Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax en PSV voorkomen sportieve ramp van Vitesse

Laatste update:

De rentree van Vitesse in Europa is bijna op een sportieve ramp uitgedraaid. Liefst acht spelers van de ploeg van Peter Bosz mochten namelijk tot voor kort Engeland niet in. Dit in verband met de zeer strenge regels bij de autoriteiten in het Verenigd Koninkrijk. In Nederland was er geen mogelijkheid meer om in een zeer korte periode visa te krijgen.

/

Vitesse, dat bij de loting direct een uitwedstrijd tegen Southampton toebedeeld kreeg, schakelde de FIFA, de UEFA en de KNVB in. Dankzij de hulp van Ajax en PSV ontdekte de clubleiding het bestaan van een bureau in Parijs, dat als enige wel het visum kon regelen. Guram Kashia, Vako Qazaishvili (Georgië), Marvelous Nakamba (Zimbabwe), Danilo Pantic, Uros Djurdjevic (Servië), Renato Ibarra (Ecuador), Milot Rahsica (Albanië) en Denis Olynyk (Oekraïne) vlogen vorige week donderdag naar Parijs, waar de nacht in een hotel werd doorgebracht. Een dag later brachten zij uren door in het drukke kantoor.

Het achttal van Vitesse was afgelopen weekeinde pas weer terug in Nederland. Volgens De Telegraaf werd bij de Arnhemse club het hele trainingsprogramma teruggeschroefd voor het achttal, om te voorkomen dat de betrokken spelers oververmoeid zouden raken. De ploeg van Bosz speelt donderdag tegen het Southampton van Ronald Koeman.

Denk jij dat Vitesse een ronde verderkomt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Lekker amateuristsich van vitesse. Alles en iedereen inschakelen terwijl als ze ff op google hadden gezocht, ze dat bedrijf zo hadden gevonden..

28 juli 2015 om 07:28

Je kunt je beter afvragen waarom het in Frankrijk wel zo snel kan en hier niet

28 juli 2015 om 09:15

Dat vraag ik me ook sterk af of dat wel zo is. Er zijn talloze bureaus die bemiddelen, eigenlijk zou het logischer zijn geweest om een Engels bureau in te schakelen. Wat wel wat amateuristisch overkomt is dat men dit niet gewoon al maanden geleden heeft aangevraagd.

28 juli 2015 om 09:23

Want maanden geleden wisten ze al dat ze op 30 juli 2015 in Engeland moesten spelen voor de EL?

28 juli 2015 om 09:24

Was de loting dan al maanden geleden? Ik dacht het niet..

28 juli 2015 om 09:34

@sammerens en @co(efficient)
Als je profvoetballer bent zou je wat mij aangaat wel dusdanige begeleiding moeten hebben dat op zijn minst iemand zich realiseert dat ze een paspoort moeten hebben, zeker als je op dergelijk hoog niveau speelt of wil spelen.

Vrij veel mensen hebben een paspoort en ze zijn echt niet allemaal van plan om in Engeland te voetballen.

28 juli 2015 om 09:37

Dat klopt, de loting was 2 weken geleden.

28 juli 2015 om 09:38

Er gelden aparte regels voor EU bewoners die naar Engeland willen, en niet EU bewoners die naar engeland willen.

28 juli 2015 om 09:46

@ none.. : ben ik met je eens, alhoewel ik lastig kan inschatten hoe lang geleden Vitesse deze bureaucratische papiermolen al in gang heeft gezet.
Vind het alleen onzin om te zeggen dat het maanden geleden al aangevraagd had moeten zijn. Nogal een gevalletje grootspraak/chargeren zonder goed na te denken van Wisconsin,

28 juli 2015 om 09:47

@none, moeilijk he het verschil tussen een paspoort en een visa? Tuurlijk hebben die jongens een paspoort, anders konden ze ook niet in Nederland voetballen.

28 juli 2015 om 09:58

@none,

Bizar dat je denkt dat die mannen geen paspoort hebben. Ze zijn echt niet zonder paspoort de grens over gesmokkeld door Vitesse.

Het is een beetje treurig dat men allemaal maar over amateurisme begint te roepen zonder zelf eens goed na te denken.

De loting was vrijdagmiddag de 17de. Dit zou betekenen dat Vitesse pas laat op vrijdagmiddag uberhaupt weet had van de tegenstander.

Vervolgens moeten ze de visumaanvragen de deur uit doen. De meeste instanties trekken vrijdagmiddag de deur achter zich dicht en komen maandag pas terug. De kans lijkt me ontzettend groot dat Vitesse pas maandag respons heeft gekregen op de aanvragen.

Op maandag blijkt het niet te kunnen, waarna Vitesse bij de Knvb, Uefa en de Fifa aanklopt, die ook allen hun schouders ophalen. Ook dit zal niet met een telefoontje van 5 minuten direct duidelijk zijn geweest.

Dat Vitesse die jongens dan binnen enkele dagen op het vliegtuig naar Parijs heeft weten te zetten en het alsnog geregeld heeft is gewoon prima te noemen.

Als je het weekend dus even wegdenkt dat heeft Vitesse dit alles in zo'n 3-4 dagen geregeld. Dat is dus inclusief de tijd die je kwijt bent aan het wachten op een antwoord van allerlei instanties en bonden.

Kortom, een hoop heisa om een probleem dat Vitesse dankzij de korte tijd tussen de loting en de wedstrijd in de schoenen geschoven kreeg, en dat Vitesse gewoon tijdig opgelost heeft.

28 juli 2015 om 09:58

Het duur gemiddeld, 12 dagen voordat een visum is behandeld. dit is als er geen extra documenten of interview nodig is. Ook omdat Nederland EU lid is, kan het zijn dat er in Nederland helemaal geen visum centra zit en dus zullen documenten via de UK Ambassade worden vertsuurd naar een andere lokatie.

ik denk dat deze lokatie in Frankrijk zit wegens aanvragen voor visums naar de UK (calais bijv)

binnen 10 dagen een visum, 18 procent kans. 15 dagen, 100 procent kans. volgens de UK border agency site.

29 juli 2015 om 01:27

Ben ik helemaal met je eens dat vind ik dus ook erg vreemd. Waarom kan het alleen in Parijs worden geregeld en niet in Nederland??? Nederland is weer eens bureaucratisch?

29 juli 2015 om 01:29

En moesten ze soms voor de zekerheid voor ieder mogelijk land maar een visum aanvragen? De worden dan heel wat visums.

28 juli 2015 om 07:37

Waarschijnlijk is dit niet een officiële instantie en een prof club wil zich ook niet snel inladen met louche types.

28 juli 2015 om 07:40

Altijd is er wel weer een betweter. Wat had je gegoogeld als ik vragen mag? "How to get visum quick for professional football match"

28 juli 2015 om 07:48

Google: "how to get a Visum for a Soccer player for a Europa League match within 3 working days"

28 juli 2015 om 07:59

Hahah waarom in het engels haha gek he doe k ook altijd

28 juli 2015 om 08:33

omdat er veel meer engels sprekenden zijn op het internet engels veel gebruikt wordt en de meeste paginas in het engels zijn

dus als je meer hits wilt hebben kan je beter engels dan nederlands zoekn

28 juli 2015 om 14:33

@corona, Vitesse zelf ontkent dit gehele verhaal. Ik zeg niet dat hier niets van waar is, maar de media kennende zal het wel flink opgeklopt zijn.

28 juli 2015 om 19:09

Het komt van De Telegraaf, dan weten we al genoeg.... Zeker als je ziet dat er in het document meteen weer Ajax in een positieve manier bij gehaald wordt.

Lijkt me dus uit de duim gezogen.

Wel raar dat de spelers in kwestie bijna geen visum kregen. Mocht het niet zijn gelukt had de Uefa Southampton uit de EL moeten gooien. Zou gek zijn dat door de strengere regels in de UK je halve ploeg het land niet in mag voor deze wedstrijd.

28 juli 2015 om 08:35

en een paar jaar geleden liet vitesse het al gebeuren dat die israelier een land niet in mocht puur en alleen vanwege zn nationaliteit tijdens de voorbereiding of en een europese wedstrijd

28 juli 2015 om 08:39

Liet Vitesse het gebeuren dat Saoedi Arabie Israel niet erkent?

28 juli 2015 om 08:42

als jij dat uit mn tekst opmaakt zou ik nog een bak koffie nemen...

28 juli 2015 om 08:56

@reeel
Daar kon Vitesse niks aan doen. Het geval met Mori was niet met een visum-aanvraag te ondervangen. Had puur te maken met politiek uitgangspunten. "israelier komt dat land niet in" Svp beter in de kwestie inlezen voor je je negatief uitlaat over het handelen van een club.

On topic : ik ben wel van mening dat Vitesse in het geval van Southampton alerter had moeten zijn. Zodra de loting bekend was hadden ze dit al moeten proberen te regelen dan was dit probleem waarschijnlijk voorkomen.

28 juli 2015 om 09:12

firepotatoe,

ik geef in mn post aan dat hij puur en alleen vanwege zn nationaliteit het land niet in mocht, daar moet je toch uit af kunnen leiden dat ik me ingelezen heb en zeer zeker op de hoogte ben

en dat was puur politiek idd, maar hoe vitesse daar mee omging vond ik richting hun werknemer niet optimaal, ook niet dat hij meegenomen werd terwijl vitesse kon weten dat hij bij de grens geweigerd zou worden

verder laat ik me niet negatief uit over vitesse of hun handelen in mn post, ik constateer alleen een feit

en ik ben het helemaal met je eens dat je vanuit een club en bonden meer kennis verwacht, maar je reactie op mijn post slaat werkelijk waar helemaal nergens op

28 juli 2015 om 09:26

@reeel,

Als jij je echt goed in had gelezen dan had je geweten dat Vitesse in eerste instantie de toezegging had dat hij mee kon. Later bleek dat ineens niet meer het geval te zijn.

Toen heeft Vitesse in samenspraak met Mori er voor gekozen toch af te reizen, aangezien je niet zomaar even een compleet andere voorbereiding in kan richten.

28 juli 2015 om 09:28

Beste reeel, je spreekt jezelf nogal tegen. Eerst kom je met een onzin beweringen nu zeg je weer dat Mori mee geweest is naar de Emiraten. Dat is niet het geval. Mori is indertijd in Nederland gebleven.

29 juli 2015 om 01:31

Dat lijkt me even een ander verhaal. Je weet wel iets van politiek waarschijnlijk en een conflict wat er speelt?

28 juli 2015 om 08:43

Southampton straffen? Serieus. Omdat een land regels heeft een club straffen. Neem aan dat je begrijpt dat dat niet echt kan in de grotemensenwereld.

Op mij komt het wederom amateuristisch over. Ik kan er niets aan doen. Dit soort dingen gebeuren alleen bij Vitesse....

29 juli 2015 om 01:33

Wat kan Vitesse er aan doen als de UK rare regels hanteert, die ze even op het aller laatste moment veranderen. En geen tijd genoeg er voor geven dat Visum te regelen door een hoop bureaucratische rompslomp?

28 juli 2015 om 08:46

Wat kan Southampton er aan doen dat UK zulke strenge regwls hanteert. Je moet eerder de Eufa hierop aanspreken dat ze na de wedstrijden zo kort na de loting plaatsen!

28 juli 2015 om 09:17

eerder dat ze als organisator te weinig hulp verlenen, maar ja dan zou je zeggen dat dit jaarlijks meerdere clubs overkomt

al verbaasd het mij ten zeerste dat de uefa niet kon helpen, lijkt me dat ook bv een mino raiola als topzaakwaarnemer/makelaar een club kan helpen

hij kent of een persson of bedrijf die de dienst kan leveren, of hij kent wel iemand die je verder de juiste richting op kan sturen

dat ajax en psv dit bedrijf klaarblijkelijk wel kenden geeft mij de indruk dat bij vitesse mensen met te weinig inhoudelijke kennis of een te beperkt netwerk werken

maar het bizarste vind ik nog steeds dat de vooral de uefa als organisator, maar ook de fifa en knvb niet konden helpen

28 juli 2015 om 09:41

Ja want de Uefa staat boven de Engelse wet.... Waarschijnlijk heeft de Uefa er ook aan mee geholpen om deze spelers toch naar engeland te laten komen. Maar als de wet zegt dat het niet zomaar kan. dan kan het niet.

28 juli 2015 om 10:47

Raiola werkt niet voor de club. Uefa dient rekening te houden met het feit dat sommige spelers een visum moeten aanvragen en dat duurt nou voor UK eenmaal langer dan bij andere landen.

29 juli 2015 om 01:55

raiola werkt niet voor de club nee, maar de spelers waar het om gaat zullen en zaakwaarnemer hebben die in zulk soort gevallen ook wat mag doen om zn client en zijn werkgever ( die hem betaald) te ondersteunen

ook zijn er meerdere makelaars/bureaus die op voetbal(lers) gericht zijn en ook door clubs in te huren zijn

ik noem hier even een raiola en zeg niet voor niets bv en raiola, omdat hij in nederland een zeer bekende zaakwaarnemer/makelaar is met een grot netwerk

maar ik had net zo goed of welicht zelfs beter de stellar group kunnen noemen aangezien hun hoofdkantoor in engeland gevestigd is

en een bvo kan zon organisatie, al daar een of meerdere spelers onder contract staan, gerust bellen met de vraag of zij een oplossing weten of op een ander manier kunnen helpen en als er geen spelers bij hun onder contract staan, er geen banden met de club zijn oid kan het zijn dat ze alleen betaald willen helpen, maar dat lijkt me als club ook niet verkeerd als je geen andere oplossing binnen het tijdschema kan vinden

29 juli 2015 om 11:49

Ik snap wat je probeert te zeggen. Vitesse had het altijd kunnen vragen aan zo een zaakwaarnemer, maar je moet niet verwachten dat die het uit zich zelf doen.

Een zaakwaarnemer is vaak verantwoordelijk voor de financiële zaken zijn speler, daarnaast heeft de speler ook vaak een manager. Die pakt alle andere randzaken op of de speler doet dat zelf. Als die speler geen visum kreeg werd hij alsnog betaald door Vitesse, dus op het financiële gebied is er niets aan de hand voor zo een speler en dus ook niet voor zijn zaakwaarnemer die dus niet in actie Hoeft te komen.

Waarom heeft Vitesse niet de FA geraadpleegd?

28 juli 2015 om 08:25

Dat wou ik ook vragen, want die kennen die wetgeving het beste..

28 juli 2015 om 08:41

de fa zal daar verdomd weinig mee te maken hebben aangezien die voor binnenlands voetbal is

zou vitesse in engeland spelen en vragen over een visum hebben is het logisch dat je je tot de fa richt, maar gezien het een nederlandse club is die bij de knvb, uefa en fifa is aangesloten is het logisch dat bij hun is aangeklopt

wellicht is er ook nog aangeklopt bij buza of de ambassade in engeland, maar gezien het echt een voetbalgerelateerd probleem is en andere clubs dat probleem weten te omzeilen/voorkomen/binnen de tijd op te lossen zou ik er ook van uit gaan dat de knvb en anders de organisator vn het toernooi, de uefa, op de hoogte van dit probleem en evt oplossingen moet zijn

28 juli 2015 om 08:45

Alsof Vitesse het eerste team is dat visa aan moet vragen. FA had reguliere visa aanvraag prima uit kunnen leggen

28 juli 2015 om 08:48

Het niet om het visum aanvragen opzich maar meer om het tijdsgebrek wat men had. Een visum aanvragen voor UK duurt volgensmij minimaal 3 weken!

28 juli 2015 om 09:42

je vraagt je visum niet aan bij de fa he...

en de knvb, de bond waar vitesse bij is aangesloten, of de uefa, waar vitesse bij is aangesloten en de organisator is, zou je toch informatie en evt hulp kunnen verwachten, kortom de fa heeft hier helemal niks mee te maken, dat is namelijk de binnenlandse voetbalbond daar...

28 juli 2015 om 09:43

Die Visumaanvraag hadden ze uit kunnen leggen, maar wat was vitesse daarmee opgeschoten? Vitesse was wel op de hoogte wat er allemaal nodig was, echter duurt het bij officiële instanties altijd vrij lang voordat alles rond is/.

28 juli 2015 om 11:06

@frankentime

En een stukje terug probeer je nog te beweren dat dit alleen maar Vitesse overkomt. Een beetje dubbel vind je zelf niet? Als Vitesse Ajax en Psv heeft geinformeerd zullen daar die problemen ook zijn geweest anders wisten hun ook dat bureau in frankrijk niet denk je niet? Er staat duidelijk dat engeland extreme regelgeving hanteerd en dus kan Vitesse daar ook niks aan doen verder gezien de loting zo kort voor de wedtrijd is want vind jij 2 weken lang genoeg om alles voor die personen te regelen? Gezien de burocratie die er in Nederland is duren dingen gewoon een eeuwigheid en is dit niet de schuld van Vitesse mits ze een glazen bol hebben en in het voren kunnen zien waar ze spelen moeten.

Niet de eerste keer dat vitesse dit gebeurt. Vorig jaar mocht dan mori abu dhabi niet in vanwege het visum. Overigens verbaast het me wel dat deze spelers engeland niet in mogen. Zij zijn toch legaal in nederland en mogen ze dan niet vrij reizen binnen de eu?

28 juli 2015 om 08:41

Non-eu citizen. Die moeten een speciale visum aanvragen, geldt ook voor opleidingen zoals Undergraduate.

28 juli 2015 om 09:09

Mori mocht er niet in omdat hij uit Israël komt. Niks te maken met een visum aanvragen verder, mensen uit Israël komen er gewoon niet in.

28 juli 2015 om 09:16

Lees je beter in voor je wat roept.

Mori mocht het land toen niet in omdat hij Joods is. In Dubai hebben ze het daar waarschijnlijk niet zo op.

on:

Dit vind ik wel erg amateuristisch van Vitesse. Maar gelukkig is het opgelost.

28 juli 2015 om 10:03

Abu Dhabi en Dubai zijn 2 verschillende Emiraten Vitesse is niet in Dubai geweest

28 juli 2015 om 10:55

Mori werd niet geweigerd omdat hij Joods is, maar omdat hij alleen een Israëlisch paspoort heeft. Joden en Israëliers is niet hetzelfde.

Abu Dhabi erkent Israël niet en dus vonden ze dat Mori geen geldig paspoort had. Had niks met een visum te maken.

29 juli 2015 om 01:38

Nee hoor het gaat niet om joods zijn. Maar als je een Israëlisch nationaliteit hebt kom je dat land niet in omdat het Israël niet erkent. Maar als je joods bent maar bv Nederlander of Duitser of Engelsman dan kwam hij er wel gewoon in.

31 juli 2015 om 00:53

Ik heb het nog eens nagelezen en ik lees toch echt overal (volkskrant, spitsnieuws, bnr, elsevier etc.) dat het toen vanwege het visum was. Misschien moet jij beter lezen.

Vreemdelingenlegioen on tour... Blijkbaar een gebrek aan Europese ervaring maar toch vooral amateuristisch. Dan maar hopen op een sportieve stunt.

28 juli 2015 om 08:55

Het is niet amateuristisch, het is vooral iets dat je toevallig moet weten. Vitesse kan er weinig aan doen dat er te weinig tijd zit tussen de loting en de wedstrijd om via de reguliere kanalen visa aan te vragen voor de niet-EU spelers.

28 juli 2015 om 09:44

hadden ze via jordania niet gewoon iemand in dienst kunnen neme die de benodigde papieren a la minuut maakt;p

28 juli 2015 om 09:20

Vreemdelingenlegioen. Goh... die was ik nog nooit tegen gekomen bij een topic van Vitesse.

Room, Diks, Leerdam, vd Werff, Achente, Piet Velthuize, Mo Osman, Liefrink, Kruiswijk zijn allemaal Nederlands.
Vako, Kashia, Nkamba, Dauda enz spelen hier al meerdere jaren. Dus echt een vreemdeling kan je ze niet meer noemen.

Ik zal de staf niet helemaal opnoemen, die alleen maar bestaat uit Nederlanders.

28 juli 2015 om 09:23

Btw, ik zie nu pas dat jij fan bent van een club met 12 verschillende nationaliteiten ... en dan zon reactie! Zucht.

28 juli 2015 om 09:26

Waar heb je het over, Vitesse heeft het toch gewoon geregeld voordat de wedstrijd plaats gaat vinden. Ik zie het probleem niet het zou erg zijn als ze op de luchthaven zijn en er dan pas achterkomen

28 juli 2015 om 09:47

In de tekst staat duidelijk:
Dat het probleem door strenge regelgeving in Engeland komt.
Dat er erg weinig tijd tussen de loting en de wedstrijd zit.
Dat Vitesse bij alle bonden aangeklopt heeft niemand daar kon helpen.
Dat de spelers afgelopen donderdag naar Parijs zijn gevlogen.

De loting was op vrijdag de 17de. De spelers vlogen de 23ste, oftewel 6 dagen later. In die 6 dagen is de loting geweest, heeft Vitesse vanzelfsprekend de visumaanvragen gedaan en aangeklopt bij de Knvb, Uefa en Fifa toen bleek dat het niet mogelijk zou zijn dat op tijd geregeld te hebben. En natuurlijk daarnaast nog de vluchten naar Parijs geregeld, wat het niet onlogisch maakt dat dit al op woensdag de 22ste is gebeurt.

Daarbij de zeer grote kans dat de benodigde instanties in het weekend gesloten zijn. Zo is de Nederlandse ambassade in Londen in het weekend niet open. Dat zou betekenen dat er van meerdere instanties pas op maandag uitsluitsel komt. Dan heeft Vitesse gewoon prima gehandeld door al het bovenstaande in enkele dagen uit te zoeken en de spelers via een aangedragen alternatief alsnog het benodigde visum te laten halen.

28 juli 2015 om 11:43

Mooi man, Vitesse een vreemdelingenlegioen noemen en ze spelen tegen het o zo sympathieke FC Southampton. Hoeveel Engelse spelen daar eigenlijk in de basis.....

Belachelijk dat het überhaupt nodig is. En daarbij amateuristisch van Vitesse.

28 juli 2015 om 09:44

Waarom amateuristisch van Vitesse?

28 juli 2015 om 10:02

Omdat je als professionele voetbalorganisatie die europa in gaat hoort te weten dat je spelers in je team hebt die een aantal landen niet in mag. Als dat het geval is moet je vooraf een draaiboek hebben als je een club loot in een van deze landen.

28 juli 2015 om 12:16

Die spelers mogen Engeland wel in. Ze hebben daar alleen een visum voor nodig en voor spelers van buiten de EU krijg je die dus niet even binnen een paar dagen.

Als iemand wat aan te rekenen valt dan is het de Uefa. Op vrijdagmiddag de 17de loten betekent dat de visum aanvraag op zijn vroeg laat op vrijdagmiddag ingediend kan worden en niet eerder dan maandag behandeld zal worden.

Dat zou betekenen dat ze pas op maandag op zijn vroegst te horen hebben gekregen dat ze dat visum niet op tijd zouden krijgen. Als die spelers dan 3 dagen later al in Parijs staan omdat het daar om 1 of andere reden wel mogelijk is dan is dat juist prima geregeld door Vitesse.

Verder ook zorgelijk dat de Knvb, Uefa en de Fifa gewoon nul op het rekest geven bij zo'n probleem.

29 juli 2015 om 00:09

Ze mogen Engeland gerust in, echter alleen met een visum, een visum aanvragen duurt gemiddeld 2-3 weken. dat was dus te lang. En wat voorn draaiboek zouden ze moeten hebben dan? Je kan nooit voor elke situatie een draaiboek hebben. Fifa had hier ook rekening mee kunnen houden door de loting veel eerder te doen.

Dit overkomt dus iedere club die naar Engeland moet, maar omdat het Vitesse betreft komen de creeps dus ook in daytime out.

Op zich goed gehandeld door Vitesse. De loting was per slot van rekening pas de 17e en je kan geen visum aanvragen voor Engeland voordat je zeker weet dat je daar ook naar toe moet. Dat Vitesse vervolgens iedere instantie inschakelt die daar meer over weten is goed gehandeld. En als je dan binnen 5 dagen in Parijs zit met de betreffende spelers en een stempel hebt, dan snap ik niet hoe dit dan toch negatief kan worden uitgelegd. Maar ramptoerisme is in Nederland heel normaal dus het zou me ook niet zo moeten verbazen.

gelukkig nog optijd geregeld

off: lees hier in de krant dat Nederland 10de staat op de coefficienten lijst.. en dat ze vanaf plek 12 ch gaan verliezen. ik dacht pas vanaf plek 15.. en dat ze vooral naar griekenland kroatie en beetje naar zweden moeten kijken. weet iemand hier meer over?

Wat een onzin dat dit een fout van Vitesse is. Vitesse kent de regels van Engeland heus wel. Vitesse ken ook de regels rond de visum aanvraag en ook hoelang dat lan duren en dat Vitesse die tijd niet had! Vandaar dat ook vrijsnel de KNVB,UEFA en de FIFA ingeschakeld hebben. Wss zijn ze via de KNVB bij Ajax/PSV terecht gekomen die ze wezen op dat bureau in Parijs.

Ajax en PSV spelen is vaker Europees, dus die hebben een stuk meer ervaring met dit soort situaties. Dat Ajax/PSV weten van dit bureau geeft aan dat zij zelf ook wel is met deze regels te maken hebben gehad.

28 juli 2015 om 10:34

Je kan toch ook ervaring in vragen bij andere clubs. Of voelt men zich daar te arrogant over?

28 juli 2015 om 10:50

Dat is uiteindelijk toch ook gebeurd? Vitesse is naar de KNVB (UEFA en FA) gegaan, ook het eerste wat in mij op zou komen in zo'n situatie maar de overkoepelende organisatie(s) gaan.

Wat maakt het allemaal uit. Ze gaan er toch uit, net of Vitesse zo ontzettend goed is. Dit jaar worden er 2 Nederlandse ploegen in Europa. We doen het ook zo ontzettend goed als Nederland zijnde. Ik geniet er wel met volle teugen van. Het interesseert me ook geen allemaal. Wij Nederlanders zijn arrogant, maar wanneer komt het eens uit dan. Als we Europees of Nationaal spelen. Dan kunnen we altijd zo genaamd iedereen aan haha.

28 juli 2015 om 10:33

Zelfde al PSV en Ajax we hebben geen donder te zoeken in Europa. PSV eerste ronde en Ajax gaat de voorronde niet eens halen

28 juli 2015 om 10:35

Dat klopt inderdaad, tragisch voor het Nederlands voetbal. Nederland en België moeten samen om een sterkere competitie te krijgen.

Gelukkig hebben we Ajax en PSV nog want dat is wat ze graag willen horen. Niet de supporters want die wisten er ook geen donder van en proberen hier Vitesse te bashen.. Get a life
Maar goed weer top geregeld en lekker gaan ballen in Southampton

28 juli 2015 om 10:36

Waarvan ik zo ontzettend geniet. Dat Bosz toen op de middenstip een sigaar rook met zijn collega's. En 8 weken later wordt ie hoogstwaarschijnlijk uitgeschakeld door Southampton. Waarom ben je zo blij voor het deelnemen van Europees voetbal. Het is maar een voorronde, je zit niet in de poulefase.

28 juli 2015 om 10:59

Toen wij Europees voetbal behaalden wist helemaal niemand dat wij tegen Southampton zouden moeten gaan spelen. Southampton is de moeilijkste tegenstander die we konden loten dus het had veel makkelijker gekund waardoor we dus ook meer kans hadden gehad in de poulefase te komen. Verder is het voor ons (de supporters) prachtig om een trip te mogen gaan maken naar Southampton om Vitesse daar te mogen gaan aanmoedigen. Als ik filmpjes van Bremen terugzie krijg ik nog kippenvel, en wat zou het fantastisch zijn zoiets weer mee te mogen maken. 1500 supporters maken over 2 dagen de oversteek naar Engeland, wat voor een club als Vitesse veel is. Voor ons supporters wordt het 1 groot feest daar en dat is waarom wij zo blij waren Europees te mogen spelen. Niet om de Cup te winnen, maar om mooie wedstrijden te mogen zien.

28 juli 2015 om 10:59

Jij vindt dus dat Bosz niet blij mocht zijn met het behalen van Europees Voetbal? Vitesse stond tijdens de winterstop op een 10e plek. Uiteindelijk vochten ze voor de 3e plek, een plek voor de voorronde voor de Europa League. 3e plek niet behaald, maar via de play-offs de voorronde wel gehaald. Je strijdt toch een heel seizoen om zo hoog mogelijk te eindigen en om Europees Voetbal te mogen spelen? Ik geloof dat de mensen bij AZ ook uitzinnig waren dat zij de 3e plek hebben behaald. Waarom eigenlijk? Het is toch maar de voorronde? Feit blijft dat je een tweeluik mag spelen tegen een fantastische tegenstander. Voor de bekendheid van de club is dat geweldig, maar het is ook een mooie trip voor de trouwe supporters. Probeer niet alles zo negatief te zien.

28 juli 2015 om 11:02

We hebben wat pech gehad met de loting.

1. We zijn de eerste niet geplaatste club. 1 plek hoger en we hadden Southampton niet eens kunnen loten.
2. Vervolgens de sterkste tegenstander loten.

Veranderd overigens niets aan dat wij best trots mogen zijn op onze 2de seizoenshelft en het daardoor halen van Europees Voetbal. (Wij haalden de 2de seizoenshelft meer punten dan jou geweldige Ajax)

Zie zelf die voorronde vd CL maar te overleven. Ik hoop het, voor de club Ajax, de echte supporters, voor ons (voetbal)landje. Maar gastjes zoals jij mogen van mij best keihard op de bek gaan.

PS. Genietse, gaan wij ook doen, want ondanks dat deze loting zwaar is en wss ons eindstation word is het natuurlijk een prachtige wedstrijd! En de bal blijft rond!

28 juli 2015 om 11:19

@ahjacied
Omdat wij Vitesse zijn, en het enige wat wij ooit winnen zijn incidenteel wat voetbalwedstrijden, en zelfs dat vaak genoeg niet eens omdat wij die wedstrijden net zo vaak gelijk spelen of verliezen. Dus als wij Europees voetbal halen dan voelt dat als een prijs en worden wij daar oprecht blij van, ook al is het maar een voorronde.

Ik snap dat het makkelijker is om fan te zijn van Ajax omdat je dan vaak prijzen wint en een voorronde dan niet speciaal is.

28 juli 2015 om 11:45

Al is de leugen nog zo snel de waarheid achtervolgt het wel

En Natuurlijk weer de telegraaf. Straks als we tegen Ajax spelen krijg je weer 100 berichten over financiële malaise . Lijken in de kast etc en word dit naadloos overgenomen door de VI etc.

28 juli 2015 om 12:00

@arenacum

Tot nu toe toch play-offs je hebt nog steeds geen Europees voetbal hoor.

28 juli 2015 om 12:24

Het zijn je eigen woorden ahjacied...., ik heb ze slechts herhaald en mijn gevoel erbij aangegeven.....

Maar als je bij nader inzien je eigen woorden wilt terugnemen dan moet je dat niet nalaten. Noem het een oefenwedstrijd voor mijn part als je daar gelukkiger van wordt.

Wij van Vitesse zijn blij als we na een lang seizoen ons toch nog weten te plaatsen voor een Europese oefenwedstrijd! En als we tegen alle verwachtingen in de winnaar blijken over de eerste twee Europese oefenwedstrijden, dan volgen er nog twee Europese oefenwedstrijden. En dan gaan we als we daar tegen alle verwachtingen in ook nog zouden zegevieren samen met jou, ahjacied, blij zijn omdat we dan ons eindelijk hebben geplaatst voor Europees voetbal.

"de Telegraaf meldt vanochtend dat Vitesse alle instanties raadpleegde en dat uiteindelijk Ajax en PSV de Arnhemmers tipten over Parijs. 'dat is niet waar. Dit is een reguliere procedure', laat persvoorlichter Rob de Leede aan VI weten. 'er was weinig tijd tussen de loting en het uitduel met Southampton. We hebben gekeken wat de snelst mogelijke manier was om de juiste stempels te krijgen. Eerder was dit Düsseldorf, nu was het Parijs.'

'de acht spelers zijn donderdag die kant opgevlogen, hebben vrijdagochtend hun visum aangevraagd en keerden vrijdagmiddag met hun paspoort en visum terug naar Nederland. In Parijs zit een visumkantoor dat zich specialiseert in visums voor topsporters en vips', vervolgt De Leede. 'dit was voor ons de meest makkelijke manier. Nee, we zijn niet in paniek geweest. Geen moment. Of dit een storm in een glas water is. Ja, dat is het. Maar dat zijn we hier wel gewend.'"

Bron: Vi

Blijkt dus een storm in een glas water. Voordat Vitesse weer als amateuristisch wordt belicht.

Altijd leuk om te zien hoe iedereen begint te schreeuwen als het om Vitesse gaat. Er is helemaal niets vreemd aan de situatie. En er is snel en professioneel gehandeld door Vitesse. Bij de loting zaten de Nederlandse delegaties bij elkaar, toen Southampton uit de koker kwam werd gemeld dat er voor Engeland speciale visa geregeld moeten worden voor non-EU bewoners en dat dit het snelst gaat door het bureau in Parijs omdat de Britse ambassade in Nederland hierin veel en veel te traag is. Dit kwam aan het licht door problemen waar andere Nederlandse clubs eerder tegenaan liepen.

28 juli 2015 om 11:26

Heel vervelend dat de media het vervolgens zo meldt dat net lijkt dat Vitesse het allemaal niet begrijpt en de rest weer lekker negatief kan gaan doen..

Maar goed, Vitesse heeft juist gehandeld en wat de rest daar van maakt moeten ze lekker zelf weten.

Ben toch benieuwd waarom ze dan toch de arbeid hebben teruggeschroefd voor die 8. Waren ze dan echt van plan met zijn achten, elf spelers van Southamption te bestrijden. Haha, ze zijn nu al kansloos maar met 8 was het helemaal een drama geworden. Dan kan je beter thuisblijven en jezelf die afgang besparen.

28 juli 2015 om 19:38

@piranha

We zullen het wel zien,vitesse is geen Feyenoord of Groningen.
Met alle respect voor die 2 clubs.
Die 80 % die denken dat Vitesse verliest zoniet Flink pakslaag krijgt.
Vooral de laatste zal ik die mensen die dat denken,uit de Droom helpen gaat niet gebeuren.
Je moet eerst Vitesse zelf zien,om een conclusie te trekken.
Heel Arnhem is alleen na Propper iedereen vergeten,die bij Vitesse zijn vertrokken.
Vd Werf duidelijk beter dan vdheyden,vejnovic kan bij Baker nog geen eens in de schaduw staan.
Rashica veel sneller en behendiger en minder Egoïst als Labyad.
Dit elftal is duidelijk sterker en beter dan vorige seiz.

29 juli 2015 om 01:53

Omdat ze een vliegreis in hun lijf hebben en dan ben je dan ben je ook iets minder fit plus nog enige rondslomp aan je hoofd om papieren te moeten regelen in Parijs. Daarom mogen ze het ietsje rustiger aan doen. Dat lijkt me alleen maar goed. Dan kan iedereen top fit aan de wedstrijd beginnen.

Storm in n glas water. Blijkt helemaal niet zo te zijn gegaan als hier wordt weergegeven. Weer n verspilling van reacties, maar ach kunnen sommigen weer even los gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren