdediger. Als basisplaats, hopelijk niet nee. Hij is te langzaam

kan iemand mij uitleggen waarom er 3 keepers in de selectie zitten.. Ondanks dat ik Ajax met alle liefde wil verdedigen begrijp ik steeds minder van het beleid.

22 augustus 2016 om 18:14

Als je 21 man meeneemt, dan is het toch heel normaal dat daar drie keepers bijzitten? Stel je voor dat je er maar twee meeneemt en er raakt er in Rusland eentje geblesseerd tijdens de training of warming up, dan moet je dus gaan voetballen zonder keeper op de bank.

22 augustus 2016 om 18:17

Dan begrijp ik niet waarom je Cillessen niet opneemt in de selectie tegen willem 2. Als je wil dat die transfer of foutjes in z'n kop gaan zitten mocht je van plan zijn hem op te stellen, is dit de manier.

22 augustus 2016 om 19:08

Haha wat? Dat is wel echt een onwaarschijnlijk doemscenario. Dat je keeper geblesseerd raakt en je daarna in de wedstrijd ook nog eens je keeper moet wisselen. De kans dat je in china een willekeurige chinees aanwijst en een getal onder de drieduizend in je hoofd neemt en iets met Katja Schuurman en een bliksem is nog groter dan dat dit gebeurt. Daarnaast, is de kans niet veel groter dat je Cerny nodig hebt, gezien de selectie van Ajax? Ook als gebaar naar hem toe niet handig dit.

22 augustus 2016 om 19:13

Cillessen speelde niet tegen Willem II omdat dat initieel een eis was van Barca. Nu heeft Barca Marc zijn eis geaccepteerd om hoe dan ook Cillessen over te nemen. Dus ook bij eventuele blessure.

22 augustus 2016 om 19:28

@leidsehood:

Als je twee keepers meeneemt, dan is de kans dat een van die twee op de training in Rusland of tijdens de warming up geblesseerd raakt weliswaar klein, maar het is niet uitgesloten. En dan moet je dus Europees gaan spelen zonder keeper op de bank. Dat is geen fijn idee, zelfs niet als je die reservekeeper uiteindelijk helemaal niet nodig hebt. En daarbij: je hebt toch ook geen negen veldspelers nodig op de bank?

(overigens heb ik in het amateurvoetbal wel eens een vreemder scenario meegemaakt: de eerste keeper van de thuisploeg kreeg rood, de reservekeeper dook even later met z'n hoofd tegen de paal en moest er ook uit, de veldspeler die daarna moest keepen kreeg bij een scrimmage een schop en raakte ook geblesseerd, maar moest blijven staan omdat er niet meer gewisseld kon worden.)

Zo maak je je als trainer dus totaal ongeloofwaardig. Je zet je keeper op de tribune vanwege transferperikelen, je speelt een slechte wedstrijd waarin je invalkeeper geen beste indruk maakt en in de volgende wedstrijd mag je keeper ineens wel weer meedoen, terwijl er nog geen verandering zit in zijn transfersituatie. Hoe leg je dan nog uit dat Cillessen niet mocht spelen tegen Willem II?

22 augustus 2016 om 19:14

Heeft niets met de trainer te maken maar met de onderhandelingen van Barca. Nu zijn ze eruit en mag Jasper keepen en neemt Barca Cillessen over met eventuele risico van een blessure.

22 augustus 2016 om 20:04

Ik heb nog nergens gelezen dat het rond is hoor.

Vraag me echt de noodzaak van die Bailey af als je zo'n groot talent als Cerny die op dezelfde posities kan en creatief, in vorm en makkelijk scorend is lekker thuislaat. Alles wat in vorm is, zoals ook Dolberg, wordt gepasseerd. Ik kan me niet voorstellen dat Bosz een lang leven bij Ajax heeft.

22 augustus 2016 om 18:18

Myvision, ja dat snap ik ook niet over cerny, want hij speelt goed en krijgt geen kans. Muric met veel toestanden gehaald en heeft ook nooit een kans gehad en loopt nu de deur uit en zo zal cerny ook wel gaan denken

Is gewoon de supporters voor de gek houden.keeper van 27 voor 14 miljoen verkopen een krul een jaar huren en dan volgend jaar onana van 20 in de goal en 2 spitsen van 20 jaar omdat de gehuurde spits dan ook weg is.cillisen en milik samen 48 miljoen en ervaren internationals .krijgen terug 2 gehuurde spelers uit Engeland en volgend jaar het praatje van overmars we gaan niks kopen want we hebben al een talentvolle keeper en spits.die overmars zijn contract is met prestatie bonus! Nou ruim 60 miljoen aan inkomsten en nog geen 20 uitgegeven .word zakkenvuller

22 augustus 2016 om 19:11

Ja precies dit. Vet verkopen en wat krijgen we terug? Twee gehuurde spelers. Ongekend. Drama van Overmars. Tel daarbij op de onkunde van Bosz en het wordt weer een zwaar jaar voor Ajax.

Wat een raar beleid toch bij Ajax.

Keeper uit de selectie weglaten omdat hij bijna weg gaat. Dan toch weer opnemen in de selectie.

Miljoenen binnenslepen maar niets nuttigs investeren. Als je iemand haalt haal je een Heitinga of een Westerman. Spelers die het bij meerdere clubs hebben verknalt. Ervaring? Ervaring met slecht verdedigen en fouten maken haha.

In plaats van spelers halen van het kaliber Ziyech haal je spelertjes zoals Sinkgraven, Van der Hoorn etc. Van die net niet schooljongetjes die een klein beetje opvallen voor een paar maandjes bij hun voormalige club.

Ziyech heeft zich over een langere tijd bewezen. Blonk veel meer uit en droeg ook echt zijn ploeg. Die is zijn prijskaartje dan ook waard.

Ajax moet leren dat 2 of 3 spelers halen van kwaliteit beter is dan 10 middelmatige. Traore, Ziyech en een goede verdediger en je was kampioen geworden als je Cillesen er ook bij hield of een goede vervanger voor hem had.

23 augustus 2016 om 00:24

Porque
Kon je het Overmars maar wijs maken. Laatste zal tot het bittere eind al zijn miskopen verdedigen en ermee schermen zodat hij Zyech niet hoeft te halen. Wanneer hij Zyech haalt dan zal hij met de billen bloot moeten waarom hij destijds koos voor de veel duurdere paniek aankoop Sinkgrven.
Daarbij zal dan ook de zaak Wim Jonk weer aan het licht komen die fel tegen de komst van Sinkgraven was. Het gelul van we hebben acht middenvelders is een dekmantel.

Als ik alle reacties lees, verschillen jullie aardig van mening. Dus ik zou zeggen: lekker aan de trainer overlaten. Ik heb toch het idee dat hij er meer kijk op heeft dan jullie. Maar wellicht vergis ik me.

Oh Westerman is mee.
Die spreekt waarschijnlijk russisch...

Blijf gwn bij Ajax man je wordt sws Geen 1ste keeper

Blijf gwn bij Ajax man je wordt sws Geen 1ste keeper

Op een speler na is dit Rostov het team dat vorig jaar 2e werd in de momenteel 6e competitie van Europa.
Dit is een stukje statistiek waar Ajax totaal geen oog voor lijkt te hebben en dit zal dan ook in mijn overtuiging de grondslag voor een forse nederlaag zijn.
Ik hoop vooral dat Ajax haar aanvallende spel probeert voort te zetten want daar maakt een Rostov in eigen huis korte metten mee.
Ik Gok 3-1 of 2-0 of misschien zelfs een 3-0.
Denk dat het een vergelijkbaar scenario wordt met Zenit-PSV.
Daar was PSV in eigen huis ogenschijnlijk het betere elftal, maar ging in Rusland hard onderuit.

22 augustus 2016 om 22:51

Leuk en aardig maar de 1ste wedstrijd tegen Rostov heeft Ajax hun beste wedstrijd tot nu toe gespeeld onder bosz . Met de borst vooruit en met vertrouwen gaan spelen daar en ik zie t positief in

23 augustus 2016 om 00:38

Om vervolgens weer alle kansen te missen en Rostov dan 2 of 3 goals gaat maken? Ja daar weten ploegen zoals Zenit, CSKA, Spartak en Lokomotiv alles van. Die dachten precies hetzelfde en gingen teleurgesteld naar huis.

23 augustus 2016 om 11:27

Nouja, dat Rostov in de Arena scoorde had niks, maar dan ook echt niks, met hun kwaliteiten te maken. Die wedstrijd zou 9 van de 10 keer gewoon 1-0 eindigen. Hoe ze thuis spelen weet jij vast beter dan ik, maar in Amsterdam waren ze echt heel heel slecht.

Cillessen kan Ajax misschien nog naar de volgende ronde loodsen, want Onana mist de ervaring. Dat zag je ook tegen Willem II. Maar dan moet Cillessen wel 100 met zijn gedachten bij de wedstrijd zitten.
Eventueel heb je Boer ook nog,maar of hij gelijk al Europees aankan terwijl hij al een tijd niet meer heeft gespeeld?
Van Westermann verwacht ik ook wel meer met zijn ervaring, hij moet de jonge verdediging erdoorheen slepen in Rostov.
Maar ik hoop dat Dolberg start in de spits, hij is talentvol en creëert veel kansen. Traoré is gewoon geen echte spits, maar eerder een schaduwspits.

Als cillessen woensdag in actie komt mag hij dan nog voor barcelona in de champions league uitkomen dit seizoen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren