Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax geeft transfer op én hoopt: ‘De speler wil zelf graag komen’

Laatste update:

Maurice Steijn verwacht niet dat Eduard Spertsyan de overstap naar Ajax nog gaat maken. De trainer geeft op de persconferentie na afloop van het verloren oefenduel met Borussia Dortmund (3-1) een korte update over de transferplannen van Ajax, dat geen rekening meer houdt met de komst van Spertsyan. Wel is de coach van de Amsterdammers positief over de kans dat Jusip Sutalo naar de Johan Cruijff ArenA komt.

“De speler wil naar Ajax”, zo klinkt het bondige antwoord van Steijn, opgetekend door Voetbal International, op de vraag of Sutalo dicht bij een transfer naar Amsterdam is. Tegelijkertijd geeft de coach aan dat het aantrekken van Spertsyan een lastig verhaal gaat worden, ondanks dat directeur voetbalzaken Sven Mislantat zeer graag zaken zou doen met Krasnodar FK.

De Amsterdammers zitten al langer achter Sutalo aan, die ook de mogelijkheid heeft om onder meer naar Fiorentina te gaan. Net als Ajax hebben de Italianen al meerdere aanbiedingen neergelegd bij Dinamo Zagreb, al lijkt Ajax nu een flink streepje voor te hebben op de concurrentie. De komst van de Kroaat is echter nog geen zekerheid. Omdat Dinamo actief is in de voorronde van de Champions League, heeft Zagreb er baat bij om de transfer te vertragen.

De deal van Spertsyan lijkt af te ketsen door ingrijpen van de Raad van Commissarissen van Ajax. De Telegraaf meldde afgelopen zaterdag dat Mislintat van de RvC geen toestemming krijgt om de Armeen te halen, daar voor de transfer zaken moet worden gedaan met het Krasnodar FK. Dat ligt door de Russische invasie in Oekraïne gevoelig. Vooral voorzitter Pier Eringa en commissaris Annette Morsman lijken met de kwestie in hun maag zitten.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel lullig voor niet-russische spelers die bij russische clubs zitten dan. De enige optie die zij hebben om een transfer naar europa te maken is werkweigering?

6 augustus 2023 om 20:35

Als hij niet komt is dat zonde en zijn we het over een paar jaar vergeten. Als hij wel komt zullen we voor eeuwig het gejank van levchenko en andere Oekraïners aan moeten horen. Dan kies ik, met tegenzin, toch voor optie 1. Hebben de schreeuwers toch weer hun zin gekregen.

6 augustus 2023 om 20:42

Haha als die komt zijn die schreeuwers binnen een week ook weer klaar. Ze gaan er allemaal 1x iets van zeggen en daarna is er weer iets nieuws. Wat zij zeggen zou ik niet al te serieus nemen. Waar ik meer naar zou kijken is hoe zo'n transfer commercieel uit kan pakken. Als sponsoren hierdoor gaan afhaken, moet je je afvragen of het de moeite waard is.

6 augustus 2023 om 21:35

Flikker op, de schreeuwers zitten aan de andere kant. Volledig terecht als ze deze man daar laten, hij kan zn contract ook laten ontbinden maar houdt blijkbaar van roebels

6 augustus 2023 om 22:25

Volledig terecht? laten we dan ook geen Amerikanen meer in de competitie laten vanwege het feit dat ze heel Irak en 500.000 irakezen kapot gemaakt hebben. Laten we ook geen Chinezen meer toelaten vanwege de genocide op de Oeigoeren. Laten we ook geen Israëliërs meer binnen laten vanwege de oorlogsmisdaden tegen de Palestijnen.. en zo kunnen we nog wel even doorgaan. kap met dat schijnheilige gedoe. Alle landen hebben bloed aan hun handen.

6 augustus 2023 om 23:52

@intermilan je mist het punt. Ten eerste is Spertsyan geen Rus maar een Armeen. Het gaat niet om spelers met de Russischr nationaliteit, maar om Russische clubs.Clubs in Rusland hebben een rijke eigenaar die alleen maar rijk zijn omdat ze banden hebben met de staat. Als je 8 miljoen overmaakt naar een Russische club sponsor je dus direct of indirect de Russische oorlogsmachine. Dat is bij Amerikaanse en Israëlische clubs niet aan de orde.Bij Chineze clubs valt daar nog wat voor te zeggen, maar ook daar loopt je vergelijking mank. De genocide op de Oeigoeren is, hoe erg ook, een interne aangelegenheid en dus niet hetzelfde als een situatie waarin het ene land het andere binnenvalt. Waarmee ik absoluut niet wil zeggen dat het één minder erg is dan het ander, maar het is gewoon niet hetzelfde dus je vergelijking is te kort door de bocht.

6 augustus 2023 om 20:57

Contract uitzitten is ook een optie!

6 augustus 2023 om 20:58

Precies … complete onzin om spelers hier de dupe van te laten zijn .. laat de overheden dit lekker onderling uitvechten en voetballers hier niet voor misbruiken… wie weet willen ze wel dolgraag weg uit Rusland

6 augustus 2023 om 23:55

Dan kan hij zijn contract toch laten ontbinden? Blijkbaar zijn de roebels erg fijn.

6 augustus 2023 om 21:52

Het scheelt dan mooi dat dit gewoon een speler is met een Russisch paspoort, die daar ook is opgegroeid.

Sport en politiek , het zou gescheiden moeten zijn , maar is dit jammer genoeg niet.
Van mijn Kroatische collega hoorde ik net dat Ajax geen interesse meer zou hebben, ik hoop dat hij ongelijk heeft. Het is wel een Spilt supporter .

6 augustus 2023 om 20:38

Sutalo deal lijkt me kansloos, bij Dinamo stellen ze de deals net zolang uit totdat de CL is behaald, dan is er ineens geen noodzaak meer om mee te werken aan een verkoop tenzij er nog flink bijgelegd wordt, dat zie ik Ajax en ook Feyenoord niet doen en terecht.

Ik was sowieso al niet overtuigd van Spertsyan, dus kan er mee leven. Maar heel jammer dat Ajax bang is voor de publieke opinie, jammer dat herr Sven niet volledig gesteund wordt. Dat zijn toch weer een hoop verspilde uren.

6 augustus 2023 om 20:33

Ik denk ook niet dat hij een toekomstig topper is. Echter, een beter alternatief zie ik niet meer komen helaas

Wat droom ik toch van Ziyech. Hoe dichter we bij het einde van de transferperiode komen, hoe goedkoper hij zal worden. In dat geval kan je hem ook weer een dikkere tekenbonus geven. Maar goed, zal er helaas wel niet in zitten

6 augustus 2023 om 20:32

Waarschijnlijk komt er dan weer een lastercampagne van Mike die Levchenko gaat bellen dat het etisch niet kan dat je een speler haalt die recent in Rusland geweest is.

6 augustus 2023 om 20:35

Ziyech kan alleej maar teleurstellen. Heilige vuur lijkt ook beetje over.

Liever een nieuw talent op 10 of 7. Iemand die geen jackpot salaris krijgt en nog verkocht kan worden.

Ben heel benieuwd of Sven had gewild dat Maurice dit zegt. Ik wacht zoals gewoonlijk rustig af tot 00:00 Deadlineday. Met hopelijk spertysan én Sutalo als aanwinsten!

6 augustus 2023 om 21:00

En hopelijk nog wel een paar ….

Toch pijnlijk om te zien dat men tegenwoordig zo graag wilt deugen dat zelfs een transfer geen doorgang meer kan vinden. Ik snap het wel vanuit Ajax kant naar de buitenwereld toe net als eerder met dat geval van Overmars maar zijn vertrek is toch uiteindelijk een van de belangrijkste redenen geweest dat Ajax momenteel ver weg is gezakt.

7 augustus 2023 om 00:26

Ik snap het eigenlijk niet. Je kunt je mooi op de borst kloppen dat je zo deugt, maar die speler wordt toch wel verkocht en die zak met geld gaat toch wel naar de club. Als het dan allemaal wettelijk mag zou je stom zijn als je het laat voor die paar centen die naar de staat gaan. Ik kan zo 100 andere zaken noemen die moreel verwerpelijker zijn en waar regeringen en kranten niet om kraaien.
Mee doen met die deugcultuur is echt een zwaktebod en lijkt mij meer ingegeven door de persoonlijke belangen van de rvc leden, vooral voor hun carriere na Ajax en door het belang van Ajax.

7 augustus 2023 om 01:09

Ja ophouden met dat willen deugen dus maar goed zoals gezegd je kunt er niet meer omheen tegenwoordig. Schakel in bij vrijwel iedere talkshow die op de buis is en je komt om in de mensen die zich zo gedragen.

Wordt weer een leuk seizoen met Klaassen op 10. Maar we deugen in ieder geval wel, dat is natuurlijk het belangrijkste. Verder erg jammer dat dat stel bobo's weer een hoofdrol opeist in de transferperiode. Vorig seizoen een stokje gestoken voor een hele stabiele doelman en nu weer hier.

6 augustus 2023 om 20:33

Berghuis is weer fit he. Dag klaassen

6 augustus 2023 om 20:37

Dan hoop ik maar dat Berghuis nu echt eens die voortrekkersrol gaar pakken. Het eerste seizoen was hij omringd door betere spelers en het tweede was een algehele malaise. Toch wist hij zich daar niet aan te ontrekken helaas. Klaassen als 2e keus is voor mij persoonlijk zelfs geen optie. Daarom hoopte ik op Spertsyan

Stelletje moraalridders. We zijn geen politieke partij maar een voetbalclub.

7 augustus 2023 om 13:03

Precies! Dr zitten dr daar een paar op de verkeerde plek, als je dat t belangrijkste vind moet je iets in de politiek gaan doen!

Wauw toch hoop dat Sutalo komt

Benieuwd wie 2e op lijst staat voor 10 of 7

Moet wel wat bij, vooral als Kudus vertrekt.

Dat is in ieder geval goed nieuws dat Sutalo naar Ajax wil. Nu gewoon blijven pushen en geef ze dan maar die voorrondes met hem. Zorg dat je die afspraak maakt en hengel hem binnen.

Waar is die Vitik gebleven? Heeft die al een transfer gemaakt? We zetten nu alles op Sutalo, maar als hij uiteindelijk niet komt moet Mislintat wel heel erg snel overschakelen en doorpakken. Verder zou Sutalo een pleister zijn op een grote wond, want dan moet er nog op 3 defensieve posities versterking bij. Twee basiswaardige backs en een hele goede concurrent/back-up voor Hato. Hato is zeker een geweldig talent, maar iedereen rekent hem nu al mee als zekerheidje en daarachter zit ook niks waar we op kunnen rekenen. Dat is te min. Ook moet er, als Alvarez vertrekt, een speler bijkomen met hetzelfde profiel en eigenlijk nog steeds een creatieve middenvelder alhoewel Berghuis die rol ook redelijk kan vervullen. Vandaag zagen we dat het middenveld in defensief opzicht flink tekort kwam en in aanvallend opzicht ook tekort kwam. Bal ging niet snel genoeg rond, was geen creativiteit of versnelling. Daarmee ga je nog geen Eredivisieclub kapot spelen. Aanval komt ook nog flink tekort. Bergwijn en Brobbey zijn counterspelers met beperkt rendement. Zoals vandaag lijkt het aardig, maar ze kregen vandaag de tijd en ruimte. In de Eredivisie of tegen ander type teams staan er weer 3 man voor hun neus en zijn de ruimtes te klein voor ze. Daarmee gaan we de oorlog niet winnen als we willen spelen zoals we bij Ajax graag zien. Dit zo typende kom ik eigenlijk tot de conclusie dat wij qua staf en selectie gewoon niet de spelers hebben om het gewenste aanvallende Ajax spel te spelen. Dan kunnen we in mijn ogen 2 dingen doen; vasthouden aan de gewenste speelstijl en falen of toch proberen succesvol te zijn met een counterspeelstijl.... Dat laatste zou realistischer zijn met dit materiaal..

6 augustus 2023 om 20:42

Een jaartje counteren zou ik niet erg vinden alleen hebben we ook daar de kwaliteit niet voor, onze backs kunnen niet verdedigen rondom de 16 en onze middenvelders zijn geen atleten en ook geen spelers met een diepte pass. We hebben eigenlijk precies niks nog steeds.

6 augustus 2023 om 20:50

Qua aanvallers past die speelstijl het best. In verdedigend opzicht is het om te janken, maar normaal gesproken is dat enigszins te compenseren door compacter te staan. Met onze matige backs is elke speelstijl lastig, maar als ze zich grotendeels op het verdedigen kunnen richten gaat dat hopelijk beter.

6 augustus 2023 om 21:42

Hoe wil je counteren in de eredivisie? Elke ploeg op Feyenoord en psv na duiken met zijn allen de eigen 16 in tegen Ajax

De RVC is bang om zaken te doen met een club uit Rusland. Wat een grap! Wat is met Feyenoord en PSV gebeurd nadat zij met Russische clubs zaken hebben gedaan? Precies, helemaal niks! Alsof er sponsers/supporters gaan stoppen met hun bijdrage na zo’n transfer. Westerse symboolpolitiek. Dit is of een slechte smoes, omdat ze hem te duur vinden of er zijn te weinig persoonlijkheden binnen Ajax die keiharde beslissingen durven te nemen. Ongeveer 15 miljoen voor een speler als Spertsyan is gewoon peanuts. Zonder oorlog is zo’n speler onbetaalbaar.

Over de morele kwestie wil ik niet eens beginnen. Als ik mij niet vergis heeft/had Ajax samenwerkingen met Chinese partijen en die staan ook niet bekend om hun prachtige mensenrechten.

Nog 4 weken waarin ik hoop dat hey volgende gebeurd.

Keepers zitten we goed.
Wellicht gorter verhuren. Bij rulli naar villareal dan gorter houden.

Verdediging.
Hou hoop op sutalo.
Mazraoui huren bij verkoop sanchez.
Bij verkoop 1 linksback is maatsen een goeie optie maar poch wil hem erbij en dat die verlengt dus die komt niet. Bjorn Meijer of Jayden Oosterwolde of Tagliafico.

Op het middenveld is het te onsamenhangend. Zou klaassen afscheid van nemen. En bij een redelijk bod ook berghuis lekker naar Antwerp.
Graag eriksen erbij.

Voorin zijn we goed voorzien op de flanken. Ook vanuit de jeugd. Maar een extra optie in de spits voor een plan B. Een stormram.
Oftewel Weghorst maar die kan niet schikken in die functie denk ik dus dan graag strand larsen of broja

6 augustus 2023 om 20:53

Qua aankopen ben ik het wel met je eens wat betreft Sutalo, Mazraoui, Tagliafico, Maatsen, Meijer, Eriksen en Weghorst. Zou ook Ziyech er nog wel bij willen hebben als Kudus en/of Berghuis vertrekt. Zie het, op Sutalo na, echter niet gebeuren helaas.

Heb meer en meer dat men hier in de reacties echt volledig los zijn geraakt van de maatschappij en men lijkt maar niks te willen snappen van bedrijfsvoering en hoe fragiel dat is. Het was al te achterlijk voor woorden dat een bedrijf al Ajax ging handelen met dit risico.

Het is bijzonder naief om te denken dat publieke opinie hier buiten staat. De hele wereld schreeuwt tegen Rusland en de foute oorlog die ze voeren met alle misdaden, en dan gaat ajax even het risico nemen om dat (aldaniet indirect) te bekostigen. Ze zitten al een financiele gevaarlijke positie gezien prestaties en dan ga je flirten met dit idee? Is bijzonder dom en amateuristisch m.i.

Dit heeft niks met de telegraaf te maken die "zijn zin krijgt". Dit is gewoon zakelijk gezien het enige logische besluit. En dat het zo lang is door gegaan is des te meer tekenend voor wat voor chaos het bestuur is. Heel goed van het RvC dit.

6 augustus 2023 om 21:18

'de hele wereld schreeuwt tegen Rusland'. Ehm, nee. Je maakt de klassieke fout te denken dat datgene dat in Westerse media gezegd wordt ook daadwerkelijk representatief is voor de complete wereld. Dat is absoluut niet zo.

6 augustus 2023 om 23:22

Laat ik mij dan corrigeren: de wereld waar zowel het mondiale voetbal zijn geld heeft zitten maar ook zeker waar Ajax, met al zijn deals, zaken mee doet. Behalve china dan... toch belangrijk om rekening mee te houden waar je investeerders, sponsoren en zakenpartners staan. En ookal zal niet iedereen TEGEN rusland zijn, denken ze wel zeer zeker met hun portemonee...

7 augustus 2023 om 12:22

Spijker op de kop, niks meer aan toe te voegen.

7 augustus 2023 om 12:24

Spijker op de kop, niks meer aan toe te voegen.

Dit is dus precies waarom Cruijff in greep: voetbalmensen hebben niet de laatste stem en dat is schandalig. Die balans moet zo snel mogelijk hersteld worden. Wegwezen met de nee-zeggers.

De RvC van Ajax bewijst maar weer dat ze de ballen verstand van het spelletje hebben. Een Spertsyan is een speler die voor Ajax het verschil kan maken en ook om kampioen te worden. Wat een stelletje amateurs als ze hem om deze belachelijke reden niet halen.

Weer die rcv kunnen ze nou echt politiek en voetbal gescheiden houden? Waardeloos dit,

Driessen had vandaag zijn gebruikelijke anti Ajax gif weer in een column gestopt. Dankzij hem is het vuurtje rondom Spertsyan aangewakkerd. Ongelooflijk dat een zo ondeskundige journalist chef voetbal is bij de grootste krant van Nederland. Want van zo'n beetje alles wat hij beweert is meestal het omgekeerde de uitkomst. Maar hij is bij VI en de vriendinnen daarvan vaste gast. Al begint dat zo langzamerhand meer op een inteelt kringetje te lijken. Vrienden en vriendinnen onder elkaar die met graagte veren her en der, maar wel onder elkaar, ergens in duwen.

Een creatieve 10 zou kunnen maar ik zie ook veel in zowel Hlynsson als Misehouy, ik vraag mij af of dit soort aankopen dan nog zoveel toevoegen. Berghuis in de basis op 10.

Extra spits en centrale verdediger lijkt mij wenselijker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren