Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax in onzekerheid over blessure Antony: ‘De eerste 24 uur loslaten’

Laatste update:

Ajax-trainer Erik ten Hag is zeer tevreden over de manier waarop zijn ploeg zondag de drie punten heeft gepakt in Stadion Galgenwaard. De Amsterdammers controleerden de wedstrijd en liepen na rust uit naar een 0-3 overwinning door doelpunten van Davy Klaassen, Dusan Tadic en invaller Quincy Promes. Ten Hag kan weinig zeggen over de blessure van Antony, die na 45 minuten spelen uitviel met klachten aan zijn hamstring.

Ten Hag erkende na afloop dat het uitduel met FC Utrecht ‘traditioneel een lastige wedstrijd is voor Ajax’. “Maar ik denk dat wij vandaag uitstekend aan de bal waren”, aldus de trainer in gesprek met FOX Sports. “We hebben op de juiste momenten versneld en op de juiste momenten gescoord." De trainer zag een 'uitstekend Ajax'. “We hadden volledige dominantie in de wedstrijd. Utrecht heeft een heel gevaarlijke ploeg en je zag dat ze uitstekend ingesteld waren. Ze waren ontzettend gretig en scherp. Maar ze kwamen niet altijd in de duels, maar toch hadden ze twee momentjes.”

Met die ‘twee momentjes’ bedoelt Ten Hag kansen voor de thuisploeg. Utrecht had weinig in te brengen tegen Ajax, maar meldde zich toch zo nu en dan gevaarlijk voor het doel van André Onana. “Ze hebben een gevaarlijke voorhoede en spelers die de bal achter de verdediging kunnen leggen. Dan weet je dat zulke momenten voor kunnen komen. Over het algemeen hebben we het vanuit de omschakeling uitstekend gedaan.”

Afgelopen dinsdag won Ajax met veel moeite met 1-2 op bezoek bij FC Midtjylland in de Champions League. De Amsterdammers kwamen in Denemarken op een 0-2 voorsprong en kregen het daarna moeilijk. “Na de 0-2 gingen ze hoog druk zetten”, zegt Ten Hag, die de wedstrijd uitgebreid analyseerde. “Daar hebben we toen niet goed op ingespeeld. We hebben erop gehamerd om dat beter uit te spelen. Ik denk dat we dat vandaag uitstekend hebben gedaan.”

Volgens Ten Hag speelde Klaassen, die zondag het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam, zowel dinsdag als zondag een belangrijke rol. “Het heeft ook te maken met de kwaliteit van de spelers. Toen dinsdag Davy erin kwam kregen we een extra optie waardoor we makkelijker onder de druk kunt uitspelen.” Over het uitvallen van Antony kon Ten Hag nog niet veel zeggen: “Het is de achterkant van zijn been en zullen we moeten bekijken. We moeten het de eerste 24 uur even loslaten en daarna een diagnose stellen.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit keer bij het interview na de wedstrijd 4 keer het woordje uitstekend geroepen in een paar zinnen tijd. Je kan er bijna een bingo spel van gaan maken.
Wel goed dat hij aangeeft dat als je een brede selectie hebt je die spelers ook moet gebuiken. Zeker bij zoveel wedstrijden in korte tijd.

8 november 2020 om 15:31

0-3 bij Utrecht noem ik ook een uitstekende uitslag! En als je de statistieken bekijkt was het spel ook uitstekend. Niet frivool, maar zakelijk. Dat klopt wel..

8 november 2020 om 15:40

@13nesta13 natuurlijk hebben we geluk nu uitwedstrijd daar te spelen zonder publiek. Zonder hun 12e man stuk minder.

8 november 2020 om 16:03

Het scheelt natuurlijk wel. Maar ik vind dat ze toch een aardige selectie hebben. En met ervaren spelers erbij. Ik had meer van ze verwacht. Sowieso dit seizoen.. de rol van verrassing die Vitesse nu heeft had ik eigenlijk meer voor Utrecht verwacht dit jaar.

Volledige dominantie... Laat dat soort discutabele opmerkingen lekker achterwege.. Waarom moet Ten Hag perse de indruk wekken dat Ajax erg goed heeft gespeeld? Dit is onnodig. Ajax was vandaag beter. Beide ploegen creëerde niet veel, maar Ajax net wat meer en dit zorgde voor de overwinning. Maar ik heb geen dominant Ajax gezien dat Utrecht even op de pijnbank legde...

8 november 2020 om 15:26

Ajax heeft terecht gewonnen, maar je hebt helemaal gelijk met je reactie.
Als je na zo'n wedstrijd wat nederigheid toont, komt dat veel oprechter over.

8 november 2020 om 15:27

Naja, er zat geen moment iets in voor Utrecht. Ik denk wel dat je kan spreken over volledige dominantie al is t ook mede door de zwakte van Utrecht.

8 november 2020 om 15:54

Utrecht was vandaag juist sterk. Ze maakte het Ajax de eerste helft gewoon heel lastig en Ajax heeft over de hele wedstrijd weinig echte kansen kunnen creëren. Dat Ajax beter is en uiteindelijk toch scoort, niet mag klagen over de penalty en op het eind nog een rommelgoal maakt wekt de indruk dat Ajax veel beter was, maar dat was nauwelijks terug te zien in het wedstrijdbeeld. Wij hadden wat meer kansen, maar Utrecht heeft echt goed gepresteerd vandaag.

8 november 2020 om 17:19

Fijn zon objectieve reactie. Eerste helft kon ajax utrecht de wil totaal niet opleggen . Vooral laatste half uur was t duidelijk beter vanaf de kant van de Amsterdammers. Overwinning terecht maar echt niet zo dominant als sommige beweren.

Ach mooie woorden van Eric, maar in werkelijkheid is het 3x niks nu bij Utrecht. Ik mis ook wel de tijden dat hij aan het roer stond bij ons. Toen waren we nog een taaie ploeg met veel strijd en tactisch gezien lastig te bespelen. Hoe anders is dat nu.

Uitstekend was het natuurlijk niet, ik kon prima mijn kater uitslapen tijdens de wedstrijd. Zeker de eerste helft was daarvoor geschikt. Een paar goede goals, leuk dat Labyad belangrijk is met een goede assist. Punten inpakken en wegwezen.

Onzin natuurlijk, tenzij hij het uitsluitend over de tweede helft heeft, daar zat iets meer vaart in. Sterk aan de bal zei hij, maar de eerste helft was er dan wel veel balbezit maar totaal geen beweging. Ook gaf hij aan zich niks aan te trekken van de kritiek op zijn excessieve roulaties. Jammer. Hij lijkt zich een beetje te verliezen in geloof in eigen gelijk. Samenvattend maakt hij het onnodig ingewikkeld en daarmee verlies je efficiency. Hij overanalyseert tegenstanders en steekt waarschijnlijk veel tijd en energie in het bestuderen van clubs als Utrecht. Dan begint hij aan zijn wekelijks totaal onnodige schuifpuzzel om kansen of bedreigingen te bestrijden door aanpassingen in zijn elftal. Zo komen Martinez in de verdediging, Blind op het middenveld, Frenkie op CV, Labyad in de spits, Tadić op links of weet ik veel wat voor onzin. Als hij op eredivisieniveau nu eens lekker de boel de boel laat win je op kwaliteitsverschil alsnog 80% van je wedstrijden en heb je al 81 punten binnen. Veel effectiever zou zijn om iedereen duidelijkheid te geven, 1 positie voor elke speler en minimaal 2 spelers voor elke positie. Als iemand verzaakt wissel je hem in minuut 45-60 (niet ‘87). Simpel houden en zo krijgen spelers ritme en vertrouwen en boek je progressie. Bewaar je tactische hocus pocus voor een veel sterkere tegenstander op CL niveau.

8 november 2020 om 16:05

Helemaal mee eens! Toch bizar dat hij twee spelers die vorig jaar erg belangrijk waren dit jaar ineens op andere posities zet in de Eredivisie (Promes, Tadic?).. Promes was vorig jaar een uitstekende linksbuiten voor ons en niet alleen vanwege de aanwezigheid van Ziyech, want het liep ook lekker met Tagliafico en Tadic. Zeker nu we met Antony, Promes en Neres 3 goede buitenspelers hebben, ga je toch niet Tadic ook op de flanken zetten? Ten Hag haalt hiermee, en met zijn constante gerouleer, alle automatismen uit ons spel. In de Eredivisie zijn we nog goed genoeg om dat te verbloemen, maar in de Champions League maakt dat voor een club als Ajax een enorm groot verschil. Onze prestaties in de Champions League waren voor een groot deel te danken aan automatismen in ons spel. Promes die loopt op de scherpe ballen van Ziyech, Tadic die als spits zich terug laat zakken en de lopende mensen als Van de Beek, Promes, Tagliafico aanspeelde... Spelers die gegroepeerd drukzette.. Dat is er nu uit en een speler als Promes is daar juist erg afhankelijk van. Dat hij soms enkele spelers rust geeft snap ik, maar nu past hij ook geregeld de speelstijl/tactiek aan en staan spelers geregeld op andere posities...

9 november 2020 om 06:19

Alleen hebben we nu geen Ziyech meer die die ballen zo heerlijk scherp kan neerleggen. Helaas heeft zijn vertrek er nu eenmaal voor gezorgd dat we weer op een andere manier aanvallen moeten gaan opbouwen, want de 'alle ballen op Ziyech' methode leverde veel mooie goals op maar we hebben ook kunnen zien dat toen hij wegviel dat juist een Promes vanaf links nauwelijks in staat was om een kans voor zichzelf of voor een medespeler te creëren.

Ten Hag heeft nu dit seizoen ook aangegeven dat Tadic de eerste optie op links is en daar houdt hij zich ook aan, ook tegen Liverpool begon hij immers op links maar moest er door de blessure van Kudus geschoven worden.

Het rouleren van Ten Hag stoort mij verder ook niet zolang hij spelers maar gewoon gebruikt op de posities waar ze horen te staan, dus geen Labyad meer in de spits, Promes op '10' of Alvarez op het middenveld..

Je mag als trainer best iets een beetje aandikken, maar wat Ten Hag hier vertelt slaat amper ergens op. Ajax was wel grotendeels bovenliggende partij, maar ook vaak heel slordig aan de bal. Daarnaast waren tot de 0-1 de schoten op doel heel erg onnauwkeurig, afgewisseld met slappe schotjes. Was Ajax meer secuur en efficiënt geweest, was Utrecht al eerder op achterstand gezet. Vooral het onbeholpen spel van Traoré was telkens een stoorzender tijdens de vele aanvallen. Wat heeft die jongen toch een gebrekkige techniek. Wel fysiek, maar geen finesse. Terug naar de wedstrijdanalyse van Ten Hag: voortaan eerst maar de wedstrijd rustig terugkijken en dan met reëel commentaar op de proppen komen.

Ik heb geen "uitstekend" Ajax gezien, en op deze manier geef je bepaalde mensen in de media wel heel veel munitie om door te gaan met hun vaak kinderachtig (en persoonlijk) gedrag. Zeg gewoon dat we goed genoeg waren en dat een 0-3 in Utrecht gewoon het team kracht geeft. Nergens voor nodig om te overdrijven.

Als Ajax met 0-3 wint bij Utrecht is dat een uitstekend resultaat zeker gezien de drukke weken. Rouleren is niet neer dan normaal met deze hoeveelheid wedstrijden je ziet niet anders. Trouwens zo erg rouleert de man nou ook weer niet en met een vaste kern van 14/15 kan dat makkelijk zonder dat je automatismen er onder lijden. Vergeet niet het traint ook nog eens bijna dagelijks met elkaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren