Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax kijkt in eigen keuken en benoemt trainersduo Jong Ajax

Laatste update:

Jaap Stam en Andries Ulderink zijn aangesteld als trainers van Jong Ajax. Het duo tekent een contract dat een looptijd heeft van twee jaar, tot en met 30 juni 2016. Dat meldt Ajax op de clubwebsite. Beiden waren al werkzaam bij Ajax: Stam als assistent en trainer van de verdedigers, Ulderink als scout.

/

“We krijgen te maken met bijzonder getalenteerde jongens, aan ons de taak om deze spelers extra bagage te geven en te laten presteren in de Jupiler League”, aldus Stam. De oud-international van het Nederlands elftal is nog niet in het bezit van de juiste papieren en dus moest er een stroman gevonden worden die wel over de juiste papieren beschikt. Dat is Ulderink geworden.

“Het is prachtig dat deze kans voorbij komt, die pak ik met beide handen aan. Het trainersvak begon bij mij eerlijk gezegd alweer te kriebelen. Nu kan ik mijzelf als trainer verder ontwikkelen”, aldus Ulderink. De geboren Zwollenaar was in het verleden werkzaam als coach Go Ahead Eagles, De Graafschap en AGOVV Apeldoorn. Vorig seizoen was Alfons Groenendijk de trainer van Jong Ajax.

Heb jij vertrouwen in het duo Andries Ulderink/Jaap Stam?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is Bosman nog steeds assistent of krijgt hij een andere functie?

Wat zijn de kwaliteiten van Ulderink? Ik ken deze man niet.
Is geen grote naam in het voetbal en ik vraag me af of dit een man is waar de jonge spelers tegen opkijken en wat hij ze bij kan brengen om de laatste stap te zetten naar het 1e team.

Misschien heeft iemand meer info.

28 mei 2014 om 17:07

Ulderink was de opvolger van de succesvolle Kalezic (nu Jong Psv) bij de Graafschap maar bakte er niet veel van (hij stond troosteloos onderaan in de eredivisie).
Ongetwijfeld zullen de de Graafschap supporters meer over hem kunnen vertellen.

Hij heeft ook een trosje amateurclubs getraind.

Typisch een stromannetje dus.

28 mei 2014 om 17:10

Inderdaad een stroman, maar heeft wel als voordeel dat hij al wat ervaring heeft.

28 mei 2014 om 17:22

Een goede stroman denk ik. Stelt zich goed op tov de spelers en brengt ervaring met zich mee. Zie hem trouwens nog wel eens bij wedstrijdjes van zn zoontje.

28 mei 2014 om 17:29

Ulderink deed het bij Go Ahead Eagles goed en moest het daarna met een afgeroomde selectie doen bij de Graafschap. Dus voor Ulderink viel daar geen eer te behalen. Daarna bij Agovv, wat eigenlijk al gezonken was.

Het is geen typische Ajax trainer, zal het ook over een ander boeg gooien als dit nodig is. Doet geen gekke dingen en zorgt ervoor dat de juiste poppetjes op het papier staan. Heeft bij de Graafschap jarenlang in jeugd gewerkt, wellicht dat dit meehelpt bij jong Ajax.

28 mei 2014 om 17:10

Hij heeft de papieren en Stam niet. Dat lijkt me de belangrijkste reden

28 mei 2014 om 18:06

Ik denk ongeveer dezelfde kwaliteiten als Janssen bij Twente, haha

Ergens vind ik het wel vreemd dat Ronald de Boer wordt afgerekend op zijn nevenwerkzaamheden als analist, terwijl Stam zich compleeeet belachelijk en ongeloofbaar maakt bij Harry Vermeegen en "promotie" krijgt.
Of is het gewoon dat Ronald zich niet kritisch mag uiten t.o.v. Ajax?

28 mei 2014 om 18:18

@ Jansen

Ronald de Boer mag wel kritisch zijn, maar dan moet hij het binnenskamers doen bij Ajax. het is tenslotte raar dat als je ergens in dienst ben dat je op nationale TV gaat verkondigen wat je eigen werkgever verkeerd doet. Toch wel een beetje belangenverstrengeling.

Dus op een gegeven blijven er een paar opties. Je schuift aan bij Studio voetbal/vi maar praat niet over Ajax. Maar Ajax is de club van Nederland met de meeste volgers dus vrijwel elk TV programma gaat wel regelmatig over Ajax. Dus eigenlijk is het geen optie.

Of je praat over Ajax tijdens het programma maar je bent niet kritisch. Dan schiet je er nog niets mee op aangezien je dan alleen maar jezelf belachelijk zit te maken.

Of je stopt met één van de twee, en Ronald de Boer heeft de keuze gemaakt om te stoppen bij Ajax en zich op zijn televisie carriere te focussen. wat zijn goed recht is.

28 mei 2014 om 18:21

True.. zo had ik het nog niet helemaal bekeken. Thanks!

(maar Stam blijft een debiel bij Vermeegen op TV)

28 mei 2014 om 18:31

No thanks!

En Stam blijft raar bij Vermeegen, alhoewel ik dat eerder vind komen door Vermeegen. Als er één persoon is die ongelofelijk irritant is op TV dan is het Harry Vermeegen met ze mafketel bril.

Mensen praten over Derksen en een nutteloos programma. Die hebben Harry Vermeegen TV nog niet gezien..

28 mei 2014 om 22:14

Ik ken hem nog van zijn tijd bij de Graafschap, daarbuiten is het redelijk vaag.
Maar toch ben ik blij met een coach die eredivisie ervaring heeft, een oog heeft voor talent gezien zijn als scout.

Met Stam aan zijn zij heb ik er alle vertrouwen in.

dat hele 'stroman' gedoe komt me de neus uit, eerst Twente en nu Ajax (en er zijn ongetwijfeld nog meer voorbeelden). Of zorg er voor dat je trainers de diploma's hebben, of kaart de kwestie aan bij de Knvb. Op deze manier is dat hele systeem nutteloos.

28 mei 2014 om 17:24

Het hele systeem deugt niet, de mensen die dus wel een diploma hebben komen niet aan de bak want ze willen oud spelers die nog geen ervaring hebben!

28 mei 2014 om 17:40

@ alexhorst: Ik kan me wel voorstellen dat clubs (helemaal grote clubs) ook graag 'een naam' voor de selectie van een jeugdelftal of 2e team wil hebben. Het is als speler toch anders als je moet luisteren/gehoorzamen aan Jaap Stam, of aan (met alle respect) Ulderink in dit geval.

Daarbij moet de club gewoon zorgen dat het voorbereid is op de toekomst. Had Stam afgelopen jaar zijn diploma niet kunnen halen? Het lijkt me niet dat ze pas net hebben besloten dat Stam het zou moeten doen, vooral omdat ook al duidelijk was dat Groenendijk zou stoppen na 1 jaar.

En daarbij zegt een diploma natuurlijk niks over de kwaliteit van een trainer. Behalve dat je een aantal aspecten van het vak kent.

Het systeem op zich deugd wel vind ik, alleen moet de Knvb gewoon streng zijn en dergelijke constructies als bij Twente niet tolereren. Alsof er geen andere goede kandidaat zou zijn i.p.v. Schreuder om de echte hoofdcoach te zijn.

28 mei 2014 om 22:19

Het is ook een beetje bureaucratie door te denken dat mensen met papiertjes het per definitie beter doen.
Maar ik snap wel als mensen er moeite mee hebben, tot voor kort zaten we allemaal op Twente te bashen vanwege die vage constructie.
In die zin blijf ik het vreemd vinden, maar ik zal mezelf niet zijn om nu te zeggen dat het blijkbaar kan omdat de Knvb het blijkbaar goedkeurt.

Hoop en verwacht dat Jaap het goed gaat doen, kan zijn papieren gaan halen en gelijk een stuk ervaring opdoen.

Zal mogelijk( als Frank nog een paar jaar blijft) de opvolger van Frank worden, is gelukkig niet in gegaan op de interesse uit Milaan.

Toch prachtig al die oud topspelers die zich inzetten voor onze mooie club, goed om te zien dat van Nistelrooij ook zijn trainersdiploma gaat halen.

Zie het al voor me wedstrijd Ajax - Psv met als trainers Jaap Stam en Ruud van Nistelrooij.

28 mei 2014 om 17:46

Als er eentje de opvolger wordt van Cocu dan is het van Bommel.
Die wordt trouwens komend seizoen stagiaire-assistent van Cocu (van Nistelrooy is komend seizoen stagiaire-assistent van Jong Psv).

Ik heb van beiden de praktijk afname van het UEFA-A diploma gezien (dat is in het traject de voorloper van het diploma coach betaald voetbal).
Er is toch wel duidelijk een verschil te constateren tussen die twee.

28 mei 2014 om 18:20

@oleguapa

Nu heb je toch wel mijn interesse. heb je het verschilt gezien tussen Mark en Philip in de testen? In welk opzicht kan je merken dat er een duidelijk verschil is tussen deze twee. Buiten hetgeen wat eigenlijk iedereen wel een beetje weet over beide heren.

28 mei 2014 om 18:37

Nee, een verschil tussen Mark en Ruud.
Beiden legden hun praktijkexamen UEFA-A (ofwel TC-1) af een week na elkaar, allebei bij een wedstrijd van de PSV B1.

Nu ben ik geen examinator, maar bij mij zou de een 'n negen krijgen en de ander een zeventje.
Laat ik het hierbij maar houden.

28 mei 2014 om 18:46

@ Oleguapa

Oke, dacht je dat Cocu en Bommel bedoelde. Maar dat geeft niet!
In Mark van Bommel zie ik persoonlijk echt een toekomstige hoofd trainer. Puur omda thij naar mijn idee gewoon alle basis kwaliteiten bezit voor een goede hoofd trainer.

110% inzet, altijd willen winnen ten koste van alles, vrijwel onbevreesd, communicatief sterk en laten we niet vergeten dat hij ook een heel aardig balletje kon trappen.

Zoiets zie ik ook wel in spelers als bijvoorbeeld Nigel de Jong. Lijkt in eerste instantie misschien niet een trainer. Maar de basis dingen heef thij ook wel. Veel iznet, ten koste van alles willen winnen, technisch toch aardig onderlegd en bij een hoop grote clubs gespeeld. Maar wat mensen niet weten is dat Nigel de Jong buiten het voetbal een begaafd ondernemer is en een slimme zakenman is.

28 mei 2014 om 18:53

Nu we het er toch over hebben...
Er is ook wel degelijk een verschil tussen Mark en Philip.
Alleen communicatief al....

Als van Bommel langs de lijn bezig is dan staat er ook iemand.
Precies hetzelfde toen ik indertijd Frank de Boer bezig zag met de Ajax A1 op de Herdgang.

Edit:
Ik ken Nigel niet maar wel zijn vader.
Afgaande op jouw info kunnen we wel zeggen dat deze keer de appel een heel eind van de boom gevallen is.

28 mei 2014 om 19:28

D-Bergkamp

Daar was ik niet van op de hoogte, wat voor ondernemingen bezit De Jong? En waarom vind je hem een slimme zakenman?

28 mei 2014 om 22:22

Nigel de Jong bezit een autobedrijf.... luxe wagens zeg maar.
Continental cars(nee wil geen reclame maken, maar toch wel even zijn bedrijf benoemen)
Ferrari's, Bentleys en ga zo maar door.

28 mei 2014 om 23:17

Oleguapa,

Ben vandaag( nog even) jarig, ben dus niet zo snel met reageren en dan ook nog eens tussen de festiviteiten door.

Tussen Mark en Philip slaat de balans door in het voordeel van Mark en neem aan dat hetzelfde het geval is tussen Mark en Ruud.

Beide gevallen heeft Mark denk ik wel iets extra.

Je laatste zin is weer humoristisch met een grote kern van waarheid, maar dat is natuurlijk weer een persoonlijke mening.

Vind Nigel de Jong niet direct sterk in het gelijk herkennen en benoemen van bepaalde situaties die zich voordoen.( hoop dat ik niet te cryptisch ben ga weer feesten)

Wat een onzin ... Ulderink is ook niks
Ajax onwaardig om het zo te doen

28 mei 2014 om 17:33

Ulderink is dan ook niet de coach he vriendelijke vriend! Stam is in principe de coach, het brein etc etc maar aangezien hij geen papieren heeft had Ajax iemand nodig die die wel heeft en het niet erg vindt om als stroman/bijzaak/niet de hoofdbeslisser te funcioneren! Dat is Ulderink dus!

28 mei 2014 om 22:23

Vond Alfons nog minder, die man had helemaal geen uitstraling, maar hij had eerder bij Ajax gewerkt(daarna ging hij naar Willem 2) dus hij kende de club al.
Ulderink heeft veel meer ervaring imo, en zal ook wel wat meer oog hebben voor talent.

Lijkt me een verstandige keuze van zowel Ajax als Stam zelf. Zo laat je Stam eerst de jongens kennen die er in jong Ajax en de A1 spelen, iets wat Frank ook heeft gedaan en we zien hoe dat uitpakt. En zo kan Jaap, Frank opvolgen wanneer deze besluit te vertrekken.

Ik denk dat Ajax ook in heeft gezien dat Stam de ideale opvolger van Frank kan en moet worden.

28 mei 2014 om 17:28

Duidelijk traject inderdaad, goede keuze ook vind ik.

Ik ben benieuwd of hier ook zo'n heisa over ontstaat als afgelopen seizoen bij Twente. Wel slim dat Ajax hiervan gebruik maakt en Twente kopieert.

28 mei 2014 om 17:31

Het is maar de vraag in hoeverre Twente wordt gekopieerd. Bij Twente deed de assistent het werk tijdens de wedstrijden. Dat hoeft bij Ajax natuurlijk niet zo te zijn, misschien dat Jaap Stam keurig op de bank blijft zitten en Ulderink de coaching doet.

28 mei 2014 om 19:23

Zoals in eerder bericht werd vermeld, gaat het wel echt om een stroman

28 mei 2014 om 21:21

Het betreft hier echter een tweede elftal. Iets minder van belang als een eerste elftal naar mijn mening.

28 mei 2014 om 22:25

Maakt niet uit, het principe is hetzelfde.
Ik blijf het een rare beslissing vinden, maar blijkbaar mag het van de Knvb...zolang Ulderink maar duidelijk de '1e coach' is.

29 mei 2014 om 09:21

Een tweede elftal dat in een volwaardige competitie speelt. laten we dat niet vergeten. Dus dezelfde omstandigheden. Je kunt wel zeggen dat het maar een tweede elftal is, maar dit elftal speelt gewoon jupilerleague.

Dat dit allemaal zo maar kan zeg. Jack, leo en Johan plz zeg er wat van.

Zeer goede keus ,een potentiele topper en een man die veel ervaring heeft in het amateurvoetbal en eerste divisie

Het kan snel gaan .Zo ben je de beoogde assistent in san siro en zo moet je op maandagavond naar almere.
Raar trouwens dat stam dat papiertje nog niet heeft.

28 mei 2014 om 17:49

Geld maakt veel goed.

28 mei 2014 om 17:50

Voor het coachen (dwz hoofdcoach) in de Juup League is het diploma Coach Betaald Voetbal vereist.
Volgens mij gaat Stam komend seizoen deze cursus volgen.

28 mei 2014 om 23:19

Klopt, vandaar het stromannetje Jansen, sorry Ulderink.

Hoop niet dat Jaap hetzelfde gevoel gaat krijgen als ze voorganger Alfons.

Was Ulderink niet diegene die alle-ballen-naar-voren speelde met De Graafschap, of was dat zijn opvolger? Verder goede keus gemaakt met Stam denk ik, mocht Ulderink inderdaad diegene zijn, dan is dat er vast al uitgeslagen daar in Amsterdam.

Stam kan zo mooi kijken naar de grootste talenten van Jong Ajax en misschien ook wel A1(kijken of ze met Jong mee kunnen doen). Toch weer een groot voordeel als je de hoofdtrainer wordt, mocht Frank binnen twee jaar vertrekken. De Boer had dat zelf trouwens ook, ook de A1 getraind voor hij hooftrainer werd toch?

Edit: aanvulling.

28 mei 2014 om 21:00

Gelukkig voor Ajax was dat Richard Roelofsen.

28 mei 2014 om 21:03

Oke, dat dacht ik al, vond het al raar dat zo'n iemand bij Ajax werkte.

28 mei 2014 om 22:28

Frankie was inderdaad daarvoor trainer van de A1, daar kende hij ook Klaasen en Veltman van... zijn oogappeltjes.
Onder een andere coach hadden die niet hun debut gemaakt gok ik.

Mooi gebaar van de club om Jaap Stam aan te stellen als coach van Jong Ajax. Ik zelf zie hem als de ideale opvolger voor Frank de Boer als hij over een aantal jaren vertrekt.

On: Jaap Stam heeft natuurlijk een schat aan ervaring opgebouwd in zijn Carrière, ik hoop dat hij een stuk van zijn kennis kan over brengen op de Ajax jeugd.

Hij was toch ook de trainer van de verdedigers? Blijft 'ie dat er wel een beetje bij doen? Zou zonde zijn als die kennis verloren ging.

28 mei 2014 om 22:29

Ja hij blijft voor zover mij bekend is wel gewoon de individuele trainingen uitvoeren.

De taken die Stam doet bij het 1e elftal vervallen.

ON: Lijkt me een goede beslissing van Ajax. Stam was anders waarschijnlijk toch buiten de deur gaan kijken naar een functie. Je krijgt nu wel dezelfde situatie als bij Twente, met een 'officiële' coach die eigenlijk niks te vertellen heeft, in dit geval Ulderink. Hoop verder dat Ajax even netjes aan Stam vraagt of hij de werkzaamheden met Harry Vermeegen wilt stopzetten, verschrikkelijk zeg dat amateurtoneel.

28 mei 2014 om 22:30

Individuele trainingen blijft hij volgens mij gewoon geven, deze trainingen zijn niet alleen voor Ajax 1 spelers, maar ook voor die van jong en ook A1 dacht ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren