Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax heeft groot verdedigend talent in huis: ‘Dat wordt er ook eentje’

Laatste update:

Ricardo Kishna en Nathan Aké speelden in hun jeugdige jaren in de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Beiden maakten echter de overstap naar respectievelijk Ajax en Feyenoord (Aké speelt inmiddels voor Chelsea, red.), simpelweg omdat ze voor de Haagse club niet te houden waren. “Maar nu zijn we trots op die gasten”, stelt Ger van Weelden, jeugdtrainer van ADO.

“De één breekt door bij Ajax, de ander speelt bij Chelsea”, vertelt Van Weelden in het Algemeen Dagblad. “En ze zijn jeugdinternational. Het grappige is dat ze van dezelfde lichting zijn, maar dat ze niet met elkaar hebben gespeeld. Kishna speelde altijd met oudere jongens.” Aké ging ook op jonge leeftijd van Feyenoord naar Chelsea, waar hij tegen het eerste elftal aan zit. Kishna maakte afgelopen zondag zijn Ajax-debuut in de Eredivisie en was meteen trefzeker.

Van Weelden wijst echter op nog een aanstormend talent. Darren Sidoel maakte anderhalf jaar geleden de overstap van Den Haag naar Amsterdam. “Centrale verdediger van de B1 van Ajax. Dat wordt er ook eentje”, verzekert de jeugdtrainer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind het mooi om te lezen dat ze bij Ado gewoon trots zijn op die jongens die een stap hebben gemaakt. Je leest vaak dat ze dan toch boos of iets dergelijks zijn dat ze naar een andere ploeg zijn gegaan.

Ik vind het namelijk best begrijpelijk dat je als trainers en club trots bent op een jongen die bijna zijn hele jeugd bij jou heeft gelopen, als je die bij de huidig landskampioen voor 50 duizend man zo'n goal ziet maken. Vervelend dat het niet voor jou club meer is, maar realiteit is dat zulke spelers onhoudbaar zijn. Zelfde geldt trouwens voor ajax, psv en feyenoord waar spelers naar buitenland gaan.

25 februari 2014 om 10:22

Ik vind het helemaal niet mooi.

Afgezien dat deze kerel inderdaad niet haatdragend en wel sympathiek overkomt (hij zal het vast ook zijn), getuigt trots zijn op het feit dat een speler binnen eenzelfde competitie overstapt naar een andere club vooral van een onjuiste, oninteressante opzet van een competitie.

Een competitie waar 2 clubs strijden om de titel in de afgelopen 40 jaar is gewoon dodelijk saai. De hele opzet van de competitie moet op de schop, en snel, voordat we hier geraken waar Belgie nu zit; met lege stadions en geen sponsors vanwege het bijster lage niveau vd competitie.

Het voetbal is qua niveau al gelijk aan Belgie, en het is wachten op het volgen van de overige randzaken die in elkaar klappen.

25 februari 2014 om 10:53

De competitie op de schop omdat jou clubje toevallig geen kampioen meer wordt? Met het aanvallende voetbal wat wij in Nederland spelen zullen de stadions nooit leegraken! In België spelen ze elke wedstrijd voor een punt daarom is het daar niet om aan te zien en zijn de stadions leeg.

25 februari 2014 om 11:07

Beetje zoals in Frankrijk, Duistland, Spanje, Italië , hou toch op man het is bijna overal het zelfde alleen in Engeland zijn er meer kanshebbers, en we weten ook hoe dat komt want voor dat het grote geld daar kwam waren er ook niet veel kans hebbers voor het kampioenschap daar. Het probleem zit niet in de opzet van de competitie maar in de regelgeving en onze Europese regelgeving, het bosman arrest heeft alles verneuk, daar is niets meer aan te doen, de verspreiding van alle voetballers over de competities heeft er voor gezorgd dat als je al een beetje kwaliteit hebt je al veel geld kan verdienen elders waardoor die kwaliteit niet meer in je eigen competitie te bewonderen is.

25 februari 2014 om 11:52

Als er één competitie interessant is, dan is het de eredivisie wel! Iedereen kan winnen en verliezen van elkaar. Dat Ajax afgelopen seizoen steeds aan het langste eind heeft getrokken, komt omdat Ajax elke keer een heel constant deel van de competitie heeft gehad. De club die het minste punten verspeeld, wordt kampioen. Klinkt logisch, maar is in de Eredivisie echt van toepassing.

Daarnaast leveren Ajax en Feyenoord, maar ook andere ploegen genoeg (nederlandse) talenten aan de rest van de competitie. Zoek maar eens op hoeveel jongens in de eredivisie bij Ajax of Feyenoord zijn opgeleid. Je zal jezelf verbazen.

Nee ik ben absoluut niet bang dat de Eredivisie België achterna gaat.

25 februari 2014 om 12:54

Nee. Ajax en PSV worden kampioen omdat ze veel meer geld hebben dan de andere clubs.

Dat maakt de competitie even interessant als een Formule 1 race waarin er 2 echte F1 wagens meedoen en 16 Opel Corsa's. Natuurlijk valt er weleens door een lekke band of motorpech 1 van de favorieten uit, maar stelselmatig wordt steeds dezelfde (2) kampioen.

In Spanje of Duitsland is dat ook zo, maar daar spelen wel de beste voetballers van de wereld bij de top 2. Hier is het voetbal zelf al niet om aan te gluren, en dan is ook nog de uitkomst aan het einde van de rit voorspelbaar.

Ik ben (gezien het verloop in Belgie, dat 5 jaar geleden dezelfde trend doormaakte) echt niet positief over de toekomst van het voetbal in Nederland. Ik sta daar niet alleen in als ik bijv. Gijp of Kieft hoor.

25 februari 2014 om 15:51

@bondskoots ( vreemde spelling overigens) Sorry maar de afgelopen 10 jaar tonen wel aan dat niet de clubs met het meeste geld per definitie kampioen worden. Ja Ajax is nu voor het 4e achtereenvolgende jaar op weg maar de jaren daarvoor... Of ben jij nu 6 en kun je het kampioenschap van Twente en AZ niet meer herinneren?

Verder is het zelfs niet eens zo dat de nr 2 automatisch een van de door jou genoemde clubs is. Maw, je praat onzin en herhaald het ook nog eens.

25 februari 2014 om 16:29

@bondskoots, schei toch uit. Totaan de sanering had Feyenoord decennia lang praktisch net zoveel uit te geven als Ajax en Psv. Dat gejammer over geld horen wij pas sinds de sanering, die door een schuldenlast is onstaan omdat er veel teveel werd uitgegeven. Herinner je het aantrekken van Makaaij, Hofland, van Bronckhorst, Landzaat enn hun salarissen nog? Gevalletje eigen schuld dikke bult, die sanering.

Daarnaast is de Eredivisie de laatste jaren zwaar genivileerd en dat zien we dan ook terug in de resultaten in Europa. Ik begrijp dus ook niet waar jij het over hebt. Sowieso wordt PSV voor het 6e jaar op rij geen kampioen en in de afgelopen 5 jaar werden AZ en Twente kampioen met een begroting ter hoogte dat Feyenoord nu heeft. Overigens begon jouw van Hanegem van de week nog over die nivelering en zei dat het helemaal niet goed is voor het Nederlands voetbal. Volgens hem is Nederland gebaat bij zijn 2 ploegen die er bovenuit steken en mee komen in Europa. Die kunnen de rest optrekken naar een hoger niveau.

25 februari 2014 om 23:02

Toch grappig dat alleen Ajax fans tegen een eerlijke competitie zijn met een gelijkwaardig speelveld.

Sinds het verval van de eredivisie zijn inderdaad AZ en Twente 1 keer kampioen geworden. In totaal is er sinds 1981 van de 32 jaar 27 keer Ajax of PSV kampioen geworden! Dat is 84% dezelfde uitslag....

Dat is geen serieuze competitie meer te noemen. Noem dat maar onzin, ik noem het feiten.

25 februari 2014 om 12:51

Inderdaad een sportieve reactie maar als supporter kan ik me er aan ergeren dat alle moeite die wij de afgelopen in onze jeugdopleiding niet beloond kunnen zien worden. Opleiden heeft gewoon bijna geen zin meer. Ze worden toch aan alle kanten weggetrokken door clubs die wel geld hebben

25 februari 2014 om 13:04

Ja, maar dat gebeurd overal. ik begrijp best dat dat frustrerend is hoor. Absoluut. Maar Kijk naar Feyenoord, ... er lopen 2 oud feyenoorders centraal achterin bij Psv, omdat zij weggehaald zijn door een rijke engelse club.

Het vervelend is, je doet er niets tegen. Dus kan je maar beter een soort van "trots" zijn op wat er voorkomt uit je club, dan ergens gefrustreerd om zijn waar je toch niets tegen doen. Zelfs bij Barcelona worden jonge talenten uit de jeugdopleiding gehaald, puur op basis van geld. maar je zal het echt niet tegen gaan...

25 februari 2014 om 14:21

Ach kan ik me wel deels in vinden dat je je daar aan ergert, echter doet iedere club hetzelfde; Waar Ajax er 2 overneemt van de jeugd van Ado, neemt Ado er weer 4 over uit de hoofdklasse bijvoorbeeld..

25 februari 2014 om 13:47

Lijken prima talenten,maar laten we vooral afwachten waar ze staan over een paar jaar.
Het kan verkeren positief of negatief.
Als een speler een keertje goed speelt en scoort in de Mickey mouse league,dan doen sommige
net of de nieuwe ronaldo is opgestaan.
Tis maar de eredivisie hoor.
Dito mbt locadia ,scoorde bij zijn debuut direct 3x in 20min .
Iedereen lyrisch,psv had weer een spits van het kaliber ronaldo/nistelrooij kezman/nilis.
Dat is locadia nog bij lange niet 1,5jr verder.
Kan het nog steeds worden,is een uitstekende goalgetter.

ben benieuwd of Ake t gaat redden bij Chelsea.. denkt t niet chelsea koopt dan wel weer betere verdedigers als Terry bijv stopt

25 februari 2014 om 08:49

Klopt, maar hij kan altijd nog terecht bij een PSV of Twente of zo. Ook in het buitenland zullen genoeg clubs interesse hebben in deze jongen.

25 februari 2014 om 10:24

Klopt. Daarom is zo'n vroege overstap gewoon een prima zet voor dergelijke spelers, integenstelling tot hetgeen vaak beweerd wordt.

25 februari 2014 om 09:13

Wat je zegt geldt voor velen, maar Ake is vorig jaar uitgeroepen tot grootste talent in de jeugdopleiding van Chelsea en hij heeft zelfs al een aantal keer mogen opdraven in het eerste.

Laten we het hopen. Al die positieve geluiden over jonge talenten in onze jeugdopleiding doen me in elk geval goed. In de toekomst moeten we spelers van het niveau Schone, Duarte en Sigi toch minimaal zelf op kunnen leiden? Dat lijkt mij niet (te) veel gevraagd. Als Ajax zo blijft opleiden en elk jaar 3/4 talenten (zoals dit jaar Veltman, Denswil, Klaassen en Kishna door lijken te breken) aflevert aan het eerste hebben we geen aankopen nodig... Tenminste, weinig. Aankopen blijven altijd nodig.

25 februari 2014 om 08:50

Vroeger leiden ze spelers zelf op die veel beter waren dan het niveau Schone.

25 februari 2014 om 08:51

Inderdaad aankopen blijven nodig maar dan alleen als ze van toegevoegde waarde zijn voor de basiself of enorme talenten zijn. Spelers voor in de breedte moeten altijd zelf opgeleid kunnen worden

25 februari 2014 om 09:06

Opleiden is geen probleem, wel de lichting. Een speler als De Sa is niet beter als Schone nu. Dus blijkbaar is er gebrek aan talent. Het is ook logisch dat je niet elk jaar 5 a 6 talenten aan de eerste selectie kan toevoegen.

25 februari 2014 om 11:05

Idd volledig met je eens, je kan niet zo maar ff een blik talenten open trekken.

Toch jammer dat zulke jongens niet doorbreken in Den Haag. Maar goed, geef ze is ongelijk als Feyenoord of Ajax op 16 jarige leeftijd aan de deur klopt. En ADO kan in de toekomst mogelijk nog meeprofiteren van transfers van die gasten. Al betwijfel ik of Ake bij de juiste club zit om door te breken..

25 februari 2014 om 09:24

Het gaat mij er om dat er voorbeelden te over zijn van talenten die veel te vroeg naar het buitenland gaan. Nadir Ciftci van ADO naar Portsmouth, mislukt. Jeffrey Bruma van Feyenoord naar Chelsea, mislukt. Rajiv van la Parra van Feyenoord naar Caen, mislukt. Ik hoop voor Ake dat hij niet in het zelfde rijtje terechtkomt, al zijn Bruma en van la Parra voor de eredivisie natuurlijk prima spelers.

25 februari 2014 om 13:59

van la parra ging te vroeg naar frankrijk dat ben ik met je eens, maar bij heerenveen was die vorige week de beste speler, het ligt aan ze leeftijd en mentaliteit onder van basten is hij toch een vaste basisspeler,hij kan alleen maar beter worden,over 2 jaar misschien naar feyenoord?

Maar ondertussen wel Bazoer halen omdat die in Amsterdam 'meer kans op slagen'zou hebben. Die zal nou nog wel eens achter zijn oor krabben. Durf er mijn jaar salaris op te zetten dat hij bij PSV al een flink aantal minuten had gemaakt.

Begrijp me niet verkeerd, Ajax laat enorm veel jeugdspelers doorstromen en heeft meer grote talenten rondlopen dan Psv, maar dat is dan ook meteen weer het nadeel, Ajax heeft zo veel verdedigende talenten dat bepaalde spelers gewoonweg niet aan spelen toe komen terwijl ze dat bij andere clubs waarschijnlijk wel doen.

Bazoer is nog jong en zijn tijd zal vast wel een keer aanbreken, maar voorlopig heeft hij nog geen minuut gespeeld. Dus mijn conlusie is dat hij een verkeerde keus heeft gemaakt.

Maargoed verdedigend talent genoeg in Amsterdam dat staat buiten kijf, alleen is het aanvallend allemaal wat dunnetjes, met name op de vleugels.

25 februari 2014 om 09:04

Omdat ze bij PSV meer talent laten doorstromen dan bij Ajax? Bazoer is net 17. Op wie zijn plek had hij moeten spelen dan?

25 februari 2014 om 09:17

Ik vraag me af of PSV Rekik had gehuurd als ze hem hadden en dan gewoon hem en Hendrix voor de leeuwen, anders als Rekik wel gehuurd was had hij zeker wel de plek van een Zanka in kunnen nemen als 2e reserve en dus gewoon kunnen spelen. Maar hij kiest voor korte termijn en die ton meer die hij nu krijgt, hoop voor hem dat dat het waard blijkt maar ik betwijfel het.

25 februari 2014 om 11:03

vraag je je dat af? Nou ik weet zeker dat Bazoer bij Psv ook gewoon een 17 jarige jongen zou zijn die je net als Bakkali niet moet verpesten haha. 17 man doe lekker rustig aan, psv'ers willen doen alsof hij daar nu wel al legio wedstrijden had gespeeld dus dat zijn stap slecht is geweest.. Nee hij heeft gekozen voor de betere opleiding, met een duidelijke visie, nu heeft hij een gebleken grotere kans op slagen in het eerste..

25 februari 2014 om 13:53

Als je ziet hoeveel wedstrijden Hendrickx heeft gespeeld,dan had Bazoer dat ook gekunnen.
Maar in het 2e van ajax voetballen op maandagavond voor 300man tegen emmen,is natuurlijk veel interressanter als in een vol philipsstadion spelen op eredivsie niveau....

Zal toch het geld zijn geweest(bij ajax ging hij bijna het dubbele verdienen tov psv),als je die keuze maakt.

26 februari 2014 om 18:37

Doe niet zo wijsneuzerig. Je weet helemaal niet of hij aan spelen zou toekomen. En bij Ajax speelt hij de komende jaren voor de prijzen, bij PSV niet

25 februari 2014 om 09:12

Als je je huiswerk had gedaan, dan weet je dat hij in de winterstop samen met Kishna mee is gegaan naar het trainingskamp in Turkije. Echter kreeg hij daar een blessure en heeft hij afgelopen week pas weer zijn rentree gemaakt. Bazoer weet dat zijn kans komt..

25 februari 2014 om 09:15

@panerai

Ze zijn Bazoer ook aan het 'omscholen' naar verdedigende middenvelder, hier gaat dus wat tijd overheen.

25 februari 2014 om 09:15

Panerai............kijk jij eerst eens even naar de leeftijd van Bazoer. Het stond ook totaal niet in de planning dat hij op zn 16e al zou spelen.is nu 17 dus wat loop je te bleren. Jij vind dat 16/17 jarige massaal in het 1e moeten spelen?

25 februari 2014 om 09:22

Hij zegt alleen maar dat er bij ajax misschien teveel talent loopt. Dat zou je als compliment op kunnen vatten lijkt me? Wie loopt er dus te bleren. Ik ben het met hem eens dat bazoer bij psv zijn debuut al gemaakt had, niet omdat ie zo goed is maar omdat psv zo dramatisch speelde. Hij heeft dus wel degelijk een punt

25 februari 2014 om 10:29

Bij psv had ie ook niet gespeeld. Dat weet ook iedereen. Hij zegt dat Bazoer een verkeerde keuze heeft gemaakt. Dus een speler die van club veranderd en op zn 16/17e nog niet in het 1e speelt heeft een verkeerde keuze gemaakt zeker.... Die jongen had bij psv ook nog niet gespeeld en bij Ajax is ie daar ook nog niet aan toe. Hij heeft bij Ajax meer kans op doorbreken dan bij PSV aangezien die liever kopen. Heel simpel. En die doorbraak gaat gewoon komen als ie daar klaar voor is. Tis nog een kleuter man.

25 februari 2014 om 09:43

Panerai je weet dat hij graag als cvm wilde spelen bij ajax kreeg hij die kans

25 februari 2014 om 09:47

Ach, misschien is het überhaupt maar beter zo. Als Bazoer ingebracht werd in een elftal waarin niets lukte, alle automatismen ontbraken en dat door de media stevig werd bekritiseerd, is het maar de vraag of hij dan meteen zich goed kon profileren. Aan de ene kant val je meer op als je goed speelt, maar goed spelen is lastiger als je medespelers er niet zoveel van bakken op dat moment. En dan was hij inmiddels al afgeschreven door de wispelturige media. Beter dat hij nog lekker kan doorgroeien in relatieve rust en kan gebracht worden als hij er zelf ook klaar voor is.

25 februari 2014 om 09:52

Panerai,

Van de Nederlandse topclubs, stond PSV gewoon bovenaan van clubs die hun eigen jeugd verzieken. En dan ga jij zeggen dat Bazoer beter had kunnen blijven?

25 februari 2014 om 13:58

@ Hootch, je zegt het zelf al 'stond'.

25 februari 2014 om 14:17

Precies, ik zeg "stond". Destijds dat Bazoer nog in de jeugd van PSV speelde was het nog een ander verhaal, maar ook Bazoer heeft geen glazen bol. Nu gaat het erop lijken dat PSV eindelijk na 3 á 4 jaar zijn beloftes gaat waarmaken wat de jeugd betreft.

Het is alleen de vraag of deze 17-jarige middenvelder nu wel bij PSV zijn kansen had gehad. Wat denk jij? Lijkt het jou nu niet raadzaam om niet te gaan wedden om een jaarsalaris? Maar helaas voor jou, heb jij ook geen glazen bol.

Wat ik wel weet is dat deze middenvelder al 14 wedstrijden in de basis heeft gestaan bij Jong Ajax.

26 februari 2014 om 00:57

Ik ben daar vrij zeker van, als je ziet dat Henrikx al meerdere malen de kans heeft gekregen om het te laten zien dan zou ik niet weten waarom Bazoer die kans niet zou krijgen. En het is nou ook niet zo dat PSV geen spelers van 17 opstelt want Bakalli heeft dit seizoen ook al een flink aantal minuten gemaakt.

Zeker weten nee, maar een feit is wel dat PSV qua getalenteerde verdedigers er veel dunner bij zit dan Ajax. Gebaseerd op dat lijkt het mij dus logisch dat hij bij PSV eerder ingezet zal worden dan bij Ajax. Je hebt daar Denswil, Veltman Boilessen Moisander en Blind. Je hebt bij PSV Bruma, Rekik die volgend seizoen misschien weer weg gaat Hendrix, en Zanka die er niks van bakt.

Vooral als Rekik volgend jaar zou vertrekken dan mag het toch duidelijk zijn dat er voor Bazoer meer kans op spelen zou zijn dan bij Ajax op dit moment.

Verder heb je helemaal gelijk dat Bazoer dat toen niet kon weten, maar gebaseerd op onze huidige kennis denk ik dat hij achteraf gezien beter had kunnen blijven.

26 februari 2014 om 08:15

Ik weet niet of je het door hebt, maar Bazoer speelt als middenvelder bij Jong Ajax. Volgens mij vermeld ik dat ook in mijn tekst.

Aangezien Bazoer nu een verdedigende middenvelder is en Poulsen sowieso gaat vertrekken, denk ik dat Bazoer een goede tweede man achter Blind zal gaan worden.

Maar het is de vraag of hij beter bij PSV had kunnen blijven en ik denk dat het helemaal niet uitgemaakt zou hebben. Destijds kon hij een keuze maken en iedereen wist dat Ajax de betere opleiding heeft, dus dan was de keuze makkelijker. Had Bazoer nu nog bij PSV gespeeld en een keuze kunnen maken, dan weet ik niet wat hij dan gekozen zou hebben. Het had niet zoveel uitgemaakt.

25 februari 2014 om 10:13

De enige speler die naar mijn weten op die leeftijd debuteerde in PSV 1 was Aissati en we hebben allemaal gezien hoe het met hem is afgelopen. Jij wil je salaris er op verwedden? Ik wens je veel succes in een maand met brood en water. Of beweer je nu dat Bazoer een van jullie huidige middenvelders uit het team zou spelen? Het lukt Maher al niet dus laten we het daar maar niet over hebben. PSV staat er totaal niet bekend om spelers al
zo vroeg te laten debuteren maar nu Bazoer voor Ajax heeft gekozen zou hij bij PSV al lang minuten in 1 hebben gemaakt, wat een kul. Die jongen ligt bij Ajax prima op schema en had zonder zijn blessure waarschijnlijk al een keer bij de selectie gezeten, debuteren is een 2e maar komt vanzelf bij deze jongen.

25 februari 2014 om 11:06

Zal vast niet alleen om de speeltijd zijn gegaan, zover is wel duidelijk.

25 februari 2014 om 13:55

Geld natuurlijk,maar dat werd bij VI al verkondigt.

26 februari 2014 om 01:03

Want jij bent van overtuigd dat er wonderen vericht worden in de opleiding van Ajax?

Ajax heeft een uitstekende scouting en daarnaast gewoon een goede opleiding. Maar PSV heeft ook een goede opleiding (feyenoord ook) daar zitten echt geen grote verschillen in.

Bij Ajax steken ze veruit het meeste geld in de jeugdopleiding, dan is het ook logisch dat het daar de meeste vruchten afwerpt.

Maar het is echt niet zo dat spelers daar echt beter worden en bij andere clubs zoals PSV of Feyenoord dat niet zouden worden. Het grootste deel van het succes van de Ajax opleiding heeft puur met geld te maken, daarnaast werken er natuurlijk ook een hoop professionals goede trainers en begeleiders, maar die kunnen nogmaals geen wonderen verrichten.

Een speler heeft talent of hij heeft het niet, een club kan een speler bijsturen en advies geven, maar uiteindelijk moet het talent wel in hem zitten.

De Ajax opleiding is niet een een ofandere wonder machine waar je een matige speler in stopt en er een topspeler uit komt. Ajax scout uitstekend en spelers willen daar graag spelen door het beleid, maar nogmaals die opleiding is niet de enige weg naar Rome. Spelers als Bazoer hebben bij PSV of Feyenoord net zo veel kans op slagen en kunnen het zelfde niveau bereiken.

Wat slecht dat jullie eerst zeggen dat ze de overstap maakten naar Ajax en Feyenoord en nog geen 2 regels later dat Ake van ADO naar Chelsea ging. Tis nog vroeg denk ik

25 februari 2014 om 12:58

'aké ging ook op jonge leeftijd van Feyenoord naar Chelsea, waar hij tegen het eerste elftal aan zit.' Misschien ff beter lezen voordat je commentaar levert?

26 februari 2014 om 18:40

Ze hebben t aangepast wijsneus

De eredivisie zou een stuk spannender worden als topclubs van andermans jeugdspelers afblijft.

Ik snap dat KNVB weinig kan doen tegen Chelsea en dergelijke maar in onze eigen competitie kunnen we die regels wel handhaven.

Clubs als FC Utrecht, ADO maar zeker ook Sparta, FC Groningen en dan mis ik er nog paar hebben mooie jeugdelftallen maar de smaakmakers worden elk jaar weggekaapt door de grote clubs.

Als de KNVB nou aangeeft dat je minimaal 50 wedstrijden moet heb en gespeeld voordat je een binnenlandse transfer mag maken dan behouden die kleinere clubs hun talenten en verdienen ze nog wat geld na dat jaar/anderhalf jaartje.

Vooral Ajax en PSV plegen al jaren roof op andermans jeugdspelers.


Het zou toch geweldig zijn geweest voor ADO als ze die paar talenten nu in de basis hadden staan. Kleine clubs kunnen zo groeien naar stabiele clubs in de middenmoot ipv randebielen te kopen uit het buitenland

25 februari 2014 om 09:58

Dat het spannender zou worden is logisch, of het eerlijker is niet. Ajax en PSV plegen geen roof maar hebben simpelweg meer kwaliteit, betere faciliteiten en betere/ bekendere trainers. Logisch dat je dan liever bij Ajax speelt dan bij (met alle respect) Ado den Haag.

Daarnaast vergeet je hoeveel clubs indirect profijt hebben van de professionele opleidingen van Ajax en Feyenoord. Kijk naar elke selectie in de eredivisie en er zitten gemiddeld 4 spelers die in de jeugdopleiding van bovengenoemde clubs hebben gezeten.

Werkt prima zo.

25 februari 2014 om 09:58

@dibagio

En internationaal zou het gat zo nog groter worden. Als bij Ajax alle talenten die pas 2 jaar in het eerste spelen niet zouden worden weggekocht, zou het misschien een idee zijn om daar wat aan te doen. Clubs moeten toch creatief worden om zich te wapenen en de aansluiting met de Europese top/subtop nog enigszins te behouden. Gearriveerde spelers kopen is voor geen enkele Nederlandse club te doen, dus dan kom je toch uit bij de goedkopere nationale/internationale jeugdspelers.

25 februari 2014 om 10:12

@dibagio, dit soort opmerkingen zakt mijn broek altijd vanaf. Zo ontzettend kortzichtig. Denk je werkelijk dat de talenten bij een Ado, Utrecht, Groningen, etc, etc, allemaal bij die clubs beginnen? Geen seconde over nagedacht dat die clubs deze talenten zo waar nog jonger bij de Amateurs vandaan plukken?

Dit is gewoon een natuurlijk proces. En het enige juiste proces. Op deze manier vloeit het geld van de rijke clubs van Ajax, Feyenoord en PSV naar de clubs met een mindere begroting. Om nog maar te zwijgen over de faciliteiten en de 'Know-How' die deze clubs door de jaren heen hebben opgebouwd. Wanneer dus jou idee wordt door gevoerd is het een grote kans dat het talent van bijvoorbeeld een Kishna of een Aké op een veel latere leeftijd of wellicht zelfs hele andere (wellicht mindere?) manier tot uiting komt!

Met andere woorden. Dit is gewoon marktwerking, maar ook om de echt ruwe diamantjes beter te maken en ze als mooie geslepen diamantjes weg te doen.

25 februari 2014 om 10:25

Ja clubs profiteren er natuurlijk van als Ajax of Psv een jeugdspeler bij je weghalen voordat diegene een contract heeft. Zo lopen er vele talenten bij de kleinere clubs gratis de deur uit en hebben ze hier niks aan.
Wat denk je waarom een Ajax bijvoorbeeld vorig jaar al Zivkovic wou halen? En ze het liefst Hateboer ook een contract hadden laten tekenen? Omdat ze dan weinig tot geen geld kosten, er hoeven geen contracten afgekocht worden. En vraag me af wat Ado er beter van is geworden dat Kishna naar Ajax is gegaan?
Je moet de boel niet gaan opleuken dat clubs er altijd van profiteren....

25 februari 2014 om 13:04

ADO is er misschien niet beter van geworden, maar Kishna wel! En voor het Nederlandse voetbal en vooral voor Kishna lijkt me dát het belangrijkste..

25 februari 2014 om 14:43

Ja financieel is hij er idd beter van geworden, heel belangrijk voor Nederland.... Alsof Ajax de enig club is die kan opleiden... Dat ze het meeste afleveren ligt tegenwoordig bijna alleen maar aan wat ze halen....

Ik dacht te zien dat die ake maar een klein mannetje was? Dan moet je wel heel heel erg goed zijn om het te maken in de top

25 februari 2014 om 14:38

1m80, en speelt ook als defensieve middenvelder / slot op de deur voor de defensie.

Mooi dat ze trots zijn op die jongens en dat ze geen wrok hebben...
Maar eigenlijk is het wel jammer voor de kleinere clubs uit de eredivisie, die kunnen hun jonge talent niet vasthouden. De grote clubs proberen die jonge talenten steeds vroeger aan zich te binden...
Kleinere clubs in Nederland lopen het risico hun talent kwijt te raken aan de grotere Nederlandse clubs. En die clubs hebben weer het risico dat ze hun talent aan grote clubs in het buitenland verliezen.
En op die manier zal het steeds vervelender worden en zullen er nog meer talenten op jonge leeftijd naar een ''grotere'' club gaan. En ik vraag me af of dat de eredivisie nou echt goed zal doen....

Kishna wordt inderdaad echt heel goed, ik heb hem ongeveer 3,4 keer zien spelen in jong ajax en daar liet hij toch wel een goede indruk achter. En afgelopen zondag liet die ook wel zien wat hij kan, ajax gaat hier nog heel veel plezier aan beleven.

25 februari 2014 om 10:21

Zag er inderdaad veelbelovend uit maar ik was aan het begin van het seizoen ook lyrisch over Klaassen en Fisher.......................

25 februari 2014 om 10:23

Het sezoein van Fischer is gewoon rampzalig. Maar ik vind dat klaassen het toch wel goed doet hoor, vind jij van niet dan?

Ik lees hier een paar onjuiste dingen. Kishna was niet 16 toen hij naar Ajax kwam maar 14. Hij tekende op 16 jarige leeftijd zijn eerste profcontract inderdaad maar daarvoor had hij een jeugdcontract. Hij speelt al vanaf de C'tjes bij Ajax (netals van Persie bij Feyenoord die ook vanaf de C werd overgenomen van Excelsior).
Ook Ajax mag de credits dus krijgen voor het opleiden van deze jongen

25 februari 2014 om 16:51

Is niet juist wat je zegt hij is in de Btjes bij ADO weggehaald!

26 februari 2014 om 09:02

Nope C

Dus die Ake zien we binnenkort bij Vitesse opduiken?

Ajax en PSV kopen alles wat los en vast zit qua talenten. Jammer genoeg doet dat de kwaliteit van de eredivisie meer kwaad dan goed.

25 februari 2014 om 10:39

En waarom zou dat meer kwaad dan goed doen? Volgens mij ontwikkelen spelers als Kisnha, Bazoer etc. zich meer dan uitstekend bij Ajax. Kishna kan zelfs de komende tijd op speeltijd gaan rekenen. Dergelijke talenten kunnen juist uitgroeien tot de smaakmakers van de competitie.

Daarnaast is bij Ajax de begeleiding en opleiding van die jongens uitstekend te noemen. Ik zie dus jouw probleem niet.

25 februari 2014 om 10:43

Zoals ik hierboven al schreef, is de competitie enorm eenzijdig.

Door de grote geldonttrekking door 2 clubs doet de rest voor spek en bonen mee. Dat maakt het er niet leuker op. Neem daarbij dat het niveau inmiddels onder de onderkant van de middenmoot europa (oostenrijk, Oekraine, Roemenie)is gezakt, en het Belgie scenario is waarschijnlijk.

Ook bij andere clubs is er een uitstekende opleiding. Vergeet ook niet dat er jaarlijks busladingen vol met teleurgestelde gebroken spelers De Toekomst of De Hertgang verlaten waar we vervolgens niets meer van horen.

25 februari 2014 om 10:49

Die eenzijdigheid valt echt wel mee als je het mij vraagt, zeker de afgelopen jaren ligt het allemaal aardig dicht bij elkaar. Vitesse, Feyenoord, Ajax, Twente en normaal gesproken ook PSV doen minimaal mee om de titel. Daarnaast heb je dan ook altijd nog de ploegen die het goed doen tot aan de winterstop.

Als je het over eenzijdigheid hebt, dan kun je het beter hebben over de Spaanse competitie. Daar gaat de strijd normaal gesproken maar tussen twee ploegen.

25 februari 2014 om 12:05

Je reacties ook. Man als je niet zinnigs te zeggen heb doe het dan niet je retoriek is steeds het zelfde, wat doe je? Knippen en plakken? De laatste vier seizoenen zijn beslist in de laatste speelrondes met meerdere clubs die speelde voor de hoofdprijs. Als je kijkt in Duitsland is er één club die de dienst uitmaakt, in Engeland twee, soms drie clubs die de dienst uitmaken. Spanje twee clubs, Frankrijk nu nog maar één club. Waar wil je heen met je gewauwel over andere opzet? Net als in België, een volledige competitie spelen en dan play offs?

25 februari 2014 om 12:58

De laatste seizoenen was de competitie al in maart beslist, zo ook nu al eind februari.

Dat de media er nog iets van willen maken (niet goed, wel spannend) is 1 ding, maar de realiteit is anders. Niemand die bij zijn volle verstand is, zal beweren dat Ajax geen kampioen wordt dit jaar. Vorig jaar was Ajax ook al 4 speelronden voor het einde zeker vd titel.

Mijn oplossing:

20 teams in twee competities van 10 elk (bijv. Noord/zuid).
Finalerondes van de beste 5 tegen elkaar tot een ''superbowl finale''

1 Organisatie die de (tv) gelden ontvangt en gelijkelijk verdeeld zodat er geen financiele wanverhoudingen bestaan.
Drafting systeem waarbij de onderste teams de eerste pick uit talenten tot 20 jaar hebben.

Spelregels veranderen:

Zuivere speeltijd (60 minuten)
Videobeelden op aanvraag (bijv. max 3 keer)
Onbeperkt wisselen
P-systeem (bij 5 overtredingen per wedstrijd lig je er uit, het team mag wel een andere speler opstellen)
Rode kaart zorgt voor een powerplay van 15 minuten waarna er weer een andere speler mag inkomen
Alleen hands in de 3 meterbox is een strafschop, anders een directe vrije trap.

25 februari 2014 om 13:25

Yo Bondskoots, ga lekker de nfl en nhl volgen en zoek een forum waar je daar over kan lullen.. Van voetbal heb je iig geen verstand..

25 februari 2014 om 14:55

Misschien heb ik de uitreiking van de schaal gemist.... maar wanneer was dat? Wie is er kampioen geworden?

Misschien loopt mijn klok en kalender achter, maar vogens mij zijn er nog 9 speelronden.... ofwel 27 punten te verspelen.

Als Ajax zoals de laatste 3 jaar 12-14 punten kunnen goedmaken (lees: Anderen verspelen dus zoveel punten), Waarom zou dat nu niet andersom kunnen?

Maargoed, als het jou allemaal zo slecht bevalt, niet meer spannend vind, en het allemaal al uitgetekend is, neem ik aan dat jij derest van het seizoen geen eredivisie meer kijkt.

25 februari 2014 om 23:05

Jaja Trodatje van 8 jaar oud, ga jij je maar weer verkneukelen over de winst in deze lachwekkende competitie. Erg knap hoor. Alsof Tyson tegen 6 jarigen gaat boksen en dan gaat lullen over het goede beleid dat hem de winst bezorgde. Aandoenlijk.

Lol waarom heeft niemand het hier over darren sidoel? Daar gaat dit artikel over. Iemand die meer over hem weet?

25 februari 2014 om 11:35

Centrale verdediger met enorm veel voetballend vermogen die als eerste jaars B al het gehele seizoen in de B1 speelt.

25 februari 2014 om 11:57

Links of rechtsbenig?

25 februari 2014 om 13:24

Rechts.

25 februari 2014 om 14:25

Mooi, want ajax heeft ook leyder gehaald en die is linksbenig.

25 februari 2014 om 12:57

Hij heeft de ambitie om de beste van de wereld te worden.

Laten we het hopen we hebben voor Oranje ook weer een nieuwe lichting geweldige spelers nodig. Laten we onderling strijd voeren in de Eredivisie en genieten van het talent want we willen toch allemaal wel weer is een EK of WK winnen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren