Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax komt in eigen ArenA met de schrik vrij tegen Volendam

Laatste update:

Hans de Koning, coach van FC Volendam, zei in de aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Ajax dat zijn ploeg in de Amsterdam ArenA 'van de 100 keer 99 keer zal verliezen en 1 keer gelijk zal spelen'. De oefenmeester was daarmee wat pessimistisch, want Volendam kwam woensdagavond erg dicht bij een stunt tegen de landskampioen. Ajax kwam in negentig minuten niet verder dan een 1-1 gelijkspel en kwam in de verlenging nog op een achterstand, maar trok dankzij twee goals van Lasse Schöne en een van Danny Hoesen toch aan het langste eind: 4-2. Voor Volendam scoorde Robert Mühren, de neef van de onlangs overleden Gerrie Mühren, beide doelpunten.

/

Ajax kwam dus met de schrik vrij, maar in de eerste helft leek er nog geen vuiltje aan de lucht voor de ploeg. Met Jasper Cillessen gewoon onder de lat (Frank de Boer heeft nog niet aangegeven of hij van plan is om een keeperswissel door te voeren in de competitie) controleerde de thuisploeg de wedstrijd, overigens zonder groots te spelen. De eerste kans voor Ajax was een kopbal van Siem de Jong, die even later hard over schoot. Een vrije trap van Schöne werd gekeerd door Theo Timmermans, maar de keeper kon niet voorkomen dat Lucas Andersen kort hierna alsnog de score opende. De Deen combineerde met Hoesen en maakte met zijn rechter zijn eerste officiële doelpunt in het eerste van Ajax.

Kort voor rust kopte De Jong opnieuw op Timmermans en Ajax ging daardoor met slechts een minimale voorsprong rusten. Toch leek er weinig aan de hand te zijn voor de Amsterdammers, die in de eerste vijfenveertig minuten niets hadden weggegeven. Kort na rust kreeg Volendam echter uit het niets een enorme kans op de gelijkmaker: Mühren ontsnapte aan buitenspel en legde de bal breed op Brandley Kuwas, die de bal in het lege doel leek te kunnen binnenschuiven. Daley Blind voorkwam met een uiterste krachtinspanning echter de gelijkmaker: zijn sliding kwam net op tijd. Aan de overkant kregen De Jong en Schöne weer kansen, maar de tweede Ajax-goal viel niet.

/

Daardoor kon Volendam twintig minuten na rust op gelijke hoogte komen. Damian Menzo ging wel heel erg gemakkelijk langs Mike van der Hoorn, stoomde op en schoot op de paal. Via het aluminium kwam de bal terecht bij Kuwas, wiens lage voorzet werd binnengetikt door Mühren. De aanvaller was scherper dan Nicklas Moisander en zag zijn ploeg met de schrik vrijkomen, toen Schöne na een hakje van Hoesen de 2-1 had moeten maken, maar op Timmermans stuitte. De keeper keerde later nog een kopbal van De Jong en in de blessuretijd keerde Cillessen een inzet van Mühren, waardoor de derby in de ArenA een verlenging kreeg.

In dit extra halfuur was de eerste kans voor Ajax, via Andersen, maar kwam Volendam op voorsprong. Een schot van Tom Overtoom kwam via het been van Christian Poulsen bij Mühren, die de 1-2 maakte. Ajax moest dus in de achtervolging en kwam al snel op gelijke hoogte via een binnengeschoten vrije trap van Schöne, waarna invaller Viktor Fischer een grote kans op de vijfde treffer van de avond kreeg. Timmermans pareerde de inzet van de Deen schitterend, maar kon niet voorkomen dat Ajax zeven minuten voor tijd alsnog op voorsprong kwam. Van der Hoorn won het kopduel en via via kwam de bal bij Hoesen, die de 3-2 binnenschoot. Schöne zorgde hierna voor de beslissing, met de 4-2.

Ajax bekert verdiend verder

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! We zijn door!!! Paar leuke dingen gezien, twee doelpunten van Muhren, jongens die leren karakter te (moeten) tonen, Andersen (toppertje), Ligeon (speedy-gonzalez), de Sa echter mijn grootste compliment gaat uit naar de supporters! Wat een heerlijke sfeer, keep up the good work!

Volendam bedankt voor de mooie wedstrijd!

25 september 2013 om 23:21

Mooie reactie, hierna komen sowieso alle haters weer, pure jaloezie op de beste en mooiste club van Nederland: AFC Ajax

25 september 2013 om 23:23

Niet jaloezie, maar afkeer jegens de gigantische arrogantie.
Maar daar kunnen jullie ook niks aan doen, dat hebben Amsterdammers nou eenmaal.

25 september 2013 om 23:23

Jaloerse reactie op het met de schrik vrijkomen tegen FC Volendam, tuurlijk! Ik had gewild dat ik mijn clubje nog een half uur langer mocht zien stuntelen tegen Telstar.

Eerlijk is eerlijk: zowel PSV als Ajax waren vandaag diep en diep triest wat ze voetballend lieten zien en wellicht nog erger wat ze aan mentaliteit lieten zien.

25 september 2013 om 23:23

haha, prachtig. Beste club van Nederland. Keep up the arrogance!

OT: Natuurlijk een afgang voor Ajax. Van der Hoorn bakte er helemaal niets van, zorgde ervoor dat Volendam de 1-2 binnen kon tikken. Hij had veel beter bij Utrecht kunnen blijven, ben blij dat hij niet naar PSV is gekomen.

25 september 2013 om 23:24

"de beste club van Nederland"
Vandaar dat jullie afgelopen zondag zo ver wonnen...

25 september 2013 om 23:30

Idd de beste club.. Vandaar dat wij de afgelopen 3 jaar kampioen zijn geworden.

On: Slechte pot maar mooi om te zien dat er potentie in de Sa en Andersen zit. Fijn ook dat er 4 keer is gescoord. Zaterdag tegen GAE ook minstens 4 inprikken

25 september 2013 om 23:31

Net zoals de laatste 3 jaar telkens het zelfde team uit Amsterdam kampioen is geworden?
Ajax gaat nu door een moeilijke tijd, maar sws is het moeilijk om een team te bestempelen als nr1. Twente lijkt het mees tin aanmerking te komen maar die houden ook het niet vol.

25 september 2013 om 23:32

Ajax is misschien nog de kampioen. Maar op dit moment is psv de beste. Niet ajax bron: teletekst pagina 819

25 september 2013 om 23:32

Vind je het gek.
Eerst lopen ze PSV af te kraken tegen Telstar.
Vervolgens maakt Ajax zelf een drama pot van.

25 september 2013 om 23:32

Haha kk arrogantie van jullie met geluk winnen van Volendam. Het kruiv beleid is te zien. Stelletje succes supporters

25 september 2013 om 23:35

Caris10

'beste club' van nederland de afgelopen drie jaar. Op basis van de kampioenschappen kan ik je hierin geen ongelijk geven. Echter is ieder kampioenschap wel met een flinke dosis mazzel behaald. Eerlijk is eerlijk de concurrenten lieten echt veel punten liggen waardoor jullie kampioen konden worden.

Dit jaar wordt alles anders en dat weten de ajacieden maar al te goed. Een plek in de top 3 zou mooi zijn en Nederland en je stad niet voor joker zetten in de champions league is het maximale haalbaar.

Geniet nog even van deze 'mooie' overwinning maar de realiteit zal a.s. zondag binnen sijpelen.

25 september 2013 om 23:38

Bah bah, beginnen 'ze' weer, jullie moeten je ogen uit de kop schamen zo slecht speelde 'de beste club van Nederland'

Off; het lijkt erop dat er weinig verassingen zijn, heel erg jammer.

25 september 2013 om 23:38

Ook AZ had een verlenging nodig. En dat vind de media dan maar normaal. Maar ze doen net of Ajax het niet moeilijk kan hebben. De beker ligt ons gewoon niet tegen Jupiler League en amateur clubs.

25 september 2013 om 23:38

@ Stupide

Man, doe ffkes normaal joh. Je verlaagt jezelf wel tot een heel erg bedenkelijk niveau.

25 september 2013 om 23:39

Stupide doe is normaal man beetje hier met ziektes schelden ben je soms gefrustreerd...je had zeker een hard plassertje toen volendam voor stond maar die werd gauw weer kleiner

25 september 2013 om 23:40

Successupporters??
Jij bent voor Psv, dat sfeerloze gebeuren, de meest succesvolste club van de afgelopen 20 jaar...
Ik weet al waar de meeste successupportertjes zitten.

En met 'kk' schelden doen we hier neit kleuter eerste klas.
Succes met je permanente ban.
PSV had ook geen geluk zeker?

25 september 2013 om 23:41

De reactie van Stupide is misschien wel een van de grappigste die ik hier ooit heb gezien.

25 september 2013 om 23:41

Nijmegennn dat is onzin.
Kijk eens naar de reeksen die Ajax heeft neergezet na elke winterstop.
Dat is gewoon de eigen verdienste.
Of gaan we nu ieder kampioenschap van geluk betichten?

25 september 2013 om 23:43

Dan hoop ik dat je grappig bedoelt in de zin van zeer triest.
Want met 'kk' schelden is diep triest.
En al helemaal als je over arrogantie begint, terwijl die arrogantie er veel minder is dan vroeger, die arrogantie heerst meer bij zijn cluppie

25 september 2013 om 23:44

Ajax is 'misschien' nog de kampioen.... nee niet misschien, Ajax is de kampioen

25 september 2013 om 23:47

Zijn spelling van "cruijf" maakte mij anders flink aan het lachen.

25 september 2013 om 23:49

Haha "kruiv" beleid. Zo heb ik het nog nooit gelezen. Ziet er niet uit man.

25 september 2013 om 23:50

Ndisdenaam
Als je kampioen bent na een seizoen dan ben je de verdiende kampioen. Ik wil niks afdoen aan de behaalde kampioensschappen van Ajax.

Dat gezegd te hebben mag je best realistisch kijken naar hoe het is verlopen. De concurrenten (lees Psv) hebben Ajax ieder jaar flink geholpen door zoveel punten te verspelen na de winterstop. Is het dan mazzel of is dit een logisch gevolg van een zeer zwakke competitie? Misschien een beetje van beiden..

Al met al durf ik nu te zeggen dat -indien er geen nieuwe spelers in de winter komen- dat Ajax niet in de top 2 komt dit seizoen.

25 september 2013 om 23:52

Dat is onzin, diezelfde psv'ers zitten hier ook weer de clown uit te hangen.
Na PSV - Ajax was het Hosanna, en daarna kunnen ze geen kritiek meer hebben.
Bij ons gaat het al een maand bagger, dat wisten wij al.

25 september 2013 om 23:55

Zoals het er nu inderdaad naar uit ziet ja.
Als er in de winterstop 2 'echte' versterkingen gehaald worden en het spel echt verbeterd dan zou het zomaar weer kunnen.
Spelers vertrekken ook weer, dus dan heb je wat ervaring nodig.
En dan geen Nederlandse vedette die niemand goed genoeg voor Ajax vind behalve Marc Overmars

26 september 2013 om 00:15

Waar ik me bijna nog het meeste zorgen om maak is dat er blijkbaar 2 of 3 andere mensen zijn die het eens zijn, voor de grap of niet, met Stupide en hem een duimpje omhoog hebben gegeven. Tot nu toe misschien wel de zieligste reactie op dit forum dat ik ooit heb gezien.

Verder stoor ik me aan het feit dat mensen Ajacieden arrogant noemen. Natuurlijk, je hebt van die mensen die in elke reactie Ajax Is De Beste typen, maar je hebt genoeg supporters die een realiteitszin hebben, en echt wel door hebben dat dat niet zo is. Ik hou enorm van deze club, maar arrogant ben ik toch echt niet. Ik heb gewoon respect voor alle voetballers. Het komt juist arrogant op mij over, om te zeggen 'ja die Ajacieden zijn arrogant'.

Excuses als ik iemand heb beledigd, ik moest even mijn persoonlijke frustraties kwijt.

26 september 2013 om 00:19

De winterstop is nog niet eens in zicht en ze krijgen al praatjes en dan te bedenken dat de afgelopen 3 jaar PSV uit mijn hoofd elk jaar opnieuw boven Ajax stond in de winterstop.

26 september 2013 om 00:21

Doe nou niet zo stoer.. Volendam is beter dan Telstar en daarvan won PSV met moeite door 2 penalty's en een handsgoal...

Verder moet iedereen eens kapoen met Ajax arrogant te noemen omdat (niet alle!) supporters roepen dat Ajax de beste is. Iedereen vindt z'n eigen club de beste.
Net als dat gezeur over 'eigen' jeugd, dat is ook iets van non-Ajacieden. Zij praten daar over. Zo vreemd..

On: Ajax en PSV hebben geen beste beurt gemaakt maar uiteindelijk gewonnen, daar gaat het om.

26 september 2013 om 00:24

Stupide, je doet je naam eer aan..

Cruijff heet de man, niet Kruiv, misschien weleens van gehoord? Een van de meest gewaardeerde voetballers ter wereld, ooit...

Verder, met geluk gewonnen.. Je bedoeld zoals PSV met 2 penalty's en een handsgoal tegen de hoogvliegers van Telstar..?

Man man man wat een niveau op deze site...

26 september 2013 om 00:47

Goh, held wie is kruiv?

26 september 2013 om 00:49

Excuses voor het taalgebruik!

26 september 2013 om 00:51

@ sempros idd ik heb hem ook een duimpje gegeven haha. zo knap om jezelf in een paar woorden tegen te spreken.

26 september 2013 om 01:02

Ajacieden zijn echt gaar, lachen toen wij met 2-0 verloren, daarna 4-0 afgeslacht. Doei bedankt.

26 september 2013 om 01:16

Excuses aanbieden voor de meest idiote redactie van de dag. Chapeau!

26 september 2013 om 01:43

Mensen als jou zijn Ajax supporter voor 1 ding en dat is de prijzenkast wat er in Amsterdam is! Als dat bij PSV of Feyenoord was dan was he waarschijnlijk voor 1 van die 2.

26 september 2013 om 03:07

Teletekstsupporter!

26 september 2013 om 04:50

ndisdenaam

Ik denk dat bij Ajax wel meer successupporters zitten hoor. Waar denk je dat opeens al die AZ supporters vandaan kwamen toen ze goed gingen draaien en kampioen werden? Precies ja, een hele zooi rechtstreeks vanaf de "mooiste club" van Nederland, die plots makkelijk inwisselbaar leek.

26 september 2013 om 05:44

Snap je überhaupt waar k k voor staat? Gebruik je dat als stop woord? Je moet je schamen!

26 september 2013 om 07:55

kan je ook iets normaals neerzetten?

26 september 2013 om 09:39

Wat zijn jullie haters toch allemaal kansloos.....

Ik zal dit nog 1 x uitleggen:
Ajacieden zijn niet arrogant.....
De afgelopen elf jaar zijn wij als club elk jaar in de top 3 geëindigd. Wat betekend dat we de al deze jaren meegedaan hebben om het kampioenschap dus mogen wij uiteindelijk daarna meteen roepen dat we het volgend jaar wel de beste worden.

Daarnaast zijn wij de afgelopen 3 jaar ook daadwerkelijk kampioen geworden en dus simpelweg de beste van Nederland. Of dat komt door geluk, kwakkelende tegenstanders of welke reden dan ook. Wij stonden bovenaan aan het eind van de seizoenen.

Dus omdat we dit roepen zijn we arrogant???

Az PSV en Twente riepen het jaar/de jaren dat ze kampioen werden ook meteen dat ze de beste waren en dat recht hadden ze dan ook. Iedereen is altijd maar van mening dat Ajax en zijn fans arrogant zijn maar dat zijn we niet wij zijn vol vertrouwen en zo weet ik zeker dat onze frank de boer het gewoon goed gaat doen ook dit jaar ....

26 september 2013 om 09:51

"zijn spelling van "cruijf" maakte mij anders flink aan het lachen."

Mij ook, maar als je daar dan een opmerking over maakt, dan mag je zijn naam wel goed spellen.
Overigens is het punt over de Cruijff revolutie en de magere resultaten tot nu toe dit seizoen al vaker gemaakt, dus wat dat aangaat is hij zeker de enige niet met die mening. Zelf denk ik dat het meer te maken heeft met slecht anticiperen op het vertrek van Eriksen en Alderweireld, maar da's altijd makkelijk roepen vanaf de zijlijn. Gisteren was het al met al niet best, en die zogenaamde successupporters waren prima in vorm (ik hoor altijd Feyenoord supporters beweren dat dat alleen in de Kuip gebeurt...)

26 september 2013 om 10:06

@stelleman; Dat is niet waar, want (ik meen) in seizoen 05/06 eindigde jouw club 4e. Daarbij is Ajax voor deze kampioenschappen 6 seizoenen lang geen kampioen geweest. In de top 3 eindigen wil niet per se zeggen dat je tot het einde meedeed om het kampioenschap.
Dit doet verder niks af aan het feit dat jullie op dit moment nog 'de kampioen' zijn. Maar met dit elftal ga je het dit jaar niet redden voor de 4e keer op rij, en gelukkig zie je dat zelf ook in geloof ik

26 september 2013 om 13:54

Sorry de "f" op mijn toetsenbord is een beetje kaduuk.

27 september 2013 om 09:48

Ik ben realistisch genoeg om te beseffen dat het dit jaar niet makkelijk gaat worden. Maar hoevaak is Ajax al afgeschreven met meet dan 10 punten achterstand 10 rondes voor het eind????

25 september 2013 om 23:21

dat is de juiste houding
natuurlijk wel een beetje beschamend, maar was tevreden over andersen, ligeon, de sa en cillessen en zeker het publiek

25 september 2013 om 23:28

Kun je het verschil tussen het Arsenal logo en het Ajax logo? Niet persoonlijk of zo maar zag een reactie van jou, Van waar de Arsenal logo ?

25 september 2013 om 23:31

heb in amsterdam gewoon voor 7 jaar, woon nu in londen. Heb een band met beide clubs gebouwd :D

25 september 2013 om 23:36

Laat je sarcasme maar achterwege. Feyenoord bakt er ook geen reet van. Als Pelle zijn dag niet heeft kan Feyenoord ook zomaar verliezen van Volendam.

25 september 2013 om 23:37

Dan ben je nu vast meer trots op Arsenal dan op Ajax ?

25 september 2013 om 23:40

haha voor nu wel. Maar ik doe geen competite tussen beide clubs ofzo

25 september 2013 om 23:53

Knap stukje Nederlands FeYenOaroajdn of hoe je je zielige naam ook spelt. Man wat is het niveau hier toch ongekend laag.

On topic: geen goeie pot van Ajax maar ze komen het lek wel weer te boven. Andersen is een heerlijk spelertje!

25 september 2013 om 23:22

Wat een vreugde.. Je bent maar een ronde verder in de Knvb beker en dat ook nog eens tegen FC Volendam.. Je hebt de Champions League niet gewonnen.

OT: Jammer voor Volendam hadden stiekem toch wel meer verdiend!

26 september 2013 om 03:39

Zie je nou echt niet dat hij het sarcastisch bedoelt?
Daarnaast is verdiend misschien wat te veel van het goede.

25 september 2013 om 23:22

Hahaha wat een positiviteit stanafca. Het klinkt niet als sarcasme dus zo vat ik het ook niet op. Als ik Ajax supporter was geweest zou ik me kapot schamen. Had het Volendam veel meer gegund want wat ajax liet zien was erg bedroevend.

25 september 2013 om 23:28

Het enige waar ik als ajax supporter tevreden over ben is het publiek die de hele wedstrijd sfeer hebben gemaakt. Verder heb ik een aantal jeugd spelers leuke dingen zien doen zoals De Sa die mooie acties maakt als enige bij ajax. En Andersen die moet meer de bal gaan eisen en durven en dan komt die er wel.

Verder te veel spelers onder de maat zoals Schöne en moisander.

25 september 2013 om 23:40

Het publiek was zeker een pluspunt helemaal met je eens. Verder zou ik me best wel zorgen maken over de mijn inziens zwakke selectie. Je kan nu al concluderen dat Ajax een grove fout heeft gemaakt door geen capabele vervangers aan te trekken voor Eriksen en Alderweireld.

25 september 2013 om 23:46

Ajax zal ook zeker zich op de transfermarkt gaan roeren in de winterstop.
En aub geen spelers uit de Eredivisie...
of het moet Finnbogason zijn, maar die moet minimaal 10 mil kosten.
Echte versterkingen, iemand met snelheid, kracht etc.
Geen Duarte's etc.

25 september 2013 om 23:51

Ik zou miljoenen neerleggen voor die Tadic. Een toppertje!

25 september 2013 om 23:55

@nijmegennn

No need for Tadic. Andersen, Meleg, Acolatse komen er allemaal aan.

25 september 2013 om 23:33

Ik haat niet, ben blij dat Ajax na 4-0, 4-0 eindelijk bewezen heeft een topploeg te zijn waar menig Eredivisie ploegen dit jaar voor vrezen. Met nadruk op Eredivisie. Nu even lekker slaapjes doen en van het weekend studio voetbal weer aanzetten. Veel succes met het nog vieren van de verdiende overwinning, echt toppiee!

25 september 2013 om 23:35

Je bent je er bewust van dat je net na verlenging gewonnen hebt van f*cking Volendam(met alle respect, deden het fantastisch naar hun mogelijkheden) en dat je je eigenlijk als Ajacied helemaal kapot moet schamen?

Maar nogmaals: Ajax mist individuele kwaliteit en creativiteit op het middenveld om kampioen te worden. Ik kan het niet vaak genoeg herhalen. Het vertrek van Eriksen is echt keihard aangekomen.

25 september 2013 om 23:39

Ja. Nee. Nee. Ja. Is mijn antwoord.

25 september 2013 om 23:36

Sjezusss kan cillissen niet eens de nul houden... pffff

25 september 2013 om 23:53

Wat een LUCKY ajax

25 september 2013 om 23:55

Helemaal eens! Andersen liet leuke dingen zien en vond ook Cillisen overtuigend! Maar zoals je zegt, het publiek was het hoogtepunt van de wedstrijd. Wat een energie en dat in een half vol stadion. Het plezier van de supporters is in geen enkele manier terug te vinden op het veld. Slechte zaak!

Zeer goed gespeeld van Ajax, ze hebben de hele wedstrijd gedomineerd en Volendam voetballes gegeven. Volendam heeft mazzel dat die 2 halve kansen erin gingen en dat Ajax slordig omsprong met de kansen want het had makkelijk 8-2 kunnen worden. Was vooral erg onder de indruk van Andersen en van der Hoorn, 2 toptalenten.

25 september 2013 om 23:23

tv kapot?

25 september 2013 om 23:23

Ja Ajax liet weer zien waarom zij 'de beste' zijn. Vloeiende aanvallen, alleen maar gedomineerd en de tegenstander geen kans gegeven. Heerlijk om naar dit Ajax te kijken. Met dit spel worden ze met 2 vingers in de neus kampioen.

25 september 2013 om 23:23

Welke wedstrijd heb jij gekeken dan? Er verdiende er maar 1 door te gaan en dat was Volendam.

Ondergetekend een Ajax supporter

25 september 2013 om 23:49

Gebaseerd op wat?
Alle statistieken spreken in het voordeel van Ajax,
Het veldspel van Ajax was ook beter, jullie mening is puur gebaseerd op 'gunnen'
En zo werkt het niet.
Ajax heeft verdiend gewonnen.

25 september 2013 om 23:53

Waarom zou ik als Ajax supporter het Volendam gunnen?
Jij kijkt gewoon door je Ajax bril, dat neem ik je niet kwalijk, maar qua spel, beleving, en toch ook de mogelijkheden en kansen verdiende Volendam het meer dan ons lamlendige Ajax. En het veldspel beter? Wat heb jij zitten kijken? We konden nog geen 3 passes de bal in de ploeg houden..

26 september 2013 om 00:00

Leuke statistieken als je niks creëert , bijna overlopen wordt in de 2de helft. Ik vond er anders niks verdiend aan, als het om verdienen ging, mocht Volendam dus winnen op basis van de 2de helft, want als Volendam zijnde Ajax zo in de verdrukking krijgt, verdiend 't meer, het is niet een Eredivisie club, ze zitten gewoon in de Jupiler League, en we noemen de Eredivisie al Mickey.

Altijd die eindeloze verdediging tegenover Ajax, terwijl het gewoon diep triest is wat ze laten zien, vooral de keuzes om spelers constant te misbruiken eist een keer zijn tol. Hou toch op met je statistieken als het spel tegenover een 'kleinere' club gewoon belachelijk slecht is.

En Cillessen een 7,5 ? Het moet niet gekker worden als je als doelman 2 om de oren krijgt, nog waardering krijgt. Geen enkele echte redding verricht op de momenten dat het nodig was, toen werd het gewoon een goal. Stelletje nietsnutten op VZ, dat gaat pas over 'gunnen', hypocriet gedoe.

26 september 2013 om 00:06

Dat probeer ik dus ook duidelijk te maken.
Ik ben ook voor Ajax, maar ben wel zo realistisch om te zien dat Volendam het gewoon verdiende. Jezelf verdiende winnaar noemen.. Kapot schamen moeten ze zich! Een en al droefenis, altijd maar dat verdedigen van Ajax. Het was slecht, het was dramatisch, het was beschamend.. Punt

25 september 2013 om 23:24

Was het lekker dat kratje bier?

Ik weet niet waar jij heb zitten kijken, maar dat kan niet deze wedstrijd geweest zijn waar je het over hebt.

25 september 2013 om 23:24

Gefeliciteerd.

Jij geeft een compleet nieuwe betekenis aan het begrip sarcasme....

Nu wil ik wel eens de mensen horen die zeiden overmars niet gefaald heeft met
de afgelopen transfere periode .serero eruit en het spel is eruit niets op de bank
om in te vallen.

Wanvertoning punt uit ....

Ajax moet zich heel diep schamen , en ook alle ajacieden die gisteren
een grote bek hadden over Psv. Ben zelf ajacied maar dit is #@$^$#

Mijn respect alleen vandaag naar de F-SIDE hele wedstrijd maar blijven
toe juichen.just Respect

En trouwens ik vind Cilissen zoveel meer rust uitstralen dan Vermeer

25 september 2013 om 23:23

Tuurlijk niet! Overmars is een topper, ik schaam mij nergens voor, vooral niet voor zuurpruimen! Prachtige wedstrijd gezien, ajax wordt weer gestraft voor het missen van kansen en is niet doortastend genoeg, kan niet vaak genoeg onderstreept worden.

Prachtig dat Muhren gewoon 2x keer scoort, heel raar dat ik sta te juichen bij een 1-2 achterstand in de verlenging. Maar Gerry zal het mooi vinden!

25 september 2013 om 23:25

Wtf Ajax had hier 6-0 moeten winnen enig besef hoe slecht volendam laatste weken speelt man man

25 september 2013 om 23:28

ok je kan ook overdrijven met je positivisme

25 september 2013 om 23:32

Leuk dat je Overmars een topper vind, maar noem eens 1 speler die van toegevoegde waarde is geweest die hij heeft gehaald voor het eerste de afgelopen 2 jaar? Ik kan er namelijk geen 1 noemen, nouja met wat goede wil zou je Boerigtter en Schöne kunnen noemen, maar die voegde meer toe door gebrek aan kwaliteit van de rest...

Ik heb hardstikke veel vertrouwen in het jeugdbeleid, maar Overmars zijn aankoopbeleid is om te janken. "penny wise, pound foolish", heeft misschien te veel naar zijn voormalig coach Wenger gekeken en dat in het kwadraat uitgevoerd...al heeft hij gelukkig ingezien dat je soms toch echt geld moet betalen voor kwaliteit (zie Ozil).

Dramatische wedstrijd, vooral de 2de helft. Als De Boer dit team in de top 3 krijgt heeft hij het al fantastisch gedaan, komen gewoonweg kwaliteit tekort...

25 september 2013 om 23:36

Er is niet veel gekocht, maar oke; allemaal op Sana na, maar dat kan nog komen.

Andersen, Hoesen, Duarte, van der Hoorn, Moisander, Poulsen, Schone, Krkic (dat waren ze dan wel ex. Sana) en een lading jeugdspelers wat nog veel belangrijker is!

25 september 2013 om 23:26

Spelers voor hoge bedragen kopen is op dit moment niet de juiste weg. Ajax vindt blijkbaar dat de jeugd dit over een bepaalde tijd moet kunnen opvangen. Geef de mensen die er enorm veel verstand van hebben de tijd om dit beleid uit te voeren en onderweg geen domme dingen doen maar juist vasthouden aan het beleid. Over een tijdje staan er spelers die Eriksen en Alderweireld doen vergeten, maar je moet ze wel de kans geven om te ontwikkelen in het 1e.

25 september 2013 om 23:29

Sorry mijn vriend , maar je speelt in de hoogste competitie van Europa tegen Barca, Ac , Celtic dan doe je toch alles eraan om je stempel te drukken in Europa

25 september 2013 om 23:30

Daar kunnen we niet tegen op! Nederlandse spelers worden iedere keer weggekocht waardoor we terug bij af zijn en opnieuw moeten bouwen. Nu staan er nog geen jeugdspelers klaar die dat verlies opvangen, maar met het nieuwe ebeleid is dit wel de bedoeling.

Dit is helaas het geval in de eredivsie, er zijn namelijk geen hoge salarissen in Nederland waardoor de spelers 2 redenen hebben om te vertrekken. Sportief en financieel.

25 september 2013 om 23:37

Over een tijdje staan er nieuwe spelers klaar zeg jij? De talenten die echt goed kunnen worden zitten in de B1 als we Ronald de Boer mogen geloven. Laten we even aannemen dat hij gelijk heeft. Dan duurt het nog wel een tijd voordat die echt klaar zijn voor het grote werk. Je zou best in de tussentijd spelers kunnen aantrekken die kwalitatief goed zijn en het niveau omhoog halen. Want wat er nu rond loopt is beschamend, en heb je niks te zoeken in de CL. Dan kun je nog alle clubs de schuld ervan geven dat ze punten verspelen in Europa, maar Ajax doet daar ook aan mee!!

25 september 2013 om 23:41

@diclotrexin

Ja, dat doet ajax ook op onze eigen manier. Tegen Barca deden we het heel verdienstelijk.

25 september 2013 om 23:41

Dat heeft allemaal geen nut. Ajax heeft gewoon het geld niet dat teams als Milan en Barcelona wel hebben en als je daarmee probeert te wedijveren stort je jezelf gewoon weer terug in de problemen waar Ajax 5 jaar geleden last van had.

Natuurlijk is deze periode strontvervelend en erger je je dood aan het niveau van dit Ajax maar met zo'n technische staf moet het wel weer goed komen.

Edit; wat grammaticale fouten.. Ik moet ook niet proberen te typen op een telefoon.

25 september 2013 om 23:44

Maar je moet ook investeren in de spelers die er nu zijn. Van der Hoorn, Duarte, Andersen, Fischer.

We huilen allemaal om Eriksen en Alderweireld maar die waren een paar jaar geleden precies hetzelfde begonnen als de spelers van nu. Daar doel ik op Dshc!

25 september 2013 om 23:48

@ Leon123,

Ik snap dat je niet kunt wedijveren met zulke clubs, maar dat wilde ik ook niet aangeven. Ik bedoel te zeggen dat ze best wel een paar miljoen konden investeren in tussentijdse versterking om nog enigszins een Ajax waardig elftal op te stellen. Als die talenten uit de B1 dan ook echt zo goed zijn als wordt beweerd kun je dat uitgegeven geld ook makkelijk weer terug verdienen.

25 september 2013 om 23:54

@ Godfather 3,

Er zit wel enig verschil tussen hoe Alderweireld en Eriksen beginnen en de jongens die nu beginnen. Die hadden betere spelers op hen heen zodat ze zich beter en sneller konden ontwikkelen. Dat is bij deze jongens niet het geval en heb je kans dat de ontwikkeling stokt. Juist door kwalitatief betere spelers aan te trekken stimuleer je de ontwikkeling van bijvoorbeeld Fischer.

25 september 2013 om 23:54

@dsch

Die investeringen helpen niet. Het team wordt echt niet beter, alleen van ginkel was een echte versterking geweest maar die mocht niet. Duarte en van der Hoorn zijn tussentijdse versterkingen met Bojan en de rest moet gewoon uit de opleiding komen.

25 september 2013 om 23:56

Ja daar kan ik me op zich nog wel in vinden.

Ik ben een voorstander van het huidige beleid en het is allemaal leuk, een kas van 90 miljoen euro maar als je dan besluit zo'n 6 miljoen Euro uit te trekken, trek het dan uit voor een directe versterking en niet voor jongens als Duarte (die het overigens tegen Barcelona best wel aardig deed) en Van der Hoorn (die vooralsnog veeel te kort lijkt te komen).

We moeten inderdaad ook niet vergeten dat Ajax een voetbalclub blijft die altijd mee moet willen doen om de prijzen. Het sportieve aspect moet wel de hoogste prioriteit blijven houden maar dat zal met de tijd wel weer komen.

Er lijken inderdaad wat foutjes gemaakt te zijn tijdens de transferperiode en kritiek mag natuurlijk, en natuurlijk vrees ik de komende maanden nog flink wat te schelden op het spel van Ajax (we willen allemaal dat het goed gaat) maar we zullen geduld moeten hebben.

26 september 2013 om 00:06

@ Leon123

Ik ben het met je eens. Ook ik vind dat Ajax op dit moment verstandig beleid voert en ik hoop ook dat het z'n vruchten gaat afwerpen. En inderdaad geef die zes miljoen dan uit aan een directe versterking want de beloften staan dan over een aantal jaar klaar om hem op te vangen.

26 september 2013 om 00:10

@stanafca,

Ik ben van mening dat investeringen wel zullen helpen. Er zijn meer spelers dan van Ginkel. Nu leg je de druk meteen bij de talenten en hebben die talenten niemand om aan op te trekken. 1 of 2 directe versterkingen er bij en je zult zien dat een Fischer bijvoorbeeld weer beter gaat spelen.

26 september 2013 om 00:19

@leon en Dsch

Vertel eens.. wie zouden ze moeten kopen dan? Maher flopt nog volledig en koste 7 miljoen, tekengeld en doorverkooppercentage. Ola John mocht niet bv. en Elia wou niet.

26 september 2013 om 00:42

Ik ben geen expert maar je mag toch van een Ajax verwachten dat ze fatsoenlijke vervanging in zicht hebben wanneer de sterspelers verkocht worden. Teams als Heerenveen en AZ bewijzen jaar in jaar dat ze het kunnen, waarom zou Ajax het dan niet kunnen?

26 september 2013 om 00:47

Wat concreter; het hoeven natuurlijk niet per se Nederlanders te zijn maar als je dan in Nederland had willen kijken; Toivonen misschien? Was Djuricic eerder al niet haalbaar? Jongens als Suarez en Praet bij Anderlecht? Zo zullen er toch wel wat spelers haalbaar zijn geweest?

26 september 2013 om 05:00

Tegen het slechste Barca in jaren verliezen met 4-0 is inderdaad verdienstelijk. Petje af.

25 september 2013 om 23:28

Hahahahah het moet niet gekker worden. Meer uitstraling..... ga in cillissen zn achterwerk kruipen man en heel diep ook! waaraan heb jij dat gezien.

25 september 2013 om 23:29

Ballen Klemmen en niet zomaar weg stompen Aap

26 september 2013 om 01:07

Haha, vooral toen Cillessen als een stuntel die hoge bal verwerkte. Hij kon zijn lengte weer eens niet benutten.

26 september 2013 om 07:59

f side? 410 bedoel je...

Surplus aan individuele kwaliteiten ten opzichte van Volendam, echter een schandalige vertoning van Ajax. Waar ik het meest van schrik is de fitheid van de selectie. Elke topclub heeft het wel eens moeilijk tegen een over gemotiveerde tweede divisionist, maar het kan toch niet zo zijn dat er 3/4 spelers met kramp over het veld huppelt tegen FC Volendam(!)?

Misschien typeert dit wel de hele Nederlandse opleiding, volledige focus op het technische en tactische gedeelte, waardoor de fysieke en mentale aspecten ondergedompeld raken.

25 september 2013 om 23:25

Dit Ijn wel apelers die meestal op de bank zitten he, daar is de fitheid minder bij.

25 september 2013 om 23:42

Nee hoor, deze spelers spelen gewoon elke week in de Jupiler League.

Hier mag Ajax trots op zijn!!
Na nederlagen tegen Barcelona en PSV was het weer een clash van titanen tegen een tegenstander van formaat: FC Volendam.
Een elftal met spelers van potentieel Europese top. En dat lieten ze ook zien. Het was een wedstrijd van jewelste dat pas in de tweede helft van de verlenging werd beslist.

Deze klinkende overwinning moet weer vertrouwen geven voor de titel. Ook in de CL zal het wel goed komen. Volendam en AC Milan zijn een beetje van hetzelfde niveau, dus dat komt wel goed.



Robert Muhren held!
Prachtig gestreden Volendam
Ajax, wat was dit? Achter komen in de verlenging, dat Ajax überhaupt een verlenging nodig heeft tegen Volendam!
Als dit zo doorgaat eindigt Ajax gewoon in de middenmoot in de competitie.
Ik hoop voor jullie dat ze een versterking, of meer, in de winterstop binnenhalen, want dit gaat overduidelijk niet lekker..

25 september 2013 om 23:24

PSV had ook 2 pingels nodig, kwam ook achter...
Eindigen zij nu ook in de middenmoot?
Wat een onzin man, dit is een jaarlijks terugkomend fenomeen bij veel eredivisieclubs.

Anyways, toch wel een mooie avond voor muhren... beide.
Minuut stilte, prachtig spandoek.
Leuk dat Robert heeft kunnen scoren.

25 september 2013 om 23:26

PSV ook wanvertoning, maar die hebben even met 4-0 over jullie heen gewalst. En winnen gewoon meer dan Ajax op het moment.
Neemt niet weg dat ze erg wisselvallig zijn maar ik schat PSV stuk hoger in dan jullie dit seizoen.

25 september 2013 om 23:46

Ja, vorig seizoen was PSV ook beter, en die seizoen daarvoor ook, en daarvoor ook nog. Wacht nou maar even af. Volgende week wordt Twente kampioen, over 2 weken wordt PSV kampioen en over 8 maanden wordt Ajax kampioen.

26 september 2013 om 11:10

altijd maar wijzen naar anderen, dat is toch wel de trent in amsterdam als het niet zo goed gaat. ja maar psv had 2 strafschoppen nodig ... zo'n onzin heb ik nog nooit gelezen.

Als je team zo slecht speelt, kun je beter niets proberen goed te praten maar blij zijn dat je een ronde verder bent en heel hard hopen dat het voetbal snel weer om aan te zien is.

26 september 2013 om 06:55

Hehe Ajax in de middenmoot. Geniaal dat gevoel voor humor in de late avond. Nee Ajax strijdt om te titel, middenmoot, wat leef jij in de waan van de dag.

We worden zo makkelijk kampioen! Eindelijk hebben we ook zelf eens 4 goals gemaakt, weten we hoe het is aan de andere kant. Nu doorzetten dit seizoen.

25 september 2013 om 23:21

Iets minder overdrijven, zo gaat niemand erin trappen.

Geflatteerd misschien, maar ondanks de goals van Volendam waren ze ook niet echt beter, ze counterde een paar keer goed, bleven soms even hangen maar Ajax had natuurlijk een betere score mogen neerzetten.

Gaat weer goed zo, Ajax en PSV beide niet echt goed.

25 september 2013 om 23:25

Volendam heeft in de tweede helft meer kansen gehad hoor, mijn complimenten aan volendam, als dit zo gaat tegen Milan word Ajax echt hard afgestraft

25 september 2013 om 23:29

Sorry, maar de kansen van De Jong en twee keer Schone waren toch wel groter hoor. Desalniettemin heeft Volendam het geweldig gedaan. Ook mooi dat Mühren in de 67e minuut scoort, hoe symbolisch wil je het hebben.

En nog geluk met de scheids, hij kan hem zo op de stip leggen voor die actie van van der hoorn en nummer 11 van Volendam (weet zijn naam niet)

25 september 2013 om 23:24

Kijk eens de herhaling, niets aan de hand

25 september 2013 om 23:26

'had' dat is net zo iets als 'als' zeggen.
Geluk met de scheids ach, stel je niet aan.
Ajax heeft gewoon terecht gewonnen, genoeg kansen, genoeg balbezit.
on

De Sa speelde ook prima, en dan doel ik dat hij met snelheid zijn mannetje passeerde en een voorzet gaf...
God knows hoe siem die voorzet niet er in kon koppen.

26 september 2013 om 11:16

ajax heeft het inderdaad erg goed gedaan, schitterend gespeeld. Als je al jezelf moet wijsmaken dat je verdiend gewonnen tegen een stel semi-profs en tegen elk puntje van kritiek vol in de verdediging gaat, dan wordt het een moeilijk seizoen als supporter.

28 september 2013 om 15:29

John Diego?
Volgens mij verlies jij al je geloofwaardigheid.
Op basis van spel etc was Ajax ook een verdiende winnaar.
Jij baseert je mening op iemand iets gunnen.
De statistieken spreken ook in mijn voordeel.
Hou het bij de feiten he.
En jij hoort hier niet thuis, ik schiet niet vol in de verdediging, ik spreek hem tegen met feiten.
Guess what captain obvious?! dat is waar een forum voor is.

25 september 2013 om 23:26

Inderdaad, daar had ik in ieder geval sowieso geen penalty voor gegeven.
Die commentator riep het wel heel hard, maar nadat hij de herhaling zag wist hij ook wel dat er niks was.

25 september 2013 om 23:30

Scheids was ongelofelijk slecht weer. Had rood moeten geven aan Volendam en het was inderdaad een penalty...al was er niet heel erg en per ongeluk. Volgens de regels was het een penalty.

Van der hoorn miskoopje hoor, tering

25 september 2013 om 23:24

Ja die kan er echt niks van. Snap niet waarom hij gehaald is.

25 september 2013 om 23:26

Veel te vroeg om daar over te oordelen...maar o o wat was die slecht zeg.

25 september 2013 om 23:27

Dat word dus gewoon lekker Denswil en Veltman op die positie, en bij een blessure van Moisander Veltman - Denswil.
Zou dat toch wel willen zien, desnoods als Ajax ergens 3-0 voor staat in de 70e minuut.

25 september 2013 om 23:31

Moisander is een hele matige verdediger, niet Ajax waardig. Dat heb ik altijd gezegd, al heeft hij mij vorig seizoen echt verbaasd en het uitstekend gedaan. Nu zakt hij wel heel erg door het ijs.

26 september 2013 om 08:01

Dat kwam door Toby, die nam hem bij de hand.

25 september 2013 om 23:31

Op basis van deze wedstrijd? Geef hem 2 jaar de tijd om zich aan te passen. Ajax heeft hem niet gehaald als basisspeler, maar voor de toekomst. Nu kwam hij inderdaad te kort.

25 september 2013 om 23:37

Twee jaar?? We leven niet meer in de jaren 70 dat alles drie versnellingen langzamer gaat..

26 september 2013 om 00:08

Cillessen, Serero, Fischer, Boilesen, Andersen, Hoesen, Sana en ga zo maar door. Allemaal kregen zij één jaar of langer de tijd om aan Ajax en de manier van spelen te wennen. Ook van der Hoorn heeft een lange aanpassingstijd nodig en zal die tijd krijgen.

26 september 2013 om 04:42

@ De Toekomst

Natuurlijk moeten spelers tijd krijgen om te "wennen" maar als je dagelijks met elkaar traint moet dat toch wel iets sneller kunnen als 2 jaar..

Voordat alle spelers gewend zijn zitten ze in het laatste of een-na-laatste contractjaar, dat zal ook wel niet de bedoeling zijn.

26 september 2013 om 08:06

Hij was toch gehaald als directe vervanger van Alderwereld? ik snap nog steeds niet dat ajax hem gehaald heeft. Natuurlijk heeft hij het goed gedaan. Beter dan een van Dijk en Bruma, alleen heb ik bij deze 2 spelers het gevoel dat er nog veel rek in zit.

26 september 2013 om 09:00

Ajax zit in rustig vaarwater. De club kan toekomstgericht denken, omdat de organisatie goed staat. Ajax wil groeien als club. Directe versterkingen halen is, gezien de kosten die daaraan verbonden zijn, bijna onmogelijk geworden. Daarom probeert Ajax vooruit te denken. Spelers worden nu gehaald om over één of twee jaar een basisplaats in te vullen. Dit is de enige manier om in de toekomst het niveau structureel op een bepaald niveau te houden.

Wat betreft van der Hoorn weet ik bijna zeker dat ook hij een dergelijk traject in gaat. Wellicht duur het bij hem korter, maar eerst krijgt hij alle tijd zich aan te passen aan de club, het niveau en de manier van spelen. Hij moet zich, net als alle spelers, eerst bij Ajax bewijzen. Het is een talentvolle verdediger, maar zoals gisteren te zien was moet er nog veel verbetert worden. Daar krijgt hij de tijd en begeleiding voor.

Matig, zeer matig gespeeld. Gauw vergeten en op naar Gae. Al wordt dat nog lastig, maar de hoop om te winnen is er.

Het moet wel heel, heel gauw beter, want veel moeite hebben met Volendam mag, met alle respect, eigenlijk niet..

Volendam bij tijds veel krachtiger dan Ajax. Muhren en Timmermans zeker de uitblinkers van FC Volendam van vandaag. Zit toekomst in deze jongens hoor!

25 september 2013 om 23:33

Timmermans staat er nog niet zo heel lang in, hiervoor hadden we een andere keeper in het doel staan die wel eens wat balletjes liet glippen. Beetje vergelijkbaar met de situatie bij Ajax met Vermeer en Cillessen. Hopen dat deze wedstrijd weer wat vertrouwen geeft voor de competitie, zodat de play-offs gehaald kunnen worden en dan weet je maar nooit wat er kan gebeuren.

Het is natuurlijk waardeloos van Ajax, maar ik vind het wel erg leuk voor Volendam en Mühren dat het toch een spannende wedstrijd is geworden.

Schandalig, wordt sub top dit jaar

25 september 2013 om 23:28

Nepsupporter.
Dit is ieder jaar zo, je weet overigens ook niet wie Ajax gaat kopen in de winterstop, want Overmars heeft al aangegeven de knip te willen trekken.

25 september 2013 om 23:33

Dit was natuurlijk wel een afgang van jewelste. Ontsnappen aan uitschakeling in de laatste minuut en vervolgens in de verlenging op achterstand komen. Desondanks mooi dat de supporters achter Ajax blijven staan, ondanks het dramatisch matige/slechte spel.

25 september 2013 om 23:34

Serieus? Waar heb je dit vandaan als ik vragen mag...

Is er ook gesproken over posities?

25 september 2013 om 23:35

@ Ndisdenaam

Voor een speler waarin Ajax daadwerkelijk een directe versterking ziet. Daarbij zat het niet gaan om bedragen hoger dan 7 miljoen verwacht ik. Het zal lastig worden om een speler te vinden die voor een dergelijk bedrag te halen is en direct kan presteren in het eerste.. Ik hoop op Ola John of van der Vaart.. Ik kan echter weinig namen bedenken en de namen die ik noem lijken mij ook niet snel haalbaar...

25 september 2013 om 23:59

Bron: FC update, weet niet of ik de link mag posten, dus ik zal je de titel wel even geven.
Staat in het 2e stukje

De Titel: 'ajax houdt hand niet op de knip in de winter'
13 september.

''de Ajacieden zouden de hand aardig op de knip hebben gehouden. In de winterperiode is Ajax echter wél bereid om de portemonnee te trekken, aldus directeur voetbalzaken Marc Overmars in gesprek met Telesport: "zeker. Financieel kan het ook. Als iets niet functioneert – je kan niet allemaal voltreffers hebben – zullen we niet schromen aankopen te doen. Zeker als dat de kans op de landstitel vergroot."

Genoeg zo?

Een schande en een wanprestatie.
Andere woorden heb ik hier niet voor

ik hoop dat mensen nu begrijpen dat hoessen ipv sigtorson totaal nie opschiet. die man raakt alleen maar de bal kwijt en verliest alle duels. daarnaast was et collectief weer niet goed en de verdediging moet echt eens een keer goed onder handen worden genomen. van mij mag de sa ook wat vaker starten. is tenminste een klassieke buitenspeler en sigtorson zal hier ook meer aan hebben

Voor de neutrale toeschouwer is deze beker ronde een genot. Geen 1 club heeft goed gespeeld en zijn allemaal net door gegaan. Maar uiteindelijk telt alleen de winst.

25 september 2013 om 23:28

Totaal geen genot. Ik wist van tevoren dat óf Ajax met 3- of 4-0 zou winnen of dat het op een manier zoals vanavond zou gebeuren. Dus net op 't nippertje.
Dus: 1. Het is vrij voorspelbaar. 2. Het is geen reet aan om naar te kijken.

Wat een strontvervelende wedstrijd zeg jongens. Ik heb eigenlijk niet zo veel zien om te veel negativiteit te spuwen dus ik zal het maar bij de lichtpuntjes houden; Schone scoorde een aardige vrije trap ondanks het feit dat hij verder werkelijk niets goed deed de hele wedstrijd, Cillessen kon zich niet echt onderscheiden maar straalt zo veel meer rust uit dan onze Kenneth, Andersen speelde een aardige pot en De Sa viel erg goed in met een paar voortreffelijke voorzetten.

Heeeeeeeeeeeeeeeeel snel vergeten deze wedstrijd.

Ps; niet vergeten; De supporters in de Arena waren fantastisch. Ik had het niet volgehouden.

25 september 2013 om 23:35

Cillessen heeft geen fout gemaakt. Hi kan zelfs ballen klemvast pakken. Nooit meer Vermeer wat mij betreft.

25 september 2013 om 23:49

Nee helemaal mee eens, ik druk me misschien wat onduidelijk uit. Ik bedoel: Hij kon zich niet echt onderscheiden omdat hij niet veel moeilijke ballen kreeg, de ballen die hij wel kreeg verwerkte hij prima en aan die twee tegengoals kon hij natuurlijk helemaal niets doen.

26 september 2013 om 00:13

Die handsbal hield hij er anders aardig uit...al telt dit niet helemaal.

Ik heb me vanavond wederom zitten schamen voor Ajax.
Ik kijk al uit naar Zaterdag wanneer ik naar Go Ahead Eagles thuis moet....

Wat een wanvertoning.

Met alle respect voor jupiler ploeg Volendam maar als je als Ajax zijnde hiertegen een verlenging nodig hebt dan is dat erg slecht. Ik denk dat als Ac Milan naar de Arena komt Ajax moet vrezen voor een 1-5 of 1-6 nederlaag al hoop ik dan natuurlijk op een gelijkspel.

Uiteindelijk mooi dat we zijn doorgebekert, maar 't ging niet van een leien dakje. Goeie wedstrijd van die neef van Mühren en mijn complimenten naar het publiek vanavond, bleef de volle 120 minuten achter Ajax staan.

25 september 2013 om 23:24

Moet Muhren zijn.

Ik weet echt niet wat er in de rust in de kleedkamer gebuurd hoor,maar 2de helft is weer slecht

Uiteindelijk telt alleen de winst. Ajax zit in een lastige fase. Aankomend weekend tegen GAE kunnen ze het ook al nooit goed doen. Winnen ze zal iedereen zeggen "zijn ze ook wel aan hun stand verplicht". Laten ze punten liggen worden er weer trauma's aangepraat. Laten we Volendam de credits geven want die speelden naar hun mogelijkheden toch wel aardig.

Als de verdediging niet zo zwak uitgevoerd was, dan was het gewoon een zakelijke overwinning geweest van Ajax. Maar goed, ze zijn door het oog van de naald gekropen.

Genoeg leuke aanknopingspunten gezien voor het vervolg van de competitie en de cl. Leuke acties en een aantal talenten hebben mooie dingen laten zien.

Ik vrees voor de rest van Nederland dat Ajax weer kampioen van Nederland gaat worden, en dat meen ik echt. 33e titel is zo goed als in the pocket.

Bij tijd en wijlen werd Volendam helemaal weggespeeld. Eerste helft 17 schoten tegen 1 van Volendam en een balbezit van 75 ofzo. Zegt alweer genoeg. 2e helft Volendam iets beter, maar wanneer Ajax aanzette in de verlenging was het ook zo gespeeld. Op 50 van de krachten door! Hartstikke mooi!

Overigens erg leuk voor Mühren dat hij scoort in de 67e minuut. Zijn oom is namelijk ook 67 jaar oud geworden!

25 september 2013 om 23:26

Ik moest lachen.
En ja ik ben voor ajax

25 september 2013 om 23:36

Ik heb ook gelachen...ben ook voor Ajax. Och och wat was Schone lachwekkend slecht zeg. Wel een mooie vrije trap.

25 september 2013 om 23:28

Heb jij hier daadwerkelijk leuke aanknoop puntjes gezien voor de CL?

25 september 2013 om 23:29

Nou dat is toch ook wel enigszins overdreven...aanknopingspunten tegen Volendam zien voor het vervolg van de CL... Milan lacht zich een scheur in de broek wanneer ze dat horen....

25 september 2013 om 23:30

Om over je zekere titel nog maar te zwijgen....

26 september 2013 om 00:18

Dinamo lacht jullie dalijk ook wel uit want jullie bakken er zelfs niets van tegen ludogorets

25 september 2013 om 23:30

Op 50% van de krachten? Ja precies, daarom kregen er ook drie spelers kramp. Haha.

26 september 2013 om 00:51

jij moet stand up comedian worden.
alle ingredienten heb je in huis

Slechte wedstrijd....maar toch gewonnen!
Ja wat wil je ook 2 zware uitwedstrijden in 1 week....dus ben wel blij met de overwinning. Volendam dapper gestreden.
Alle credits naar de supporters....maakt niet uit tegen welke club je speelt...zo hoort sfeer te zijn in het stadion.

Op naar zaterdag.

Trustee allemaal

Hele knappe overwinning van Ajax hier vanavond en 4x gescoord in 120 minuten tegen de nr. 15 van de Jl!

Op naar GEA dan maar!

25 september 2013 om 23:28

Doorgaan is het belangrijkste

25 september 2013 om 23:32

Ik dacht dat in Amsterdam goed en aantrekkelijk veldspel zo belangrijk was

25 september 2013 om 23:36

In dit soort gevallen moet je blij zijn dat je door bent, dat spel komt vanzelf wel wanneer de vorm terug is.

26 september 2013 om 08:05

Bek houden, het spel van pisvee was al 345363 jaar niet om aan te zien!

Bagger wedstrijd of niet; hoe speelde Cillesen?

25 september 2013 om 23:26

Ook niet bepaald zeker van zn zaak.

25 september 2013 om 23:29

Nou, hij maakt iig geen grabbel bewegingen als Vermeer. Het probleem zit hem ook met name in de verdediging...alleen omdat er nu zo erg op Cillesen gelet wordt krijgt hij de schuld hiervan.

25 september 2013 om 23:31

Maar beter dan Vermeer, meer rust en zijn reflexen vond ik ook meer dan prima, hij gaat snel naar de grond.

25 september 2013 om 23:38

@Stoma-oma

Wat lul jij nou? Cillessen heeft geen fout gemaakt en straalt zo veel meer rust uit dan Vermeer. De twee doelpunten waren niet te houden.

26 september 2013 om 04:52

@klopper1900

Maar Cillesen heeft er ook 2 uit het mandje kunnen vissen tegen een subtopper uit de JL, wacht met de beoordelingen tot de wedstrijden waar de druk er echt op staat.

-EDIT-

las over het "niet te houden" stuk in je post heen, misschien moeten we de discussie dan maar een linie naar voren schuiven: Moisander ?

En dan nog stond cillessen op de verkeerde plaats bij de kans die Blind uit de goal haalt, dus een zekerheid dat hij het beter gaat doen is er zeker nog niet.

De enige die vandaag aan Ajax-zijde een compliment verdienden was het publiek. Was echt fantastisch!

25 september 2013 om 23:26

Inderdaad 120 minuten steun! Prachtig ook hoe Hoesen werd toegezongen toen hij eigenlijk niet meer verder kon.

26 september 2013 om 00:11

En nog mooier dat juist Hoesen een belangrijke goal maakte. Het publiek heeft een assist afgeleverd aan Ajax, want Hoesen had die steun nodig. Geweldig publiek en echt iets om verschrikkelijk trots op te zijn.

Abouthaleb de joden komen eraan!!!

Dit is de slechtste wedstrijd in jaren van Ajax kant. Wat onthutsend zwak heeft Ajax gespeeld. Er waren vandaag spelers die hebben laten zien dat ze zelfs in de Jupiler League nauwelijks mee kunnen.
Het zeer zwakke verdedigen van vd Hoorn en Moisander viel heel erg op en ook de fysieke gesteldheid van de uiterst langzame Poulsen viel me heel erg tegen.
Maar desondanks waren er toch een paar lichtpuntjes. Cillessen, Ligeon en vooral de Sa hebben het heel aardig gedaan.

Trouwens heeft Volendam het gewoon heel erg goed gedaan. Tactisch stond het heel sterk en in de tweede helft gooiden ze alle schroom van zich af.

v d hoorn was slecht vanavond. had denk ik beter nog een jaartje bij utrecht kunnen blijven.

poeh slechte wedstrijd zeg. Eerste helft was mat. Weinig kansen, veel getik. Aan de andere kant ook geen kansen weggegeven... iets waar we nu blij mee moeten zijn. Maar de 2e helft, jongejongen. Alweer die 2e helft.. Waarom? Conditie, mentaal, kwaliteit?

Ik ben blij met Andersen, aanname bij eerste goal was trouwens mooi. Ligeon was niet slecht.
De enige die echt geweldig waren vandaag was vak 410. Misschien zullen sommige mensen het zielig vinden dat je zo veel geluid maakt, en zo achter je team staat als je team zo met 1-2 achter staat. Ik vind het mooi, vak410 maakte er een feestje van! Ondanks dat het zeker geen feest was.

Wat een simpele mensen hebben op die pol gestemd zeg. Het feit dat Ajax matig speelde, betekend niet gelijk dat Volemdan het verdiende om te kunnen. Er zakte een aantal spelers door de ondergrens, maar alsnog speelde ajax gewoon beter voetbal.

25 september 2013 om 23:33

Volendam verdiende niets, Ajax was veel beter.
Zowel het veldspel als de kansen, tevens zijn de statistieken ook niet mis.

Dit heeft gewoon te maken omdat het grote Ajax niet meer scoorde tegen een jupiler club.
Totaal neit serieus te nemen.

Toch leuk dat Ajax hier heeft weten te stunten vanavond.

26 september 2013 om 05:09

Toch leuk dat "topclub" Twente zich na vanavond alleen op de competitie kan richten..

26 september 2013 om 08:56

We zullen zien.

28 september 2013 om 03:48

Gezien ? Dat soort grappen kun je voortaan beter voor je houden, of je moet zelf al door zijn. Al had Twente natuurlijk wel de meest lastige loting.

Wat een heerlijke wedstrijd...voor Cillessen. Ideaal. Ajax speelde ongelofelijk zwak. Wederom een 2 voor Schone, net als De Jong, Van der Hoorn, Moisander, Poulsen, etc.

Wat een rust straat die Cillessen uit, heerlijk. Echt een wereld van verschil tov Vermeer. Ik kan mij nauwelijks voorstellen dat De Boer toch weet terug gaat naar Vermeer. Ondanks 2 tegengoals, waar Cillessen helemaal niks aan kon doen, een uitstekende partij gekeept en...hij pakt ballen klemvast of stompt ze weg. Geen enkele keer gefrommel.

Laat De Sa en Andersen maar staan en zet Krikic in de punt. =) dan heb je een dodelijke voorhoede tegen al die ingraafploegjes.

25 september 2013 om 23:47

Ik heb Andersen op zijn doelpunt na niet een actie zien maken. Het verbaasd mij ook om te lezen hoe iedereen hier Andersen ophemelt?
De Sa heeft aardig gevoetbald, Ligeon ook, maar verdedigend toch ook matig, hij is snel, maar dat was t ook.

Vind Andersen een matige speler, net als vd Hoorn, totaal Ajax onwaardig!
Verder kan t alle kanten opgaan met dit Ajax, maar je ziet wanneer de tegenstander het fysieke er in gaat gooien, Ajax als een kleuterklas op t veld wordt afgetroefd, totaal geen body.

Het belangrijkste is dat je door bent, de rest snel vergeten!

Matige wedstrijd van Ajax, maar bekervoetbal blijf in de eerste ronden gewoon een verplicht rondje voor de eredivisie clubs. Iedereen kan wel weer gaan haten maar PSV speelde ook als een draak tegen Telstar om maar even een voorbeeld te stellen. Positieve punten waren Andersen, De Sa in de basis die gasten! En ik moet mijn complimenten geven aan de trouwe supporters.

Muhren scoort tegen Ajax in de 67ste minuut....
Gerrie Muhren de Volendammsche Ajacied overleed op 67 jarige leeftijd....
jammer dat Ajax zo slecht voor de dag is gekomen maar ja het is weer herfst en Ajax zal dit wel vaker doen. Uiteindelijk ben ik op een rare manier blij en vond ik de emotie aan deze wedstrijd wel mooi en ook hoe Robert Muhren dat dan ziet gewoon twee goals minuut stilte voor je oom die legende is voor het Nederlandsche voetbal en zeker bij Ajax en Volendam en dan nog in de 67ste minuut scoren ook, ergens ook een beetje eng. Mooi, slechte voetbal avond eerste helft ging nog.
Van Der Hoorn laat elke keer wel een steekje vallen en dan speelt van Dijk in Schotland en Rekik bij PSV jammer zeg.
Cillissen had trouwens alles gewoon vast en dat is heerlijk want Vermeer had er gewoon weer een laten vallen. Laten we nu niet doen als of Vermeer niet top 3 doelman in de Eredivisie is, maar hij is gewoon hopeloos uit vorm en Cillissen wacht geduldig en nu is het tijd voor zijn kans.

25 september 2013 om 23:28

Idd zou die 67e toeval zijn?
Niemand die het ooit zal weten.

Het lek is boven! On topic: Overmars heeft een broddelwerkje afgeleverd met deze selectie. Twee dragende spelers van je elftal verkopen in het laatste weekend van de transfermarkt kan niet. Daar komt nu een forse vormcrisis overheen van spelers als Fischer, Moisander, Blind en Schone. En aan de nieuwe aankopen hebben we (nog) helemaal niets. Ben benieuwd of we ons dit seizoen weer kunnen inspelen tot een geoliede machine zoals de laatste 4 seizoenen.

Jammer dat ze dan toch door gaan. Dít was een leuke stunt geweest, in eigen huis door nota bene Volendam weggeknikkert worden. Maar helaas, als het moet dan lukt het ze opeens.
Gefeliciteerd Ajax.

Dolkomische avond , ik heb zo n donkerbruin vermoeden dat de eagels zich ook niet kansloos achten.
Jammer dat Volendam het niet in de 90 afgemaakt hebben de kansen waren er voor aanwezig.
En dan kramp hebben....... de hele week sporten en dan moeten ze thuis tegen volendam bijna aan de beademing.
Nogmaals dolkomisch

25 september 2013 om 23:30

Dat jullie tegen telstar thuis 2 penaltys nodig hebben om afstand te nemen zegt ook wel weer genoeg over psv.
Ajax en psv kunnen van iedereen in de competitie verliezen.

25 september 2013 om 23:30

En wat te denken van Milan.. die zullen nu ook pas kansen ruiken.

25 september 2013 om 23:31

Ajax had voor de rust de wedstrijd al moeten beslissen natuurlijk. Toen het nog 80 balbezit had.

25 september 2013 om 23:35

Dat balbezit komt me de strot uit voldendam maakt met 20 procent evenveel goals als ajax met 80.
Het draait uit eindelijk om de doelpunten.

25 september 2013 om 23:39

Ja dat doen ze goed dat balbezit moisander naar van de hoorn en terug x 80

26 september 2013 om 05:13

@afca_godenzoon

dat balbezit is leuk, maar dan moet je er ook wat mee doen.. eigenlijk zou er een statistiek moeten zijn met "balbezit is de 16 van de tegenstander" dan komt Ajax er slecht uit denk ik..

je kunt nu toch wel stellen dat het betaalde voetbal in Nederland 0, 0 niks voorstelt. ajax er bijna uitvliegen tegen volendam, psv verliest van een of andere Bulgaarse club...
nee, het is echt niks meer. het is alleen maar spannend

25 september 2013 om 23:29

Ach je blijft maar stellen. Ik doe niet mee aan al die negativiteit. Tenzij je wilt zeggen dat de teloorgang van het NL voetbal is gekomen omdat VVV is gedegradeerd, uiteraard

Ajax heeft het wel vaker lastig tegen dit soort tegenstanders in de beker. Ook 30 jaar geleden.

25 september 2013 om 23:38

vvv speelt nog steeds betaald voetbal, so I don't get your point.
feit is wel dat je nu naar tientallen wedstrijden langzaamaan kan zien dat geen een ploeg in Europa mee zou kunnen draaien. ze hebben al moeite heel veel om van zwakkere teams te winnen (eredivisie teams moeilijk tegen eerste divisie teams. Eerste divisie teams hebben het moeilijk tegen amateurs.)
als je gewoon objectief bent, zie je gewoon dat de kwaliteit achteruit hobbeld, als verleukt het de competities.

25 september 2013 om 23:39

sorry voor de slechte opbouw, op mijn mobiel typen lukt nog niet echt

25 september 2013 om 23:44

@077venlo

Grapje Ik kijk naar ajax en zie de kwaliteit niet achteruit hobbelen, maar zeker ook niet vooruit gaan. De rest doet het vrij zwak inderdaad, maar 3 jaar geleden waren we ongeveer net zo slecht en stonden we ineens 8ste op de ranglijst.

Heb vertrouwen komt wel goed!

Ik hoop zo dat Milan vandaag gescout heeft.. van onderschatting mag dan geen sprake zijn, neem ik aan

25 september 2013 om 23:36

Ook daar zullen ze best beseffen dat bekervoetbal zo zijn eigen regels kent.

Maar ik weet nu al waar die klasbak El Shaarawy de pijnpunten van ajax gaat zoeken.

25 september 2013 om 23:42

Poulsen, Schone, Moisander...appeltje eitje voor Milan.

25 september 2013 om 23:45

Ik denk alleen dat hij niet aan de bal komt. 70 - 80 % balbezit en je bent klaar, ajax kan gewoon van Milan winnen denk ik. Geen geweldig elftal, wel goed.

25 september 2013 om 23:50

Beste Stanafca, waar is jouw realisme gebleven?
In de put gegooid?

25 september 2013 om 23:52

@oleguapa

Ik laat me even gaan door de vreugde van de overwinning EN het feit dat Muhren 2x gescoord heeft! Opzich moet je wel proberen weer veel balbezit te creëren tegen Milan.. Je wilt Balotelli en El shaarawy zo min mogelijk aan de bal hebben namelijk.

Maar ik geloof er gewoon in dat ajax milan kan verslaan. Zo geweldig zijn die niet, nogmaals ze zijn wel goed.

26 september 2013 om 00:01

Nou, ik heb ze beiden van dichtbij kunnen aanschouwen.
Balotelli is een momentenvoetballer, maar wel een uiterst dodelijke.
En El Shaarawy heeft naast een fenomenale balbehandeling een buitengewone startsnelheid.
Die loopt er zo doorheen door de defensie van ajax, zelfs als ajax 90 procent balbezit zou hebben.

P.s.
Het lijkt net of balbezit bij jou doel is geworden in plaats van middel.
Je scoort er niet mee, dat weeet je toch, niet?

ik heb deze wedstrijd niet kunnen aanschouwen aangezien mijn club as monaco op de buis was, maar als ik dit zo lees was het een niet zo'n beste wedstrijd van ajax kant.
wel raar opzich want je zou denken na een paar slechte wedstrijden je best gaat doen tegen een jupiler club.

De hele voorhoede heeft vandaag gescoord.
Hoesen voegt als aanspeelpunt meer toe dan Sigthorsson en verdient wat meer vertrouwen.
Anderssen speelde goed en verdient het meer dan Fischer.
Fischer probeerde populair te doen bij de laatste twee doelpunten, walgelijk.
Hij moet zich wat mij betreft beter gedragen, want dit vedette gedrag heeft hij nergens aan verdient.
Schöne was niet heel goed maar maakte zijn fout goed met zijn vrije trap en late goal.
Laat het zo maar even staan.

25 september 2013 om 23:48

Vod Hoesen en Andersen ook niet geweldig, ondanks hun goals. Vond De Sa en Fischer aardig/goed invallen.

25 september 2013 om 23:52

Denk jij overigens dat Cillessen nu definitief de stek van Vermeer heeft overgenomen?
Mij overtuigde hij niet helemaal.
Weinig coaching van zijn defensie gezien en dat hoort ook bij zijn vak.

26 september 2013 om 00:11

Hoesen heeft met een mooie actie Schöne voor de keeper gezet en de 1-0 ingeleid en daarna zelf de 3-2 gescoord. Vond het wel een redelijke prestatie voor een spits die geen vertrouwen krijgt. Verdient zeker meer dan Sigi.
Andersen had gevaarlijke momenten en zijn techniek lijkt wat verfijnder dan die van Fischer.

Fischer en de Sa vallen in tegen een vermoeid Volendam, dan mag je er ook wel een paar keer langs.

Edit: Als Ligeon speelt kan Sigthorsson wel blijven staan.
Hij heeft een geweldige voorzet in de benen. Dat zou veel gevaar kunnen brengen.

26 september 2013 om 00:12

Kom op Oleguapa...wat een wereld van verschil is Cillessen met Vermeer.

Als hij uitkomt bij een hoge bal stompt hij de bal weg of vangt hij hem, maar als hij komt is ie voor hem. Hij komt trouwens niet om het minste geringste uit zijn en als het moet dan doet ie dat prima. Zelfs uit zijn doel en onder druk blijft hij rustig en speelt een pass over 20-25 meter strak in de voeten van een medespeler terwijl er weinig ruimte was.

Verder was Moisander weer eens dramatisch en stond Van der Hoorn te klooien niet normaal. Waarom staat hij 4-5 meter achter zijn eigen verdediging bij de 1-2??? Daar valt niet tegenaan te coachen. Met Denswil en Veltman in de basis zijn alle verdedigings problemen in een keer opgelost. Ook Schone en Poulsen waren weer dramatisch en heel erg matig. Het is triest dat De Boer deze heren blijft opstellen.

Cillessen heeft geen fout gemaakt. Geen een keer gegrabbeld. Beide goals waren niet te houden. Ik vind echt dat je Cillessen een beetje te weinig krediet geeft. Die handsbal haalde trouwens ook uitstekend uit de hoek.

26 september 2013 om 00:21

Wacht even, ik heb helemaal niet gezegd dat Cillessen stond te grabbelen, maar bijvoorbeeld van der Hoorn had hij toch een stuk beter kunnen coachen.

Moisander grossierde in mistasten en daar is niet veel tegen te doen, maar van der Hoorn stond positioneel enorm te schutteren en daar kun je als coachende keeper wel invloed op uitoefenen.

26 september 2013 om 00:37

Tsja Moisander, zucht.. Heb eigenlijk geen woorden voor deze wanvertoning. Had mijn neefje meegenomen maar ik denk dat ie nu nooit meer mee wil. Was wederom niet om aan te geuren.

Off: Wel mooi dat die jongen 2x scoorde voor Volendam, mooi eerbetoon aan zijn oom..

26 september 2013 om 00:40

@oleguapa

Dat kan zeker, maar in je 'eerste' wedstrijd in de basis...met een verdediging waar Van der Hoorn normaal ook niet in staat en Moisander zijn verantwoording (de verdediging leiden) ook niet neemt. Ook ging het redelijk snel allemaal. Keepers coachen niet echt als je zo dicht bij komt, ze schreeuwen alleen los of iets in de die trant. Geef Cillessen ook wat tijd. Hij heeft het vandaag prima gedaan. En wat een rust ten opzichte van Vermeer, een verademing.

26 september 2013 om 00:48

Nou nee, daar zit je toch wel mis naar mijn idee.
Aan defensie coaching bij BVO keepers wordt wel degelijk meer aandacht besteed dan het gebruik van het woordje "los of iets dergelijks"

26 september 2013 om 01:13

Lezen svp Oleguapa...ik zeg als men zo dicht bij de goal staat is er geen tijd om uitgebreid te sturen. Dat zal meer gebeuren op het moment dat de tegenstander verder van de goal is en er meer tijd is.

Wat mij trouwens ook erg opvalt...ik heb in de jeugd bij een BVO gespeeld (lekker belangrijk). We hadden de afspraak dat de backs altijd voor de laatste man stonden en dat hij dit in de gaten hield, zodat hij degene was die stapte op het juiste moment. Echter zie ik toch met hele grote regelmaat in de Eredivisie dat backs buitenspel opheffen en niet op een paar centimeter, maar een meter of twee. Dat verbaasd mij enorm. Dat gebeurde bij ons zelden. En anders kreeg je toch een uitbrander van de laatste man.

Ajax heeft het zichzelf onnodig moeilijk gemaakt.
Hoessen en Van der hoorn zijn echt om te janken, Van der Hoorn stapt in op de helft van de tegenstander om vervolgens na herstel niet kort erop te zitten waaruit de goal komt doet ie vaker !! Beide zijn Ajax onwaardige spelers !!

Volendam was goed in de 2e helft, leuk voor Muhren dat ie 2x scoort !

Helaas, het mocht niet zo zijn.
Prachtig dat Muhren deze 2 goals scoort ter ere van zijn oom.

Trots op mijn club!!!!

Ik heb vandaag PSV-Telstar en Ajax-Volendam mogen aanschouwen.
Zowel Telstar als Volendam maakten allebei aanspraak op de overwinning.

De Eredivisie is naar een bedenkelijk niveau gezakt, waardoor geen enkele Nederlandse club serieus meer mee doet op Europees niveau.

Diep en diep triest!

25 september 2013 om 23:32

Zoals Ajax-Volendam ging, zo zijn er in het verleden (ook in de hoogdagen van het NL voetbal) wel meer van deze wedstrijden geweest. Pfff... begint iedereen weer over dat niveau te zeiken, volgens mij praten veel Nlders en ook NL clubs zich dat aan. Ze moeten meer met de borst vooruit spelen en met zelfvertrouwen.

25 september 2013 om 23:39

Misschien omdat het twee wedstrijden achter alkaar waren.
Maar op Europees niveau doet zeker geen enkele club meer mee.

25 september 2013 om 23:47

Ajax presteert naar behoren. En we doen dit jaar weer mee om de 2de plek, zeker weten, daar heb ik vertrouwen in. Of we het halen zullen we zien, maar het is zeker mogelijk.

En dan NU de vraag:

Is Ajax zoveel beter geworden na het ontslag van Jol?

25 september 2013 om 23:35

Ja, 3x kampioen!

26 september 2013 om 01:00

3x kampioen maar geen enkele keer met zo veel punten als waar Jol tweede mee werd. Nee, dus.

25 september 2013 om 23:35

In alle geledingen: Ja. Loopt het nu lekker? Nee. Komt dat door Frank? Nee. Komt dat door het ontbreken van de vorm en het uitblijven van toch wel redelijk essentiele versterkingen? Ja.
Pakt Ajax dit seizoen een prijs, of prijzen? Nee. Is dat jammer? Ja. Is dat erg? Nee.
Je kan niet elk jaar kampioen worden, zeker niet met dergelijke transfers.

25 september 2013 om 23:35

Een betere vraag zou zijn: Zou Ajax failliet zijn verklaard als Jol nu nog coach was?

25 september 2013 om 23:38

Als Jol nog coach was zouden er nu wel allemaal 30ers uit alle hoeken van de wereld bij Ajax spelen waarvan een aantal toevallig dezelfde zaakwaarnemer als Jol hebben of eerder met Jol hebben samen gewerkt.

25 september 2013 om 23:43

En in Engeland zouden we elke keer voor gek staan met zijn broer Cock!

25 september 2013 om 23:53

Nee, dan zou Ajax niet failliet zijn. Dan hadden we alleen met Atouba en Midi tegen Ludogorets gespeeld!

25 september 2013 om 23:36

Op dit moment misschien even niet, maar we zijn na zijn ontslag wel 3 keer kampioen geworden. Op dit moment is het ook wachten op de volgende topspeler die opstaat. Voorin hebben we alleen Siem de Jong die echt een topper is in de Eredivisie.

Tweede helft zijn we overklast door Volendam, alle respect voor de manier waarop Volendam speelden de tweede helft. Het was niet goed vandaag, maar ik kijk liever naar de positieve dingen. Ligeon prima gespeeld, Andersen klasse Goal en een paar leuke acties. Cillessen goed gekeept, straalt rust uit en bij voorzetten is hij stukken beter dan Vermeer. Het was niet mooi, maar we moeten verder. Op naar Go Ahead!

Trouwens wat was het publiek geweldig, geweldig aangemoedigd toen het slecht ging.

Voor mij alleen maar een bevestiging dat Ajax dit seizoen gewoon een matige selectie heeft die niet beter is dan welke subtopper dan ook. Het enige wat ze mee hebben is de naam maar je ziet dat de tegenstanders dat respect al snel verliezen en gewoon voor de winst gaan. Volendam had vanavond kunnen winnen zonder dat het onterecht was... Dat had je eerder toch niet verwacht

Edit; typefout

Een woord! Jammer!!!!!!!

25 september 2013 om 23:33

Nog een woord: Schande!!!!

25 september 2013 om 23:49

Nog een woord: Vervelend!

Prachtig dit, en maar beweren dat 020 de beste club van NL heeft:
8 doelpunten tegen vorige week
verlenging nodig tegen een jupiler league team!

Ik hoop dat 020 zo doorgaat, met een beetje geluk maak ik nog mee dat ze degraderen

25 september 2013 om 23:33

@fr

Feyenoord moet nog, kijk uit wat je zegt en die kunnen ook gewoon degraderen..

25 september 2013 om 23:40

wij beweren niet de beste club van NL te zijn

25 september 2013 om 23:46

Dat zijn jullie ook niet.

25 september 2013 om 23:47

ik beweer ook niet dat we de beste zijn, dat zijn we allerminst, helemaal met het spel dat we nu laten zien.

Voor t laatst in 1999, maar sindsdien een club die net niet failliet is gegaan en het al jaren met jeugdspelers doet.

Kan 020 nog wat van leren denk ik zo...

25 september 2013 om 23:57

@friii

Door toedoen van eigen falen weliswaar. Feyenoord Moet het met jeugdspelers doen, ajax kiest er bewust voor. Daar kan Feyenoord nog heel wat van leren.

26 september 2013 om 00:52

Spelers als Gabri, Oleguer, Albert Luque, Ogararu, Sulejmani, Roger, Rasmus Lindgren, Lodeiro, Bakircioglu, Bruno Silva, Rob Wielaert, nee dat waren geen eigen falen. Ajax heeft door dit soort tweederangsspelers ook jarenlang rode cijfers moeten noteren. Precies hetzelfde als wat er bij Feyenoord gebeurde, alleen heeft Ajax in die jaren met spelers als Huntelaar, Sneijder en van der Vaart nog een hoop miljoenen binnen gesleept waardoor het verlies nog wel opgevangen kon worden. Feyenoord kon dit niet.

Als Ajax nog een aantal jaar op die weg door had gegaan met waar Jol drie jaar geleden mee bezig was, had ook Ajax goed naar de klote geweest. Maar meneer Cruijff was zo slim om even negatief ze mond open te trekken en het begin van de, naar mijn mening, hele mooie 'revolutie'. Met 99% oud Ajaxcieden als jeugdtrainer, ze hebben de beschikking over een geweldige trainersstaf met o.a. Jaap Stam en Dennis Bergkamp, en smijten niet meer met geld naar tweederangsspelers. Ja oke Mike van der Hoorn en Lerin Duarte zijn niet de spelers die je bij Ajax verwacht, maar daar zal wel een scoutingsbeleid achter zitten. Die jongens zijn grondig gescout voor de lange termijn.

Het is dus veel te makkelijk om te zeggen dat Ajax niet door eigen falen de eigen jeugd gaat gebruiken, het had niet veel langer moeten duren of het had echt zo geweest..

26 september 2013 om 00:57

Ajacieden die gewoon Feyenoord durven typen ipv 010. Daar kan jij nog wat van leren.

26 september 2013 om 14:03

Hahaha, grappig man

25 september 2013 om 23:41

Haha ahh wat schattig een gefrusteerd jochie die na 3 Ajax-kampioenschappen uit zijn schulp komt.

25 september 2013 om 23:46

ik was er daarvoor ook al :-)

Gefrustreerd ben ik allerminst, ik geniet juist van dit 020 :-)

25 september 2013 om 23:48

@friii

Geniet ervan zou ik zeggen, zou ik ook doen, lekker sfeertje, spannende pot en notabene Muhren met twee doelpunten, heerlijk. Je moet je ergens aan op trekken.

26 september 2013 om 00:44

@ Stanafca

Hehehehe jij bent echt heerlijk op dreef vanavond.

26 september 2013 om 04:34

@friii Wie is 020 ?. Word eindelijk eens volwassen zielepoot.

26 september 2013 om 14:04

wie is er hier gefrustreerd ey :-)

Massief respect voor Robert Mühren, de wedstrijd zelf maar zo snel mogelijk vergeten.

Met opzet niet gekeken, noem me een nepfan, maar ik had even genoeg van het Ajax van nu. Blij dat we door zijn. Nu weer richten op de competitie.

De sfeer was geweldig. Ik zat in 410. Ik ben teleurgesteld in ajax vandaag. Dit hadden we makkelijk moeten winnen. Maar desondanks bleven we de sfeer en geloof erin houden. We zitten een mindere fase, maar dat komt wel weer goed.

Vandaag vielen Lesley de Sa, Ligeon en Andersen mij positief op. Lesley de Sa is naar mijn mening goed genoeg voor Ajax 1. Met zijn dreiging en vaak goede voorzetten hoort hij gewoon minstens op de bank te zitten. Ligeon was echt goed vandaag en zijn voorzetten waren erg goed. Ik vind dat hij zeker een kans verdient. Frank de Boer kan naar mijn mening gewoon Andersen opstellen als Fischer niet in vorm is, want hij is op dit moment echt niet minder dan Fischer.

Verder was dit natuurlijk een afschuwelijke wedstrijd die je wel vaker hebt bij bekerwedstrijden. Ajax domineerde de eerste helft maar Volendam werd wel heel erg onderschat waardoor de scherpte miste.

De 2e helft kreeg Volendam vertrouwen en leek de verdediging van Ajax op een gatenkaas. Van der Hoorn was samen met Moisander bedroevend zwak vandaag waardoor de 1e en volgens mij ook 2e goal werden gescoord door erg zwak te verdedigen.




25 september 2013 om 23:34

Hehe.. eindelijk een reactie met inhoud! In plaats van dat oeverloze gezever over het NL niveau, Ajax dit en dat.. Helemaal met je eens! Fischer oogde ook wel gretig.

25 september 2013 om 23:37

Ik vind Ligeon eerlijk gezegd een blind paard a lá Lukoki. En dan kan hij ook nog niet eens goed verdedigen.. Maarja, Van Rhijn is ook hopeloos uit vorm. Erg lastig!

Andersen en de Sa ben ik met je eens! En vond jij het ook zo'n verademing om Cillessen op de goal te hebben? Een keer geen poep in de broek bij elke voorzet of corner, nee Jasper stompte ze tenminste hard weg of had ze klem!

25 september 2013 om 23:52

Het was inderdaad een verademing om Cillessen weer te zien keepen bij Ajax. Hij deed het erg goed vandaag. Was inderdaad ook fijn om een keer niet te schrikken als er een hoge bal in de 16 komt.

Hoewel het spel niet echt goed was heb ik wel goede momenten gezien. Andersen mag wat mij betreft gewoon in de basis starten komend weekend, datzelfde geld voor Ligeon. Duarte als controlerende middenvelder mag van mij ook nog wel een keer herhaald worden.

Lachwekkend. Dat lacht ons uit toen wij zogenaamd juichten alsof we de Champions League hadden gewonnen toen tegen VVV na de 10-0. En wat hoorde ik vanavond? Een waar feest ontstond nadat men de 3-2 tegen een Jupiler League club scoort in de verlenging... Triest.

26 september 2013 om 00:01

Dat feest was er niet alleen na de 3-2. Ook voor de 1-0, na de 1-0, na de 1-1, na de 1-2, na de 2-2, na de 3-2 een na de 4-2, maar ik kan best begrijpen gezien de club waar je voor bent dat je het op deze manier verwoord in plaats van zeggen dat er 120 minuten aangemoedigd wordt!

En maar weer roepen Ajax is de beste haha, Met deze vertoning kun je het tegen Celtic en Milan beter op papier afgaan doen. Die hebben geen medelijden met het zo spelen..

25 september 2013 om 23:55

@ feyanorrrrd

Hahaha tja, dat werd voorgaande jaren ook gezegd en toen werden we alsnog derde in de groep tegen alle verwachtingen in. Overigens wat is de Europese bijdrage van Feyenoord de afgelopen jaren..............................juist ja.

26 september 2013 om 00:03

Wees trots zou ik zeggen op de prestatie s, En maar blijven hopen dat het voort mag zetten. Nee ik als Feyenoorder ben nog wel blij dat ik niet afgangen hoef aan te zien zoals tegen Real / Barcelona. Die tijden dat een nederlands club iets te zoeken heeft in de CL zullen toch nooit komen..

26 september 2013 om 00:21

@ feyanorrrrd

Afgaan tegen Barcelona is inderdaad klote, maar andere clubs met een grotere begroting gaan ook flink de boot in tegen Barcelona, dus dat is geen schande. Toch hebben we de afgelopen seizoenen in de Champions League met onze beperkte middelen gewoon goed gepresteerd. Daar waar iedereen ons compleet kansloos achtte, dus ja daar ben ik inderdaad trots op. We hadden zelfs nog kans om de tweede ronde te halen. Dus dat heb ik liever dan helemaal niet mee doen en in de vergetelheid te raken.

Het argument dat Nederlandse clubs nks meer in de Champions League te zoeken hebben vind ik complete onzin. Veel andere clubs hebben er ook niks te zoeken maar omdat er oneerlijke financiele regels (concurentie) is hebben andere er zogenaamd wel wat te zoeken volgens velen. Daarnaast is meedoen voor elke Nederlandse club belangrijk om diverse redenen:

1) Het is goed voor de ontwikkeling en ervaring van de spelers, wat hun transferwaarde weer te goede komt.

2) Elke Nederlandse topclub heeft die miljoenen uit de Champions League nodig ook al wordt het niet in de begrotingen mee genomen.

3) Doordat je Champions League of Europa League speelt zijn spelers ook eerder geneigd te komen.

4) Hoe je het ook went of keert, mee doen blijft toch belangrijk voor de reputatie voor de club en haar sponsors.

5) Naast de directe Champions League gelden verdient de club ook meer geld aan tickets, pass partouts etc etc etc.

6) And last but not least houden wij de supporters er prachtige Europese affiches/trips aan over.

Dat zijn naar mijn idee prima redenen waarom het belangrijk is om toch gewoon mee te doen. Overigens moet je als club (zeker de topclubs) zijnde altijd ambitie tonen. Je hebt het nog altijd over topsport dus moet je gewoon ten allen tijde het hoogste haalbare nastreven.

Nu heb ik helemaal niets met jouw club (wat denk ik ook geen verassing is), maar ik verbaas mij er een beetje over waar die trots is gebleven. Feyenoord is in mijn ogen nog steeds een topclub. Zodra die finaciele ellende achter de rug is en dat nieuwe stadion er komt zul je zien dat de grote naam Feyenoord weer in het voordeel van de club gaat werken.

Blij met de overwinning! Maar niet vergeten dat het hier om FC VOLENDAM gaat he

Ajax krijgt het werkelijk tegen elke tegenstander lastig met deze selectie, ik verwacht dit seizoen helemaal niks meer van Ajax. Dan kan ik ook niet snel meer teleurgesteld raken. Maar, laten we positief blijven. Cillessen maakte een redelijk solide indruk en in Lesley de Sa zie ik ook wel potentie. Ik hoop echt dat Ajax de volgende wedstrijd met Andersen en de Sa op de vleugels speelt met Bojan in de spits. Sigi kan ook, omdat hij van die jongens waarschijnlijk wel voorzetten krijgt, ipv Fischer en Bojan. Fischer kan beter een stap terug naar de JL maken want die jongen laat echt helemaal niets zien dit seizoen, en toch krijgt hij keer op keer de kans om wat te laten zien.

Bedank Volendam voor de leuke voetbalavond. Volendam en Telstar hebben vanavond laten zien hoe je moet voetballen in de beker, schijt aan alles en gaan met die banaan!!!!

Als ze zo spelen rollen ze AC Milan wel ff op.
Geweldig gespeeld.

Mooi om te zien dat Ajax voor een verassing heeft kunnen zorgen door met 4-2 van Volendam te winnen.

Er moet echt flink gewerkt worden bij Ajax. Wat was het weer slecht zeg. Zelfs tegen Volendam krijgen we doelpunten tegen. Maar ja winnen is winnen. En maar spelers rust geven. Je ziet dat ze hard nodig zijn.

25 september 2013 om 23:39

Ik heb me kapot geërgerd aan die koekwous van n driessen!!!!! Die azijn zeiker. Überhaupt de commentaren rondom wedstrijden van ajax.

Hahaha "ajax komt met de schrik vrij" .
Beter: "ajax blameert zich gigantisch"

Complimenten aan Volendam. Goed gevoetbald, 2e helft met bluf en branie. Ajax duidelijk uit vorm. Individueel toch nog een 4-2 op het scorebord weten te persen. Er is nog heel veel werk aan de winkel...

25 september 2013 om 23:47

Ajax heeft de wedstrijd in handen tot het moment dat de tegenstander scoort. Dan raken ze al snel van slag.

Ik geloof dat de spelers die nu bij Ajax spelen het niveau wel aankunnen, maar niemand lijkt te beseffen voor Ajax te spelen. Niemand lijkt te beseffen dat zij, als individu, het verschil kunnen of misschien wel moeten maken. Spelers als Schone en Hoesen hebben vorig jaar veel positieve reacties gekregen, omdat zij verraste doordat zij het niveau enigszins aankonden.. Zij beseffen niet dat zij dit jaar een stap extra moeten maken. Leuk meedoen is niet genoeg. Ligeon en Andersen (alleen eerste helft, tweede helft was minder) waren goed en oogde fris plus gemotiveerd om zich te bewijzen. Van der Hoorn was belachelijk slecht vandaag. Duarte was redelijk goed.

Omslagpunt was, naar mijn mening, trouwens de wissel van Serero. Oké, hij moet eruit, maar waarom Poulsen erin tegen Volendam? Zet lekker Fischer erin en laat je intenties blijken. Tegen Volendam is Poulsen never nooit nodig, maar zo roep je het over jezelf af. Lekker Fischer erin en Andersen op 10..

25 september 2013 om 23:55

Ik denk wel dat ze dat beseffen, alleen komt het er gewoon niet uit. Een ploeg die niet vorm is komt net de paar stappen te kort, passed een meter te ver. Tegen Volendam thuis moet je de wedstrijd ook in handen hebben, vreemd als dat niet zo zou zijn. Serero voor Poulsen ben ik met je eens... Moisander (zwakste schakel overigens) loopt Poulsen in de weg en andersom. Ik had Andersen een linie laten zakken en voorin Hoessen de Sa en Fischer idd... Het lek is iig nog lang niet boven, en met dit materiaal ga je geen aanspraak maken op de titel noch de beker...

26 september 2013 om 00:15

De titel blijft haalbaar. Ajax is niet top, maar andere clubs gaan ook (veel) punten verspelen. Als Ajax deze dip snel te boven komt is de titel zeker haalbaar.

Het verschil tussen uit- en in vorm zijn is gigantisch. Als Ajax in vorm komt dan is ook dit elftal, zonder Alderweireld en Eriksen, niet af te stoppen. Let maar op. De vraag is alleen of Ajax op tijd in vorm komt

26 september 2013 om 00:35

Niet af te stoppen wanneer ze in vorm komen?

Is dat een exclusiviteit voor Ajax?
Ik ken twee andere ploegen die nog volop in de opbouw zitten maar gemiddeld wel over meer individuele kwaliteit beschikken.
Ik denk dat die eerder niet af te stoppen zijn als daar enige prestatie regelmaat gaat optreden.

26 september 2013 om 00:38

@ oleguapa

Ik geef toch aan dat het dit jaar anders kan zijn?

26 september 2013 om 00:51

Zeker, maar ik reageerde op dat ene zinnetje van je dat ajax in vorm niet af te stoppen zou zijn.
No hard feelings, overigens.

Ajax supporters, jullie waren fantastisch. Zo'n klote wedstrijd en dan nog met z'n allen 120 minuten lang sfeer maken. Ik heb daar echt van genoten.

25 september 2013 om 23:49

Het was een heelijke sfeer, iets wat wel vaker is bij beker wedstrijden. Ondanks dat het voetballend gewoon beschamend was heb ik mezelf prima vermaakt. Al moet het in de nabije toekomst echt beter maar ik heb alle vertrouwen in de Boer dat hij de ploeg weer aan de praat krijgt.

26 september 2013 om 00:03

Ik heb ook 100% vertrouwen in de Boer. Wij kunnen nog zo diep wegzakken; de Boer is de juiste man en het beleid is de juiste koers om te varen. We zijn bezig met een meerjarenplan. Daarin zitten ook klote tijden en soms een klote seizoen. Zegt niks over het beleid of de mensen.

26 september 2013 om 00:31

@ De Toekomst

Inderdaad, je haalt me de woorden uit de mond, al moet ik wel zeggen dat ik lichtelijk terleurgesteld was over de transfer periode. Daar had ik toch wel iets meer van verwacht maar goed zolang de langere termijn goed bewaakt word kan ik daar nog wel mee leven (al is het soms frustrerend).

26 september 2013 om 00:46

De club heeft ons de afgelopen jaren veel reden gegeven om trots te kunnen zijn op Ajax. Nu moeten de supporters Ajax veel reden geven om trots te kunnen zijn op de Ajax supporters. Nu moeten wij, als supporters, voorop gaan in de strijd.

27 september 2013 om 03:25

@ De Toekomst

Klopt helemaal wat je zegt, in verband het veertig jaar huwelijks jubileum van mijn ouders kon ik helaas PSV-Ajax niet zien, maar ik schrok achteraf wel van de reacties op de verschillende supporter sites. Met name de reacties op Ajax Netwerk, die ik nog erger vond dan de uitslag van de wedstrijd. Het is niet te hopen dat dat soort reacties de overhand zullen krijgen in de Arena want voor we het weten zijn we dan weer terug bij af.

25 september 2013 om 23:56

Aan het publiek lag het zeer zeker niet! Respect om dit op te brengen. Zo hoort dat, ook in mindere tijden...

26 september 2013 om 00:05

Juist. Het was geweldig. Ik heb, helaas voor de TV, mee geneuried met de supporters. Zij waren echt de enige die indruk op mij maakte vandaag.

26 september 2013 om 00:24

Ik moest werken, maar ga braaf as zaterdag weer naar onze Club! Met nog meer publiek erachter moeten ze tegen Go Ahead ook het maximale uit zichzelf gaan halen.... 't zal lastig zat worden iig

26 september 2013 om 00:43

@ bekkerz

Als Ajax hier eenmaal uit komt dan zal het niveau stukken hoger gaan liggen. Dit is zwaar onder het niveau van de huidige selectie. Het komt goed, maar hier moeten we even doorheen. Dat doen we met z'n allen. De spelers, trainers, directie en supporters. Wij staan met z'n allen achter onze club.

Ik ben er zaterdag niet bij, maar tegen Milan ga ik alles geven. Het kan een afgang worden, maar de supporters moeten nu voorop gaan in de strijd.

26 september 2013 om 08:19

Ik hoop het! Al denk dat ik er nog wel eens een jaartje overheen kan gaan... Vind ik verder geen probleem, Je kan moeilijk ieder jaar kampioen worden imo...

Buitengewoon verbazingwekkend hoe slecht Ajax zich heeft gepresenteerd vanavond. In plaats van vertrouwen te tanken tegen een ploeg uit de Jupiler League, liet Ajax zich in de tweede helft compleet afbluffen door Volendam. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat het dubbeltje de goede kant opviel, want het had ook anders af kunnen lopen. Een stunt zou mooi zijn geweest voor Volendam, maar het zou ook wel jammer zijn geweest als Ajax er nu al uit zou liggen in de beker.

Niettemin blijven de zorgen voor Frank de Boer, want ondanks een redelijke eerste helft zal hij niet blij zijn geworden met wat hij zag. Ik vond ondanks zijn goals Schoene erg ongelukkig spelen, terwijl ik me ook afvraag of de rol van Poulsen als routinier werkelijk meer waarde heeft dan een talent voor dezelfde positie. Het middenveld van Ajax is niet top, om over de spitsenpositie maar te zwijgen. Hoesen heeft mij niet kunnen overtuigen, het viel me op dat hij meer op de grond lag dan aan de bal was. Ik zie vooral een spits die over een jaar, misschien twee, afglijdt naar een club als FC Utrecht of ADO Den Haag. Verder vind ik het presteren van Moisander zorgwekkend. Kinderlijk hoe hij zich door Muehren liet aftroeven bij een van de tegengoals. Van hem had ik dat eigenlijk minder snel verwacht dan pakweg Blind of Van der Hoorn.

Tussen neus en lippen door liet Ligeon zich naar mijn idee wel van zijn goede kant zien. Snelle, energieke back, die bij zijn drang naar voren het lef heeft een man te passeren en - zeldzaam - een perfecte voorzet kan geven vanaf de flank. Hij heeft totaal niet het flegmatieke wat zijn concurrent Van Rhijn kenmerkt en ik denk dat zijn verbetenheid van pas komt in de verdedigende duels. Ook kon je bij geen van de tegengoals Cillessen als schuldige aanwijzen; De Boer heeft geen reden om hem weer in te ruilen voor Vermeer tegen Go Ahead Eagles dit weekend. Hoewel je wel aan de becijfering kunt zien dat de bezoekers van Voetbalzone de lijst hebben samengesteld. Cillessen onderscheidde zich nu ook weer niet zo dat dit een 7,3 waard is...

Mensen het is wel beker voetbal. Ieder jaar weer is het spannend. Ajax heeft slecht gespeeld maar wint wel. Ok volendam had in sommige hun ogen een pingel moeten hebben maar die kregen ze niet. Feit is ajax is door ( hoe jammer ik het ook vind) volendam kan naar huis de supporters hebben een leuke avond gehad. Ik heb een super avond gehad op fb lekker jennen. Hou me hart vast voor morgen maar dat is morgen.
Ajaxcieden gefeliciteerd jullie waren vanavond de beste

Even wat anders dat neefie van muhren scoorde in de 67 ste minuut. Zou er dan toch meer zijn

Het was natuurlijk beschamend maar er hing wel een lekker sfeertje, zo ie zo vind ik de sfeer in bekerwedstrijden vaak wel goed. Voor de rest moet ik wel lachen om al die anti´s (zijn altijd dezelfde namen) die zoveel commentaar hebben omdat we de ploeg gesteund hebben. Als er gefloten word of men houd de kaken op elkaar is het ook niet goed, maar goed dat zielige gedrag zullen de gebruikelijke namen nooit afleren. Zo ie zo is het hypocriet want ik geen enkel stadion in Nederland stormt het negentig minuten op de tribunes.

Ik word met de week nieuwsgieriger naar die drie toppers die overmars aangekondigt heeft.

25 september 2013 om 23:50

Heb ik iets gemist? Drie toppers? Ik kan mij echt niet herinneren dat Overmars zoiets gezegd heeft, dus graag een link. Het is niet dat ik je niet geloof, maar dit kan ik mij echt helemaal niet voor de geest halen en ik volg Ajax toch behoorlijk..

De enige 3 toppers die naar de Arena komen, komen niet om te voetballen..

25 september 2013 om 23:54

In de jeugd, er stond gister zo'n stukje over talenten in de Ajax jeugd opleiding. Overmars zei zeker te weten dat er 3 toppers tussen zaten die de Europese top zouden gaan halen.

25 september 2013 om 23:57

@ Cityajax

Oh joh.. Op die fiets. Ik dacht al dat stratumseind doelde op toekomstige aankopen.

Nou stratumseind; geef het enkele jaren.

26 september 2013 om 00:04

Ik heb meer tijd dan geld dus wacht rustig af

26 september 2013 om 10:08

Weet je dat niet? Gordon, Gerard Joling en Jeroen van der Boom. Worden aangetrokken omdat ze zo goed de Arena vol kunnen krijgen ...

Heb hier de aankomende champions league winnaar aan t werk gezien!!!! (Eigen woorden van de meeste ajacieden) maar geweldige wedstrijd van Volendam,en de doelpunten van Muhren hadden een beter lot verdient... Zonde...

25 september 2013 om 23:47

@ Feyroferr

Dat je wilt provoceren is prima hoor maar doe dat dan ook een beetje geloofwaardig. Geen enkele Ajacied denkt dat we de Champions League winnen, dat je zo'n argument moet gebruiken om te provoceren (of denkt lollig te zijn) zegt meer over jou dan over ons.

25 september 2013 om 23:55

Ik ben geloofwaardig wij weten dat we klop krijgen,maar ok wat anders waar zie jij Ajax dit seizoen eindigen? Bijna heel nl rond plek 6-7 en jij wsl kampioen??? Wie is hier dan de realiteit uit t oog kwijt?

25 september 2013 om 23:59

@ Feyroferr

Welke 5 a 6 clubs eindigen volgens jou boven Ajax dan? Iedereen is zwakker geworden dit jaar. Het ontloopt elkaar minder dan jij denk en ja, Ajax kan weer kampioen worden. Zekerheid heeft geen enkele club in Nederland, dus Ajax ook niet, maar Ajax afschrijven (zoals jij doet) gaat ook te ver.

Of ben je de vorige jaren vergeten? Grote achterstand en al afgeschreven door dezelfde 'bijna heel Nederland'' waar jij op doelt, maar uiteindelijk wel kampioen..

26 september 2013 om 00:04

@ Feyroferr

Lul nou niet niet zo dom, ji beweerd dat wij Ajacieden verkondigen dat we wel even de Champions league zullen winnen terwijl geen enkele Ajacied dat ooit geroepen heeft.

"bijna heel nl rond plek 6-7 en jij wsl kampioen??? Wie is hier dan de realiteit uit t oog kwijt?'

Sorry, maar nu kom je weer met zo een aanname die nergens op slaat. In geen enkele topic heb ik geroepen dat Ajax dit seizoen weer kampioen word, overigens heb ik mij dit seizoen nog helemaal niet uitgelaten over de eind klassering aan het einde van het seizoen. Leg mij dus geen woorden in de mond , dus wie is hier nou de realiteit kwijt geraakt.

26 september 2013 om 07:17

Jullie zeggen toch altijd dat jullie de beste zijn? Dan win je die CL dus ook met twee vingers in de jnäse

26 september 2013 om 11:17

@ Capriolen

Volgens mij heb je de verkeerden voor je. Of zeg jij altijd dat Ajax de beste is Afca_leeds?

27 september 2013 om 03:13

@ De Toekomst

Ik denk dat ik het vanaf vandaag maar standaard ga roepen om mensen zoals Capriolen en Feyroferr een plezier te doen. Volgens mij zitten ze in een "denial phase" want ze zijn toch wel erg met ons clubbie bezig. Wat betreft het maar doorgaan met "woorden in iemand zijn mond te leggen zoals beide heren doen heb ik maar 1 ding te zeggen "tegen domheid kan je jezelf niet verdedigen"

27 september 2013 om 03:15

@ Capriolen

Moet ik nou serieus op jou ingaan ? Nu zou ik een grappige of een sarcastische opmerking kunnen maken maar dat zou zelfs te veel van het goede zijn.

25 september 2013 om 23:50

Hahaha.. dat zegt niemand hoor. Ambitie is er om de kwartfinale te gaan halen in de nabije toekomst, wanneer precies laat ik lekker open.

25 september 2013 om 23:53

Geen enkele Ajacied zegt dat. Overwinteren in de Champions League is het doel voor de komende jaren en vervolgens moet Ajax daarop voortborduren, maar de Champions League winnen.. Je zegt dingen die niet waar zijn.

25 september 2013 om 23:55

Fey....... supporter? ?? Aub, hou op met die domme reacties. Jullie redden het niet eens om de playofs van de 4e voorronde, te overleven. Ik heb me zo ontzettend zitten ergeren vanavond. Wat een voetbal. Wat dat betreft kun je beter 010 supporter zijn waarbij je altijd van tevoren weet dat t seizoen niets oplevert

Lucky Ajax. Had het Volendam van harte gegund.

Vind die Ligeon trouwens wel een echt leuke speler,geeft een voorzet om de speler heen,of rent er met gemak langs.... Potentieel denk ik het talent van Ajax....

Lol dan moet je toch eens beter mediums lezen

Ajax supporters die uit hun dak gingen bij de 3-2 tegen Volendam. haha

25 september 2013 om 23:54

De Ajax supporters waren vandaag fantastisch. Tot het eind toe hun club gesteund. Geen negatief woord over de Ajax supporters van vanavond jongen. Die waren absolute top

26 september 2013 om 00:37

ja naar een nederlaag van afgelopen zondag zal ik ook blij zijn met een overwinning in de verlenging

26 september 2013 om 00:40

Wie zegt er dat wij, Ajax supporters, blij zijn met een overwinning in de verlenging?

26 september 2013 om 00:54

Zo te zien waren ze wel blij

26 september 2013 om 11:10

Je kunt ook gewoon een feestje bouwen in het stadion zonder tevreden te zijn over het spel van je ploeg. Gewoon, omdat je er toch zit.

Dit is gewoon heel erg slecht en de mensen die excuses proberen te zoeken, willen het gewoon niet in zien. Dit is zeer slecht, ook het amateur niveau van de zogenaamde kenners hier, Cillessen een 7,5 ? Terwijl hij er bij beiden doelpunten niet best uitzag, net zoals de rest van de verdediging.

Het middenveld vind geen oplossing in het huidige systeem, met naar binnentrekkende vleugelspelers. De aanvallers lopen zichzelf alleen maar vast en alle ruimte die wordt gevonden, wordt niet benut omdat de pass te riskant is, dus dan maar balletje breed of liever nog terug.

Volendam verdiende meer, ook al doet het me pijn om dat te zeggen.

En aan het eind van het seizoen staan we weer bovenaan of hebben we de beker, of misschien zelfs de dubbel en niemand die hier nog om maalt....net als vorig jaar toen Ajax ook slecht begon en 7 maal gelijk speelde in 10 wedstrijden.

Ajax is de beste ja, hate it or love it. En tenzij PSV nog even 2 Cl's wint en 10x landskampioen wordt gaat dat niet veranderen.

Ajax heeft de afgelopen 3 kampioenschappen altijd achter de feiten aangelopen. Elk jaar zijn er allemaal negatieve reacties op het spel van Ajax rond deze tijd. De laatste jaren hebben we altijd een herfst dipje gehad, mede dooor de sleutels spelers die verkocht zijn net voor de transferdeadline. Aan het einde van het jaar staat we gewoon weer met die schaal in onze handen. Het kost alleen wat tijd.

PSV heeft een te jong team en weinig ervaring. Die gaan echt een hoop punten laten liggen. Ik denk dat Feyenoord en Twente boven PSV gaan eindigen.

26 september 2013 om 00:10

Is dat nu blind opportunisme of gebrek aan enige realiteitszin als je nog maar een paar dagen geleden genadeloos bent afgeserveerd?

Of is dit jouw manier om aan nog niet verwerkte frustraties wat lucht te geven?

26 september 2013 om 00:20

@ oleguapa

Kijk het anders zelf maar terug. De afgelopen jaren verloren we altijd veel terrein in de eerste seizoenshelft om het in de tweede seizoenshelft weer in te halen. PSV deed het altijd goed in de eerste seizoenshelft, maar verloor in de tweede seizoenshelft veel punten.

Ik ga niet beweren dat het dit jaar hetzelfde is. Ik heb namelijk geen glazen bol. Echter moet iedereen zich ervan bewust zijn dat het dom is Ajax nu al af te schrijven.

Over de laatste dingen die gezegd worden wat betreft Psv, Feyenoord en Twente.. Tsja.. Ik heb geen glazen bol he.. Het kan zomaar zo zijn dat Earlybird gelijk heeft, maar hij kan er net zo goed naast zitten. Daar moet je je niet te druk over maken. We zien het vanzelf allemaal wel

26 september 2013 om 00:29

Nee, het is allemaal geen wet van Meden en Perzen zoals veel van jouw medesupporters graag willen denken.
Niets is zo onvoorspelbaar als de sport en al helemaal eredivisievoetbal in Nederland.

Dus mij zul je Ajax niet zien afschrijven en evenmin Twente.
In Feyenoord geloof ik een stuk minder alleen al vanwege het feit dat die een kwalitatief minder middenveld hebben en een gebrek aan creatieve spelers..
En daar komt ook nog bij dat Feyenoord maar een soort spelsysteem kent (alle ballen op....) en niet het vermogen heeft om taktisch om te schakelen wanneer het wedstrijdverloop daarom vraagt.

26 september 2013 om 00:31

We hebben met 4-0 verloren van Barca en dat kan. Voorgaande jaren hebben ook met grote cijfers van Borussia en Real verloren. De uitslag tegen PSV was een beetje geflatteerd. Als Vermeer niet blunderde was het een totaal andere wedstrijd geweest.

Daarnaast heb ik grote vertrouwen in het beleid van Ajax en met name in Frank de Boer. Als Ajax zorgt dat ze niet teveel punten laten liggen voor de winterstop en nog een paar goede aankopen doen dan heeft Frank de kwaliteiten om Ajax gewoon aan het voetballen te krijgen. Als ik kijk naar de clubs in de Eredivise domineert er geen enkele club.

26 september 2013 om 00:38

Dat geloof je toch zelf niet met die opmerking over Vermeer.
Je bent de grootste excuus-Truus die ik vandaag op VZ gezien heb.

Vermeer heeft zelfs jouw ploeg nog in de wedstrijd gehouden met uitstekende reflexen, anders had ajax al met de rust met 3-0 achter gestaan en was het al een gelopen koers.

Wauw wat ongelovelijk slecht dit... Geen woorden voor. Enige leuke aan de wedstrijd was dat Muhren 2x scoorde!

26 september 2013 om 00:21

En de Ajax supporters

Hoppa!!!!! Weet iemand toevallig ook het muzieknummer dat aan het einde vd rust werd gespeeld....een plat amsterdams (feest)nummer?

26 september 2013 om 00:22

Danny de Munck - Mijn stad ?

26 september 2013 om 00:25

Waarheen waarvoor van Mieke Telkamp

Kwartfinale KNVB moet idd ook tot mogelijkheden horen

Jammer dat de wedstrijd niet heb kunnen zien, is lees overal wisselvallig commentaar.

Is nieuw doelman veel beter ? Laat gelijk 2 door

Hij deed het prima ! Kon het ook niet slechter dan Vermeer doen he

Pfff! Wat een Drama jongens. Er zit echt totaal geen idee achter, nauwelijks uitgespeelde kansen. Dit moet echt veel beter anders ben ik bang dat we de landstitel niet zullen prolongeren.

Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar waarom heeft Hoesen zo een lage score? Zo te lezen heeft hij toch een redelijk goede wedstrijd gespeeld..

26 september 2013 om 04:12

Ik ben het grotendeels met je eens, echter denk ik dat dit ook hoort bij een ploeg die in de hoek zit waar de klappen vallen. Ze zijn misschien als selectie wat minder dan vorig jaar, maar ze zijn niet zo slecht als ze er momenteel bij lopen. Dit is een kwestie van zelfvertrouwen en plezier terug vinden.

Dat je niet verder kunt met een Poulsen lijkt bittere waarheid, maar hij is nuttig op het moment dat Ajax echt dominant speelt, wat nu dus al weken niet zo is. Bij het huidige zoekende spel is hij veel te slordig in de passing.

En ik denk dat de Boer met Andersen ligeon en de sa al bezig is met het inpassen van talent. Je kunt in zo'n elftal moeilijk een aantal 16 en 17 jarige gaan opstellen. Zulke jongens hebben sturing nodig die op dit moment niet aanwezig is. Die zou je kapot maken als je ze nu laat verzuipen.

Het allermooiste van de avond: Muhren scoort de 1-1 in minuut 67... precies het leeftijd dat zijn oom bij leven haalde. Alsof het zo moest zijn

Toch grappig om te zien hoeveel mensen de termen gunnen en verdienen door elkaar halen. Compleet neutraal (wat natuurlijk niemand is in zo'n wedstrijd) gezien verdiende Ajax het natuurlijk wel, maar dat zegt niks over de prestatie die wederom pijn deed aan de ogen.

Mooi voor die jongen van Muhren dat hij hem twee keer maakt, mooi voor zijn hele familie in deze rot tijd.

Bij Ajax vond ik alleen ligeon erg goed. Die maakte verdedigend een sterke indruk en bracht aanvallend ook veel gevaar met voorzetten waar te weinig mee gedaan werd. Ik zie in de combinatie Ligeon en Sigi in de basis wel een goede mogelijkheid.

Andersen liet alleen af en toe zien hoe geweldig talentvol hij is, maar dat was voor mij nog te weinig om hem goed te noemen in deze wedstrijd. De goal van Hoessen was natuurlijk geweldig ingeschoten, maar die had verder toch ook bar weinig te vertellen.

Genoeg gezegd, door met het hervinden van vorm. Het is misschien een mindere selectie dan vorig jaar maar zo slecht als het nu gaat zijn ze niet. Zelfvertrouwen en plezier zijn nu de sleutel.

Ajax is sportief failliet!

Dit heeft alles met kwaliteit te maken. Daar is weinig van over

De beker ligt ons niet tegen JL clubs en amateurs vind ik te gemakkelijk, is gewoon schandalig gebrek aan mentaliteit. Verder deze gauw vergeten. Hoop alleen dat Frank goed gekeken heeft en dat ie dit weekend aantal mensen beloond. Dus van Rhijn lekker laten banken en Ligeon eens een pot of vijf basis gunnen. Andersen lekker basis en Fischer nog steeds banken. Ook de Sa mag van mij spelen en dan Siggi in het midden. Wat zal die gozer er de schijt in hebben dat er nu wel voorzetten kwamen, zoveel in een wedstrijd die heeft hij in al die weken niet gezien. Maar goed, Frank zal wel niet durven en al die koekebakkers weer terugzetten in de basis. Dan krijgen de Amsterdammers het heel moeilijk tegen Gae. Vrees bijna weer voor alle berichten van makkie, moet Ajax duidelijk kunnen winnen enz. Voor Ajax in deze droevige staat is iedere tegenstander moeitlijk.

En bij de weg ook een uiterst wisselvallige Eriksen had dit zooitje ook niet kunnen helpen hoor, daar was ie zelf veels te vaak onzichtbaar voor.

'onze' trots in de Champions League heeft het moeilijk met de nummer 15 van de Jupiler League...tja....?!?!

26 september 2013 om 08:18

Dan had pisvee moeten winnen van Milan, dan had je daar trots op kunnen zijn in de CL. Want in de EL hoef je er ook niet trots op te zijn.......zeker als je dan 5000 man ziet zitten in het stadion!

Moisander is de laatste tijd een van de mindere en blinkt uit in foute passes..

OT: we zijn verder en dat is het belangrijkst

Ouderwets billenknijpen. Blij dat er uiteindelijk toch gewonnen werd. Het spel was niet om aan te zien..

Ajax heeft maar 1 taak; de schade beperkt houden tot de winterstop, dan mag worden gehoopt dat Overmars de knip opentrekt en versterking haalt voor de vleugels en achterin. Dit Ajax is van nivo plek 5 tot 8. Ajax onwaardig.

Het is toch wat he..telstar dat voor staat tegen Psv, Ajax geeft een voorsprong uit handen tegen FC Volendam. Ben benieuwd wat Feyenoord voor ons in petto heeft tegen FC Dordrecht

Wat ben ik trouwens blij met het geld voor die Van der Hoorn. Hij laat echt steken vallen en toch heeft mijn cluppie er een zeer netjes bedrag voor gekregen. Veel succes ermee Ajax!

Robert Muhren scoort wel heel makkelijk. Misschien de opvolger va. Sigi haha

Dit word misschien mijn eerste positieve comment. Ik heb een Volendam gezien dat streed voor wat het waard was. Het maakte het mijn cluppie erg lastig en net toen het leek alsof Volendam aan het langste eind zou trekken keerde ajax het nog om. Ik heb dus een hele mooie wedstrijd gezien waar echt alles in zat ik hoop dat elke wedstrijd op het allerhoogste niveau zo gaat maar dat is een utopie. Die wedstrijden zijn altijd verschrikkelijk saai omdat de grootmachten erg bang voor elkaar zijn.

algemeen bekend da cillissen in de beker keept dus waarom er nog bij staat da hij onder de lat stond, is meer dan logisch. natuurlijk de eeuwige hetze tegen kenneth vermeer. De zin tussen haakjes in het artikel is overbodig en kan makkelijk weggelaten worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren