Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax haalt ‘control freak’ binnen: ‘Hij heeft niet het Ajax-DNA’

Laatste update:

Ajax maakt donderdag waarschijnlijk de komst van Erik ten Hag wereldkundig. De trainer tekent voor tweeënhalf jaar en Michel Boerebach is ervan overtuigd dat de 47-jarige Ten Hag het in zich heeft om te slagen in de Johan Cruijff ArenA.

Boerebach was in het seizoen 2012/13 bij Go Ahead Eagles de rechterhand van Ten Hag en weet nog hoe de hoofdtrainer tijdens de trainingen ‘messcherp’ was: “Iedereen moest in het begin aan hem wennen, want hij is best wel een control freak. Na een maandje hadden we wel door dat hij gewoon een ongelooflijk goede trainer is”, zegt hij tegen Ajax Showtime.

Boerebach voegt eraan toe dat Ten Hag tactisch sterk is en dat hij daardoor ‘het vermogen’ heeft om wedstrijden te doen kantelen. De 55-jarige oud-middenvelder, die ook nu nog assistent-coach is in De Adelaarshorst, herkent zich verder niet in het beeld dat de in Haaksbergen geboren Ten Hag ‘stug’ zou zijn.

“Ik kende hem ook al uit onze tijd als speler bij Twente. Hij is geen Hans Teeuwen, maar wel heel menselijk (…) Hij heeft niet het Ajax-DNA uit zijn verleden, maar Marc Overmars (directeur spelersbeleid, red.) kent hem en ik ken ook geen speler die niet enthousiast over hem is.” Ten Hag zal bij Ajax waarschijnlijk geassisteerd worden door Alfred Schreuder.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd vind het een prima keuze. Uit gevoel neig ik meer te kiezen voor het spel van Bosz. Maar de verwachting zou dan mischien wel te hoog liggen. Ik ben erg benieuwd wat we voorgeschoteld krijgen volgend jaar.

28 december 2017 om 12:31

Ik denk dat Ten Hag wel de flexibiliteit en het vermogen heeft om dominamt en aanvallend te spelen.

28 december 2017 om 13:01

Hoofddoel voor Ten Hag is het kampioenschap volgend seizoen,en niets minder.
Als ie dit jaar al kampioen wordt verandert daar niks aan,

28 december 2017 om 13:26

@kowalski

Het gaat er denk ik vooral om dat hij de flexibiliteit heeft om niet alleen maar standaard uit te gaan van aanvallend én dominant voetbal maar dat hij ook gewoon waar dat noodzakelijk en gewenst is in andere systemen en speelwijzen te geloven. Dus ook 4-4-2, en desnoods 5-3-2. Met andere woorden, hij heeft de flexibilteit om van het 'heilige' 4-3-3 af te stappen.

Maar de vraag is niet zozeer hoe flexibel hij is. De vraag is hoe flexibel de Ajax fans daarin zijn. En zeker bij iemand die niet uit de Ajaxschool komt en geen Ajaxverleden heeft.

28 december 2017 om 12:57

Er valt zo weinig over te zeggen. Laat hem gewoon rustig met de groep aan de slag gaan en het team naar zijn hand zetten. Voor ons valt of staat alles met resultaten, maar als we terug kijken naar de periode van Peter Bosz dan was ook echt niet alles rozengeur en maneschijn. Onder Keizer begonnen we ook klote, maar de laatste weken draaide het toch goed. Zijn wissels waren niet altijd even sterk, maar Frenkie op 4 was een mooie zet. Hij won de belangrijke wedstrijden wel (az, PSV en Feyenoord). We zullen het allemaal wel zien. Ten Hag welkom bij mooiste club van Nederland.

28 december 2017 om 15:26

Dus jij neigt naar het spel van Bosz. Kan jij alle goede wedstrijden van Ajax onder Bosz noemen?

Ik weet zeker dat je niet zo heel ver komt, op de thuiswedstrijden tegen Kopenhagen, Schalke, Lyon en Feyenoord na. Als je bedenkt dat Ajax vorig seizoen 64 wedstrijden heeft gespeeld, waarbij ik maar 4 keer op de banken heb gestaan door goed voetbal, dan is dat heel erg mager.

Ik vraag me serieus af hoe Ajax bij Ten Hag komt, omdat die nooit 4-3-3 speelt, wat een halve eeuw de huisstijl is van Ajax. Maar die adoratie van eeuwige verliezer Bosz heb ik nooit begrepen. Die heeft met het beste materiaal sinds het Ajax van Jol het nooit voor elkaar gekregen om Ajax wekelijks goed te laten spelen. Dat lukte winnaar FdB wel, met veel minder materiaal, maar die wordt gek genoeg verguisd door Ajacieden.

Ik ben wel benieuwd naar hem. Als ik Ajax was zou ik labyad sowieso ook mee nemen. Als Ziyech geblesseerd raakt heb je niet echt een vervanger/invaller voor hem, want Frenkie moet op 6 spelen en met Siem ga je wel heel erg ver achteruit qua creativiteit. Daarnaast lijkt Younes te vertrekken en is het einde seizoen voor Cerny. Kluivert, Johnsen en Neres vind ik geweldige spelers, maar het zijn wel tieners (of net 20), dus die zullen wisselvallig zijn en bij 1 blessure heb je al geen goede invaller meer. Ben benieuwd wat er achter in nog bij komt, want met Dijks en Zeefuik ga je de oorlog niet winnen en Frenkie hoort op 6 en niet op 4.

28 december 2017 om 12:39

Ik vind Dijks geen slechte verdediger. Het probleem met Dijks is dat hij per wedstrijd wel 1 moment heeft waarbij hij slecht verdedigd en een grote kans/goal oplevert voor de tegenstander. Puur verdedigend vind ik hem niet slecht; voor de Nederlandse competitie.
Labyad zou ik niet halen. Hele goede speler maar niet voor Ajax. Ajax heeft Frenkie en Donny, al zijn dat net andere type spelers. Labyad is het meest te vergelijken met Donny.

28 december 2017 om 12:47

Puur verdedigend is Dijks ook slecht, in ieder geval voor topclub Nederland niveau. Dekt vaak aan de verkeerde kant, maakt stomme overtredingen op randje 16 en is af en toe zijn man kwijt. Dijks is een sympathieke vent en ik gun hem heel veel, maar komt wel op alle fronten (aanvallend en verdedigend) te kort voor een Nederlandse topclub.

28 december 2017 om 12:53

Ik vind hem eigenlijk ook niet echt een sympathieke vent (afgaande op voetbalwedstrijden). Als je ziet hoe ongelofelijk lompe overtredingen hij maakt en dan zo'n onschuldige blik erbij, van 'ikke?'. Al zet je Dijks bij een middenmotor neer, pakt hij veel meer gele kaarten dan nu bij een topclub. Dan wordt zijn zwakte pas echt blootgelegd en dan word ie er dus wel een paar keer met rood afgestuurd en heb je een aantal pingels tegen.

28 december 2017 om 14:32

Dijks is wel sympathiek! Hij doet er alles aan, het ziet er soms wel wat lomp uit met dat grote lijf, maar mijn hart heeft hij gestolen... Elke keer maar weer terugkomen en alles geven, geen slecht woord over deze jongen

Uiteindelijk komt hij natuurlijk tekort voor Ajax, maar dat weet hij zelf ook. Tot dat moment zal hij alles geven voor Ajax en dat vind ik alleen maar mooi

28 december 2017 om 15:36

Het probleem van Dijks is dat hij niet kan voetballen. Dat is helemaal niet erg voor een aanvallende back, alleen moet hij leren voorzetten te geven, waar je op kan trainen en het laten om te gaan lopen met de bal. Hij moet de hele wedstrijd diep gaan zonder bal, zodat zijn directe tegenstander zich helemaal de schompes loopt en geen kracht meer heeft om aan te vallen, en Dijks moet een voorzet of drie op maat per wedstrijd leveren.

Iemand met zijn atletische lichaam moet er veel meer uit kunnen halen dan hij nu doet.

Daarnaast heb je gelijk dat Ajax Labyad niet moet halen. Ajax zit ruim in de middenvelders, Frenkie kan makkelijk op Ziyechs plek, en ook bij Jong Ajax lopen er grote talenten rond. Ajax heeft vleugelverdedigers nodig, en eventueel een extra vleugelaanvaller, want Cerny is geblesseerd en Johnson valt me vooralsnog tegen.

28 december 2017 om 17:28

Gaudi
Juist die lompe overtredingen zorgen ervoor dat hij zo onschuldig kijkt. Hij is gewoon heel onhandig en maakt dan overtredingen terwijl hij dat totaal niet probeert. Als je hem in interviews ziet, en hoe hij met publiek en teamgenoten omgaat, zie je dat hij echt een sympathieke kerel is. En ja natuurlijk kan hij niet voetballen maar dat zal hij zelf ook wel weten.

28 december 2017 om 12:41

Waarom zou Frenkie perse op zes moeten en waarom Labyad. Het is geen superster die week in week uit het elftal draagt. Aanvallend ingestelde Middenvelders heeft Ajax genoeg, zou veel eerder voor een echte controleur gaan. Net een stapje beter dan schone, zelfde inzicht met wat meer body, snelheid en hogere handelingssnelheid.

28 december 2017 om 13:11

In Frenkie zie ik juist een controleur. Hij is iemand die het tempo kan bepalen en een man meer situatie kan creëren omdat hij zo 3 man voorbij kan lopen. Daarnaast heeft hij ook een geweldige pass over 40 meter. Frenkie zou daarom mijn 6 zijn. Van de Beek als half is prima en dan labyad als opvolger voor Ziyech. Iemand die de wedstrijd kan beslissen met 1 pass of 1 actie en altijd die pass of actie wel heeft.

28 december 2017 om 12:46

Ik zou Labyad dus echt niet in Ajax shirt willen zien. Op de vleugels totaal overbodig, want je hebt Cerny, Younes, Kluivert, Johnsen, Neres en misschien vanuit Jong Ajax nog Nunnely en Lang. Ook haal je Bandé. Stel dat Younes en Cerny vertrekken (wat ik ook verwacht), dan heb je dus Johnsen, Kluivert, Bandé en Neres voor het eerste. Dat is voldoende. Eventueel kan je nog spelers doorschuiven vanuit Jong.

Op het middenveld zou je bij een blessure van Ziyech Schöne kunnen doorschuiven en Donny of Frenkie op 6 zetten. Ik vind dat Donny daar beter past omdat ik denk dat hij beter kan verdedigen. Met Frenkie is het makkelijker om een aanval op te zetten. Maar Schöne kan de creativiteit van Ziyech deels overnemen. Het is per definitie minder en het zal ook wat langzamer gaan, maar het is beter dan niets.

Ik denk niet dat Labyad voor een plekje op de bank naar Amsterdam komt. Waarom zou hij dat doen? En een basisplaats krijgt hij niet.

Je hebt gelijk dat Frenkie niet als CV hoort, en met Zeefuik en Dijks ga je de oorlog niet winnen. Ik blijf potentie zien in Zeefuik, maar er moet wel snel wat verbetering komen bij hem. Orejuela vind ik ook nog niet echt geweldig. Een rechtsback erbij zou dus fijn zijn, een linksback is noodzakelijk (haal nou die Tagliafico Overmars!).

28 december 2017 om 13:08

Over de links en-rechtsbuitens heb je gelijk, maar as winter zie ik Younes vertrekken en dan zou labyad een goede tijdelijke stand-in zijn om aankomende zomer Ziyech op te volgen. Schone kwam afgelopen seizoen al veel handelingssnelheid en dynamiek te kort Europees en dat zal 1,5 jaar verder niet veel beter zijn aangezien hij nu langzaam over zijn top heen gaat, maar in de Eredivisie kan het nog prima. Frenkie hoort naar mijn mening op "6" omdat hij oog heeft voor loopacties en heel goed kan indribbelen. Als hij op linkshalf komt te staan dan staat hij 15-20 meter hoger in balbezit terwijl hij op zijn best is als hij daar komt in plaats van dat hij er al staat. Linksback is inderdaad noodzakelijk. In Zeefuik zie ik het gewoon niet. In Jong Ajax blonk hij al uit in domme overtredingen en kaarten op gevaarlijke posities en in Ajax 1 doet hij tot nu toe niet veel anders.

28 december 2017 om 13:30

@zytto34

Dus in jouw ogen, als ik je goed begrijp, zou jij graag zien dat Labyad naar Ajax gaat maar dan eigenlijk als 12e/13e man zo'n beetje. Zeg maar, je wilt hem de rol van Siem de Jong geven.

Nou, bijzonder aantrekkelijk vooruitzicht dan voor Labyad. Van de basis van Utrecht direct naar de bank in Amsterdam. Zou hij zijn spullen al aan het inpakken zijn denk jij?

28 december 2017 om 13:56

Constant Met het idee om over een half jaar Ziyech op te volgen. Dat is wel het verschil. Kan hij nu alvast aan Ajax en de groep wennen. Ik zou hem niet halen als hij 3,5 jaar een Schone rol moet gaan vervullen.

Ten Hag is net als Bosz en Pep bezeten door het spelletje. Zij zijn ook geobsedeerd door Pep en zijn denkwijze. Of hij nou wél of niet het Ajax-DNA heeft, kennis en kunde heeft Ten Hag wél! Ik denk dat het best wel eens heel goed zou kunnen uitpakken. Ik ben er in ieder geval nieuwsgierig naar!

28 december 2017 om 13:08

Zijn Koeman Frank de Boer Cocu van Bronckhorst van Gaal en Advocaat niet bezeten van het spelletje? Hebben zij niet de kennis?
Ik denk dat alle trainers als idee hebben dominant aanvallend te spelen. Het verschil is dat Guardiola bij al z'n clubs alle middelen heeft om dat ook daadwerkelijk uit te voeren. Veel Nederlandse trainers proberen juist vooruit te voetballen terwijl ze daar de spelers niet voor hebben. Ten Hag lijkt mij juist een trainer die zich niet gaat blindstaren op 1 systeem maar er niet voor schroomt om met vijf verdedigers te spelen als de situatie er in zijn ogen om vraagt. Of dat ook gewaardeerd wordt bij Ajax is natuurlijk de vraag.

Titel dekt de lading totaal niet.

Ben wel benieuwd of Ten Hag gaat slagen bij Ajax. Mensen zonder Ajax-verleden hebben in Amsterdam over het algemeen minder krediet. Hopelijk volgt er weer een stroeve opbouw

Ach ja, Bosz en van Gaal zijn ook typische control freaks en die kregen het team ook aan het voetballen. Enige probleem is de interne politiek die Ajax altijd zo dwars zit. Nu er wat meer duidelijkheid is met het vertrek van enkele figuren is er veel minder risico. Betekent natuurlijk niet dat de trainer alle macht moet hebben.

28 december 2017 om 12:46

Hij krijgt waarschijnlijk nauwelijks macht. Overmars heeft veel meer macht naar zich toegetrokken en die zit er inmiddels een aantal jaar. Denk dat Overmars bereid is om te luisteren naar de trainer in wat voor type versterking die nodig heeft, maar meer dan een wens speler zal overmars niet snel halen. Veel zal hij zelf in samenwerking met de scouting invullen. Frank kreeg Gudelje, Bosz kreeg Traore, heb het vermoeden dat Keizer de Jong(Siem) kreeg en ten Hag zal vast ook wel 1 wens speler krijgen.

28 december 2017 om 14:07

Overmars en Ten Hag kennen elkaar al een tijdje, sus dat gaat wel goed komen.

28 december 2017 om 12:47

Minder risico ja? Ik zie juist wel risicos, de cultuur en clubbewaker is de laan uitgejaagd, die onder andere moest bewaken dat er spelers door stroomde vanuit de opleiding, die is er gewoon niet meer. Ten Hag zal ook niet weten wat eraan komt, groot risico voor de toekomst van onze jeugdopleiding, wat ons de laatste jaren zo rijk en goed heeft gemaakt. Het bestuur heeft nu alleen maar ja knikkers, leuk, maar van een beetje tegengas wordt je meestal beter.

In deze constructie heeft de trainer en TD gewoon alle macht, met alle risicos van dien.

28 december 2017 om 13:12

Ten hag heeft toch ook ogen? Die heeft bij Bayern met jeugd gewerkt dus die zal zelf wel zien wie er goed genoeg zijn en wie niet? En immers, wat is goed genoeg? Met doorbreken moet je een beetje geluk hebben dat de speler voor je een blessure oploopt of verkocht wordt.

Ik vind dat zo'n flauwekul verhaal. De cultuurbewaker die voor doorstroom moest zorgen. Mijn god. Die jongens in de jeugd willen allemaal hetzelfde, doorbreken en in het eerste voetballen. Er verandert precies niets als iemand zoals bergkamp dan de laan uit wordt gestuurd. Trainers van Ajax worden geacht ook de wedstrijden van jong te gaan bekijken dus een trainer ziet heus wel welke spelers uitblinken en welke niet. Overmars, van der Sar en alle andere beleidsbepalers zitten elke thuiswedstrijd op dat balkonnetje te kijken bij jong Ajax. Echt lood om oud ijzer als je het mij vraagt.

28 december 2017 om 13:15

Geef Ten Hag een week en hij weet precies wat eraan komt. Het is niet dat Ten Hag het alleen doet. Hij laat zich echt wel informeren door mensen van de jeugdelftallen. Daarnaast is hij ook fanatiek genoeg om beelden daarvan te kijken.

Ik vind het altijd mooi hoe Ten Hag jongens bestempeld als lastig aan het voetballen en in de discipline krijgt. Het zal voor Ajax een echte meerwaarde zijn wanneer ze van de ideale-schoonzonen af kunnen stappen en ook andere type voetballers kunnen laten renderen. Ajax is over het algemeen veel te braaf

28 december 2017 om 13:25

Het probleem met cultuurbewakers, is dat je mensen op de achtergrond hebt die aan de touwtjes morgen trekken, maar geen verantwoordelijkheid hoeven te nemen. Een trainer met karakter, zoals Bosz, weigeren daar niet onder werken.

En uiteindelijk is cultuurbewaking ook afhankelijk van interpretatie en uitvoering. Bergkamp en Spijkerman mogen wel claimen dat ze zich aan de Ajax cultuur houden, maar het is gewoon de Bergkamp-Spijkerman beleid.

28 december 2017 om 14:32

@elinoo

Alleen hoeveel ogen moet hij hebben? Hij moet focussen op het eerste elftal, dat zie ik hem ook wel doen, echter, er moet ook iemand zijn die de opleiding kent, zie daar de perfecte rol voor bv. Bergkamp. Bij Bayern was hij gefocussed op het tweede elftal, hij kan nu niet ineens twee dingen tegelijk doen.

Doorbreken moet je als technisch beleidsbepaler zien aan komen, zodat je overbodige aankopen vermijdt en een hoop geld uitspaart die je voor een andere positie weer kan uitgeven. Niet alleen puur voor het eerste elftal, maar ook voor het perspectief van talenten, als je moeten wachten op verkoop of blessures, nou dan wens ik de toptalenten (A Frenkie, Dolberg, Donny, De Ligt, Tete, Kluivert, Onana) in Engeland en Spanje het allerbeste toe en geef ik ze helemaal gelijk. Ajax onderscheidde zich tot nu toe juist door heel veel oog te hebben voor de opleiding. Dat was het unique selling point naar toptalenten toe, waardoor ze voor Ajax kozen.

Er veranderd denk ik heel veel, er wordt weer niet naar de opleiding gekeken, Ten Hag heeft echt geen tijd om en zich volledig te storten op de opleiding en op het eerste, hij moet juist alleen met het eerste bezig zijn en dat kan, maar dan moet je iemand als Bergkamp hebben die het oor en oog is van hem, ook naar de directie toe.

Een wedstrijdje kijken, prima, maar dat is wel tekort door de bocht. Ze moeten er ook bij zijn op trainingen bijvoorbeeld en de jeugdspelers voldoende aandacht geven, een plan voor ze opstellen.

28 december 2017 om 14:36

@ijzerchef

Bergkamp was gewoon verantwoordelijke vanuit het technisch hart voor het algehele functioneren van Ajax. Bergkamp hield zich aan zijn interpretatie van het plan Cruijff, maar wel aan het plan Cruijff in de basis met een individuele benadering van talenten en perspectief bieden aan talenten. Dat is nu volledig weggevallen.

Je moet ook niet eindeloos vasthouden aan het Ajax-DNA. Een verse invloed kan juist goed zijn , vooral voor zo een jonge spelersgroep.

28 december 2017 om 13:02

Dan geef ik hem 2 maanden, als Ajax supporter verwacht ik dominant en aanvallend voetbal, hoeft van mij niet perse 4-3-3 te zijn, maar moet wel spectaculair en leuk zijn om te zien. Verder geniet ik ervan als er jeugdspelers in komen met branie, bravoure, die lekker vrij spelen, zoals Kluivert, ik denk dat de opleiding gewoon helemaal naar de klote gaat nu, zie in Ten hag geen trainer die dat goed oppakt en Overmars mist een verlengstuk naar de opleiding.

28 december 2017 om 13:28

Hoezo 'naar de klote gaat'? Bij Utrecht zijn er toch ook genoeg jonge spelers in de ploeg gekomen onder zijn bewind? Hij gaat gewoon de opstelling neerzetten die het beste rendeert.
Die jonkies bij Ajax hebben gewoon behoefte aan een trainer die een duidelijke visie heeft en ze scherp houdt. Ook tegen de 'kleintjes' waar Ajax veel punten tegen laat liggen. Ik verwacht toch echt dat Ten Hag het met het spelersmateriaal dat hij bij Ajax ter beschikking krijgt prima resultaten gaat behalen.

28 december 2017 om 14:40

Jeetje, Lausho, vanaf Bergkamp ontslagen is, vermeld je bij elke topic over Ajax hoe slecht dat is en dat de opleiding nu naar de verdoemenis gaat. Zullen we eerst kijken of dat ook daadwerkelijk gebeurt? Persoonlijk ben ik wel blij dat Bergkamp weg is, maar dat ga ik ook niet bij elk artikel vermelden.

28 december 2017 om 14:45

Genoeg.. dat zou echt niet voldoende moeten zijn bij Ajax. Daar ga je al. Ten eerste kent hij de hele filosofie van Cruijff niet, helemaal niks kent hij daarvan, dat heeft enorm veel tijd nodig en die krijgt hij niet, we namelijk net een jaar of 7 ervaring op dat gebied gewoon weggegooid.

Naast presteren, mooi aanvallend voetbal met spelers uit de opleiding, pas als hij aan die drie voorwaarden voldoet slaagt hij, zeker zonder Ajax verleden is het anders snel afgelopen.

Ik geloof best dat hij een competente trainer is voor het eerste elftal, maar op dit moment is er niet eens een basis om een trainer aan te stellen, de opleiding zou daar ook zijn zegje in moeten hebben en die worden gepasseerd. Ajax als club gaat naar de klote, opleiding is de basis, basis is weg.

28 december 2017 om 14:59

@kyle66

Ik kan er met de pet niet bij dat men Keizer ontslagen heeft en dat in een auto op de terugweg vanuit Enschede even beklonken heeft met het RvC oa. Die beslissingen worden gewoon op de verkeerde plek genomen, door onder ander van der Sar die niks meer met technisch beleid te maken heeft (recent nog afgesproken). Schandelijk zelfs want Keizer heeft omstandigheden gehad, waar je hem gewoon niet op kan afrekenen.

Daarnaast is de timing volkomen verkeerd, tegen Willem II zaten de spelers alweer met hun hoofd ergens anders.

Ook kan ik er met de pet niet bij dat men een nieuwe trainer kan aanstellen zonder met een technische man vanuit de opleiding te overleggen, een trainer, die breed gesteund wordt in de organisatie.

Blijkt gewoon dat men het technisch hart allang verlaten is en daar ben ik zwaar in teleurgesteld, ik had nog de illusie dat men een interpretatie van het plan Cruijff aan het uitvoeren was (dat er een interpretatie was, had ik wel begrip voor).

Oftewel, wat mij betreft is ten Hag nog voor zijn aanstelling afgeschreven, de organisatie moet eerst staan. Als we een kampioenschap winnen, maar de opleiding en toptalenten verliezen dan is voor mij het seizoen verre van geslaagd.

Over het vakmanschap van Ten Hag bestaat bijna geen twijfel. Het is echt afwachten of het bij Ajax past. Dat is wat mij betreft het enige risico. Dat ie een goeie trainer is, heeft ie al lang bewezen.

Ik ben er als Psv'er niet zo rouwig om dat hij Ajax gaat coachen. Ik vind het een slimme trainer en heeft zeker ook wel tactisch vernuft in zich, maar het is voor mij niet een trainer van de buitencategorie (die heb je sowieso eigenlijk geen in Nederland). De enige echt hele goede pot van Utrecht vond ik tegen St. Petersburg, daar toonden ze echt klasse.

Wat wel zeker zo is, is dat Ten Hag een geheel eigen stijl van coachen heeft en daarom ben ik wel zeer benieuwd hoe dit gaat uitpakken. Op voorhand ben ik dus niet zo rouwig omdat ik niet direct zie hoe dit Ajax dan meteen een heel stuk beter gaat spelen, maar wellicht kom ik daar nog wel op terug.

28 december 2017 om 13:03

Hij heeft nu ander materiaal tot zijn beschikking. De potentie van Ajax of Utrecht is gewoon een wereld van verschil. Ik denk dat Ten Hag niet veel zal sleutelen aan het team. Maar meer de nadruk op het druk zetten zal verhogen en de balans van spelen. Ene keer speelt Ajax zeer goed en de andere keer matig. Zoals tegen Twente als voorbeeld en uit bij AZ was het goed!

28 december 2017 om 13:50

Ja dat klopt, maar vergeet niet dat het verwachtingspatroon ook een heel stuk anders is. Utrecht heeft wel best een behoorlijk prima ploeg. Die zouden ook in staat moeten zijn om uit van NAC te moeten kunnen winnen of thuis van Excelsior. Toch gebeurt dat niet, terwijl de selectie beter hoort te zijn en ze een hogere potentie hebben (zoals jij dat noemt). Het werkt nu eenmaal niet zo simpel dat je kunt stellen, we hebben een betere selectie dus we winnen wel even. Daarvoor moet je wel een verdomd goede coach zijn en zoals ik hierboven betoog, Ten Hag is voor Nederlandse begrippen echt wel prima, maar ook Ten Hag heeft zijn valkuilen.

Klinkt allemaal behoorlijk pessimistisch, maar laten we wel wezen. Hoeveel coaches heeft Ajax al versleten? Er zijn er echt bijzonder weinig die én de Ajax-supporters, én de Ajax-directie én Ajax-iconen tevreden kunnen stellen. En als die er al is, valt er op een gegeven moment éã©n domino blokje om waardoor het drieluik is verstoord en alle goede resultaten direct teniet worden gedaan.

Bosz had ook niet direct het Ajax Dna, maar wel de spelopvatting die bij Ajax paste. Ten Hag lijkt me nou net iets minder kamikaze, maar behoudend en realistisch waar het moet. We gaan het zien, is een veel gehoord adagium. En daarnaast waren van Basten, de Boer en Keizer geã¯njecteerd met het Ajax virus, maar slaagden van Basten en Keizer niet en speelde Ajax onder de Boer de laatste jaren betonvoetbal. Dus wat is die wijsheid?

28 december 2017 om 15:32

Met de komst van Ten Hag en Schreuder gaat Ajax meer behoudend schaakvoetbal spelen dat misschien tactisch heel sterk is maar qua spel niet te pruimen omdat iedere speler zich ondergeschikt moet maken aan de tactiek dat hij voor ogen heeft. Zeg maar een frank de Boer 2.0.

28 december 2017 om 16:52

FC Utrecht speelt toch ook geen betonvoetbal? Maar wel realistisch. Tegen b.v. Zenith St. Petersburg speelden de Domstedelingen thuis voortreffelijk en aanvallend. Maar uit tegen Ajax op de counter. Dus slim en niet te beroerd om het elftal aan te passen aan de tegenstander. En daar is op zich niets verkeerd aan.

28 december 2017 om 22:56

Bij Utrecht veies geen man overboord, bij Ajax moet er gewonnen worden. Geen prijs is een vetloren seizoen.

Ten hag kan goed met spelers om ook met moeilijke jongens, ik heb hem altijd een goede coach gevonden

Ik word een beetje moe van dat gelul over Ajax dna. Als hij prijzen pakt maakt dat toch geen reet uit?

28 december 2017 om 15:11

Iedereen doet of dat Ajax DNA zo ingewikkeld is, maar is in basis niet meer dan dominant (balbezit) en aanvallend voetbal. Ik ben niet tevreden met een prijs doormiddel van beton voetbal. Het hoeft wat mij betreft echt geen 4-3-3 te zijn en als het een keer minder is omdat een tegenstander zich ingraaft, heb ik daar ook geen moeite mee, maar moet wel bij een enkele keer blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren