Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax maakt vanwege riant bedrag aan tekengeld amper winst op Conceição

Laatste update:

Ajax nam dinsdag definitief afscheid van Francisco Conceição, die zijn loopbaan voortzet bij FC Porto. De Portugese grootmacht licht de optie tot koop op de gehuurde vleugelaanvaller, wat Ajax tien miljoen euro oplevert. Volgens Johan Inan van het Algemeen Dagblad maakt de Amsterdamse club echter nauwelijks winst op Conceição.

"Nog winst gemaakt ook, zou je denken. Ware het niet dat Ajax bij de transfer ook akkoord ging met zo’n 4 miljoen euro tekengeld. Een dag nadat Chico afgelopen zomer de tweede helft daarvan incasseerde, maakte zijn zaakwaarnemer de vertrekwens van de speler bij Ajax kenbaar", schrijft Inan dinsdag op X.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Vanwege het tekengeld van vier miljoen euro dat Inan aanhaalt valt een groot gedeelte van de winst weg. Ajax betaalde medio 2022 vijf miljoen euro aan Porto voor Conceição, die nu dus voor tien miljoen euro definitief terugkeert bij zijn grote liefde. De 21-jarige aanvaller lag tot medio 2027 vast in Amsterdam.

Nooit doorgebroken bij Ajax


Hoewel Conceição in Amsterdam af en toe zijn klasse toonde, wist hij nooit niet uit te groeien tot onbetwiste basisspeler bij Ajax. Om die reden werkten de Amsterdammers mee aan een huurtransfer, met optie tot koop, naar zijn jeugdliefde Porto.

In zijn geboorteland speelde Conceição dit seizoen 38 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor zeven doelpunten en zeven assists. Opvallend genoeg pakte de vleugelspeler daarnaast liefst tien gele kaarten (één indirecte rode kaart).

In dienst van Ajax kwam Conceição tot 28 officiële wedstrijden in alle competities. Daarin wist hij eenmaal te scoren en was hij drie keer aangever. Zijn enige treffer maakte de Portugees in de Champions League tegen Rangers.

Voor het beloftenteam van Ajax kwam Conceição zeven keer in actie (vijf goals). De linkspoot had nog een contract tot medio 2027 in Amsterdam. Het gerenommeerde Transfermarkt schat zijn huidige waarde op vijftien miljoen euro.

Toekomst bij Porto


Conceição kan binnenkort een prijs winnen met Porto. De grootmacht staat op 26 mei in de bekerfinale tegenover Sporting Portugal. Kampioen worden zal Porto niet meer lukken. De nummer drie staat maar liefst achttien punten achter koploper Sporting.

Sporting kan aankomend weekeinde al de Portugese landstitel veroveren. Dan moet wel worden gewonnen op bezoek bij Porto en dient nummer twee Benfica een dag eerder thuis te verliezen van Sporting Braga.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je over twee jaar kijkt waar spelers als Conceicao, Bassey, Sutalo, Mikautadze, Gaaei en Forbs transfers voor gaan maken lach je je echt een ongeluk over de incapabele trainers en td's die we deze periode hebben gehad.

Er is best wel kwaliteit gehaald, maar er wordt ook gewoon zo slecht mee omgegaan. Zitten we het halve seizoen zonder rechtsbuiten, omdat je die Conceicao hebt verhuurd met een te lage optionele transfersom. Hahah, wie bedenkt het.

En voor mensen aankomen over voetballend vermogen van Bassey of Sutalo.. Alvarez en Lisandro konden er in het begin ook niet zo veel van. Conceicao had te weinig rendement, hoeveel rendement had Antony dan?

Het is ook aan de technische staf en trainers daarmee aan de slag te gaan. Spelers in hun kracht te gebruiken en te ontwikkelen. Dat alles is op alle vlakken nagelaten.

24 april 2024 om 00:45

Misschien zijn deze spelers goed in een ander systeem en/of een andere omgeving. Je hebt wel vaker spelers die ergens goed spelen en het bij hun volgende club minder doen of omgekeerd.
Schuurs en die andere jongen die bij Newcastle speelt zijn ook voorbeelden, die doen het nu beter dan hun periode bij Ajax. Teon was volgens mij Ten Hag trainer ?

24 april 2024 om 06:33

Misschien helpt het dan om het allemaal niet zo ingewikkeld te maken. Goede spelers waar het er niet uit komt omdat je allerlei moeilijke dingen van ze vraagt, dat zie je wel vaker.

Slot en Bosz lijken het omgekeerde te hebben bereikt! Met relatief beperkt materiaal toch wat neerzetten. Spelers als Teze, Ramalho, Til zijn gewoon belangrijk geworden. Bij Feijenoord maakten ze al meer indruk toen ze nog gewoon speelden met Janahnbax, Toornstra en Linssen…

24 april 2024 om 06:53

@Yoda

He-le-maal eens!!!

- Als Mikautadze een spits is, waarom zetten we hem overal neer behalve spits.
- Als Akpom een targetman is, waarom zetten we hem op 10 of de vleugel
- Als Forbs stijf links is, daar altijd gespeeld heeft, waarom zetten we hem rechts?
- Als Taylor altijd een 10 geweest is, waarom 8-6-wingback?
- Wasrom niet Sosa eens 5-10 wedstrijden de kans geven ipv wisselen na 30 slechte minuten?
- Waarom Gaaeij niet zoveel kansen geven als Gooijer?
- Waarom niet gewoon 4-3-3?
- Waarom Godts op rechts als linksbuiten?
- Wasrom Bergwijn spits wanneer Akpom/Brobbey er niet zijn maar je Rijkhof hebt?

Etc etc etc etc,

Beide trainers hebben zo enorm veel rare tactische beslissingen genomen dit jaar. En dan gek vinden als het niet werkt… om moedeloos van te worden.

24 april 2024 om 06:57

@Bossie

Ten Hag speelde met Timber en Martinez als CBs, die had een redelijk goed argument om Schuurs op de bank te houden en Botman niet nodig te hebben.

Schuurs had nooit weg moeten gaan toen Martinez vertrok, die verdiende toen al gewoon 10 wedstrijden op een volgend.

24 april 2024 om 07:54

@D-Bergkampde vraag over Akpom, Mikautadze, Godts en Forbs hebben allemaal hetzelfde antwoord. Er is geen rechtsbuiten en geen nummer 10 (als de trainers Taylor geen 10 vinden).
Je kan niet en 433 spelen met een selectie met drie linksbuitens, drie spitsen en geen rechtsbuiten en nummer 10 en dan iedereen op hun eigen plek zetten.

26 april 2024 om 01:44

@bergkamp

Maar de wedstrijden waar Schuurs zijn opwachting maakte zakte hij vaak genoeg door het ijs. Daar gaat het mij om, terwijl hij in Italie het toch aanzienlijk beter doet in een ander systeem.

24 april 2024 om 00:49

@martijnR We slaan er nu ook wel een beetje lekker in door hè, we doen nu alsof letterlijk elke speler een potentiële topper is.

Gaaei is echt geen bijzondere spelers, Forbs was gewoon een jeugdspeler die de stap naar de senioren nog moest maken en ook het niveau niet heeft. Mikautadze heb ik mijn twijfels over en overige namen ben ik het met jou eens.

24 april 2024 om 01:03

@MartijnR; Mochten deze spelers het allemaal halen, was Mislintat volgens jou dan echt een slechte td? Met name in de communicatie naar zijn team en minder koppigheid had het zeker kunnen slagen. Maar heeft opzich prima verkocht, en mochten die spelers zoals in jouw aanname mooie transfers maken en de pannen van het dak spelen, waren het dus toch goede aankopen en zou Mislintat in dat geval goed hebben gekocht, en verkocht. Toch de hoofdtaak van een td? Mislintat is zeker doorgedraaid in zijn eigen gekte om te willen slagen, dat hii qua communicatie met zijn team alles uit de weg schoof. Met meer toezicht hier op had Mislintat uitstekend werk kunnen verrichten zonder het te hoog in de bol te krijgen.

24 april 2024 om 06:47

@PatrickAfcajax

Mislintat was oprecht geen slechte TD, die mening had ik gedurende de zomer ook en nog steeds. Bij Dortmund goed gedaan, VFB goed gedaan. En ook bij Ajax echt niet slecht gedaan.

Het salaris huis 20 mil naar beneden.
Ter vergelijking: Sutalo is de duurste nieuwe aankoop met net aan 2 miljoen.

Bassey, Daramy voor hele goede bedragen verkocht
Sanchez, Fitz-Jim, Baas, Univar, Wijndal allemaal verhuurd (geen toekomst)
Alvarez, Timber en Kudus voor goede bedragen verkocht.

Dan nu de aankopen,
-Mikautade laat zien echt geen slechte speler te zijn.
- Akpom heeft toch zeker goede waarde gehad dit jaar (en verdiend zichzelf wel terug
- toegegeven, 2 spitsen achter Brobbey was teveel

- Ramaj (spreekt voor zich)
- Sosa presteerde in de Bundesliga 3 jaar op rij, nu niet?
- Sutalo, Mannsverk en Tahirovic zie ik ook wel goed komen.
- Forbs mist vertrouwen, die komt er ook wel.

Avila, Medic en het niet halen van ervaring zijn de grootste flaters imo..

24 april 2024 om 08:20

Als dit allemaal zo goed is als jij zegt, hoe verklaar je dan de slechte prestaties van Ajax.

En kom niet opnieuw aan met Steijn, die heeft geen voorbereiding gehad en is al meer dan 6 maanden weg.

Er zal heus wel een talent tussen zitten. Maar de selectie is toch volledig uit balans. En die verkopen ben ik niet van onder de indruk. Dat was jou en mij ook wel gelukt.

Zo’n Sosa of Tahirovic zakken toch heel vaak door de ondergrens.

En dan nog de schimmigheid rondom de transfers is wat mij betreft ook nog een punt.

24 april 2024 om 09:49

Wat hij met het aangepaste salarishuis bespaard heeft, heeft hij ruimschoots aan de andere kant weer weggegooid door veel te hoge transfersommen.

24 april 2024 om 10:39

Je geeft het argument zelf al, Steijn heeft geen voorbereiding gehad, dus worden er al snel punten verspeelt die niet verwacht waren.

Dan krijg je een negatief sentiment rond de club, paar wedstrijdjes uitgesteld
en voilà, de laatste plek als dieptepunt.

De huidige selectie is gewoon top 5 materiaal. Door al dat gedoe wordt het plek 5 maar het had ook zomaar plek 4 of zelfs plek 3 kunnen zijn.

Schimmigheid rond de transfers valt wel mee. Je hebt altijd een geruchten circuit. Er is vaak gedoe met het wisselen van zaakwaarnemers om een transfer te realiseren.

24 april 2024 om 14:26

Wat was dan het verschil in voorbereiding bij een Steijn of bijv een bosz?

Stellen dat mislintat niet gefaald heeft is wel vreemd. Zelf denk ik ook dat de spelers veel beter zijn dan dat de meesten beweren, maar mislintat heeft zeker gefaald in een uitgebalanceerde selectie samenstellen

24 april 2024 om 01:03

Sorry hoor, maar de kwaliteit die jij deze spelers toedicht zie ik gewoon niet. Op basis waarvan zie je de spelers die je noemt op een hoger niveau doorbreken? Echte kwaliteit zou je toch in ieder geval sporadisch moeten kunnen tonen, ongeacht je rol in het veld. En ja, in een Conceicao zie ik nog wel wat, en een Mikautadze heeft wel erg weinig kansen gehad en van Sutalo kan ik me niet voorstellen dat al die scouts allemaal poep in hun ogen hebben gehad. Maar feit is gewoon dat het echt heel pover is wat er in een Ajax shirt is vertoond. Zeker Gaaei en Forbs zie ik weinig tot niks in. En zo'n Bassey blijkt ook weinig bijzonder bij Fullham. En dan heb je ook nog gasten als Avila, Sosa, Wijndal, Akpom, vdBoomen, Medic en Tahirovic die opzichtig tekort komen. En van al die namen zullen er vast alsnog wel 1 of 2 spelers doorontwikkelen en doorbreken, maar je kan toch niet met droge ogen beweren dat de kwaliteit er wel is, maar het alleen aan de technische staf ligt?

24 april 2024 om 02:03

Voor Ajacieden blijft het onmogelijk voor te stellen dat ze gewoon een stel kut spelers hebben op dit moment. Ze komen altijd met miljoenen andere redenen waarom het slecht gaat. Ze geloven alles behalve dat hun spelers gewoon niet zo heel goed zijn. Is echt het tegenovergestelde hoe het bij Feyenoord altijd gaat. Daar zeggen mensen heel gauw dat een speler er geen reet van kan en dan hopen we maar dat het tegendeel uiteindelijk bewezen wordt. Eigenlijk zijn beide supportersgroepen best hilarisch.

24 april 2024 om 07:05

@Bram Ladage,

Een goede trainer kan van een slechte ploeg een redelijke ploeg maken. En van een redelijke ploeg een goede ploeg.

Bij Feyenoord waren Hancko, Wieffer en Gimenez echt geen wereld toppers toen ze aangetrokken werden. Die zijn enorm gegroeid bij Feyenoord.

- Wieffer uit de KKD divisie,
- Gimenez had bij Cruz in Mexico in 100+ wedstrijden net aan 20 goals.
- Hancko net 1 goed seizoen bij Praag

Dat zijn toch allemaal spelers die uitgegroeid zijn bij Feyenoord tot spelers van een behoorlijke klasse! Is dat alleen de potentie van de speler? Of heeft de juiste coaching hier ook een hand in?

Slot is altijd goed geweest in spelers laten groeien,, en dat laat hij wederom zien.

24 april 2024 om 07:39

Hancko, Wieffer en Gimenez rendeerden bij Feyenoord al na een paar wedstrijden. Ik ben groot fan van Slot, maar dat kun je hem echt niet toedichten. Wel dat het makkelijker aansluiten is bij een team met een duidelijk systeem en patronen. Beelen haakt dit seizoen ook supersnel aan, maar je dicht Slot echt superkrachten toe als je denkt dat een paar maanden onder Slot trainen voldoende is om van KKD niveau naar top eredivisie te gaan. Die jongen heeft gewoon veel kwaliteit en talent. Andersom zijn er trouwens ook voorbeelden van spelers die (nog) niet lekker uit de verf zijn gekomen. Bijvoorbeeld Ueda, Zerrouki, Lopez en vdBelt. Waarom zijn die dan niet veel beter geworden onder wondercoach Slot? Een coach kan zorgen voor ideale omstandigheden om verder te ontwikkelen, maar talent en kwaliteit blijven altijd leidend.

24 april 2024 om 10:46

Mikautadze heeft in zestien wedstrijden in de Lique 1 gewoon 10 maal gescoord en 3 maal een assist gegeven.

Had hij daar het hele jaar gespeeld, dan had hij gewon op 20 goals en 6 assists kunnen staan. Stond ie vlak achter Mbappe in de topscoorders lijst.

Avila deed het prima in Belgie. Sosa deed het uitstekend in de Bundesliga. vdboomen deed het prima in Ligue 1. Akom deed het uitstekend in de premiership.

Van die spelers mag je toch verwachten dat ze meekunnen in de eredivisie. Dat ze achter PSV en Feyenoord toch wel top drie waardig zouden moeten zijn?

Feyenoord viert net de KNVB beker winst. Hoe vloog Ajax ook alweer de beker uit? Oh ja, de coach ging naar het buitenland de bruiloft van zijn zoon vieren. De assistent ging met Mikautadze, die wekenlang geen wedstrijd gespeeld te hebben, als buitenspeler spelen. Nog meer van dat soort rare beslissingen en Ajax vloog eruit tegen een amateur club.

De staf, directie en RvC hebben dit jaar echt een enorme negatieve impact gehad op Ajax. En dat zie je terug in de resultaten.

24 april 2024 om 11:11

Avila deed het helemaal niet prima bij Antwerp en Akpom deed het niet in de premiership maar een divisie lager....dezelfde competitie waar een Piroe 20 goals per seizoen maakte.

24 april 2024 om 14:32

Piroe zou dan ook makkelijk meekunnen bij een club die om p3 speelt. Gok dat een Twente of as heel blij zouden zijn als ze hem binnen kunnen halen.
Denk ook dat Twente of az blij zouden zijn met een mikautadze. Een Forbs zou bij Twente ook basis staan.
Dat je Feyenoord en psv niet kunt verslaan oké, maar met die spelers behoor je wel gewoon 3e te worden.

24 april 2024 om 22:04

@D-Bergkamp: Ik ben het wel met je eens hoor dat spelers zeker beter kunnen worden en mensen soms onderschatten hoeveel verschil een trainer daarin toch wel kan maken. En er zullen heus spelers bij Ajax lopen die echt wel meer kunnen dan ze laten zien. Toch denk ik dat op dit moment het meerendeel van die spelers oprecht niet zoveel kwaliteit heeft. Maar we zullen zien hoe het volgend seizoen weer gaat. Het kan soms snel veranderen. Als Feyenoorder moet ik ook maar weer zien hoe het loopt nu Arne Slot waarschijnlijk weg gaat, dan zullen we zien of Feyenoord nog steeds redelijk tot goed voetbal laat zien met een nieuwe trainer en wellicht ook weer wat andere spelers.

24 april 2024 om 23:15

@SpeedyAFC: Bij Antwerp deden ze de polonaise bij die transfer van Avila. Sosa deed het leuk bij Stuttgart, maar dat was destijds een laagvlieger in Duitsland. Akpom had één goed seizoen in de championship na een hele serie van matige seizoenen. Mikautadze doet het nu leuk bij Metz en zou nog wel wat kunnen worden, maar had hiervoor ook alleen één goed seizoen in de Ligue 2. Het zijn gewoon allemaal geen bewezen spelers. Alleen Sutalo had het echt structureel laten zien en die valt dan ook nog eens vies tegen.

24 april 2024 om 06:32

Anthony had blijkbaar dusdanig genoeg rendement en bracht zoveel gevaar dat hij 100 miljoen opleverde. Dat soort bedragen gaan natuurlijk een Conceicao opleveren. Die jongen heeft kansen gehad en het was vaak wild en snel maar voor de rest ook niets. Als je hem nu zo kan verkopen zonder verlies is toch ideaal? Bij Ajax zou het niets worden en nu bij Porto zit hij lekker dicht bij zijn huis. Het is beter om gewoon van zulke spelers te verkopen zonder teveel verlies te maken dan kan je gewoon doorselecteren naar spelers die wel beter passen bij Ajax.

24 april 2024 om 14:54

Antony z'n rendement was vrij pover voor een aanvaller van het destijds dominante Ajax. Een heel kalenderjaar zonder assists. Max 30 miljoen en kijkend naar zijn mislukkingen @United is zelfs dát nog te duur.

4 Miljoen tekengeld voor een talentje dat je voor bijna hetzelfde bedrag binnenhaalt? Kan toch bijna niet waar zijn?

24 april 2024 om 00:22

Iedereen heeft over sven maar wat hunterlaar en hamstra lieten zien is ook lachwekkend.

24 april 2024 om 00:46

Waarom niet? Waar hebben we het nou over 9 miljoen in totaal. Ik vind het allemaal niet zo gek voor een groot talent die bij Porto al regelmatig speelde.

Dat is nou eenmaal het risico dat je neemt met zo’n speler. Aan de andere kant als hij wel Antony had op kunnen volgen had Ajax met gemak het dubbele van dat bedrag kunnen vangen.

Kijk bijvoorbeeld wat Ajax voor Botman, Traore, Marin, Lang, Scherpen, etc. Heeft ontvangen.

24 april 2024 om 00:47

En dan nadat hij het tekengeld heeft ontvangen , maakt hij zijn vertrekwens kenbaar. Je zou bijna gaan denken dat het van te voren zo gepland was ?

24 april 2024 om 00:58

Natuurlijk niet. Is gewoon contractueel vastgelegd toen hij tekende waarschijnlijk. Hij zal vast niet met het idee naar Ajax zijn gegaan om er niks van te maken.

Dat hij een dag nadat hij dat geld heeft ontvangen zijn vertrekwens kenbaar maakt is natuurlijk ook niet zo raar. Lijkt me logisch want voor de onderhandelingspositie van de speler is het gewoon gunstig omdat pas daarna te doen om zo te voorkomen dat Ajax dat tegen hem gebruikt in onderhandelingen.

Verder is dit natuurlijk niet het hele verhaal, we hebben geen idee of hij een grootverdiener was, misschien was het verkapt salaris. Ook weten we niet of er bij die 10 miljoen een doorverkooppercentage zit.

24 april 2024 om 01:21

Nee maar zijn makelaar zal slim genoeg zijn geweest om deze constructie er in te zetten. Wordt het niks , pak je tekengeld en ga weg, wordt het wel wat dan heb je je tekengeld en waarschijnlijk een dik contract bij een andere club.
Daarnaast zou je ook kunnen zeggen dat Ajax het niet slim heeft aangepakt. Maar zo als je zelf aangeeft we weten niet alle details

24 april 2024 om 10:50

Er zijn 2 zakelijke partijen bij betrokken die ieder hun handtekening gezet hebben en het er dus mee eens waren. Dus of de zaakwaarnemer bewust iets een dag na het incasseren communiceert is niet relevant.

24 april 2024 om 05:58

Klinkt niet raar als je weet dat het gaat om een relatief groot talent met een clausule van maar 6 miljoen.

Waar blijft dat KPMG onderzoek naar H2, vd Sar en die enge zaakwaarnemer. Niemand die je hoort over die zomer.

24 april 2024 om 10:47

Op welke aankoop in de zomer met H2 heeft Ajax dan dik verlies gemaakt? Welke aankoop is veel te duur en belachelijk gebleken?

Gewoon een miljoen winst gemaakt op Conceição. Ze hadden hem beter niet kunnen verkopen, maar dat is dikke prima voor een wisselspeler.

24 april 2024 om 09:58

Salaris vergeten?

24 april 2024 om 10:09

Nee hoor. Sterker nog, tekengeld wordt normaal gesproken ook niet meegeteld. Alleen soms bij transfervrije spelers.

24 april 2024 om 10:27

Het blijft alsnog een feit dat hier geen winst is gemaakt. Of je het nou wilt of niet

24 april 2024 om 10:48

Maar het gaat erom dat er geen verlies gemaakt is, dat is veel belangrijker als een speler bij Ajax mislukt is. Als dat met de andere spelers ook gebeurt, dan is er ineens genoeg geld voor versterkingen komende zomer.

Ontzettend zwakke deal. Een echte Ajax speler met structurele dreiging en een fijne dribbel. De talentherkenning binnen Ajax is echt ontzettend slecht momenteel, zie ook Mikautadze. Dit waren samen met Ramaj, Kaplan en Godts de best gescoute spelers van de laatste 2 jaar. Pijnlijk dat we 2 jongens amper hebben zien schitteren in de Arena.

Over 2 jaar verkoopt Porto hem voor 40 miljoen. Hij is daar nu al vaste basisspeler, zelfs in de CL. Hij had zoveel meer gebracht op de flank dan Berghuis dit jaar, die slak komt de back van Almere nog niet voorbij. En een back-up hadden we niet eens. Hele zwakke deal van Mislintat.

5 miljoen transferbedrag, 4 miljoen tekengeld en een jaarsalaris van 2,5 miljoen… de mafklapper die dat ooit een goed idee vond mag nog ff twee keer achter zijn oren krabben…

24 april 2024 om 10:49

Je pakt nu tien miljoen euro terug. Kennelijk was hij het waard.

Je werk is journalist en dan kom je wederom met een compleet onzinbericht.
De waarde op de balans van Conceicao is 3 miljoen. Het hele idee van een bedrijf is dat dingen geld kosten. In dit geval zijn er ook voor deze jongen kosten gemaakt. Maar winst is verkoopprijs minus boekwaarde.
Als je alle opbrengsten minus alle kosten wilt berekeningen over de levensduur moet je dat ook doen en dus ook een stuk van de opbrengsten aan hem toerekenen en niet alleen de kosten.
Ajax zet ongeveer 100 miljoen per jaar om over 25 selectiespelers, dat betekent dat Ajax bij een normaalverdeling ook 4 miljoen opbrengsten heeft per jaar door deze jongen. In 2 jaar heeft hij dan 18 miljoen opgeleverd en 5 + 4 + 2x2,5 miljoen gekost.
Ook dan is er dus sprake van winst.

Niet dat dat perse het doel is maar het beeld is dan tenminste wat completer

24 april 2024 om 08:50

Voetbaljournalisten zijn echt "the bottom of the barrel". Had je wat anders verwacht? Het is eigenlijk gewoon niveautje kroeg praat.

24 april 2024 om 09:56

Winst is verkoopprijs minus boekwaarde?Leuk, maar dan moet je wel je afschrijvingen meenemen.Want volgens mij is winst verkoopprijs minus aankoopprijs in 1 definitie. In jouw voorbeeld:Mijn auto met een boekwaarde van 3k die ik verkoop voor 4k heeft een winst van 1.000. Maar ik heb hem gekocht voor 6k. Dan heb ik geen 1000 winst...

"Nooit niet uitgegroeid tot onbetwiste basisspeler".

Nooit niet... = negatief x negatief = positief. Dus de schrijver zegt hier eigenlijk dat hij wel uitgegroeid is tot basisspeler. Nooit... Niet uitgegroeid.

Nooit uitgegroeid, of niet uitgegroeid. Maar niet 'nooit niet'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren