Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax gaat de strijd aan met Erik ten Hag om handtekening van WK-sensatie’

Laatste update:

Ajax aast op de handtekening van Dominik Livakovic, weet Sportske Novosti. Het Kroatische sportdagblad schrijft dat de Amsterdammers onder meer met Manchester United wedijveren om de 27-jarige sluitpost los te weken bij Dinamo Zagreb. De interesse volgt op het uitstekende WK dat Livakovic speelde namens Kroatië.

De 41-voudig international van de Vatreni toonde zich het gehele toernooi in Qatar een uiterst betrouwbare doelman. Vooral de wedstrijden tegen Japan (achtste finale) en Brazilië (kwartfinale) sprongen in het oog, waar Livakovic met talloze belangrijke reddingen zorgde dat Kroatië na strafschoppen telkens aan het langste eind trok. Het land eindigde mede daardoor als derde, wat in het buitenland niet onopgemerkt bleef.

Tal van topclubs willen de Kroaat aan hun keepersensemble toevoegen. Manchester United, dat zoekt naar een opvolger van David de Gea, lijkt de belangrijkste gegadigde. Ook Bayern München en Ajax hebben Livakovic op het lijstje staan, terwijl Tuttomercato beweert dat ook Juventus in de race is. Vooral het prijskaartje van de WK-uitblinker is interessant voor voornoemde clubs. Livakovic zou voor minder dan 25 miljoen euro op te halen zijn in Zagreb.

Livakovic is de derde recente naam die aan het rijtje potentiële doelmannen voor Ajax wordt toegevoegd. De Telegraaf bracht eerder al naar buiten dat de Amsterdammers Andries Noppert graag bij de selectie zien aansluiten, die net als Livakovic een prima WK achter de rug heeft. BILD repte tevens over interesse uit de hoofdstad voor Alexander Nübel, die door AS Monaco gehuurd wordt van Bayern München. Laatstgenoemde lijkt echter onhaalbaar, daar hij op de nominatie staat om de langdurig geblesseerde Manuel Neuer te vervangen bij der Rekordmeister.

Zie jij Dominik Livakovic naar Amsterdam komen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beter 15 miljoen voor Livakovic betalen dan 10 voor Noppert. Denk dat je Livakovic over 3 jaar nogsteeds voor ongeveer het zelfde bedrag aan een Italiaanse club kunt verkopen

20 december 2022 om 10:53

Hij zou wel gek zijn om naar Amsterdam te komen. Op salaris en transfersom verliest Ajax dit tegen een topclub altijd en als ster op een WK heb je de clubs voor het uitzoeken.

20 december 2022 om 11:08

ligt er aan of hij bij die topclub een basisplaats pakt of er eerst voor zal moeten knokken.

20 december 2022 om 11:18

@juweel dus jij denkt dat hij 8 miljoen salaris + basisplaats bij Ajax verkiest boven 20 miljoen + sportieve onzekerheid bij Manchester? (uitgaande van 4 jaar contract) Dan kan hij toch net zo goed bijtekenen?

20 december 2022 om 11:29

Dus lekker op de bank zitten in Engeland is beter dan wekelijks spelen. Ajax heeft wel vaker de voorkeur gekregen boven absolute topclubs. Puur om speeltijd

20 december 2022 om 11:43

Ajax is op dit moment toch ook helemaal geen stap vooruit t.o.v. Dinamo Zagreb

20 december 2022 om 11:48

Ja dat willen we hier altijd graag zeggen maar voor die gasten ligt het vaak heel anders.

20 december 2022 om 12:00

?! Natuurlijk wel. Spelen gewoon Europees na een poule met Napoli en Liverpool. Doen nog volop mee in de titel race. Buitenlanders kijken naar de stand van de eredivisie en zien de verliezend finalist van de CL nu drie punten los staan en denken: owja dat is natuurlijk ook geen slechte club.

20 december 2022 om 12:05

Vergis je niet, transfers van keepers gaan nooit zo snel en voor veel geld.
Clubs voor het uitkiezen heb je zoieso niet zo snel

20 december 2022 om 11:16

Ik weet het niet, ik vind voor beide spelers hetzelfde gelden. Had iemand Livakovic al op de radar voor het wk? Serieuze vraag want ik weet dat oprecht niet. Ik vind iemand kopen na een succesvol WK altijd een mega risico (dus zowel Noppert als Livakovic). Het gebeurt vaak zat dat een speler boven zichzelf uitstijgt op een wk en dat niveau niet constant aan kan tikken (ochoa bijv), en na een wk mag je de absolute hoofdprijs betalen.

20 december 2022 om 12:19

Mag er toch vanuit gaan dat een gemiddelde scout Livakovic al op z'n lijstje had staan. Speelt elk jaar Cl/el en had hem afgelopen zomer voor 10 miljoen kunnen kopen. Nu ben je te laat. Weet zeker dat groot deel hier op VZ ook al wist hoe goed die was.

20 december 2022 om 12:38

Zelfde als die Griek van Benfica die hadden ze ook kunnen halen maar niet gedaan. Door die voorzichtigheid ben je nu niet meer in de positie om goedkoop een keeper aan te trekken. Dan moet je nu betalen maar doe dat dan wel voor een keeper waar je de komende jaren plezier aan hebt.

20 december 2022 om 13:42

Das prime maar de beste jongen is al 27, die gaat niet nog drie jaar wachten. Op het moment is Ajax alleen qua salaris een verbetering tov Dinamo, maar als clubs als Juve, Bayern en United komen dan is Ajax op elk vlak kansloos. Toen Ajax van de zomer Vlachodimos wilde kopen, zou Benfica Kovacevic van Rakow in Polen halen. Het is misschien geen eigen scouting maar als Benfica dat als goede vervanger ziet van een nu te dure keeper, lijkt me dat die jongen wel interessant zou moeten zijn, en is tevens goedkoper dan Noppert, Livakovic of Vlachodimos.

dan is je scouting toch ook gewoon helemaal ruk... die gozer keept al jaren bij dinamo zagreb op een zelfde niveau... en dan zien ze nu pas, bij het grootste voetbaltoernooi ter wereld dat ie ook echt daadwerkelijk ballen tegenhoudt.

hij is trouwens voetballend heel pover, ik dacht dat juist beiden clubs daar heel erg veel naar keken voor de keepers... een livakovic is niet beter dan een de gea.
livakovic als ballen pakker is wel beter dan die gasten van ajax.

20 december 2022 om 10:56

Precies Oreely!

Afgelopen zomer schreeuwde de meerderheid op VZ al dat Livakovic gehaald moest worden. Helaas heeft Ajax te veel vertrouwd op 2 opa's en een jongeling die de verwachtingen niet direct waar weet te maken.

20 december 2022 om 12:42

Het is ook wel lastig.. Pasveer was vorig jaar echt bijna niet te verschalken. Dan moet je dus een keeper kopen en dan Pasveer passeren. Er was geen enkele reden om Pasveer te passeren. Achteraf is t mooi wonen..

20 december 2022 om 14:36

Ja maar een beetje vooruitkijken mag ook wel. Pasveer speelt ogenschijnlijk een seizoen goed in zijn hele leven. Ligt dat dan aan hem, de organisatie, of de andere spelers? Het lijkt me een grote gok en zeer opportunistisch om dan maar te denken dan ineens Pasveer die topper is die hij nooit was. Gorter was goed bij GAE en Stekelenburg inderdaad een opa die vorig jaar geblesseerd was en daarvoor bij andere clubs slechts de bank warm hield. Dit zouden pro voetbalbestuurders toch wel in mogen zien?

20 december 2022 om 10:57

Dit dus, die jongen had veel eerder opgepikt moeten worden. Nu strijd je met clubs als United, waaraan je die liever verkoopt nadat ze 2-3 jaar bij jou gepiekt hebben en een dergelijk WK afleggen. Nu zijn ze praktisch onhaalbaar, ook omdat hij ineens veel meer salaris zal vragen.

20 december 2022 om 11:30

Heel veel eerder dan de zomer van 2021 (eerste transferwindow nadat Onana's dopingschorsing werd uitgesproken) had Ajax hem ook niet kunnen contracteren. No way dat die gozer een basisplaats bij een Champions League club op had gegeven om bij Ajax achter Onana op het bankie plaats te nemen.

20 december 2022 om 11:50

Zomer 2021, of winter 22-23, zit nog genoeg tijd tussen om hem daar weg te halen en een gegarandeerde plek onder de lat te geven. En van Zagreb naar Ajax is een stap omhoog, dus zelfs eerder had je hem kunnen halen, met het vooruitzicht van een vertrekkende Onana.

20 december 2022 om 11:23

@oreely Scouting is toch ook kijken wie er opvalt op topniveau en dan de juiste keuzes maken? Dan is een WK een geweldig instrument. Alleen neem je dan wel minder risico en betaal je een hogere prijs. Scouting is wat mij betreft een trechter. Een jeugdspeler die bij een amateurclub opvalt kost minder geld maar kent ook een groter afbreukrisico dan dat je Mbappe scout.

20 december 2022 om 11:30

Ik snap je gedachte, op een WK zie je óók welke spelers er rondlopen, dat moet onderdeel zijn van je totale scoutingsplaatje, maar het probleem is dat als een speler daar goed presteert echt letterlijk de volledige voetbalwereld dat gezien heeft en iedereen geïnteresseerd is, wat de prijs natuurlijk enorm opdrijft. Als je qua prijs-kwaliteit een goede deal wilt, dan zul je het allerslechtst af zijn voor spelers die zojuist nog op een WK piekten. En laat prijs-kwaliteit nou net een belangrijke factor zijn voor Ajax, dat niet helemaal achteloos met z'n miljoenen kan strooien zoals sommige buitenlandse clubs dat kunnen.

Dus nee, qua scouting je richten op wat je op een WK ziet, is vrij nutteloos. Ga gewoon potjes in de Kroatische en Bulgaarse competitie kijken joh, daar ben je scout voor.

20 december 2022 om 11:33

Ja maar misschien wilt Ajax zien hoe zo een keeper presteert op het hoogste podium onder hevige druk. Dan is het logisch dat ze pas toeslaan, want ja als je een keeper haalt die alleen in zijn competitie het goed doet, wilt het nog niet zeggen dat het ook gaat slagen bij Ajax en laten wij nou precies zeggen dat Ajax juist zsm een nieuwe keeper nodig heeft.

20 december 2022 om 12:26

Klopt, maar dan is hij niet meer te betalen. Ajax heeft niet meer de ploeg waarin ze halve finale CL spelen wat nog een reden zou zijn om als sterspeler van een WK voor Ajax te kiezen. Nu ben je sportief en financieel kansloos tegenover grotere clubs. Zij moeten het juist hebben van goede scouting, vroeg toeslaan en liefst ook met een goede leeftijd ze later voor de hoofdprijs weer door te verkopen. Daar zijn ze al jaren enorm succesvol in. Ik zou als ik Ajax was ook op zoek gaan naar een goede TD, want H&H bakken er niet veel van.

20 december 2022 om 12:55

Nou ja keepers scouten is ook niet echt vanzelfsprekend is nu wel gebleken.

Die kwal Martinez heeft ook sinds de jeugd jaren lang bij Arsenal gezeten, en is nooit doorgebroken. En dan maakt die de overstap naar Aston Villa en presteert opeens uit het niets top.

Onze eigen Noppert kent natuurlijk ook eenzelfde ontwikkeling. Dus ja in principe toch een goede ontwikkeling dat keepers niet per se al vanaf jongs af aan opgepikt hoeven te worden maar ook op later leeftijd een sterke ontwikkeling kunnen maken en van waarde kunnen zijn, ondanks hun geringe ervaring.

20 december 2022 om 17:16

Martinez was wel ook bij Arsenal echt een topper toen hij erin moest vanwege een blessure van de eerste keeper (leno). Vele fans wilden toen liever Martinez dan Leno. Hij heeft ontzettend lang op zijn kans gewacht bij Arsenal maar toen wilde hij garanties dat hij eerste keeper zou worden; die krijg je niet in de top. Dus ging hij naar Aston Villa.

Bij Ajax denk ik dat Noppert de meest 'veilige' keuze is, omdat het een Nederlander is en dat de communicatie achterin bevorderd. Livkakovic heb ik zelf niet veel aan het werk gezien, maar lees dat hij totaal niet kan meevoetballen. Noppert is daar ook niet de grootste held in maar hij is het wel gewend vanuit de Nederlandse voetbalschool.

20 december 2022 om 14:12

Afgelopen transferperiode voor de start van het seizoen is de scouting compleet genegeerd van Ajax. En zie wat voor spelers ze hebben aangetrokken.....
Sinds Overmars weg is is het een zooitje bij Ajax.

Maar ze gaan het wel merken daar in Amsterdam. Die champions league plaatsing is echt geen zekerheidje meer. Puur vanwege wanbeleid.

Dat gaat die vast niet doen. Er zullen heel veel clubs interesse hebben. Plus Ajax heeft wel een deuk opgelopen qua aanzien etc door de matige resultaten.

20 december 2022 om 11:46

Juventus niet wil je zeggen die gaan degraderen naar de 2de divisie met al die schandalen. Denk dat de keuze dan heel makkelijk is

20 december 2022 om 14:19

Hahaha ( ik lach niet om je reactie btw, Maar de manier waarop je reageert)

Echt een hele goede keeper maar deze strijd met MU ga je echt niet winnen

20 december 2022 om 10:52

Financieel niet nee, maar bij United heeft hij de Gea voor zich waarmee de kans op een basisplaats niet heel groot is. Bij Ajax zou hij onbetwist basisspeler worden.

20 december 2022 om 11:01

Ze willen juist van de Gea af. Vandaar dat ze een nieuwe doelman zoeken. De keeper die ze gaan halen zal dus wel degelijk voor de basis gehaald worden.

20 december 2022 om 11:36

Henderson is toch een goeie keeper? Snap United niet echt.

20 december 2022 om 11:40

Dan is Henderson wellicht de buitenkans die zich voordoet, mocht Livakovic bij ManU tekenen! ✌🏼

Ik geef Ajax op dit moment meer kans dan United, die hebben echt niet veel te besteden door de te hoge uitgaven afgelopen zomer en zullen alles moeten investeren in een spits. Ik zou heel blij zijn met Livakovic maar realistisch is het niet, na zo'n toernooi moet je ook wel cashen als speler zijnde en dat doe je niet bij Ajax.

20 december 2022 om 11:03

Als er 1 club is met geld is united het wel. Dus ga er maar niet vanuit dat het daardoor komt. Minder dan 25 miljoen stelt ook niks voor. Als ze hem echt willen zal hij daar natuurlijk heen gaan. Maar Sommer wordt ook genoemd en ze hebben natuurlijk Henderson ook nog.

20 december 2022 om 11:06

gast, doe nu niet alsof je de financieel directeur van Man Utd bent op basis van wat transferuitgaven in de zomer.

20 december 2022 om 13:16

? Is publieke informatie, het budget wat overblijft voor transfergeld is 35M tenzij de Glazers water bij de wijn doen maar dat doen ze niet. Waarom reageer je als je toch niets inhoudelijks te vertellen hebt.

Man Utd heeft geld zat. Ga voor Bounou!

Haha. Ajax heeft de vroegere bord op schoot scouting van Feyenoord overgenomen.

20 december 2022 om 13:43

'bord op schoot scouting' van Feyenoord was voornamelijk beperkt tot het kijken naar de Eredvisie. Dit is dan wel next level bord op schoot scouting. Vrij kansloos ook wel voor een club als Ajax.

Geld maakt inderdaad lui. Ajax bewijst dat wel de laatste jaren.

Kunnen beter achter die ounnai aan. Dat was pas een sensatie

20 december 2022 om 12:00

Ik denk niet dat een Ounahi die Man United en Barca achter zich aan heeft samen met andere grote clubs zou moeten gaan naar Ajax.

20 december 2022 om 12:37

Ounahi is met InterMilan in gesprek over een transfer. Ik vind Ajax wel een betere vervolgstap. Talent heeft hij zat en hij zou ook zomaar meekunnen bij Man UTD alleen is Ajax een wat zekere stap al helemaal omdat hij pas 22 is. Al vraagt Angers wel een hoog bedrag zo'n 45 miljoen euro💰

20 december 2022 om 13:29

Maar die hebben net Onana gehaald en Handanovic als 'backup'. Denk niet dat Ounahi nu op de bank moet komen te verpieteren. Liever wekelijks spelen bij Ajax en CL keepen, toch?

20 december 2022 om 13:40

Ounahi is een centrale middenvelder haha, geen keeper

Jaron Blonk (FC Afkicken) zei voor het WK al dat Livakovic een goede keeper voor Ajax zou zijn. Toen had je hem voor 10 miljoen kunnen binnenhalen

Ik snap werkelijk niet waarom de potentie om iemand door te verkopen meespeelt in de beslissing om iemand wel of niet te halen. Ik vind dat zo'n kul argument, je ook ook gewoon 15miljoen betalen dan heb je 4 jaar een goeie keeper. Wat maakt het dan uit dat je hem niet kan doorverkopen?

Die keeper gaat echt nooit van zijn leven naar Ajax als hij de keuze heeft uit andere topclubs. Als deze keeper nu pas op de rader verschijnt dan is er iets goed mis met je scouting.

Kudo's aan de scouting hoor. Hier was niemand opgekomen.

Ajax gaat helemaal de verkeerde kant op. Denken ze echt mee te kunnen doen met de grote jongens. 2 x de CL niet halen en ze hebben een enorm probleem met veel te hoog salaris huishouding. Want het is natuurlijk niet alleen de transfersom.

20 december 2022 om 12:50

Ajax gaat kapot op deze manier. Maar we hebben geen iconen meer die hier een stokje voor steken.

Knap gescout hoor! En uitstekend getimed om hem nu op te willen halen. Heeeeeel benieuwd waar deze jongen voor kiest straks!

Mocht dit waar zijn dat Ajax intresse heeft in deze Livakovic zijn ze natuurlijk al ruim 3 jaar te laat. Deze jongen is ondertussen ook al 27 en keept al jaren meer dan uitstekend bij Dinamo Zagreb. Wel echt een hele goede keeper.

Ik zou toch liever voor die Miss Kroatie gaan.

Ik denk dat Manchester United nog een niveautje hoger zou moeten mikken. Prima keeper hoor, maar niet echt wereldtop. Ik weet ook niet of hij echt past bij het spel van Ten Hag, want die zoekt toch echt een heel goed voetballende keeper. Wat dat betreft lijkt me Unai Simón een meer voor de hand liggende keuze te zijn voor United, die zeker in dat voetballende profiel past. Ook geen wereldtop zoals Courtois wellicht, maar wel iemand die je kan helpen in de opbouw.

Scouten op. Niveau studio sport. Ik vroeg dit me al 4 weken geleden af in de vrienden app en zelfs toen was ik al te laat… dit moet eens prof scout toch eerder zien.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren