Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax krijgt slecht nieuws: 'Mijn club, maar ben nog heel ambitieus'

Laatste update:

Rafael van der Vaart heeft een aflopend contract bij Hamburger SV en hoewel hij heeft aangegeven open te staan voor minder salaris, is het nog altijd onduidelijk waar zijn toekomst ligt. Die lijkt in ieder geval niet bij Ajax te liggen, want de 31-jarige middenvelder zegt in gesprek met de NOS nog niet aan een terugkeer te denken.

/

“Ajax is en blijft mijn club, maar ik ben nog heel ambitieus. Ik wil gewoon een heel goed seizoen spelen. En dan blijf ik hier of ik ga nog ergens anders heen. Terug naar Nederland zie ik nu niet voor me. Dat is een buikgevoel. Ik doe alles vanuit het buikgevoel”, aldus Van der Vaart. Hij verdient bij die Rothosen drieënhalf miljoen euro op jaarbasis en was dit seizoen goed voor drie doelpunten in elf competitiewedstrijden.

Van der Vaart is ook nog niet van plan om zijn interlandcarrière stop te zetten. Hij behaalde in november 2013, in de oefenwedstrijd tegen Colombia (0-0), zijn laatste cap. “Ik ben ongelooflijk trots om voor Oranje te spelen. Ik zal beschikbaar blijven tot ik niet meer kan lopen. Het is aan mezelf. De laatste weken speel ik goed, het is jammer dat er dit jaar geen interland meer is”, aldus Van der Vaart.

Denk jij dat Rafael van der Vaart ooit nog een interland speelt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je ziet duidelijk dat het in zijn koppie niet allemaal meer zo goed zit. Denkt nog altijd dat het goed komt met Hamburg, gaat er van uit dat hij nog geselecteerd gaat worden voor Oranje, ... Zo zielig.

Het lijkt me het beste dat hij nog 1-2 jaar of langer bij Hamburg blijft en dan nog even goed gaat cashen in Qatar en/of Amerika. Dan schrijf je makkelijk eventjes 10-15 miljoen euro bij.

21 december 2014 om 21:12

Ik vind je reactie juist zielig.
Heb je iets tegen hem? Wees blij dat hij deze ambitie uitspreekt om nog eens terug te keren bij Ajax. Ik zie niet in waarom je zo negatief bent. Kop op, kom een beetje in de kerstsfeer.

21 december 2014 om 21:20

Heb je de tekst wel gelezen? Hij sluit juist uit om nog terug te keren naar Ajax. En Medellin heeft gewoon gelijk, dat van der Vaart uberhaupt nog denkt dat hij in aanmerking komt voor t Nederlands elftal is gewoon triest. Ik heb nog zelfs liever dat Sneijder ook gaat banken en er een kans gegeven wordt aan andere, jongere spelers.

21 december 2014 om 21:43

@ivanovic

Ik heb niks tegen Van der Vaart, want ik heb het altijd een leuke speler gevonden om naar te kijken. Enkel kan ik hem niet meer serieus nemen omdat hij er blijkbaar oprecht in gelooft dat hij met 'iets' bezig is bij Hamburg.

Wat doet hij daar exact buiten veel geld verdienen (waar ik niks op tegen heb)? Het enige wat ze doen is strijden tegen degradatie en meer niet.

Van mij moet hij trouwens niet naar Ajax komen want een speler zoals Van der Vaart, zelfs op deze leeftijd en met zijn conditie, kun je niet op de bank houden en dan moet je waarschijnlijk Andersen of Serero daar zetten en dat is zonde.

Misschien heb je zelfs een verdedigende middenvelder nodig naast Klaassen en Van der Vaart om het middenveld in evenwicht te houden, dat betekent dus dat Andersen er ook uit kan en moet je op zoek naar zo'n jongen (of je zet Riedewald/bazoer daar).

21 december 2014 om 21:44

Sneijder op de bank? Haha het word steeds grappiger met sommigen reactie's Ga toch slapen man! Je slaat onzin uit op de zondag avond.

21 december 2014 om 22:03

@ivanovic, hij zegt dat Ajax zijn club is, maar dat hij niet terugkeert omdat hij nog heel ambitieus is. Met andere woorden: als je ambitie hebt, moet je niet bij Ajax zijn.

Terwijl hij zelf in de kelder van de Bundesliga speelt. Nee, deze uitspraakt betekent eigenlijk gewoon dat een terugkeer niet gaat plaatsvinden. Tegen de tijd dat Rafael daar klaar voor is, wil Ajax hem vast niet meer. Einde verhaal dus.

21 december 2014 om 21:42

Man.. schaamje zeg! Echt hoor, sommigen Nederlanders hebben wat tegen deze sportman.. niet normaal! Hij kan nog makkelijk met Ajax mee, alleen niet hele wedstrijden. Voor ervaring zou deze Raffie al een aanwinst zijn en voor de Jeugd op sportpark de Toekomst.

Daarnaast heeft hij de mooiste doelpunt gemaakt van de laatste 10 jaar bij voetbalclub Ajax.. tegen Feyenoord (in de lucht als hakbal). Respect hebben de meeste niet en dan denk ik.. dat zijn vast kleine kinderen die maar wat schrijven en niet hem hebben mee gemaakt bij Ajax.

21 december 2014 om 21:45

Van der Vaart opstellen betekent dus dat je al 1 wissel kwijt bent. Lijkt me niet de juiste tactiek te zijn.

21 december 2014 om 22:19

Tja je zegt het zelf al: "hij kan nog makkelijk met Ajax mee, alleen niet hele wedstrijden"

deze man wil veel geld krijgen voor weinig werk.. Kan ajax niet gebruiken.. Was een heerlijke voetballer maar is physiek (en wellicht mentaal) toch flink gekelderd en dat al op die leeftijd.. Heel jammer

22 december 2014 om 00:56

Van de Vaart's club is niet Ajax. Dat is Hsv.
Een echte Ajacied was nu, of eerder, naar Ajax gegaan.
Van de Vaart's hart ligt eerder in Hamburg, daar is niks mis mee.

Hij besluit zijn ambities te gaan vervullen in Hamburg en deelt blijkbaar geen belangrijke ambities met Ajax, zoals overwinteren in de CL of ver komen in de EL.

22 december 2014 om 04:54

waarvoor moeten we ons schamen? ik vind het prima dat hij aangeeft dat Ajax niet zijn doel is en dat hij of wilt blijven of naar een andere buitenlandse competitie. we moeten alleen wel eerlijk zijn in wat van der Vaart daadwerkelijk op de tafel legt, en dat is niet veel.

hij zal best wat mooie ballen kunnen geven en daar zullen best wat doelpunten van komen, het is een grote sportman waar ik veel respect voor heb. (heb hem 1x ontmoet in Hamburg) aardige kerel ook.

maar prive wijs zit het gewoon niet pluis bij die man. Boulahrouz gaf ooit te kennen dat hij afdaalde als voetballer omdat zijn leven met Sabia gewoon te stressvol was. en ik geloof dat best wel als ik nu zo zie hoe het er aan toegaat. die man heeft gewoon issues in zijn prive leven en dat moet Ajax ook gewoon niet hebben. die man brengt alleen maar Gorilla gedrag naar de kleedkamer, hoop woorden maar geen daden - wordt helaas alleen maar gezeik.

22 december 2014 om 09:17

Ik begrijp dat je fan van em bent, maar je reageert verre van objectief. Nou is dit medium ook bedoeld om je mening te geven, maar probeer het gewoon eens rustig te bekijken.
Ik vind en vond Rafael altijd een fantastische voetballer, ik kon heel erg van hem genieten, maar..de argumenten die hierboven worden aangedragen zijn allemaal redelijk waarheid. Als hij écht ambitie heeft, moet ie weg bij HSV. Dat lukt 'em niet, want er komt geen grotere club om hem op te halen. Hij zit goed bij HSV, verdient dat veel meer dan bij Ajax mogelijk is, dus dat zou voor hem alleen al een legitieme reden zijn om lekker te blijven zitten.

22 december 2014 om 09:20

Je laatste opmerking gaat bij mij de prullenbak in, maar verder ben ik het met je eens. Ik denk dat zowel Sylvie als Sabia niet de ideale partner is voor een topsporter.

22 december 2014 om 13:00

Is de goal van ibra tegen nac niet ook in de afgelopen 10 jaar?

21 december 2014 om 23:31

Hij kan idd beter naar Qatar. Niet dat het middenveld bij Ajax goed is maar dan zie ik 10x liever Klaassen en Serero. Laat hem maar lekker weg dat verwende nest

Deze man heeft geweldige kwaliteiten maar kan het zelf in NL qua fitheid niet meer aan. Als je ziet hoeveel meter Andersen en Klaasen op de half maken dat kan van der Vaart Max een uur volhouden. Voor beide dus geen goede optie.

21 december 2014 om 21:35

Meters of niet, Raffie kan 1 bal al voor zorgen dat Milik aan scoren kan komen en dat mist Andersen helemaal. Ajax doet er goed aan om hem te halen, aangezien Lasse Schone niet lang meer voor ons gaat spelen en dan heb je echt een vedette voor terug nodig.

21 december 2014 om 22:04

Dat is zeker waar. Hij heeft grootse kwaliteiten. Ik denk alleen dat de boer hem niet als middenvelder ziet maar meer als valse spits.. Ik weet niet of daar nou zijn kwaliteiten liggen

21 december 2014 om 23:32

Ben jij Rafael?

22 december 2014 om 14:41

Puur uit nieuwsgierigheid: Hoe komt het dat je zo idolaat bent van Vdv?

21 december 2014 om 23:03

Misschien is dat juist wel goed voor het nederlands voetbal. Een speler die hed alleen maar van zijn techniek moet hebben, die ontzettend veel ervaring heeft, en bovendien al een ajax-verleden heeft. Ik denk dat Rafael het niveau van de ajax (jeugds)spelers best behoorlijk op kan krikken met zijn ervaring/kwaliteiten. Ik zou het mooi vinden als hij terug zou keren bij ajax!

Goed zo.
Te blessure gevoelig en laat op het veld niet genoeg zien. Dus laat hem maar ver weg van Ajax.

En welke ambitieuze club wil Rafael van de Vaart? Simpelweg omdat hij niet meer de conditie heeft voor een ambiteuze club of hogere competitie. Zorg nou gewoon dat je nog van waarde kan zijn bij een mooi team in een minder grote competitie.

21 december 2014 om 21:19

Al de spelers al op leeftijd.. voor een voetballer boven de 30.. zegen altijd dat ze terug willen keren naar hun club.. kuyt van de vaart Sneijder etc etc... het zijn allemaal geldwolven!!! Al genoeg miljoenen op hun rekening.. en dan nog meer meer en meer.. totaal geen club liefde.. ze willen wel als ze 35 36 zijn en totaal geen waarde meer hebben..neem een voorbeeld van van bronckhorst!!!

21 december 2014 om 21:35

v Bronckhorst, Rijkaard, Cocu, v Bommel..

Allemaal jongens die nog naar de top/subtop van Europa konden en zouden spelen ook nog, maar toch terugkwamen..

Maar als je naar dit lijstje kijkt zie je ook allemaal namen van jongens die je weinig zag in programma's als shownieuws en rtl boulevard en dat soort dingen.
Dus ook jongens die het financieel beter hebben geregeld doordat ze onder andere een lager uitgavenpatroon hebben/sparen/investeren e.d.

Gelukkig zijn het niet allemaal geldwolven

22 december 2014 om 00:19

Klopt, Van der Vaart en Sneijder hebben 1 ding gemeen, dat ze een creditcard op de bank hebben zitten thuis en alimentatie moeten dokken. Daarnaast een levensstijl dat op lange termijn niet vol te houden is.

Ik zou hem zo graag in de Eredivisie zien. Voor de topcompetities komt hij fysiek nu al een tijdje te kort en om eerlijk te zijn heeft hem dat altijd belet de absolute wereldtop te bereiken. Ondanks dat vind ik het één van de sierlijkste spelers om naar te kijken. Zo ontzettend veel techniek en spelinzicht. Had hij maar het doorzettingsvermogen van Kuyt gehad, dan stonden er in meerdere landen standbeelden van hem.

Ambitieus?
Ik snap die woordkeuze niet..
Met Ajax kampioen worden en finale EL halen/overwinteren CL heeft geen ambitie?
Volgens vd Vaart heeft vechten voor degradatie met HSV meer ambitie..

Dat hij ambitie koppelt aan financien moet hij weten, maar er is ook sportieve ambitie.

En dan: "terugkeer naar Nederland zie ik NU niet zo zitten"
NU niet? Wanneer wel dan? Als je 35 bent en helemaal geen meter meer vooruit komt?
DAN vind jij jezelf nog goed genoeg voor Ajax? lol over ambitie gesproken.
Zou absoluut niet ambitieus zijn van Ajax om jouw op die leeftijd nog te halen..

Nee sorry hoor.
Ik vind het echt slappe woorden van vd Vaart, die gewoon kan zeggen dat hij de centen nodig heeft na zijn scheiding e.d. en niet moet praten over dat Ajax 'zijn" club is..

Ambitie.. pfff..

22 december 2014 om 00:57

HSV is eerder zijn clubbie. Niet Ajax.

Mocht hij ooit nog terugkeren, wat van mij overigens niet hoeft zou hij weleens een rol a la Pirlo kunnen krijgen.

Blijf dan ook maar lekker weg. Was zogenaamd een jongen van de club maar verkiest een middenmoter/degradant (waar hij niet eens altijd speelt) boven een titelkandidaat. Denk niet dat hij nu nog erg welkom is.

pff.. wat mis ik deze man in het Ajax tenue. Ook al krijgt Raffie veel kritiek vanuit Nederland, het is en blijft mijn held

Come back Raffie!

22 december 2014 om 01:01

'raffie' is waar hij hoort, in Hamburg. Dat is de club waar hij het meest van houdt.
Dat gepraat over Ajax zijn niet meer zoethoudertjes, als hij ooit eens besluit dat het tijd is om af te bouwen.
Zijn ambities liggen dus ook in Hamburg, dat geeft hij zelf aan, en niet in Amsterdam, waar nog genoeg te bereiken is. Dat is prima, maar Ajax is niet zijn club.

Waarschijnlijk begint hij op zijn 33ste een keer te flirten naar Ajax. Dat beschouw ik als een belediging naar de club die jij altijd 'jouw clubbie' hebt genoemd.

22 december 2014 om 01:46

Haha leuk, ik denk dat van de vaart heel wat jeugdhelden heeft gehad. Niet direct voor mij als PSV supporter, maar ik kon wel waarderen wat hij op het veld liet zien.....dat regelmatig wonderschoon was.

Ik zou hem als Ajax zijnde niet meer terug halen maar ga zo toch effe een filmpje opzoeken met oude van de vaart voetbalmomenten

Ik zou hem er graag bij zien bij Ajax, maar als hij dat na dit seizoen nog steeds niet ziet zitten dan hoeft het wat mij betreft ook niet meer. Naarmate hij ouder wordt begint dat ook zijn effect te hebben op het niveau van zijn spel, dat is nu al heel sterk waarneembaar in vergelijking met een aantal jaren geleden. Als het nu nog een paar jaar moet duren voordat hij naar Ajax wil dan heeft het geen zin meer. Dan voegt hij waarschijnlijk weinig meer toe en zit hij alleen maar de jeugd in de weg. Het is nu of nooit en als je naar de woorden van Van der Vaart zelf kijkt dan is het dus nooit.

In Duitsland strijden tegen degradatie lijkt me niet zo erg ambitieus en bij Ajax speelt die in europa en kan hij jonge jongens helpen en speelt hij voor het kampioenschap. Dat ljikt me dus nog altijd beter dan strijden voor degradatie bij Hsv.

21 december 2014 om 22:18

Ik verwacht raf dan ook vanaf volgend seizoen terug bij ajax. Kan eerlijk gezegd niet wachten tot het moment daar is😃

Dit moet Ajax zelf niet willen. De sleet zit er duidelijk op bij Van der Vaart, hij kan geen 90 minuten meer spelen en staat de eigen jeugd in de weg. Van der Vaart zegt zelf dat hij nog zeer ambitieus is maar bedoeld waarschijnlijk dat hij bij Ajax niet het salaris kan verdienen wat hij wenst te verdienen.

VDV had zo veel talent en zijn linker been is nog steeds 1 van de beste van de wereld.
Hij komt te kort in de aspecten wat het topvoetbal tegenwoordig van de spelers vraagt.
Tegenwoordig moet je fysiek optimaal zijn om met de allerbeste mee te kunnen.
Van der Vaart was zelfs bij Tottenham niet optimaal fit en kont niet 90 minuten hetzelfde tempo aahouden. Zijn fitheid is nooit optimaal geweest. Hij is niet snel, kan niet verdedigen, 90 minuten lang zijn spel aanvallend spelen en komt loopvermogen te kort. Elke keer als je Vdv ziet spelen dan speelt hij 40 minuten fenomenaal en daarna is het gewoon een stuk minder. Een te kort aan fitheid zorgt er ook voor dat je concentratie minder word naarmate je eerder moe word.
Hij is dus altijd een speler geweest waar je niet op kunt bouwen, terwijl hij echt het talent had om de absolute top te halen.

Het is er bij van der Vaart nooit helemaal uitgekomen het is toch oh zo jammer. Deze man had het in zich om hetzelfde niveau te behalen als Kaka bij AC Milan toendertijd maar hij heeft zijn carrière verpest door naar HSV te gaan. Zo jammer zoveel potentie zo weinig gepresteerd.

Thaddeos, wat een onzin Naar welke club had Van der Vaart dan moeten gaan? Van der Vaart mag zijn handen dicht knijpen met een club als Hamburg. Van der Vaart is het schoolvoorbeeld van een voetballer die van het leven geniet en weet wanneer het genoeg is.

Ambitieus? Wat had hij allemaal nog willen doen dan? Hij is 31, zwaar blessuregevoelig en is conditioneel zwak. Dan mag je dankbaar zijn als Ajax interesse in je heeft. Nee, die gaat nog een paar jaar voor de pegels, en dat zou ik ook doen. Alleen een lulverhaal over ambities hoef je aan mij niet proberen te verkopen.

Zeg gewoon eerlijk dat het om geld gaat, je staat bijna onderaan in Duitsland!

Zijn ambities zijn natuurlijk heel duidelijk, voor het eind van zijn carrière genoeg geld om zijn vrouw te kunnen onderhouden..

Ik verwacht nog een Turks/russisch avontuur!

Ajacieden voelen weer op hun pikkies getrap.

HSV is qua supporters groter dan ajax.
HSV spelt in een grotere compeitie
HSV betaalt veel meer salaris.
HSV spelt veel meer aan dan Ajax ( voor een ervaren speller en niet een jonge 19 jarige gast..
Kortom HSV is gewoon in alle opzichten een veel grotere club.

Wat heft Ajax meer te bieden?

zoals ik al zei als talent veel meer kansen om door te breken: niet relevant/belangrijk voor Van der vaart
een rijke historie: niet belangrijk / relevant voor VDV aangezien hij daar al heft gespeeld.?
Je speelt om de C niveau prijzen ( nederlandse titel) , maar dat heft VDV al eens gewonnen..
kortom wat kan Ajax VDV nog bieden?
2-3 champions league wedstrijden om als kanonnen flodder te zien voor grotere clubs???
( alsof VDV niet al tegen de barca's real, Bayern heft gespeeld.....)

Ajax kan niks/noppes/nada bieden, dus volkomen geljk dat van der vaart liever in duitsland blijft

Laat hem maar lekkerbin Duitsland blijven. Zijn ervaring en zijn kwaliteiten zouden natuurlijk van pas komen, alleen zie ik liever een ervaren speler die de hele wedstrijd kan spelen om dr jonkies te helpen. Tenzij Ajax een andere fitte ervaren man weet te vinden, dan zou ik er geen problemen mee hebben als hij steeds maar zestig minuten zou kunnen spelen. Hij heeft al zo vaak aangegeven (zo ook nu weer) dat hij geen zin heeft om terug te keren naar Nederland. In plaats van dat spelers zoals hij zich beklagen of berustte in de neerwaartse spiraal van het Nederlandse club voetbal zou het een keer mooi wezen als ze eens wat terug xouden doen.

Ik weet het, het is een utopie. Alleen dat gebrabbel dat een Nederlandse club en/of onze competitie ze aan het hart gaan ken ik nu wel, het blijft bij woorden en daar kopen we niks voor.

Hem terug halen moet je niet willen. Heeft geen enkele toegevoegde waarde en te hoog salaris

Geldbewust dus, want ik denk niet dat er veel clubs op hem zitten te wachten in de subtop van Europa.
En Ajax moet hem dan ook niet meer halen , want dan heb je er niks meer aan.

Ik ben een ajax fan, maar wees nu eens reeel. Die man verdient daar in Duitsland 3,5 miljoen euro per jaar. Daarna moet hij gewoon nog even een paar jaar cashen in de woestijn ergens. Waarom zou hij op deze leeftijd terugkeren naar Ajax voor 7 o 8 ton per jaar ? Ga bij jezelf na, dat doe je toch ook niet ? Zeker niet als je je geld in die paar jaar dat je kunt voetballen moet verdienen. En je kunt nog beter degradatievoetbal spelen in de bundesliga, dan bij Ajax uit tegen dordrecht op kunstgras met alle respect. Maar is snap alleen niet waarom ze dat niet gewoon zeggen. Kijk ambities op die leeftijd zullen zo langzamerhand wel verdwijnen, want het wordt steeds minder. En als je een jaar geleden al niet meer in aanmerking kwam voor oranje en het minder wordt bij Hsv, dan zal het volgend jaar er vast niet beter op worden.

Jammer dat geroutineerde Ajax-jongens niet terugkeren. Ik begrijp het wel! Natuurlijk willen ze cashen in hun nadagen. Daar zijn mogelijkheden genoeg voor. Wel ben ik er van overtuigd dat investeren in dergelijke jongens door een ,,routine-salarisplafond'' in te stellen, de ontwikkeling van de talenten in Ajax 1 vele malen sneller en naar een hoger niveau zal verlopen. Sneijder, De Jong, Van der Vaart zijn dan spelers waar ik aan denk. En ja, die kosten dan wat meer! Kunnen dan mooi na hun carriere een functie bij de jeugd vervullen. Beter extra geld uitgeven aan dergelijke spelers, dan steeds maar weer die matige miljoenenaankopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren