Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax geadviseerd: ‘Die twee brengen Ajax terug! Ik snap niet waar ze op wachten’

Laatste update:

Samen met voormalig programmamaker Harry Vermeegen praat Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters over de verrichtingen van Ajax dit seizoen. Eerstgenoemde, geboren en getogen Amsterdammer, ziet dat de recordkampioen bezig is aan een van de meest rampzalige seizoenen uit de clubhistorie en stipt twee talismannen aan om Ajax weer terug te brengen naar een hoger niveau.

Met 72 tegengoals over alle competities in maart, de vijfde plaats in de Eredivisie, een uitschakeling in zowel de Europa League als de Conference League en een bekerblamage tegen de amateurs van Hercules, kan Ajax met recht spreken over een rampseizoen.

Afgelopen maandag vierden de Amsterdammers het 124-jarig bestaan en de club is er veel aan gelegen deze campagne nog enigszins positief af te sluiten en volgend seizoen een teken van vooruitgang te tonen. Ook Vermeegen buigt zich over de schrijnende situatie bij Ajax.

“Ajax is natuurlijk reddeloos verloren. Ajax moet heel snel terugkomen op niveau, maar voorlopig gaat dat niet gebeuren. Ik denk dat het nog wel minimaal twee jaar duurt voordat de club weer terug is op niveau”, begint Vermeegen.

Ajax spendeerde de afgelopen seizoenen grof geld aan spelers en zag de inkomsten van prestaties in de Champions League en transferinkomsten verdampen. De club moest afgelopen zomer al pas op de plaats maken door topverdieners als Dusan Tadic en Davy Klaassen te lozen. Het salarishuis moest worden ingeperkt. Voor Ajax wacht aankomende zomer dus opnieuw een cruciale transferwindow.

“Ze moeten weer nieuwe spelers kopen die weer moeten worden ingepast. Over zo’n proces gaat minimaal twee jaar heen. En dan moet je ook nog eens een nieuwe trainer gaan aanstellen”, doelt Vermeegen op John van ’t Schip, die na dit seizoen verdergaat in een andere technische functie binnen Ajax.

Aankomende zomer zal er dus opnieuw een andere trainer aan het roer moeten staan bij Ajax en de voormalig tv-ster heeft wel een paar suggesties. “Arne Slot zou een hele goede zijn, maar die hadden ze moeten pakken toen hij nog bij AZ zat. Maar ik zou zeggen: haal die Pascal Jansen binnen, zet Wim Jonk ernaast en je bent klaar. Die twee brengen Ajax weer terug. Ik begrijp niet waar Ajax op wacht. Ze zijn beiden beschikbaar.”

Van 't Schip


Jonk vertrok in 2015 als hoofd opleidingen uit Amsterdam na een conflict en heeft enkele keren aangegeven niet terug te willen keren. Jansen was met kerst en de jaarwisseling nog trainer van provinciegenoot AZ, maar werd in januari uiteindelijk ontslagen door de Alkmaarders. Sindsdien is de 51-jarige trainer clubloos en meermaals gespot in de Johan Cruijff ArenA.

Van ‘t Schip moet volgens Vermeegen dus het veld ruimen. “Hij is denk ik net niet goed genoeg. Hij kan wel elders in de club aan de slag en dat is dik in orde. Alleen niet meer voor de groep”, oordeelt de Amsterdammer. Van ‘t Schip zou aanvankelijk toetreden bij Ajax in het technisch hart, maar nadat Maurice Steijn na tegenvallende resultaten werd ontslagen kwam de geboren Canadees aan het roer te staan. Hij nam oude bekende Michael Valkanis mee.

Bogarde


Volgens Vermeegen moet Valkanis zo snel mogelijk plaatsmaken voor Winston Bogarde. De 53-jarige Rotterdammer stond ten tijde van de succesvolle periode onder oefenmeester Erik ten Hag op het trainingsveld, waarbij hij de focus legde op de verdediging.

De defensie stond als een huis, totdat Bogarde vertrok in juni 2022 uit Amsterdam. Daarna kwamen er scheuren in de verdediging en tot overmaat van ramp werd tegen Sparta Rotterdam (2-2) afgelopen weekend ook een negatief record gevestigd. De club kreeg nog nooit zoveel tegengoals om de oren over alle competities. Volgens Vermeegen is de terugkeer van Bogarde dan ook cruciaal.

“Bogarde moet terug. Als een speer! Hij zette de verdediging zo goed neer dat Ten Hag er niet meer naar om hoefde te kijken. Dat was zo goed ingespeeld. Dus Bogarde moet onmiddellijk de verdediging gaan doen en dan Jonk en Jansen erbij en dan ben je er”, geeft Vermeegen de club uit zijn geboortestad raad.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik ben zelf geen fan van Pascal Jansen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het spel niet sprankelend was. Ik twijfel ook of hij het aankan. Als je een Nederlandse coach wilt aanstellen die heeft overgepresteerd lijken Ron Jans en Oosting de beste opties. Beide staan voor aanvallend voetbal en hebben het bij hun (Nederlandse clubs) meer dan uitstekend gedaan. Bogarde en Jonk is natuurlijk niks tegenin te brengen. Mannen die de club door en door kennen en hun kwaliteiten bewezen hebben. Vooral het gemis van Bogarde laat zich enorm voelen. Gelijk toevoegen aan de staf als verdedigingscoach. Als ik Ajax was had ik Jonk en Bergkamp een functie gegeven waarin ze specifiek met oudere jeugd bezig gaan. Een deel training en leefstijl en een deel planning van het te lopen traject richting Ajax 1. Een aantal goede aankopen zodat de as goed staat. Met Ramaj, Hato, Kaplan, Henderson, Brobbey, Bergwijn en Berghuis heb je een uitstekende as lijkt me. 2 goede backs, een goede middenvelder en een rechtsbuiten en Ajax kan weer meedoen voor de titel!

20 maart 2024 om 17:08

Brobbey, Bergwijn en Berghuis zijn allemaal weg volgend jaar denk ik, die blijven echt niet voor de "clubliefde" en willen CL spelen. Wim Jonk zou een geschenk zijn voor Amsterdam. Om de boel helemaal opnieuw op te bouwen

20 maart 2024 om 17:58

Het zou kunnen dat ze alle drie vertrekken. Moet er alleen wel voor Bergwijn en Brobbey een flink bedrag worden uitgetrokken. Ik zou er vrede mee hebben want vind het beiden niet echt Ajax spelers qua spel. Ik verwacht dat ze blijven, Bergwijn moet maar zien of hij meer kan vangen dan hij bij Ajax doet en Brobbey kan beter op de juiste club wachten. Ik verwacht eerder dat een hoop aankopen van afgelopen zomer vertrekken. Ajax zal aan damage control moeten doen helaas.

20 maart 2024 om 18:03

Oke behalve Brobbey is dat niet onoverkomelijk. Op rechtsbuiten zou je de rechtsbuiten van strasbourg kunnen halen, daar loopt ook nog een centrale verdediger met veel kwaliteit(ik zit thuis na een operatie en kwam toevallig bij een wedstrijd van ze terecht). Ik weet de namen niet, maar dat is vast snel op te zoeken. Met Godts en Forbs heb je op links 2 talenten. Ik heb daar nog wel vertrouwen in na een jaar om te wennen (kijk naar conceicao en daarvoor Neres en Antony die beide niet gelijk zo belangrijk en goed waren). Voor de spits positie ben ik er nog niet zo uit wat je daar moet doen. Akpom is meer voor als je nog wat moet forceren in de laatste minuten en Rijkhoff lijkt me nog te licht om een heel jaar in de spits te spelen.

21 maart 2024 om 20:32

Ik zou Veldman en Timothy Fosu Mensah beide halen. Heb je twee spelers erbij die in het centrum en als back kunnen die opgeleid zijn door Ajax en een Ajax hart hebben. Voor de eredivisie meer dan goed ook al spelen ze bij hun clubs wat minder. Ik zou ook Denswil ophalen uit Turkije zelfde laken een pak en kan als standin een prima rol pakken aan de linkerkant van de verdediging. Wanneer je Jansen haalt kun je ook Wijndal weer terughalen. Onder Jansen speelde die het beste voetbal en hij is alleen maar verhuurd. Die Rechstbuiten van Vitesse zou ik halen al was het alleen maar voor de joker rol hij kan wel iemand uitspelen. Dan heb je eigenlijk alles compleet. Rulli verkoop je net als Gorter en je haalt nog een keeper erbij bijvoorbeeld Schendelaar van PEC. Dan ben je een heel eind. Bogarde kan ik me in vinden en Jansen eigenlijk ook wel Jonk erg veel twijfels over die gaat nooit assistent worden zonder te mokken

22 maart 2024 om 11:11

@xajacfa.. Je wilt Fosu Mensah, Denswil halen en Wijndal terug laten keren?

Ok. Stel Martha, Avila en Wijndal gaan weg.. Dan heb je ook nog Kaplan en Hato over.
Alex Kroes was heel duidelijk over de linksback positie, daar gaat flink in gesneden worden en ik verwacht niet zo snel vervangers. Zeker niet 2 spelers.

Ben niet zo'n fan van Fosu Mensah maar zie Denswil wel graag. Voor RCV zou Veldman of Doekhi ook een goede kunnen zijn.

Hier gaan we de Champions league niet mee winnen maar het geeft ons wel genoeg stabiliteit voor ten minste plek 3 komend jaar.

20 maart 2024 om 17:23

Ik zit ook niet te wachten op Jansen, maar Boogarde kan wat mij betreft niet snel genoeg terugkomen. Jonk, heb ik ook m'n twijfels over en ik zie graag een trainer komen die zich op hoger niveau bewezen heeft.

20 maart 2024 om 17:59

Toch bijzonder het geheugen van sommigge supporters. Zowel Berghuis als Bergwijn bakten er niet veel van. Nu zijn ze tijdje geblesseerd geweest en zegt iedereen in koor hoe erg ajax die 2 mist. Of de lat wordt wel heel laag gelegd.

20 maart 2024 om 18:07

Een supporter vind ik een erg groot woord voor mij. Ik volg ajax wel met interesse. Berghuis heeft bewezen onder Ten Hag een bijzonder goede voetballer te zijn. Bergwijn begon bij ajax uitstekend. Als ze beide die vorm terugvinden heb je de beste aanval van Nederland. Er moet een coach komen die een duidelijk plan heeft qua drukzetten en ze mee kan krijgen om die meters ook te maken. Die het middenveld ook neer kan zetten en dan kan je indien mogelijk de verdediging aan Bogarde over laten.

20 maart 2024 om 18:08

Eens doe lekker Ron Jans met Wim Jonk en Bogarde. Heb je mix van ervaring, een "overperformer" zoals Mislintat zou zeggen, aanvallend voetbal en Ajax DNA. Bogarde kan de achterhoede op orde brengen. En Ron Jans kan met zijn ervaring als TD Kroes helpen met transfers.

Daar komen de lijstjes weer met de 10 à 15 bekende namen de komende maanden.
Zou leuk zijn als een Arveladze of Galasek eens genoemd zou worden.
Haal Litmanen en Davids er ook bij, naast Bogarde en Kluivert

Een goede trainer is natuurlijk belangrijk, maar een beetje basiskwaliteiten bij je spelers ook,

Ook een Guardiola of slot kan het wellicht iets aantrekken, maar er geen sprankelend team van maken.

20 maart 2024 om 18:10

Maar je mag toch stellen dat Ajax een betere selectie heeft dan pak hem beet Zwolle, heerenveen, fortuna, nec of sparta. Bij die ploegen ziet het er tactisch beter uit dan bij Ajax en de resultaten spreken ook voor zich.
Het is niet voor niets dat ik al maanden concludeer dat Schip helemaal niets toevoegt ten opzichte van Steijn. Een coach heeft echt wel invloed lijkt me. Dat Ajax een rampzalige selectie heeft, moge duidelijk zijn.
En ik vrees dat wanneer Kroes geen kapabele technisch directeur gaat aanstellen dat we weer in dezelfde valkuil vallen

Jonk en Bogarde zou ik toejuichen. Wat een kwaliteit injectie zou dat zijn.

Jansen hoeft niet per se.
Wel zou ik Capaldo van RB Salzburg willen zien. Loopt zich helemaal kapot elke wedstrijd en kan cm, rm en rb spelen.
En de nieuwe martinez achterin. Nehuen Perez ophalen bij Udinese.

Voor 40 miljoen heb je deze twee spelers, maar zonder CL wordt moeilijk misschien.

20 maart 2024 om 19:40

Nehuen zal lastig worden vrees ik, ik weet uit mijn hoofd niet wat zijn contract situatie is, maar Udinese wilde minimaal 30 miljoen voor hem hebben afgelopen zomer geloof ik.

Dat Ajax nu zoveel veel tegen goals krijgt zou dit komen omdat Bogarde er niet meer is , of zou dit een andere reden hebben?
Als ik Vermegen zie en hoor praten moet ik altijd weer denken aan zijn vroegere programma's met Henk Spaan, die waren vooral niet serieus. Ik heb het idee dat hij vaak praat vanuit zijn onderbuikgevoelens, nu ook met al die namen die hij noemt.

Ajax heeft voor een vermogen spelers gehaald, maar voor een nog veel groter vermogen verkocht, net als het seizoen daarvoor trouwens.

Liever geen Janssen. Bogarde mag vandaag nog aanschuiven van mij, die missen wij echt.

Ik heb zo mijn twijfels of het vertrek van Bogarde rampzaliger was dan het vertrek van Timber en Martinez...

21 maart 2024 om 16:35

Dat, en het vertrek van Alvarez helpt ook niet.

21 maart 2024 om 20:33

De inbreng van Bogarde begint inmiddels mythische vormen aan te nemen. Ajax had een geweldig verdedigend blok met Martinez, Timber en Alvarez. Ik betwijfel of Bogarde hierop zoveel invloed had.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren