Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax mag blij zijn met 45 miljoen euro voor Kudus: hij maakt het verschil niet’

Laatste update:

Wim Kieft vindt dat Ajax enorm tevreden moet zijn met de transfersom die Mohammed Kudus oplevert. De Ghanees staat op het punt om de Johan Cruijff ArenA te verlaten voor een avontuur bij West Ham United, dat circa 45 miljoen euro plus een doorverkooppercentage van tien procent gaat betalen. In zijn column in De Telegraaf stelt Kieft dat Kudus veel te weinig van zijn potentie heeft laten zien in Amsterdam.

“Als Ajax daarvoor een bedrag incasseert tussen de 45 en 50 miljoen euro, is iedereen blij”, zo begint de columnist zijn verhaal. “Marc Overmars haalde hem drie jaar geleden als toptalent voor minder dan tien miljoen euro uit Denemarken. Financieel een lucratieve deal, maar sportief heeft hij met zijn kwaliteiten te weinig laten zien.”

“Drie goals tegen Ludogorets, de nummer acht van Bulgarije, zeggen niet zoveel”, benadrukt Kieft. “In grote wedstrijden is hij niet iemand geweest die het verschil maakte met doelpunten of het elftal op sleeptouw nam. Verstandig overigens van trainer Maurice Steijn om in Bulgarije een aantal aankopen op de bank te zetten en terug te vallen op enkele zekerheidjes van de vorige seizoenen”, aldus de oud-spits.

Eerder op de vrijdag meldde onder meer Fabrizio Romano dat Kudus vrijwel zeker de overstap naar West Ham United gaat maken. Volgens de transfermarktexpert is er een mondelinge overeenkomst tussen Ajax en West Ham over een transfersom van 45 miljoen euro inclusief bonussen. Ajax heeft daarnaast ook een doorverkooppercentage bedongen. Kudus zal zaterdag zijn medische keuring in Londen ondergaan en daarna een contract tekenen tot medio 2028.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een geld zeg. Zijn helemaal gek geworden daar.

25 augustus 2023 om 21:09

Gewoon wederom goed gehandeld van Ajax! Die verkopen spelers meer dan dat zij daadwerkelijk waard zijn. Vooral met Antony hebben zij een monster slag geslagen. Als Ajax nou even geduldig was geweest, hadden ze beter voor Balogun kunnen gaan als spits i.p.v Akpom.
Is jonger, heeft het in een grotere competitie laten zien, snel, behendig & naar mijn mening beter dan Akpom!

25 augustus 2023 om 21:16

Balogun gaat voor 40 mln naar Monaco. Die in onhaalbaar.

Ik ben het eens met Kieft. Iedereen ziet dat de potentie er echt van af spat, maar Kudus heeft geen goede positie. Op 10 mist hij intelligentie, op 8 lijdt hij te veel balverlies, als valse spits loopt hij onhandig en als rechtsbuiten vertraagt hij het spel. Hij weet op basis van pure klasse alsnog wel een aardig rendement te halen op bijna elke positie, maar het is gewoon net niet. Dat Kudus als speler net niet is, neemt niet weg dat hij wel natuurlijk de enige aanvallende klasse speler bij Ajax was en dat het in die zin een gemis is. Maar ik vind dat hij te weinig uit zijn kwaliteiten haalt.

25 augustus 2023 om 20:11

Amen! Perfect omschreven!

25 augustus 2023 om 20:14

Heel goed omschreven. Kudus heeft 3 jaar bij Ajax gezeten maar eigenlijk vrij weinig indruk gemaakt, ook mede door blessures. Heeft zeker periodes gehad dat hij top presteerde en zijn klasse liet zien maar het is al met al best karig. En zoals jij al zegt, wat is nou zijn beste positie? 45 miljoen is dan een mooi bedrag. Ben benieuwd hoe die het gaat doen in een team dat amper op de aanval speelt.

25 augustus 2023 om 20:14

Komt ook wel mede omdat die jongen continue ergens anders op het veld stond natuurlijk. Het is gewoon een valse spits op de 10 positie. Deze jongen gaan we overigens keihard missen, 1 vd weinige die wel 1/meerdere mannetjes kan uitspelen in 1 actie. Tegelijkertijd heeft hij ook wel te vaak oogkleppen op.

25 augustus 2023 om 20:17

Ik twijfel of we hem gaan missen. Op korte termijn ongetwijfeld, want hij brengt directe klasse en kan een duel openbreken. Maar als rechtsbuiten vertraagt hij vaak het spel en maakt hij andere spelers echt niet beter als individualist. Misschien dat het lekkerder loopt met een Almada.

25 augustus 2023 om 21:15

Dit riep iedereen ook na een Suarez bv maar er komt gewoon een andere speler die wel anders is maar het gemis wel weer zal opvangen. Of er staat een andere speler op een andere positie op. Als Ajax Berghuis gewoon rechts zet (beste positie toen bij Feyenoord) en die argentijnse 10 haalt krijg je weer heel wat andere flair in het team.

25 augustus 2023 om 20:16

Hij pastte niet in het ajax systeem. Bij whu is die het geld waard, want voetballen kan die zeker, iedereen zag altijd idd potentie wat er niet uitkwam

25 augustus 2023 om 20:23

Dit is echt perfect verwoord! Idd en als hij zo exceptioneel is, waarom is Ajax vorig niet geëxcelleerd toen hij er weer bij kwam? Ach ja al met al ga ik de beste man ook missen echter is ie vervangbaar.

25 augustus 2023 om 20:24

Het is leuk praten om je op de negatieve aspecten te focussen zoals Kieft. Het is gewoon onze beste speler met de meeste klasse die ook niet in een bijster goed team speelt. Wat interesseert mij dat geld nou. Kudus was nog één van de weinige die echt iets speciaals had.

25 augustus 2023 om 22:47

Hij is ook de beste speler met de meeste klasse die niet in een bijster goed team speelt. Maar ik ben het eens met Kieft dat hij te weinig uit zijn kwaliteiten heeft gehaald, en dat je gelet daarop, nog best blij mag zijn met de prijs. Ik zie de potentie wel, dat doet iedereen, maar het is er mijns inziens te weinig echt uitgekomen.

25 augustus 2023 om 20:24

Zowel jij als Kieft moeten toch even wat beter kijken naar de wedstrijden van Kudus. Je ziet het talent en de potentie binnen no time. Los van dat heeft hij in de ‘grote’ wedstrijden die hij speelde ook gewoon best vaak het verschil gemaakt.
Ik noem even wat wedstrijden op
- PSV
- Liverpool
- AZ
- Napoli
- Rangers
- Zuid Korea op het WK
- Union Berlin

Sinds hij een transfer naar Everton wilde forceren is er een soort sentiment ontstaan waarin mensen Kudus kleiner willen maken dan dat hij is. Zag vorig jaar het zelfde gebeuren met Gravenberch toen bleek dat hij naar Bayern ging, want Taylor was toch 10x zo goed als Gravenberch.

25 augustus 2023 om 20:38

Dit is het probleem met alleen naar goals kijken. Tegen een dramatisch Feyenoord maakte hij ooit met een simpele schuiver een 0-3, tegen Napoli kreeg hij een bal tegen zich aangeschoten, tegen AZ schoot hij een bal voor leeg goal erin en tegen Union was die voorzet er mogelijk zonder hem ook ingedraaid. Kudus heeft zo ongelooflijk veel klasse, maar wanneer is hij nou qua spel dwingend geweest als het er echt toe deed? Ik heb hem dwingend zien spelen tegen Sparta, Heerenveen en Ludogorets, maar niet tegen de topteams. En dat hangt samen met het feit dat hij niet het maximale uit zijn kunnen heeft gehaald bij Ajax. Iemand met zijn bizarre kwaliteiten moet beter kunnen. Volgens mij begrijp je me ook verkeerd. Want ik zie de klasse wel degelijk. Ik zie alleen ook een speler zonder potentie die niet het maximale eruit haalt.

25 augustus 2023 om 21:41

Ik denk dat velen zich nog focussen op de Kudus van 1-2 jaar geleden. Ja toen was hij nog niet dat gepolijste speler. Maar vanaf de winterstop heeft hij toch enorme klasse laten zien, onmogelijk dat hij alle wedstrijden kan etaleren. Met name zijn eerste paar wedstrijden begin dit seizoen zijn van exceptionele klasse. Jammer dat hij nu weggaat en niet meer kan laten zien in de eredivisie. Maar als hij deze klasse van eerste paar wedstrijden kan doortrekken in een hele seizoen bij WestHam gaat hij ongetwijfeld de stap kunnen maken naar een topclub.

25 augustus 2023 om 22:06

Och ik walg van Kieft en jullie. Veel te weinig laten zien in 3 jaar. Haha Kudus is 2 jaar geblesseerd geweest en steeds weer in opbouw naar zijn beste vorm.

Vorig jaar de enige liet zien goed genoeg te zijn voor de CL terwijl hij door Schreuder verkracht werd op een plek waar hij nooit gespeeld had. Gisteren met afstand de beste van het veld zoals vaker. Verreweg de beste speler en spelbepalend bij Ghana op het WK zelfs.

Natuurlijk heeft Kudus minpunten. Wie niet? Jullie zijn gewoon verwend geraakt door het successeizoen en verwachten nu dat iedereen net zo goed is als Frenkie of Ziyech.

Jullie zijn precies diezelfde mensen die Ziyech 2 jaar lang belachelijk maakte terwijl hij onze beste speler was. En wat heeft die jullie de mond gesnoerd. Kudus is helaas veel geblesseerd geweest maar was verder altijd een toegevoegde waarde voor de ploeg. Op 8, op 10, op rechtsbuiten, in de spits. Terwijl er allerlei transfergeruchten waren die menig voetballer het hoofd op hol zou brengen.

Valt me sowieso op dat veel mensen blessure periodes een speler aanrekenen en dan gaan beweren dat iemand niet genoeg heeft laten zien. Alsof hij expres aan het revalideren was ofzo..

Ik ga hem missen. Unieke speler met zijn eigen speelstijl. Bij Tadic zeiden we er toch ook niks over dat hij 30 keer per wedstrijd de bal inleverde omdat zijn goede momenten je vaak wel de winst opleverde? Kudus is misschien geen leider, introvert, komt laconiek. Welke daarvan zorgt er dan voor dat jullie zijn klasse niet zien en die van andere spelers wel? Zeg niet dat een van die dingen de reden is, maar vraag me oprecht af op basis waarvan Kudus niet de waardering krijgt? Kan iemand mij uitleggen waar dat hem in zit?

Kudus heeft vele wedstrijden opengebroken in het slechtste ajax ooit. Op plekken die niet eens de zijne waren. Maar dat lag dan allemaal aan de zo geweldige Tadic en Berghuis ofzo en niet aan Kudus? Tadic, Anthony, Suarez etc. Zijn geen momentenvoetballers? En voor afgelopen seizoen is hij enkel geblesseerd geweest. Dat vergeten volgens mij heel veel mensen..

Ik ga hem missen.

25 augustus 2023 om 22:32

Walgen van mensen omdat ze een andere mening hebben dan jij. En dan ook nog met domme argumenten komen. Ga jij Kudus nu echt vergelijken met een Tadic? Iemand die 5 jaar de mvp is geweest met iemand die nog geen 3 goede wedstrijden achter elkaar heeft gespeeld voor ajax? Neem nog een biertje zou ik zeggen. Tadic een momentenvoetballer noemen wat een clown.

25 augustus 2023 om 22:42

Hou toch eens op. Verwend geraakt door het successeizoen... Ik heb al een seizoenskaart sinds Tobias Sana en Derk Boerriger bij ons op de vleugels rondliepen. En Ziyech heb ik altijd hand en tand verdedigd. Zoals het overgrote deel van de Ajax-fans, op in een groepje binnen de harde kern na die hem de zondebok maakte. Altijd dat populistische geleuter. Ik zie met Kudus een speler met gigantisch veel potentieel, die mijns inziens beter kan dan hij heeft laten zien en te weinig beslissend is geweest. Dat kan toch? Ik heb hem geen topduels zien beslissen dit seizoen of qua spel dominant zien zijn als het echt moest. Wel tegen Sparta, Heerenveen en dergelijke.

26 augustus 2023 om 02:06

Met Tadic hadden we geen 2-2 gespeeld tegen Excelsior. Kudus verstopt zichzelf lekker en speelt niks klaar.

Wel een hakje gegeven tegen Ludogoretz met 0-3 voor, lekker man.

Laat die ongeïnteresseerde gozer maar lekker in Londen voetballen. Heeft niks met de club, werkt niet hard en heeft in 3 jaar niet meer laten zien dan een goede techniek.

Ik hoop dat Van Axel Dongen, Misehouy of Godts lekker mogen spelen nu. Die willen wel graag het Ajax shirt over de schouders trekken.

25 augustus 2023 om 22:14

Dat zeiden ze vroeger ook over Suarez, met z'n in de kluts een man passeren en al. Toch wel goed gekomen met hem

25 augustus 2023 om 22:51

Wat zeiden ze van Suarez? Dat hij niet het maximale eruit haalde? Dat hij niet beslissend was in topduels? Dat is beide nooit gezegd over hem.

25 augustus 2023 om 23:36

Nouja misschien nu nog net niet soms, maar aan alles zie je wel dat hij goed kan voetballen. Ik had hem nog eerder gehaald dan die hoge snelheidstrein die ManC nu gehaald heeft. Kudus kan nog veel leren, maar hij heeft de pech dat hij zijn kwaliteiten pas kon laten zien afgelopen seizoen, toen Ajax in z'n geheel zeer slecht draaide. Ik had hem graag dit seizoen nog bij Ajax gezien, denk dat hij wel ver kan komen.

26 augustus 2023 om 02:08

Doku past misschien niet per se in het spel van City, maar is een veel betere voetballer dan Kudus. Zie je Kudus met zijn trage handelingssnelheid al bij City staan? Ik niet.

26 augustus 2023 om 08:10

Toen hij eenmaal fit was, het vertrouwen kreeg, was het rendement er wel. Vorig jaar in een slecht draaiend elftal was hij toch af en toe het lichtpuntje, dit seizoen begint hij ook goed. Ok hij lijdt weleens balverlies maar daarentegen breekt hij ook de wedstrijd regelmatig open. Ik vind het jammer, maar tis wel een mooi bedrag. Hopelijk wordt er nog wel een kwalitatief goede speler toegevoegd nu.

Wat ik zeker wel met Kieft eens ben is waarom Ajax vaak zo laat "inkopen"doet. Feyenoord was wat vroeger bezig had ik 't idee en laten de portemonnee aardig open staan.

26 augustus 2023 om 09:14

Als rechter middenvelder in een 442 zou hij perfect passen denk ik

26 augustus 2023 om 12:25

Bij het nationale team liet hij in een paar wedstrijden op het WK meer zien dan drie jaar bij Ajax.

Ik kan mij zijn wereldgoal tegen Liverpool (2-1) verlies nog heugen. Jammer dat hij niet op waarde wordt geschat door de media hier. Het laatste beetje creativiteit is nu wel weg bij Ajax. Maar ja, geld in de tas en bouwen aan een nieuw elftal.

25 augustus 2023 om 20:10

Ik denk dat het ook te maken heeft met zijn blessuregevoelligheid. Hij was vaak geblesseerd en zeker in de laatste wedstrijden en bekerfinale hebben we zijn klasse gemist.

Ik ga hem zeker missen, hij had wat speciaals en een goede instelling.

25 augustus 2023 om 20:15

Wat een mafkees deze Wim Kieft, hier even een lijstje met teams waar tegen Kudus scoorde vorig jaar

- PSV
- Liverpool
- AZ
- Napoli
- Rangers
- Zuid Korea op het WK
- Union Berlin

Heeft in een groot percentage van de ‘top’ wedstrijd waarin hij speelde gewoon gescoord. En dan heb ik de eventuele assists even niet mee genomen.

25 augustus 2023 om 20:27

Inderdaad, die Kieft kan gewoon zijn ongelijk niet toegeven en blijft maar volhouden dat Kudus nooit thuis geeft in topwedstrijden. Je lijstje bewijst het tegendeel. Dat een groot deel van het team inclusief trainer een gebrek aan kwaliteit toonde is de reden waarom deze goals geen winst opleverden.

25 augustus 2023 om 20:41

Dat lijstje bewijst niks. Tegen Napoli schiet Taylor de bal tegen hem aan, tegen AZ tikt hij een bal voor leeg goal binnen, tegen Union zet hij zijn voet tegen een bal die anders mogelijk ook binnendraait en zijn goal tegen Feyenoord was een simpele schuiver van zes meter waarbij hij de 0-3 maakt. Kudus heeft zo ongelooflijk veel klasse, maar qua spel is hij nooit dwingend geweest in topduels.

25 augustus 2023 om 22:03

Nu gaat het ineens om zijn spel? Feiten laten zien dat hij op het scorebord stond in deze wedstrijden en dus wel degelijk belangrijk was in topwedstrijden. Daar gaat het om. Dat ze uiteindelijk sommige wedstrijden van deze niet wonnen lag meer aan de trainer en overige spelers waarvan een aantal tekort kwamen. Maar Kudus die zogenaamd niks laat zien in topwedstrijden is feitelijk onzin.

25 augustus 2023 om 22:34

Zo kan je ook alle goals van Haaland wegstrepen tot er 10 goals over blijven.

25 augustus 2023 om 22:38

Het gaat bij mij altijd om het spel van een speler. Statistieken boeien me niet veel. Ik had gehoopt dat hij veel liet zien in topduels. Ik heb het niet gezien.

26 augustus 2023 om 11:44

Ik zie ook graag goed spel, maar we kunnen onmogelijk ontkennen dat hij niet belangrijk is geweest in topwedstrijden.

Onzin Kieft. Dit is letterlijk de laatste speler die wat marktwaarde vertegenwoordigd en dat komt ergens vandaan. Hij maakt de goals wanneer niemand anders ze maakt. En de nr8 van Bulgarije? Lekkere momentopname; die zijn al iets van 10 jaar op rij kampioen van Bulgarije.

25 augustus 2023 om 20:18

Padt in de goal zegt toch genoeg?

25 augustus 2023 om 20:26

Dan nog zijn ze al 12 jaar achtereenvolgend kampioen van Bulgarije.
Om dan te scoren met 'nummer 8 van Bulgarije' is een beetje onzin, want zij zijn het PSG/Bayern van Bulgarije. Dus als Bayern door 3 slechte rondes op plek 5 zou staan, zijn ze niet ineens de nummer 5 van Duitsland natuurlijk..

25 augustus 2023 om 21:19

Totdat je volgend jaar een Brobbey verkoopt voor 40 miljoen. Denk dat Hato genoeg gaat opleveren in de toekomst net zoals een Tahirovic. Zit nog genoeg klasse en talent in de selectie. Nu op zoek naar een 10 en rechtsbuiten lekker oplossen met Berghuis/Forbes en eventueel die Portugees.

25 augustus 2023 om 21:24

Exact. Gedurende afgelopen seizoen zou de waarde van Ajaxspelers al verdampt zijn..ik vind het zo'n rare bewering. Ajax gaat gewoon weer 160 miljoen boeren deze zomer.

25 augustus 2023 om 21:27

Berghuis is geen klassieke rechtsbuiten en is op tien erg goed. Forbs lijkt wel een amateur op rechts. Die Portugees kan er ook niks van. Dus ja, wel degelijk een rechtsbuiten nodig. Forbs lekker op links houden, Berghuis in de as, en Conceicao jong Ajax, verhuren, of verkopen.

25 augustus 2023 om 21:22

Van die marktwaarde is ook onzin. Door te spelen voor Ajax en beter te worden wordt marktwaarde gecreëerd. De kans is groot dat in komend seizoen er weer spelers richting de waarde van Kudus gaan groeien. Je zou nu zeggen Hato. Maar ook Brobbey en Bergwijn zijn echt niet weinig waard. Tahirovic lijkt me verder ook een speler die weleens naar een behoorlijke marktwaarde kan groeien.

Heeft gescoord tegen Feyenoord, PSV, Liverpool, Napoli, Union Berlin, AZ en Twente. Letterlijk elke grote club tegen wie hij heeft gestaan. En ook 2 keer gescoord op het WK. Maar nee hij staat er nooit joh.

25 augustus 2023 om 20:54

Als Kudus toevallig een exotische braziliaanse naam had gehad was hij 80 miljoen waard.

Begrijp kieft wel. Maar kudus is wel een speler waar je voor naar het stadion gaat. Net zoals bij anthony en Ziyech. Hoop dat er weer zo een speler bij ajax gaat op staan of word gehaald.

Wat een onzin van een hele zure Kieft. Hij maakt juist wel het verschil. Jammer dat ie gaat. Nu hopen dat het geld fatsoenlijk uitgegeven wordt. Ik heb er een hard hoofd in.

25 augustus 2023 om 20:17

Die drinkt de hele dag door azijn vooral als het Ajax betreft vreselijke zure vent , nu is echt het laatste beetje creativiteit verdwenen

Ik heb Kieft als analist hoog zitten, maar hier slaat hij in mijn optiek de plank volledig mis. Kudus is een topspeler, zeker voor een club als Ajax. Hij maakte het verschil in zowel de Champions League als op het WK. Maar hij is geen leider zoals Tadic nee, daar heeft hij gelijk in als hij dat bedoelt. Maar 45 miljoen euro is echt een koopje voor West Ham.

Kudo's voor dat enorme bedrag, man daar kan elke club in de eredivisie van dromen

Jammer dat Kudus gaat. Misschien heel flauw wat ik nu zeg, maar zijn beleving vind ik helemaal waardeloos. Juichen zonder emotie… Vind ik trouwens van heel Ajax. Daarin mis je Tadic ook wel.

Verwacht dat Mohammed Kudus het goed gaat doen bij West Ham! Met Moyes een prima coach, kan zich goed verder ontwikkelen in de PL met betere spelers omzich heen en tegen sterkere clubs spelen. We gaan hem goed volgen daar!

De nummer 8 van Bulgarije .. na 5 speelrondes omdat ze een slechte start hebben. Je kan ook kiezen voor “de ploeg die de afgelopen 12 seizoenen telkens kampioen werd van Bulgarije. Ik weet het, dit Ludogorets is geen wonderploeg … maar dit is wel heel bewust cijfers zoeken die in je straatje passen in het geval van Kieft. Vorig seizoen tegen Rangers (2), Liverpool, Napoli en Union scoorde hij ook. In Nederland is hij tegen PSV, Feyenoord, AZ, Twente ook trefzeker geweest.

Er vallen genoeg argumenten te geven waarom dit een prima deal is. Maar dat Kudus niet bepalend is geweest dat is dus dikke onzin.

Eens met Kieft. Met Kudus vertrekt vooral een voetballer die van onschatbare waarde *had kunnen* zijn. Dat is óók jammer, maar het is niet hetzelfde als een voetballer die vertrekt die van onschatbare waarde *is geweest*.

Voor iemand als Kieft verbaast me dit, slaat natuurlijk helemaal nergens op. Maakt juist wel het verschil

Technisch gezien een zeer begaafde speler. Ik denk echter dat hij nog veel aspecten van zijn spel moet verbeteren. Op instinct deed hij vaak leuke dingen met rendement. Toch is hij voor mij nog steeds een ruwe diamant. Ik zie weinig progressie met de Kudus van een aantal jaren terug. Wel jammer dat hij niet nog een jaartje blijft.

Heeft Kieft nou mijn grap gepikt over de nummer 8 van Bulgarije. Wim, als je dit leest, verzin lekker je eigen grappen. Kan me wel een beetje vinden in de woorden van Kieft. Kudus heeft gigantisch veel talent, maar voor de top moet hij wel constanter worden en vooral constanter de goede keuzes maken in het veld. In onze competitie is ie zoveel beter dan de rest dat ie dat kan compenseren, maar in Engeland sta je er na een paar potjes gewoon naast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren