Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ajax kan plek in volgende ronde Champions League opnieuw vergeten'

Laatste update:

Frank de Boer werd met Ajax al vier keer kampioen van Nederland, maar wil ook zo graag eens wat laten zien in Europa. De wens is om eens te overwinteren in de Champions League, maar dat zal ook dit seizoen weer heel erg lastig gaan worden. Ajax heeft na drie groepswedstrijden maar twee punten en de bezoekers van Voetbalzone geloven al niet meer in een plek in de volgende ronde.

/

In de afgelopen dagen kon men op onze frontpage reageren op de poll 'Bereikt Ajax de knock-outfase van de Champions League?' In totaal brachten bijna 13000 bezoekers hun stem uit en liefst 84 procent denkt dat Ajax een plek bij de laatste zestien in de Champions League wel kan vergeten. 16 procent voorspelt dat Ajax Paris Saint-Germain of Barcelona nog zal gaan passeren.

Ajax speelde gelijk tegen PSG en APOEL Nicosia, terwijl het afgelopen dinsdag kansloos verloor van Barcelona. De Catalanen komen volgende week woensdag op bezoek in de Amsterdam ArenA en als Ajax nog wat wil, zal er dan in ieder geval gewonnen moeten worden. PSG heeft in Groep F al zeven punten, Barcelona heeft er zes, Ajax twee en APOEL een.

De ambitie om te overwinteren in de Champions League is niet realistisch

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
27 oktober 2014 om 00:57

Ja, was inderdaad al duidelijk.
De enige kans om een keer te overwinteren is als het team dat kampioen wordt bij elkaar blijft, én een hele gunstige loting heeft.
Als PSV bijvoorbeeld kampioen wordt, Maher/narsingh/depay/wijnaldum etc. kan behouden, én ze loten 3 tegenstanders zoals poule C of poule H, is er een kansje om een keer 2e te worden.
Maar het gaat al fout bij het bijelkaar houden van de selectie...

27 oktober 2014 om 01:22

Ik denk dat als Ajax kampioen wordt en ze loten een van jouw genoemde poules dat ze ook kans zat hebben op overwintering. Vergeet niet dat ze de afgelopen twee jaar in verschrikkelijk lastige poules toch in ieder geval 3e werden. Zelfs boven city destijds.

27 oktober 2014 om 01:31

Ajax zou ook kunnen inderdaad, PSV was gewoon een voorbeeld. (die hebben in mijn ogen de sterkste selectie op dit moment).
City, Barcelona, Milan.. Zijn allemaal ploegen die Ajax heeft verslagen afgelopen jaren. Vergeet daarbij ook niet de wedstrijd tegen Madrid waarbij 2 goals onterecht werden afgekeurd (plus 7 doelpunten van de concurrent..).
Het zit misschien niet altijd mee, maar laat voorop staan dat we als land weinig te vertellen hebben in Europa. En geld speelt daarbij een belangrijke rol.

27 oktober 2014 om 01:34

We weten toch allemaal dat zowel Depay als Wijnaldum volgend jaar voor 99% vertrekt. Guardado is helaas gehuurd en zal sowieso vertrekken. Waarschijnlijk Willems ook als hij zo doorgaat. Wat speelt die man goed de laatste weken. Zelfde geld voor Arias die het ook niet onaardig doet. Maher en Narsingh blijven erg wisselvallig en komen fysiek veelste kort voor een zwaardere competitie. Zie ze daarom ook niet gauw vertrekken.

Probleem is gewoon dat Psv met al die vertrekken van de top spelers is dat de zwaktes nog meer zichtbaar zullen zijn. Bruma is misschien nog wel minder dan Marcelo. En er zal toch volgend jaar minimaal 2 centrale verdedigers moeten worden gekocht. Aangezien Rekik niet voor eeuwig blijft. En Isimat ook geen indruk maakt als huurling. Dan moet Psv ook nog eens de vertrek van de top spelers zien te verwerken. Zoals Depay , Wijnaldum , Willems ( waarschijnlijk )en Guardado. Wat er ook gekocht word het is altijd minder. Daarom zullen wij de komende 20 jaar geen enkele rol van betekenis hebben in Europa. Heel misschien een Europa League voor 1 van de Nederlandse clubs door enorm te stunten. Zoals Fulham dat ook deed. Maar meer zit er echt niet in. Dat is helaas de realiteit.

27 oktober 2014 om 06:07

ik snap ook niet wat altijd het probleem is? Nederlandse clubs zijn gezond, er wordt met weinig geld goed opgeleid en ingekocht (jeugd trainers en scouts van hoge kwaliteit) en er wordt ieder jaar toch sterk Champions League voetbal gegeven, met Europees voetbal.

Ja sommige clubs hebben niet veel te zoeken in Europa, maar dat ligt naar mijn idee meer aan de playoff van de Eredivisie als aan de teams zelf. het is natuurlijk retarded dat een club die 5e wordt en recht heeft op een ticket (er dus ook voor gewerkt heeft) toch nog op de laatste dag door 1 slechte wedstrijd, zijn of haar ticket verliest aan de nummer 9.

daarbij zie ik mijn club (aik) liever verliezen met 4-0 van Napoli of wie dan ook, dan een speeltje zijn van een sheik die geen reet met voetbal te doen heeft maar gewoon tof wilt doen aan de familie tafel met kerst.

clubs als Manchester United, Psg, Manchester City maar ook clubs als Dynamo Kiev, Moskou, Zenit, Shachtar D. en weet ik veel wie allemaal, krijgen elkaar jaar miljoenen binnen van "persoonlijke" sponsoren. waarbij de eigenaar ineens 150 miljoen euro teveel op zijn rekening heeft staan, zie Man United. redelijk veel schulden en weten dit jaar voor 200 tot 250 mil euro een "aantal" spelers te halen en PSG doet precies hetzelfde.

Dynamo Kiev en Zenit, spenderen jaarlijks miljoenen aan een aantal spelers om ze vervolgens op de bank te zetten, want het "loopt" niet. en dan moeten Ajax en Psv, maar ook Twente en Feyenoord het doen met minder dan 20 miljoen..

sorry hoor, maar die Uefa ranglijst zegt helemaal geen kloot over over hoe goed een club het doet, de punten worden gewoon gekocht door de clubs, en die CL tickets erbij.

zoals ik al zei, Liever met 4-0 onderuit, als een speeltje zijn van een Sheik!

27 oktober 2014 om 08:40

Amen.

27 oktober 2014 om 09:15

Zo is het @ Jeronsaik.

Ook vind ik het vreemd dat er sommigen serieus denken dat een Nederlandse club mee zal kunnen in de CL als we 40 a 50 miljoen investeren in spelers. Misschien met wat geluk een 2de ronde, ja en wat dan? Persoonlijk heb ik liever een EL beker in de prijzenkast dan een 2de ronde CL ticket. Of desnoods een halve finale EL.
Zie Roma, heel wat miljoenen geïnvesteerd en ze worden getrakteerd op een dikke nederlaag. Liverpool idem.
Nee de absolute topclubs zouden altijd uitmaken hoe de CL verloopt, dit gecombineerd met wat sjeiks en je bent als Nederlandse club volkomen kansloos.

@rink15
Ik kan me niet voorstellen dat PSV die 2de ronde in de CL had gehaald in die poules. Kansje? Dat heb je in iedere groep. Uiteindelijk heb je er weinig aan.
Wat maakt die 2 poules minder dan de EL groep waar ze nu in spelen?
Met alle respect, maar als je in de eerste fase EL amper kunt overtuigen, dan heb je niets te zoeken in de CL.

27 oktober 2014 om 09:19

Het grote probleem ligt in het fysieke en conditionele. Als je ziet wat voor tempo er gespeeld wordt wekelijks. In nederland heb je een handje vol wedstrijden waar het tempo enigszin ligt. Als ajax psv of feyenoors nu tegen chelsea of real madrid spelen worden ze weggevaagd.

27 oktober 2014 om 10:47

Ajax heeft Milan nooit verslagen, en Ajax is gewoon slecht.

27 oktober 2014 om 11:41

^^ Iemand is Frank zijn debuutwedstrijd nu al vergeten....

27 oktober 2014 om 03:42

Als ajax wat meer ervaren aankopen doet kan het verder komen, het hoeft echt geen wereldtop te zijn maar een betere middenvelder en een goeie ervaren verdediger en uiteraard een 20+ spits en ajax komt een ronde verder

27 oktober 2014 om 06:39

Ajax had geen verkoop moeten doen
Met blind was je middenveld een stuk meer aan elkaar gewend dan nu.
En dan kwam je er waarschijnlijk ook niet want de cl is gewoon verpest door het geld.
Ik hoop dat de uefa trots is op zichzelf is door een toernooi te verpesten.

Als Ajax nou gewoon 3 punten had gepakt tegen Apoel en PSG had verloren van Barcelona dan had Ajax een kans gemaakt. Niet een hele grote maar wel een realistische kans. Nu kun je het gewoon vergeten, het zijn PSG en Barcelona die door gaan, daar durf ik wel mijn hand in het vuur voor te steken.

27 oktober 2014 om 00:30

Als PSV vorig jaar zich gewoon kwalificeerde en daarna alle wedstrijden in de Champions League had gewonnen...

27 oktober 2014 om 23:35

verschilletje is wel dat ik nog van een realistisch 'alsje' spreek. PSV in de Cl... denk het niet.

Tja als je niets investeert en je concurrentie geeft jaarlijks 100miljoen uit dan kun je het ook wel vergeten he. Met een paar investeringen had Ajax thuis kunnen winnen van Psg en Apoel. Speel je misschien gelijk tegen Barca thuis en pak je 3 punten in Nicosia. En je bent waarschijnlijk gewoon door. Maar met deze selectie is geen eer te halen.

27 oktober 2014 om 00:14

Tsjah, maar als een club iets teveel uitgeeft in NL dan binnen krijgt is de hele knvb opeens overstuur en wordt er een curator naar de club gestuurd, terwijl clubs als PSG en Barca tientallen miljoenen in de schuld staan en er niks gebeurd.... Eerlijke concurrentie is er ook niet he.

27 oktober 2014 om 00:28

Tja maar Ajax maakt al jaren ruime winst. En ja dat komt door de Cl inkomen. Maar als je niet een beetje risico durft te nemen. Dan moet je ook niet jaarlijks aankondigen dat je door wilt in de cL. Want dat red je never nooit tegen die grootmachten.

27 oktober 2014 om 00:35

True en een keer een beetje geluk met de loting kan ook geen kwaad, want dat heeft Ajax ook niet echt gehad sinds de come back in de CL

27 oktober 2014 om 00:51

ledenis, lul niet zo dom. Ajax maakt winst door inkomsten uit de Champions League en de verkoop van spelers. Ajax is nog steeds baas in eigen huis door een eigen vermogen van 100 miljoen € en is niet afhankelijk van een geldschieter uit Rusland. Clubcultuur staat hoog in het vaandel bij Ajax!. Je praat veel maar je zegt weinig. In welke spelers had Ajax moeten investeren om te kunnen winnen van Paris Saint Germain en Apoel?

27 oktober 2014 om 02:16

ja als je zo blijft denken dan kom je nooit verder. het probleem is dat ik het idee heb dat nederlandse clubs niet eens proberen om betere spelers te halen omdat ze denken die komt toch niet. waarom probeert ajax het niet bij een Arnautovic en spelers die bij top en subtop clubs niet veel spelen die willen speeltijd en Ajax heeft genoeg te bieden zoals spelen om de titel beker en CL, en ik denk als je het nooit probeert kom je er nooit achter. Nee nederlandse clubs kijken niet verder dan de eredivisie talenten die jij en ik ook kunnen scouten on overhalen om bij ajax te spelen. Nee wij gaan voor de Bruma,s Zimling,s en de Kazim,s daar schiet je niks mee op, koop dan liever niks.

27 oktober 2014 om 03:40

Mirzet12 duurdere spelers is geen garantie voor succes, maar je vergeet dat Overmars wel degelijk een Eto'o bijvoorbeeld probeerde te halen en die kwam dus echt niet. Bojan was een coup, maar die stelde heel erg teleur.

APOEL moet dan sowieso gaan winnen van PSG en Ajax van Barca.

Heb al valer gezegd dat ploegen als Ajax, Apoel Nicosia etc niks te zoeken hebben in de champions league. Voor dit soort clubs moet er een aparte cup verzonnen worden. de champions league moet geen competitie zijn van landskampioenen maar van team met het meeste budget op het veld zoals Real Madrid, Barcelona, City, Psg, Monaco, United. City, Byern Munchen etc.

27 oktober 2014 om 00:14

Dan heb je over een jaar of tien de Engeland Spanje cup, aangevuld met Bayern Munchen en PSG.

27 oktober 2014 om 00:52

Apoel haalde nog niet zo lang geleden nog de kwart-finales. CL in deze huidige vorm is goed zoals het is. EL daarentegen mag wel wat aantrekkelijker.

De meeste clubs die jij opnoemt treffen elkaar in de volgende ronde dus je moet gewoon even geduld hebben en volgens mij ben je vergeten dat Ajax Man City nog achter zich liet toen ze elkaar troffen. Ik ben het daarom oneens met de stelling. Een gunstige loting zou het mogelijk moeten maken dat een Nederlandse club de volgende ronde haalt en laten we eerlijk zijn Ajax kwam er 2 keer heel dichtbij ondanks de zware lotingen, dus zo onmogelijk is het nou ook weer niet.

27 oktober 2014 om 07:58

Soccer1000..

Laten we dat nou maar niet doen. Daarmee promoot je juist de 'sjeiks' en andere mensen die graag een voetbalclub als speeltje willen. Nee, een club moet, in mijn optiek, op eigen benen gezond blijven en moet geen hoge schulden hebben om aan de CL mee te mogen doen anders is dat de zuiverste vorm van competitievervalsing, in mijn ogen..

Tja als je gene geld uitgeeft aan topspelers, zal je nooit ver gaan komen in de C.l...

27 oktober 2014 om 00:58

Tja als je, in tegenstelling tot een aantal topclubs, niet onbeperkt geld hebt kunnen uitgeven zonder dat er wordt ingegrepen dan kom je moeilijk aan topspelers. En met dit beleid zijn ze al een aantal keer heel dicht bij de volgende ronde gekomen, dus uiteindelijk lijkt me dit een prima beleid. Maar inderdaad, er mag wel een keer 1 topspeler bij komen.

Wat een onheilspellende analyse. Ajax weet zelf ook dat ze voor EL gaan, psg heeft nu al 7 punten, dat gaat ajax nooit meer lukken. Ze moeten zich ook niet met psg vergelijken. Dat team is tot zoveel meer in staat.

27 oktober 2014 om 01:02

Maar dat betekent niet dat ze dat psg dat ook altijd laat zien. Net als Ajax, dat is tegen topteams ook tot veel in staat. En een topteam kan ook niet altijd een topdag hebben. Speel de wedstrijd van je leven tegen barca (thuis) of psg (uit) en je hebt weer een reëele kans om door te gaan. Ik zie het niet snel gebeuren, maar het heeft geen zin om jezelf nu al als compleet kansloos te zien. Thuis was je tegen psg fysiek ook gewoon de betere aan het einde. Toen heb je een beetje geluk gehad, scoorde je de 1-1 en kon je zelfs nog winnen.

Let op mijn woorden !! Binnen 2 jaar gaat Ajax door naar de 2e ronde van de CL. De A1 van nu zitten er paar toppers bij zoals Eriksen, Sneijder, van de vaart !!!!

27 oktober 2014 om 00:57

De voornaamste reden waarom er al gesproken wordt over het vertrek van Schone, Moisander en Siggie etc.

Ajax A1 heeft grote kans om de mini CL te winnen dit seizoen en dat zou een hele mooie prestatie zijn gezien Dilrosun en co zijn gepoached.

27 oktober 2014 om 00:57

Ik let op je woorden, maar ik ben bang dat je in een droomwereld leeft.

ik denk dat het wel mogelijk is. misschien dat ze thuis Paris op 0-0 kunnen houden en heek misschien Barcelona pijn kunnen doen maar Cyprus moeten ze wel van kunnen winnen.

27 oktober 2014 om 01:07

chandor, doe je huiswerk nog eens over. Ajax speelt uit tegen Paris Saint Germain!

27 oktober 2014 om 01:32

uit of thuis ach maakt niet super veel uit. dat kunnen ze nog altijd winnnen mits ze gewoon een goede metaliteit hebben dat ze van elke club kunnen winnen. als ze bijvoorbaat zeggen dat ze gaan verliezen dan doen ze dat ook.
ze moeten gewoon niet bang het veld op gaan.
ze moeten elkke wedstrijd spelen of het de laatste is. dan pas kunnen wij zeggen dat ze er voor gevochten hebben!

27 oktober 2014 om 08:53

Dus als ze gelijk spelen tegen psg en barca en winnen van apoel dan hebben ze de zeven punten die psg nu heeft aangezien je gelijk speelt tegen ze hebben ze er dan acht. Dit is een kansloze missie

27 oktober 2014 om 17:01

als je bedoeld om te overwinteren dan kan je wel eens gelijk hebben maar een 3de plek zit er zeker in dus dan is het toch weer Europa league.
maar wie zegt dat ajax niet kan winnen van psg of Barcelona. ze moeten gewoon met veel zelfvertrouwen op het veld gaan staan. en niet bang worden omdat het een grote club is.

Jammer hoor dit.
Ik dacht echt dat Ajax de 3 punten kon pakken tegen PSG, maar helaas.
Schone speelde die wedstrijd bovendien heel erg goed.
De vrijetrap van Schone, heerlijk. Hij is altijd goed met vrijetrappen, echt een goede trap heeft Schone.

Dan denk je dat je goed hebt gespeeld (had beter gekund) tegen PSG, en dan ga je APOEL onderschatten, het was te verwachten.

Tegen Barcelona verlies je altijd wel als Ajax zijnde, dat Ajax een keertje won van Barcelona was gewoon geluk.

I'ts al about the money money money.
Geef Ajax een Sjeik met veel geld en ze komen ook de groepsfase door.
Want tegen (PSG) en (Barcelona) kunnen we het op.

En nee met opleiding win je het ook niet van deze twee clubs, duurt allemaal te lang .

We moeten het accepteren dat we gewoon slecht zijn internationaal (CL).

CL, dat blijft een moeilijk verhaal voor Nederlandse ploegen.
Het ergste is dat als Ajax de EL in zakt, het net als de anderen ook daar geen potten weet te breken.

Als je bij Barcelona en Psg in de poule zit weet je dat het een heel lastig verhaal gaat worden, maar opgeven is voor mietjes en gewoon zorgen dat de Ajax-spelers met zelfvertrouwen en overtuiging aan de CL beginnen en kijken wat er mogelijk is!

Bij Ajax-Psg toen het 1-1 stond schoot Schone een vrije trap op de paal... Als je dan 2-1 maakt groeit er ongetwijfeld een stuk overtuiging en zelfvertrouwen in de ploeg en dan heb je net dat beetje extra wat je wellicht naar de 2e ronde helpt!!

Tegen Barcelona kon het gewoon en tegen PSG ook. Mensen vergeten dat een wedstrijd beslist wordt door momentopnames en niet de gehele 90 minuten lang.

Als Ajax echt een serieuze kans wil maken tegen Barcelona moeten ze Pique opzoeken. Zet hem onder druk en hij maakt enorm veel fouten. Ook moeten de spelers met meer bluf spelen. Het was allemaal te bescheiden, vooral El Ghazi en Kishna.

27 oktober 2014 om 11:56

Helemaal mee eens, de eerste helft was Ajax onwaardig.

Enige kans op de volgende ronde is in Cyprus verspeeld, die wedstrijd had gewoon drie punten moeten zijn. Ajax krijgt de kansen wel maar op die momenten word er helaas steeds niet thuis gegeven. Als Ajax echt de tweede ronde wilt halen zul je toch echt eens een keer de selectie een kwaliteit injectie geven in plaats van de selectie alleen maar uit te hollen en stoppen om de selectie aan te vullen met middelmaat.

Dit is logisch want het Nederlandse clubs en onze Eredivisie heeft een enorme achterstand,
zouden we ooit nog mee willen doen met de grote voetbalclubs, dan denk ik dat onze Eredivisie financieel een grotere kapitaal injectie nodig heeft, en dat spelers goeie jeugd spelers langer bij blijven !!!

Want Nederland heeft veel voetbalkennis, Namen zoals johan cruijf Rines michels vroeger was onze voetbal heel populair, bij maar naar de Duitse voetballand en Naar bijvoorbeeld Barca
onze voetbalkennis heeft zich daar te goed ontwikkeld en is hier verloren gegaan !!!!

Ajax is gewoon niet sterk genoeg en kunnen alleen ver komen in de EL denk ik

27 oktober 2014 om 07:25

Konden ze dat maar. Helaas is het daar ook snel einde verhaal

Nederlandse club moeten een kwartfinale in de Europaleague als doel stellen. Want hoger dan dit is niet haalbaar.

A) zitten ook al die CL in een lastige pouls
B) de beste spelers worden ook iedere keer verkocht, daar kunnen ze niks aan doen.

Dus het is gewoon normaal dat we niet kunnen overwinteren en dit telt voor iedere goede clubs van de eredivisie.
Wij zullen siggi, shone en moisander kwijtraken. En psv zal voor depay en wijnaldum kwijtraken, in de winter of zomer.

Dit was natuurlijk al te verwachten. Maar proberen te overwinteren in de Champions League is gewoon realistisch. Het ligt maat net aan de loting ook! Alleen heeft Ajax daarin nooit zo veel mazzel.

Tja komt door de loting Ajax heeft de pech dat ze precies twee ploegen treffen van wereldklasse. Alleen in de poule met Bayern, City en Roma had je had even slecht kunnen treffen.
Want tegen een Arsenal, Liverpool, Zenit etc geef ik ze wel kans om tweede te worden. Dan heb je één echt goede ploeg in je poule.

Ajax kan niet tegen het grote geld op, tenminste niet op dit moment. Dat Ajax steeds net derde wordt is ook een beetje pech. Dit jaar lijkt het wel heel moeilijk te worden maar ik denk dat Ajax met het beleid dat is ingezet toch regelmatig door de eerste ronde kan komen. Het is nog niet gebeurd maar ik denk dat het goed haalbaar is.

Vergeet niet dat Ajax toch vrij constant is geweest de afgelopen jaren. Steeds kampioen en steeds gevochten om derde plek in poule CL. Mijn verwachting is dat het niveau van Ajax omhoog gaat, in dit seizoen, maar zeker ook de komende seizoen. Kortom, Ajax komt die eerste ronde CL binnenkort echt wel een keer door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren