Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax is niet mijn favoriete club, maar ik ga gewoon mijn best doen’

Laatste update:

Excelsior zegevierde zaterdagavond met 0-1 over NEC en zette daarmee een flinke stap naar handhaving. De Rotterdammers staan nu twaalfde in de Eredivisie, met zes punten voorsprong op nummer zestien Sparta Rotterdam. "We hebben een reuzenstap gezet, maar officieel is het nog niet", zo benadrukte Mike van Duinen.

"Wel ben ik ontzettend tevreden met dit resultaat. Drie wedstrijden op rij gewonnen", vertelde Van Duinen, de maker van het enige doelpunt in Nijmegen, in gesprek met Voetbal International. De aanvaller, een fervent fan van ADO Den Haag, gaat zondag met de harde kern van de Haagse club mee naar de wedstrijd bij Sparta Rotterdam. "Voorafgaand aan dit weekend heb ik gezegd: 'Als we winnen ga ik mee'. Laat ik duidelijk zijn: ik ben nu voor Excelsior en geeft alles voor deze club. Zowel voor Excelsior als ADO is een overwinning morgen meer dan welkom."

Van Duinen erkende ook dat Ajax 'niet zijn favoriete club is'. "Of ik daarom rustig aan ga doen tegen Feyenoord? Dat moet niet mogen toch?", zo kwam de eerstvolgende competitiewedstrijd ter sprake. "Ik ga gewoon lekker voetballen en net als iedere week mijn best doen. Feyenoord moet het zelf doen. Ik denk ook niet dat ze onze hulp nodig hebben. Wij gaan gewoon lekker voetballen. Spreekt mijn gezicht boekdelen? Haha, ik kan slecht liegen, maar dat is gekkigheid."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jeetje, ik heb nog niet eerder zoveel "tegenstanders" van feyenoord horen zeggen dat ze stiekem wel een stapje minder zouden willen doen. Bij vitesse en excelsior is dit numm nummer 6 if 7 die ik hoor (lees) zeggen dat zij willen dat feyenoord kampioen wordt, maar natuurlijk wel "alles geven" tijdens de komende wedstrijd.

23 april 2017 om 00:43

Nou ... wees blij.... ze gaan alles geven tegen Feyenoord. Wat wil je meer?

23 april 2017 om 07:11

Hij zet "alles geven" niet voor niets tussen aanhalingstekens. De gene die dat expliciet roepen doen vaak het tegenovergestelde.

23 april 2017 om 09:34

Ik ben eruit. Hyballa wil dat Feyenoord kampioen wordt dus liet hij Excelsior winnen, zodat die min of meer veilig zijn en tegen Feyenoord niet hoeft!!

23 april 2017 om 11:10

Lijkt een beetje op de gunfactor die Twente ook had, bijvoorbeeld waren er een aantal Feijenoord supporters die hun eigen spelers kwamen vertellen dat zij moesten verliezen.

Daar moet je gewoon mee dealen, als we geen kampioen kunnen worden na vandaag moeten alle pijlen gericht worden op de El.

EL winnen is ook een geweldige prestatie, we zijn er dicht bij en moeten afrekenen met een tegenstander waar we sowieso nog een appeltje mee hebben te schillen.

23 april 2017 om 01:45

Ach dat schijnt je populair te maken in Rotterdam. Spelers zijn er kennelijk heel erg mee bezig. Zagen we verleden jaar ook bij de Graafschap, die gaven alles tegen Ajax en slaagde er ook nog in. Kregen ze nog een mooie iphone voor, echter de impact was zodanig groot, dat ze vervolgens degradeerde. Hoop voor Excelsior dat ze een goed oog op de ranglijst houden, je zal maar in de na competitie terecht komen en degraderen omdat je het Feyenoord wel gunde. Is toch vrij lullig naar je eigen supporters toe.

23 april 2017 om 02:07

Excelsior staat inmiddels 12e, het moet wel heel raar lopen willen die nog nacompetitie spelen. Ze hebben zich wel veilig gespeeld nu.

23 april 2017 om 11:17

Exstensa,

Excelsior heeft zich zeker nog niet veiliggespeelt, kunnen nog gewoon derde van onder worden.

Moeten nog thuis tegen Feijenoord en uit tegen Den Haag, dus mogelijk wil Van Duinen vast in een goed blaadje bij zijn voormalig teamgenoten komen.

23 april 2017 om 11:24

De Graafschap is echt niet gedegradeerd omdat ze tegen Ajax alles gaven omdat je dat soms denkt. Wel raar dat je hiermee wil zeggen dat het raar is dat De Graafschap alles gaf terwijl ze nog nacompetitie moesten terwijl je wel vindt dat Vitesse alles moet geven terwijl die nog een bekerfinale hebben.

23 april 2017 om 11:42

Haha inderdaad pure ironie. Nog steeds zo passief agressief doen nadat ze zelf het kampioenschap bij de nr. 17 verspelen maar wel huili huili doen als een Excelsior speler zo'n uitspraak doet.

Speedy weet vast niet dat de play-off ronde waarin De Graafschap degradeerde pas ander halve week na die legendarische wedstrijd was.

23 april 2017 om 19:41

Jongen ik vind het prima, iedereen mag doen wat ie wilt. Excelsior fans kunnen nu honderden euros vangen voor hun seizoenskaart, geweldig voor hun. Ik gun het ze van harte. Maar als Sparta thuis van twente wint, kan Excelsior nog steeds gewoon in de na competitie belanden. Als speler van Excelsior zou ik me daar drukker om maken dan om wie er kamioen wordt, vandaar mijn link naar de Graafschap verleden jaar. Die spelen de komende jaren gewoon JL op vrijdag.

23 april 2017 om 06:20

Eigenlijk best zielig als vriend en vijand je een kampioenschap wenst. Vergelijkbaar met een Klein kind die je als volwassen laat winnen of een omaatje die je helpt met oversteken. En eigenlijk kloppen deze voorbeelden niet want is meer respect. Bij Feijenoord is het eerder zielig

23 april 2017 om 09:20

De frustratie zit diep he? Waar zie je van Duijnen Feyenoord een kampioenschap wensen? Daarnaast mag iedereen toch zijn of haar voorkeur uitspreken? Het valt me op dat zodra iemand dat doet en zijn voorkeur ligt bij Feyenoord dat men er massaal bovenop duikt. We hebben notabene jarenlang de ex-voorzitter van Ajax van Praag als voorzitter van de knvb gehad, als nu een pipo als van Breukelen of Gijs de Jong zegt dat hij het Feyenoord wel een keer gunt is de wereld te klein.

23 april 2017 om 09:36

Volgens mij heeft van Praag zich altijd redelijk neutraal opgesteld.

Daarnaast duikt iedereen er niet alleen massaal bovenop als het om Feyenoord gaat hoor, dat is overal zo. Misschien valt het jou nu alleen pas op omdat Feyenoord in die positie zit dat er over gepraat kan worden. Ik vind het persoonlijk niet slim dat spelers zich zo uitspreken vlak voor ze tegen de club moeten. Hou gewoon lekker je mond en geef na de wedstrijd je voorkeur aan. Dan kan je het ook makkelijker verkopen door te zeggen "vandaag hebben wij verdiend verloren van de aankomend kampioen" oid.
Je club voorkeur moet niet uitmaken. Je mag het een club best gunnen, maar breng het dan positief en niet negatief door te zeggen dat Feyenoord het gewoon heeft verdiend ipv te zeggen dat je Ajax niet erg mag.

23 april 2017 om 08:17

Ja daag. De journalisten zijn gewoon een beetje raar aan t doen door dit aan elke voetballer te vragen. Zag ik vorig jaar tegen de graafschap ook niet gebeuren. Vraag je liever af waarom dit zo vaak gevraagd wordt. Is totaal irrelevant

23 april 2017 om 08:39

Zag je dat vorig jaar niet gebeuren? Kan je nog herinneren dat de broer van Propper dagelijks bezig was om te laten zien dat ze volle bak zouden gaan? De haat naar Ajax, ook vanuit Utrecht? Weet je niet meer zeker heh.

23 april 2017 om 08:44

En zo zal antonia Ajax de overwinning wel gunnen. Maar nu wordt bij iedereen een voorkeur voor Feyenoord heeft gesuggereerd dat ze het wel zullen laten lopen. Dat vroegen ze toch ook niet aan Smeets? En die gaf aan voor Ajax te zijn na.de wedstrijd

23 april 2017 om 08:54

Is iedereen vergeten dat Feijenoord ooit een grote rol speelde in het kampioenschap van FC Twente? Door opzichtig te verliezen, éã©n of twee rondes voor het einde? Dat Vitesse zich mogelijk spaart voor de bekerfinale is gewoon pech, maar Ajax maakt vaak concurrentievervalsing mee aan het einde van het seizoen. Dat een speler van Excelsior gewoon aankondigt dat hij tegen Feijenoord minder zijn best gaat doen is een grote schande.

23 april 2017 om 08:54

Het grappige is.. Men gunt ajax niks in nederland. Raar volk

23 april 2017 om 08:56

Raar zeg dat Propper liever had dat PSV kampioen zou worden. Zijn broer speelt bij Psv. Je zoekt spijkers op laag water. En als het wel zo zou zijn, misschien moet je dan afvragen waarom er blijkbaar zoveel antipathie is tegen Ajax.

23 april 2017 om 09:04

@zeuxis je dacht: ik doe zelf op maar een eierschalen op mn hoofd?

23 april 2017 om 09:42

@burdym
Niemand zegt dat het raar is. Het voorbeeld wordt alleen gegeven omdat Feyenoorders nu ineens beginnen te klagen dat het alleen dit jaar voorkomt en voor de rest nooit. Zelfs als ze eerste staan en op weg zijn naar een kampioenschap wil een deel van de supporters nog iets hebben om te zeggen dat iedereen tegen ze zijn. (Ja en de ironie is dat Ajacieden hier precies hetzelfde zeggen).

23 april 2017 om 09:42

@burdym waarom er zoveel antipathie tegen Ajax is komt simpelweg door het feit dat die club de grootste en meest succesvolle v Nederland is.

Is overal hetzelfde: Bayern in Duitsland, Juventus in Italiã«, Anderlecht in Belgiã«, Real in Spanje...allemaal het meest gehaat doordat ze de beste club zijn. Vrij simpel.

23 april 2017 om 10:16

Als je dit blijft geloven, zal er nooit iets veranderen.

23 april 2017 om 10:43

Klopt helemaal, je ziet het ook vaak bij onderlinge derbies. Zoals hier in Friesland tussen Cambuur en Heerenveen. De haat van Cambuur tegen Heerenveen is vele malen groter dan andersom. Dit komt puur doordat Heerenveen veel succesvoller is.

23 april 2017 om 12:30

Opzichtig te verliezen? Feyenoord verloor een uitwedstrijd van de kampioen in een jaar dat zij op 25 punten eindigden. Soms zien Ajacieden in alles een complot.

23 april 2017 om 17:19

Haha die broer van Pröpper deed niet eens mee. Praatjesmaker.

23 april 2017 om 08:37

Wat een intense treurigheid. Daarom zijn de prijzen van Ajax ook altijd de mooiste, daar zit geen kadootje bij.

23 april 2017 om 08:55

Ehh joostfan jij slaat de spijker opzn kop. Iedereen is tegen ajax.. Des te mooier het is dat we de mooiste erelijst hebben van nederland. Geen kampioenschap cadeau krijgsn

23 april 2017 om 08:56

Dus jij impliceert nu dat iedereen die buiten Ajax een titel heeft gehaald, dat dat komt door dat de tegenstanders Ajax de titel niet gunde en dus maar verloor. En maar blijven volhouden dat Ajacieden niet arrogant zijn.

23 april 2017 om 09:12

Zit dat eier-schaaltje nog op je hoofd? Het vuurtje wordt gewoon opgestookt en het is natuurlijk vrij onzinnig om je druk te maken te maken hierover. Ieder jaar is het het hetzelfde verhaal. Geen 1 speler heeft er voor zichzelf baat bij om een wanprestatie te leveren.

23 april 2017 om 09:13

Zie niet zo snel in wat dat met arrogantie heeft te maken. Maar lekker makkelijk voor je. Hoef je zelf niet na te denken een kom je weer voor de zoveelste keer met arrogantie op de proppen.

23 april 2017 om 09:48

Daar klopt natuurlijk niets van. Een goed voorbeeld is Lazovic die in zijn laatste wedstrijd met Vitesse open huis gaf bij PSV in het seizoen dat het op doelsaldo werd beslist. Lazovic stond na de wedstrijd lachend te roepen dat PSV zijn 'cloeb' is. Echt een bizar tafereel. Spelers hebben dus wel degelijk een eigen agenda. Ik hoop dat de agenda van alle spelers (ook die tegen Ajax spelen) aangeeft dat ze volle bak moeten.

23 april 2017 om 09:50

Ik zie veel Ajacieden hier klagen dat de titel hun zo misgund wordt, maar in hetzelfde bericht ook weer een sneer uitdelen naar andere teams.

Het ligt echt niet (alleen) aan het succes van Ajax dat andere supporters een hekel hebben aan de club. Dan had iedereen recentelijk een grotere hekel moeten hebben aan PSV.
Als je het nodig vindt om een hele grote bek op ze zetten als wint, moet je niet verontwaardigd doen als anderen niet graag hebben dat je wint.

Verder zijn voetballers duurbetaalde profs, die echt niet minder hun best gaan doen omdat ze het de tegenstander meer gunnen. Dat zagen we al tegen Utrecht. Beetje Calimero gedrag om dat te suggereren.

23 april 2017 om 10:04

Achja joh. Omgekeerd hebben al die Amsterdammers van Zwolle tegen Feyenoord zoveel energie gegeven wat ze nog nooit gedaan hebben. Of denk aan Antonia (0-1 verlies tegen GAE) die de 33 andere wedstrijden als een drol speelt. Het zijn professionals van hun beroep en ik geloof niet dat als je eenmaal echt op het veld staat het in je hoofd haalt om expres een balletje verkeerd aan te nemen. Mocht het wel gebeuren, dan gebeurt dat andersom ook met Ajax/PSV natuurlijk.

Pffff altijd weer van die teksten van:"Ajax is niet mijn favoriete club." puur en alleen om zich een beetje populair te maken bij de fans van zijn oude club ado. Lachwekkendste vind ik nog wel die guidetti die zich tot feyenoorder van de eeuw heeft gekroond, maar als Ajax een dag eerder voor de deur had gestaan dan feyenoord hij zich nu waarschijnlijk tot Ajacied van de eeuw had gekroond.

23 april 2017 om 01:20

Yup en als hij daar een goed seizoen had gedraaid waren er nu een aantal personen geweest die onder zijn poster sliepen in plaats van hem afbranden. Wat spelers of supporters roepen moet je soms met een korreltje (of iets meer) zout nemen.

23 april 2017 om 01:28

Ach ja Guidetti, gespeeld bij zeven verschillende ploegen in zeven jaar tijd. Had zelfs nog getekend bij Twente maar wilde liever terug naar Man City om verhuurd te worden. Verder nog Brommapojkarna, Burnley, Stoke city, Celtic en Celta. En is pas 25.

Gaat bij Celta niet geweldig, in 39 wedstrijden maar 7 keer gescoord. Net zoals bij alle andere ploegen waar hij gespeeld heeft, behalve Feyenoord. Daar scoorde hij er best veel. En nu bid hij nog elke dag voor Feyenoord, dat ze maar kampioen mogen worden.

Het lijkt me duidelijk, deze man had nooit weg moeten gaan bij Feyenoord.

23 april 2017 om 10:01

Ik zie op VZ meer posts van Ajacieden over Guidetti dan van Feyenoorders. Bijzonder...

Dat geschreeuw van Guidetti ben ik niet zo van, maar dat het zoveel irritatie opwekt bij jullie vind ik dan wel weer grappig

23 april 2017 om 10:03

Ach ja.. en zo staan Ajacieden weer direct op hun achterste poten wanneer iemand niet zoveel heeft met Ajax. Het zou ook nog kunnen dat die spelers echt niks hebben met Ajax. Wat dat betreft zijn het net mensen: je houdt ervan of je houdt er niet van.

Hahahahaha !! Come to the dark side #feyenoord !! Iedereen wilt feyenoord kampioen zien worden!!

23 april 2017 om 02:18

En dat is een goed teken? Ik vind het eerder een teken dat mensen medelijden hebben met de club en een succesje gunnen. Dat moet je toch niet willen als club en als fan...

23 april 2017 om 02:38

Waarom niet? We weten wie we zijn en waar we vandaan komen. We snappen dat in onze situatie een titel speciaal is en niet iets jaarlijks zal zijn. Sommige anderen denken er ook zo over blijkbaar. Als we over een aantal jaren (hopelijk) echt terug zijn zal van deze gunfactor geen sprake meer zijn.

23 april 2017 om 02:39

Als we hem daadwerkelijk winnen natuurlijk. Dat moet ik nog zien, al probeer ik positief te zijn.

23 april 2017 om 06:24

Waar precies staat dat van Duinen het Feyenoord gunt? Ik kan dat nergens teruglezen, sterker nog, hij geeft duidelijk aan dat Feyenoord het zelf moet doen.
Wat hij wel aangeeft, is dat ajax niet zijn favoriete club is. Denk eerder dat je meer medelijden moet hebben met ajax dan met Feyenoord, aangezien aangezien de sympathie over het algemeen overduidelijk ligt bij Feyenoord en niet bij ajax.

23 april 2017 om 07:18

Als je tussen de regels doorleest bij Van Duinen weet je genoeg. Die afsluiter zegt mij dat hij gewoon staat te zwammen en dat zelfs de interviewer het doorheeft. Moet hij overigens zelf weten, van mij hoeft hij er niet omheen te draaien.

23 april 2017 om 08:20

Helaas heb je als Nederlander en voot het NL voetbal niet zo veel aan dit Feyenoord gaat als kaatste eindingen in een CL poule met dat trage vededegings duo.

23 april 2017 om 08:20

In een stuk dat door dezelfde zeer suggestieve journalist geschreven is. Met andere woorden: stemmingmakerij van de journo.

23 april 2017 om 08:58

Feyenoord gaat alleen maar jantjes krijgen in de CL

23 april 2017 om 09:44

Het wordt Feyenoord gegund doordat het 17jr geleden is...ajax wint iets meer en regelmatiger een landstitel.

Het is voor of tegen Ajax, het is tenslotte ook de enigste club uit het land wat door vele supprters schare niet gegund wordt! Iedereen wil van Ajax winnen. Bij Feyenoord ligt dat toch even anders vind ik. Ik gun op Europees vlak Ajax de titel, de reden die ik daarbij ook mee geef, is dat Ajax de afgelopen jaren toch echt wel de meeste punten heeft weten binnen te halen ten opzichte van de rest van de clubs die Europees spelen. Ook vanwege het feit dat het volgend seizoen voor een jaar minimaal niet rechtstreeks zich kwalificeert voor de groepsfase van de Champions League. Ik zag liever volgend jaar Feyenoord kampioen worden. Op nationaal vlak is het Feyenoord gegund, ze staan al vanaf dag één bovenaan. Dat is ook echt een prestatie apart. Ook omdat Feyenoord van de top 3 de minste papieren had voordat het seizoen begin. PSV had de beste papieren maar daar zie je maar weinig nog van terug.

Maar Ajax trekt hoe dan ook de kar van het Nederlandse voetbal, ik zie Feyenoord echt geen 2x op rij kampioen worden momenteel. Het loopt nu, maar het is al bewezen als Feyenoord sleutelspelers mist dan is de klap moeilijk op te vangen voor ze.

Maar ik zie Feyenoord wel als 2de club van Nederland worden in de toekomst. Het zal PSV voorbij streven. De jeugd bij Feyenoord wordt steeds belangrijker, en PSV heeft het kopersmentaliteit. Ook voor de stad Rotterdam is het strategies beter gelegen dan Eindhoven. Dit levert ze betere sponsors op. Maar het zegt nog niks, maar de begroting van Ajax kan in de toekomst een kloof worden en een bepalende rol spelen in de Nederlandse competitie. Eeen Duitse Bundesliga idee zoals Bayern tegenover de rest van de clubs.

23 april 2017 om 09:00

Ik kan jou kijk erop wel waarderen jeffr12

De spelers hebben voor hun ontwikkeling niets aan clubs die zich inhouden omdat ze het ze zo gunnen. Ze hebben juist extra weerstand nodig om volgend seizoen geen flater te slaan in Europa.

23 april 2017 om 10:10

Lekker belangrijk. Dat ene potje om de titel te pakken maakt echt het verschil niet hoor. Daar is een andere opzet van de competitie voor nodig.

Zullen we dan maar gelijk de schaal alvast aan feyenoord geven? Het is toch eigenlijk van de zotte dat na spelers en trainer zelfs van Vitesse het eigenlijk al laten weten dat ze het gaan laten schieten. Nu begint het ook al bij excelsior.
Feyenoord heeft wel geluk dat excelsior zich nu al zo goed als veilig heeft gespeeld en ze niet meer zo hoeven. Anders was het echt een zware dobber geweest. Na al deze woorden van de spelers die "voor" feyenoord zijn, lijkt het me dat feyenoord geen strobreed in de weg gelegd wordt om eindelijk weer eens kampioen te kunnen worden. Geeft ook maar gelijk weer eens aan wat voor competitie we hier hebben.

23 april 2017 om 09:04

Ajax heeft haar imago zelf gekozen. En dat werkt op dit soort momenten tegen ze. Voor Ajax pech dat Excelsior gisteren won.

23 april 2017 om 09:47

Nee joh, dit soort momenten wordt juist gebruikt om een oud imago van Ajax weer eens op te brengen en het als vooroordeel te gebruiken. Los van wat teksten om de druk bij Feyenoord op te voeren is er geen enige sprake van Arrogantie bij Ajax. Maar elk mini woordje wat driedubbelzinnig in de context van Arrogantie kan worden geplaatst wordt meteen onder een vergrootglas gelegd.

Kijk eens naar hoe neder Ajax praat over de EL etc. Ik zie geen arrogantie hoor.

23 april 2017 om 09:48

@antigua welk imago bedoel je precies? Dat van grootste en meest succesvolle club en dat trots uitspreken???! Feyenoord had precies datzelfde imago nu gehad als ze zoveel prijzen hadden gewonnen als Ajax.

23 april 2017 om 09:52

Als je het imago arrogantie kiest ben ik het totaal niet met je eens. Ajax heeft in het verleden vele successen behaald. Als een andere club dit had gedaan dan was die als meest arrogante club bestempelt. Het is echt maar net hoe je iets wilt zien. Als je tegen Ajax bent dan valt het woord "arrogantie" snel in het woordenboek. Het is meer onbewuste jaloezie van buitenaf. We hebben dat als mensen in het algemeen, presteert iemand beter dan jezelf, dan vind je het niet eerlijk en je wilt beter voor jezelf. Je krijgt een negatief beeld over die gene, of enkel over zijn prestaties!

23 april 2017 om 10:05

Grootste club is niet zo bijzonder voor een hoofdstad en de grootste successen dateren uit een vee verleden. Ze hebben bovendien de hoogste begriting en zouden minimaal eens per 2 jaar kampioen moeten worden.

Nee, ik bedoel meer de meeloperij van fans, de bedenkelijke samenwerking met clubblad De Telegraaf, het gedrag van fans en spelers en de treurigheid rondom wedstrijden in de Arena. Met afstand de minst aantrekkelijke uitwedstrijd van het jaar voor andere clubs.

23 april 2017 om 10:29

@antigua dat is jouw interpretatie v Ajax maar geen feiten.

Wat maakt het uit dat Amsterdam de hoofdstad is???? Turijn is geen hoofdstad, Mã¼nchen niet, Lyon en Marseille ook niet, Manchester niet.

Meeloperij vd fans: bij Feyenoord zaten er in de echt donkere dagen maar 18.000 supporters, toen ze weer eens wat prijzen pakte in jaren 90 werden dat ee opeens 35.000 gemiddeld en na kampioenschap meer dan 40.000....dat zijn dan ook "meelopers"????

Tevens heeft Ajax niet de hoogste begroting dat is Psv

Feyenoord heeft AD als clubblad.

Dus wat was jou punt ook alweer?????!

23 april 2017 om 10:58

@ricardo77, uit welke bron heb je dat PSV de grootste begroting heeft, daar was best wel benieuwd naar? Zover ik weet hebben Ajax en PSV dezelfde begroting voor dit seizoen. Maar met de rest van de punten ben ik het volledig met je eens +1.

23 april 2017 om 11:14

@jeffr12 financieel Dagblad oa deed/doet daar publicaties over. Naar hun inzicht/informatie zou PSV een begroting v circa 85m hebben en Ajax 80m. Feyenoord circa 59m.

23 april 2017 om 11:45

Donkere dagen 18.000 man haha. Graag verwijs ik je naar woensdag 27 oktober 2010. VVV thuis. Donkerder kon niet als je begrijp wat ik bedoel. En wat denk je? Uitverkocht. In tegenstelling tot te Arena die op zonninge zondagmiddag niet eens vol zit als ze derde staan.

23 april 2017 om 11:47

En daarbij als je het over de jaren '80 hebt is je punt nog steeds niet sterk.... Zo'n 37 jaar terug, die generatie is bijna met pensioen nu

23 april 2017 om 12:02

Ja idd, 18.000 in eind jaren 80/begin jaren 90. Toen wonnen ze een titel en beker en voila opeens ging het gemiddelde "opeens" omhoog met 10.000....dat zijn gewoon feiten.

Wat denk je in 99 nog weer eens een titel en gemiddelde stijgt tot rond 40.000!!!

Tevens geen idee wat die 0-10 er mee te maken heeft? Dat is echt zo'n parade-paardje geworden vd zichzelf bevredigde Feyenoord supporter.

Tevens hoef je mij niet te overtuigen vh feit dat Feyenoord supporters trouwer zijn dan Ajacieden, want dat was de discussie helemaal niet!!! Het ging erom dat Feyenoord ook niet altijd zo'n trouw en groot legioen heeft gehad als nu.

23 april 2017 om 12:58

@Ricardo77 dankje!

23 april 2017 om 14:08

De hoofdstad is het zakelijke centrum van een land en dus aantrekkelijk voor sponsoren en investeerders. Dan is het dus niet zo moeilijk om de hoogste begroting te hebben. Voor een provincieclub als PSV is dat veel knapper. Maar waarom noem je United en geen Chelsea? Lyon en geen PSG? Madrid? Brussel? Moskou? Lissabon? Athene? Praag?

Over meeloperij: rond 1980 zat er bij Ajax 10.000 man en bij AZ 20.000. Die bewegingen hou je altijd. Ik bedoel meer het arrogante geblaat op fora als deze. Over die 3 sterren terwijl PSV sinds de invoering van het betaald voetbal vaker kampioen is geweest. Over Europese successen terwijl de meesten in die jaren nog niet eens geboren waren. Over het geweldige voetbal totdat Bosz na puntverlies weer ontslagen moet worden.

Het AD intimideert trouwens geen arbitrage en spelers van andere clubs voor een belangrijke wedstrijd.

23 april 2017 om 15:10

@Antigua, dat het de hoofdstad is, is misschien een streepje voor. Rotterdam de havenstad staat ook goed bekend op het internationale podium. PSV had het getroffe n met Philips als hoofdsponsor. Philips en PSV zijn wel 1, Philips is wel een van zijn marktleiders in hun markten. Alleen nu Philips weg is gevallen als hoofdsponsor heeft dat een deukje opgelopen. Misschien wel zacht uitgedrukt. Ik ben het volledig met je eens dat PSV het qua begroting knap gedaan heeft. Maar Ajax is financieel kern gezond. Feyenoord is het of is het bijna.

Chelsea een club die pas is op gestaan na de geldschieter. Manchester United is wel een van de clubs uit Engeland met een rijke historie. Geldschieter van Chelsea kwam in 2003 uit me hoofd, op dat moment was Leicester Citys oude coach daar nog coach Claudio Ranieri. Na een dat er een investering was gedaan wist Chelsea zich hoog te plaatsen in de Premier League.

Paris Saint-Germain is ook van de laatste jaren. In 2003 promoveerde, vanaf 2012 tot op heden staan ze elke jaar in de top 3 van de Ligue 1. In 1970 ongeveer fuseerde Paris FC en Stade Saint-Germain yot Paris Saint-Germain.

Qua begrotingen clubs uit het buitenland staan veelal in de rode cijfertjes. Maar daar zijn de regeltjes omtrent het financiele gebied een stuk milder. Of dat een voor- of nadeel is laat ik in het midden.

PSV heeft sinds oprichting van de Eredivisie 20x de landstitel gepakt, en Ajax 25x.

Het belangrijkste bij Ajax is dat het hogerop de goede kant op gaat. Dat Bosz zo presteert is heel knap en zeker geen gelukje, want bij Heracles en Vitesse deed hij het ook uitstekend, alleen het spelersmateriaal was iets beperkter.
Wat de AD en Telegraaf ook schrijven, of waar dan ook. Geloof niet alles zomaar, wat er geschreven wordt, kijk zelf ook naar andere bronnen en trek zo je eigen conclusies. De clubs zullen ook wel de artikelen in de bladen en kranten voorbij zien komen, maar door hun mediatraining zijn ze daar wel minder vatbaar op.

Hahahaha De Graafschap wordt dus verweten dat ze er alles aangedaan hebben om Ajax van het kampioenschap te houden omdat zij daarna belangrijkere potjes moesten..

Maar van Vitesse wordt geëist dat ze dat doen omdat je als club je sportieve plicht moet vervullen ook al speelt Vitesse een week later voor eerst in 27 jaar weer om een echte krijg.. Wat de eerste prijs kan zijn in de clubgeschiedenis (in het jaar dat de club 125 jaar bestaat)

lekker tegenstrijdig haha

23 april 2017 om 09:51

@varnhem even uit nieuwsgierigheid; op welke manier denk jij dat het gunstig is voor Vitesse om vanmiddag er met de pet naar te gooien en te verliezen? Je denkt dat ze dan volgende week in bekerfinale opeens de pannen vh dak spelen?

Ik zou Vitesse zowieso aanraden om niet op de beker te gokken want zie ze niet van AZ winnen.

23 april 2017 om 10:09

Als supporter van AZ zou ik Vitesse juist wel aanraden om alles op de beker te gooien. AZ is dolende onder een incompetente trainer en in de play-offs verwacht ik dat Utrecht het sterkste is.

23 april 2017 om 13:06

Ajax wordt sowieso als club zijnde niet geholpen los van het moment in de competitie, iedereen wil van Ajax winnen. Voor vele geeft dit een heerlijk gevoel. Als Feyenoord deze lijn door trekt geloof ik erin dat straks ook iedereen van Feyenoord wil winnen. Ajax en Feyenoord zijn qua naam toch wel de enigste clubs die echt nationaal zijn, nu hoor ik je denken en PSV dan! PSV is toch meer een provincie club, maar wel een provincie club met internationale successen! Waar je over het gehele land Ajax en Feyenoord supporters heb zitten . Degene met de meeste successen uit het verleden blijft het haasje bij de andere clubs. Ik zou als ik topsporter was ook graag van Ajax winnen, je meet tenslotte je wel met de meest succesvolste club van Nederland.

Hopelijk staan wij vanmiddag bovenaan dan hoeft Excelsior Feyenoord niet te helpen. Verwacht wel dat ze er eventueel wel voor willen gaan.

Waarom worden dit soort dingen nog steeds uitgelicht? Lees hier ook kletskoek dat clubs en spelers alleen hun best doen tegen Ajax. Ja sorry hoor, maar dat vind ik wel echt een hele sneue opmerking. Dan heb je echt geen kijk op het spelletje en maak je je club onnodig groot. Ik zie ook vaak zat een club de ballen uit hun broek rennen tegen een PSV of Feyenoord en dan met de staart tussen de benen voetballen in de Arena. Is dat ook allemaal competitievervalsing? Niet zo aanstellen jongens.

Als Vitesse het onbewust rustiger aandoet, of een Excelsior. Tja, is het zo gek dat je anders speelt met een bekerfinale in het vooruitzicht of een lijfsbehoud? Bij het ene ben je iets meer gestresst en de andere juist iets vrijer en daarom misschien meer nonchalant. Maar nee dat ligt er niet aan dat ze daarmee Ajax de loef afsteken. Daar had een Heerenveen bijvoorbeeld net zo goed last van kunnen hebben. Nu valt het zo samen dat Ajax er waarschijnlijk last van heeft en zit Ajax alles weer tegen?

Alsof we niet al jaren zien dat clubs in de laatste weken rare resultaten pakken. Dat allemaal op de conto van Ajax schrijven is wel echt heel treurig en daarnaast onjuist.

Ik word wel moe van dit soort verhalen en complotten. De graafschap deed vorig jaar haar sportieve plicht door inzet te tonen tegen Ajax (Dit mocht van de meeste Ajax supporters niet) terwijl ze nu weer allemaal complotten zien om hun Ajax een hak te zetten.
Als Ajax de titel niet pakt hebben ze dit volledig aan zich zelf te danken. (Dit geldt ook voor PSV. Beide ploegen hebben genoeg kansen gehad om meer punten te hebben)

Dit is toch wel een van de mindere kanten van alles wat zich om het spelletje voetbal afspeelt: die eindeloze kinderachtige discussie voor of tegen Ajax, voor of tegen Psv, voor of tegen Feyenoord. Discussies van het niveau schoolplein.

Als iemand zich ooit afvraagt waarom de wereld zo verrot is dan heb je hier je antwoord: mensen willen elkaar voortdurend aftroeven. En mensen leren wat dat betreft nooit. Dus zullen ze elkaar altijd, fysiek of verbaal, de hersens blijven inslaan

Al die spelers die een voorkeur - of beter gezegd afkeer tegen Ajax - hebben
voor Feijenoord gaan alles aan Feijenoord geven, pardon zichzelf geven;-).
Wel jammer dat deze factor meebeslissend kan zijn in de competitie.
Edoch, jaloezie maakt blind, laten we het daar maar op houden....

Snap niet dat Ajacieden dit niet gewoon als een compliment zien, ongeacht of het nu Feyenoord is of een andere club, wanneer een club veel wint is de gun factor nu eenmaal lager. Kijk naar Barcelona op het laatst wensen mensen ook dat zij verloren.

Pas wanneer een tegenstander zeg dat ze het Ajax gunnen moeten zij zich zorgen gaan maken, santa dat betekent dat ze zoals az Twente en Feyenoord minimaal 17 jaar geen kampioen zijn geworden.

Weet je, door al die kleuters hierboven die complottheorieën bedenken, met elkaar bekvechten en de voetbalwereld waarin zoveel teringzooi te vinden is, ben ik al 2 jaar gestopt met elke vorm van voetbal kijken. En ik zal je vertellen, het is een van de fijnere dingen in het leven om te weten dat het je geen zak meer kan schelen of je club kampioen word of niet, aangezien zelfs als het gebeurd m'n stad met de gebakken peren zit en er waarschijnlijk een dooie valt op de coolsingel, en er voor miljoenen aan schade word gecreëerd. En waarom? Omdat er 22 man achter een bal aan trappen en jouw 11 dat het beste kunnen. Wauw!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren