Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax krijgt complimenten over 'deal van de eeuw': 'Gekte is toegeslagen'

Laatste update:
/

Het wachten is op witte rook inzake de aanstaande overgang van Arek Milik naar Napoli. Als de mondelinge akkoorden tussen speler en club en Ajax en Napoli op papier zijn gezet en de aanvaller in Italië de medische keuring heeft doorstaan, kan de Amsterdamse club een bedrag van 34 miljoen euro tegemoet zien. Tien procent daarvan gaat naar Bayer Leverkusen, dat bij de verkoop van Milik een doorverkooppercentage bedong.

Volgens Leo Beenhakker, voormalig technisch directeur van Ajax én ex-bondscoach van Polen, 'is de gekte toegeslagen'. De man die Zlatan Ibrahimovic in 2001 voor negen miljoen euro naar Ajax haalde, vindt de huidige transferbedragen 'niet heel verantwoord' en heeft er begrip voor dat directeur spelersbeleid Marc Overmars het bod van Napoli heeft geaccepteerd. "Het is heel normaal dat je bij zulke exorbitante transfersommen overstag gaat", zo vertelt Beenhakker in gesprek met De Telegraaf.

"Milik kan nog zo’n goede spits zijn. Daar kun je over discussiëren. Maar in Nederland is niemand 34 miljoen euro waard. Of hij zou Ajax naar de Champions League-winst moeten schieten, maar dan nog doe je dat vaak met zijn elven of achttienen", zo stelt Beenhakker, die het hoe dan ook over 'de deal van de eeuw' heeft.

Arek Milik was nog niet uitgeleerd bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het bedrag dat Ajax ontvangt is natuurlijk geweldig. Een niet te weigeren bod. Logisch dat Ajax dit heeft geaccrediteerd. Ik ben alleen wel bang dat Ajax niet meer in staat is een kwalitatief gelijkwaardige vervanger aan te trekken. Hopelijk heeft Huntelaar net zo'n rookgordijn opgetrokken als Milik en komt hij, maar ik verwacht een Haller..

27 juli 2016 om 06:58

Geaccepteerd*

27 juli 2016 om 07:03

En van Milik naar een Haller is een grote stap. Niet direct qua niveau, maar qua type speler. Daarnaast vind ik 34 miljoen belachelijk veel voor een spits die een jaartje wat heeft laten zien en geen bijster goed EK heeft gespeeld. Maar de gek geeft het ervoor, dus dan is hij het waard.

Hopelijk kan Ajax nog een spits halen die er 30+ inschiet in een seizoen, al doet Dolberg het ook goed zag ik gisteren. CL halen is een uitdaging, maar belangrijk voor Nederland.

27 juli 2016 om 07:09

Dohlberg doet het goed, maar dat hij enkele wedstrijden een goed niveau haalt is voor mij niet meer genoeg "om het erop te gokken". Ik heb vaak genoeg talenten gezien die een terugval krijgen. Cassierra lijkt mij voorlopig links op zijn plaats. Sowieso dus iemand erbij en dan is Haller beter dan niets, maar ook weer een jonge speler terwijl juist in de voorhoede meer routine geen kwaad kan.

27 juli 2016 om 07:48

@the Jump, tja als de spits van AZ al voor 20 miljjoen gaat, gaat de spits van ajax voor een hoger bedrag weg. Ik denk voor alle partijen het beste. Ik hoop dat ajax Traore weet te strikken, dat vind ik een goede spits en dan nog een goede buitenspeler zaosl die pisto ofzo. Dan betaal je voor die 2 spelers samen een keer een bedrag tussen 15 en 20 miljoen maar dan komt er ook kwaliteit

27 juli 2016 om 09:47

Als Milik 34 miljoen kost, dan gaat Traore voor een hoger bedrag weg. Het is wel een spits van Chelsea. Zo werkt het natuurlijk niet, maar het is wel grappig hoe jij het heel normaal lijkt te vinden dat Milik 34 miljoen op moet brengen, en dat je denkt dat 2 betere spelers samen voor de helft van dat bedrag op te halen zijn. Andere clubs doen ook maar wat graag mee aan de transfer gekte.

27 juli 2016 om 08:00

Ervaren spits die afgelopen jaar vanuit alle hoeken en standen gescoord heeft en voor 5 miljoen is op te halen?

Nemanja Nikolic ( vergeef me de spelfouten ) speelt in Polen en is een Hongaars international

Daar lijkt het bijna wel op ja. Maar over 2 jaar worden wellicht types als Viergever voor 40 miljoen verhandeld.....

Geld stelt bij transfersommen blijkbaar weinig meer voor. Oftewel de voetbalwereld is helemaal los geslagen en staat steeds verder af van de normale maatschappij....

Maar goed, laat deze deal eerst maar definitief worden ! Hier tekenen

27 juli 2016 om 07:05

Ja klopt, en voor dit bedrag snel tekenen graag haha. Wel te hopen dat Ajax iets doet met dit geld. Ik hoop nog steeds op een kwalitatief goede buitenspeler en nu dus een extra spits. Voor de spitspositie verwacht ik Haller. Voor de flanken hoop ik op een speler als Sisto of Kapustka.

27 juli 2016 om 07:18

Ik ben ook bang dat Overmars met het bord op schoot naar Haller heeft gekeken...

Maar juist nu met aanstormende talenten als Dolberg en Cassierra moet je nu een ervaren spits aanstellen, die er dit seizoen staat en dan wil afbouwen. Huntelaar zou geweldig zijn. Ik hoop dat dit achter de schermen al speelt.

27 juli 2016 om 11:02

Lekker negatief weer, net als Milik zeker, die kwam uit de hoge hoed en dat heeft hij zeer goed gedaan. Ik zie ook graag wat meer ervaring voorin, talent hoeven we niet te kopen, dat hebben we al.

Huntelaar, Bas Dost, Jelle Vossen, Oscar Cardozo dat soort spelers.

Met 30 Miljoen wat binnen komt moet je voor de helft wel een prima spits kunnen halen.

Ajax had al genoeg op de bank natuurlijk. Ben benieuwd naar de schaduwlijst van ajax. En niet geheel onbelangrijk hoeveel wil ajax uitgeven.

Ik als Feyenoorder ben vaak jaloers op Ajax en dat moeten jullie zeker als compliment zien. Wat ik ermee wil zegge is dat Ajax het geweldig doet hoe ze spelers verkopen wauw. Er is geen club in Nederland die ze na doet, nou PSV komt wel in de buurt. Ik irriteer me dan aan Feyenoord omdat zei nooit spelers wegdoen voor zulke bedragen. Complimenten voor Ajax.

27 juli 2016 om 07:22

Mwah, PSV is de afgelopen jaren de beste verkoper. AZ doet het in verhouding ook geweldig. Bij Ajax kan er nog een hoop beter, maar dit is inderdaad geweldig gedaan.

27 juli 2016 om 09:13

Ik heb het niet alleen over milik, algemeen doet Ajax het gewoon perfect op die gebied.

27 juli 2016 om 09:37

Bedankt voor het compliment, ik denk inderdaad dat Ajax het qua transfersommen niet onaardig doet.
Maar ik ben wel van mening dat PSV nog beter is in kopen en verkopen.

27 juli 2016 om 11:52

Vind inderdaad juist dat Ajax met o.a. Eriksen, Alderweireld, Vertonghen en Vermaelen véél te weinig heeft gekregen.

27 juli 2016 om 13:53

Eriksen liep bijna uit zijn contract, en de rest zijn verdedigers in een land waar verdedigen absoluut geen prioriteit is. Tel daarbij op dat de markt destijds minder belachelijk was dan nu.

28 juli 2016 om 06:50

Is de Premier League een land waar verdedigen absoluut geen prioriteit is?

27 juli 2016 om 07:27

Ik heb het zelfde hoor, als Milik bij Feyenoord had gespeeld was hij niet eens de helft waard geweest. Zo zie je maar wat de naam Ajax doet voor de onderhandelingspositie. Als hij vorig jaar nou had geschitterd in de Champions league had ik er misschien nog in kunnen komen (en ook op het EK vond ik hem niet fantastisch), Maar hij was vaak niet eens basisspeler. Dus of Frank de Boer was een blinde koekenbakker of Napoli is in blinde paniek en hebben alleen wat Youtube filmpjes bekeken.

27 juli 2016 om 08:04

Sinds overmars vallen die verkoop bedragen best mee hoor. Op een enkele uitschieter als milik nu na. Wel fijn om eens wat positiefs uit feyenoordkamp te horen ipv altyd het eeuwige geruzie 😉

27 juli 2016 om 08:23

Ooit was dat anders. Ajax heeft ook ooit Van Basten en Rijkaard samen voor 1,7 miljoen gulden laten gaan.. Kun je het je nog voorstellen? En dat was toch echt in een tijd dat Gullit voor 17 miljoen gulden werd verkocht door Psv.

PSV heeft een paar jaar geleden goed geinvesteerd met spelers als Lens, Wijnaldum, Strootman en Mertens die ze vervolgens nog beter door verkochten en uiteindelijk wisten ze ook betere spelers als vervangers te halen resulterend in titels i.p.v. slechte seizoenen...

27 juli 2016 om 10:19

Ajax en PSV staan financieel en sportief het sterkst hier in Nederland waardoor zij hun spelers duurder kunnen verkopen. Echter verwacht ik dat de markt inmiddels al zo verrot is dat heel Nederland uiteindelijk profijt gaat hebben van de enorme koopkracht van veel buitenlandse clubs. Kijk bijvoorbeeld naar de 22 miljoen van AZ voor Janssen en nu dus de 35 miljoen voor Milik.

Beide spitsen zijn aardige spelers, maar niet meer dan dat. Zeker niet die bedragen waard, al bepaald de markt hoeveel een speler waard is natuurlijk. Ik verwacht dat dit soort bedragen in de toekomst nog vaker betaald zullen worden al zal het verschil tussen de (sub)top en de rest van de Eredivisie wel enorm groot gaan worden.

27 juli 2016 om 11:18

@sirius

Klopt wel, al vraag ik mij af hoe PSV het doet zonder transfers en CL, ze hebben flinke salarisposten met Moreno, Guardado en de Jong bijvoorbeeld. Ze hebben ook nog schulden af te lossen, maar dat verdwijnt als sneeuw voor de zon met CL voetbal.

Ajax heeft daar ook kapitalen mee opgebouwd, maar het bevalt mij vooral dat ze het niet domweg zijn gaan uitgeven maar juist de financiële positie structureel aan het verbeteren zijn en dan kijk naar inkomsten uit recettes, sponsoring, horeca en kostenbesparingen. De rentes zijn erg laag, maar daar kan Ajax ook nog van profiteren anders. Kostenbesparingen zijn er ook vooral door in te zetten op de opleiding, spelers als Riedewald, Tete, Veltman, Klaassen, Ghazi, Bazoer zul je maar moeten kopen, dat gaat veel geld kosten dan.

27 juli 2016 om 11:53

Ben het volledig met je eens. Toch hebben beide clubs een verschillend, maar uitstekend beleid waardoor ze structureel progressie boeken op financieel gebied. Maar weinig topclubs in andere competities kunnen dat zeggen. We mogen dus in Nederland trots zijn op onze topclubs, al duurt het nog wel even voordat het Europees weer aanhaakt op sportief gebied. Dat kost nog tijd namelijk.

27 juli 2016 om 11:56

Die 3 hebben misschien wel een redelijk salaris, maar ze kosten ook niet veel aan transfersommen. Die talenten die ajax nu uit colombia heeft gehaald kosten qua transfersom meer dan salaris+transfersom van Guardado of Moreno bijvoorbeeld.

27 juli 2016 om 13:54

Echter ga je die talenten misschien nog voor 15 miljoen verkopen en dat zal met Moreno en guardado nooit gebeuren.

27 juli 2016 om 15:06

@beulenr

Dat is altijd gokken. Zie bijvoorbeeld Ricardo van Rhijn. Was 3 jaar geleden nog zo'n 12 miljoen euro waard. Deze zomer is hij naar Club Brugge verkast voor 1,8 miljoen. Als een oude(re) speler uitstekend presteert, word daar ook gewoon een flink bedrag voor betaald. Niet elk talent wordt verkocht voor 15 miljoen.

En gisteren was het nog 35 en twintig procent doorverkoop?

Die doorverkoop percentage aan leverkusen wordt ook met de dag kleiner. Nu nog maar 10 procent, heb ook al 20 en 30 procent gehoord.

27 juli 2016 om 07:20

Misschien 30 procent met een maximum bedrag, waardoor het nu uit lijkt te komen op 10 procent?

Waar komt de 10.procent voor leverkusen vandaan? Gisteren las ik overal 20 namelijk??

27 juli 2016 om 07:22

Die 20 procent was ook nooit bevestigd volgens mij. 30 leek me sowieso onzin. Maargoed sommigen mensen lullen ook maar wat.

Ik snap er werkelijk niks meer van. Hoe kan de markt zo verrot zijn? Janssen gaat voor 20 miljoen weg, en een (nog) middelmatige Millk is opeens 34 miljoen waard? Daarnaast zie je maar weer wat de naam Ajax voor een waarde heeft. Ook zij hebben helemaal niks gepresteerd Europees de laatste jaren, en Milllk is ook geen kampioen geworden met Ajax. Ik durf te stellen dat als Milik bij feyenoord had gespeeld hij niet eens de helft had opgebracht.

Ajax krijgt nu gewoon Ziyech "cadeau" en houden nog genoeg over om ook een spits te halen die waarschijnlijk beter is dan Milik. En met Ziyech erbij zijn ze voor mij opeens weer topkandidaat voor de Titel terwijl geen enkele club bang was voor Milik.

27 juli 2016 om 07:24

Ziyech, Ziyech... We hebben nu al een overbezet middenveld met enkele spelers die er nu al staan ej enkele talenten die zich onder Bosz uitstekend kunnen en lijken te ontwikkelen. Voor mij geen Ziyech.

27 juli 2016 om 07:24

Ga dan eerst voor een buitenspeler en vervanger van Milik.

27 juli 2016 om 10:25

Voetballend is Ziyech goed genoeg voor elke Nederlandse (top)club. Deze jongen is momenteel gewoon een buitenkans als je ineens een financiele injectie krijgt. Dan mag je een overbezet middenveld hebben, maar hij is zeker wel nodig bij Ajax. Vooral in de speelstijl van Peter Bosz zou deze jongen kunnen excelleren.

Vergeet niet dat Ziyech gezien de financiele situatie voor een relatief laag bedrag vertrekt. Als deze jongen zo had gepresteerd bij een subtopper die financieel gezond was, zou deze jongen misschien wel 25 miljoen euro opleveren. Echter is zijn gedrag wel een struikelblok en ik denk dat clubs dat ook meenemen in hun scoutingsrapporten.

27 juli 2016 om 07:52

Dat is toch ook logisch. Over het algemeen zie je ook dat wanneer clubs spelers van ajax kopen die spelers vaak erg succesvol zijn en hun geld dubbel en dwars waard zijn. Bij Feyenoord is dat momenteel minder aan de orde. PSV doet het ook goed, vorig jaar een soortgelijk bedrag voor Depay.

27 juli 2016 om 07:59

We moeten in de Eredivisie stoppen met het idee dat onze spelers Max 10 mln waard zijn. Portugese clubs vangen al jaren astronomische bedragen, soms ook voor matige spelers. Als Eredivisie is dat de competitie waar we mee zouden willen concurreren, ook al hebben we de afgelopen jaren wel een aardige achterstand opgelopen.

27 juli 2016 om 11:20

Ziyech is overbodig en is denk ik niet het type dat doorjaagt en duels wint voor je ploeg, nee die past niet en er is geen ruimte voor hem. Die is voor een Nouri bestemd die echt een kans moet krijgen.

Een spits hebben we nodig wellicht een extra buitenspeler en ik zou voor Terence Kongolo gaan, die kunnen we erg goed gebruiken, die is zeer snel en dat is nuttig als je zo hoog druk zet. Bovendien vind ik dat een uitstekende verdediger.

27 juli 2016 om 14:56

Als Milik daadwerkelijk wordt verkocht, zal de uitslag van volgende week medebepalend zijn voor de hoogte van het bedrag dat geherinvesteerd zal mogen worden. Ajax heeft begroot op de poulefase van de EL en als de club volgende week door Paok wordt uitgeschakeld, zullen er derhalve nog kwalificatiewedstrijden gespeeld moeten worden om zich daarvoor te plaatsen. Als Ajax er niet in zou slagen om zich voor de poulefase EL te plaatsen, zal een deel van de Milik miljoenen moeten worden aangewend om de inkomsten die de club daardoor misloopt te compenseren en verlies af te wenden. Dan zal er uiteraard minder overblijven om in nieuwe aankopen te investeren.

Weetje wat ik niet snap dat iedereen zo tevreden is door gisteren kan ik met mijn kop niet bij kom op man je hebt 1-1 gespeeld dat is gewoon een slecht resultaat met 0-0 ben je gewoon uitgeschakeld je moet nu met de uitwedstrijd in een vol stadion een goal maken!

En je kan wel zeggen Ja het spel was super goed! maar wat heb je daar aan? Het gaat nu wel om miljoenen he! En daar telt gewoon het resultaat en die was gewoon Slecht je had eigenlijk gewoon met 2-0 moeten winnen of minimaal met 1-0

Frapant dat wanneer Railo bijvoorbeeld Pogba voor 125 miljoen wilt verkopen aan Manchester hij een geldwolf etc. wordt genoemd. En belachelijke bedragen hebben we het over, maar nu het Ajax is denken we met zn allen "ow wat goed gedaan".
Hypocrisie ten top.

27 juli 2016 om 07:49

Pogba is geen 120 miljoen waard en ook Milik zou veel minder moeten kosten. Alleen waarom zou Ajax niet mogen meedoen met deze zieke bedragen? Van mij part mag PSV veertig miljoen euro eisen voor Luuk de Jong.

27 juli 2016 om 07:59

@okkie, Dat komt ook omdat je wat dingen door elkaar haalt. Raiola is de zaakwaarnemer en die verdient extra geld daaraan. Ajax is de werkgever die een speler niet kwijt wil. Wanneer er dan een club komt waar de speler naar toe wil en de zaakwaarnemer (geldwolf) zit te pushen is het zaak er zoveel mogelijk uit te slepen, dat hebben ze in deze heel netjes gedaan!

27 juli 2016 om 08:05

@okkie
Raiola wil zelf 20 miljoen aan die deal overhouden (naar verluidt) en daarom wordt hij een geldwolf genoemd. Dat heeft hier dus helemaal niets mee te maken!

27 juli 2016 om 10:33

Er is wel een immens verschil tussen 125 miljoen euro en 35 miljoen euro. Bovendien is er vooral commentaar op Manchester United om zoveel geld neer te leggen voor een speler, terwijl ze ook 2-3 spelers van dat geld kunnen kopen die ongeveer net zo goed zijn. Waarom zouden Nederlandse clubs geen profijt mogen hebben van huidige marktgekte in de voetballerij?!

Bovendien wordt Raiola een geldwolf genoemd, omdat hij in 1 interview zegt niet om geld te geven als het om transfers van zijn spelers gaat. Dat terwijl de transfer van Pogba naar Manchester United nog niet definitief is omdat de clubs de provisie van Raiola abnormaal hoog vinden (21 miljoen euro). Jouw argument gaat dus niet helemaal op.

Ik ben als PSV-fan niet vaak jaloers op Ajax, maar 35 miljoen voor Milik vangen is natuurlijk helemaal geweldig. Aan het begin van vorig seizoen nog lang niet populair bij alle fans en ik ben eigenlijk sowieso niet zo kapot van hem als spits. Met 35 miljoen kun je je spitspositie verbeteren en daarnaast een buitenspeler halen. Per saldo ga je er gewoon gigantisch op vooruit, dat kan niet anders.

27 juli 2016 om 10:36

Dit soort bedragen zullen in de toekomst wel vaker richting Ajax en PSV gaan. De markt is inmiddels zo vreemd en gek dat elke speler direct veel meer waard wordt. Ook voor Nederlandse clubs gaat dit op de lange termijn veel voordelen opleveren.

Natuurlijk is Milik geen 35 miljoen waard, maar is Higuain dan wel 90 miljoen waard? Pogba die waarschijnlijk meer dan honderd miljoen gaat kosten. Tja, dan is Milik dit bedrag waard en kan PSV ook veertig miljoen euro voor Luuk de jong gaan eisen. Iets moet gedaan worden aan de transferbedragen, maar als het zo blijft dan mogen wij ook belachelijke bedragen krijgen voor onze spelers. Laten ze maar meer dan dertig miljoen euro betalen voor Depay en Milik. Beide spelers zijn dat natuurlijk nooit waard.

27 juli 2016 om 08:09

@007
Het zijn natuurlijk allemaal belachelijke bedragen en geen enkele speler is dat waard, maar de markt bepaalt de prijs. Ik ben wel benieuwd hoe de zaken zich geen ontwikkelen wanneer Engeland uit de EU is. Dan zal ook voor spelers uit de EU strengere regels gaan gelden en de vraag is dan ook wat met de spelers gebeurt die al in Engeland spelen. Kan interessant zijn en de bubbel doorprikken.

27 juli 2016 om 10:33

Zeker interessant. Maar het neemt niet weg dat de komende jaren de promovendus van Championship al een grotere begroting heeft dan Ajax en PSV door die achterlijke TV deal. Uiteindelijk komt er zo gewoon veel meer geld in het voetbalcircuit, en dat drijft de prijzen natuurlijk op. Maar wat je zegt over de EU is inderdaad wel een bijzondere ontwikkeling, we gaan het zien

8 miljoen voor Haller en 10 van Hakim zal er wel wel een miljoen of 10 naar Leverkussen gaan dan heeft ajax nog rond de 7 miljoen over die ze bij de 100+ miljoen bij schrijven Super Deal.

27 juli 2016 om 08:49

Mooie rekensommen, maar vergeet vadertje staat niet, die komt ook een bak geld opeisen.

27 juli 2016 om 10:36

Araman, herinvestering zal wel btw-vrij zijn toch

27 juli 2016 om 11:54

Ach en er zullen ook wel ander kosten spelen, zoals bankzaken enzo. Ik heb daar ook niet zo veel kijk op , maar weet wel dat de netto bedragen behjoorlijk verschillen van de bruto bedragen.

27 juli 2016 om 09:45

Ik help je hopen dat er wat geherinvesteerd wordt. Voor hetzelfde geld wordt er basis van gisteravond geconcludeerd dat Dolberg redelijk mee komt, dat Cassiera ook al is binnengehaald en dat Zivkovic in de voorbereiding niet geheel onverdienstelijk was, dus dat dit geld niet in een spits gestoken hoeft te worden...

Maar inderdaad, zelfs met belasting zou je voor dit geld je team sterker kunnen maken dan met Milik erbij.

27 juli 2016 om 09:57

We gaan het mee maken maar met alleen jochies winnen we de strijd niet dat zagen jullie gisteren ook wel

27 juli 2016 om 08:53

Een spits waar ik persoonlijk mijn twijfels bij heb voor zo'n belachelijk hoog bedragen verkopen, met nog tijd op vervangers te halen. En dan zeg jij dat ze hun titelaspiraties een knauw geven.. Ik denk dat dit het beste is wat Ajax had kunnen overkomen.

27 juli 2016 om 11:15

Ik snap dat dat heel erg frustrerend is, zeker omdat jullie geld genoeg op de bank hebben om wel noemenswaardige spelers binnen te halen. Al blijft dat natuurlijk ook maar de vraag, want een nieuwe sulejmani is niet wat de gemiddelde ajacied wilt me dunkt.

Wat de gek er voor geeft. En geef Ajax eens ongelijk? Ze (ajax en Milik) hebben duidelijk om de tafel gezeten en afgesproken dat hij niet vertrekt, maar zoals iedereen weet: voor het juiste bedrag is alles/iedereen te koop. Mede door deze afspraak zal de "vraagprijs" ook gewoon een stuk hoger liggen dan zijn waarde.

Natuurlijk weet iedereen dat Milik dit bedrag eigenlijk niet waard is, maar waarom zou je het niet vragen als je het nog kunt krijgen ook? Dit is gewoon een win-win situatie voor Ajax. Haakt Napoli af, dan behoud je Milik. Drukt Napoli door dan kun je gewoon zulke bedragen gaan "eisen'.

Maar als deze transfer door gaat moet je als Ajax zijnde gewoon echt voor Ziyech gaan. Er bestaat natuurlijk een kans dat Ziyech bij Ajax totaal geen schim zou zijn van de Ziyech van Twente, maar dit is een buitenkans. Hij kan Ajax zo'n creatieve impuls geven, en dat zou geen kwaad kunnen daar Klaassen dat een beetje verleerd lijkt te zijn. Een middenveld met Gudelj, Klaassen en Ziyech lijkt me geweldig. Donny van de Beek is nog jong en kan z'n minuten maken, en Bazoer zou wellicht wat kunnen rouleren met Gudelj. Ja, je krijgt ongetwijfeld ergens een scheef gezicht (gudelj/bazoer), maar Ziyech zou wel de ruimte moeten krijgen om z'n ding te doen.

Ik zit me nou al weer dood te ergeren dat Cassiera gekocht wordt en de eerste beste wedstrijd waar het er toe doet staat die niet op z'n eigen plek. Misschien is dat iets wat Ajax zou moeten doen: de juiste poppetjes op de juiste plek zetten.

Natuurlijk is de gekte volkomen toegeslagen op de voetbalmarkt en dat kom je al zeggen met de ruim 100 miljoen voor Bale en dat is alleen maar nog erger geworden. 30 miljoen voor Depay die nog lang niet uitgeleerd was, de ruim 20 miljoen voor Janssen na 1 jaar eredivisie ervaring en nu de 35 miljoen voor Milik die ook nog lang niet uitgeleerd is. Langzaam maar zeker zal het voetbal steeds verder verzieken door de schatrijken die met soms gestolen geld niet meer weten wat ze ermee moeten doen. Ajax, PSV en AZ zijn in NL nu de grote winnaars met hun verkoop van spelers geworden.

had Milik graag nog even behouden voor Ajax, maar voor 34 miljoen zou ik er een grote strik omheen doen en..toedeledoki.
Al twee jaar geen CL scheelt wel erg in de inkomsten dus dan zijn dit soort bedragen mooi om je financiële huishouding op pijl te houden

Een goal op een ek telt al voor 10 miljoen heeft in dienst van lewa gespeeld dus 34 miljoen vind ik redelijk!

Zoveel geld voor een speler die er geeneens 20 inschiet in een van de zwakste competitie van Europa is belachelijk. Napoli gaat spijt krijgen want ik ben bang dat Milik er in Italie geeneens 10 in gaat schieten.

27 juli 2016 om 13:32

Zeg je dat omdat Milik bij Ajax speelt of gewoon in het algemeen. 20 miljoen voor Janssen die pas in de eredivisie kwam kijken is ook absurd en wat dacht van 30 30 miljoen voor Depay die nog geen kokosnoot kon raken bij M.u. en alweer weg moet?

De vraag is wanneer die oogkleppen eindelijk afgaan. Zyech komt niet naar Ajax. De aankoop van Sinkgraven heeft destijds voor enorme heibel in de tent (en het ontslag en vertrek van Jonk c.s.) gezorgd omdat die de ontwikkeling van Nouri zou belemmeren, terwijl het een van de speerpunten van het nieuwe beleid is dat dat ongewenst is. Intussen is Frenkie de Jong er ook nog bijgekomen. Ajax heeft dus 3 zeer talentvolle creatieve middenvelders in de selectie en de kans dat daar nog één gaat bijkomen is 0,0. Omdat dat tegen het beleidsplan indruist en door de RvC geblokkeerd zal worden. Zyech kopen is niet kopen omdat er een vacature is, maar kopen om het kopen. En dat is met de introductie van het Plan-Cruijff voorgoed afgezworen.

De naam Zyech valt dan ook alleen onder de supporters, nooit bij de mensen die het beleid uitvoeren. Daar komt nog bij dat Ajax duidelijk in de media heeft aangegeven dat de club niet meer bereid is bedragen als die Twente voor Zyech vraagt, op te hoesten. Al helemaal niet voor een binnenlandse transfer. Om diezelfde reden is Haller ook niet meer in beeld. Als Milik wordt verkocht, komt er alleen nog een (ervaren?) spits en linksbuiten bij omdat die positie onderbezet is er kennelijk ook geen vanuit de jeugdopleiding door geschoven kan worden. Voor de rest is de selectie rond als er niemand meer vertrekt. Als Bazoer zou vertrekken, is het ook nog maar de vraag of die vervangen zou worden, daarom zou het goed zijn als die nog een jaartje zou blijven.

Wat zal dat Napoli van een koude kermis thuis komen als ze er eenmaal achter zijn wat ze binnen gehaald hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren