Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax gaat erop vooruit nu Cillessen weg is en Krul erbij zit’

Laatste update:

Ajax nam in de laatste week van de transferperiode vrij verrassend afscheid van Jasper Cillessen. De doelman stond in de concrete belangstelling van Barcelona, waar men een geschikte back-up zocht achter Marc-André ter Stegen. Ajax ging akkoord met een bod van minstens dertien miljoen euro en strikte vervolgens Tim Krul als nieuwe keeper. Hij wordt voor een jaar gehuurd van Newcastle United.

/

De bezoekers van Voetbalzone vinden dat er in Amsterdam goed gehandeld is. Krul zal namelijk meer waarde hebben voor Ajax dan Cillessen, zo is de gedachte. De voorbije dagen kon op de frontpage gestemd worden in een poll over de veranderingen rond de keepers. Tim Krul is een betere keeper voor Ajax dan Jasper Cillessen was de stelling en meer dan 20.000 bezoekers brachten hun stem uit.

Van hen denkt het merendeel (77 procent) dat dat inderdaad zo is en dat Ajax erop vooruit gaat met de wisseling van de wacht onder de lat. Bijna een kwart (23 procent) is van mening dat Ajax er níet op vooruit gaat en dat Krul geen directe verbetering is ten opzichte van Cillessen. De van Newcastle gehuurde doelman is pas na de interlandperiode inzetbaar en zal eerst ritme op moeten doen bij Jong Ajax.

Jasper Cillessen zal het gaan maken bij Barcelona

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Al bijna een jaar niet gespeeld - maar toch een directe versterking op basis van zijn spel daarvoor.

Maar wel spelers afzeiken als ze 2x op rij blunderen

Da's ook voetbal!

1 september 2016 om 18:07

Opportunisme viert hoogtij hier. Hij is nu eerste keeper van Ajax, dus blind op 'ja' klikken.

Een paar dagen geleden werd je hier verketterd als je zei dat Krul de eerste keeper in Oranje moest zij i.p.v. Cillessen. Nu is Cillessen vervangen door Krul bij Ajax en dan spreekt de overgrote meerderheid van een verbetering... Zo zie je maar weer dat er hier puur wordt gekeken door de welbekende Ajaxbril

1 september 2016 om 14:19

Haha inderdaad +1

1 september 2016 om 14:20

ach zeur niet zo.
Ben je weer lekker aan het generaliseren.

Ik heb nog steeds liever Cillessen dan Krul onder de lat bij Ajax. Ik vind Krul wel een hele degelijke oplossing gezien het moment van de transfer van Cillessen.
Dus ik klaag niet dat hij er nu staat.

Maar Cillessen in goede doen is nog steeds de beste keeper die Nederland nu heeft.
T is alleen de vraag of hij genoeg aan spelen toe komt bij Barca om in aanmerking te komen voor Oranje.

Vergeet niet dat een groot deel van de stemmen niet van ajax supporters afkomstig is. En er zijn nog steeds mensen van andere clubs die denken dat Cillessen geen bal kan vangen.

1 september 2016 om 15:02

@babymongo;
eerder in augustus was er een poll op VZ waarin werd gevraagd wie de betere keeper is: Zoet of Cillessen. 70% stemde op Zoet. Een groot deel van voetbalvolgend Nederland is dus het vertrouwen in Cillessen kwijtgeraakt. Niet gek, want hij is al meer dan een jaar niet onderscheidend geweest. Heeft niet meer het niveau van 2014 gehaald. Ik vraag me oprecht af: Is het Cillessen in goede doen het niveau van 2014, of was dat zijn topvorm en is dit zijn normale niveau?

1 september 2016 om 15:09

Als je zo kijkt was stekelenburg in topvorm beter dan jasper in topvorm... voor beide is het al tijdje geleden dat ze dit haalden... alhoewel steek dit seizoen best wel redelijk is begonnen. Jasper niet echt helaas...

1 september 2016 om 15:12

wat is onderscheidend?
slechts 21 tegengoals in de hele competitie lukt je niet met een matige keeper.

1 september 2016 om 15:19

@ Ijsmuts

Ach, Cillessen was afgelopen seizoen (wederom) de minst gepasseerde keeper in de eredivisie met het hoogste reddingspercentage. De eerste statistiek kan je nog deels aan de verdediging erkenning geven. Maar de tweede statistiek is puur Cillessen en Cillessen alleen. Die twee tezamen maken hem feitelijk gewoon een betere keeper dan Jeroen Zoet.

En mensen hebben maar ene heel erg korte termijn geheugen, ik raad iedereen aan om de eerste 17 wedstridjen van 2015/2016 te gaan kijken van Jeroen Zoet. Of de samenvattingen van Psv. Dan kom je snel op een aantal wedstrijden waar in Zoet gewoon niet goed stond te keepen.

Cillessen is niet spectaculair, maar wel stabiel. Zoet is twee wedstrijden tegen Atletico spectaculair, maar niet stabiel. Verschil tussen een keeper die anticipeert en vooruit denkt (cillessen) en een keeper die reageert (zoet/vermeer)

De eerstgenoemde maakt vrijwel nooit een showduik, omdat hij op de juiste plaats staat. De laatste genoemde werken op basis van hun reflexen, waardoor ze feitelijk te laat zijn.

1 september 2016 om 15:41

Eloy Room heeft het beste reddings percentage, van de top 3 is dat Zoet dus weet niet zo goed hoe je erbij komt dat Cillessen dat zou hebben

1 september 2016 om 15:42

of de interland van Nederland - tegen Tsjechie.... Dat was echt drama met zoet.

Hij wordt wel beter, maar 2 goede wedstrijden tegen atletico maken hem niet opeens een wereldkeeper.

1 september 2016 om 15:46

Hier kun je het allemaal nalezen
https://www.keepable.nl/blog/wie-is-de-beste-keeper-van-de-eredivisie

1 september 2016 om 15:51

@ Bergkamp

Of je statistieken nou kloppen of niet (zoals hieronder wordt aangegeven), het maakt toch niets uit dat een keeper de afgelopen twee seizoenen beter was? Het gaat er bij Oranje toch om wie er nu beter is?
Cillessen heeft dit seizoen een zeer onzekere indruk achtergelaten en maakte meerdere blunders. Zoet heeft dit niet gedaan en is dus beter in voor dan Cillessen. Waarom dan vasthouden aan Cillessen en niet de man in vorm opstellen?
Daarnaast vind ik dat Cillessen zich na het WK totaal niet meer heeft ontwikkeld. Vorig seizoen vond ik hem, met name Europees, veel minder ogen. Hij had een aantal ongelukkige momenten (of wellicht zelfs fouten), waar ik me dit van Zoet veel minder kan herinneren.
Wat mij betreft is het dus volkomen logisch dat men bij Oranje verder kijkt en een andere keeper opstelt.

Overigens ook jammer dat je niet meer reageerde op onze vorige discussie, waarin je beweerde dat een aantal spelers van Ajax veel betere statistieken hadden dan die van Psv. Ik heb toen feitelijk (met statistieken erbij) laten zien dat dat niet klopt...

1 september 2016 om 16:02

@ Niels19912510

Je vorige bericht heb ik helaas niet gevonden, tenslotte heb ik soms dagen dat ik niet online ben. Dus als je me dat toe kan sturen?

Cillessen heeft dit seizoen blunders gemaakt, maar herinner je ook dat hij bijvoorbeeld tegen Paok met drie keer een 1 op 1 redding Ajax in de wedstrijd houd? En tegen Rostov hetzelfde geval?

1 september 2016 om 16:19

D-Bergkamp,

Er zijn diverse onderzoeken geweest waaruit bleek dat de statistiek reddingspercentage op zichzelf simpelweg onbetrouwbaar is.
Er zijn buiten de keeper nog vele andere zaken die invloed hebben op het reddingspercentage van een keeper. Stellen dat het puur en alleen de keeper is zoals jij doet is simpelweg onjuist.

Dat Cillessen nooit een 'showduik' hoeft te maken omdat hij altijd op de goede plek staat is ook al van die klinkklare onzin. Ten eerste hoeft een redding geen show redding te zijn om spectaculair te zijn. Ten tweede is het gezien het formaat van de goal simpelweg onmogelijk om altijd dusdanig te staan dat je er geen flinke duik voor nodig hebt om een bal tegen te houden.

Feitelijk zeg jij dat wereldkeepers als de Gea, Neuer, Lloriss, etc, dus eigenlijk met grote regelmaat verkeerd staan opgesteld. Immers halen zij met enige regelmaat ballen met spectaculaire reddingen voor de lijn weg. Dat heeft deels te maken met de stijl van keepen maar nog veel meer met de kwaliteit van een keeper.

Cillessen heeft naar mijn mening toch een tekort aan afzet en explosiviteit om zich met de topkeepers van deze planeet te kunnen meten. Dat zie je ook duidelijk terug bij zijn tekortkoming bij penalty's. Google eens op 'iceland netherlands penalty' en skip de eerste hit (filmpje van 1:44) naar 58 seconden. Dan heb je een goed beeld van wat ik bedoel.

1 september 2016 om 16:40

En zo zijn er ongetwijfeld ook statistieken over het aantal penalty's die er gestopt zijn. En het aantal keren dat cilissen betrokken was bij opstootjes. En natuurlijk het aantal keren naar de tegenstander gegooide drankflessen enz. Cilissen vind jij de beste keeper. Ik vind Steek de beste en daarna Vermeer. Tja, statistieken? Wat kan je ermee als je het kampioenschap op een punt verliest?

1 september 2016 om 18:39

@wandering; aangezien je blijkbaar geinteresseerd bent in statistieken: het aantal redding per doelpunt tegen in een discussie over keeperskwaliteiten is een zwaktebod. Dan zal je gewoon expected goalratio ernaast moeten houden. Ajax krijgt nml relatief gezien niet alleen minder schoten, maar ook nog een schoten van lagere kwaliteit tegen.

1 september 2016 om 14:27

En dat baseer je aan de hand van wat??
Jij heb zeker persoonlijk alle 20.000 plus stemmers hun club voorkeur gevraagd??
En zo tot de conclusie gekomen dat ze allemaal voor Ajax zijn?

Misschien moet jij eens die Anti-Ajax bril afzetten en dan nog eens nadenken.
Want deze Ajacied vind Cillessen nog steeds de beste van Nederland,krul is ook goed maar niet beter.

1 september 2016 om 14:30

Helaas voor jou heb ik helemaal geen hekel aan Ajax en ben ik niet anti. Ik snap alleen niet hoe het kan dat Cillessen eerst zowat onomstreden moet zijn bij Oranje en nu Krul voor Ajax keept dat ineens een verbetering is.

1 september 2016 om 14:36

Helaas ??
Nou het boeit me niet veel of je wel of geen hekel heb aan Ajax...

Maar als je dit neerzet dan komt het wel een beetje zo over natuurlijk.

Nu is Cillessen vervangen door Krul bij ons aller Ajax en dan spreekt de overgrote meerderheid van een verbetering... Zo zie je maar weer dat er hier puur wordt gekeken door de welbekende Ajaxbril

Klinkt anders behoorlijk gefrustreerd en dat is dan de schuld van de Ajaxbril die hier op V.Z schijnt te bestaan.

1 september 2016 om 14:43

@niels: Misschien hebben alle Feyenoorders en Psvers in de poll wel gestemd dat Krul een verbetering is, aangezien ze Cillessen altijd een prutser vonden...

1 september 2016 om 14:55

@gee_rt

Als ik door deze reactie een calimero ben vind ik het prima hoor. Helaas voor jou bepaal ik zelf waar ik ga ''zaniken''. Gelukkig zijn er ook mensen die wel normaal kunnen reageren als ik met goede intenties iets opmerk.

En wat betreft Zoet, ik ben inderdaad blij dat hij speelt vanavond. Ondanks dat ik het totaal niet op het beleid van de Knvb en Blind heb, support ik ten alle tijden mijn eigen landje. Aangezien Zoet in een betere vorm verkeert dan iedere andere Nederlandse keeper, ben ik dus blij dat hij speelt!

Prettige dag verder!

1 september 2016 om 14:58

@maykel

Dat zou inderdaad mee kunnen spelen. Zo had ik het nog niet bekeken, al geloof ik niet dat dit het gehele verschil verklaart, zal het best meespelen!

1 september 2016 om 15:02

Lijkt mij wel. Ik als ajacied ben absoluut niet blij met krul, kan njet meevoetballen en is op de lijn overschat door 3 goeie potjes.

1 september 2016 om 15:11

Nog steeds beter dan jasper dus...

1 september 2016 om 15:46

@ Niels 19912510

Dat heeft volgens mij niet zozeer te maken met de transfer van Krul naar Ajax. Ligt vooral aan het opportunisme waarmee mensen Cillessen afschrijven na een paar slechte optredens.

1 september 2016 om 18:13

Zoet is vreselijk overgewardeerd en wordt mn door VI gelobbyd. Mijn mening. Feit: Barca ( top drie van de wereld) heeft Cilissen gekocht. Niet Zoet. Mening: Je moet even naar Stekelenburg en Vorm kijken in de BPL en dan nog eens rustig nadenken wie v d nl keepers het beste in Vorm is

1 september 2016 om 14:27

Ik denk dat het eerder aangeeft hoe er met de waan van de dag geleefd wordt. Cillessen in vorm is gewoon een uitstekende keeper. Maar nu hij een in een mindere periode zit, doet men meteen alsof hij er helemaal geen reet van kan. Krul is inderdaad beter dan Cillessen in zijn huidige vorm, maar of hij ook beter is dan Cillessen in topvorm.... dat waag ik te betwijfelen. Voor nu is Krul een prima vervanger. Bijna weer fit. Nu hopen dat hij dat blijft.

1 september 2016 om 14:47

Maar de waan van de dag leert ons, dat Krul terug moet komen van een zware blessure. Dan is het altijd maar de vraag; hoe goed hij daarna nog is.

Ik heb niet gestemd hoor. En Krul is nog van onze club, dus ik ben bevoordeeld. Ik zou normaal gesproken ook Krul zeggen. Maar op dit moment weet ik het zo net nog niet...

1 september 2016 om 15:03

Dat is helemaal waar en daarin heeft Ajax ook een risico genomen vind ik. We gaan het zien. Hopelijk kan hij zijn niveau weer halen. Hebben jullie volgend seizoen weer een goede keeper voor in de Premier League ;-)

1 september 2016 om 16:28

Maar Krul speelt niet in Nederland, de meerderheid ziet hem alleen bij het Nederlands elftal. Daarom hebben ze over hem nog een beter gevoel denk ik en leven ze minder in de waan van de dag. Volgens mij weet/wist de helft van de mensen niet eens dat hij geblesseerd was toen Ajax hem ging huren.

Cillessen zien ze elke week spelen, en als er op TV en in de krant dan een paar mensen zeggen dat hij er niks van bakt, is de mening snel gevormd.

Persoonlijk vind ik Cilessen beter, maar gezien het toch wel verassende vertrek is dit niet zo'n grote achteruitgang in vergelijking met wat er normaal voor vertrekende spelers wordt aangetrokken.

1 september 2016 om 15:04

Zullen ongetwijfeld Ajax fans zijn die dat denken. Persoonlijk vind ik Cillessen beter bij Ajax passen ondanks z'n fouten laatste tijd . Had ook onana laten staan zolang hij t goed doet , en vind ik naast z'n kwaliteiten ook een fanatieke speler.

1 september 2016 om 15:08

Elke supporter kijkt soms door de bril van zijn/haar club. Daar is niks mis mee zolang het relatief objectief onderbouwd word. Bovendien is het huidige voetbal zo vreemd dat voetballers tegenwoordig van dag tot dag leven. De ene week zijn ze de grote man, de andere week de grote schlemiel. Zeker in een competitie als de Eredivisie, waar veel jonge spelers in de basis staan en consistentie en het fysieke aspect nauwelijks aanwezig zijn.

1 september 2016 om 15:36

Ik ben nog steeds van mening dat Ajax Vermeer nooit had moeten laten gaan. Cillessen is rustiger, maar Vermeer pakt meer punten voor je.

1 september 2016 om 16:55

Uit de statistieken blijkt juist dat Cilissen Vemeer in alles overtreft. Vermeer durfde de concurrentie ook niet aan en stapte over. Dat zegt ook veel. Als Vermeer ook zelf het gevoel had gehad dat hij meer kwaliteiten heeft dan Cilissen dan was hij nooit vertrokken.

2 september 2016 om 07:58

@jakethefatman: Uit welke statistieken blijkt dat? In alles overtreft klopt sowieso niet, want ik kan je op een blaadje geven dat Vermeer meer strafschoppen heeft gepakt.

1 september 2016 om 15:42

@niels19912510

Maar het werkt ook de andere kant op. Iedere keer dat het Nederlands elftal speelde en Krul was fit zeurde half nederland dat hij in de basis moest staan. Nu speelt hij bij Ajax en ook al komt hij op zijn oude niveau zal niemand roepen dat hij er in moet behalve de Ajacieden.

1 september 2016 om 16:20

Niet dat het er toe doet, maar ik ben een Feyenoorder. Als Krul bij Ajax zijn normale niveau weet te halen, dan ben ik de eerste die zal zeggen dat Krul in Oranje moet! Mij interesseert het namelijk niet waar een speler speelt, zolang de beste spelers maar worden opgeroepen. Helaas heb ik bij de huidige bondscoach niet die indruk.

1 september 2016 om 16:59

Nou idd! Ik roep al twee jaar dat Krul een betere doelman is dan Cillessen en ik word al twee jaar volledig voor gek uitgemaakt door die mening. Nu de beste man voor Ajax keept zijn de rollen ineens omgedraaid? Voetbalsupporters zijn raar.

1 september 2016 om 17:46

@niels19912510

Ah goh, werd je verketterd... Gevoel voor dramatiek heb je wel. Even wat nuances in je opmerking dan maar.

De overgrote meerderheid van de bezoekers van VZ hebben gestemd, die vindt Krul een verbetering ten opzichte van Cillessen en spreekt in de poll de voorkeur uit voor Krul. Het is geen poll waarop enkel gestemd kon worden door Ajacieden, dus je conclusie dat er puur wordt gekeken door een Ajax-bril slaat kant noch wal.

Zoals bekend is een hoog percentage fans van andere clubs dan Ajax niet bepaald grote fan van Cillessen. Er is de afgelopen seizoenen nogal op hem afgegeven door die personen, zijn personality en uitstraling vond men over 't algemeen maar zo zo. Het is dan ook niet zo verbazingwekkend dat dr poll negatief uitviel voor Cillessen. Dat jij al die anti-Cillessen kiezers een 'welbekende Ajax-bril' ziet dragen is een vreemde en kromme manier van associatie.

Aan de ene kant verbaast het me al die duimpjes die je krijgt met zo'n kromme redenatie, aan de andere kant is het ook begrijpelijk: de vele Ajax- en Cillessen-haters die tegen Cillessen stemden, geven je graag gelijk.

1 september 2016 om 19:59

Hoe kan je een conclusie trekken met pure giswerk? Knap hoor.
En het aantal duimpjes dat je krijgt onderstreept alleen maar hoeveel anti-Ajax aanhang deze site vertegenwoordigt.

Je bericht is dus gewoon niks toevoegend, provocerend, en slecht onderbouwd. Goed bezig hoor Niels!

Krul is een goede reflexkeeper. Daar houdt het bij op. Cilisssen heeft nooit het niveau van Stekelenburg gehaald (2010) en heeft opzichtige fouten gemaakt, maar wel potentie laten zien.

We zullen zien wie de 1ste doelman wordt. Ik hoop dat Stekelenburg gaat vlammen, na v/d Sar de beste keeper die ik in Oranje heb mogen zien.

1 september 2016 om 20:44

Jammer dat je het provocerend opvat, want zo is het niet bedoeld. Het valt mee alleen op dat nu Cillessen weg is en Krul is gekomen bij Ajax, dat men nu ineens Krul beter vindt.

Prima vervanging, maar niet persé beter als je het mij vraagt!

Ik weet niet of ajax er noodzakelijk op vooruit is gegaan, maar 13 miljoen voor een keeper is natuurlijk wel erg veel geld.

Mits hij fit blijft wel ja. Enige wat ik eng vind is dat Krul het laatste jaar toch veel met zijn fitheid gekwakkeld heeft

Als Krul weer terug komt op het niveau dat hij had voor zijn blessure. Dan gaat Ajax er zeker op voorruit. Heb hem van de Nederlandse keepers de afgelopen jaren altijd de beste gevonden. Presteerde wekelijkse tegen grote tegenstanders geweldig. Wellicht dat een jaar top presteren hem ook nog een transfer naar een topclub gaat opleveren.

goh, er is gestemd door supporters. 'de koning is dood, lang leve de koning!'. Als je ajax verlaat kan je er 9 van de 10 keer eigenlijk niets meer van.

1 september 2016 om 15:10

En als je bij Ajax in de basis speelt ben je opeens een supertalent. Kijk Bazoer vorig seizoen, kijk het eerste seizoen van Boilesen, kijk Ziyech die volgens een boel Ajacieden geen garantie was dat hij de 'druk van een topclub aankan' en diezelfde Ajacieden zijn nu lyrisch over zijn kwaliteiten. Ajax is natuurlijk een grote club in Nederland met veel fans waardoor je allerlei verschillende meningen hebt, maar het is wel de club waar de waan van de dag het meest regeert van alle Nederlandse clubs.

1 september 2016 om 15:16

Heb je wel vaker als iedere dag een stuk of 20 mensen om hun mening gevraagd worden naast de eigen "journalisten" die het belangrijk vinden om hun mening te geven over de club. Dat blijft bij andere clubs toch wat minder. En dat de meeste mensen in dit land te dom om te poepen zijn en direct aannemen dat alles wat in de media komt wel de waarheid moet zijn helpt ook niet heel erg mee...

1 september 2016 om 15:47

De succesvolle jaren 70 en de onverwachte CL winst in de jaren 90 hebben ertoe geleid dat de fans van Ajax heel veel moeite hebben om mee te komen met de realiteit. Het opportunisme heerst en er bestaat een notie dat bijna alles wat van Ajax komt verandert in goud. Gisteren zei iemand op VZ nog dat Ajax de beste jeugdopleiding ter wereld (!) heeft. Dit komt echt niet vanuit de media zoals jij suggereert, maar heeft een diepere oorsprong waaraan de club zeer zeker ook zelf aan bijgedragen heeft.

1 september 2016 om 16:01

Ik denk dat het inherent is aan een grote club. Denk niet dat het bij Feyenoord veel anders is. Toen Boetius debuteerde was het ook de nieuwe buitenspeler van Oranje. Paar jaar later wilden ze hem nog achter op de fiets naar het buitenland brengen. Beide clubs hebben een naam hoog te houden als het gaat om talenten. En elke keer als er een het eerste weet te halen en dan ook nog eens leuk debuteert krijg je al snel een hoog verwachtingspatroon. PSV heeft dat dan weer meer met het scouten van pareltjes in Latijns-Amerika.

Wat betreft de poll Cillessen/krul: Het zijn natuurlijk niet alleen Ajacieden die gestemd hebben, dus de opmerking van pietverdriet is ook wat kort door de bocht

1 september 2016 om 16:31

Jullie zijn nogal van het pad af lijkt me.
Alleen al de opmerking "de onverwachte CL winst in de jaren 90". Heb je die ploeg ooit zien voetballen? Dat was misschien wel een van de meest complete Europese ploegen ooit namelijk. Het was namelijk nooit de vraag of, maar met hoeveel ze gingen winnen. Zowel in Nederland als Europa in die seizoenen.

On: het feit dat Cillessen in een vz poll als minder wordt gezien komt niet door Ajacieden, maar door de haters. Krul is goed, Cillessen is de neste Nederlandse keeper. Helaas in een mindere fase, maar dat komt wel weer. Hij gaat ook zeker slagen bij Barca.

1 september 2016 om 21:08

Het was een heel jonge ploeg waarvan niemand van te voren verwachtte dat ze de CL gingen winnen. Dus onverwacht, ja.

1 september 2016 om 15:16

Of als je naar Ajax gaat ook

Afwachtende hoe hij terugkeerd na een zware knieblessure, ben ik het eens dat Krul de iets (stabielere) keeper is. Ik hoop hoe dan ook dat hij ook na het seizoen kan worden overgenomen van Newcastle.

Nou, dat kan best nog wel eens tegen gaan vallen. Onder De Boer kreeg Cillessen zeer weinig tegengoals om de oren terwijl de verdediging er onder Bosz zeer zwak uitziet waardoor Krul een stuk meer tegengoals gaat krijgen dan Cillessen vorig jaar. Dan zal men zeggen dat Krul niet beter is dan Cillessen.

Wat is 'het maken' voor Cillissen?
Hij komt niet met de verwachting om eerste doelman te worden. Hij moet gewoon zorgen dat hij een betrouwbare tweede doelman is als hij wordt gevraagd om in te vallen. Dan heeft ie het naar mijn mening al gemaakt

1 september 2016 om 15:16

Ik heb het idee dat Cillessen er zelf wel in gelooft dat hij ter Stegen uit de basis kan spelen. Dat is wel de juiste mentaliteit natuurlijk, daarmee voer je de druk maximaal op. Maar Barça heeft niet voor niks Bravo verkocht om TS eerste keeper te maken. Ik denk dat hij zich best nog wat foutjes kan permitteren, meer dan Jasper zich kan veroorloven. Maar je hebt wat mij betreft gelijk, Cillessen heeft het gemaakt als hij een stabiele en betrouwbare back-up is die er staat als het moet. Ik denk alleen dat hij er zelf anders over denkt.

Natuurlijk gaat Ajax erop vooruit, een speler in een Ajax shirt is de beste speler voor die positie in de eredivisie, totdat die speler Ajax verlaat en er een vervangende speler voor gehaald word, dan is opeens die speler de beste speler voor die positie. Beetje standaard en niet serieus te nemen te nemen dus aangezien dit voor elke uitgaande/inkomende transfer bij Ajax geld.

1 september 2016 om 14:54

Haha toch iemand die het begrijpt! Natuurlijk is Krul nu de beste keeper van de Eredivisie!

1 september 2016 om 14:55

Dat geldt bij de meeste supporters.. vorig jaar was Ziyech voor veel mensen de beste speler van Nederland en nu hij naar Ajax gaat is hij ineens niet meer zo goed volgens velen, overschat en dat soort dingen. Echt weer zo'n typische opmerking voor jou dit. Hoelang mag je hier nog doorgaan met bashen?

1 september 2016 om 15:22

Hoe vaak mag jij in de slachtoffer-rol kruipen? Met zelfverzonnen gebeurtenissen nota bene. Ik heb sinds zijn overstap naar Ajax louter positieve dingen over Ziyech gezien, terwijl er een paar weken geleden heel veel die-hard voetbalzoneajacieden waren die de kwaliteiten van Ziyech ernstig in twijfel trokken. Nu is hij verhuist naar Ajax en zijn die Ajacieden meteen positief over hem. Zo kan het verkeren.

1 september 2016 om 18:52

Ik ben totaal geen slachtoffer ik constateer alleen iets, vooral dat het gewoon supporter gedrag is. Persoonlijk doe ik nooit aan spelertjes ophemelen of afkraken maargoed jij wou zeggen dat hier niet werd gezegd dat hij niet bij Ajax past en iedereen het nog maar moet zien of hij het gaat halen. Hij totaal niet meeverdedigd. Dat het een paniekaankoop is en dat het een gevalletje El Hamdaoui gaat worden en zulk soort dingen? Ik heb trouwens echt nog nooit iemand over de kwaliteiten van Ziyech zien twijfelen maar wel over zijn houding/gedrag maar misschien kun jij me ook een paar voorbeelden geven?

Ajax is er in mijn ogen ook erg op vooruit gegaan. Traore vind ik beter dan Milik en Krul niet minder dan Cilissen en daarnaast nog Ziyech erbij. Voor de breedte van de selectie Sanchez en Cassiera. Daarnaast talent zoals Dolberg, Cerny, Van de Beek, de Jong en Nouri die verder zijn.

1 september 2016 om 14:46

Traore is een betere voetballer dan Milik alleen een veel mindere afmaker. De vraag kun je dan stellen of Traore dan daadwerkelijk beter is voor Ajax dan Milik. En onder Bosz zal Krul meer tegendoelpunten krijgen dan Cillessen vorig seizoen dus kun je ook de vraag stellen of Krul een verbetering is.
Ziyech vind ik wel een verbetering ten opzichte van Sinkgraven en Schone. En Sanchez vind ik ook een verbetering ten opzichte van Vd. Hoorn.

1 september 2016 om 15:24

Dat van krul slaat nergens op. Ik mag hopen dat je zelf ook wel intelligent genoeg bent om dat door te hebben... en als een speler het team beter laat voetballen waardoor de kans op meerdere goals groter wordt is het beter om diegene te hebben dan iemand die wat vaker scoort maar ervoor zorgt dat het team minder presteert...

1 september 2016 om 15:46

Hangt ervan af hoevaak het team gaat scoren.

Ik ben een erg groot van Krul, al een behoorlijke tijd. Hij heeft een hele goede uitstraling naar zijn verdediging toe en is ook iemand met een bepaalde houding t.o.v. zijn tegenstanders, iets wat Cilessen totaal niet heeft. Die penaltyserie op het WK is het grootste voorbeeld hiervan. Krul is misschien echt niet een penaltykiller en heeft ook heel veel geluk gehad natuurlijk, maar toch straalt hij een bepaalde houding uit van onoverwinnelijkheid. Als tegenstander kijk je zo iemand niet graag in zijn ogen voor je een strafschop gaat nemen, omdat het je onzekerder kan maken.

Niet mee eens - Cillessen is al jaren de meer stabiele/betere keeper en zeker na een jaar blessureleed is het adwachten hoe Krul terugkomt.

Dat Krul een prima vervanger is en goed gehandeld, dat vind ik dan weer wel (kwalitatief 1-op-1 vervangen is vrijwel onmogelijk). Hopen dat hij na zijn blessure nog net zo goed is, dan is de achteruitgang maar minimiem (en wellicht zelfs een vooruitgang op basis van de vorm van de laatste wedstrijden).

Cilissen is een huis, tuin en keukenkeeper die geluk heeft gehad om bij Ajax terecht te komen anders had hij nooit voor oranje gekeept. Als Krul, Stekelenburg en Vorm wekelijks keepen dan is er zelfs geen plek voor Zoet die het afgelopen seizoen zeer grote stappen heeft gemaakt. Cilissen gaat lekker een paar seizoen op vakantie in Barca. Leuk voor hem en Ajax, maar niet voor Barca.

1 september 2016 om 14:57

@asec Abidjan

Je zegt dus eigenlijk dat ze er bij een topclub als Barcelona helemaal niets van snappen?

1 september 2016 om 15:00

Wat zou ik graag met jou samen voor de buis zitten met wat lekkers te drinken en snacken als Cilissen in de basis staat bij Barca. Dan denk ik dat Cilissen die zelfgenoegzame bravoure van jou heel snel laat verdwijnen.

1 september 2016 om 15:26

Je had ook gewoon ja kunnen zeggen. Barca had namelijk met gemak een betere 2e keeper kunnen halen...

1 september 2016 om 15:29

Kan me niet voorstellen dat je Cillessen graag ziet falen om een VZ gebruiker een hak te zetten.. dat gaat mij veel te ver. Ik hoop voor het NL-elftal dat Cillessen daar gaat groeien en een betere keeper wordt. In het Nederlands elftal hoort de beste te spelen en niet degene die jouw clubvoorkeur heeft. Volgens mij is dit eindelijk ook redelijk doorgedrongen bij de bondscoach.

Ik vindt dit niet de juiste benadering, Cilissen was altijd een van de sterkhouders en vind dat de mensen heel gauw een beslissing nemen in de negatieve manier naar Cilissen toe.
Krul is zeer zeker goed, maar doe hiermee Cilissen niet te kort.

1 september 2016 om 15:10

Jolano,

Hoop zeker dat Krul het goed gaat doen bij Ajax, echter blijft Cillissen met afstand de beste keeper van Nederland.

Ook zal het me niet verbazen als Cillissen voor het eind van het seizoen bij Barca een basisplaats heeft.

Werd hier zijn laatste wedstrijden wat afgeleid door de transfer perikelen.

Jammer dat hij weg is, maar we moeten toch verder.

1 september 2016 om 15:28

Grapjas. De steek is beter in topvorm. En voordat je het hebt over hoelang geleden dat is. De beste vorm van jasper is ook al 2/3 jaar geleden en zelfs toen was ie minder dan steek in topvorm...

1 september 2016 om 15:34

Hou nou eens op over de Steek.. hij ging in 2010 richting de beste keepers ter wereld, althans ik vond hem de logische opvolger van v/d Sar, maar dat is er helaas niet van gekomen. Hij heeft nu al veel te lang stilgestaan in zijn carrière en ik hoef hem niet na een aantal leuke wedstrijden onder de lat te zien in Oranje. Doe mij maar iemand die al langere tijd in de basis staat bij zijn club, zoals Zoet, Vermeer en tot nu toe nog Cillessen.

1 september 2016 om 15:38

afcasander, nou nee, hij is pas in dit seizoen wat slechter begonnen, vorig seizoen, had Ajax minder goals tegen en dit ook ten dank aan Cilissen.
En Cilissen had ook geen concurrentie achter zich staan, nu weer wel en dat motiveert nog altijd meer, dan altijd eerste keeper te zijn en er staat geen druk meer op je. Cilissen was gewoon de beste keeper in nederland en nu wordt hij gepasseerd vanwege dat hij op de bank is begonnen bij Barca, bij Nederland - Griekenland belachelijk voor woorden.

1 september 2016 om 22:24

Kijk nu naar Oranje, denk dat Cillissen bij beide goals niet kansloos hoeft te zijn.

Voor mij is er geen discussie wie de beste is, lijkt mij vrij duidelijk.

Jammer voor Oranje dat hij niet in het doel stond, eerste goal kon Zoet niet zo veel aan doen.

De tweede goal ook een fout van Bruma, hoopte dat Zoet hem nog kon stoppen maar was blijkbaar te moeilijk voor hem.

hahaha.........weg bij Ajax is ook weer weg nr 1.
Welkom Krull, die hiervoor nog nooit beter was dan Cillessen, de nieuwe nr 1.

krul beter dan Cillessen echt niet en ook niet beter voor ajax.
En volgend seizoen zit meneer Overmars weer met een keepers probleem.
nee ik ben helemaal niet zo optimistisch over het handelen van ajax, allemaal korte termijn gedachte.

1 september 2016 om 15:29

Of juist langetermijn als je vertrouwen hebt in de jeugdspelers die eraan komen...

1 september 2016 om 15:40

Geef Krul eerst een kans man, voordat je hem afbrandt, nu hebben ze wat meer tijd om naar een keeper te kijken. Is altijd wel snel om iemand af te branden en makkelijk ook.

Als Krul, Zoet, Vermeer of welke Nederlandse doelman ook allemaal zoveel beter zijn dan Cilessen, waarom worden die dan niet benaderd door Barcelona..? Of kunnen ze bij Barcelona er helemaal niets van..?
De doodsteek van Jasper is eigenlijk gedaan door van Gaal om hem te wisselen in de penaltyreeks op het WK. Ik ben ervan overtuigd dat Cilessen ook wel 1 van die ontzettend slecht ingeschoten strafschoppen van Costa Rica had gepakt.
Nu is Krul ineens een held en wordt deze zwaar overschat..

Ik zie geen gigantisch verschil tussen deze 2 goede keepers. Echter vraag ik me af wie er volgend jaar onder de lat staat.....

Ik ben het hier mee eens, maar vooral omdat Cillessen gewoon niet meer gemotiveerd leek en daardoor fout op fout stapelde.

Bizar wat een laatste indruk van een voetballer kan betekenen voor de mening van een kijker. In de afgelopen jaren zijn er wel vaker polls geweest als: "wie is de beste keeper van Nederland"?, "wie moet er vanavond bij Oranje keepen"?
Daaruit kwam steevast Cillessen naar voren als nummer 1, met op gepaste afstand de andere mogelijkheden Krul, Zoet, Vermeer en Vorm. Stekelenburg is al een hele lange tijd uit beeld (heel even begin vorig seizoen).
Maar omdat Cillessen nu een paar mindere potten heeft gespeeld, is ajax plots beter af met Krul dan Cillessen. Bizar om te zien dat sommige mensen zo kleindenkend zijn.

mee eens siceramo.
Die Cillissen is gewoon een hele goede doelman, zo niet de beste in nederland.
daarom jammer dat ie weg is bij ajax, maar begrijp hem ook wel.
waarom ik zeg dat overmars volgend jaar weer een probleem heeft met een doelman.
Krul is gehuurd en gaat terug naar zijn club, Ja de jeugd/talenten (we hebben het over een doelman), denk toch echt niet dat die onana de eerste doelman van ajax gaat worden. is toch veel te klein.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren